Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar buyrun borçlarımızı ödeyelim (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
birde merak ettim siz nasıl yapıyorsunuz kayıt işini ben daha önce yazmışımdır bir defterim var sol yukarıdan aşağıya dikey rakamlar 1-2-3 şeklinde. defterin üstündede yatay olarak sabah öğle ikindi akşam yatsı vitr yazıyorum. mesela sabah iki rekat kaza kıldım bir çizik atıyorum öğle ikindi ........vitr derken bir günlüğü bir seferde kılmaya çalışıyorum. mesela gece ve kuşluk vaktinde. bugün kuşlukta yetişmedi dersler var beslenme hazırlanıyor çocuğun kahvaltısı öğlen yemeyi derken. Allahtan ben oruçluyumda kendimle uğraşmıyorum gündüz. orucun faydaları :)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
güzel melek ablam yazdıkların o kadar güzelki.iyiki burdayım ablambenim gerçek ailem sizsiniz RABBİM bizleri hep korusun ayırmasın inşallah.sizler olmasanız benn ne yapardım ablam.iyimisin ablamnasılsın bu aralar sağlığın moralin nasıl?ablam inşallah burdada öteki dünyadada RABBİM birlikte olmayı nasip etsin.ALLAHA emanet ol canım ablam.
Amin Amin Amin inşallah canım:)
Canım benim o hepinizin inanki kalbinizin gönlünüzün güzelliğinden kaynaklanıyor hepinizin kalbi prıl pırıl biliyormusun tatlım sizlerde benim için öylesiniz sizlerle görüşemediğim zamanlarda hep eksikliğinizi duyuyorum o kadar alıştım ki sizlere yakın çevremde paylaşmadığım herşeyimi sizlerle paylaşabiliyorum o kadar çok size güveniyorum ve değer veriyorum sizlerin hepinizin ayrı ayı yeri var yanımda hepinizi çok seviyorum:)
Sırf Allah rızası için hiç bir karşılık beklmeden sizlerle burda olmaktan dolayı hayra vesile olduğumuz için çok mutluyum allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bilerek ve idrak edenlerden olmak dini görevlerimizi tam itikatiyle yapmak namazı dosdoğru kılanlardan olmak nasip etsin Rabbim.
Canım çok şükür biraz daha iyiyim ama bu aralar bazı sıkıntılarımız var inşallah Allah'ın izniyle ve dualar sayesinde atlatırız canım Allah hepimizn yar ve yardımcısı olsun hepimizin içinde buldunduğu sıkıntılardan çıkmazlardan çaresizliklerden kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun canım benim iyi ki varsınız:)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
canım karar verdim hırs yaptım sebat ettim inan gündüz vakit yok ama geceleri değerlendirdim. ben geçen aylarda utanıyordum pek yazamıyordum ama birlik olursak aşarız kendimizi sen kendini üzme biz yanındayız yeterki kılda Allahım ömür verirse öderiz genciz halimize şükür bir bakmışsın sen benden de küçüksün benim yaşıma gelesiye kadar bitirivermişsin hepsini inşallah :) canım o senin gönlünün temizliğinden inan. bu yarış için uğraşalım çok büyük nimet ben yıllardır böyle yarışabileceğim arkadaşlar arıyordum inşallah bu sayfaya ilgi bitmez artarda biz faydalanırız. çocuğu bıraktım eve geldim şimdi öğlen namazını kılayım. dün biraz gevşedim dün gündüz gece kıldımda az oldu. olsun şimdi telafi ederim inşallah grş hepinize kucak dolusu sevgiler iyiki varsınız :)

aslında benimde biraz hırs yapmam lazım .çünkü işe girince istesemde bu kadar fazla kılamam .daha doğrusu şimdi kıldığım kadar kılamam.çünkü iş dengesini oturtmalıyım .e iş yerim namaz kıldıracakmı.sonra ev olacak işe girersem evlenirsem yemekti yeni ev düzeni derken malesef namazlar düşecek.şimdi ayda en az 270 tane kılıyorum tabi 270 kılardam 5-6 sene arası ancak bitiyor .rakam düşünce sene uzayacak 10 seneye kadar belki çıkacak.evet bende çoğaltmaya çalışıyım inşallah.dışarı,misafirlik felan demeden kılmam lazım.ama şükür değilmi yine birbirimizi bulduk hırs yaptık mücadele ediyoruz.borçlarımız bitsin diye .inşallah bu borçlarımızda bir gün bitecek.canım sende iyiki ama iyiki varsın.o güzel kalbini hep koru olurmu?ALLAHA emanet olasın

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Amin Amin Amin inşallah canım:)
Canım benim o hepinizin inanki kalbinizin gönlünüzün güzelliğinden kaynaklanıyor hepinizin kalbi prıl pırıl biliyormusun tatlım sizlerde benim için öylesiniz sizlerle görüşemediğim zamanlarda hep eksikliğinizi duyuyorum o kadar alıştım ki sizlere yakın çevremde paylaşmadığım herşeyimi sizlerle paylaşabiliyorum o kadar çok size güveniyorum ve değer veriyorum sizlerin hepinizin ayrı ayı yeri var yanımda hepinizi çok seviyorum:)
Sırf Allah rızası için hiç bir karşılık beklmeden sizlerle burda olmaktan dolayı hayra vesile olduğumuz için çok mutluyum allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bilerek ve idrak edenlerden olmak dini görevlerimizi tam itikatiyle yapmak namazı dosdoğru kılanlardan olmak nasip etsin Rabbim.
Canım çok şükür biraz daha iyiyim ama bu aralar bazı sıkıntılarımız var inşallah Allah'ın izniyle ve dualar sayesinde atlatırız canım Allah hepimizn yar ve yardımcısı olsun hepimizin içinde buldunduğu sıkıntılardan çıkmazlardan çaresizliklerden kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun canım benim iyi ki varsınız:)

ablam biliyorsun zaten aynı güzel duygular bendede var ablacım.hep çok özlüyorum hep buraya gelince aileme gelince yani mutlu oluyorum.sizlerle olgunlaşıp yeni hayat tecrübeleri ediniyorum.sizleri çok ama çok seviyorum dünyalar tatlısı ablam.iyiki varsınız kocaman öptüm ablam .ALLAHA emanet olasın

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
52 gün baya iyi aslında yıllardır böyle kılsaydım diyorum çoktan biterdi sizin gibi hayırlı arkadaşları anca bulduk bu konu da çok iyi oldu.

Canım benim seni tebrik ederim Allah kabul etsin Allah böyle bir hayıra vesile olan kardeşlerimizden binlerce kez razı olsun hepinizin emeklerinize gönlünüze sağlık allah mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Canım inşallah hep beraber daha ne güzel hayırlara vesile oluruz namazlarımızı ibadetlerimizi hep beraber yaparız inşallah.Bende önceleri arada bir kılardım günlük değil ama çok şükür şimdi müsait olduğum zamanlar düzenli olarak kılmaya çalışıyorum Allah hepimizin namazlarını dosdoğru kılanlardan olmak nasip etsin Rabbim.
Canım inanki bende burda sizlerle olmaktan dolayı çok huzurlu ve mutluyum hele hep beraber namazlarımızı kılıp dualarımızı Kur'anlarımızı tesbihlerimizi çekince insan kendini bir başka huzurlu buluyor ve üzerindeki bütün yükler kalkmış oluyor:)
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.Selam ve dua ile Alalh'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun iyi ki varsınız canım:)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
birde merak ettim siz nasıl yapıyorsunuz kayıt işini ben daha önce yazmışımdır bir defterim var sol yukarıdan aşağıya dikey rakamlar 1-2-3 şeklinde. defterin üstündede yatay olarak sabah öğle ikindi akşam yatsı vitr yazıyorum. mesela sabah iki rekat kaza kıldım bir çizik atıyorum öğle ikindi ........vitr derken bir günlüğü bir seferde kılmaya çalışıyorum. mesela gece ve kuşluk vaktinde. bugün kuşlukta yetişmedi dersler var beslenme hazırlanıyor çocuğun kahvaltısı öğlen yemeyi derken. Allahtan ben oruçluyumda kendimle uğraşmıyorum gündüz. orucun faydaları :)

ben bilgisayara kaydediyorum canım.sabah öğle ikindi akşam yatsı vitir diye yatay yazdım sonra en başa tarih attım dikey olarak.en sonada gün toplamımı yazıyorum onun yanınada kalan borçlarımı hesap edip düşüyorum hem kolay oluyor öyle olunca.renkli renkli alıncada gün toplamını çok keyifli oluyor.ALLAHA emanet ol canım

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim başka rakam yazacak yokmu kazalarını yazacak eğer yazmayacksa diğer kardeşlerimiz ilk üç kim oluyorsa niyetler yazılsın ona göre belirlenen herkese uygun bir saatte okuyalım hem yüreklerimiz bir olur hem dualarımız aynı anda olursa bakmışız birimizin duası tutmuş .ALLAHA emanet olun kardeşlerim

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

Canım ben evde büyük aylık takvim var bir ayı gösteren ben onun üzerine yazıyorum mesala günlük iki gün kılıyorum ona göre 2 gün yazıyorum eğer 3 gün kılıyorsam 3 gün yazıyorum; mesala her namazdan sonra bitince 2 günü aynı namazın arkasaında kılıyorum canım.Umarım karışık olmadı canım:)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Amiin ablacım.. Rabbim razı olsun.. Başının çerçevesi :) Çok güzelmişş..
Rabbim tüm dualarımızı kabul etsin inşaallah.
Hayırlara vesile etsin bizleri..
Hayırlı geceler olsun.. Rabbim seni korusun B)

Amin
Allah sendende razı olsun canım benim öyle canım ya ben küçüklüğümden beri başım ağrıdığında başımın çevrçevesi ağrıyor diyorum alıkalnlık olmuş öyle demek:)
Allah seni hiç bir zaman darda sıkıntıda bıarkmasın canım herşey o güzel gönlüne göre versin Rabbim.
Allah ne muradın duaların varsa kabul etsin Rabbim.İyi ki varsın canım Allah hepimizin dualarını kabul etsin hayırlısıyla inşallah.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ablam biliyorsun zaten aynı güzel duygular bendede var ablacım.hep çok özlüyorum hep buraya gelince aileme gelince yani mutlu oluyorum.sizlerle olgunlaşıp yeni hayat tecrübeleri ediniyorum.sizleri çok ama çok seviyorum dünyalar tatlısı ablam.iyiki varsınız kocaman öptüm ablam .ALLAHA emanet olasın

Öyle canım şimdi burda olmaktan dolayı insan ne kadar huzurlu ve duygularını güvendiği kişilerle paylaşmak ne kadar güzel değil i gerçek yaşamda maalesef gerçek dostluklar kardeşlikler arkadaşlıklar bulunmuyor canım.Allah her zaman iyi insanlarla karşılaştırmak nasip etsin Rabbim kötü art niyetli ikiyüzlü insanlara fırsat vermesin Rabbim.
Canım hepimiz her gün yeni birşeyler öğreniyoruz ibadetlerimizde dualarımızda hayatlarımızda o kadar güzel değişikler oluyor ki ben yıllardır namaz kılıyorum ama son yıllarda kıldığım namazlar daha farklı ve 4 yıldır hayatımd ao kadar güzel olaylar geliştim ki canım inşallah bir ömür boyuda öyle devam eder.
Allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim.Canım fırsat varken şimdi namazlarımızı kılıyoruz dualarımızı yapıyoruz birbirimizi hayıra teşvik ediyoruz ne mutlu:) Canım benim iyi ki sende varsın hepinizi çok seviyorum seni Rabbim' emanet ediyorum kocaman öpüyorum herşey gönlünce olsun hayırlı geceler:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ben de o şekilde yapıyorum. Bir kağıda önce çizdim. Yatay şekilde sabah öğle ikindi... Dikey şeklinde de rakamlar..
Kıldıkça üstünü tek çizgi çiziyorum.. Bir dahaki ay çarpı yapıyorum. Daha sonraki ay da üzerini boyuyorum komple..:)
Sayfa bitiyor.. Yenisi hazırlanıyor :) Hayırlı cumalar olsun B)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aslında benimde biraz hırs yapmam lazım .çünkü işe girince istesemde bu kadar fazla kılamam .daha doğrusu şimdi kıldığım kadar kılamam.çünkü iş dengesini oturtmalıyım .e iş yerim namaz kıldıracakmı.sonra ev olacak işe girersem evlenirsem yemekti yeni ev düzeni derken malesef namazlar düşecek.şimdi ayda en az 270 tane kılıyorum tabi 270 kılardam 5-6 sene arası ancak bitiyor .rakam düşünce sene uzayacak 10 seneye kadar belki çıkacak.evet bende çoğaltmaya çalışıyım inşallah.dışarı,misafirlik felan demeden kılmam lazım.ama şükür değilmi yine birbirimizi bulduk hırs yaptık mücadele ediyoruz.borçlarımız bitsin diye .inşallah bu borçlarımızda bir gün bitecek.canım sende iyiki ama iyiki varsın.o güzel kalbini hep koru olurmu?ALLAHA emanet olasın
inşallah canım. gel bu ay hırs yapalım ben gerçi şimdi dinlenmedeyim aya rehavetle başlamış oldum ama olsun haftaya yine başlarım inşallah. sen tek tek rekat sayıyorsun sanki. ben bir sayfa çiziyorum altına da ay olarak yazıyorum mesela 10.ayım bitti gibi. on yıl kaldı gibi. tabi gerçek rakamlar daha farklı şimdi deftere bakamadım. bilg. kaydetmek iyi aslında iki yere kaydetmek lazım. hem defter hem bilg. grş canım hayırlı cumalar.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım. gel bu ay hırs yapalım ben gerçi şimdi dinlenmedeyim aya rehavetle başlamış oldum ama olsun haftaya yine başlarım inşallah. sen tek tek rekat sayıyorsun sanki. ben bir sayfa çiziyorum altına da ay olarak yazıyorum mesela 10.ayım bitti gibi. on yıl kaldı gibi. tabi gerçek rakamlar daha farklı şimdi deftere bakamadım. bilg. kaydetmek iyi aslında iki yere kaydetmek lazım. hem defter hem bilg. grş canım hayırlı cumalar.

yok aslında bende canım günlük olarak hesaplıyorum bir günlük kaza 20 rekatya .ben ona göre hesaplıyorum.bilgisayarda rakamların düştüğünü görmek çok ama çok mutlu ediyor beni.maşallah vallaha on aylık bitirmişsin.benim toplasak 5 aya felan yaklaştı.ama bana göre çok iyi 3 ayda 5 aylık kılmak .benki eskiden ne kadar üşengeçmişim.günlük evde olduğum halde 3 tane zor kılardım.bazende eskiden hiç kılmazdım ne kadar utanç verici değilmi?şimdi binşükür aralıksız kaza kılabildim evde sizler vesilesiyle canım.kendine çok ama çok iyi bak .ALLAHA emanet olasın

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
yok aslında bende canım günlük olarak hesaplıyorum bir günlük kaza 20 rekatya .ben ona göre hesaplıyorum.bilgisayarda rakamların düştüğünü görmek çok ama çok mutlu ediyor beni.maşallah vallaha on aylık bitirmişsin.benim toplasak 5 aya felan yaklaştı.ama bana göre çok iyi 3 ayda 5 aylık kılmak .benki eskiden ne kadar üşengeçmişim.günlük evde olduğum halde 3 tane zor kılardım.bazende eskiden hiç kılmazdım ne kadar utanç verici değilmi?şimdi binşükür aralıksız kaza kılabildim evde sizler vesilesiyle canım.kendine çok ama çok iyi bak .ALLAHA emanet olasın
anladım sen rekat diyorsun. canım benim on aylıktan çok daha fazla aslında tam rakam defterimde yazıyor diğer odada. ben 2001 den beri kılıyorum dokuz yıldır yani. ama bazen çok gevşeme oldu bazen iyi kıldım. böyle sıkı bir şekilde devam edersem iki yıla kalmaz biter ama yapamıyorum işte. bir keresinde yine böyle nette başka bir sitede ben açmıştım kaza borçlarımızı ödeyelim diye o zaman günde yüz rekat kılıyordum beş günlük yani. bir ayda beş aylık bitirmiştim öyle olmuyor işte bazen üç ayda bir aylık bitiyor. çok düzenli gitmiyorum ben. sana birşey söyliyeyim mi arkadaş çevresi çok önemli şimdi etrafımda dünya işleri için çok hırslı kişiler var inan bazen uzaklaşmaya çalışıyorum çünkü ahiret muhabbeti yok pek. bana rehavet bulaştırıyorlar. ben de bu işlerle hırs yapmış kişilerle arkadaşlık yapmak istiyorum ama yok işte. Allahtan sizler varsınız hamd olsun bin kere Allahıma. insanın şükretmesini de bilmesi lazım yeri gelince.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim seni tebrik ederim Allah kabul etsin Allah böyle bir hayıra vesile olan kardeşlerimizden binlerce kez razı olsun hepinizin emeklerinize gönlünüze sağlık allah mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Canım inşallah hep beraber daha ne güzel hayırlara vesile oluruz namazlarımızı ibadetlerimizi hep beraber yaparız inşallah.Bende önceleri arada bir kılardım günlük değil ama çok şükür şimdi müsait olduğum zamanlar düzenli olarak kılmaya çalışıyorum Allah hepimizin namazlarını dosdoğru kılanlardan olmak nasip etsin Rabbim.
Canım inanki bende burda sizlerle olmaktan dolayı çok huzurlu ve mutluyum hele hep beraber namazlarımızı kılıp dualarımızı Kur'anlarımızı tesbihlerimizi çekince insan kendini bir başka huzurlu buluyor ve üzerindeki bütün yükler kalkmış oluyor:)
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.Selam ve dua ile Alalh'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun iyi ki varsınız canım:)
canım ben de seni ve bütün kardeşlerimi tebrik ederim bunun için dertlenmişler ya daha nolsun. Allahım yardım edecek bir gün bizde amacımıza ulaşacağız inşallah. evet ben de çok huzurlu oluyorum amin amin sağolasın canım benim :)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de o şekilde yapıyorum. Bir kağıda önce çizdim. Yatay şekilde sabah öğle ikindi... Dikey şeklinde de rakamlar..
Kıldıkça üstünü tek çizgi çiziyorum.. Bir dahaki ay çarpı yapıyorum. Daha sonraki ay da üzerini boyuyorum komple..:)
Sayfa bitiyor.. Yenisi hazırlanıyor :) Hayırlı cumalar olsun B)
hım sen bir sayfada üç aylık yapıyorsun ben iki aylık ben de artı yapıyorum ama sonra boyamıyorum hiç aklıma gelmemişti defter elimde paçavra zaten her gün defalarca elimde hesap yap dur bu da dokuz yıldır üç ya da dördüncü defterim. önceki defterleri de atmadım. kaza oruçlarını da yazıyorum. aslında seneye ramazan ayı sonunda hem oruç hem namazları bitirmeyi çok istiyorum yani takmış durumdayım yıllardır kaç kişiye hem anlattım defter hazırladım hediye ettim ama pek başarılı olamadım. neyse Allahım sevabını yazar inşallah. ya bu arada nickin hayırlı olsun kaç gündür söyliyeyim diyorum unutuyorum. anlamını pek çözemedim ama.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
anladım sen rekat diyorsun. canım benim on aylıktan çok daha fazla aslında tam rakam defterimde yazıyor diğer odada. ben 2001 den beri kılıyorum dokuz yıldır yani. ama bazen çok gevşeme oldu bazen iyi kıldım. böyle sıkı bir şekilde devam edersem iki yıla kalmaz biter ama yapamıyorum işte. bir keresinde yine böyle nette başka bir sitede ben açmıştım kaza borçlarımızı ödeyelim diye o zaman günde yüz rekat kılıyordum beş günlük yani. bir ayda beş aylık bitirmiştim öyle olmuyor işte bazen üç ayda bir aylık bitiyor. çok düzenli gitmiyorum ben. sana birşey söyliyeyim mi arkadaş çevresi çok önemli şimdi etrafımda dünya işleri için çok hırslı kişiler var inan bazen uzaklaşmaya çalışıyorum çünkü ahiret muhabbeti yok pek. bana rehavet bulaştırıyorlar. ben de bu işlerle hırs yapmış kişilerle arkadaşlık yapmak istiyorum ama yok işte. Allahtan sizler varsınız hamd olsun bin kere Allahıma. insanın şükretmesini de bilmesi lazım yeri gelince.

ben hep şöyle hesaplamıştım bir günlük namaz 6 adet oluyor ya yani 20 rekat ben adetleriyle hesapladım hep.yani 2 günlük kılıyordum hep 12 adet namaz yani 40 rekatım azalıyordu.aslında bende günde 3 günlük 18 adet yani 60 rekat kılabilsem 3,3-5 sene arası zamanda benimde borcum biter.toplam adedim 18.100den 17.100 e düştüyse oda rahatlıkla biter 3 günlük kılabilsem.gerçekte çevre çok önemli ben 2006da namaza başladım bi ara bir sürü kaza namazı kılmıştım bir hevesle arkadaşlarım vesilesiyle.sonra almanyaya gidince hayatımın en büyük ve en kötü hatasını yaptım 2 ay almanyada kaldığımızda birde geziler oluyordu günü birlik venedik,viyana prağa münihe ve nazi kampına namazı bir bıraktım 2 ay .sonra eve geldim başlayamadım bir 3 ay daha atlatamadım adapte olmadım bir anda .hayatımı mahvettim e tabi 5 aylık borcu düşünsene .bir günde 6 adet ayda 180 adet.RABBİME bin şükür beni yoluna geri çevirdi sizlerin vesilesiyle .ama dediğin gibi canım arkadaş çok önemli.ben onlar sayesnde namaza başladım.onlar sayesinde bu güzellikleri yaşadım.insanlar nefislerine yenilmiş sahte dünya için koşuyor.aman onun şunu var bunu var.aman daha çok paramız olsun ölmeyecemişiz gibi.ben çok şanslıydım arkadaşlarım güzel huyluydu.inançlıydı RABBİMİN yoluna çağırdılar hep.şimdide sen ve canım ailemdeki kardeşlerim sayesinde hırs yaptım ilk defa 3 ayda 1000 adete yakın namaz kıldım.sağolasın canım varlığın ve herşey için .ALLAHA emanet olasın

deniz33

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim, bu konuya yeni bakıyorum, son sayfayı okudum sadece, kazaya kalmış namazların kılınması için teşvik olmuş çok güzel , rabbim niyetlerimizi kabul etsin,ben kazaya kalan namazlarımı deftere bir çizelge çizerek yapmadım, kazaya kalmış namazları aşağı yukarı hesapladım, 6 yıllık kazam var diyelim, kazaya başlayacağım günü bir deftere not ediyorum(ay ve yıl olarak) sonra hergün üç günlük kaza kılmaya başlıyorum,bir günlük namazı gece teheccüde, bir günlkü namazı kuşluk vaktinde, bir günlük namazıda her farz namazdan sonra,rabbim nasip edipte bir sonraki sene aynı güne geldiğimde, inşallah 3 yıllık kaza namazım bitmiş olacak, selametle...

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim, bu konuya yeni bakıyorum, son sayfayı okudum sadece, kazaya kalmış namazların kılınması için teşvik olmuş çok güzel , rabbim niyetlerimizi kabul etsin,ben kazaya kalan namazlarımı deftere bir çizelge çizerek yapmadım, kazaya kalmış namazları aşağı yukarı hesapladım, 6 yıllık kazam var diyelim, kazaya başlayacağım günü bir deftere not ediyorum(ay ve yıl olarak) sonra hergün üç günlük kaza kılmaya başlıyorum,bir günlük namazı gece teheccüde, bir günlkü namazı kuşluk vaktinde, bir günlük namazıda her farz namazdan sonra,rabbim nasip edipte bir sonraki sene aynı güne geldiğimde, inşallah 3 yıllık kaza namazım bitmiş olacak, selametle...

selamün aleyküm kardeşim.maşallah size.inşallah bundan sonra sizide burada aramızda görürüz ve hep birlikte inşallah RABBİMİN rızasını kazanmış oluruz.ALLAHA emanet olun

deniz33

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim, inşallah bu güzel ortamda daim oluruz,Rabbim bizleri rızasını kazanan müttakilerden eylesin inşallah,Rahman'a emanet olun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt