Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben ATEİST'im (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle kardeşim hoş geldin. İnşallah burada hidayete ulaşacaksın. Bu yolun en zor kısmı olan ön yargıyı yıktığın için sana teşekkür ederim. Sorularına güzel cevaplar verebilecek çok değerli kardeşlerim var. Bizler sana her kafadan bir ses ile yormak istemeyiz. Kendi düşünceleriniz kısmına kısa cevaplar ile inşallah bir başka bakış açısı oluşturacağım.
1. Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ? Dediğim gibi mümkün olduğunca link fln atmadan kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim !
Öncelikle müslüman olma nedenim aile ve çevremden gelen dinin bir etkisiydi.Etrafımdaki herkes gibi bende bu dindeydim. Daha sonraları yaş büyüdükçe dinimi araştırmayı ve her türlü bakış açısını oluşturmayı başardım. Ve yüreğimde bu dine inanmanın doğru olduğunu söyleyen bir düşünce belirdi. Ve bu gittikte okudukça anladıkça genişlemekte ve silinemez bir duyguya ulaşmakta.Buradan çıkardığım sonuç inandığım bir duygu varsa bunu desteklemek zorundayım. Ne kadar uzak durursam bu duygu azalır ne kadar içine girersem bu denli artar bu duygu. O duygunun adı iman işte. Bir yaratıcı olduğuna iman ediyorum. Sadece peygamberimiz Hz.Muhammed s.a.v. değil tüm inandığım peygamberlerin onun elçisi olduğuna inanıyorum. İnanç meselesine örnek sana daha ilmi kardeşlerim cevap verecektir. Ben yanlış birşey söylemek istemem. Ancak kendi düşüncelerinizi paylaşın demişsiniz. Nacizane bende birşeyler söyleyeyim. Birgün köyde babamla kiraz ağacındaydık. Karnımızı güzelce doyuruyorduk. Sonrasında doyduk indik aşa ev yolunda ağzımızda kıpırdamalar oluştu. Bir de baktık kurtlar. Kurtlu kirazları yedik. :) İşte burada varlık imanı kendimce çok açıktı. Allah c.c. dışında oraya onu koyan bir güç olmazdı. İçi açılmadan , kendi çekirdeğilden üretilen bir kurt. Ve bu oluşum süresi kirazların fazla olgunlaşması. Öncesinde bu oluşum asla olmuyor. Ancak olgunlaşan bir kiraza sanki resmi emir gibi , kamu görevi gibi sen artık kurtlan diyen bir emir. Bir anayasa koyulmuş. Koyan kimdi peki. Düşünerek ulaştığım sonuç Allah c.c. başkası değildi. Oluşumun bilimsel boyutlarını araştırdım. Bilimden asla uzak değilim bunuda belirtmek isterim kardeşim. Peygamberimiz elçisi sorusuna cevap vermek ne zordur. Ancak aşık olmak çok farklı bir duygu. İnşallah birgün aşık olduğunda Hz.Muhammed s.a.v. i sevmenin tarifsiz bir duygu olduğunu göreceksindir. Kanıt meselesini değerli kardeşlerim açıklayacaklardır inşallah. Ben yine kendi fikirlerimi belirteyim bunu istemişsin kardeşim. İnsanlar çağlar boyu birşeylere inanmışlar. Bu süre zarfında tek tanrının elçisi olduğunu dile getiren birçok insan ortaya çıkmış. Şu an bile peygamber olduğunu söyleyen kişiler var. Kutsal olduklarına inanılan kitaplara baktığımızda tümü tek bir peygamberden bahsetmekte. Sanki dünyanın tek tanrıya inanması gerektiğini belirtircesine ayrım olmadan tek bir peygambere inanmaktan bahsedilmekte.Burada soru olarak inanmadığım kitaplardan örnek göstermek ne kadar doğru dediğini duyar gibiyim.Ancak bu kabulü yapıp öyle devam etmeni istiyorum senden. Tüm bu kitaplar geçmişi anlatan ve geleceği gören tanrının kitapları. Buradan yola çıkarak kendisi için hiçbir kazanç oluşturmadan yaşayan bu insan Allah c.c. elçisinden başkası olamaz. Güvendikleri paraları değildi , güvendikleri meclisteki milletvekilleri değildi,güvendikleri kendisinden 3-4 yaş büyük abisi değildi,güvendiği zengin anne babası değildi,güvendiği mahalledeki arkadaşları değildi,güvendiği tek şey tanrısıydı. Yegane sahip Allah c.c. a inandı ve tüm dünyayı karşısına aldı. Ölümü bile bile gittiler savundular Allah c.c. . Evet onlar bence yiğitti , onlar bence çizgi filmdeki kahramanlar değildi , gerçek kahramanlardı , onlar bilim kurgu filmlerindeki seçilmiş insanlar değil , gerçekten seçilmiş insanlardı , onlar büyücü filmlerinde ki gibi insanları diriltenler değil , gerçekten diriltenlerdi , onlar kıyamet filmlerdeki gibi denizleri yok eden değil , gerçekten onlar denizleri ayıranlardı , onlar sunulan karakten polyana değil gerçekten Ahlak timsali insanlardı. Evet bence onlar Allah c.c. elçileriydi. Ve bizlere gönderildi ve ben hepsine inanıyor onların İlahı Allah c.c. iman ediyorum. Benim şimdilik sana yazacak aklıma gelen gerekçelerim bunlar kardeşim. Başta söylediğim gibi ne kadar yaklaşırsak bir olguya o kadar içinde oluruz ne kadar uzaklaşırsak o kadar dışında kalırız. Sen yaklaşmayı seçtin Allah c.c. seni daha da yakın eylesin. Bir gelene bin giden bir Allah c.c. . İşte benim rahmeti bol Rabbim bu. Ben ona iman etmekten huzur duyuyorum. İnşallah bunu sanada nasip edecektir. Allah c.c. emanet ol kardeşim.

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
ayet numaralarını filan verebilirsen sanırım sana daha iyi yardımcı olabiliriz

GOLDEN34

Kayıtlı Kullanıcı
Tekrardan teşekkürler cevaplar için.

Benim aklıma en çok takılan ayetler Muhammed peygambere tanınan özel haklar özellikle kadınlarla ilgili, mesela tüm ayetleri şimdi tek tek bulmaya çalışmayacağım ama aklımda kalanlar şu konular:

- üvey evladının karısının peygambere helal olması
- ahzap 50.ayette peygamberin hala dayı teyze amca kızlarının peygambere helal olması, üstüne allah'ın ganimet olarak verdiği cariyelerin de ona helal olması
- tahrim 1.ayetin hafsa olayı üzerine inmesi, peygamber hristiyan cariyesi Mariye ile temasta bulununca karısı hafsa "benim evimde benim yatağımda ha?" diye kızıyor peygambere, peygamber de birdaha onunla cinsi münasebette bulunmayacağım diyor, ve üstüne tahrim1 iniyor "ey peygamber karılarını memnun edeceksin diye allahın sana helal kıldığını ne diye kendine haram yaparsın?" diye ayet iniyor, (ibn kesir tefsirinden okudum bunu, islam düşmanlarının yorumları değil bunlar alimlerin yorumları)
- bazı hadis kitaplarında peygamberin bir gün içinde 9 yada 11 karısıyla temasta bulunduğu çünkü onun 30 erkek gücünde olduğu söyleniyor (bu rivayetler uydurma olabilir mi sizce?)
- peygamberin ayşe ile 6 yaşında evlenmesi (buharide geçiyor)
- ayetlere göre peygambere itaat eden kadınlara 2 kat mükafat, etmeyen karılarına 2 kat azap olması (öldkten sonra), ve onların (peygamberin karılarının) iffetli namuslu olmaları evde oturmaları vs için yine ayetlerle uyarılmaları
- peygamber öldükten sonra onun eşleriyle başka erkeklern evlenmesinin haram olması.

- bir diğer olay, kureyza olayı 800 yada 900 yahudi erkeğin kafasının kesilmesi ve kalan kadınların cariye olarak alınması. (bu olay doğrumu, doğruysa beni biraz aydınlatrmısınz)

- muhammed peygamberin dinden çıkanı öldürün hadisi, ve zina yapanları taşlayarak öldürme cezaları... bunlarda islam kaynaklarında geçiyor ama kuranda yok, bunlar uydurmamı.. kimi alimler ilk başta recm ayeti vardı onu keçi yedi diyorlar. bunlar bana tuhaf geliyor, uydurma mı değil mi bilmiyorum ama şeriat ülkelerinde uygulanan cezalar bunlar.

bu konularda kafam karışık şimdilik, aydınlatırsanz beni sevinirim.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Anlaşıldı, inanmaya değil kafa karıştırmaya geldin
Üvey oglunun karısı sadece ona değil , tüm insanlara ait kuraldır ,
Peygamber ile değil, belinden aşagısı ile ilgileniyorsun,..ee ne ararsan bulursun??? ne arıyordun? hakikatımı?
eline gecene bak!
deymez bir kelime etmeyi bırak, üzülürsün (tamam öyle yapıcam )

GOLDEN34

Kayıtlı Kullanıcı
Anlaşıldı, inanmaya değil kafa karıştırmaya geldin
Üvey oglunun karısı sadece ona değil , tüm insanlara ait kuraldır ,
Peygamber ile değil, belinden aşagısı ile ilgileniyorsun,..ee ne ararsan bulursun??? ne arıyordun? hakikatımı?
eline gecene bak!
deymez bir kelime etmeyi bırak, üzülürsün (tamam öyle yapıcam )

bu nasıl bir yorumdur ya?? elbette bütün ayetleri de peygamberin hayatınıda araştırmalıyım... peygamber örnek teşkil etmezmi? onun yaptığı herşeye sünnet demezmisin? sana göre peygamber bana göre değil. niye sadece belli bir konuya odaklanıp diğer konuları es geçmeliyim. niye sadece iyi taraflarını alıp senin görmek istemediğin taraflarını görmezden geleyim, o zaman nasıl bir dini öğreneceğim? hem inanmaya geldiğimi kim söyledi, islam belki doğru yol belki değil, ne bileyim ben. araştırıyorum işte. böyle tersleyene kadar sorularıma cevap verseydin keşke, belki de sen de bilmiyorsun kendi peygamberinin hayatını. söylediklerim ayetlere hadislere islam kaynaklarına dayalı şeyler, niye kafan karışıyor? yalan mı söyledim, söyledklerm uydurmaysa uydurma de. niye rahatsız oluyorsun kendi peygamberinin yaşamından anlamadım? belkide biz dinsizler bile dinleri herkesten daha derin sorgulayıp daha iyi öğreniyoruz kim bilir.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
İslamiyet'in ilk yıllarında evlilik dörtle sınırlanmamıştır; sonradan dörtten fazla evlenmek yasaklanmıştır. Peygamberimiz (asm) bu evliliklerini, evlilik dörtle sınırlanmadan önce yapmıştır.

Peygamberimizin (asm) hanımları müminlerin anneleri kabul edildiği için, başka birilerinin nikahlaması da caiz olmadığından, Peygamberimiz (asm) dörtten fazla olan hanımlarını boşamamıştır. Bu durum Peygamberimiz (asm) için olan bir istisnadır.

Nitekim başka hususlar vardır ki Hz. Peygamber (asm)'e haram olduğu halde, ümmetine helal kılınmıştır. Mesela, Peygamberimize (asm) ve onun ailesine zekat verilemez. Ayrıca Peygamberimiz (asm) miras bırakmamıştır. Teheccüd namazı Peygamberimize (asm) farz olmasına rağmen ümmetine sünnettir...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Hz. Zeyneb, Peygamberlikten 20 yıl önce dünyaya gelmiş, Efendimizin hala kızı idi. İlk iman edenlerdendir. Asıl adı Berre idi. Resulullah (asm) onu Zeyneb olarak değiştirmiştir. Babası Beni Esed kabilesinden Burre, annesi Efendimizin halası Ümeyye bint-i Abdulmuttalib'tir. O, Mekke'den Medine'ye ilk hicret edenler arasında yer aldı. Medine'ye hicret ettiğinde evli değildi. Efendimiz onu evlâtlığı Zeyd b. Harise ile evlendirdi. Bilindiği gibi, Mekke dönemi daha ziyade iman esaslarının, Medine dönemi ise İslâmî hükümlerin tesis ve tahkim dönemidir. Bu dönemde cereyan eden olaylar, ya geçmişten gelen toplumda yer etmiş batıl bir hükmü kaldırıyor, yerine yenisini koyuyor, ya da yepyeni bir hüküm ihdas ediyordu.

Hz. Zeyneb'in gerek Efendimizden önce Hz. Zeyd'le evlendirilmesinde, gerekse daha sonra Efendimizin onunla evlenmesinde, diğer hanımlarından farklı, Cahiliyet Dönemi adet ve geleneklerini kaldıran hükümler ortaya çıkmıştır.

Peygamber Efendimizin evliliklerinde gerek o zamanın münafıkları, gerekse yeni zamanın dalalet ehli tarafından en çok dile dolanılıp itiraz edilen Hz. Zeyneb'le olan evliliğidir. Ayrıca çok önemli hükümlerin ortaya çıkmasına sebep olan bir evliliktir.

Bütün bu sebeblerle bu evliliğin nikâhı bir "akd-i semavi" dir. yani bizzat Cenab-ı Hak tarafından kıyılmıştır.

Cahiliyyet döneminde kölelik ve imtiyazlı sınıf kavramı en koyu biçimde yer etmişti. Bunun ortadan kaldırılması ve insanların Allah katındaki üstünlüğünün sınıf, rütbe, ırk farklılığıyla değil, takva ile olacağı vurgulanmalıydı. Bunun için en hassas konulardan biri olan evlilik ile bu yanlışın kaldırılması gerekliydi.

Efendimiz Zeyneb gibi asil soylu ve güzel bir kızı, kendi azad ettiği hizmetçisi Zeyd ile evlendirmekle bu alanda bir adım atmak istemişti Ancak toplumdaki yaygın kanaatlerin etkisiyle olacak ki, Zeyneb ve kardeşleri önce bu evliliği uygun görmediler. Hür bir kadının, azatlı bir köle ile evlenmesi o günkü geleneğe uymuyordu.

Zeyneb, Resulullah'a, "Ya Resulallah, ben senin halanın kızıyım, ona varmaya razı değilim, üstelik ben Kureyş'liyim." diye görüşünü beyan etti. Resulullah, Zeyd'in kendi yanındaki ve İslâmdaki değerini anlatıp, aslında ana baba tarafından asil ve soylu bir kimse olduğunu belirti. Derken, Ahzab suresinin 36. ayeti nazil oldu:

"Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."

Bunun üzerine Zeyneb, "Ben Allah ve Resulüne asi olamam" diyerek bu evliliği kabul etti.

Fakat bu evlilik iyi yürümedi. Aralarında samimî bir sevgi ve saygı oluşmadı.

Hz. Zeyd, artan bu geçimsizliğe dayanamadı. Efendimize müracaat ederek karısını boşamak istediğini söyledi. Efendimiz çok müteessir oldu. Çünkü bu evliliği isteyen bizzat kendisi idi. Toplumun yanlış algılamalarını kırmak istiyordu. Bu sebebten her defasında Zeyd'e "Karını tut, boşama" diyordu. Ancak her şeye rağmen bu evlilik bir seneden fazla sürmedi. Zeyd, sonunda karısını boşamak zorunda kaldı.

Aradan bir süre geçtikten sonra, sıra Cahiliyette yaygın bir başka yanlış adetin kaldırılmasına gelmişti. Bu da evlâtlıkların, öz evlât gibi kabul edilmesi, dolayısıyla onların hanımları da babalıkların öz kızı hükmünde telâkki edilmesi yanlışı idi.

İslâm, evlâtlık kurumunu temelden değiştirmişti. Ayet-i Kerime bu konuda gayet açıktı:

“Onları, yani evlâtlıklarınızı babalarının ismine nisbet ederek çağırın. Bu Allah katında daha doğrudur. Eğer babalarını bilmiyorsanız, onlar sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır.” (Ahzab suresi, 5)

Bu ayet nazil olduktan sonra Zeyd, artık Zeyd bin Harise diye babasına nisbet edilerek çağrılmaya başlandı. Evlâtlığın kaldırılmasından sonra, evlâtlık hanımlarının da öz kız gibi olmadığı ortaya çıkmış oldu. Ancak bunun bir örnekle de ispatlanması ve kökleştirilmesi gerekiyordu. Bu da Hz. Peygamberin, Hz. Zeyneb'Ie evlenmesi ile mümkün olacaktı. Ancak yerleşik bir adeti ortadan kaldırırken ortaya çıkacak fitne ve dedikodular Efendimizi düşündürüyordu. Ama İslâmın getirdiği bu prensip, kesinlikle kendi üzerinde uygulanacaktı. Bundan kaçınılamazdı. Nitekim bu hususu Kur'an-ı Kerim şöyle dile getirir:

"Hani Allah'ın iman nasip ederek ikramda bulunduğu ve senin de azad edip evlâtlık edinerek ikramda bulunduğun kimseye sen, 'hanımını bırakma, Allah'tan kork' diyordun. Allahın açıklayacağı şeyi kendi nefsinde gizliyor ve insanların dedikodusundan korkuyordun. Halbuki, Allah korkulmaya daha layıktır. Sonra Zeyd o hanımla alâkasını kesince Biz onu sana nikahladık. Ta ki evlâtlıkların boşadığı hanımlarla evlenmenin mü'minler için günah olmadığı anlaşılsın. Allah'ın emri işte böylece yerine getirilmiştir." (Ahzab suresi,37)

Bu ayetin nazil olmasından sonra, Hicretin 5. yılında, Zeyneb, 35 yaşında iken Efendimizle semavi bir akitle evlenmiştir. Nitekim bu evlilik üzerine münafıklar boş durmadı. "Muhammed, oğlunun karısının haram olduğunu bildiği halde, kendi oğlunun hanımını nikahladı!" demeğe başladılar. Bunun üzerine Ahzab suresinin 40. ayeti nazil oldu:

"Muhammed, hiçbirinizin babası değildir, O Allah'ın Resulüdür ve Peygamberlerin sonuncusudur. Allah ise her şeyi hakkıyle bilir."

Peygamberler ümmetleri için bir nevi baba hükmünde olup, onlara kendi babalarından daha büyük bir şefkatle baktıkları halde, bu neseb itibariyle bir babalık değildir. İşte ayet-i kerime bu sebeble Peygamberlerin ümmetlerinden hanım almasının akla, ilme ve tabiata uygun düşmeyen bir durum olmadığını açığa çıkarıyordu. Böylece İslâm, evlâtlıkla öz evlâd hukukunu birbirinden ayırıyordu. Ancak bu adet o kadar köklü ve yerleşik idi ki, o gün müslümanlar arasında bile kimse böyle bir evliliğe cesaret edemezdi. Bu yüzden o günkü münafıklar bu evliliği dillerine dolamış, çeşitli senaryolar üretmişlerdir. Hatta bu evliliği Efendimizin haşa nefsaniyetine düşkünlüğüne delil göstermek istemişlerdir.

Bu evliliği nefsanî ve şehevanî telâkki edenlere Üstad Bediüzzaman'ın veciz ve susturucu cevabı şöyledir:

"Yüz bin defa haşa ve kella. O damen-i muallaya, şöyle pest şübehatın eli yetişmez. Evet, on beş yaşından kırk beş yaşına kadar hararet-i gariziyenin galeyanı hengamında ve hevesat-ı nefsaniyenin iltihabı zamanında, dost ve düşmanın ittifakıyla kemal-i iffet ve tamam-ı ismetle Hatice't-ül Kübra (ra) gibi ihtiyarca bir tek kadınla iktifa ve kanaat eden bir zatın, kırktan sonra, yani hararet-i gariziye tevakkufu hengamında ve hevesat-ı nefsaniyenin sükûneti zamanında kesret-i izdivaç ve tezevvücatı, bizzarure ve bilbedahe, nefsanî olmadığını ve başka ehemmiyetli hikmetlere müstenit olduğunu zerre kadar insafı olana ispat eder bir hüccettir."

Hz. Zeyneb'i daha önce bakire iken de tanıyan Efendimiz, onu Zeyd'le evlendirmeden önce de alabilirdi. Demek ki, bu evlilikte toplumda yaygın eski yanlışların düzeltilmesi ve yeni bir takım hükümlerin yerleştirilmesi gibi önemli hikmetler vardır.

Kubra :)

Kayıtlı Kullanıcı

Benim aklıma en çok takılan ayetler Muhammed peygambere tanınan özel haklar özellikle kadınlarla ilgili, mesela tüm ayetleri şimdi tek tek bulmaya çalışmayacağım ama aklımda kalanlar şu konular:

- ahzap 50.ayette peygamberin hala dayı teyze amca kızlarının peygambere helal olması, üstüne allah'ın ganimet olarak verdiği cariyelerin de ona helal olması
- tahrim 1.ayetin hafsa olayı üzerine inmesi, peygamber hristiyan cariyesi Mariye ile temasta bulununca karısı hafsa "benim evimde benim yatağımda ha?" diye kızıyor peygambere, peygamber de birdaha onunla cinsi münasebette bulunmayacağım diyor, ve üstüne tahrim1 iniyor "ey peygamber karılarını memnun edeceksin diye allahın sana helal kıldığını ne diye kendine haram yaparsın?" diye ayet iniyor, (ibn kesir tefsirinden okudum bunu, islam düşmanlarının yorumları değil bunlar alimlerin yorumları)
- bazı hadis kitaplarında peygamberin bir gün içinde 9 yada 11 karısıyla temasta bulunduğu çünkü onun 30 erkek gücünde olduğu söyleniyor (bu rivayetler uydurma olabilir mi sizce?)
- ayetlere göre peygambere itaat eden kadınlara 2 kat mükafat, etmeyen karılarına 2 kat azap olması (öldkten sonra), ve onların (peygamberin karılarının) iffetli namuslu olmaları evde oturmaları vs için yine ayetlerle uyarılmaları
- peygamber öldükten sonra onun eşleriyle başka erkeklern evlenmesinin haram olması.

- bir diğer olay, kureyza olayı 800 yada 900 yahudi erkeğin kafasının kesilmesi ve kalan kadınların cariye olarak alınması. (bu olay doğrumu, doğruysa beni biraz aydınlatrmısınz)

- muhammed peygamberin dinden çıkanı öldürün hadisi, ve zina yapanları taşlayarak öldürme cezaları... bunlarda islam kaynaklarında geçiyor ama kuranda yok, bunlar uydurmamı.. kimi alimler ilk başta recm ayeti vardı onu keçi yedi diyorlar. bunlar bana tuhaf geliyor, uydurma mı değil mi bilmiyorum ama şeriat ülkelerinde uygulanan cezalar bunlar.

Sayin GOLDEN34
actiginiz konun aynisi ayni seklide baska bir forumda gordum bu yuzden cevap vermek istiyorum..
yoksa hic bir soruya cevap vermek istemiyorum..
yazilari okumadim ama ne ling nede baska bir adres istemisiniz..
bu aslinda hem iyi hem kotu size cevap verebilmek icin sizin vesilenizle arastirma yapacaklarr..
kotu cunki bir cok insanin sinirini bozacaksiniz...
neyse ben ayni konuyu bu forumda gordugumde bu bir oyunmu dedim neyse teferuatu girmeye gerek yok Allah hepimizi islah eylesin..

eger gercekten aklinizdan gecen sorulari cevaplariniz detayli istiyorsaniz..hemde delilleriyle
sorularla islamiyete sorun...
video vesayre istemiyorum demisiniz peki siz bilirsiniz..ama...
1 )seyrangah tv ... var oraya bir goz atarmisiniz rica etsem..
2) Sorularla Evrim
3 ) Kuran-i Kerim | Ana Sayfa
4) peygamber efendimize ait butun yazilar burda mevcud ,tek tek sorularla zaman kaybetmeyin..zaten buralara bakarken bir cok sorunun cevabi bulacaksiniz..
hatta siz daha aklindan soru geciriken sorulariniza cevap alacaksiniz...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
konyaya gel bir Allah dostunu gör ondan sonra konuşalım.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bu nasıl bir yorumdur ya?? elbette bütün ayetleri de peygamberin hayatınıda araştırmalıyım... peygamber örnek teşkil etmezmi? onun yaptığı herşeye sünnet demezmisin? sana göre peygamber bana göre değil. niye sadece belli bir konuya odaklanıp diğer konuları es geçmeliyim. niye sadece iyi taraflarını alıp senin görmek istemediğin taraflarını görmezden geleyim, o zaman nasıl bir dini öğreneceğim? hem inanmaya geldiğimi kim söyledi, islam belki doğru yol belki değil, ne bileyim ben. araştırıyorum işte. böyle tersleyene kadar sorularıma cevap verseydin keşke, belki de sen de bilmiyorsun kendi peygamberinin hayatını. söylediklerim ayetlere hadislere islam kaynaklarına dayalı şeyler, niye kafan karışıyor? yalan mı söyledim, söyledklerm uydurmaysa uydurma de. niye rahatsız oluyorsun kendi peygamberinin yaşamından anlamadım? belkide biz dinsizler bile dinleri herkesten daha derin sorgulayıp daha iyi öğreniyoruz kim bilir.

araştırmak.. öğrenmeye çalışmak.. farkında değilsin belki ama ne güzel şey bir bilsen.. ama mantığa uyarlamaya çalıştığında tıkanacaksın !! ben marmaris'te buyudum. dine çok düşkün olmayan bir ailenın kızıyım ama elhamdülülallah müslümanlar.. dinimi ben seçmedim müslüman olarak dogdum. dini kalıplaşmış seylerle öğrendim yani öğretildim. işte nedir? yalan,hırsızlık günahtır vs.. sonra büyüdüm ve kendime şunu sordum: evet ben müslüman doğdum ama bana dinimi seçme hakkı verilmedi.. ben gerçekten müslüman mıyım? müsliman nasıl olunur? yada islam nedir? neden namaz,oruç var? nefis ki öyle birşey oruç için ne saçma dediğim bile oldu !! sonra araştırmaya başladım. araştırdıkça öğrenmeye,öğrendikçe şaşmaya,şaştıkça hayran olmaya,hayran oldukça aşka,aşık oldukça da coşmaya...
Kuran-ı Kerim'in mealini okumaya başladım.. ve orada yazan haramların,günahların hepsinin insan hayatını tehdit ettiğini gördüm! sıradan birşey mi bu kardeşim? yazan iyilikleri güzellikleri sevapları uygulamaya çalıştım. (çünkü ancak böyle algılayabilirdim) ve uygulamaya çalıştıkca huzuru yaşadığımı kavradım,az şey mi bu kardeşim? bunu bir insan yazabilir mi? sen şimdi oturup (haşa) Kuran-ı Kerim yazabilir misin? hadi geçtim yalanın günahını içkinin zararını kibirin insana zararını hesaplayıp bunu yasaklamayı akıl edebilir misin?
araştırdıkça,okudukça uygulamaya da çalış yüreğin huzura açıldığı zaman ne demek istediğimizi anlayacaksın inşALLAH.. bende senin gibi çok sorguladım inan.. heleki aman canım kalbin temiz olsun yeter denilen bir çevrede büyüdüğüm halde..
tesettürle de tanıştım 1 sene önce Rabbime şükürler olsun.. sana bu nasıl bir huzur anlatamayız ki kardeşim.. açık insan gördüğümüzde onun ahireti için nasıl üzüldüğümüzü hangi kelimeye dökebiliriz?
ben kanıt falan gösteremem aciz bir kulum nitekim.. Kuran ı oku ve uygulamaya çalış.. nefsini terbiye etmeye çalış,vesveseyi duymamaya çalış.. nelerin değiştiğini göreceksin.. iman dik bir yokuştur kardeşim bunu unutma.. sonucunda inanıp inanmamak sana kalmış tabiki benim saygım sonsuz olur.. yine bir ayet-i kerime 'dinde zorlama yoktur'
selametle

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı

Hala,amca,dayı kızları diğer müslümanlara da helal kardeşim,yanlış biliyorsun.
müslüman olmayan kadınların savaş sonrası esir olarak alındığında,bu kadının müslüman olabilmesi yahut islamla tanışması için eş yada cariye olarak müslümanlarla bir arada kalması uygun görülmüş lakin
bunun tersini düşünürsek, savaşta esir olarak aldığın kadınları hiçbir şey yapmadan serbest bıraksan gayrimüslim olduğu için o islam dışındaki dini için mücadele etmeye ne biliyim yeni kafir çocuklar büyütmek için kabilesine dönecekti
burda güdülen amaç insanların islamla tanıştırılmaları,islam ailesine katılmasıdır.

Tahrim suresinde anlatılan bu hadisede de gösteriyor ki,cariye olarak esir alınmış kadınlar müslümanlar için namahrem değildir cinsi münasebette bulunabilirler, bazı cariyelerle nikah kıyılıp aile efradına dahil ediliyor bazısıylada cariye olarak kalıyor

uydurma olduğunu düşünmüyorum,lakin millet anlayamadığı bu güne ters düşen her hadise uydurma diyor
peygamberimizin böyle bir özelliği olması da garip gelmedi bana lakin eşlerinin Allahın resulu tarafından memnun edilememiş olması bu validelerimizin peygamberimizle sürdürdüğü aile bağlarına zarar verirdi,

Ailesi arasında sürtüşmelerin olduğu bi son peygamber kusursuz bişekilde görevini ifşa edemezdi.
..

peygamberimiz 25 yaşında kendisinden 15 yaş büyük hz hatice validemizle evlendi ve 52 yaşına kadar başka biriyle evlenmedi,ki hz hatice daha önce 2 evlilik yapmış ve 2 çocuğu olan bir kadındı peygamberimizle evlenirken bu yüzden peygamberimiz 25 yaşından 52 yaşına kadar kendisinden 15 yaş büyük bir kadınla evli kalarak kendisine peygamberlik davandan vazgeç sana en güzel kızlarımızı verelim denmesine rağmen başka bir kadınla evlenmeyerek nefsi için kadınlarla evlendi tezi sonuçsuz kalıyor lakin içinde kötülük besleyen peygamber olmayan biri 25 yıl kendisinden 15 yaş büyük biriyle evli kalarak ömrünün en güzel çağlarını geçirmez.

Kaldı ki hz hatice annemizden sonra 3 yıl boyunca hüzün senesi olarak bilinen yıllarda kimseyle evlenmemiştir.
ve hz hatice evliliğinden sonra peygamberimiz medineye hicret etmiştir,bu hicretle birlikte ahkam ayetleri dediğimiz ayetler nazil olmaya başladı ,hac gibi,oruç gibi,zekat gibi,ev hukuku gibi,aile ilişkileri gibi

Peygamberimizin evliliklerinden çıkarman gereken sonuç,peygamberimizin kadınlarla ilgili,karı koca ilişkileri ile ilgili toplumun öğrenmesi gereken yasakları eşleri vesilesiyle topluma yaymasıdır asıl olan gaye

peygamberimizin eşleri kadınalrla ilgili meseleleri toplumun diğer kadınlarına yaymak için görev almıştır bir nevi...

velhasıl islamın şartları,şeriatın kuralları peygamberimizin tatbiki ile müslümanlar arasında yayılmaya çalışılmıştır
lakin kağıt üzerinde kalsa insanlar bu kuralların gerekliliğine bu kadar inanmayacaktı ama peygaberimiz bunu yaptı yada bunu yapmadıyı görüp şahit olunca bunu hayatlarında uygulamaları daha kolay olacaktı.

Peygamber eşleri odlukları için sevap ve günahları 2 kat oluyor,peygamber eşlerinin namusu bi peygamber için çok önemlidir çünkü

lakin bütün gözler peygamber eşlerinde,onların yapacağı hatalar direkt peygamberimizin saygınlığını güvenirliğini etkileyecek.

Hendek savaşı başlamadan müslümanlarla antlaşma yapan lakin savaş sırasında saf değiştirerek müslümanlara saldıran kureyzaoğullarının savaş sonunda kendi kutsal kitapları olan tevrat'a göre cezalandırılmaları olayıdır.

hz. peygamber savaş sırasında sad bin muaz ve sad bin ubade'yi onlara elçi olarak göndermiş ve akidlerine uymalarını istemiştir. fakat kesin bir dille bu istek geri çevrilmiştir. hendek savaşı kazanıldıktan sonra burası kuşatılmıştır. yaklaşık 25 gün süren kuşatmanın ardından yahudilikten müslümanlığa geçen sad bin muaz'ın vereceği cezaya razı olan kureyzaoğulları teslim olmuştur. sad bin muaz adil davranıp tevrat'a göre cezalarını vermiştir. "savaşır durumdaki erkekler öldürülecek, kadın ve çocuklar esir alınacak". buna binayen kureyzaoğullarının erkeleri öldürülmüştür ve malları müslümanlar arasında savaş ganimeti olarak pay edilmiştir.

müslümanlar kureyzaoğullarına durduk yerde saldırmamış, herhangi bir akdi bozmamıştır. dünyanın her yerinde uygulanan "savaş halinde düşmana içeriden yardım edenler idam edilir" kuralı uygulanmıştır.

günümüzde dahi böyle bir hıyanetin cezası tartışmasız idamdır.

bugün türkiye ırak ile savaşa girse ve türkiye içinden bazı gruplar ırak saflarına geçip türk askerini arkadan vursa cezaları ne olur? savaş halinde ağırlaştırılmış müebbet verilmez herhalde! vatana hıyanet kapsamında idam olur bu ceza.

Dinden dönüp islam aleyhinde propaganda yapılıyordu kardeşim

Ali imran 72:Ehl-i kitaptan bir gurup şöyle dedi: «Müminlere indirilmiş olana sabahleyin (görünüşte) inanıp akşamleyin inkâr edin. Belki onlar (böylece dinlerinden) dönerler.

yani bu şekilde diğer müslümanların bu dinden şüphe duymalarını istiyorlardı,

Recm ise islamda vardır evet,ama şu var ki zina yaptığını 4 şahit in zina yaparken görmesi lazım recm olması için

ve şahitler de şahitlik yapmak zorunda değil bunalr zina ettiler diye

şahitler yetişkin olmalı ve fasık yani,açıktan günah işlediği görülmeyen kişiler olmalı(imama bu adam yani şahitlik yapacak kişi cemaate devam ediyor mu dendiğinde eğer arasıra derse imam,bu adamın şahitliği kabul olmuyor) ve de

eğer 4 şahit bu suçu işlediğine birebir o anda şahit olmamışsa diyelim bi eve girerken görmüşler hatta 2sini çıplak bile görseler bu kişileri yine de bunlar zina yaptı diye şahitlik yapamazlarve bu insanlar iftira suçundan cezalandırılır
yani 4 kişinin bir çifti tam zina yaptığı anda görmeleri ne kadar mümkündür ki zaten

mümkün bile olsa şahitlik yapmak zorunda da değiller

KRMUS

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Ateist yetiştirilmiş büyümüş biriyim ama hayatın bir amacı olduğunu düşünmeye başladım yada bilmiyorum hayat bana boş gelmeye başladğndan ben bi amaç arıyor olmuşumdur ne bileym! Dinleri çok kurcalamaya araştırmaya sorgulamaya başladım.. Her dinin kendi forumuna gidip o dine mensup olan insanlardan yardım istiyorum. Şu ana kadar araştırdğım biçok din saçma çıktı yahudilik yada hristiyanlk budizm vs gibi. Hristiyanlık diğerlernden daha mantıklıydı o ayrı.

Şimdi buraya islamı öğrenmeye geldim. Sizlere her gün sorular sormayı planlıyorum ama bana mümkün oldğnca link yada video atmadan (çok mecbur kalrsanz uzun olmayan videolara linklere yazılara yönlendirebilrsiniz) sorularıma cevap vermeye çalışırsanız sevinirim.

İlk sorumla başlıyorum.

1. Müslüman olma nedeniniz nedir, neden bu dindesiniz, Bir yaratıcı olduğuna ve Muhammedin onun gerçekten elçisi olduğuna dair ne gibi kanıtlarınız var ? Dediğim gibi mümkün olduğunca link fln atmadan kendi düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim !

Saygılar.

Bir müslüman olarak Selamün Aleyküm diyerek başlayayım;

* Müslüman olunmaz, Müslüman doğulur. Doğduktan sonra da belli bir yaşa gelince araştırmalarla, okumayla Müslüman kalınır.
* Bu din (İslam) diğer bütün ilahi dinleri kapsayan ve öncekilerin bile haber verdiği bir dindir. Yahudilerin, Hristiyanların çekemediği "en son" dindir.
* Böyle muhteşem eşsiz harikulade bir evrenin, dünyanın, yeryüzü ve gökyüzünün, canlıların, hayvanların, insanoğlunun doğal olarak bir yaratıcısının olması sence de gerekmez mi ? Herşey kendiliğinden mi oldu yani ? Biraz düşünmeye sevk et kendini, biraz oku ve araştır. Okuyabileceğin tek şey Kuran-ı Azümüşandır.
* Aynı dinimiz gibi peygamberimizde diğer dinlerde "en son gelecek, son peygamber" olarak ifşa edilmiştir. Hz.İsa bile benden sonra gelecek nebi diye bahseder peygamber efendimiz (s.a.v.) den.

senin sıralamış olduğun soruların hepsinin çözümü / cevabı Kur' an da. "Oku yaradan rabbinin adı ile oku"

mir_erhan

Moderator
Hala,amca,dayı kızları diğer müslümanlara da helal kardeşim,yanlış biliyorsun.
müslüman olmayan kadınların savaş sonrası esir olarak alındığında,bu kadının müslüman olabilmesi yahut islamla tanışması için eş yada cariye olarak müslümanlarla bir arada kalması uygun görülmüş lakin
bunun tersini düşünürsek, savaşta esir olarak aldığın kadınları hiçbir şey yapmadan serbest bıraksan gayrimüslim olduğu için o islam dışındaki dini için mücadele etmeye ne biliyim yeni kafir çocuklar büyütmek için kabilesine dönecekti
burda güdülen amaç insanların islamla tanıştırılmaları,islam ailesine katılmasıdır.

Tahrim suresinde anlatılan bu hadisede de gösteriyor ki,cariye olarak esir alınmış kadınlar müslümanlar için namahrem değildir cinsi münasebette bulunabilirler, bazı cariyelerle nikah kıyılıp aile efradına dahil ediliyor bazısıylada cariye olarak kalıyor

uydurma olduğunu düşünmüyorum,lakin millet anlayamadığı bu güne ters düşen her hadise uydurma diyor
peygamberimizin böyle bir özelliği olması da garip gelmedi bana lakin eşlerinin Allahın resulu tarafından memnun edilememiş olması bu validelerimizin peygamberimizle sürdürdüğü aile bağlarına zarar verirdi,

Ailesi arasında sürtüşmelerin olduğu bi son peygamber kusursuz bişekilde görevini ifşa edemezdi.
..

peygamberimiz 25 yaşında kendisinden 15 yaş büyük hz hatice validemizle evlendi ve 52 yaşına kadar başka biriyle evlenmedi,ki hz hatice daha önce 2 evlilik yapmış ve 2 çocuğu olan bir kadındı peygamberimizle evlenirken bu yüzden peygamberimiz 25 yaşından 52 yaşına kadar kendisinden 15 yaş büyük bir kadınla evli kalarak kendisine peygamberlik davandan vazgeç sana en güzel kızlarımızı verelim denmesine rağmen başka bir kadınla evlenmeyerek nefsi için kadınlarla evlendi tezi sonuçsuz kalıyor lakin içinde kötülük besleyen peygamber olmayan biri 25 yıl kendisinden 15 yaş büyük biriyle evli kalarak ömrünün en güzel çağlarını geçirmez.

Kaldı ki hz hatice annemizden sonra 3 yıl boyunca hüzün senesi olarak bilinen yıllarda kimseyle evlenmemiştir.
ve hz hatice evliliğinden sonra peygamberimiz medineye hicret etmiştir,bu hicretle birlikte ahkam ayetleri dediğimiz ayetler nazil olmaya başladı ,hac gibi,oruç gibi,zekat gibi,ev hukuku gibi,aile ilişkileri gibi

Peygamberimizin evliliklerinden çıkarman gereken sonuç,peygamberimizin kadınlarla ilgili,karı koca ilişkileri ile ilgili toplumun öğrenmesi gereken yasakları eşleri vesilesiyle topluma yaymasıdır asıl olan gaye

peygamberimizin eşleri kadınalrla ilgili meseleleri toplumun diğer kadınlarına yaymak için görev almıştır bir nevi...

velhasıl islamın şartları,şeriatın kuralları peygamberimizin tatbiki ile müslümanlar arasında yayılmaya çalışılmıştır
lakin kağıt üzerinde kalsa insanlar bu kuralların gerekliliğine bu kadar inanmayacaktı ama peygaberimiz bunu yaptı yada bunu yapmadıyı görüp şahit olunca bunu hayatlarında uygulamaları daha kolay olacaktı.

Peygamber eşleri odlukları için sevap ve günahları 2 kat oluyor,peygamber eşlerinin namusu bi peygamber için çok önemlidir çünkü

lakin bütün gözler peygamber eşlerinde,onların yapacağı hatalar direkt peygamberimizin saygınlığını güvenirliğini etkileyecek.

Hendek savaşı başlamadan müslümanlarla antlaşma yapan lakin savaş sırasında saf değiştirerek müslümanlara saldıran kureyzaoğullarının savaş sonunda kendi kutsal kitapları olan tevrat'a göre cezalandırılmaları olayıdır.

hz. peygamber savaş sırasında sad bin muaz ve sad bin ubade'yi onlara elçi olarak göndermiş ve akidlerine uymalarını istemiştir. fakat kesin bir dille bu istek geri çevrilmiştir. hendek savaşı kazanıldıktan sonra burası kuşatılmıştır. yaklaşık 25 gün süren kuşatmanın ardından yahudilikten müslümanlığa geçen sad bin muaz'ın vereceği cezaya razı olan kureyzaoğulları teslim olmuştur. sad bin muaz adil davranıp tevrat'a göre cezalarını vermiştir. "savaşır durumdaki erkekler öldürülecek, kadın ve çocuklar esir alınacak". buna binayen kureyzaoğullarının erkeleri öldürülmüştür ve malları müslümanlar arasında savaş ganimeti olarak pay edilmiştir.

müslümanlar kureyzaoğullarına durduk yerde saldırmamış, herhangi bir akdi bozmamıştır. dünyanın her yerinde uygulanan "savaş halinde düşmana içeriden yardım edenler idam edilir" kuralı uygulanmıştır.

günümüzde dahi böyle bir hıyanetin cezası tartışmasız idamdır.

bugün türkiye ırak ile savaşa girse ve türkiye içinden bazı gruplar ırak saflarına geçip türk askerini arkadan vursa cezaları ne olur? savaş halinde ağırlaştırılmış müebbet verilmez herhalde! vatana hıyanet kapsamında idam olur bu ceza.

Dinden dönüp islam aleyhinde propaganda yapılıyordu kardeşim

Ali imran 72:Ehl-i kitaptan bir gurup şöyle dedi: «Müminlere indirilmiş olana sabahleyin (görünüşte) inanıp akşamleyin inkâr edin. Belki onlar (böylece dinlerinden) dönerler.

yani bu şekilde diğer müslümanların bu dinden şüphe duymalarını istiyorlardı,

Recm ise islamda vardır evet,ama şu var ki zina yaptığını 4 şahit in zina yaparken görmesi lazım recm olması için

ve şahitler de şahitlik yapmak zorunda değil bunalr zina ettiler diye

şahitler yetişkin olmalı ve fasık yani,açıktan günah işlediği görülmeyen kişiler olmalı(imama bu adam yani şahitlik yapacak kişi cemaate devam ediyor mu dendiğinde eğer arasıra derse imam,bu adamın şahitliği kabul olmuyor) ve de

eğer 4 şahit bu suçu işlediğine birebir o anda şahit olmamışsa diyelim bi eve girerken görmüşler hatta 2sini çıplak bile görseler bu kişileri yine de bunlar zina yaptı diye şahitlik yapamazlarve bu insanlar iftira suçundan cezalandırılır
yani 4 kişinin bir çifti tam zina yaptığı anda görmeleri ne kadar mümkündür ki zaten

mümkün bile olsa şahitlik yapmak zorunda da değiller

Eyvallah... sevgili kardeşimiz.
Allah c.c. razı olsun...
Sizleri sürekli takib etmekteyim.. Rabbimiz kaleminizi keskin kılsın İlminizi artırsın kardeşim...
Selam ve dua ile.

Kaan Erdem

Yönetici
Konuyu açan arkadaş.....Samımıyetsızsın burada ınsanların samımıyetını,ınsanlıgını,inanclarını suıstımal edıyorsun.Sordugun soruların cevaplarını gayet ıyı bılıyorsun...Kendını gözden gecır.........

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaş sanırım sen İSLAM dini üzerinde karanlık bir kurgu peşindesin ... sana basit dil ile izahta bulunacağım...
Öncelikle bil ki seni ve diğer yaratılanları yaratan Allah C.C. dur...
O Rabbul Alemindir...Varlığı sorgulanması bile varlığının simgesidir...
Garantisidir...
Allah C.C. sizin gibi Şeytan Lain yetiştirme tarzından biri tarafından sorgulanması olunca ;Güneşe leke atabilirmiyim ?...Kafa karıştırabilirmiyim?...İhlas yolundan saptırabilirmiyim? vari bir tarz da olur....
Olsun bakalım...
Biz Yaratandan ötürü size ...sorularına cevap vereyim...
Öncelikle senin gücün Hz.Muhammed Mustafa Aleyhisselamı karalamaya yetmez ...
O Rabbimiz Allah Celle Celalehu nun sevgilisi...Habibi ve tabiri caiz ise nazlısıdır...Kur'an-ı Kerimin ise aslı olan ana kaynak Levhi Mahvuz kaynaklı koruma altındadır....
Ona dil uzatman senin anında Cehennem ehli olmana sebep olur ve o tuzak sana geri döner...

Öncelikle Muhammed Mustafa A.S. efendimiz Ahlak Abidesidir...
Senin anladığın tarzda NEFSİ duygulara önem veren değildir...
Allah C.C. na yönelen gözü ondan başkasını görmeyendir...
Tabi ki Peygamber Eşi akrabası olmak isteyen herkes, kendilerine yakın olmak için ellerinden geleni yapmışlardır...
Başlangıç safhası coşkusundan dolayı yapılan o tarz zaafiyet..Allah C.C. tarafından Önceki yaptıkların sana helal kılındı diye lütfedilmiştir...
Muhammed Mustafa A.S. bu yüzden kendini kısıtlamış ve Allah C.C. tarafından sana helal olanlar sana serbest bırakılmıştır diye tekrar lütfedilmiş normal yaşamasını sürdürmesi lütfedilmiştir...
Muhammed Mustafa A.S. efendimiz Hz.Aişe validemiz ile 18 yaşında iken evlenmiştir...
Hz. Peygamber Efendimiz ; biz İNSAN ların vahşi nefse verdiği önemi vermeyecek tarzda ;ahlak ve terbiye timsalidir...
Dünya hayatını Ümmeti için arzla yaşamış kesinlikle benlik peşinde koşmamıştır...

Bırak Recim i kadın haklarını ortaya koyan ve Allah C.C. Rahman ve Rahim sıfatlarını en iyi vurguluyan ve uygulayan biridir... Kız çocukları onunla hayat bulmuş...Af kapıları...merhamet kapıları onun ile açılmıştır...

Sen Allah C.C. nun Kudretini sorguladığının farkında dahi değilsin...
Şeytan Lain dahi Muhammed Mustafa A.S. 'ı gördüğünde yerin dibine geçendir...
Eğer şüphen var ise Topla toplayacağını KUR'AN-I KERİMİN bir satırını değiştir bakalım....Allah C.C. sana ne yapacak görelim....

Sana Ezanı dinlemeni...Cenaze namazına katılmanı ve defin anında bir insanın gömülüşünü seyretmeni tavsiye ederim...

Ölümü düşün ve dünya çabanı düşün...Atalarını düşün neredeler diye sorgula olur mu?

Sana tek ders ÖLÜM hakkında bilgi topla sonuca daha çabuk ulaşırsın...
Gözlerinden öperim...

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı

Müjdemi isterim senin dersinin ne olacağını ve dinleri nasıl öğreneceğini buldum...Tavsiyem odur ki...Hemen bir Mezarlığa git herhangi bir mezarın yanına otur sorularını ona sor ve hiç ayrılmadan orada üç saat kal bak göreceksin ki sana mezarın içinden bizzat cevap gelecektir...Yalan değil ha...Ölü olan İNSAN sana mezardan sorularını cevaplandıracak ...
Benden söylemesi...
Müjdemi de isterim olur mu ?

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Eğer cevabı duyamam o ölü diyorsan ben sana ne diyeyim...Mezardaki sesi duyamayacak kadar acizsen... sen yaz bana ; ben o mezardaki kişinin ne anlattığını aktarayım...

Dejavu0107

Kayıtlı Kullanıcı

İyi bilki kalpler Allah'ın elindedir onu istediği gibi dönderir.Sen Allah'la olmadıktan sonra asla huzur bulamazsın,hayatını hep sorgularsın,hep boşlukta kalırsın,malın mülkün evin olsada seni mutlu edemez,sadece nefsini tatmin ettiğin için az bir mutluluk yaşar akşam evine dönüğünde başını yatağa koyduğunda o boşluk hep içinde olur.Niye dünyaya geldiğini anlamak istersen Allah'a yönel...

O inançlarına inanç katmak için inananların kalbine huzur indirendir. Göklerin ve yerin orduları ALLAH'ındır. ALLAH Bilendir, Bilgedir. 48 / FETİH - 4

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Sen ateistmisin kardeşim?
konu başlıgı öyle de...
hani onlar düzeltmeyi severler , fetva da verirler ...
herşey yerinde söylenir , birine sözün var ise yerinde söyle ... adap odur ki büyüklere edebinden konuşamazdık bile
bu ne ??? agzı süt kokanlar büyüklerini azarlıyor edep deyince gücenirler birde
Edeb ! adap nedir ögrenin önce sonra din ile ilgilenin bence ...
Verilen nasihat ve fetvalara bamıyorum, bana duyulan saygı çercevesinde incelenince ?? gidin işinize!!!!
sizn dininiz size , benim dinim bana diyesim var... bu iyi biline
söz söylemeye ben utanıyorum açıkca müslümanım diyenler diye
o kadar uyarı boşa ... daha büyük küçük bilinmez ise buyrun bilenler konuşun yeni geldiniz ya dünyaya buyrun konuşun !!!
Ademi anlatın önce ... sonra Muhammed mustafaya buyurun (sinirimden yanlış yazıyordum nerdeyse , onuda alaya alır bu çocuklar
altlarındaki pompersi anaları temizler, gelirler laf söylerler ))) öf yeter Yönetim desen onlardan yanaa
büyüklere hakaret gelince konuyu kilitler, hemde kocaman taşları kaFAMIZA ATA ATA...böyle maalesef dini konular ???
boşver , edebin olmadıgı yerden bu garip gider ugurlar olsun
dur yahu şu meal okumamı bildireyim onlarda rahat olsun ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt