özgürlü_zamanlar
Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle kardeşim hoş geldin. İnşallah burada hidayete ulaşacaksın. Bu yolun en zor kısmı olan ön yargıyı yıktığın için sana teşekkür ederim. Sorularına güzel cevaplar verebilecek çok değerli kardeşlerim var. Bizler sana her kafadan bir ses ile yormak istemeyiz. Kendi düşünceleriniz kısmına kısa cevaplar ile inşallah bir başka bakış açısı oluşturacağım.
Öncelikle müslüman olma nedenim aile ve çevremden gelen dinin bir etkisiydi.Etrafımdaki herkes gibi bende bu dindeydim. Daha sonraları yaş büyüdükçe dinimi araştırmayı ve her türlü bakış açısını oluşturmayı başardım. Ve yüreğimde bu dine inanmanın doğru olduğunu söyleyen bir düşünce belirdi. Ve bu gittikte okudukça anladıkça genişlemekte ve silinemez bir duyguya ulaşmakta.Buradan çıkardığım sonuç inandığım bir duygu varsa bunu desteklemek zorundayım. Ne kadar uzak durursam bu duygu azalır ne kadar içine girersem bu denli artar bu duygu. O duygunun adı iman işte. Bir yaratıcı olduğuna iman ediyorum. Sadece peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v. değil tüm inandığım peygamberlerin onun elçisi olduğuna inanıyorum. İnanç meselesine örnek sana daha ilmi kardeşlerim cevap verecektir. Ben yanlış birşey söylemek istemem. Ancak kendi düşüncelerinizi paylaşın demişsiniz. Nacizane bende birşeyler söyleyeyim. Birgün köyde babamla kiraz ağacındaydık. Karnımızı güzelce doyuruyorduk. Sonrasında doyduk indik aşa ev yolunda ağzımızda kıpırdamalar oluştu. Bir de baktık kurtlar. Kurtlu kirazları yedik. İşte burada varlık imanı kendimce çok açıktı. Allah c.c. dışında oraya onu koyan bir güç olmazdı. İçi açılmadan , kendi çekirdeğilden üretilen bir kurt. Ve bu oluşum süresi kirazların fazla olgunlaşması. Öncesinde bu oluşum asla olmuyor. Ancak olgunlaşan bir kiraza sanki resmi emir gibi , kamu görevi gibi sen artık kurtlan diyen bir emir. Bir anayasa koyulmuş. Koyan kimdi peki. Düşünerek ulaştığım sonuç Allah c.c. başkası değildi. Oluşumun bilimsel boyutlarını araştırdım. Bilimden asla uzak değilim bunuda belirtmek isterim kardeşim. Peygamberimiz elçisi sorusuna cevap vermek ne zordur. Ancak aşık olmak çok farklı bir duygu. İnşallah birgün aşık olduğunda Hz.Muhammed s.a.v. i sevmenin tarifsiz bir duygu olduğunu göreceksindir. Kanıt meselesini değerli kardeşlerim açıklayacaklardır inşallah. Ben yine kendi fikirlerimi belirteyim bunu istemişsin kardeşim. İnsanlar çağlar boyu birşeylere inanmışlar. Bu süre zarfında tek tanrının elçisi olduğunu dile getiren birçok insan ortaya çıkmış. Şu an bile peygamber olduğunu söyleyen kişiler var. Kutsal olduklarına inanılan kitaplara baktığımızda tümü tek bir peygamberden bahsetmekte. Sanki dünyanın tek tanrıya inanması gerektiğini belirtircesine ayrım olmadan tek bir peygambere inanmaktan bahsedilmekte.Burada soru olarak inanmadığım kitaplardan örnek göstermek ne kadar doğru dediğini duyar gibiyim.Ancak bu kabulü yapıp öyle devam etmeni istiyorum senden. Tüm bu kitaplar geçmişi anlatan ve geleceği gören tanrının kitapları. Buradan yola çıkarak kendisi için hiçbir kazanç oluşturmadan yaşayan bu insan Allah c.c. elçisinden başkası olamaz. Güvendikleri paraları değildi , güvendikleri meclisteki milletvekilleri değildi,güvendikleri kendisinden 3-4 yaş büyük abisi değildi,güvendiği zengin anne babası değildi,güvendiği mahalledeki arkadaşları değildi,güvendiği tek şey tanrısıydı. Yegane sahip Allah c.c. a inandı ve tüm dünyayı karşısına aldı. Ölümü bile bile gittiler savundular Allah c.c. . Evet onlar bence yiğitti , onlar bence çizgi filmdeki kahramanlar değildi , gerçek kahramanlardı , onlar bilim kurgu filmlerindeki seçilmiş insanlar değil , gerçekten seçilmiş insanlardı , onlar büyücü filmlerinde ki gibi insanları diriltenler değil , gerçekten diriltenlerdi , onlar kıyamet filmlerdeki gibi denizleri yok eden değil , gerçekten onlar denizleri ayıranlardı , onlar sunulan karakten polyana değil gerçekten Ahlak timsali insanlardı. Evet bence onlar Allah c.c. elçileriydi. Ve bizlere gönderildi ve ben hepsine inanıyor onların İlahı Allah c.c. iman ediyorum. Benim şimdilik sana yazacak aklıma gelen gerekçelerim bunlar kardeşim. Başta söylediğim gibi ne kadar yaklaşırsak bir olguya o kadar içinde oluruz ne kadar uzaklaşırsak o kadar dışında kalırız. Sen yaklaşmayı seçtin Allah c.c. seni daha da yakın eylesin. Bir gelene bin giden bir Allah c.c. . İşte benim rahmeti bol Rabbim bu. Ben ona iman etmekten huzur duyuyorum. İnşallah bunu sanada nasip edecektir. Allah c.c. emanet ol kardeşim.1. Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ? Dediğim gibi mümkün olduğunca link fln atmadan kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim !