Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar buyrun borçlarımızı ödeyelim (1 Kullanıcı)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
çok geçmiş olsun bitanem allah şifa versin inşallah bi sana deil bütün müslüman kardeşlerime
kendine dikkat et canım ğöz başka bişeye benzemez sık sık dinlendir rabbim yardımcın olsun bende bu ay kazalarda çok berbatım
allaha şikayet olmasın çok yogun geçiyor ğünlerim ğünlük namazları bile anca yetiştiriyorum
inşallah buğünde sonra kılabilirim rabbime emanetsin bitanem

sağolasın güzel ablam.gözüm çok aşırı kanlanana kadar anlamadım zaten ama bin şükür şu anda iyi ablacım.konjunktivit diye birşey olmuş.gözüm hem hassasmış hem alerji varmış hemde lens etkilemiş.ama diyorum ya ablam bin şükür bugünüme.ALLAH daha beterinden korusun hem.ablam sorma bu ay daha 1 aylık bile kılamadım.çok ama çok yavaşladım bir rehavet var anlamadığım.çok üzülüyorum ablam ama bunada şükür hiç kılmamaktansa .kendine dikkat et ablacığım.ALLAHA emanetsin

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
aynen canım geçen yıl benimde gözlerim aynıydı sanki kum var gibi içinde bir hafta snra geçti dr gittim ama. midem iyi şimdi üşütmüştüm galiba oruçla zor oldu mide bulantısı geçti hamd olsun. aklıma ne geldi biz içtiğimiz çay var ya hani onu pamuğa döküp gözlerimizi siliyoruz böyle mikrop kapma ya da çok yorulma durumlarında dr söylemiş ablamın kızına.

keşke bende oruçlarımı tutabilsem .yemin ederim çok özeniyorum.oruç kazalar hepsi birden harika.maşallah diyelimde:) annem biraz tutturmuyor oruçlarımı evdeyken yalnızken tutma beraber yiyelim diyip duruyor.yoksa bende tutardım zaman bu kadar kısalmışken.namazlardada biraz sorun oluyor ne zaman çağırsam namazdasın diyor çok kılamıyorum ama şükür.çayıda daha önce söylemişlerdi ama bu sefer etki etmedi bana ilk defa böyle oldu.hassasiyet,alerji,enfeksiyon ve lens hepsi birden etkilemiş.ilaca başladım bende.birazdanda çıkacağım yarın bir görüşmem var inşallah olurda bende yuvamı kurarım artık.benim canım zümra kardeşim ALLAHA çok çok emanetsin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
amin birtanem amin .herkese şifa versin RABBİM inşallah.yarında bir görüşmeye gideceğim inşallah hayırlısıyla olurda yuvamı kurabilirim bende artık.ALLAHA emanet ol canım

İnşaallah kardeşim.. Rabbim hayırlısıyla yuvanı kurmayı nasip etsin sana ve tüm bekar kardeşlerimize inşaallah..
Rabbim yardımcın olsun.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
canım haftada bir iki gün tutarsın burda beşi on geçe akşam ezanı okunuyor bu ayı iyi değerlendirmem lazım bir de haram aydayız zilhicce ayında. önümüzde muharram. namazı annen uyurken kılmaya da çalışabilirsin görmez pek. geçmiş olsun tekrardan bir haftaya bir şeyin kalmaz inşallah biliyorum çok acı veriyor günahlarımıza keffaret olsun inşallah. ben de birşeyler yedim tehehccüt bir günlük kaza birazdan sabah namazını kılıp bir iki saat daha uyurum gözlerim acıyor uykumu alamadım. Allahım doğru yolundan ayırmasın iyiki varsınız günlük hayatta pek bulamıyorum böyle kaza namazı orucuna bu kadar hassas olan arkadaş Allahım karşımıza çıkarsın inşallah hayırlı arkadaş komşu.

selamün aleyküm hayırlı cumalar :) canla başla uğraşıyorum inşallah ayın ilk iki haftasını telafı edicem :)

sanırım ilk üçe gireceklerden biri belli oluyor mu diyelim:D namazımı annem uyurken kılma gibi bir ihtimal çok zorda çünkü gece 3-4 kadar oturur annemde genelde.bende odadayken mümkün olduğu kadar kılıyorum hiçbirşey engel olmamalı çünkü.namaz sonuçta ve 18bin 100 taneye yakın namaz borcum vardı.bin şükürki bu vesileyle bayağı bir düşürdüm.gerçi daha yolum çok ama bin şükür bugünede hem ailece bu kocaman güzel aileyle birbirimize destek ola ola borçlarıda azaltıyoruz hemde RABBİMİN yolunda ilerliyoruz çok ama çok mutluyum o yüzden.ama ben bu ay çok ama çok kötü gidiyorum bana göre 2 aydan daha düşük bir sonuç olacak bu ay.neden böyle oldu anlamadım.hastane ,bayram derken gaflete düştüm malesef.Ama durmak yok değilmi? gözlerim daha iyi artık biraz bulanık görüyorum ama bin şükür .birşey diyeceğim ayıp olacak ama bazen canım demek istiyorum yaşınızı bilemediğim için ayıp olmasın diyorum.şimdi çocuk var ama genç evlendiyseniz.bazende ablamı demem gerekir bilemiyorum.abla desem hadi yaşlarımız yakınsa.birde o kadar çok seviyorum ki hayranımki yaptıklarınıza ne diyeceğim diye arada kalıyorum.hangisi daha uygun ablam yada canım yada hiçbiri.sormadan yapamadım.bu arada tekrar ve tekrar tebrik ederimnamaz,oruç,teheccüt .RABBİM bizlerede nasip etsin inşallah vallaha çok özendim.ALLAHA emanet olun benim canım zümra kardeşim

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
estağfurullah canım elimden geleni yapmaya çalışıyorum bulunduğum yerde yanlızım yani benim gibi bir arkadaşım yok o yüzden sizler benim için çok kıymetlisiniz aynı fikirdeyiz ve ondan da önemlisi çabalıyoruz yapmak için. ben 78 liyim yaşlarımız yakın. ben de seni çok seviyorum burdaki kardeşlerimide tabiki uzun zaman oldu burdayız ben güveniyorum burdaki kardeşlerimin yazdıklarına yaşayışlarına. hamd olsun bilinçliyiz hepimizde ben ay başında ve bayramda kötüydüm ama inatlaştım bir haftadır epey kılıyorum bir haftadırda oruçluyum bu zilhicce ayı haram aylardan birisi çok sevap oruç. yanlış hatırlamıyorsam perşembe cuma cts üç gün arka arkaya tutarsak eğer 900 yıllık nafile ibadet sevabı yazılacakmış. bir de günler kısa değerlendirmek lazım. gece kalkmamda sıkıntıyla oldu aslında okulun başlarında çok sıkıntılıydı çocuğun durumu o yüzden sıkıntıdan uyanıyordum bir ay falan öyle geçti. alıştım kalkmaya aslında saati 4,30 a kuruyorum ama daha erken uyanıyorum iki üç dört bakalım inşallah böyle devam eder zaten birazdan derse başlarız yatana kadar sabahta çalışıyoruz vakit olmuyor ama iki arada bir derede mutlaka abdest alıp kuşluk namazı ve az da olsa kaza kılıyorum. gündüzde ev işleri ve ezberlerim Kuran derken pek vakit olmuyor ondan gece kaza kılıyorum iyi oluyor. hamd olsun. erken yatmanın faydası oluyor. onbuçuk gibi uyuyorum dört beş saat uyuyunca kalkabiliyorum. sabah namazından sonra tekrar biraz yatıyorum ama bu güne kadar hiç ona kadar uyumamışımdır. canım ay sonuna var daha dört gün o yüzden geç değil hala. ben kazalarımı ay olarak ve yıl olarak biliyorum senin yazdığın rakamı anlamadım aslında onsekizbini yani?

canım gerçekten hayranım bu azmine ALLAH yolunda RABBİMİN yolunda koşturmana bu nasıl bir güzellik örneği hem oruç hem namaz hem teheccüd hem çocuk hem aile.inşallah bende senin gibi bir anne ,ev hanımı ve mümin olurum.bende burayı ailemizi gerçekten çok ama çok seviyorum.herkes o kadar temiz o kadar güzel yürekliki siteye koşa koşa geliyorum desem az değildir.çünkü biliyorum burada karşılıksız çıkarsız seven beni RABBİME kavuşturacak bunun için çabalamama vesile olacak koskocaman yürekli ve bir o kadarda pırlanta yürekli kardeşlerim canlarım var.annem oruç konusunda malesef çok ters vay hergün oruçmu tutacakmışım vay işime gücüm olsun diye uğraşmıyormuşum ama olsun ALLAH yokluğunu göstermesinbende aralarda ancak zar zor tutuyorum.keşke her ay düzenlice 3 gün tutabilsem.ama malesef .ben hala kötüyüm namazlarda çabalıyorum ama anlamıyorum.inşallah RABBİM yolundan ayrılmamayı nasip etsin.benim uyku düzenim çok bozuk 2-3 kadar oturuyorum.sabah namazına kalkıp geri yatıyorum.öğlen 1 gibi kalkabiliyorum.tabi namaz için zaman daralıyor o zamanda .fazla kılamıyorum sonra.18bin tane bugüne kadar olan toplam borçlarım ben namaza malesef çok geç başladım.seneleri hesapladım.birazda fazla hesaplayım ne olur ne olmaz diye.bütün namaz toplamım yani.yani daha en aşşağı 8-9 senelik namaz borcum var.ama inanıyorum birgün bunlarda bitecek.çok başını ağrıttım.ALLAHA emanet ol canım

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm serapçım. Nasılsın canım ?
Yazdıklarınızı okudum Zümra ablamın da seninkileri de.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Oruç tutmana annenin tepkisini çok iyi anlıyorum.
Ben de düne kadar aynı dertten müzdariptim. Şimdi tutabiliyorum artık elhamdülillah.
Kaza namazlarım ayın başında çok iyi gidiyordu. Sonlarına doğru bıraktım diyebilirim.
Bu ayın en az kaza kılanı ben olcam 18 gün..

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm serapçım. Nasılsın canım ?
Yazdıklarınızı okudum Zümra ablamın da seninkileri de.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Oruç tutmana annenin tepkisini çok iyi anlıyorum.
Ben de düne kadar aynı dertten müzdariptim. Şimdi tutabiliyorum artık elhamdülillah.
Kaza namazlarım ayın başında çok iyi gidiyordu. Sonlarına doğru bıraktım diyebilirim.
Bu ayın en az kaza kılanı ben olcam 18 gün..

ALLAH nasip ederse belki pazartesi bende oruç tutabilirim.inşallah benimde herşey yoluna girer artık çok daralıyorum bu aralar.kafam karmakarışık .ne olur benden dualarını eksik etme canım.senin sanırım çok ama çok az kaldı değilmi kaza namazlarının bitmesine.darısı bize olsun inşallah diyelim.ALLAHA emanet ol canım

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
ben dün gece beş günlük kaza kıldım elhamdülillah bilg. açmadım vakit geçmesin diye. ama islamiyet gen. tr ailesine ve serabımızın gözlerinin iyileşmesi için dua ettim. birazdan bir günlük kaza ve iki rekat kuşluk kılıcam inşallah. hayırlı hafta sonları :)

canım çok ama çok teşekkür ederim RABBİMDE seni zorda darda koymasın yollarını hep açsın .ne olur dualarını eksik etme.hergün kötü haber alıyorum biliyorum RABBİMİN sınavı ama çok zorlanıyorum.nişanlımın tarlası için alıcı çıkmış bugün kapora verip pazartesi alacaklarmış sonunda evlenebilecektik bugün vazgeçmişler.benim iş için başvurduğum yerler olmadı.nişanlımın işi değişmedi ben artık çok daralıyorum.hep dua ediyorum RABBİME.Ne olur sen o güzel yüreğinle dua edersen olur .tertemiz kalbin var çünkü.ALLAHA emanet olasın

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH nasip ederse belki pazartesi bende oruç tutabilirim.inşallah benimde herşey yoluna girer artık çok daralıyorum bu aralar.kafam karmakarışık .ne olur benden dualarını eksik etme canım.senin sanırım çok ama çok az kaldı değilmi kaza namazlarının bitmesine.darısı bize olsun inşallah diyelim.ALLAHA emanet ol canım

Es selamu aleyküm canım benim.. Birlikte tutalım inşaallah. Ben 1 hafta sonra başlayabilirim.
Tuttuğumuz, tutacağımız günleri buraya yazalım inşaallah.. Beraber :)
Oruca kalktığımızda teheccüt namazımızı da kılmış oluruz.. Kafa karışıklığı bu aralar bende de baya bi var.Taşınacağız Allah kısmet ederse.. Sıkıntı yapmaya başladım. Dağınıklığa hiç tahammül edemiyorum.. Baklaım, hayırlısı..
Tekrar işe başlayacağım sanırım:( Çalışmak hiç istemiyorum ama ...
Benim kaza namazlarım 6 ay vardı sabit. Bir de zamanında kılarken bıraktığım, defterime not ettiklerim vardı. Onlar da az değilmiş.
Ben de şaşırdım.. Daha bitmesine var yani.. Durmak yok.. Dualarda unutmayalım birbirimizi inşaallah.. İyiki varsınız:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
canım çok ama çok teşekkür ederim RABBİMDE seni zorda darda koymasın yollarını hep açsın .ne olur dualarını eksik etme.hergün kötü haber alıyorum biliyorum RABBİMİN sınavı ama çok zorlanıyorum.nişanlımın tarlası için alıcı çıkmış bugün kapora verip pazartesi alacaklarmış sonunda evlenebilecektik bugün vazgeçmişler.benim iş için başvurduğum yerler olmadı.nişanlımın işi değişmedi ben artık çok daralıyorum.hep dua ediyorum RABBİME.Ne olur sen o güzel yüreğinle dua edersen olur .tertemiz kalbin var çünkü.ALLAHA emanet olasın

Her seyde bir hayır var canım. Rabbim yardımcın olsun.. Hayırlısı olsun..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
ğüzel kardeşlerim nasılsınız inşallah iyisinizdir okuduma göre sıkıntılarınız var rabbim hepinizede yardımcı olsun sıkıntılarınızdan kurtarsın
çekemeyeceğimiz yükü yüklemesin rabbim serap zümra ya benim bilmediğim bişey var tek dileğim nickinimi deyiştirdi yoksa yeni arkadaşmı
bn dileğim galiba diye düşünüyorum ama eminde olamıyorum eğer dileğimse demiş ya bn en az kaza kılanım bu ay diye yanılmış canım enaz bnm
utanarak söylüyorum 6 ğünlük :( hiç bukadar az olmamaıştı ama olmadı maalesef dedim ya çok yoğun geçti buay bnm halada dvm ediyor yogunluk allaha şikayet olmasın canım kardeşlerim sizleri rabbime emanet ediyorum dualarımdasınız benide sizler dualarınaza katmayı unutmayın selametle kalın

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt