Bu sigara meretini hala içiyorum..İradem zayıf olduğu için bırakamıyorum... :a43:
allaha şükür ağzıma bile sürmedim ...gözümün önünde sürenlerinde yanında bulunmadım hiç bi zaman... alhıma şükürler olsn..nasıl zihniyettir bu yarabbim inasn bile bile kendini ona emanet olan bedni nasıl zehirler....
Birinci sayfadan son sayfaya kadar okudum.Genelde yorum yapanlardan hiç içmeyenler,nasıl bir illet olduğunu
bilmediği için "öyleyse kendini mahvet" mealinde sözler yazmışlar.Gereksiz eleştiri yapmışlar. Bugün sigara içenlerin hepsi
sigaranın zararını bilir.Sigara içenlerin çoğu sigaradan nefret eder ama siz hiç içmediğiniz için sigara içenleri mutlu
olduğunu zannedersiniz... Sigara içenlerin hepsi içmeyenlerin nasıl olupda içmediklerine hayret eder ki zaten bunu konunun
başlarında bir arkadaşımızda üzerine basarak belirtmiş.Şunu iyi bilin! Sigara içenlerin büyük çoğunluğu sigaradan kurtulmak
için sizin tahminiziden çok fazla istek içindedirler. İçip de "oh ne güzel ben tiryakiyim" diye sevinen yoktur. Bu illetden
kurtulmadığı için sigaraya olan nefreti sizden daha fazladır. Siz pasif içicisiniz o kadar... Ama tiryaki denilen kişi bilfiil o dumanı
ciğerine çekmektedir. Acısını bire bir yaşamaktadır. Ne yaptığının..,sonucunun.., giden paranın ve sonucu büyük ihtimalle kanserle
hastanede acı içinde bir ölüm olacağının farkındadır.
Dikkat etsiyseniz konuya yazanların içinde "içiyorum" diyenlerin hepsi bırakma isteği içinde kıvranmaktadır.Çevresinde ki insanların bu
kişilere sigaranın zaralrarı ile ilgili bilgi vereceğine (ki içen bunun zararını herkesden fazla bilir) moral desteği verse, " iradenin azı çoğu
olmaz,herkesde bu irade var" dense! Daha faydalı olur. Gördüğünüz gibi "içiyorum ama bırakmak istiyorum" diyenlerin hepsi
duaya muhtaç.Din kardeşinin gıyabında yaptığı dua kendi duasından daha makbuldür" düsturu gereğince bence bırakmak
isteyipde bırakamayan arkadaşlara ciddi anlamda dua etseniz, dualarınız gereği belki çoğumuz kurtulacak bu girdapdan..
Sadece sigaradan kurtarmaya vesile olduğunuz için değil.Bir insanın hayatını da kurtardığınız için alacağınız sevabı Allahu Teala
bilir... Hepimiz dualarınıza muhtacız.
çok şükür hiç içmedim![]()
Allah razı olsun çok güzel bi anket![]()
Sigara ne ben nede ailem kullanıyor
Annem,babam ve ablamı elinde sigara düşünemiyorum bile
15 yaşında lise öğrencisi erkek kardeşim var ailecek hep uyarıyoruz inşaAllah kardeşimde hiç sigaraya başlamaz
Yanlış anladınız galiba kardeşim hiç içmedi sadece okul ortamın da yanlış arkadaşlık sebebiyle başlamasın dan korkuyorumallah yardım etsn bnde içiyordum hmde çok fakat bıraktım
Sigara ne ben nede ailem kullanıyor
Annem,babam ve ablamı elinde sigara düşünemiyorum bile
15 yaşında lise öğrencisi erkek kardeşim var ailecek hep uyarıyoruz inşaAllah kardeşimde hiç sigaraya başlamaz