Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kız başını açıp okuyabilir mi? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?

bak kardeşim ben başımdan geçen bir olayla okuyan bayana duyduğum saygıyı ifade edeceğim.
ben üniversitede okurken o malum olaylar oluyordu.ve bir bayan arkadaşımızın başını sırf bir metre ötede kapı dışında örtmediği için baskı gördüğünü horlandığını gördüm.olaya müdahale ettik.ve ortam oldukça gerildi.kavga ettik görevlilerle.ve bizim eğitim hayatımızı bitirmek için o yüksekokuldaki hocaların ve idarenin aşırı bir gayrete düştüğünü gördük.olay yayıldı.ve ertesi gün bir bayan öğretim görevlisi (hakkı olan liyakata ulaşması idarece engellenen bir hocamızdı) bizleri odasına alarak her türlü desteği verdi.ve olay küllenip gitti.bizler okulumuzdan mezun olabildik bu sayede.ve bu hocamız okuyarak faydalı olabileceğini düşünen bizce mümine birisi sence allahın emrini çiğneyen birisi olarak bizlerin bir yerlere gelebilmemizde emek harcadı.şu an sizlere yazdığım bilgisayarı ve oturduğum masayı kazanmamda bir vesile oldu.allah (c.c.)nasip etti ve o vesile oldu.bende bir başka mümin kardeşimizin çocuğu dara düştüğünde inşaallah ona destek olmaya çalışacağım.düşünüyorumda ya o hoca hanım o mevkiyi işgal etmeseydi.ha allah (c.c.)rızkımızı temin edeceğimiz bir kapı açar amenna.ama işportacılık yaparak mı yoksa bir mevki sahibi olarakmı kitlelere daha çok hizmet edebiliriz.cevap bekliyorum.ama kimseyi küçük gördüğüm yok yanlış anlaşılmasın.
benim şahsi düşüncem içinde bulunduğumuz ve hepimizin vicdanını sızlatan bu duruma seyirci kalmamaktır.bizlerin adanmış bir nesil olduğunu düşünüyorum.daha aydın ve müreffeh bir nesil yetiştirmek için onların önüne çıkacak engelleri aşmak için bizler azami gayret sarfetmeliyiz.
bu arada bana sorduğun o kişisel soruya şöyle cevap verecek ve senden bir cevap bekleyeceğim.(bu arada o sorunun çok çirkin olduğunu bildireceğim.bir daha tekrarlamamanı temenni ederim)
sen kız çocuğunu es geçip oğlunu okula gönderdin.ve çocuğun okul dönüşünde sana gününü anlatırken şöyle dedi.''baba buğün aysima öğretmenimiz(aysima benim kızım ,başını açarak okula gönderip göndermeyeceğimi merak ettiğiniz kızım) herşeyi yaratanın ALLAH(c.c.)olduğunu söyledi.darwinin bir hayalperest ve zararlı bir kişi olduğunu onon teorisinin yanlış olduğunu öğretti. dese acaba sen onun okumuş olduğunu bir kenara bırakarak ona ve onu yetiştirip çocuğuna doğru olanı söylemesine vesile olduğu için bizlere hayır duası edecekmisin.
cevabını bekliyorum.
RABBİM BİZİM DOĞRU OLANI GÖRMEMİZE VESİLE OLANLARDAN RAZI OLSUN

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

inşaallah dediğini yaparsın .çünkü ben sizlerin düşünesi bana doğru gelsin gelmesin herkesin kendi düşündüklerini hayata geçirmelerini dilerim.ama sen yinede büyük konuşma.unutma gaybı ancak ALLAH (c.c.)bilir.

bu arada hemşehri olduğumuzu gördüm.aynı şehirdeyiz.istersen buluşup fikir alışverişinde bulunabiliriz.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ve aleyküm selam gardaş.inşaallah düşündüklerini yaparsın.ben inanların kendi istedikleri düzende yaşamaları için duacıyım.senin doğrun sana benimki bana.
ama sen yinede büyük konuşma.
unutma gaybı ancak ALLAH(c.c.)bilir
senin linkine baktım ikimizde aynı şehirdeyiz.istersen buluşup fikir alışverişinde bulunabiliriz.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

yahu tartışma dini ilimlerin öğrenilmesi diğerlerinin farzı kifaye olduğu herkesin öğrenmesine gerek olmadığından çıktı.benim başörtüsünü umursamadığım intibasıyla devam ediyor.hadi hayırlısı.sevgili büyüklerim kardeşlerim başörtüsüne sizler kadar belkide sizden fazla saygım var.konu farklı algılanıyor.bakarsanız başörtüsü ile ilgili yeni açılan bir forumda benim o konuyla ilgili beyanımı görürsünüz.
birkaç kardeşimiz bacımız ikra ayetinin sadece dini ilimlerin okunması öğrenilmesi ni ifade ettiğini söylemiş.buna dair sahih bir destekleyici ayet hadis varmı ben baktım yok.yanılıyorsam beni aydınlatın.
dün bir forumda (kuranı kerim mealleriyle ilgil) ayetlerin ALLAH (c.c)tarafından indirilmş olduğu o yüzden biz aciz kulların onu yorumlama terceme etme dirayetinde bulunmadığı vs.belirtilmişti.peki bu ayetinin türkçe açılımına bakarak ilmin sadece dini ilimleri öğrenmek olduğu diğerlerinin önemsiz olduğu beyanı ne derece doğru .
tamam bayanların ilim öğrenmeleri konusunu bir tarafa bırakalım.bu konuya yoğunlaşalım.varsın sadece erkek kardeşlerimiz.iş hayatına atılsın mevki sahibi olsun.bayanlarımız evlerinde bulunsun.konuyu dağıtmadan ilim öğrenmekten kastın dini ililerimi yoksa yanında her müminin beşeri ilimleride öğrenip öğrenmemesi konusuna getirelim.
buyrun beni aydınlatın

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

IQRA!
YANI OKU!
AMA NE OKU?
KURAN OKU!
FAKAT BIZIM BAZI INSANLARIMIZ SURENIN ISMINI SIRTLARINA ALARAK; OKUMALIYIZ! OKUL OKUMALIYIZ! DIYORLAR: BILMIYORLARKI BU IQRA= KURAN OKU ANLAMINA GELDIGINI!

Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farz-ı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin öğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir.
Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Müslümanların üzerinden sakıt olur (düşer). Eğer hiç bir Müslüman bu ilimleri okuyup öğrenmezse, bütün müslümanlar günaha girer.

sizlere verilen cevaplardan ikisini alıntı yaptım.bana IQRA ayetinin sadece dini ilimlerin okunması anlamına geldiğini diğer ilimlern kasdedilmediğini açıklamanızı rica ediyorum.bu ayetten kasdın sadece kuran oku anlamına geldiğini biz aciz kulların yorumlarına dayanarak nasıl anlayabiliriz.ve bu ablamız nereden biliyor.

tüm müslümanların dini ilimleri öğrenmesi konusunda hemfikiriz.ama diğer bilim dallarının öğrenilmesinin önemli olmadığı bazı müminlerin öğrenmesi ile bizim üzerimizden yükümlülüğün düştüğü nerede açıklanmıştır.ilim öğrenmenin fazileti hadislerle sabittir.nasılki başkasının yaptığı ibadetin bizlere faydası yoksa başkasının öğrendiği iliminde bizlere faydası yok.herkes imkanı dahilinda öğrenmek zorundadır.alimin mürekkebi şehidin kanından evladır buyurmuyormu hadiste efendimiz.ilim çinde olsa gidip alınız buyurmuyormu.ama ben bazı müminlerin farz ı kifaye olan ilimleri öğrenmesi ile bu yükümlülük diğerlerinin üzerinden düşer diye bir hadis bulamadım.
konuyu saptırmadan cevaplarınızı bekliyorum.ben dahil bir çok kişi bu konuda aydınlanmaya ihtiyacı var.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ben fizikte ALLAHın eşsiz kudretiyle maddeler arasındaki dengeyi kurduğunu
kimya ile yarattığı mevcudatın sırrını
biyoloji ile mahlukatın yaratılışındaki eşsiz dengeyi
tıpla insanın bünyesindeki ahengi
astronomi ile evrendeki hassas ayarlamayı
cebir ile herşeyin bir sonuca ulaştığını görüyorum.

PEKİ BUNLARIN HANGİSİ DİNİMİZCE ÖĞRENİLMESİ LÜZUMSUZ BİLGİLER.
BUNLARIN HANGİSİ İLE İLGİLİ KURANDA BİR MESAJ YOK.

sizce bunlatrın bilinmesi neden her müslümana gerekli değil de bazı müslümanların öğrenmesi hepimiz için yeterli.başkalarının öğrenmesi benim için yeterli değil.
ALLAH herşyi en iyi bilendir.

lena

Kayıtlı Kullanıcı

esselamu aleykum ve rahmetullahi veberakatühü. allahın selamı,rahmeti, merhamet ve hidayeyi tüm inananların üzerine olsun. öncelikle bende bu konuda birkaç şey yazma ihtiyacı hissettim doktor beyin son yazdıkları ile ilgili ben ilkokul okumadım yani herhangi bir okul eğitimi almadım ama kuran eğitimi almış bir hocayım.tabi kuran ile beraber arapça,fıkıh.hadisve tevsir dersleride gördüm.(tabi bu derslerin yarısından çoğu türkçedir) şimdi ben gayet güzel bir şekilde teknolojiyide kullanabiliyorum tabi benim için yeterli bir miktarda hemde hiç eğitim almadan.sözün özü rabbim bize akıl ve irade vermiş, şuna uyun şundanda sakının buyurmuş bize düşende semina ve edana(işittik ve itaat ettik)demek değilmi?

lena

Kayıtlı Kullanıcı

herkesten özür diliyorum iki sayfayı birden işgal ettiğim için iletişimde sorun vardı heralde hakkınızı helaledin

ihl16

Kayıtlı Kullanıcı

s.a u konuya değindiğiniz için allah razı olsun.ama benim bu konuda farklı düşüncelerim var.eğer tüm müslüman kadınlar başörtüsü nedeniyle okumasa 12 yıllık zorunlu eğitim hayatı boyunca evlatlarımızı dinden uzak fikirleri bizimkilerle çatışan insanlara emanet etmiş olmayacak mıyız.bu da allah korusun o genç beyinleri kötü yönde kullanmak isteyenlere verilmiş büyük bir fırsat olmaz mı?bence bayanlar okumamalı değil onlar için uygun olan şartları arayıp okumalı demek gerekirdi.mesela ilahiyat fakültelerinin çoğunda baş örtü sorunu yok.kızların çoğu bu fakülteleri bitirip hizmet için başörtüsünden taviz vermeden yurt dışında da okuyabilir.düşüncesenize herkes başörtüsü sebebiyle geriye çekilirse meydan kime kalır.tabi ki fırsatı kollamak isteyen çağdaşlara(!).bence herkes bu konuda elinden geleni yapmalı.bu gün ülkemizde bu yetkileri veren cumhurbaşkanlığı ve yök ise bazılarımızokuyarak bu makamlara gelip yapılan bu haksızlıklara son verebilir.ama kenara çekilirsek haksızlığa göz yummuş oluruz.haksız mıyım?

zumretezulal

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.kardeşim çok güzel ve çokda önemli bir konu değişik lafl kalabalığı ile caizmiş gibi gösteriliyor yani kim işine nasıl geliyorsa geliyorsa ona göre fetva veriliyor halbuki fetva vermek herkesin işi değildir ve doğruda değildir....benin lise sonda oğlum var inanın diyorki diyorki benim kız çocuğum olsa okutmam sadece belli biryere kadar gerektiği kadar öğretirim diyor..selam ve dua ile..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

"İnsanlarda Kayar" isimli eserinde Emine Şenkiloğlu'nun, Molla Sadrettin'in oğlu Edip Yüksel'in "ÖRTÜ YOK" iddiasına cevabı"EMİNE ŞENLİKOĞLU'NUN CEVABI

ÖRTÜ VAR MI YOK MU?

Bu konun tartışılması bile beni üzüyor ama kader beni bu tartışmaya itiyor.
Şimdi nüzul sebepleriyle beraber sana örtüyü anlatayım Edip... Erkek olsaydım sana erkek gibi daha farklı cevaplar da verirdim ama ne yapalım, sen şimdi yazdıklarımla yetineceksin.
İslam'ın geldiği talihli çağa gidelim...

Önce tevhidi ayetler geldi...Allah inancını anlatan ayetler geldi...Tefekkür ayetleri geldi ilk önce... Direksiz göklerden örnek verdi Allah...Deve hörgücünden, dağdan denizden misaller verdi. Ölü olan topraktan nasıl bitkinin çıktığına bakarak kendisine inanılmasını istedi.
Bu arada bütün kadınlar açıktı. Müslüman kadınlarla, müslüman olmayan kadınlar ayırdedilemiyordu...("İlahi sinyalle müslüman kadınlar, ellerine kına yakmaya başladılar." Diyenler de var.)

Hemen tesettür ayeti inseydi imanı tamam olmamış kadınlara zor gelebilirdi bu... O yüzden Yüce Allah kadınların da imanının olgunlaştığı zamana bırakıyordu örtü ayetini. Bu zaman kavramı, Allah'a değil, insanlara lazımdı...
Derken imanın lezzetini, İslam'ın vakarını kazanmıştı mü'mine kadınlar. Ve müslüman kadınların erkeklerin göz zevkine hitabeden meta durumundan kurtulmalarını emretmişti Allah.

"Habibim, hanımlarına kızlarına ve mü'minlerin hanınlarına söyle! Üzerlerine cilbaplarını örtsünler. Onların böyle örtünmeleri, tanınmalarına, eziyet görmemelerine daha uygundur..." buyurdu.

Şimdi gelelim kelimelerin tahliline. Ayette geçen cilbabın Türkçe manası "çarşaftır." Yani örtüdür... Bu örtüye net bir model yoktur... En güzel kadın örtüsü çarşaftır. ondan sonra bürümcek, şalvar, atkı, ferace v.s. gelir.
Örtünmenin en gizli noktası Allahu alem. Bize bildirilen yönü şunlardır:

1) Allah emretmişse biz o emre uymak zorundayız. Allah istiyorsa, değil çarşaf giymek, başörtüsü örtmek, çuval bile giyeriz. İmanlı kadınlar olarak kendimizi göstermek gibi bir çabamız yok. Tenimizle değil, beynimizle, şahsiyetimizle övünürüz.
2) Ciddiyetle muhafa edilmiş örtü, kadının çekiciliğini aza indirir.
3) Müslüman bir kadının, müslümanlığı caddede sokakta, sadece örtü ile bilinir. Erkekler de İslami kisve, erkeklerde sakalla, bıyıkla verilebilir. Ama müslüman kadın sadece İslami örtüsüyle bilinir. Bu örtüde İslami olma şartı vardır. Bir rahibe gibi değil, yarım başörtüsü değil. Zira yarım başörtüsü de, Allah içinse sahibine kar sağlar, ama aynı sitilde Rum kadınlar da örtündüğü için, müslüman kadın yine anlaşılmaz... Müslümanlığın kendine has özelliği unutulmamalıdır.

Nitekim, bun böyle bir olay yaşadım. Başına yarım başörtüsü olan kadına "selamun aleyküm" dedim.
KAdın bana sordu:
-Bana neden selam verdiniz?
-Vermem gerikiyordu... Din kardeşi değil miyiz?
Kadın şöyle bir durakladı. SOnra;
-İslam'a saygım var ama ben Rumum... Önemli değil, ben de dindarım, dedi.
Evet, müslüman kadının müslümanlığı sokakta örtüsü, aile içi ev etrafındada güzel ahlakıyla belli olur.
Sen örtüyü bize işkence gibi görüyor, güya bizi savunuyorsun. Öte yandan da dinli dinsiz, putperest, itperest, her türlü kadınla aynı tipi aynı modeli paylaşalım istiyorsun.

AÇIKLAMA
Ahzap suresi indiği vakir, kadınlar çarşaflarını önü açık bir şekilde örterlerdi.
Bunun üzerine bir müddet sonra, Allah Celle, NUr Suresi 31. ayet-i kerimeyi indirdi yüce katından. (Mecaz)

Nur Suresi 31. ayette, örtülerinin yaka kısımlarının örtülmesi emredildi.
Bunların hepsi birer imtihandır tabii. Hem her şey gönlümüzce, nefsani arzularımızca olsaydı, imtihanın ne değeri olurdu ki. İmtihanda mutlak zorluklar, akıl almaz olaylar vardır... Sen istiyorsun ki, İslam dışında olanlarla müslümanlar aynı şekilde yaşasınlar.
Olmaz Edip olmaz...Ayıptır bu... İslam'ın geldiği günden beri, İslam kadını örtülüdür... Sen fazlasıyla batının etkisinde kaldın... İslam'ın örtüsünden utanma... Zira, açılmada son sınır, hayvani boyutta yürümek olur.

Sonra, Ahzap suresinin ayetine dikkat et... Efendimize Allah ne diyor: "Hanımlarına kızlarına söyle üzerlerine cilbap-çarşaf örtsünler..."

Eğer örtü göğüsleri örtmek için ise senin iddiana göre, Efendimizin karıları kızları göğüsleri açık geziyorlardı. Onları bu kadar bilerek küçültmeye çalışmasan, ne olur, gurur yapmadan, "Ben şimdiye kadar böyle demiştim, şimdi nasıl döneyim" demeden, kendini tekrar gözden geçir... Hanımının saçlarını, yakasını, erkeklerden kıskanmaya zorla kendini... Biliyorum, bu uçkur düzeni, açıklığa insanları öylesine çok alıştırdı ki, mayolu giyen bir kadın gözlerine açık gelmiyor. Yarın sen de, böyle giderse, bikiniyi savunursun. İşi mantığa bırakırsan(hele de senin mantığına) şöyle der:
-Allah, kadının göbeği, bacakları görünmesin diyor mu? Hayır demiyor. O halde bikini niye haram olsun?
Dedim ya... İSlam'ı mantığa bırakırsan mantık seni ****ürür... Zaten ****ürmüş de... Ama geri dönebilirsin. Her şey, tekrar düşünüp, gurur yapmamaya bağlı...

