Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kız başını açıp okuyabilir mi? (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Bir kız başını açıp okuyabilir mi?

mk5834 yazdı:
s.a
aliye hanım ne mutluki hem dininizden taviz vermiyor hemde ilim alıyorsunuz.bir müslümanın yapması gereken iki şeyide yapıyorsunuz.ALLAH muvaffak eyler İnşaallah.
benim sözüm çıkar yolları denemeden madem öyle bizde okumayalım bu zinhar caiz değil şeklinde beyanlara.isteyince oluyor isteyince ikiside bir arada taviz vermeden olabiliyor.sizin gibi örnekler çoğalacak inşaallah.
ama şuda varki sizin imkanlarınız başkasında olmayabilir.bu yüzden tüm bacılarımızın adilane bu haklarını yaşayacakları imkanı aramalıyız.en azından kendimize değilsede çocuklarımıza bu imkanları bulmalıyız.
beni anlamak istemeyenler için bu sözlerin bir hükmü yok ama şunu söylemek istiyorum.okul ve başörtüsü arasında sıkışan bacılarımızı düşündüğümde yüreğim sızlıyor.Rabbim kalbimi biliyor.ve gaybıda yalnızca o biliyor.
selam ve muhabbetle

sevgili kardeşim, bunun imkanla bir alakası yok.. araştırırsanız oradaki yaşam ve eğitim şartlarının buradakinin yarısından da az olduğunu göreceksiniz, buraya tedavi olmaya gelen türkler, buranın imkanlarına çok şaşırıyorlar, emin olun burada yaşamak ve eğitim görmek, çok daha ucuz... Rabbim tüm müslümanlara yardım etsin inşallah.. müslümanları heder eden bu kısır döngünün artık yok olması umuduyla.selam ve dua ile

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

aliye_aliye yazdı:
mk5834 yazdı:
s.a
aliye hanım ne mutluki hem dininizden taviz vermiyor hemde ilim alıyorsunuz.bir müslümanın yapması gereken iki şeyide yapıyorsunuz.ALLAH muvaffak eyler İnşaallah.
benim sözüm çıkar yolları denemeden madem öyle bizde okumayalım bu zinhar caiz değil şeklinde beyanlara.isteyince oluyor isteyince ikiside bir arada taviz vermeden olabiliyor.sizin gibi örnekler çoğalacak inşaallah.
ama şuda varki sizin imkanlarınız başkasında olmayabilir.bu yüzden tüm bacılarımızın adilane bu haklarını yaşayacakları imkanı aramalıyız.en azından kendimize değilsede çocuklarımıza bu imkanları bulmalıyız.
beni anlamak istemeyenler için bu sözlerin bir hükmü yok ama şunu söylemek istiyorum.okul ve başörtüsü arasında sıkışan bacılarımızı düşündüğümde yüreğim sızlıyor.Rabbim kalbimi biliyor.ve gaybıda yalnızca o biliyor.
selam ve muhabbetle

sevgili kardeşim, bunun imkanla bir alakası yok.. araştırırsanız oradaki yaşam ve eğitim şartlarının buradakinin yarısından da az olduğunu göreceksiniz, buraya tedavi olmaya gelen türkler, buranın imkanlarına çok şaşırıyorlar, emin olun burada yaşamak ve eğitim görmek, çok daha ucuz... Rabbim tüm müslümanlara yardım etsin inşallah.. müslümanları heder eden bu kısır döngünün artık yok olması umuduyla.selam ve dua ile

doğrudur.benim tam olarak bilgim yok imkanlardan.yinede sınırlı kişi bundan faydalanır.neticede sayı olarak sınırlama vardır mutlaka.biz tüm kardeşlerimiz için imkanlar bulmalıyız.

bu arada orada okuduktan sonra burada denklik alabiliniyormu?beni aydınlatırsanız başka bacılarımıza tavsiyede bulunabilirim.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

Melaike_binti_Haci yazdı:
Ilim be bilim arasinda fark var. Insaallah anlamak isteyenler anlar. Allah(c.c.)islah etsin diyorum.
Muhterem mk5834 kardesim imzanizda,yamadık dünyamızı ,yırtarak dinimizden;
dinde gitti dünyada gitti elimizden,demissiniz.
Insaallah Ilime sahip cikalimki din gitmesin...
Ayrica bu konuda kirici olmamaya calisiyorum. Sizdende boyle davranmanizi isterim Insaallah...
HAKKINI HELAL ET KARDEŞİM ISLAH DEĞİLDE HİDAYET ET DESEYDİN ZORUMA GİTMEZDİ.SEVDİĞİM İNSANLARA HEP ÖYLE DUA EDERİM BURASIDA BÜYÜK Bİ AİLE VE GÖRMESEMDE SEVİYORUM HERKESİ KALBİMDE SANA KARŞI Bİ KIRGINLIK OLMUŞTU AMA GEÇTİ...TEKRAR HAKKINI HELAL ET.B)BU KONU GERÇEKTEN ÇOK UZADI... HERKES DOĞRU BİLDİĞİ ŞEYİ YAPIYOR ZATEN TARTIŞMANIN YERİ YOK ARTIK...SELAM VE DUA İLE....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

mk5834 yazdı:
aliye_aliye yazdı:
mk5834 yazdı:
s.a
selam ve muhabbetle

doğrudur.benim tam olarak bilgim yok imkanlardan.yinede sınırlı kişi bundan faydalanır.neticede sayı olarak sınırlama vardır mutlaka.biz tüm kardeşlerimiz için imkanlar bulmalıyız.

bu arada orada okuduktan sonra burada denklik alabiliniyormu?beni aydınlatırsanız başka bacılarımıza tavsiyede bulunabilirim.

sevgili kardeşim
ben burada ingilizce eğitim alıyorum.. yani derslerimiz ingilizce, işletme bölümü de zaten çok yönlü bir bölüm olduğu için de dil ile eğitim şart.. türkçe eğitim veren bölümler de vardı ancak ben temelimin iyi olması sebebiyle ingilizce eğitimi seçtim.. herhangi bir konuda da zorlanmıyorum.. yani her şey benim açımdan gayet güzel.. türkiyede de zaten hacettepe, boğaziçi, bilkent ve yanılmıyorsam dokuz eylül ve marmara üniversitelerinde nasıl işletme ya da herhangi bir bölümün ingilizcesi varsa, buradaki de o bakımdan birbiriyle özdeş.. farkı şudur, birçok avrupalının kabul ettiği bir fark:) o da buradaki üniversitelerin kalite ve eğitim seviyesi açısından türkiyekilerden daha önde olmasıdır. bu bir abartı değildir... irandan her sene ABD de dahil, Avrupa ülkelerine binlerce mühendis, nükleer tıpçı, doktor, öğretmen, doçent ve profesörler gitmekte, size bu bir ters orantı gibi gelebilir ama avrupada birçok doktor, mühendis ve bilim adamı görev yapmakta.. buna nobel ödülü almışlar da dahildir...haliyle diploması, ABD ve tüm avrupa ülkelerinde, türkiyedekilerden daha değerli görülüyor ve kabul edilebiliyor.. avantajı fazla yani, çünkü herşeyden önce burada bir üniversiteyi bitirince beraberinde siz farkında olmadan aynı zamanda birkaç dil de öğrenebiliyorsunuz, en sıradan öğrencisi en az 2 dil bilir..

türkiyedeki geçerliliğine gelince, kamu sektöründe bir geçerliliği yok. ama özel sektörde her alanda geçiyor.. o konuda %100 bir garanti var.. tabi bu türkiye için geçerli ama avrupada iran diplomasıyla kamu + özel sektörde iş yapabiliyorsunuz..

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
ablacım saolasın verdiğin bilgiler bayağı aydınlatıcıydı:) inşaallah ülkemizde kamudada geçerliliği olur ve ülkemize hizmet etmek sizlere nasip olur.tabi istediğiniz halinizle.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

aliye_aliye yazdı:
Ilim be bilim arasinda fark var. Insaallah anlamak isteyenler anlar. Allah(c.c.)islah etsin diyorum.
Ayrica bu konuda kirici olmamaya calisiyorum. Sizdende boyle davranmanizi isterim Insaallah...

sevgili kardeşim s.a öncelikle aradaki ayrıma iyi dikkat çekmişsiniz..Allah razı olsun.. ilim, içinde erdemleri de barındıran sadece pozitif bilimler değil, bunun yanında dini bir bilgi birikimi ve insanı insan yapan faziletler, ahlak, olgunluk, idrak ve basireti de içine alan, kısacası dünyayı algılama ve değerlendiriş biçimi diyebileceğimiz geniş bir kavramdır.. bilim ise sadece okullarda da öğrenmiş olduğumuz, pozitif, doğa ve sosyal bilimler, fen, matematik v.s dir. ilim, kavram ve muhteviyat itibariyle de bilimden daha geniş ve daha kapsamlıdır.. ikisi arasında elbette çok farklılıklar ve detaylar var.. teşekkür ederim buna değindiğiniz için...

ülkemizde malesef bazı zenginler, ellerini ceplerine ****ürmüyorlar.. gönül isterdi ki bu konuda ciddi adımlar atılsın, okumak isteyen müslüman bayanlar bu konuda başka şeylere mecbur edilmesin.. ben şu an İran'da işletme okuyorum.. ve böyle içim daha huzurlu, ne örtümden taviz var, ne de bana farz olan ilimi öğrenmekten.. ki bu peygamberimizin hadislerindendir. başörtülü nice bayanın bu konuda durumuna gerçekten üzülüyorum ama bu durumlardaysak, sebebi, bizi buna mecbur edenlere (genel manada sisteme diyorum), müslümanların boyun eğmesidir... selam ve dua ile

s.a. ablam, yada muhacirun mu demeliyim.
ne mutlu size ki, o büyük insanın hicreti gibi bir hicreti gerçekleştirmişsiniz. diğer kardeşlerimin seçtiği (asla onları küçümsemiyorum, ama buda yürek işi o manada dedim) kolay yolu değilde, hicreti seçmişsiniz, allah hicretinizi kabul etsin.
Size bu zulmü reva görenler utansın.
k.s.e.o.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

makinaci06 yazdı:
HAKKINI HELAL ET KARDEŞİM ISLAH DEĞİLDE HİDAYET ET DESEYDİN ZORUMA GİTMEZDİ.SEVDİĞİM İNSANLARA HEP ÖYLE DUA EDERİM BURASIDA BÜYÜK Bİ AİLE VE GÖRMESEMDE SEVİYORUM HERKESİ KALBİMDE SANA KARŞI Bİ KIRGINLIK OLMUŞTU AMA GEÇTİ...TEKRAR HAKKINI HELAL ET.B)BU KONU GERÇEKTEN ÇOK UZADI... HERKES DOĞRU BİLDİĞİ ŞEYİ YAPIYOR ZATEN TARTIŞMANIN YERİ YOK ARTIK...SELAM VE DUA İLE....

s.a
kardeş ıslah olmamız gerkiyorsa rabbim ıslah etsin.hidayete ermemiz gerekiyorsa hidayet nasip etsin inşaallah.bende görmesemde hepinizi çok seviyorum.kardeşimizde hakkını helal etsin inşaallah.kimseyi kırmak incitmek istemiyorum.ama dedğim gibi fevri mizacım nedeniyle bazan böyle kazalar oluyor.pazartesi görüşmek üzere ALLAHA emanet olun hepiniz.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mk5834 yazdı:
s.a
sayın mümine kardeşim.ALLAH a şükür ilim ide bilimide biliyorum.bütün müminlerin ilim alması gerektiğini biliyorum.ama ilim den bilimi ayırmayalım o bilimlerin hangisine bakarsanız ALLAH ın eşsiz yaratma kabiliyetini buluyoruz.atomlardan maddelere kadar o eşsiz dizaynı her mümin görebilir.tıpta,fizikte,kimyada biyolojide vs. Rabbimin o kusursuz takdirini müşahade edebiliyoruz.tabi gerekli dini altyapımız varsa.bizler çocuklarımızı ne ilimden ne bilimden yoksun bırakmamalıyız.bütün yazılarımda bunu görebilirsiniz.eğer taviz vermemek gerekiyorsa o zaman çıkar yollar araştırılabilir.imkanı olan okul açar.imkanı olan yurtdışına gider.müslüman olarak bizler örnek olmalıyız.

eğer istemeden kırıcı olduysam affedin hakkınızı helal edin.maksadım asla bu değil.ben biraz fevri bir mizaca sahibim.ama bu kesinlikle isteyerek olan birşey değil.

ayrıca dediğiniz gibi ilime sahip çıkalım din gitmesin .bende ekliyorum bununla beraber bilimede sahip çıkalım dinimizi yaşayacağımız dünya da gitmesin.
hiç ölmeyecek gibi dünyaya ,yarın ölecek gibi ahirete çalış hadisi bunu doğrular sanırım.

selam ve muhabbetle

s.a. kardeşim,
ben yokken kimseye karışma dedim, yine ortalığı karıştırmışsın ha. arkadaşlar mk5834 adın özür diliyorum, o böyledir işte. Hz. Ömer misal birdenbire hiddetlenir, kızar, bağırır çağırır, bir Ebubekir gelir o zaman sükut eder.
Kardeşim güzel söylüyonda biz, Hiç ölmeyecekmişisiz gibi ahirete, yarın ölecekmişiz gibi dünyaya çalışıyoruz. bunda bir çelişki yokmu sence.
k.s.e.o.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

mk5834 yazdı:
s.a
ablacım saolasın verdiğin bilgiler bayağı aydınlatıcıydı:) inşaallah ülkemizde kamudada geçerliliği olur ve ülkemize hizmet etmek sizlere nasip olur.tabi istediğiniz halinizle.

benim istediğim hal belli kardeşim.. örtümle olacak inşallah.. ya bu ülkede oranın diploması, kamuda geçse bile örtüm olmadan kamuyu tercih etmeyeceğim ki, özele de pek itimat yok ama Allah nasip ederse insanın kendi işini kurması iyi bir avantajdır.ben öyle düşünüyorum inş.. işletme de bu imkanları sağlıyor.. ben teşekkür ederim kardeşim.. yardımcı olabilmişimdir inşallah.. sağolun.selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

mtekik yazdı:
aliye_aliye yazdı:

sevgili kardeşim s.a öncelikle aradaki ayrıma iyi dikkat çekmişsiniz..Allah razı olsun.. ilim, içinde erdemleri de barındıran sadece pozitif bilimler değil, bunun yanında dini bir bilgi birikimi ve insanı insan yapan faziletler, ahlak, olgunluk, idrak ve basireti de içine alan, kısacası dünyayı algılama ve değerlendiriş biçimi diyebileceğimiz geniş bir kavramdır.. bilim ise sadece okullarda da öğrenmiş olduğumuz, pozitif, doğa ve sosyal bilimler, fen, matematik v.s dir. ilim, kavram ve muhteviyat itibariyle de bilimden daha geniş ve daha kapsamlıdır.. ikisi arasında elbette çok farklılıklar ve detaylar var.. teşekkür ederim buna değindiğiniz için...

ülkemizde malesef bazı zenginler, ellerini ceplerine ****ürmüyorlar.. gönül isterdi ki bu konuda ciddi adımlar atılsın, okumak isteyen müslüman bayanlar bu konuda başka şeylere mecbur edilmesin.. ben şu an İran'da işletme okuyorum.. ve böyle içim daha huzurlu, ne örtümden taviz var, ne de bana farz olan ilimi öğrenmekten.. ki bu peygamberimizin hadislerindendir. başörtülü nice bayanın bu konuda durumuna gerçekten üzülüyorum ama bu durumlardaysak, sebebi, bizi buna mecbur edenlere (genel manada sisteme diyorum), müslümanların boyun eğmesidir... selam ve dua ile

s.a. ablam, yada muhacirun mu demeliyim.
ne mutlu size ki, o büyük insanın hicreti gibi bir hicreti gerçekleştirmişsiniz. diğer kardeşlerimin seçtiği (asla onları küçümsemiyorum, ama buda yürek işi o manada dedim) kolay yolu değilde, hicreti seçmişsiniz, allah hicretinizi kabul etsin.
Size bu zulmü reva görenler utansın.
k.s.e.o.

a.s kardeşim, Allah sizden de razı olsun inşallah, bu güzel duanıza rabbim hepimizi mazhar eylesin inş.. Rabbim tüm örtülü bayanların yardımcısı olsun .. evet bizi buna mecbur edenler utansın . bizim her halikarda bir kaybımız yok kardeşim, okumasak da yine dinimize hizmetteyiz, okusak da bize emredilen ilmi kaparak yine dine hizmetteyiz, inanan mümineler ise zaten mükafatını, rabbimin izniyle ahirette alacaklar. ama bize zulmedenlerin de dünyası cehennem, görüyoruz ama ahiretin cehennemine düşünce geri dönüşleri olmayacak..
:) size çok teşekkür ederim güzel dualarınız için..selam ve dua ile.. Allaha emanetsiniz

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşlerim.ben malesef başımı açıp üniversite okudum.ama bunu yaparken bşımı her açışımda rabbim günahımı buna sebep olanlardan sor diye dua ettim.içim acıyodu başımı açtığım zaman.boynumu büküp yere bakarak geçerdim korudordan sınıfa. boynumu büküp yürümeye alışkın olmadığım halde.alışkın değildim çünkü ben müslümanım müslümana yakışırmı hiç allahın karşısından başka yerde boyun bükmek.ama ben ilim öğrenmeliydim.öğrenip belli bi yere gelip islamiyeti daha iyi öğretmeli ve yaşamalıydım.rabbim hesabını bizden sormaz inşallah.hamdolsunki şuan çalışıyorum ve başım da kapalı hamdolsun rabbime.

ismail fakihullah

Kayıtlı Kullanıcı

Türban Meselesi2

"Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler."

Başörtüsü Eylemleri3

Üniversitelerde devam eden başörtüsü direnişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genç kızlarımızın zorlanmaları halinde tercihlerini eğitim gören hedefinden yana yapmalarını arzu ederim. Tabii ki dini mülahazalarla başlarını örten hanımlara müdahale edilmesine karşıyım. Onların dinin detayına ait bir konuyla tahsilleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmalarına üzülüyorum. Ama toplumumuz hassas bir dönemden geçiyor. Herkesin bunu göz önüne alması lazım. Bir taraf bunu kavga sebebi yapmamalı, diğer taraf da tepkileri kavga başlatıldı diye görüp üzerine gitmemeli... Hukukçu bir dostumuz yazdığı kitaba "Müntesiplerinin Cehaleti, Hasımlarının Kör Düşmanlığı Arasında Talihsiz Müslümanlık" adını koymuş.. Çok doğru.. Durumumuzu özetliyor kitabın ismi. İki taraf da cehalete yenik düşüyor.

2. Akşam, Orhan Yurtsever'in Fethullah Gülen'le Yaptığı Röportaj, 13 Mart 1998

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun sizden ne de güzel yazmıssınız cevap vermeden gecemedim dogrusu belkıde bende aynı problemleri yasadıgım ıcındır kımbılır.imam hatip mezunuyum bende sukur kı sorunsuz bitirebildim ama ondan sonrası agır geldi banada yani basortusunu acıp okumak.bu dunya icin degmez deyip okumadim yanlıs anlasılmasın sakın ama ben, bu benım dunyadaki imtihanım diye dusunerek yapmadım yarın ölüp ALLAH'IN huzuruna cıktıgımda alacagım su cevaptan korktugum ıcın okumadım"kulum bu senin imtihanındı ve sen bunu basaramadın.."
ıste bu yuzden okumadım ama sukur kı hıc pısman olmadım. ogrenılmesı gereken ılımse sayet okumadan da ogrenılebılıyomus bunu gordum en basıtı ıste burda bıle bırbırımızden ne kadar guzel seyler ogrenmıyor muyuz tekrar tekrar ALLAH razı olsun sızden ınanın sızın gıbı ınsanlara umuldugundan daha fazla ıhtıyac var

muberra

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm.Başörtüsü gerçekten çok önemli bir sorun ülkemizde. Ben senelerce örtünmeyi isteyip cesaret edemedim. Sebeplerden biri de başı açık okuyamamak ve mezun olduktan sonra iş bulamamak korkusuydu. Başım açık olarak üniversiteyi okuyup bitirdim. Ama iyi iş de bulamadım. Yani ben yanlış yoldan gitmişim. Şimdi çok mutluyum. Çünkü bugün benim için yeni bir başlangıç oldu. Bugün gittiğim camide cuma sohbetinden sonra içimdeki pişmanlığın artık bitmesi için Allah'a yalvardım. Ve kararımı camiden çıktıktan sonra verdim. Tesettüre girdim.Allahım inş.geçmişteki günahlarımızı affetsin. Şuan öyle güzel ve değişik duygular varki içimde bunu ancak içimde yaşıyorum,kelimelerle anlatmam mümkün değil.Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun. Allah doğru yolundan hiçbirimizi ayırmasın. Ben de katılıyorum tesettürün gerekiliğine,çünkü ben de hatalar yaptım geçmişte bu konuda. Şu söz çok doğru
"DOĞRU YOLA YANLIŞTAN VARILMAZ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

muberra yazdı:
Selamün aleyküm.Başörtüsü gerçekten çok önemli bir sorun ülkemizde. Ben senelerce örtünmeyi isteyip cesaret edemedim. Sebeplerden biri de başı açık okuyamamak ve mezun olduktan sonra iş bulamamak korkusuydu. Başım açık olarak üniversiteyi okuyup bitirdim. Ama iyi iş de bulamadım. Yani ben yanlış yoldan gitmişim. Şimdi çok mutluyum. Çünkü bugün benim için yeni bir başlangıç oldu. Bugün gittiğim camide cuma sohbetinden sonra içimdeki pişmanlığın artık bitmesi için Allah'a yalvardım. Ve kararımı camiden çıktıktan sonra verdim. Tesettüre girdim.Allahım inş.geçmişteki günahlarımızı affetsin. Şuan öyle güzel ve değişik duygular varki içimde bunu ancak içimde yaşıyorum,kelimelerle anlatmam mümkün değil.Yüce Rabbime sonsuz şükürler olsun. Allah doğru yolundan hiçbirimizi ayırmasın. Ben de katılıyorum tesettürün gerekiliğine,çünkü ben de hatalar yaptım geçmişte bu konuda. Şu söz çok doğru

ALEYKUM SELAM KARDEŞİM,
ALLAH C.C. SENİ VE SENİN GİBİ BACILARIMIZIN SAYISINI ARTTIRSIN İNŞALLAH. ÖRTÜNMENE İNANIN ÇOK SEVİNDİK.
DİYORSUNUZ YA, ÖRTÜNMEK İSTİYORDUMDA, CESARET EDEMİYORDUM. İŞTE BU CESARETE BEN İNKILAP DİYORUM. SİZ KALBİNİZDE İNKILAP YAPMIŞSINIZ, İNKILAPTA ÖYLE KOLAY BİR İŞ DEĞİLDİR. ALLAH C.C. KABUL ETSİN. CÜMLEMİZİ DOĞRU YOLUNDAN AYIRMASIN.

BİRDE "DOĞRU YOLA YANLIŞTAN VARILMAZ" SÖZÜ, FIKIHTA BİR KAİDEDİR, "HELAL BİR İŞE, HARAMLARLA VARILMAZ"

K.S.E.O.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

maşAllah bu ne şiddet bu ne celal yorumlara yetişemiyorum bile :D maşAllah hakkınızı helal edin okuyamadıklarım oluyor.. selam ve dua ile

tear

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SAĞOLUN.B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mtekik yazdı:
mk5834 yazdı:
s.a
sayın mümine kardeşim.ALLAH a şükür ilim ide bilimide biliyorum.bütün müminlerin ilim alması gerektiğini biliyorum.ama ilim den bilimi ayırmayalım o bilimlerin hangisine bakarsanız ALLAH ın eşsiz yaratma kabiliyetini buluyoruz.atomlardan maddelere kadar o eşsiz dizaynı her mümin görebilir.tıpta,fizikte,kimyada biyolojide vs. Rabbimin o kusursuz takdirini müşahade edebiliyoruz.tabi gerekli dini altyapımız varsa.bizler çocuklarımızı ne ilimden ne bilimden yoksun bırakmamalıyız.bütün yazılarımda bunu görebilirsiniz.eğer taviz vermemek gerekiyorsa o zaman çıkar yollar araştırılabilir.imkanı olan okul açar.imkanı olan yurtdışına gider.müslüman olarak bizler örnek olmalıyız.

eğer istemeden kırıcı olduysam affedin hakkınızı helal edin.maksadım asla bu değil.ben biraz fevri bir mizaca sahibim.ama bu kesinlikle isteyerek olan birşey değil.

ayrıca dediğiniz gibi ilime sahip çıkalım din gitmesin .bende ekliyorum bununla beraber bilimede sahip çıkalım dinimizi yaşayacağımız dünya da gitmesin.
hiç ölmeyecek gibi dünyaya ,yarın ölecek gibi ahirete çalış hadisi bunu doğrular sanırım.

selam ve muhabbetle

s.a. kardeşim,
ben yokken kimseye karışma dedim, yine ortalığı karıştırmışsın ha. arkadaşlar mk5834 adın özür diliyorum, o böyledir işte. Hz. Ömer misal birdenbire hiddetlenir, kızar, bağırır çağırır, bir Ebubekir gelir o zaman sükut eder.
Kardeşim güzel söylüyonda biz, Hiç ölmeyecekmişisiz gibi ahirete, yarın ölecekmişiz gibi dünyaya çalışıyoruz. bunda bir çelişki yokmu sence.
k.s.e.o.

s.a
kardeşim beni verdiğin isimlere benzetmenden ancak hicap duyarım.ismimin bile o mübareklerle anılması beni utandırır.ben onların attığı tırnak bile olamam.Yinede nefis işte köpekten azgın oluyor.böyle hafiften gururum okşanmadı değil yani. insanız ve fıtratımızda var.asıl çelişki burada işte.ALLAH razı olsun.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

muberra yazdı:

s.a
bacım müslüman olmak değil müslüman olarak yaşamak zor bu devirde.ne güzel bir karar vermişsiniz.ALLAH fikrinizde,icraatınızda daim etsin sizi.
İnşaallah uyanacağız dirileceğiz ve en azından çocuklarımızın bu çelişkiye düşmemesi için zemin hazırlayacağız.artık bu yasaların adam gibi uygulanması ilemi olur yoksa kendi okullarımızı yapacak karakter sahibi müminleri bulmaklamı olur bilmiyorum.ama mutlaka bir çıkış yolu olmalı.
daha önce farklı şekillerde tahsiline devam eden kardeşlerimiz kendilerine çıkış yolu bulmuşlar.bu örnekleri çoğaltmalıyız.topyekün tavır alıp kendi kabuğumuza çekilmek zannımca yanlış olur.taviz vermeden olabilecekleri araştıralım.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Zengin hacı adaylarına Çırağan'da eğitim
Kutsal topraklarda hac görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek çoğunluğu iş adamlarından oluşan zengin hacı adayları için dün Çırağan Sarayı'nda 'hac eğitim toplantısı' düzenlendi.

10 bin Euro ödeyerek kutsal topraklara gidecek hacı adayları, toplantıda yapacakları dualardan giyecekleri elbiselere kadar ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi. Kişi başına paket fiyatların 12 bin 500 Euro'ya kadar yükseldiği 'birinci sınıf' hac yolculuğuna 400 kişinin katılacağı bildirildi. Mekke ve Medine'de 5 yıldızlı Inter Continental, Hilton ve Grand Coral otellerinde konaklayacak olan hacı adayları, Harem-i Şerif'in birkaç yüz metre uzağında kalacak, sürekli doktor kontrolünde olacaklar. Eman Tur'un Mekke ve Medine'deki genel organizasyon sorumlusu Selim Özkan, lüks organizasyonda paket fiyatların 12 bin 500 Euro'ya kadar yükseldiğini belirtirken, kitle organizasyonlarında kişi başına maliyetin 2 bin 100 Euro'dan başladığını aktardı. Eman Tur temsilcisi Bülent Katkak da normal hac sırasında bir görevlinin ilgilenmesi gereken hacı adayı sayısının 40-45 kişi arasında olduğunu; ancak kendi oranizasyonlarında görevli başına 7-8 kişi düştüğünü söyledi. Adaylar 2 grup halinde Arabistan'a gidilecek. Birinci grup 23 Aralık 2006'da yola çıkacak ve 15 gün kutsal topraklarda kalacak. İkinci grup ise 25 Aralık 2006'da yola çıkacak.

İstanbul, Zaman

alın size haber.
lüks ve konfor içinde hac yapacağınıza okul önünde başörtüsü eylemi yaparken yerde sürüklenen çocuklarımıza okul yapın.ben bunlara kızıyorum işte.parasını kar payı diye batıran cimrilere kızıyorum.senin paran bire bin kazansın bana ne faydası var sana ne faydası var.hz. ebubekirin hz.alinin cömertliği varken sizler bu paraları çatır çatır yiyorsunuz.kız çocuklarının inandığı gibi yaşaması için okul açsanıza.
bunların yapacağı yardımlarla kızlarımız okullarına devam edebilir.ama biz bunu yapmıyoruz topyekün kabuğumuza çekilelim diyoruz.meydanı bize zulmedenlere bırakalım diyoruz.
müslüman beddua etmez ama dayanamıyorum.sizin paranız batsın.hayrını görmeyin o servetinizin daha ne diyeyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt