Bismillahirrahmanirahim
Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur. O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.) O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar, O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.(ayet-el kursi)
Okudugumda ferahladigim, güven duydugum, sirtimi dayandigim , hiç korku duymadim, kendimi ellerine terk ettim, ben hiç iken var edene
acaba yeterince sükür ettim mi?
Ya ilim ? bilmeyi isterken kendimi bildim mi? malum kendini bilen Rabbini bilir, O'nu bilen ilime halen ihtiyaç duyar mi?
Güven çok önemli, bana guven duymayana guvenmek olur mu?
Sevgi, sevmeyeni sevmek olur mu? zor sorular sorma olur mu?
Bir dusunceden ibaret isek, dusunmeyi ögreten yok ise, ne dusunuruz? ( kendini basibos birakilacak mi sandin!)
Hayir, yanildim ya neydi sandigim?
Ilmi kaynagindan istedim (perisan bir halde kaldim, kaynagi neydi? nerde yanildim?)
Konusmak , yazmaktan caydim, ne desem yanlis anlayanlardan usandim , Nerde Sems? nerde anlayan Mevlana gibi dost?
Sems yüregindekileri anlayacak birine aktardi, Mevlana harmanlayip kitaba aktardi, anlayana ask olsun
Ya sus! ya edebinle konus! (bu soz bana ha)
Nerde kalmistik? ilim bende ne arar? Konusursam alem yanar ...sus Sems , sus atesin içine aksin
Yine Sems, ondan baskasina guvenim yok!