selamun aleyküm evvela hakkınızı helal ediniz bu yazımdan ötürü..konu başında da belirttiğiniz üzre memnuniyet ve eleştirilerimizi kemal-i ferahla ifade edebilirmişiz bu yüzden içim rahat inşallah cümlelerimin sonunda da tamamen rahatlayacağım..bikaçgündür forumdayım dikkatimi çeken bi husus oldu sizin de dikkatinizi çekmek istedim..
şahsınıza mevki makam kabul etmiyorsunuz anladığım kadarıyla zaten kabullenmemek de en doğrusu olsa gerek..fakat bi mesajınızda dikkatimi çekti korkunç derecede bilgim var gibi bir ibareniz vardı..ilmi inkar etmek küfran-ı nimettir,kabullenmek ise o ilmin olmadığına delildir..ifrat-tefrit tabirlerini çağrıştırdınız bende..bizlere düşen havf ve reca ortasında bir yaşam sürebilmektir..
gördüm ki bir üstadlık,hocalık hitapları var..bir mesajınızda korkunç bilgim var diyorsunuz diğerinde ise belki de sizlerden bilgisizim diyorsunuz..ben sizi hangi mesajınızla tanıyayım yahutta takip edeyim ?konuşmalarınız,üslubunuz tuhafıma gitti tam tabiriyle içim daraldı..nemire hocamız için cennete ulaştı demişsiniz gaybımı görüyorsunuz,gaybdan habermi alıyorsunuz ?
bu mesajım zahiren tenkit gibi görünse de asıl yazılma sebebi ruhumdaki darlıktandır bunu bilin isterim..gaybı Allahtan başkası bilemez en çok takıldığım nokta budur..
Rabbim bizleri sırat-ı müstakimden ayırmasın en nihayetinde aciz bir kulu olduğumuzu bir an olsun hatrımızdan çıkartmasın..bizler bu kadar acizken,yemeği yedim deyip ötesine,sindirilmesine,vücudumuzdaki tüm uzuvlarımıza taksim edilmesindeki müthiş faaliyetlerden bihaber olduğumuz halde; şahsımıza,nefsimize itimad ettirmesin ve gaye-i hilkatimizi bir an olsun aklımızdan çıkartmasın inşallah..
bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla
size soru soran kardeşlerimize birşey demiyorum ama sorularla islamiyet kısmı vardı forumda oraya sorulursa kanaatimce daha iyi olacaktır..yıllar önce de buna benzer bir durum olmuştu üyeler o kısma yönlendirilmişti..belki o mesajı yazmaya hakkım yoktu,haddim değildi ama inanın ruhum daraldı tutamadım kendimi o gaybvari mesajları görünce..şu an içim çok rahat,vicdanen rahatım şükürler olsun..Teşekkür ederim anladım efendim ... Bundan sonra yazılarıma daha dikkat ederim...Kişisel olarak bana sorulan sorulara bilirsem cevap veririm...bilmiyorsam bilmiyorum derim...
Hakkınızı ne olur helal edin...
Aciz kul işte durmadan tabiri caiz ise haddi aşıyoruz...
Selam ve sevgilerimle...
her yazınızı takip etme fırsatım yok ne yazıkki..ayrıca her defasında uyarıyor gibi olmak da hoş bi durum değil ki bunu yapacak kişi de ben değilim..burda mesele sıkıp sıkmamak değil ama konuştuklarımıza,yazdıklarımıza dikkat edersek daha doğru olur düşüncesindeyim..hissiyat aklımıza galebe ederse akıbetimiz feci olur Allah muhafaza..''bazı tabirlerinizden rahatsızlık duydum,bilin istedim..saygılarımla''
Lütfen her yazımızın müteakibinde bize yazınız ki ileri gitmeyelim...demek ki coşup arkadaşları sıkıyoruz...
Tekrar affınızı istirham ediyorum...
Sadece durulmak gerekir o kadar...
Aslında ,Allah aşkı coşmak demektir...
Biz talibi olana veya öğrenmek isteyene..sorusu olana yönelik cevaplar vermekteyiz...
Yanlış veya hatalı tek bir kelimemiz olmamıştır...
Ancak ,tabi ki konuya vakıf olamayana ağırdır....
Biz konuya vakıfız ancak ;zihin karışıklığı oluşturmamak lazım...
Cevaplar bazılarına değişik... belkide yanlış anlaşılır gelebilir...
Kur'an-ı Kerimin çizgisinden çıkmamız mümkün değildir...
Bu yüzden biraz geri planda olmakta sanırım fayda var...
Sakın üzüldüğümüzü düşünmeyiniz...
Sadece durulma isteği zaten soru durumun... değerlendirmesi için soruldu...
Bu tür cevabı bekliyordum...Niye eleştiri yok diye üzülüyorduk...
Cevaplarda bizi sevindirdi...
Bize ders verdi...
Sakın bizi savunmayınız ...
Cevaplar bizim için değerli..Hatta çok önemli..
Durulmayı bilmem gerekiyor..
Biz buradayız ama daha ölçülü..daha anlaşılır olarak...
Selamlar..