Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ben ATEİST'im (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Degerli kardeşim cansın ... Aleykum selam
yanlış anlama varmış öylemi? hakaret edildikten sonra, sayfalara bakılmadıktan sonra
özür dilese ne çıkar? özür dilesem ne çıkar sen olsaydın bir yanışta ne yapardın?
direk yerine, yerinde sahibine bu böyle deyil veya bu ne anlama geliyor ? ben anlamadım yanlış söz gibime geliyor(kızmazdım)
sonra Rahmetli Nemire nasıl kızar bu böyle değil efendim der, sonra dogrusu şu derdi
hiç kızıldımı ? edebi adabı yerinde idi , kızgınlıgı kişiye değil, sadece sarf edilen söze idi
Ne güzel konuşurlardı, hiç araya girmek istemez seyrederdim .. hele anlayınca hepten hayran dinlerdim konuşmama ne gerek vardı ki?
onlar ilim sahibi , ben cahilin teki ... haddimi bilirim yaşım onlara yakın olmasına ragmen , kendi edebimden utanırdım
inanın o insandan ders almak isterdim...
Şimdi o şahıs direk birkişiye geliyor, sonra melissanın okudugu yerleri biliyor çocuk mu ? saldırgan mı ? bilinmiyor
Alah c.c havale ettim çünkü benim burda öğrenme özgürlügüme saldırı var açıkça defalarca bahsettim ama nedense hiç tınlılmyor
nedense büyüge hakaret hiç sayılıp küçük koruma altına alınıyor
Ben garibin biriyim çok acı çektim u yolda kalabilmek için başıam gelmeyen kalmadı
bu mu olmalıydı kardeşlerim dediklerim bana saldırmalımıydı???
Rüzgara söyleyin esmesin
Allah c.c söyleyin ağaçlarımı ektiklerimi kopardı öldürdü ben birşey demedim Hayırlısı dedim, bir bildiği vardır dedim
imtihandır dedim...
şimdi de öyle yönetici kardeşlerimden sag duyulu terbiyeli hareket beklerdim ...
olmuyor demek ki ... ellerinden gelen o kadar benden de bu kadar fazlası elimden gelmez
beddua etmediğime dua etsinler ... Allah c.c görüyor ve duyuyor beni üzenlere ne diyeyim?? ne dediler ?Hiç kocaman bir hiç
biliyorum istenmediğimi olsun , sevmesinler herkes hekesi sevmek zorunda değil
ben seviyorum ya ... Allah c.c biliyor
Rabbim bu sözü söyleyebilmek için ne ugraştım ALLAH CELLE CELALEHU ...
Can seninle ne ilgisi var? cansın
hem neden yeni üye hemen beni arkadaşlıga seçer? bunuda anlamadım, sonra ise hasım olur, bunuda anlamadım
Allah .cc bize kolaylıklar versin zor zamandayız
elimde tutsam elim yanıyor, bıraksam soğuyor ... ahir zaman bu mu ne?
neden hep sitem heden hep ah eder insanoglu dusundunmu ablam sitemide ahida kendi eder kendi ceker yerli yerindeyken hersey
dagitmak ister gonul ama sonunu dusunmez toplamak ister yerine koymak ister herseyi ama seytan birakmaz sen haklisin der gel uyma seytana yeri gelince haksiz oldugumuz gunlerde kendimizden kucuklerden bile ozru dilemeyi bilmeliyiz bizlere bu yakisir yol gostermeliyiz yeri gelince yoldan cekilmeliyiz ilimde bu alimde bunu yapar hadi ablam sen merhum hocamizin muhabbetiyle cosansin inan yasasaydi ve bu yapilanlari gorseydi diyecegi sana tek kelime yapmayalim boyle kardeslik bizlere yakisir rizasini ancak bu sekilde aliriz yaradanin degerine deger kat ............

leyla-1

Altın Üye
"Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
neden hep sitem heden hep ah eder insanoglu dusundunmu ablam sitemide ahida kendi eder kendi ceker yerli yerindeyken hersey
dagitmak ister gonul ama sonunu dusunmez toplamak ister yerine koymak ister herseyi ama seytan birakmaz sen haklisin der gel uyma seytana yeri gelince haksiz oldugumuz gunlerde kendimizden kucuklerden bile ozru dilemeyi bilmeliyiz bizlere bu yakisir yol gostermeliyiz yeri gelince yoldan cekilmeliyiz ilimde bu alimde bunu yapar hadi ablam sen merhum hocamizin muhabbetiyle cosansin inan yasasaydi ve bu yapilanlari gorseydi diyecegi sana tek kelime yapmayalim boyle kardeslik bizlere yakisir rizasini ancak bu sekilde aliriz yaradanin degerine deger kat ............
haklısın can .. ona sorucam inşallah bir yanıt gelir Rahmetli Halil İbrahim can a ne derse o bakalım ?
bir düşüneyim tefekküre dalayım sinirden mi ? Allah 'tan mı kızgınlıgım çünkü ben küçük kardeşlerime kızmam gerçekten iyi niyetli olunursa

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
"Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi.
Allah razı olsun... iyi niyetiniz ve duyarlılıgınız için sende varmışsın gönlü yüreği yanık insan san laf söylemek haddimize mi?
Allah şahit gönlümüze ... dil de ne varsa kalpte o o yüzden kalbimde olanı temizlemek istedim ki gıybet olmasın
kalpte durmasın varsın hakaret etsinler, bunuda nefsim haketsin ...
Özür dilerim senden yönetici deyince

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın can .. ona sorucam inşallah bir yanıt gelir Rahmetli Halil İbrahim can a ne derse o bakalım ?
bir düşüneyim tefekküre dalayım sinirden mi ? Allah 'tan mı kızgınlıgım çünkü ben küçük kardeşlerime kızmam gerçekten iyi niyetli olunursa

gel mubarek uc aylarda ah alma dua zamani beddua etme cansin sen biliyorum hersey unutulur bir samimi adimla inan kardesimiz iyi niyetli biliyorum ben helallik istemez yoksa yanlis anlasilma oldu biliyorum senide biliyorum temiz kalbini saf dusuncelerini hadi gel bu mubarek gunlerde gecelerde kaybetmek yerine kazanalim aff dileyelim tovbe edelim yaradandan ozur dileyelim genc kardesimizden helal edelim hakkimizi sarilalim dualarla yureklere anlasalim anlasilmak icin ben seni hepanladim inan.........

Z4F3R_

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu olaylardan çıkartacağımız bi sonuç varsa

Hala benliğimizi,hala o nefsimizi bir kenera atamamış oluşumuzdur

bu gayet açık ve net

kusura bakmayın ama Allah aşkında bahsediyoruz,peygamber sevgisinden dem vuruyoruz o yüce o bize ihtiyacı olmayan yüceler yücesi zatlara herşeyimizi veriyoruz ama gelin görün ki

bizim gibi şu hayatta dini yaşamanın dinde kalmanın çok zor olduğu bi dünyada birbirimize acımıyoruz kalplerimizi çok rahat kırabiliyoruz

haklı çıkmak pahasına

o kadar çok acıyoum ki şu halimize,

bazen düşünüyorum,Allaha kızsam,isyan etsem ne olur,ne olur ki,ne kaybeder neyi eksilir neyden geri kalı O okadar yüce ki bize o kadar acıyorki o kadar merhamet li ki,yine affetmenin yolunu arıyor bizi yüz çevirmiyor,kin tutmuyor gel diyor...

ama insana kızsan o müslüman kardeşine kızsan,kalbini kırsan,tartışsan

ve sonra ayrılsan o kardeşinden,başbaşa kalsa o moral bozukluğuyla o sinirle o kinle nefretle,bunun altından kalkabilir mi ,hiçbişey olmamış gibi devam edebilir mi yoluna o da bizim gibi hepimiz gibi aciz

o sinirini o moral bozukluğunu ailesine sirayet ettircek kadar aciz hemde

Allaha kulluk yapıyoruz diyebiliriz ama müslümanlara kardeşlik yapıyoruz diyemeyiz

kır kalpleri,çal malları git o 4 duvarı tavaf et n eoldu HACI abi!

bak ama geride kaldı kalbini kırdıkların,helallik almadıkların sövdüklerin,hatta dövdüklerin

ama tüm bunlara rağmen o kutsal yerlere gitmeden hava alanında bile ağlarız biz

nice kabeler yıkarız da kabede bir tur atmakla nutmain olur kalbimiz

yüceler yücesini o samed olan o ahed olan Allahı memnun ettiğimizi düşünürüz de

o aciz,o biçare,o doğan,o doğuran,o herşeye ihtiyacı olan kardeşimizin kalbi mi kırıldı,morali mi bozuldu beni yanlış mı anladı diye düşünmeyiz

ya neresinden tutsam elimde kalıyor

kim bizim kardeşim,namaz kılmaz,oruç tutmaz,günahtan alıkoymaz
iyiliği teşvik etmez,olm sen gençsin gez toz eğlen o kız bu kadın,ama şey din müslümanlık desem ne derlerdi ya acaba bunu hep merak etmişimdir bigün sorarım inşallah

velhasıl bu kadar yazdım kardeş kardeş diye de

müminler kardeştir sözüne mütakiben gözümüzü çevirdiğimizde,kulağımızı diktiğimiz de bu ayetin sonrasında ne görüyoruz ne duyuyoruz ki bu da ağlanacak başka bir halimiz

müminler kardeştir...
bu gece nerde takılıyoruz kardeşim?

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
İnanmak Bir ihtiyaçtır…

İnanmak Bir ihtiyaçtır…

O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka ilah yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır.(Haşr:22)
Defalarca yazdığım yazılarda İslam’ın inceliklerine değinmeye çalışırken, en uçta bulunan, inanmayan insanların varlığını yok saydığımı farkettim. Bir fanusun içinde yaşadığımı itiraf ediyorum., Ya da bana Allah’ı hatırlatan insanları görmek istiyorum hep… Bu yüzden belki farklı yaşamları anlayamıyor, kabullenemiyorum…

Ama ben de haklıyım kendimce. Cennete odaklı bir hayatın yaşattığı mutluluğu, tarifsiz huzuru herkes yaşasın, kimsenin yaşamı boşa savrulup gitmesin istiyorum. Mükemmel bir kul değilim ben. Yanılıyor, aldanıyor, düşüyor ama inancım vesilesiyle yeniden doğruluyorum.
Ahh nasılda düşkünüm özgürlüğüme… Dayatmalara gelemem asla. Şunu yap deseler yapamam. İlla kendim isteyeceğim, kendim karar vereceğim… Ama benim en büyük özgürlüğüm Rabbime kul olmak. O emredince lal oluyor dilim, yap deyince itiraz edemiyor, dur deyince devam edemiyorum… Kabıma sığamadığım zamanlarda O’nu anıp dinginleşiyorum… Bittim dediğimde O’nunla yeniden güçleniyorum…Çok yalnız kaldığımı sandığımda, O’nun bana benden yakın olduğunu hatırlayıp rahatlıyorum…
Aç kalan bir kediye ekmek verirken, “Senin rızan için Allah’ım “demenin huzuru nasıl anlatılır ki… Dilenci amcaya yüzünü çevirip giderken O’nun rızasını hatırlayıp geri dönmek…Uykunun en tatlı anında ezan sesiyle beraber yorganı atabilmek üstünden… Yaz kış, soğuk sıcak demeden 5 vakit abdestini alabilmek… En sıcak günlerde tesettürünü kuşanıp, ebedi ateşi hatırlayarak serinleyebilmek…Kahrolası nefis insana en kötü şeyleri emrederken, O’nu hatırlayıp vazgeçebilmek… Nasıl anlatılır şerha şerha bedene yayılan bu duygu bilmem ki…
O’na inanmamak helak edici bir kabus gibi gelse de bana, yazık ki henüz O’nu tanıyamayanlar da var… İnanmayan insanlar için pek çok kitap yazılmış. Allah’ın varlığına delil getiren yığınla kitap, makale, video… Anlamakta güçlük çekiyorum bunları… Her zerrede hissedilen bir Yaratıcının var olduğuna dair deliller sunmak… Bilim uğraşsın, alimler uğraşsın bunlarla. Ben kendi adıma şah damarımdan daha yakın olan Kudret’in varlığını ispata çalışmayı edepsizlik sayarım…
Fakat ben inanmayan insanların ruh halini merak ederim hep. Daralınca kime koşarlar, kimle dertleşirler yalnız kalınca? Bulutların yürümesini, güneşin doğup batışını, baharı, hazanı neye yorarlar? Bir şehidin ölüme gülümsemesini nasıl anlarlar? Bir damla sudan yaratılan bebeği, bir tohumdan bir ağaç olmasını nasıl yorumlar, kimden bilirler? Allah’a açılmayan yürekleri ne ile dolar, secdesiz nasıl yaşarlar?
Allah’a inanmayan insan nelerden korkar, kimden çekinir? Kuralları var mıdır? Başıboş olduklarına göre her istediklerini yapabilirler mi? Çırılçıplak sokaklarda dolaşmanın ne sakıncası olabilir, neden giyinme ihtiyacı hissederler mesela? Kolayca hırsızlık yapabilir mi? Nasıl olsa özgürüm deyip rahatça eşlerini aldatabilirler mi? Canlarını sıkan, nefret ettikleri insanları kimsenin görmediği bir yerde vurup öldürebilirler mi? Ne için yaşar, neye iman ederler?
Evet onlarda iman ederler. Kimi Allah’ın varlığına, kimi yokluğuna iman eder. Benimsediğimiz ve devamlı beslediğimiz fikirler zamanla bir iman haline dönüşür. İnançsızlıkta bir iman türüdür. Biz Allah’ı yaratıcı olarak bilirken, onlar tabiatı ilah bilir veya tesadüflere inanırlar.
Beni sevdiğini ama ateist olduğunu yazan bir izleyicim öyle acıttı ki içimi; Hiç mi anlatamamışım Rabbime olan muhabbetimi, O’na olan bağlılığımı, O’nun düşmanlarına olan öfkemi hiç mi hissettirememişim diye çekiştim durdum kendimle.
Mükemmel bir kul değilim ben farkındayım… Ama seviyorum Rabbimi. Bütün kainat O’nu anlatır, O’nu hatırlatırken O’na inanmamak nedendir anlayamam ben…
Bilirim ki; İnanmak bir ihtiyaçtır. Mutlaka inanırsınız bir şeye. Taşa toprağa, ağaca inanırsınız. Putlaştırdığınız bir insana inanırsınız. Fakat doğru bir kaynağa iman etmiyorsanız, hayatınız bir boşluğa, mezarınız pişmanlık çukuruna döner. Allah’a inanmamak; Bir girdabın içinde yutulurken sana uzanan eli reddetmektir. Allah’a inanmamak sağırlık, körlük, idraksizlik demektir…
Seviyorum seni Rabbim. Bana yaşattığın bu huzuru, itminanı, yüreğime ılık ılık inen muhabbetini seviyorum. Ayetlerini okurken bana hitap ediyormuşsun gibi hissetmemi, acıyan yanlarımı SENinle onarmayı, SENin için gülmeyi-ağlamayı, SENin için sevip, SENin için nefret etmeyi seviyorum. İkramlarını, ikâzlarını, her baktığım şeyde SENi hatırlamayı seviyorum. Bana benden yakın oluşunu, beni yalnız bırakmayışını seviyorum…
Hamd olsun Rabbim sana; Beni yalnızca kendine kul ettiğin için. Tek Sahibim SEN olduğun için hamd olsun…
Cahide Sultan

İnanmak Bir ihtiyaçtır… | Cahide Sultan

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

Konuları kapatmamak için dirensem de...görüyorum ki kapatmamak ta çözüm getirmiyor.

Konuları uzatmayalım diyoruz olmuyor...Pireyi deve yapmanın bir alemi yok...

Gözlerimizi açalım da şu foruma girdiğimiz yarım saatimizi tartışmalara değil de ilime , dini sohbete ,tebliğe ayıralım..

nrsn15 .... değerli kardeşim... bir kaç konuya özellikle belirttik...açıklamalar yaptık...ama sanırım açıklamalar okunmadı.

eğer ortada bir "hak" var ise sizin hakkınızı alacak bir ALLAH celle celaluhu vardır...bu yüzden üzülüp sinirlenmeyin...İMANLI BİRİNE "KAFİR " desen ....imanı gider mi ? Yaşınızın genç olması fevri hareketlerinizi tetikliyor...Lütfen sakin düşünün..Bir kişinin yaptığı yanlışı -zincirleme yanlışa çevirmeyelim- uzatmayalım...FORUMDA sakinliğe davet ediyorum..

Değerli melissa26 büyüğümüz...

Sizin yaşınızın büyüklüğünü , sohbetlerinizde ki ,ya da yönetimi , kişileri eleştirirken üzerinize aldığınız alınganlıktan anladık...ki bunu kaç kez belirttiniz...

Burada en küçükten en büyüğüne kadar üyemiz var...Hiç birine hakaret edilmesine izin vermeyiz...
Dünde yazdık tekrar etmeyeceğim.

Foruma giren üyeler , yönetim , mod... ,inanın sayfalara bakıp üzülüyoruz...

Yani şu belirttiğiniz " büyüğüm" lafından sonra olgunluk gösterip özür dilememek veyahut hakkımı helal ettim kardeşim bir yanlışlık olmuş dememek çok düşündürücü...

Rahmetli Nemire Hocamız olsaydı ??????

İyi ki yoktu diyorum... " Olsaydı çok üzülürdü... " yazılanlara bakıp üzülmemesi elde mi ????

Müslüman birine Ateist misin demek...sonra özür dilememek sonra.....hakkın helal edilip edilmemesi için onca kişinin yazı yazması.... Gerçektende NEMİRE HOCAMIZA RABBİM RAHMET EYLESİN...iyi ki görmedi...iyi ki... diyorum....

Yazılanlardan çok kişilere kızgınlıklar işte burada belli oluyor.....

Yaşça büyüğümüz olduğunuz için ŞU EDEP dediğiniz şeyi eminim ki bizden daha iyi bilirsiniz..
Allah cc hayırlı ömürler bahşetsin size...

E D E P...

İnanın bu foruma giren kardeşlerimin hepsi E D E P L İ....

Mevsimine göre giyinmek gerekli sadece ....beni anlıyor musunuz saygıdeğer büyüğüm...

Hz.ŞEMS ve Mevlana aşkı ile yanan sizin anlamaması imkansızdır diye düşünüyorum.

Yazdıklarınız....

Geçen de yazmıştım...Daha açık yazabilmelisiniz...Herkesin okuyacağını düşünüp daha anlaşılabilir...

Büyük olan sizsiniz...karşınızdaki 17 yaşında ise ( öyle olmayabilir ancak varsayalım öyle ) sizin tutumunuz çok doğru mu ???
Bunu kendi kendinize cevap verin...

Öğrenme özgürlüğünüze ise saldırı yok.....
Küçüğü koruma büyüğe hakaret hiç yok.....
Doğru ne ise onu yapmaya çalışıyoruz.... Herşeyin doğrusunu ALLAH cc bilir..

Herkesin yaşantısında inişler çıkışlar vardır...buda ayrı bir imtihan meselesidir...

Hala yönetimden SAĞ DUYULU -TERBİYELİ hareket beklemekten bahsediyorsunuz....
Beddua etmediğinize ise DUA edeceğiz ????

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim diyorum...

Rabbim SABRETMEME yardım et diyorum....

Rabbim gönülleri ancak ve ancak sen bilirsin diyorum...Sizi ALLAH'A cc havale ediyorum....

Rabbim gönül gözünüzü açsın....

Kişilere ne yazdığınıza çok dikkat edin...

Tsunami kardeşime de Rabbim yardım etsin diyorum....Çünkü....melissa ablamız..ikinci ve üçüncü canlara katlanamayacak....yeni üyeleri sevmenize katlanamayacak gibi görünüyor...Allah cc yar ve yardımcınız olsun

Konu tarafımdan kapatılmıştır...Lütfen tartışmalara meyil vermeyin ve ALLAH cc rızası için konuları uzatmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt