Gel de Hakkin sözlerine kulak verme, gel de erenlerin sözüne hak verme...mumkun degil!
Gözümun nuru efendim, sözlerim sana gelmez , gelmez ki edebe uymayan soz cikmasindan korkarim , öyle kutsamislar ki
Oysa demisti ki 'BEN BESERIM''
Ayirmak, ayri dusunmek bize yakismaz ...
yillar evveli idi, elimdeki kitapla yasadigi anlari yasiyor gibi mutlu, heyecan içinde okuyordum , son sayfalara geldigimde Resulun s.av hasta
oldugu ana geldigim de ölecegi yere geldigimde sayfayi kapattim ... o ölemezdi ... aç dedi ac oku.... sonra devam ettim , goz yaslari içindeydim ama bazi sahabiler gibi kabullenmedim, o ölemezdi , ben yeni buldum , ölemezdi ... sanirim hala kabul etmis degilim
Gelen çoskuyu durdurmak, durgunluk vermek, yine bu çoskuyu Hakka teslim etmek , haklisiniz... ben durmadan aksin isterim, hiç bitmesin çosku, ama arada durgunlasmak gerekli demek ki.
Arada durmak gerekir demek ki, kizgin degilim, vaz gecmis degilim ...
Dervisin biri eski dostlarini ziyarete gitmis, onlari da Hak yanina çagirmayi dusunmus ama ne yazik ki birsuru perdeler icindeymisler
Bende o haldeyim, uzgunum kimseye hakikati gosteremiyorum, ne olur du gorselerdi? ben kimim ki?
Hakikati ancak Rabbim gosterir, ya o gorduklerim? kimdir onlar? onlari bulmak istiyorum...
bulmama da gerek yok, Rabbim gosterir, adimlarima dikkat ediyorum....
Ya Rab yardim et....