ÖZGÜR KADIN
Kitabında bir de "özgür kadınlar"la, "evli olan kadınlar" ifadesini kullanıyorsun.
Sen bu özgür kavramının altında, feminist bir yapı olduğunu biliyor musun? Onların özgür demesinin manası, onlara göre, evli kadın esir, bekar kadın özgürdür... İstediği her şeyi (anlıyorsun ya) rahatlıkla yapabilir ya da yapmalıdır. Ne acıdır ki, sen de özgür kadın kavramına ayak uyduruyorsun. Eee ne de olsa çağdaşlık değil mi? Nerde çağdaşlık, orda Edip YÜKSEL! Bu, dinine mal olsa bile... Öyle değil mi?
Unutma, çağdaşların da cehennemi var... Ama sen, çağdaşlık adına, sanıyorum o cehenneme de razı olursun!
Ayrıca şunu da unutma. Müslüman kadının nasıl bir şahsiyet olduğu henüz anlaşılamadı. Kadınların kimi aptal ve köle, kimi de kocasına kocalık yapmaya kalkan kompleksli tipler. Fakat unutma ki artık müslüman kasın artıyor. Yakında bileceksin.

(Kaynak:İnsanlar da Kayar, Emine Şenlikoğlu, Mektup)

NOT: Edip Yüksel ve onun gibi Ehl-i Sünnet düşmanı insanların batıl ve sapık fikirlerine cevap olarak tüm Müslüman kardeşlerime bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a.
hocam olayı oradan alıp buraya savuruyorsunuz.
benim son yazdığım yorumlarda zaten bu konuyu kapattığımı sadece ilim öğrenme konusuna yooğunlaşmak istediğimi bildirdim.
sizin ilk yazdığınız yazınızda ve sonraki yorumlarda bulunan ilim öğrenmenin farzı ayn ve farzı kifaye olarak ayrıldığı herkesin farzı ayn olan dini ilimleri öğrenmesi gerektiği(ki bende katılıyorum), fakat farzı kifaye olan beşeri ilimlerin bazı müslümanlar tarafından öğrenilmesinin yükümlülüğü kaldıracağı beyanınızı açıklamanızı istemiştim.başkasının yaptığı ilimin bana ne faydası olacak.başkasının yaptığı çalışma benim üzerimden yükümlülüğü nasıl kaldıracak.

örtünme konusunu bir tarafa koyarak bu konuyu yorumlayın bana.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

beni başörtüsünün ehemmiyetini anlamayan zamane müslümanı ilan ettiniz.bahsettiğim şeyler sizin yorumlarınızı hakedecek veya bir yazarın kitabından alınan sert ve kırıcı beyanları bana ithaf etmenize sebep olacak şeyler değil.

FARKINDAMISINIZ AMA BENİM SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITARAK HAKKIMI GASPEDİYORSUNUZ.HATIRLATIRIM.

bu isnatları haketmiyorum.konu ilim öğrenmek için başörtüsünden taviz verilmesi ve sizin savunduğunuz beşeri ilimlerin öğrenilmesinin gereksiz olduğuydu.

AMA YAPILAN YORUMLAR BANA YAPILAN İSNATLAR TAMAMEN BEN BAŞÖRTÜSÜNÜ ,ÖRTÜNMENİN GEREKLİLİĞİNİ REDDEDİYORMUŞUM HAVASINDA.ÖRTÜNMENİNGEREKLİ OLDUĞUNA SİZLER KADAR BELKİ DAHA FAZLA İNANIYORUM.ÖRTÜSÜZ AÇIK SAÇIK İNSANLARDAN TİKSİNİYORUM.

BENİM SAVUNDUĞUM BİZLERİN KENARA ÇEKİLEREK HAKKIMIZDA DİN DÜŞMANLARININ KARAR ALMASINA SEBEP OLACAĞIMIZ.İLERİDE SOKAKTA BİLE BAŞÖRTÜSÜ YASAKLANDIĞINDA (Kİ BU GİDİŞİN SONU BU) NE YORUM YAPACAĞINIZ.

BEN BAHSETTİĞİM DURUMA DÜŞECEĞİMİZ GÜNE KADAR (SAYENİZDE BU HALE GELECEĞİZ) SİTENİZDEN KENDİMİ AZL EDİYORUM.O GÜN GELDİĞİNDE (İNŞAALLAH BEN YANILIYORDURUM) TEKRAR SİZE BAĞLANIP YORUMLARINIZI İSTEYECEĞİM. BENİ HATIRLAYIN .O GÜN GELDİĞİN DE BU KİM DEMEYİN.
UYUMAYIN SİNMEYİN

HAKKINIZI HELAL EDİN.BENDEN YANA HELAL OLSUN.
ALLAHA EMANET

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
beni başörtüsünün ehemmiyetini anlamayan zamane müslümanı ilan ettiniz.bahsettiğim şeyler sizin yorumlarınızı hakedecek veya bir yazarın kitabından alınan sert ve kırıcı beyanları bana ithaf etmenize sebep olacak şeyler değil.

FARKINDAMISINIZ AMA BENİM SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITARAK HAKKIMI GASPEDİYORSUNUZ.HATIRLATIRIM.

bu isnatları haketmiyorum.konu ilim öğrenmek için başörtüsünden taviz verilmesi ve sizin savunduğunuz beşeri ilimlerin öğrenilmesinin gereksiz olduğuydu.

AMA YAPILAN YORUMLAR BANA YAPILAN İSNATLAR TAMAMEN BEN BAŞÖRTÜSÜNÜ ,ÖRTÜNMENİN GEREKLİLİĞİNİ REDDEDİYORMUŞUM HAVASINDA.ÖRTÜNMENİNGEREKLİ OLDUĞUNA SİZLER KADAR BELKİ DAHA FAZLA İNANIYORUM.ÖRTÜSÜZ AÇIK SAÇIK İNSANLARDAN TİKSİNİYORUM.

BENİM SAVUNDUĞUM BİZLERİN KENARA ÇEKİLEREK HAKKIMIZDA DİN DÜŞMANLARININ KARAR ALMASINA SEBEP OLACAĞIMIZ.İLERİDE SOKAKTA BİLE BAŞÖRTÜSÜ YASAKLANDIĞINDA (Kİ BU GİDİŞİN SONU BU) NE YORUM YAPACAĞINIZ.

BEN BAHSETTİĞİM DURUMA DÜŞECEĞİMİZ GÜNE KADAR (SAYENİZDE BU HALE GELECEĞİZ) SİTENİZDEN KENDİMİ AZL EDİYORUM.O GÜN GELDİĞİNDE (İNŞAALLAH BEN YANILIYORDURUM) TEKRAR SİZE BAĞLANIP YORUMLARINIZI İSTEYECEĞİM. BENİ HATIRLAYIN .O GÜN GELDİĞİN DE BU KİM DEMEYİN.
UYUMAYIN SİNMEYİN

HAKKINIZI HELAL EDİN.BENDEN YANA HELAL OLSUN.
ALLAHA EMANET

Aleykümselam bak güzel kardeşim canım ağabeyim; ben size yargısız infal hükmünü vermedik fakat burda bildirilen konu başka sizin savunduğunuz olanaklar başka lütfen kendinizi suçlu durumunda hissetmeyiniz benim ne kalp kırmaya vede dargın olmaya niyetim var böyle niyeti olan arkadaşlarada izin vermem veremem düşüncelerinizde haklı olabilirsiniz evet bazı görüşlerinize katılıyorum fakat benim burada vermek istediğim farklı mesajı çarpıtıyorsunuz kimse sizi suçlamıyor eğerki olaki benim açmış olduğum bir formda inciniz kalbiniz kırldı ise suçum affı kusur ola bağışlamanızı isterim ama burda öğrenilmesi yada düşünülmesi gereken bir gerçek var bu vatan başıörtülü validelerin aslanlarıyla ayakta duruyor yine bu vatan onların inaçlı bacılarıyla ablalarıyla ayağa kalkıyor ama bazı yönetim teşkilatı bana bacının başını aç diyor peki ben askerde analarımızı bacılarımızı korumak için bekçilik yapmadım mı o halde bana sen ellerinle aç başını kimse diyemez benim bu ülkede baş örtüsü kime neye niçin örtülüyor kimse bilmiyor... yukarıdaki yazımdada beyen eden yazar bu ülkede sadece doktora değil heryerde inaçlı vede muhafazakar insanların olmasını istediğini devlet izin verirse hatta üniversitelerinde onlara göre açılması gerektiğini vurguluyor sayın abicim sizden istirhamım o yazıyı birdaha okuyunuz inanın bilgi vede görüşlerinizin ne kadarı doğru ne kadarı yanlış siz göreceksiniz birde o yazıyı kendi yazdığınız yorumlarla karşılaştımanızı arz ederim en derin saygı ve seygilerimle suçumuz varsa affı ediniz Allah'a emanet olunuz selametle

smayl

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar hepinize katılıyorum ama ben bu ülkede yaşıyorsam müslümansam özgürlük diye birşey varsa ben ve başörtümde sonuna kadar varız selametle

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a.
ben siteden kendimi azl ettiğimi söyledim ve konuyu kapattım.ama tekrar Muhammet hoca bana cevap verdi ve cevap hakkım doğduğunu düşünüyorum.
Hatasını kabul etmek bir erdemdir.ben kendi adıma hatamı kabul ediyorum.ALLAH(c.c.)ün hükmü üzerine yorum yapmamalıydım.örtünmek kesin bir emir.bunu değiştiremeyiz.rabbim beni affetsin.sizlerde hakkınızı helal edin
Ama sizin beyanlarınızda düştüğünüz hatadan dolayı da sizin erdemli davranmanız gerekiyor.ilim öğrenmenin mecburi olmadığını ve ‘’OKU.YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU’’ayeti celilesinin sadece kuran oku anlamına geldiğini başka ilimlerin önemli olmadığını beyan ederek Müslümanların daha da pasifleşmesine yol açtığınızı, imam hatiplerin bile caiz olmadığını söyleyerek tek çıkar yolumuzu da kapattığınızı kabul etmeniz gerekiyor.
Olayı çarpıtmadan sadece bu suallerime cevap vererek beni ve diğerlerini aydınlatacaksınız..
Tekrar ediyorum ben hatalıyım.peki ya siz.
Hakkımızda alınacak ve bizleri tamamen saf dışı edecek kararlara engel olmak için okuyalım.hem dini ilimlerde hemde beşeri ilimlerde kendimizi aşalım.nesepsiz ,ateist , mason çobanın değneğiyle dürttüğü koyun olmayalım.kendimizi idare edebilecek mevkilere ulaşmak için çabalayalım.sizin yorumunuzla bazı Müslümanların beşeri ilimlerde çalışmasının tüm müminlerin üzerinden okuma yükümlülüğünü kaldırdığı beyanını bir tarafa bırakalım ve hem dini hemde beşeri ilimlerde kendimizi aşalım.
Bugünümüzü aramak istemiyorsanız ; okuyun ,yaratan rabbimizin adıyla okuyun.tüm ilimlerde söz sahibi olun.kendi kararlarımızı alana kadar okuyun .başkalarının bizi istediği gibi çevirmesine fırsat vermemek için okuyun.çocuklarınızın yüzüne utanmadan bakabilmek için okuyun.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

insanları kazanmak yerine kaybetmek doğru değil.ben sizlere çok şey borçluyum.
yaklaşık 15 gün önce siteye üye oldum.ve ilk mesajımda sizlerden ibadetlerimi sürekli yapabilmek için hayır duası istedim.ve inanın o günden beri ibadetlerimi aksatmadan yapıyorum.cümlenizden ALLAH razı olsun.
son yazdığım yazıya olumlu cevap vererek ,istemedende olsa hatalı beyanda bulunduğunuzu kabul ederek tekrar kalpleri kazanabiirsiniz.ben hatamı kabul ediyorum.
dini eğitimin gerekliliği tartışılmaz.ama sizlerin beyan ettiği gibi farzı kifaye olan beşeri ilimlerin gerkliliğide tartışılmaz.lütfen bunu kabul edin.

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.
BU KONUYU EN BAŞINDAN BERİ TAKİP EDİYORUM HERKESİN YORUMLARINI NE DMEK İSTEDİKLERİNİ UZUN UZUN DÜŞÜNDÜM.ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM TESETTÜR ALLAH IN KADINA EMRETTİĞİ KESİNLİKLE TARTIŞILAMAZ BİLE EVET BU YARADANIN EMRİDİR "OKU" EMRİNDE KUR'AN OKUNMASI GEREKTİĞİDE AYAN BEYAN AÇIKDIR.FAKAT BU EMRİ SADECE KUR'AN OKUMAKLA SINIRLAMAK NE KADAR DOĞRUDUR ORASI TARTIŞILIR BENCE PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (s.a.v) "İLİM ÇİNDE DE OLSA GİDİP ÖĞRENİNİZ" BUYURMUŞLARDIR.AMA BURADA İLİMDEN KASIT SADECE FIKIH TEVSİR MİDİR SİZCE? SAİD NURSİ HAZRETLERİ NE GÜZEL DE SÖYLEMİŞLER İLİMSİZ BİLİM İLE BİLİMSİZ İLİM BİR KANADI OLMAYAN KUŞA BENZER BİRİNDEN BİRİ OLMAYINCA KUŞ UÇAMAZ HER İKİSİDE LAZIMDIR DİYE. BİR BACIM YORUMUNDA DEMİŞKİ ALLAH BİZE AKIL VERMİŞ BEN İLKOKUL MEZUNUYUM AMA BAKIN BİLGİSAYAR BİLE KULLANABİLİYORUM İNSAN ALLAH IN VERDİĞİ AKILLA HER ŞEYİ ÖĞRENEBİLİR O BİZ YETER DİYE PEKİ BACIM O ZAMAN SEN İLİM DERSLERİDE ALMA KUR'AN DERSLERİDE ALMA ZATEN AKLIN VAR KENDİN ÖĞRENİRSİN BUNLARI DEĞİL Mİ?;) HEM SANA BİZ O BİLGİSAYARI VERSEYDİK VE AL BACIM AKLINLA BUNU KULLANMAYI ÖĞREN DESEYDİK SEN YİNEDE BU BİLGİSAYARI KULLANABİLECEKMİYDİN SANA BUNU ÖĞRETEN BİRİ MUTLAKA OLMUŞTUR YADA BİR KİTAP OKUYARAK ÖĞRENMİŞSİNDİR DEĞİL Mİ? EVET BEN VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİN GÖNÜLLERİ İSTERKİ HANIMLAR HANIMLARLA BİRLİKTE VE ONLARDAN ÖĞRETİM ALSINLAR ERKEKLERDE ERKEKLERLE BİRLİKTE VE ERKEKLERDEN DOĞRU VE OLMASI GEREKEN BUDUR ŞÜPHESİZ. AMA BİZ ÜLKEMİZİ BU KONUMA GETİRMEK İSTEMEYEN VE GETİRMEMEK İÇİNDE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEK OLAN İNSANLARIN KARŞISINA ONLARIN MEVKİİLERİNDE ÇIKMAZSAK BU İSTEĞİMİZ NASIL OLACAKTIR ACABA? TÜM BACILARIMIZ RAHAT RAHAT BAŞINI KAPATSIN DİYE HEM İLMİ HEMDE BİLİM DALLARININ EN İYİSİNİ ÖĞRENSİN DİYE ŞİMDİ MÜCADELE ETMEZSEK BİR DAHA MÜCADELE ETME ŞANSIMIZ BİLE OLAMAYABİLİR !!!! :(:( HAYDİ KARDEŞLERİM BACILARIMIZIN BAŞ ÖRTÜLERİNE DOKUNULMAYACAK KARMA EĞİTİMLERİN OLMADIĞI OKULLARIMIZDA HEM İLİM HEM BİLİM DALLARININ BİR ARADA VERİLDİĞİ KENDİNE ÇAĞDAŞ AVRUPA ÜLKESİ DİYİP DE GÜZEL DİNİMİZİ ALAYA ALAN İNSANLARIN YÜZÜNÜ KIZARTACAK GENÇLERİMİZİ ALLAH YOLUNDA BİRER MÜCAHİT VE MİCAHİDE OLARAK YETİŞTİREBİLECEĞİMİZ BİR EĞİTİM SİSTEMİ KURALIM!!! AMA BUNU HEM İLMİ HEM BİLİM DALLARINI TEKNOLOJİYİ SANATI ÖĞRENEREK ONALRIN GELMESİNİ İSTEMEDİĞİMİZ MEVKİİLERE İNATLA HEMD EEN BAŞARILI ŞEKİLDE GELEREK TARTIŞMADAN KALP KIRMADAN DİNİMİZİ GEREKLERİNİ UNUTMADAN VE SABR EDEREK GEREKİRSE FEDAKARLIK YAPARAK ACI ÇEKEREK İTİLEREK YAPALIM. AMA NE OLUR ARTIK KENDİMİZDEN SONRA GELENLER İÇİN BİR ŞEY YAPALIM:(:( A.E.O. HAKKINIZI HELAL EDİN ALLAH ŞİMDİDEN HEPİNİZDEN RAZI OLSUN SELAMETLEB)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a.
sayın ablam ,bacım artık kendinize hangisi uygunsa onu kabul ediniz.bu konudaki hassasiyetimden dolayı fazlaca üsteledim.bazı yorumlarımda arkadaşlar beni yanlış anladı,bazılarında ben yanlış anladım.ama olaya aklı selimle yaklaşıldığı zaman yorumların mantıklı olanlarını damıtarak kesin ve mantıklı yönlerini alarak güzel bir yorum yapılacağını sayenizde görmüş oldum.söylenecek pek fazla şey yok artık sanırım.
sürçü lisan ettiysek affola.;)
ALLAHA emanet.
selam ve muhabbetle

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşlerim sizlere başı örtülü bir şekilde nasıl okuyacağımızı eskiden bu ülkeyi yönetmiş( bu ülke derken biliyorsunuz biz bir İSLAM ülkesiyiz) büyügümüzün eski başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın tavsiyesine uymanızı bende tavsiye ederim. Malumların babası, Başı bağlılar okumak istiyorlarsa Arabistan a gitsinler derken, hem Müslümanlar için bin vatana bedel olan mukaddes beldeleri aşağılıyor, hem tesettürle şereflenmiş kızlarımızı aşağılıyor, hem de İslâmi tesettürü aşağılıyordu. Dert değil. Onun hali malum. Malumların övmesi bizi üzer, yermesi değil.
Ben de var gücümle: Tesettürlüler Arabistan a! diye haykırmak istiyorum. Arabistan a, yani Mekke ye, Medine ye. Dahası, Şam a, Kahire ye, Tahran a, San a ya, Darulbeyda ya.
İşte okumak insanı bu düşünceye sokuyorsa ben okumak istemiyorum.Okumak ögrenmek buysa ben ögrenmek istemiyorum.Okuyarak çıkılacak en üst yere çıkmış kişi bunu söylüyorsa ben okumak istemiyorum.Ama şundan eminim bunları destekleyenlerdeki aşağılık psikolojisi bizi bize kenetleyecektir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt