Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

๐● Sordum ÇEÇENLİME ●๐ (1 Kullanıcı)

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm..
Abla,Allah senden ve senin gibi cihat gönüllülerinden razı olsun..
Şiir harika,okuyunca çok duygulandım..
Güzel paylaşımlarına sağlık.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum paylasimlarinin isigiyle kalbimde cicekler actiran kardesim, aliyem
gelirgelmez yine ilk senin konularini aradim:). yoktum simdi tr'deyim canim kardesim. bu ayin sonunda tekrar avusturyaya gidecegim. meslegim itibariyla pek giremiyorum ama guzel bir sey buraya girebilmek.guzel ve ic yakan bi siirdi paylasimin. ne guzel bu konulari islemen.
arada kendimizi silkelemek icin onlari unutmamakicin gerekli.allah yardimcilari olsuh onlarin.
paylasimlarini okumaktan buyuk haz aliyorum.hepte girdikce okuyacagim ins.
allaha emanet ol canim.

Ve aleyküm Selam Hazal Ablacım.B)
Çok teşekkür ederim bu güzel düşünceleriniz için.. Paylaşımı beğendiğinize sevindim, Allah c.c razı olsun.. Değerli ablacım, yorumlarınız ve güzel düşüncelerinizle mutlu ediyorsunuz, eksik olmayın inşallah.. Ne güzel, böyle güzelliklere vesile olabiliyorsam.. ''Işık'' olabilmek, kolay olmasa gerek;)...
Kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız inşallah.. Her daim gündemimizde olacaklar, dilimizde dua, kalplerimizde bir sancı olacaklar.. Olmalılar da..
Güzel yüreğinize sağlık olsun ablacım.. Baki Dualarımla, En Güzel'e emanetimsiniz.. B)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcıları olsun...
Cahar dudayev, Aslan mashadov, Komutan bilal, Şamil basayev, Emir Hattab gibi imanlı askerleri eksik etmesin yurtlarından...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum BECRESTEM çok güzel bir paylaşımdı emeğine güzel yüreğine saglık rabbim ebeden razı olsun inşallah..
rabbimize emanetsin inşallah gül tanem
selam dua ve muahabbetle
<<B)>>

Ve aleyküm Selam, Gül Damlam.
Teşekkür ederim.. Rahman c.c senden de her daim razı olur inşallah can.. Beğendiğine sevindim.. Sağolasın gökkuşağım..Senin de güzel gönlüne sağlık olsun.. Sen de Baki Dualar ve muhabbetle En Güzel'e emanetimsin.. Bu güzel laleler için de çok teşekkür ediyorum.. Papatya Sevdalısı olan sana gelsin bu da inşallah:)..

papatya.JPG

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ben acizim; güçlü Sensin,
Ben fakirim;zengin Sensin.
Ben miskinim; kudret sahibi Sensin.
Ben bilmiyorum; bilen Sensin.
Ben yürüyemiyorum; yürüten Sensin
Adimlarimi düze çıkar.
Adimlarimi hakka çıkar,
Adimlarimi miraca çıkar,
Adimlarimi felaha çıkar.
Beni rizana çıkar.
Sevdana çıkar,
Bağina çıkar.
Beni enaniyetimden sıyır;
Hiçliğe çikar, hiçliğe çıkar...
Zafere çıkar..

ÇEÇEN BİR MÜCAHİD'İN DUASI

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
sen yıkıntılar içinde, toz dumanda, soğukta ve sıcakta
sen bomba sesleri, kurşun vızıltıları ve çığlıklar
arasında

yangında ve yanılsamada,
insanlığa son kez özgürlüğün bedelini hatırlat.
...
Asra yemin olsun ki insan oğlu hep hüsrandadır.
yemin olsun ki insanlık pişman olacaktır
ki bu asır insanlığın en utandığı çağ olacaktır.
Nerede üzerine insan haklarını karaladığınız kağıt
parçaları
Nerede haddi aşana vereceğiniz ceza
Ve nerede kanunsuzların koyduğu kanunlar
Çocuklarınız nerede, kadınlarınız neden susuyor...

selamun aleykum.
Rabbimiz razı olsun kardeşim. yardımcıları olsun.
unutmakta ve aymazlıkta kılmasın bizleri de:(
selam ve dualarla..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamunaleyküm..
Abla,Allah senden ve senin gibi cihat gönüllülerinden razı olsun..
Şiir harika,okuyunca çok duygulandım..
Güzel paylaşımlarına sağlık.

Ve aleyküm Selam güzel kardeşim.
Teşekkür ederim. Allah c.c, sizler gibi duyarlı ve davasını yüreğinde taşıyan kardeşlerimden de ebeden razı olsun.. Beğendiğinize sevindim. Rabbimize emanet olunuz kardeşim.
Selam ve Dua ile.B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sen yıkıntılar içinde, toz dumanda, soğukta ve sıcakta
sen bomba sesleri, kurşun vızıltıları ve çığlıklar
arasında

yangında ve yanılsamada,
insanlığa son kez özgürlüğün bedelini hatırlat.
...
Asra yemin olsun ki insan oğlu hep hüsrandadır.
yemin olsun ki insanlık pişman olacaktır
ki bu asır insanlığın en utandığı çağ olacaktır.
Nerede üzerine insan haklarını karaladığınız kağıt
parçaları
Nerede haddi aşana vereceğiniz ceza
Ve nerede kanunsuzların koyduğu kanunlar
Çocuklarınız nerede, kadınlarınız neden susuyor...

selamun aleykum.
Rabbimiz razı olsun kardeşim. yardımcıları olsun.
unutmakta ve aymazlıkta kılmasın bizleri de:(
selam ve dualarla..

Ve aleyküm Selam güzel kardeşim.
Amin inşallah güzel duanıza.. Allah c.c sizden de razı olsun inşallah her daim.. Katkınız çok etkileyiciydi güzel kardeşim, teşekkür ederim.. Unutmamak ve unutturmamak gerek.. Allah c.c, yar ve yardımcıları olsun inşallah.. Hayırlı Cuma'lar dilerim..Selam ve Dua ile..

Bi_iznillah

Kayıtlı Kullanıcı
ONLARIN YARDIMCISI YÜCELER YÜCESİ MEVLAM...

dualarımız onlarla...

selam ve dua ile kalınız...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
BİR YARAMIZ DA SENSİN ÇEÇENYA

"Çeçenler,bu övgülere layık olduklarını tarihleriyle, kanlarıyla, canlarıyla kanıtladılar ..."

Çeçenlerin milli karakteri üzerine çok şey söylenir. Bütün dağ halklarında olduğu gibi onların yapısında da coğrafi muhitin, sert iklimin tesirinden söz edilir. Çeçenler psikolojik açıdan melankolik sınıfa dahil edilirler. Bu sayılarının az, topraklarının küçük olmasından; asırlar boyunca yabancıların işgaline karşı mücadele etmelerinden, büyük devletler kuramayışlarından kaynaklanır.

Melankolik olmalarının ikinci sebebi ise, Çeçen milli karakterinin bir özelliği olan "Ciddiyet"tir. Çeçenler hiçbir zaman yüksek sesle konuşmaz, yerli yersiz gülmezler. Laubali ve bayağı davranışlardan uzaktırlar. Çeçenler çok terbiyeli bir millettir. Konuşurken yabancıların, özellikle başka bir milletten olanın gözünün içine bakmazlar. Cevapları ve soruları kısa ve açıktır. Şartları nasıl olursa olsun muhtaçlara ve düşkünlere yardım elini uzatırlar. Doğru sözlü ve dürüsttürler. Yalan konuşmak onlar için ölümden de beterdir. Verdikleri sözü mutlaka yerine getirirler. Vefa ve sadakat duyguları son derece gelişmiştir. Aynı zamanda temiz kalpli ve saftırlar.
Kolaylıkla yalan ve hile tuzağına düşebilirler. Ancak kandırıldıklarını anlayınca deliye dönerler. Hileyi bağışlamazlar. Her konuda kin tutmazlar ama aynı zamanda öçlerinden korkmak gerekir.

Misafirperverlikleri dillere destandır. Evlerinde misafir olan bir kimsenin bir şeyi beğendiğini hissederlerse değeri ne olursa olsun onu misafire bağışlarlar. Çeçenler'in yiğitliği, mertliği hakkında konuşmak ise yersizdir. Onları mahvetmek mümkündür, ancak itaat altına almak, asla !

Kısacası Çeçenler karakter itibarıyla çok seçkin bir millettir. Korkup çekinmenin, riya ve hilenin ne olduğunu bilmezler. Vatanperverlikleri ise dillere destandır. Dünya buna şahittir.

06_ornament_mal.gif

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
-Çeçenistan’da savaş devam ediyor... - İnsanlarımız savaşın her bir safhasını 18 yıldır adeta her nefeslerinde yaşamak zorunda bırakıldı. - Rus Rusluğunu yapıyor. Yakıyor, yıkıyor, öldürüyor, katlediyor. - Ocaklar sönmüş, umutlar azalmış, masumlar imdat bekliyor. - Geleceklerinden endişe duyan halk, yaşadığı gün bile, başına hangi belanın ya da zulmün sarılacağını kestiremiyor. - Zulüm her tarafa hakim olmuş, insanların adalet arayışına cevaben küçük bir ışık bile yok. Eğitim yok, sağlık yok ama potansiyel suç toplumu oluşturmaya dönük her türlü politikalar var. - Çıkarları adına haysiyetlerini satanlar var. - Küresel egemenlikleri adına tarih boyu zulümlerini asla terk etmeden devam eden insanlık dışı katliamlarını sürdüren Ruslar var. - Hegomanya beklentili farklı ilgiler var. - Entrikalar, stratejiler, oyunlar var. Çok yönlü kirli bir savaş var,ölüm var.

BÜTÜN BUNLARIN YAŞANDIĞI COĞRAFYA OLARAK ÇEÇENİSTAN VAR

Orada her türlü zorluğa karşı hayatta kalma kavgası veren Çeçenler var. Yüreği dağdağlanmış mücahide analar-bacılar var. Yüklendikleri görevlerini şerefle ifa eden mücahitler var. Yüreklerini Allah’a (c. c.) sarsılmaz bir imanla teslim eden, kutlu yollarında vazgeçmeden ve pes etmeden onurla direnişi taşıyan kardeşlerimiz var. Yaşanmış bir tarih zaten vardı, şimdi tekrar yaşanan yeni bir tarih var. Varlar veya yoklar değil, hatta teori değil unutulmaması gereken bir Çeçenistan Gerçeği var. Bu gerçek bizler için önemlidir. Herkes bu gerçeği unutturmaya çalışsa, üstünü örtmek istese ve hatta Rus üst politikası gereği yok saydırmak için kıvransa da bu gerçek her an yanımızda, önümüzde ve yüreğimizdedir. İşte bu sebeple bir ihtiyaca sahip olmak umuduyla bir yıl önce yayın hayatına başlayan Çeçenistan Bülteni hiç aksamadan 12 sayı olarak her ayın ilk haftasında okuyucularının eline ulaştırılmıştır. Çeçenistan Bülteni’nin inşallah nihai hedefi en azından, küfre karşı verilen inanç mücadelesinde, bağımsızlık savaşında "Çeçenistan’da Zafer Kazanıldı" müjdesini kardeşlerimize duyurmak ve bu sevinci paylaşmak olacaktır. Bu vesile ile dergide emeği geçen bütün kardeşlerimizi bu kutlu gayretlerinde tebrik ediyoruz. Bu bültene sahip çıkarak, Çeçenistan’da yaşananları sanki kendi nefsinde yaşıyormuşçasına ilgilenen, sahiplenen kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çeçenistan Bülteni, Çeçenistan’daki Bağımsızlık Savaşının, başarıyla direnişlerini devam ettiren mücahitlerimizin, her türlü zorluğa karşı dik duruşunu bozmayan Çeçen Halkı’nın ve varlık rüştünü her seviyede ortaya koyan Genç Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya Devleti’nin sözcüsü olmaya devam edecektir.

Gayret bizden...
Muin olan Allah’tır, (c.c.).

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt