Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar buyrun borçlarımızı ödeyelim (2 Kullanıcı)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
leyla ve serap 51 gün kaza kılmışlar tebrikler kardeşlerim herkesin namazını Rabbim kabul etsin inşallah.

canım zümra kardeşim çok teşekkür ederiz.ama birincimiz ilknur kardeşimiz hatta şu bölüm kardeşimizden alıntı
selamın aleyküm
bende geçen ay 95 günlük kıldım inşallah bu ay 120 gün kılmayı planlyorum allah yardımcımız olsun..

sonra hak geçmesin değilmi.ALLAHA emanet ol

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
tamam canım bn isim listesine göre söyledim yazılmamış listeye demekki dilekcim yazarsa çok iyi olur
herkes kim birinci öğrensin iyi oldu söylediğin tabiki kimsenin hakkı geçmesin
İLKNURCUM DİLEĞİN NEYSE SÖYLEDE DUANI YAPALIM CANIM daha fazla beklemeye gerek yok
yazdığını anlamamışım hakkını helal et canım isteğini bekliyorz hayırlı geceler bitanem

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleyküm Mesude ablacm.. Nasılsın?
Ben de görmüştüm ilknur kardeşimizi..
Ama yazmamışız.. Şimdi bakarım..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam canım evet yazarsan çok iyi olur bitanem
hak geçmesin ilknurda hakkını helal etsin bize özr dilriz bu yüzden
serapda iyi fark etmiş bari kul hakkına gircektik mafazanallah duasınıda söylesinde yapalım biran önce olurmu canım

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam canım evet yazarsan çok iyi olur bitanem
hak geçmesin ilknurda hakkını helal etsin bize özr dilriz bu yüzden
serapda iyi fark etmiş bari kul hakkına gircektik mafazanallah duasınıda söylesinde yapalım biran önce olurmu canım

Ben de fark etmiştim ama beklemedeydim:)
İnşaallah en yakın zamanda gelir kendisi..
Benim bir ricam olacak.. Ben sizler için dua ediyorum..Rabbim kabul etsin..
Ama buradaki tüm kardeşlerim için özellikler istedikleri bir dua var ise,

o şekilde dua etmek istiyorum.. Bu yazdıklarımı okuyan kardeşler, istedikleri dualarını yazmalarını istiyorum..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam ilknurcum evet bu ay sen birincisin rabbim kabul etsin
çok ğüzel kılmışın maşşallah allah daha çok kılmak nasip etsin
TEK KELİMEYLE SÜPERSİNN:a14:

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm İlknur kardeşim Allah kıldığınız namazları yaptığınız ibadetleri kabul etsin inşallah.Bizden istediğiniz özel dua yada başka birşey varsa bekliyoruz canım Allah bu mübarek günlerin yüzü gözü hürmetine bizleri affedip ellerimizi derhagındna boş çevirmeyip hepimizin dualarıı kabul etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olssun hayırlı geceler.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşlerim sizden bir ricam vardı mümkünse inşallah hepimizin hayır kapılarımızın açılması için cuma günü Yasin'e başladım amaç Allah rızası için hep beraber dualara iştirak etmek kimin duası kabul olunur bilinmez.Birde arefe gününe kadar İhlas'da okuyalım inşallah
Allah okunan Kur'anlar,Yasin Süresi,İhlas Süresi ve diğer Süreler, esmalar,dualar yüzü gözü hürmetine Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kimselere muhtaç etmesin Rabbim.
Allah bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk Peygamber Efendimizin Şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah darda olan sıkıntıda olan banada bir dua yok mu diyen bütün kardeşlerimizin dualarını kabul etsin içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametine çıkmak nasip etsin Rabbim.
Allah ülkemize dirlik düzen geçim bolluk bereket,mutluluk hayırlı rızk kapıları hayırlı iş kısmet kapıları, sağlık afiyet hayırlı yaşlar hayırlı ömürler nasip etsin hepimizin sonunu hayırlara vesile nasip etsin Rabbim.
Hastalara şifa dertlilere deva, borçlulara eda,evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş, çocuksuzlara hayırlı çocuk nasip etsin Rabbim inş.
Hayatımızdaki engelleri olumsuz düşünceleri hayırsızları çıkmazları çaresizlikleri olumsuzlukları olumluya hayırlıya çevirsin Rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

ALLAH rızası için Hidayete Ermek İçin (Herkesin HAYIR KAPILARININ AÇILMASI HAYIRLI RIZK KISMET KAPILARI HAYIRLI İŞ KAPILARI dualarının gönül muradlarının kabulu içinde buldukları sıkıntılardan çaresizliklerden kurtulmaları İçin)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Temiz Ağızla Dua Edin!

Bir Dua

“Vi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.

Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..

temiz ağızladua edin!

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
BAKARA SURESİ, AYET:45. Sabır ile ve namaz ile yardım isteyiniz. Ve namaz şüphe yok ki ağır bir iştir. Ancak Allah'tan korkanlar için değil.

Ey Allah'ın kulları!.. (Sabır ile ve namaz ile) İşleriniz hakkında Rabbinizden (yardım isteyiniz) muvaffakiyet bekleyiniz. (Namaz şüphe yok ki ağırdır.) Buna alışmayanlara (çetin bir iş gibi görünür. (Ancak Haktan korkanlar için değil.) Takva sahibi olanlar için bu çetin bir iş değildir. Öyle ibâdet ve itaat ehli için namaz; en zevkli, ruhu besleyen ibâdettir. Onlar bu gibi vazifeleri büyük bir şevk ve gayretle ifaya çalıdırlar. Fakat Allah'tan korkmayan, nefislerine mağlûp olan, hakikî İstikbali düşünmeyen kimseler için sabretmek, namaz kılmak büyük bir i; gibidir. Onlar bu gibi mühim, kutsî vazifelerden faydalanamazlar.

Rivayet olunuyor ki: Rasûlü ekrem, Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimiz güç bir olay karşısında kalınca namaza başlar, onunla Cenâb-ı Hak'tan yardım talebinde bulunurdu.

46. Allah'tan korkanlar, o zatlardır ki Rablerine kavuşacaklarını ve onun manevî huzuruna döneceklerini düşünüp tefekkür ederler.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
ilknur kardeşimiz acaba nerelerdeki kardeşlerim.inşallah iyidirde .kardeşimizi canı yürekten tebrik ediyorum.ALLAHA emanet olun kardeşlerim

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
KATILIM LİSTEMİZ

1-turk8487-------------- 36 adet
2-_ZÜMRA_--------------30 gün
3-ebuzer25---------------3 gün
4-tek_dileğim-----------32 gün
5-serap8191 ------------51 gün
6-Dudu Abla------
7.Yeşilyol
8-Burcu
9-Kardelele
10-e.s.r.a
11-can kırıkları -----
12-leyla-1................51 gün+6 rekat+250 rekat nafile namazı
13-ümit.................10 adet
14-nevin_70
15-arzu74
16-kurşunkalem
17-nil_e
18-acem kızı
19.penye.zZ
20.Ehl-i Aşk
21.Şule_i Cevval---------------------12 gün
22.ilknur------------------------------95 gün

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
arkdşlr ilknur kardeşimiz nerlerde acaba gelsede duasını yapsak buay bitmeye yaklaştı ama hala ilknur yok inşallah iyidir sizler napiyonuz iyimisiniz arkdşlr hiçkimsede ses yok inşallah iyisinizdir a.e.olun bnm ğüzel ailem

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
arkdşlr ilknur kardeşimiz nerlerde acaba gelsede duasını yapsak buay bitmeye yaklaştı ama hala ilknur yok inşallah iyidir sizler napiyonuz iyimisiniz arkdşlr hiçkimsede ses yok inşallah iyisinizdir a.e.olun bnm ğüzel ailem

ablacım evet malesef kardeşimiz yok.dediğin gibi nerdeyse ay bitmek üzere.ablacım önümüzdeki aydan itibaren şöyle yapalımmı.şimdi birinci olan kardeşlerimiz 2 aydır bayağı açık ara farkla birinci oldular .belki bazı kardeşlerimiz şöyle düşünebilir. tabi olmasında inşallah böyle düşünceler nasılsa birinci olacaklar belli fazla kılmaya ne gerek var?duayı alamayacağım nasılsa?olmazsa tabi tüm kardeşlerimde olur derse ilk 3 kişiye dua okuyalımmı?hem belki daha hevesli kılar tüm kardeşlerimiz ve bizlerde ?hem ne olacak 3 kişiye birden dua okumuş oluruz .belkide dualarımız kabul olurda kardeşlerimizinde dilekleri gerçek olur?tabi herkese uygun olursa ablacım.bu arada ben bu ay çok iyi gitmiyorum.ev iş güç annemin hastalığı derken çokta kötü değilim ama geçen aya daha başarısızım tabi şimdilik.ALLAHA emanet ol ablacım

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım evet malesef kardeşimiz yok.dediğin gibi nerdeyse ay bitmek üzere.ablacım önümüzdeki aydan itibaren şöyle yapalımmı.şimdi birinci olan kardeşlerimiz 2 aydır bayağı açık ara farkla birinci oldular .belki bazı kardeşlerimiz şöyle düşünebilir. tabi olmasında inşallah böyle düşünceler nasılsa birinci olacaklar belli fazla kılmaya ne gerek var?duayı alamayacağım nasılsa?olmazsa tabi tüm kardeşlerimde olur derse ilk 3 kişiye dua okuyalımmı?hem belki daha hevesli kılar tüm kardeşlerimiz ve bizlerde ?hem ne olacak 3 kişiye birden dua okumuş oluruz .belkide dualarımız kabul olurda kardeşlerimizinde dilekleri gerçek olur?tabi herkese uygun olursa ablacım.bu arada ben bu ay çok iyi gitmiyorum.ev iş güç annemin hastalığı derken çokta kötü değilim ama geçen aya daha başarısızım tabi şimdilik.ALLAHA emanet ol ablacım

selamün aleyküm bitanem çok ğüzel bi düşünce söylediklerin neden olmasın diyorum bn
dediğin gibi dahada hareketlenir böylece artı daha başka fikri olan arkdşlr varsa değişiklikler yapabiliriz
yapsakta çok iyi olucak canım arkdşlrda fikrini yazsında bişeyler yapalım inşallah seni rabbime emanet ediyorum bitanem selametle kal

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bitanem çok ğüzel bi düşünce söylediklerin neden olmasın diyorum bn
dediğin gibi dahada hareketlenir böylece artı daha başka fikri olan arkdşlr varsa değişiklikler yapabiliriz
yapsakta çok iyi olucak canım arkdşlrda fikrini yazsında bişeyler yapalım inşallah seni rabbime emanet ediyorum bitanem selametle kal

aleyküm selam canım ablam.tamam dediğin gibi kardeşlerimizinde düşüncelerini alalım başka önerilerde varsa onlarıda uygulayabiliriz oy çokluğuyla .ALLAHA emanet ol ablacım

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

aleyküm selam canım ablam.tamam dediğin gibi kardeşlerimizinde düşüncelerini alalım başka önerilerde varsa onlarıda uygulayabiliriz oy çokluğuyla .ALLAHA emanet ol ablacım

Selam Aleyküm canım kardeşlerim sizler nasıl uygun görürseniz benim içinde uyar elimizden geldiğince kaza namazlarına devam ediyoruz Allah hepimizin ibadetlerini dualarını kabul etsin namazımızı dosdoğru kılanlardan olmak nasip etsin Rabbim.
Allah bilerek ve idrak edenlerden olmak dini görevlerimizi tam itikatiyle yapmak bu dünyada ve ahirette Allah'ın sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim.
Burda amaç Allah rızası için ve birbirimizi teşveik edip hayıra hep beraber ortak olmak hep beraber katılımları bekliyoruz kardeşlerim.Allah bu mübarek günlerin yüzü gözü hürmetine Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun hayırlı bayramlar iyi ki varsınız canlarım benim:)

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
ğüzel kardeşlerim nasılsınız inşallah iyisinizdir hepinizin kurban bayramını kutlar
saglıklı huzurlu olmasını rabbimden dilerim enğüzel hayatı sizler yaşayın inşallah hepinizide rabbime emanet ediyorum huzurla kalın

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ğüzel kardeşlerim nasılsınız inşallah iyisinizdir hepinizin kurban bayramını kutlar
saglıklı huzurlu olmasını rabbimden dilerim enğüzel hayatı sizler yaşayın inşallah hepinizide rabbime emanet ediyorum huzurla kalın

Es selamu aleyküm ablacm.
Allah celle celaluhu razı olsun.. Rabbime şükür iyiyiz hamdolsun.
Serapçım da sen de leyla ablacm da görünmüyorsunuz..
Senin ve tüm kardeşlerimin Bayramı Mübarek Olsun.. Sağolasın..
Rabbime emanet ol B) B) B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt