Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in hatıra defteri ; (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Acaba insanları sıkıyormusun ? yakais...

Öyle ise gerçekten üzülürsün değil mi?

Evet... O zaman sayın form yöneticileri beni eleştirir misiniz...?
Lütfen...buna ihtiyacım var...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bir de savunma yapmak isterim...
Biz Allah C.C. nun her an kudret eli ile bu dünyaya ve Ahirete hükmettiğini...Ötelerde ceza vermek için vermeyi bekleyen olmadığını İnsanımıza arz etmek istedik...
Acaba HADDİ mizi aştık mı?

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
size ihtiyacımız var sayın YAKAİS bilgilerinizden bizi mahrum bırakmayın lütfen.keşke sizinle yüzyüze konuşabilsek.ama imkansız olduğu için bizi burada sizinle olmaktan mahrum etmeyin lütfen...

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
sitede çok az bi süredir varım ama yazılarınız hoşuma gidiyor sayın yakais. her yazınızda kuranı ve allahı hatırlatıyorsunuz umut veriyorsunuz.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kimsin sen Yakais? hicsin iste! kendine gel ötelerden haber verme!
Insanlarin anlayamayacagi sozler etme!
Sakin ovgulere kapilma! hiçsin sen!sende birsey yok! hersey Rabbimden , senden gelen hersey O"c.c nun izniyle
Rabbim daim yolunda eylesin, sasirtmasin...
elestiri istediniz, alin iste gucenmek yok
Rabbim c.c bizi affetsin, Ya Rab dayanma gucu ver , sen herseyi bilensin
Sizi yuceltmeye basladilar adiniza korkuyorum, insallah kendinizi birsey sanmayasin!

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm evvela hakkınızı helal ediniz bu yazımdan ötürü..konu başında da belirttiğiniz üzre memnuniyet ve eleştirilerimizi kemal-i ferahla ifade edebilirmişiz bu yüzden içim rahat inşallah cümlelerimin sonunda da tamamen rahatlayacağım..bikaçgündür forumdayım dikkatimi çeken bi husus oldu sizin de dikkatinizi çekmek istedim..
şahsınıza mevki makam kabul etmiyorsunuz anladığım kadarıyla zaten kabullenmemek de en doğrusu olsa gerek..fakat bi mesajınızda dikkatimi çekti korkunç derecede bilgim var gibi bir ibareniz vardı..ilmi inkar etmek küfran-ı nimettir,kabullenmek ise o ilmin olmadığına delildir..ifrat-tefrit tabirlerini çağrıştırdınız bende..bizlere düşen havf ve reca ortasında bir yaşam sürebilmektir..
gördüm ki bir üstadlık,hocalık hitapları var..bir mesajınızda korkunç bilgim var diyorsunuz diğerinde ise belki de sizlerden bilgisizim diyorsunuz..ben sizi hangi mesajınızla tanıyayım yahutta takip edeyim ?konuşmalarınız,üslubunuz tuhafıma gitti tam tabiriyle içim daraldı..nemire hocamız için cennete ulaştı demişsiniz gaybımı görüyorsunuz,gaybdan habermi alıyorsunuz ?
bu mesajım zahiren tenkit gibi görünse de asıl yazılma sebebi ruhumdaki darlıktandır bunu bilin isterim..gaybı Allahtan başkası bilemez en çok takıldığım nokta budur..
Rabbim bizleri sırat-ı müstakimden ayırmasın en nihayetinde aciz bir kulu olduğumuzu bir an olsun hatrımızdan çıkartmasın..bizler bu kadar acizken,yemeği yedim deyip ötesine,sindirilmesine,vücudumuzdaki tüm uzuvlarımıza taksim edilmesindeki müthiş faaliyetlerden bihaber olduğumuz halde; şahsımıza,nefsimize itimad ettirmesin ve gaye-i hilkatimizi bir an olsun aklımızdan çıkartmasın inşallah..
bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla

Kaan Erdem

Yönetici
Tespit edilen konularda bende hemfıkırım.
selamun aleyküm evvela hakkınızı helal ediniz bu yazımdan ötürü..konu başında da belirttiğiniz üzre memnuniyet ve eleştirilerimizi kemal-i ferahla ifade edebilirmişiz bu yüzden içim rahat inşallah cümlelerimin sonunda da tamamen rahatlayacağım..bikaçgündür forumdayım dikkatimi çeken bi husus oldu sizin de dikkatinizi çekmek istedim..
şahsınıza mevki makam kabul etmiyorsunuz anladığım kadarıyla zaten kabullenmemek de en doğrusu olsa gerek..fakat bi mesajınızda dikkatimi çekti korkunç derecede bilgim var gibi bir ibareniz vardı..ilmi inkar etmek küfran-ı nimettir,kabullenmek ise o ilmin olmadığına delildir..ifrat-tefrit tabirlerini çağrıştırdınız bende..bizlere düşen havf ve reca ortasında bir yaşam sürebilmektir..
gördüm ki bir üstadlık,hocalık hitapları var..bir mesajınızda korkunç bilgim var diyorsunuz diğerinde ise belki de sizlerden bilgisizim diyorsunuz..ben sizi hangi mesajınızla tanıyayım yahutta takip edeyim ?konuşmalarınız,üslubunuz tuhafıma gitti tam tabiriyle içim daraldı..nemire hocamız için cennete ulaştı demişsiniz gaybımı görüyorsunuz,gaybdan habermi alıyorsunuz ?
bu mesajım zahiren tenkit gibi görünse de asıl yazılma sebebi ruhumdaki darlıktandır bunu bilin isterim..gaybı Allahtan başkası bilemez en çok takıldığım nokta budur..
Rabbim bizleri sırat-ı müstakimden ayırmasın en nihayetinde aciz bir kulu olduğumuzu bir an olsun hatrımızdan çıkartmasın..bizler bu kadar acizken,yemeği yedim deyip ötesine,sindirilmesine,vücudumuzdaki tüm uzuvlarımıza taksim edilmesindeki müthiş faaliyetlerden bihaber olduğumuz halde; şahsımıza,nefsimize itimad ettirmesin ve gaye-i hilkatimizi bir an olsun aklımızdan çıkartmasın inşallah..
bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Teşekkür ederim anladım efendim ... Bundan sonra yazılarıma daha dikkat ederim...Kişisel olarak bana sorulan sorulara bilirsem cevap veririm...bilmiyorsam bilmiyorum derim...
Hakkınızı ne olur helal edin...
Aciz kul işte durmadan tabiri caiz ise haddi aşıyoruz...
Selam ve sevgilerimle...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
''mesajınızda dikkatimi çekti korkunç derecede bilgim var gibi bir ibareniz vardı..ilmi inkar etmek küfran-ı nimettir,kabullenmek ise o ilmin olmadığına delildir..ifrat-tefrit tabirlerini çağrıştırdınız bende..bizlere düşen havf ve reca ortasında bir yaşam sürebilmektir..''

Doğru söze ne denir...
Dikkat gerekir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
''konuşmalarınız,üslubunuz tuhafıma gitti tam tabiriyle içim daraldı..nemire hocamız için cennete ulaştı demişsiniz gaybımı görüyorsunuz,gaybdan habermi alıyorsunuz ?
bu mesajım zahiren tenkit gibi görünse de asıl yazılma sebebi ruhumdaki darlıktandır bunu bilin isterim..gaybı Allahtan başkası bilemez en çok takıldığım nokta budur..''

Anlaşıldı ...daha dikkat etmem gerek...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
''bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla''

Lütfen her yazımızın müteakibinde bize yazınız ki ileri gitmeyelim...demek ki coşup arkadaşları sıkıyoruz...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Tekrar affınızı istirham ediyorum...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim anladım efendim ... Bundan sonra yazılarıma daha dikkat ederim...Kişisel olarak bana sorulan sorulara bilirsem cevap veririm...bilmiyorsam bilmiyorum derim...
Hakkınızı ne olur helal edin...
Aciz kul işte durmadan tabiri caiz ise haddi aşıyoruz...
Selam ve sevgilerimle...
size soru soran kardeşlerimize birşey demiyorum ama sorularla islamiyet kısmı vardı forumda oraya sorulursa kanaatimce daha iyi olacaktır..yıllar önce de buna benzer bir durum olmuştu üyeler o kısma yönlendirilmişti..belki o mesajı yazmaya hakkım yoktu,haddim değildi ama inanın ruhum daraldı tutamadım kendimi o gaybvari mesajları görünce..şu an içim çok rahat,vicdanen rahatım şükürler olsun..

''bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla''

Lütfen her yazımızın müteakibinde bize yazınız ki ileri gitmeyelim...demek ki coşup arkadaşları sıkıyoruz...
her yazınızı takip etme fırsatım yok ne yazıkki..ayrıca her defasında uyarıyor gibi olmak da hoş bi durum değil ki bunu yapacak kişi de ben değilim..burda mesele sıkıp sıkmamak değil ama konuştuklarımıza,yazdıklarımıza dikkat edersek daha doğru olur düşüncesindeyim..hissiyat aklımıza galebe ederse akıbetimiz feci olur Allah muhafaza..
Tekrar affınızı istirham ediyorum...

estağfirullah af Allaha mahsustur..ben rahatsız olduğum bazı tabirlerinizi ifade ettim sadece ki gayb hakkında yorum yapmak ne derece doğrudur sizler daha iyi bilirsiniz..her defasında uyarılmayı gerektircek bi durum söz konusu değil..sadece ben acizane vicdanen rahatsız oldum bilin istedim gerisi size,vicdanınıza ve yönetime kalmıştır..mevzu uzasın istemiyorum,hakkınızı helal ediniz saygılarımla..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum
Hz ömer kendine ahireti hatirlatacak birini tutmus 'Hesap var , ya Ömer! ' deyince öfkesini yutmus...
Haddi asdiysam özür dilerim, maksadim o degildi... göresin istedim,
Duymayanlara duyuramazsin!, gormeyenlere gosteremezsin
içindetutmasini bileceksin, ne sanirsin? herkesi kendin gibi mi?
Hz SEMS çocuk iken anlatirmis gorduklerini babasi kizmis, herkes gibi ol diye, anlatip da insanlari korkutma diye,,...meshur bir sozu var aleme hediye ...."siz tavuksunuz diye , sudan korkuyorsaniz bana ne, ? ördek ise sudan korkmaz, dalar...o andan itibaren Tebriz'i terk eder..onlari okuyunca normalim dedim, can SEMS aynam oldu benim ama gormeyenlere ne diyeyim???
O gece bende uyuyamadim , hep Rahmetliyi dusunup dua ettim bir ara isik oldu, sanki kendisini uyanir gordum ama bu kadar...
ben inaniyorum dediklerinize gayb degildir bunlar zaten olanlar, ...
Ama insanlar anlamazlar, anlamalarini da beklemiyorum...artik yoruldum

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
içim içimi yedi durdu geceden beri.benim ilmi bilgim çok az,sizlere yetişebilmem için çoook uzun bir yolum var biliyorum.ama ben sayın yakais adına çok üzüldüm dün.o kötü niyetli biri değil bunu yüreğimden hissediyorum,nedendir bilmiyorum... onu anlıyorum ben.artık mümkün olduğunca kendimi tutabilirsem pek fazla soru sormayacağım kendisine (üzülerek yapacağım bunu),çünkü verdiği cevaplardan sonra tepkiler alıyor ve biliyorum sonunda çok üzülüyor.bizler yüzünden onun bu durumlara düşmesini istemiyorum.saygılarımla...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sadece durulmak gerekir o kadar...
Aslında ,Allah aşkı coşmak demektir...
Biz talibi olana veya öğrenmek isteyene..sorusu olana yönelik cevaplar vermekteyiz...
Yanlış veya hatalı tek bir kelimemiz olmamıştır...
Ancak ,tabi ki konuya vakıf olamayana ağırdır....
Biz konuya vakıfız ancak ;zihin karışıklığı oluşturmamak lazım...
Cevaplar bazılarına değişik... belkide yanlış anlaşılır gelebilir...
Kur'an-ı Kerimin çizgisinden çıkmamız mümkün değildir...
Bu yüzden biraz geri planda olmakta sanırım fayda var...
Sakın üzüldüğümüzü düşünmeyiniz...
Sadece durulma isteği zaten soru durumun... değerlendirmesi için soruldu...
Bu tür cevabı bekliyordum...Niye eleştiri yok diye üzülüyorduk...
Cevaplarda bizi sevindirdi...
Bize ders verdi...

Sakın bizi savunmayınız ...
Cevaplar bizim için değerli..Hatta çok önemli..
Durulmayı bilmem gerekiyor..
Biz buradayız ama daha ölçülü..daha anlaşılır olarak...

Selamlar..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şu ana kadar yazdıklarımızı yok sayarak sıfırdan yeni bir yakais olmak istiyorum...
O yüzden...;
Buyurun ...
Sadece Kur'an-ı Kerime sarılacağız...

Bismillahirrahmanirrahim...;

Rabbim Celle Celalehu...Rıza çizginden ayırma bizi...
Selamlar...

Ben yeni yakais....;

Öğrenmek istiyorum...Kur'an-ı Kerim mealini...Düzgünce ve doğru olarak...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Sadece durulmak gerekir o kadar...
Aslında ,Allah aşkı coşmak demektir...
Biz talibi olana veya öğrenmek isteyene..sorusu olana yönelik cevaplar vermekteyiz...
Yanlış veya hatalı tek bir kelimemiz olmamıştır...
Ancak ,tabi ki konuya vakıf olamayana ağırdır....
Biz konuya vakıfız ancak ;zihin karışıklığı oluşturmamak lazım...
Cevaplar bazılarına değişik... belkide yanlış anlaşılır gelebilir...
Kur'an-ı Kerimin çizgisinden çıkmamız mümkün değildir...
Bu yüzden biraz geri planda olmakta sanırım fayda var...
Sakın üzüldüğümüzü düşünmeyiniz...
Sadece durulma isteği zaten soru durumun... değerlendirmesi için soruldu...
Bu tür cevabı bekliyordum...Niye eleştiri yok diye üzülüyorduk...
Cevaplarda bizi sevindirdi...
Bize ders verdi...

Sakın bizi savunmayınız ...
Cevaplar bizim için değerli..Hatta çok önemli..
Durulmayı bilmem gerekiyor..
Biz buradayız ama daha ölçülü..daha anlaşılır olarak...

Selamlar..

konulara ziyadesiyle vakıfız merak edilmesin..vakıf olunduğu için bir uyarı mesajı gönderildi zaten..sorusu olana yönelik cevaplar vermekteyiz diyorsunuz forumda böyle bir misyonunuz var da benim mi haberim yok yoksa..madem herşey Allah (c.c.) rızası için yönetimle görüşün derin bilgilerinizden,korkunç derecedeki bilgilerinizden tüm üye kardeşlerimiz istifade etsin..sorularla islamiyet kısmından dileyene arzu edene o coşan cevaplarınızdan verirsiniz..geri planda olmakta fayda var demişsiniz bu önerim tamda dilediğiniz gibi olacaktır..cevaplar yanlış anlaşılır gelebilir diyorsunuz söylermisiniz ''bir sır daha nemire hocamız cennete gitti'' bu mesajınızın neresini yanlış yahutta doğru anlayacağız..sır nerden geliyor,sırlar dünyasındamı yaşıyoruz..

لاَ يَعْلَمُ الْغَيْبَ اِلاَّ اللَّهُ

nefsin avukatlığını yapmayı bırakıp emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmak için tüm mesaimizi bu yönde sarfertmemiz gerekir..allah aşkı coşmak demektir fakat meczupluk derecesinde olmamak gerekir..akıl hisse galebe etmesi gerekir dünde söylemiştim..o mesajların talihsizlik olduğunu dünkü mesajlarınızdan anlamıştım fakat sanırım bugünkü mesajınıza hisleriniz hükmetmiş,mesajınızı yadırgayanları konuya vakıf olmamakla itham etmişsiniz,garip ! benim sizinle bi derdim sorunum sıkıntım yok fakat bazı konularda hüküm vermek çok büyük iştir,büyük vebaldir..biraz daha dikkat edersiniz etmezsiniz bu sizin bileceğiniz iş,ben ruhumu darlatan o mesajlarınızın akabinde bir ihtar mahiyetinde hatıra defterinize bir not bıraktım..kaale alırsınız almazsınız bu sizin bileceğiniz bir hadise..
bir kez daha söylüyorum benim ne sizinle ne korkunç bilginizle ne de size soru soranlarla en ufak bi derdim yok..fakat aynı durumlar,o sırlı mesajlarınız devam ettiği sürece karşınızda beni bulursunuz belirteyim..süslü kelimeler,güzel cümleleriniz var fakat ben şekline değil manasına bakıyorum mesajlarınızın..histen ziyade aklımla değerlendiriyorum yani..siz de gurur meselesi yapmadan,üyelerin zihninde bi hocalık,bilgelik hissi uyandırmadan,onlardan gelen tebrik ve üstadlık-hocalık hissine kapılmadan paylaşımlarda bulunursanız daha akli olacaktır kanaatindeyim..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yorum için teşekkürler...
Bilmediğimiz ve Kur'an-ı Kerime aykırı hiç bir yorum yapmadığımızdan emin olunuz...

Bilenle ...bilmeyen bir olur mu ?

Tabi ki olmaz...
Nasıl ?
Tabi ki sorarak...

Sormadan ? olmaz... sadece acaba dersiniz...?

39- ZÜMER SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

6. O, sizi bir tek nefisten yarattı. Sonra ondan eşini var etti. Sizin için hayvanlardan (erkek ve dişi
olarak) sekiz eş yarattı.Sizi annelerinizin karnında bir yaratılıştan öbürüne geçirerek üç (kat)
karanlık içinde oluşturuyor. İşte Rabbiniz olan Allah budur. Mülk (mutlak hâkimiyet) yalnız O’nundur.
O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde, nasıl oluyor da haktan döndürülüyorsunuz?

7. Eğer inkâr ederseniz, şüphesiz ki Allah sizin iman etmenize muhtaç değildir. Ama kullarının inkâr
etmesine razı olmaz. Eğer şükrederseniz sizin için buna razı olur.
Hiçbir günahkâr başka bir
günahkârın yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir. O da size yaptıklarınızı haber
verir. Çünkü O, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

8. İnsana bir zarar dokunduğu zaman Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra kendi tarafından ona bir
nimet verdiği zaman daha önce O’na yalvardığını unutur ve Allah’ın yolundan saptırmak için O’na
eşler koşar. De ki: “Küfrünle az bir süre yaşayıp geçin! Şüphesiz sen cehennemliklerdensin.”
9. (Böyle bir kimse mi Allah katında makbuldür,) yoksa gece vakitlerinde, secde hâlinde ve ayakta,
ahiretten korkarak ve Rabbinin rahmetini umarak itaat ve kulluk eden mi? De ki: “Hiç bilenlerle
bilmeyenler bir olur mu?”
Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.
10. (Ey Muhammed!) Bizim adımıza de ki: “Ey iman eden kullarım! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Bu
dünyada iyilik yapanlar için (ahirette) bir iyilik vardır. Allah’ın yeryüzü geniştir. Sabredenlere
mükâfatları elbette hesapsız olarak verilir.”

yakais

Yasaklı Kullanıcı
“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.

Buyurun sorun söyleyelim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt