Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in hatıra defteri ; (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Çok haklısınız üstadım fetvaya geldimi hepsi allame kesiliyor ancak tatbikata geldimi hiç birinden eser yok,verdikleri fetvaların bir çoğunun da gerçekle ilgisi yok.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Tabi ki ; Allah C.C. nun Ümmi 'si olana bu can feda ola...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Çalışma...helal kazançları yok....Ticaretimiz yok, sayın bizi çok diyerek... Her yerde caka satıyorlar...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizin nurlu ayetlerinde bu gibiler için çok güzel bir kelâmı var.Mealen şöyle buyurmaktadır; Hani sen kendini birşey zannediyordun'ya gir bakalım şimdi o rüsvay edici cehennem azabına......işte bu gibilerin hazin sonu.......

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Asalak tabiri ne demek acaba şimdi merak ettim işte...?

Çıkarcılar da dur yok.... maalesef ... her hal ve şartta bir yol buluyorlar...Kişiler kendi çıkarları için ....

Hak rafta....İzin hakkı yok... 10 kişi bul al izini ve çık yola... Nerede Hak ...hukuk...
Helal olur mu acaba?...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Rabbimizin nurlu ayetlerinde bu gibiler için çok güzel bir kelâmı var.Mealen şöyle buyurmaktadır; Hani sen kendini bir şey zannediyordun'ya gir bakalım şimdi o rüsvay edici cehennem azabına......işte bu gibilerin hazin sonu.......

Evet ...tabi ki Allah C.C. sabır ve üzüntü ile izliyor...Ceza dada Sabırla ve Layıkdınız diye izleyecektir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hayırlı geceler dilerim efendim....

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Sizede hayırlı geceler geceniz ve ömrünüz hayırlarla dolsun.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
26- ŞU'ARÂ SÛRESİ ;

Bismillâhirrahmânirrahîm.
1. Tâ Sîn Mîm.
2. Bunlar, apaçık Kitab’ın âyetleridir.
3. Ey Muhammed! Mü’min olmuyorlar diye âdeta kendini helâk edeceksin!
4. Biz dilesek, onlara gökten bir mucize indiririz de, ona boyun eğmek zorunda kalırlar.
5. Rahmân’dan kendilerine gelen her yeni öğütten mutlaka yüz çevirirler.
6. Onlar (Allah’ın âyetlerini) yalanladılar, fakat alay edegeldikleri şeylerin haberleri başlarına gelecek.
7. Yeryüzüne bakmazlar mı, orada her türden nice güzel ve yararlı bitkiler bitirdik.
8. Şüphesiz bunlarda (Allah’ın varlığına) bir delil vardır, ama onların çoğu inanmamaktadırlar.
9. Şüphesiz senin Rabbin, elbette mutlak güç sahibidir, çok merhametlidir.

168. Lût, şöyle dedi: “Şüphesiz ben sizin yaptığınız bu çirkin işe kızanlardanım.”
169. “Ey Rabbim! Beni ve ailemi onların yaptıkları çirkin işten kurtar.”
170,171. Bunun üzerine biz de onu ve geri kalanlar arasındaki yaşlı bir kadın hariç bütün ailesini kurtardık.
172. Sonra diğerlerini helâk ettik.
173. Onların üzerine bir yağmur (gibi taş) yağdırdık. (Başlarına gelecekler konusunda) uyarılanların
yağmuru ne kadar da kötü idi!6

174. Şüphesiz bunda büyük bir ibret vardır. Onların çoğu ise iman etmiş değillerdir.
175. Şüphesiz senin Rabbin, mutlak güç sahibi ve çok merhametli olandır.
176. Eyke halkı da peygamberleri yalanladı.
177. Hani Şu’ayb, onlara şöyle demişti: “Allah’a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?”
178. “Şüphesiz ben size gönderilmiş güvenilir bir peygamberim.”
179. Artık, Allah’a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.
180. “Buna karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a
aittir.”

181. “Ölçüyü tam yapın. Eksik verenlerden olmayın.”
182. “Doğru terazi ile tartın.”
183. “İnsanların mallarını ve haklarını eksiltmeyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.”
184. “Sizi ve önceki nesilleri yaratana karşı gelmekten sakının.”
185. Onlar şöyle dediler: “Sen ancak büyülenmişlerdensin.”
186. “Sen sadece bizim gibi bir insansın. Biz senin yalancılardan olduğunu sanıyoruz.”
187. “Eğer doğru söyleyenlerden isen, haydi gökten üzerimize bir parça düşür.”
188. Şu’ayb, “Rabbim, yaptıklarınızı en iyi bilendir” dedi.
189. Onlar Şu’ayb’ı yalanladılar. Derken gölge gününün azabı onları yakaladı. Şüphesiz o, büyük bir günün
azabı idi.

190. Şüphesiz bunda bir ibret vardır. Onların çoğu ise iman etmiş değillerdir.
191. Şüphesiz senin Rabbin, mutlak güç sahibi ve çok merhametli olandır.
192. Şüphesiz bu Kur’an, âlemlerin Rabbi’nin indirmesidir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
26- ŞU'ARÂ SÛRESİ ;

177. Hani Şu’ayb, onlara şöyle demişti: “Allah’a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?”
178. “Şüphesiz ben size gönderilmiş güvenilir bir peygamberim.”
179. Artık, Allah’a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.
180. “Buna karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a
aittir.”
181. “Ölçüyü tam yapın. Eksik verenlerden olmayın.”
182. “Doğru terazi ile tartın.”
183. “İnsanların mallarını ve haklarını eksiltmeyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.”

184. “Sizi ve önceki nesilleri yaratana karşı gelmekten sakının.”

O Koca adamlar...Kul hakkını keşke layığı ile bilselerdi...Gizli hak yemekten vaz geçerlerdi...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Taşın altına el koymak lazım... Yardımlardan pay çıkarmaktansa...;
Hayırları topladım...Hakkım yüzde otuz diyorsun.... kim dedi...?

Siz öyle deyin...O yaptığınız hayır değil...Hayırlardan ticaret Menfaat arkadaş menfaat......Bal gibi KUL hakkı...

Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
15- HİCR SÛRESİ ;

28,29. Hani Rabbin meleklere, “Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım. Onu
düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin” demişti.
30. Bunun üzerine bütün melekler saygı ile eğildiler.

O Koca adam bir sözünde kibir dolu söz etti...Adem A.S. 'a Ruhullah diyorlar sakın inanmayın diye...Yukarıda yazılı olan ayeti okusunda ...anlasın...

Kendi gibi itiraz eden Şeytan Lani değil miydi...
Göya Adem A.S. 'ı küçük düşürecek...

15- HİCR SÛRESİ ;

31. Ancak İblis, saygı ile eğilenlerle beraber olmaktan kaçındı.
32. Allah, “Ey İblis! Saygı ile eğilenlerle beraber olmamandaki maksadın ne?” dedi.
33. İblis dedi ki: “Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattığın insan için saygı ile eğilemem.”
34,35. Allah, “Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun. Şüphesiz hesap gününe kadar lânet senin
üzerinedir”
dedi.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Al-i İmran Suresi...;

59. Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu
topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi.

60. Hak Rabbindendir. O hâlde, sakın şüphe edenlerden olma.
61. Sana (gerekli) bilgi geldikten sonra artık kim bu konuda seninle tartışacak olursa, de ki: “Gelin,
oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı çağıralım. Biz de siz de toplanalım. Sonra
gönülden dua edelim de, Allah’ın lânetini (aramızdan) yalan söyleyenlerin üstüne atalım.”
62. Şüphesiz bu (İsa hakkındaki) gerçek kıssadır. Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Şüphesiz Allah,
mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi gelelim sözden çıkarmamız gereken önemli nota...;

Sakın ola ; boyuna ...pozuna ...bakıp ta...Şak şak cısı çok diye...
Zikre düşmüş gibi...hareketi belirli yapıyor diye kişilere paye vermeyiniz...

Edep ve Hayalı davranışına ...alçak gönüllülüğüne... Cömert ve merhametli oluşuna...Allah C.C. na ...Muhammed Mustafa A.S. 'a ...Kur'an-ı Kerime saygısına takvasına bakınız...

Kibir ve kaprisle dolu... bilgili tavra sahip ...tepeden bakandan ... hayır gelmez...
Sen kendini yok edene önem vereceksin ...ancak; onuda şımartmayacak kadar...Karşılıklı saygı ve sevgi olmazsa...El pençe divan isteyenden Hayır gelmez...Bilesin...

Söylenen sözleri akıl süzgeç inden geçirecek kalbine danışacaksın...Kur'an-ı Kerime zerre kadar muhalefet varsa oradan uzaklaşacaksın...

Bu devirde yaşayan Açan ...Fatih bulmak çok zor...

Bulsanız da zaten asli karar Allah C.C. nun ...
Önce kendimizi Sırat-ul Mustakim yoluna getireceğiz ...sonra ;Hamd ve Şükür ile kişisel takvamızı düzeltip...Farz ve Sünnetlere sarılacağız...

BİZDEN ACİZANE SÖYLEMEK...

Hakkınızı helal edin...Selam ve saygılar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bu hatıra defteri herkesin defteri arkadaşım tabi ki fikrini saygı sevgi çerçevesinde yazacaksın... Soracaksın...Sormadan adamın adam olduğunu nasıl bileceksin...
Biz soran olduk her zaman ...Hayır demeyide bilmek lazım sanırım...

Yazılarınızı ...Hatıralarınızı...Fikirlerinizi bekliyoruz...
Tabi ki sizi çok seviyoruz...
Mümkünse...

Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirahim
Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur. O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.) O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.(ayet-el kursi)
Okudugumda ferahladigim, güven duydugum, sirtimi dayandigim , hiç korku duymadim, kendimi ellerine terk ettim, ben hiç iken var edene
acaba yeterince sükür ettim mi?
Ya ilim ? bilmeyi isterken kendimi bildim mi? malum kendini bilen Rabbini bilir, O'nu bilen ilime halen ihtiyaç duyar mi?
Güven çok önemli, bana guven duymayana guvenmek olur mu?
Sevgi, sevmeyeni sevmek olur mu? zor sorular sorma olur mu?
Bir dusunceden ibaret isek, dusunmeyi ögreten yok ise, ne dusunuruz? ( kendini basibos birakilacak mi sandin!)
Hayir, yanildim ya neydi sandigim?
Ilmi kaynagindan istedim (perisan bir halde kaldim, kaynagi neydi? nerde yanildim?)
Konusmak , yazmaktan caydim, ne desem yanlis anlayanlardan usandim , Nerde Sems? nerde anlayan Mevlana gibi dost?
Sems yüregindekileri anlayacak birine aktardi, Mevlana harmanlayip kitaba aktardi, anlayana ask olsun
Ya sus! ya edebinle konus! (bu soz bana ha)
Nerde kalmistik? ilim bende ne arar? Konusursam alem yanar ...sus Sems , sus atesin içine aksin
Yine Sems, ondan baskasina guvenim yok!

Ya ilim ? bilmeyi isterken kendimi bildim mi? malum kendini bilen Rabbini bilir, O'nu bilen ilime halen ihtiyaç duyar mi? Evet hemde nasıl...İLİM sahibi olsanız dahi Allah C.C. nun iznine her an iytiyaç var...İzin vermezse İLMİNİZ hiç bir işe yaramaz...

Güven çok önemli, bana guven duymayana guvenmek olur mu? Tabi ki olmaz ondan zarar görebilirsiniz...

Sevgi, sevmeyeni sevmek olur mu? zor sorular sorma olur mu? Olur...Ama sevgisi için mücadele etmelisiniz...

Bir dusunceden ibaret isek, dusunmeyi ögreten yok ise, ne dusunuruz? İnsan mükemmel varlıktır...Kendinizi küçük ,aciz görün...düşünceyi tefekkür etmeye götürün...

Ilmi kaynagindan istedim (perisan bir halde kaldim, kaynagi neydi? nerde yanildim?) Aşk...

Konusmak , yazmaktan caydim, ne desem yanlis anlayanlardan usandim , Nerde Sems? nerde anlayan Mevlana gibi dost?

Usanmak yok...Merak ettinse Ayrılık yok...Bizde yani sende bul Mevlana 'yıda R.A. Şems ide.R.A. Mevlayı da...C.C. Sana senden yakında...

Mevladanda C.C. ...Mevlana danda R.A. Şems dende ayrı olma...Gel gel ...haydi...Mevlana GEL...C.C. .....

Bizden vaz geçme diyor bak...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem üstadım yazılarınızı büyük bir zevkle takip etmekteyiz,size bazı sorular sormak daha doğrusu fikrinizi öğrenmek isteriz ancak bazı kardeşlerimizi kırarmıyız korkusu ile soramamaktayız. Öyle hassas bir denge ki ne yapalım şaşışırdık.

Selam ve saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleykum Selam efendim...

Sorun sorun ...Online ise daha rahat sorun sonra değiştirebilirsiniz... Alıntısız sorun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt