Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar buyrun borçlarımızı ödeyelim (1 Kullanıcı)

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
tek dileğim vurma öle kafana kafana :))sen zaten bizden öndesin 3 yılını bitirmişin maşşallah
bizler ne yapalım daha bisürü ödeneceklerimiz var ama olsun sonuçta başladık ve bitircez allah nasip ederse
benimde 1 ayı geçti ama şu sıralar kılamıyorum ama hız vermem lazım aybaşı geliyo bakalım maaşı kim alacak
selametle kal canım

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
tek dileğim vurma öle kafana kafana :))sen zaten bizden öndesin 3 yılını bitirmişin maşşallah
bizler ne yapalım daha bisürü ödeneceklerimiz var ama olsun sonuçta başladık ve bitircez allah nasip ederse
benimde 1 ayı geçti ama şu sıralar kılamıyorum ama hız vermem lazım aybaşı geliyo bakalım maaşı kim alacak
selametle kal canım

:D:DAblacım gece gece güldürdün beni Rabbim de seni güldürsün..
İhitiyacım vardı gülmeye :)
Ben 3 yılda 6 senelik bitirdim, günde 2 günlük kılarak.. Şimdi duraklama devri..:a42:
Geriye 6 ayım kaldı şimdi.. Ama eskisi gibi şevkli değilim neden bilmiyorum..
Bu ayın 1.cisini merak ediyorum... Serapçığım da 1 aylıktan fazla kılmış.. Sıla abla da (zümra).. Sen de.. :) Bunlar benim bildiklerim.. Sona yaklaşıyoruz. Bakalım:a05:​

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
serapcım ibadetlerini allah kabul etsin canım rabbim güç kuvvet versin
kendini fazla zorlama sağlığına zarar vermeden yap ibadetlerini oruçlu halde yinede iyi kılmışın
benide geçmişin biraz yavaş kıl yoruluyosun bak
sen yavaşlaki ben seni geçeyim :))
dualarımdasın canım

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
ğül sen ğül 6 yılmış bide ve 6 ayın kalmış maşşallah yaaa
biz napalım peki seni yürekten tebrik ederm canım benm ne ğüzel ne mutluluk senin adına valla bravo diyorum
ya bişey diycemde sen benim kazalarıda kılıversen olmazmıkine kıimseye demem bak aramızda sırr:))şimdi diger arkdşlrda duyar
onlarda ister :))

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ğül sen ğül 6 yılmış bide ve 6 ayın kalmış maşşallah yaaa
biz napalım peki seni yürekten tebrik ederm canım benm ne ğüzel ne mutluluk senin adına valla bravo diyorum
ya bişey diycemde sen benim kazalarıda kılıversen olmazmıkine kıimseye demem bak aramızda sırr:))şimdi diger arkdşlrda duyar
onlarda ister :))

Tamam abla başlıyorum kılmaya:)
çAKTIRMA:a08::)

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm arkdaşlar inşallah listeye bende dahilim benide yazın lütfen 6 yıllık namaz borcum var şuanda da farz namazlarımı düzenli kılmıyorum ama karar verdim bu sabah hem farz namazımı kılcam hem borcumu ödeyecem hergün banada dua edin lütfen.biyerden başlamak lazım bu borcun altında eziliyorum rabbimizin verdiği sonsuz nimetlere şükretmek istiyorum..hayırlı geceler selam ve dua ile :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm arkdaşlar inşallah listeye bende dahilim benide yazın lütfen 6 yıllık namaz borcum var şuanda da farz namazlarımı düzenli kılmıyorum ama karar verdim bu sabah hem farz namazımı kılcam hem borcumu ödeyecem hergün banada dua edin lütfen.biyerden başlamak lazım bu borcun altında eziliyorum rabbimizin verdiği sonsuz nimetlere şükretmek istiyorum..hayırlı geceler selam ve dua ile :)

Ve aleyküm selam kardeşim. Rabbim yardımcın olsun.. Başlamak bitirmenin yarısıdır..Zaman çabucak geçiyor..
Vakit namazlarının ardından o vaktin kazasını da kılmayı alışkanlık edinirsen Rabbimizin izniyle işin kolaylaşır inşaallah..
Ben kazalarımı kılmaya başladığımda da 6 senelik kazam vardı.. Çok fazla geliyor düşününce ama gerçekten çabuk bitiyor..
Rabbim yardım ediyor.. Listeye sizi de ekliyorum.. Hayırlı olsun inşaallah.. B)
Bu şekilde çevrenize de vesile olusunuz inşaallah..
Rabbim namazlarımızı kabul eylesin, dosdoğru kılanlardan eylesin.. HAYIRLI GECELER..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
oh neğüzel benim kazaların şimdiden yarısı ödendi tekdileğim benm kazalara yardım ediyo kimse okumasın bu yazdıklarımı
bizim aramızda sır sakın okumayın bakk hee ona göre
dileğim kimseye çaktırmadım demi:))

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
oh neğüzel benim kazaların şimdiden yarısı ödendi tekdileğim benm kazalara yardım ediyo kimse okumasın bu yazdıklarımı
bizim aramızda sır sakın okumayın bakk hee ona göre
dileğim kimseye çaktırmadım demi:))

Selamun aleyküm yok abla çaktırmadın:a32::)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bizim listemiz ne oldu.. Eklemeyi unutmuşum..:a05:
Şimdi bir göz atalım..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kaza namazları kılarken şu hususlara dikkat ederseniz, inşallah daha kısa zamanda bitirebilirsiniz:
1. Öncelikle Rabbinize olan namaz borcunu bitirmek için şevkli ve gayretli olun. Kaza namazı borcunuz yüz yıl bile olsa ümidinizi kırmayın. Yeter ki, tövbe edip bundan sonraki namazlarınızı hassasiyetle kılın, kazalara başlayın ve zamanınızı iyi değerlendirip borçlu gitmemek için çırpının. Böylesi bir ihlâs ve gayret olursa, inşallah Rabbimizin rahmet ve mağfireti sizi kuşatacaktır. Söz gelişi, yüz yaşında namaza başlayan ve geçmişi için usûlünce tövbe ederek bir günlük eda ve bir günlük kaza kıldıktan sonra vefat eden birisi bile Rabbimizin af ve mağfiretine uğrayabilir.
2. Namazları eda ederken zaman ve imkân müsaitse uzun sureler okumak daha faziletlidir. Ancak kaza namazlarında esas olan borcumuzu en kısa zamanda ödemek olduğu için hep kısa sureler okuyabilirsiniz. Hatta tüm kazalarınızda Fatiha’dan sonra sadece Kevser ve İhlâs surelerini okumanız bile mümkündür.
3. Kaza namazlarında büyük bir hassasiyetle ve ısrarla üzerinde duracağımız husus, namazın öncelikle farzlarını ve vaciplerini yerine getirmektir. Bunun dışında, meselâ Tahiyyattan sonra Allahümme Salli ve Barik, Rabbenâ Âtina ve benzer duaları okumadan selam verebilirsiniz. Böylece kazandığınız zamanı, daha fazla kaza namazı kılmaya harcayabilirsiniz.
4. Eski çağlarda namaza büyük önem verilir, kazaya bırakmamak için her şey yapılırdı. Bununla birlikte elde olmayan sebepler yüzünden yılda veya ömürde birkaç kez namaz kazaya kalmışsa, büyük üzüntü duyulur, gözyaşıyla tövbe edilir, kazası kılınırken de sanki eda kılıyormuş gibi ezan okunur, kaamet getirilir, kaçırılan sevabı elde edebilmek için sünnet ve âdâba dair en küçük ayrıntılara bile dikkat edilirdi. Fakat siz yıllarca sürecek kaza namazlarını daha kısa sürede kılabilmek için ezan ve kaameti de terk edebilirsiniz.
5. Bilhassa namazlardan sonraki dualarınızda, “Allah’ım, hukukullahı ve hukuk-u ibadı hakkıyla ifa etmeden canımı alma. Ölmeden önce kaza namazlarımı tamamlamayı nasip et” diye dua edin. İnşallah Rabbim bu duayı kabul eder, Allah’a ve kullara ait hakları yerine getirme fırsatı verir. Dua tamamen kabul olmasa bile, sizin samimiyetinizi gösteren bir belgedir. İnşallah Rabbimiz hesap gününde, “Bu kulumun ömrü olsaydı kılıp bitirecekti” diyerek rahmet ve mağfiretle muamele eder.
6. Yıllardır namaz kılmadığınız için hem namazın sevabından mahrum oldunuz, hem de günah kazandınız. Peygamberimiz (a.s.m.), günahlardan kurtulmanın çaresini gösterirken, salih amelleri arttırma tavsiyesinde bulunmuştur. Siz de, madem ki geçmişi kazaya, bugünü edaya başladınız; namazlarınızı hakkıyla ve huşu içinde kılmaya, namazı başkalarına anlatıp teşvik etmeye çalışın. Bir iyiliğe vesile olan onu yapmış gibi sevap aldığına göre, namaza başlamasına vesile olduğunuz kişilerden dolayı siz de namaz sevabı alacaksınız.
7. Geçmiş günahlarınıza kefaret olması için namazla birlikte diğer salih amellere de büyük özen gösterin. Meselâ, yerine getirme şartlarını taşıyorsanız, oruç, zekât, hac gibi farzlara sarılın, dinî hizmetlere omuz verin, sadaka ve benzeri hayır hizmetlerine koşun. Ta ki, bu iyilikler geçmişteki ihmalinizi telâfi etsin.
Bu tavsiyelerimize uyarak, kaza namazlarınızı daha kısa zamanda bitirmeniz ve şevkle kılmanız mümkündür. Söz gelişi, her namazdan sonra aynı vaktin bir kazasını kılıyorsanız, iki veya üç kılabilirsiniz. Maksadımız, kaza namazlarını baştan savma kılmak değildir. Namaz için gerekli olan bütün şartları ve huşuu elbette ihmal etmeyeceksiniz; sadece en kısa zamanda farz borcundan kurtulmak için zaman kazanmış olacaksınız.

Cemil Tokpınar2ın Sabah Namazına Nasıl Kalkılır adlı kitabından..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Başlangıç Tarihimiz: 31 Ağustos 2010

KATILIM LİSTEMİZ

1-turk8487
2-sıla1
3-ebuzer25
4-tek_dileğim
5-serap8191
6-Dudu Abla
7.Yeşilyol
8-Fadime
9-Burcu
10-Kardelele
11-e.s.r.a
12-can kırıkları
13-leyla-1
14-ümit
15-nevin_70
16-arzu74
17-kurşunkalem
18-nil_e
19-acem kızı

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
ooo maşşallah neğüzel çoğalmışız dileğim yaa
bende sana bi düzenlesende kaç kişi olmuşuz ögrensek diyodum kalbimi okudun valla
eline sağlık bitanem allah razı olsun hakkını helal et sende olmasan kaç kişi olduk bilemiycez ama hergün dahada çoğalıyoruz bu beni çok mutlu ediyo allahım azmimizi artırsın inşallah dualarımdasın bitanem

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ooo maşşallah neğüzel çoğalmışız dileğim yaa
bende sana bi düzenlesende kaç kişi olmuşuz ögrensek diyodum kalbimi okudun valla
eline sağlık bitanem allah razı olsun hakkını helal et sende olmasan kaç kişi olduk bilemiycez ama hergün dahada çoğalıyoruz bu beni çok mutlu ediyo allahım azmimizi artırsın inşallah dualarımdasın bitanem

Maşaallah maşaallah..
inşaallah daha da çoğalırız..
Hakkım yok ki ablacm varsa helal olsun..
Bazı arkadaşlar sadece kaza namazlarını kıldıklarını söylediler,
yarışta yoklar ama ben onları da ekledim..
Rabbim azmimizi arttırsın. Amiinn inşaallah..
Benim şimdi çıkmam lazım. Namaza:a12: Yarın oruçlu olucam inşaallah..
Sahura kalkmam için erken yatmam lazım.. Geç kaldım:)
Hayırlı, huzurlu geceler ablacm..:H

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
allah rahatlık versin bitanem orucunada sabır versin rabbim eksikleriyle kabul etsin inşallah
rabbime emanetsin canım benim

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
:D:DAblacım gece gece güldürdün beni Rabbim de seni güldürsün..
İhitiyacım vardı gülmeye :)
Ben 3 yılda 6 senelik bitirdim, günde 2 günlük kılarak.. Şimdi duraklama devri..:a42:
Geriye 6 ayım kaldı şimdi.. Ama eskisi gibi şevkli değilim neden bilmiyorum..
Bu ayın 1.cisini merak ediyorum... Serapçığım da 1 aylıktan fazla kılmış.. Sıla abla da (zümra).. Sen de.. :) Bunlar benim bildiklerim.. Sona yaklaşıyoruz. Bakalım:a05:​

gülüm sen süpersin gerçekten .6 aylık kalmış sadece aman ALLAHIM ne güzel birşey ama bu.1 aylıktan fazla kılmışım ama çokta fazla değil toplasak 5-6 gün daha fazlam vardır.eminim herkes benden çok ama çok daha öndedir.ama şükürler olsun uzun süreden bu yana ilk defa bu kadar azimli gördüm kendimi.bende senin gibi olacağım inşallah.senelerce bıkmadan kazalarımı kılıp bitirdim inşallah diyeceğim.hem rakiplerim çooookkkkkk güçlü burada :)sizleri geçmek nerde birtanem.bu arada naasılsın iyimisin.dualarımdasın tatlım.ALLAHA emanet olasın

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
serapcım ibadetlerini allah kabul etsin canım rabbim güç kuvvet versin
kendini fazla zorlama sağlığına zarar vermeden yap ibadetlerini oruçlu halde yinede iyi kılmışın
benide geçmişin biraz yavaş kıl yoruluyosun bak
sen yavaşlaki ben seni geçeyim :))
dualarımdasın canım

ablam sorma midem ağrımasa eğildikçe felan midem yanıyor e oruçla birlikte biraz zorladı ablam.baş dönmesi felan ama olsun çoook hoşuma giderek kılıyorum.daha borcum çok ama bitecek ablam bitecek inşallah.hem benden çok daha iyi namaz kılan kardeşlerim vardır eminim.sürpriz yapıp gelecekler emin ol.zamanda az kaldı zaten.beni sen rahat geçersin ablam korkma:)sendeki azme gerçekten hayranım.ALLAHA emanet ol ablacım

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
gülüm sen süpersin gerçekten .6 aylık kalmış sadece aman ALLAHIM ne güzel birşey ama bu.1 aylıktan fazla kılmışım ama çokta fazla değil toplasak 5-6 gün daha fazlam vardır.eminim herkes benden çok ama çok daha öndedir.ama şükürler olsun uzun süreden bu yana ilk defa bu kadar azimli gördüm kendimi.bende senin gibi olacağım inşallah.senelerce bıkmadan kazalarımı kılıp bitirdim inşallah diyeceğim.hem rakiplerim çooookkkkkk güçlü burada :)sizleri geçmek nerde birtanem.bu arada naasılsın iyimisin.dualarımdasın tatlım.ALLAHA emanet olasın

Rabbim hepimize bitirmeyi nasip eylesin inşaallah..
Ama ben kılamıyorum.. 1 aylık bile tamamlanamayacak galiba..
2.ay daha azimli olmaya çalışcam inşaallah..:a12:
Hepiniz süpersiniz.. 1ayı geçmiş herkes..:a44:

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Canım sağolasın ben iyiyim.. Allah celle celaluhu razı olsun..

Tefriciye konusuna sana bişey yazdım. Bi bakar mısın canım:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt