Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yakais 'in hatıra defteri ; (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ya sözlerimiz doğru ...siz yanlış değerlendiriyorsanız...?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gaybı Allah C.C. dan başkası bilmez diye yazmışsınız...O halde siz beni tanımadan nasıl olumsuz değerlendirdini ?

Ya doğru söylüyorsam..?

Bizim söylediğimiz doğru ise...Allah C.C. nun OL emri sahibi olduğundan habersizmi sandınız bizi...?
Dilerse öğretemez mi?

Siz mi bizim bizim yalan söylediğimizi değerlendiriyorsunuz...?
Hangi bilginize ve kaynağa dayanarak?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Çevrim içinden neden çevrim dışına çıktınız...? Buyurun biz buradayız ...konuşalım...Yanlışı bulup kendimizi düzeltelim..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kur'an-ı Kerimden konuşan namaza sarılan kişinin Cenneti Aladan başka bir yere mi gideceğini sanıyorsunuz...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Hesap vermek için binlerce yıl yatıp sonramı Cenneti Alaya gidilecek sanıyorsunuz...?
Veya Cehenneme ?
Günahkar olacaksınız...Şeytan Lain yandaşı olacaksınız...
Zulüm yapacaksınız ...Allah C.C. sizi yıllarca toprakta istirahat ettirecek ...öyle mi...?

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum
Hz ömer kendine ahireti hatirlatacak birini tutmus 'Hesap var , ya Ömer! ' deyince öfkesini yutmus...
Haddi asdiysam özür dilerim, maksadim o degildi... göresin istedim,
Duymayanlara duyuramazsin!, gormeyenlere gosteremezsin
içindetutmasini bileceksin, ne sanirsin? herkesi kendin gibi mi?
Hz SEMS çocuk iken anlatirmis gorduklerini babasi kizmis, herkes gibi ol diye, anlatip da insanlari korkutma diye,,...meshur bir sozu var aleme hediye ...."siz tavuksunuz diye , sudan korkuyorsaniz bana ne, ? ördek ise sudan korkmaz, dalar...o andan itibaren Tebriz'i terk eder..onlari okuyunca normalim dedim, can SEMS aynam oldu benim ama gormeyenlere ne diyeyim???
O gece bende uyuyamadim , hep Rahmetliyi dusunup dua ettim bir ara isik oldu, sanki kendisini uyanir gordum ama bu kadar...
ben inaniyorum dediklerinize gayb degildir bunlar zaten olanlar, ...
Ama insanlar anlamazlar, anlamalarini da beklemiyorum...artik yoruldum

ve aleykümselam..
duyanlar duyar görenler görür sizler endişelenmeyiniz..Rabbim dilerse herkesin kalp gözünü açar,dilemezse yaprak kımıldamaz..verdiğiniz örnek Hz.Şems farkındasınız umarım..kendimizi kimlerle kıyasladığımızı da bir düşünelim..lütfen kimse kendisine bir makam,mevki kabullenmesin..büyük islam alimleri bile hiç ender hiçim diyorken lütfen böyle gaybvari mesajlarınızla,kendi hayal dünyanızda yaşadığınız hatıralarla insanların zihnini bulandırmayınız..sanal ortam diye herşeyin sanal olduğu zannedilmesin..yazdıklarınızın ucu bucağı nere gidiyor diye birdaha birdaha düşününüz isterim..büyük küçük her amelimiz kaydediliyor bunlar da hatırdan çıkarılmasın..,
ben çok rahatsız oldum o mesajlardan ve vicdan ve aklımın sesiyle yazdım..aynı durumla tekrar karşılaşırsam tekrar yazacağım benim için sorun yok..görmeyenler,anlamayanlar diyerekten kendinizi başkalaştırıp o görmeyen anlamayan kardeşlerimi ve beni niçin ötekileştiriyorsunuz ? sorarım..kardeşlik,sevgi,saygı nerede o ''anlamayanlar,görmeyenler,duymayanlar'' tabirlerinizde çok merak etmekteyim..anladım ki siz de o zincirin bir halkasısınız..Rabbim hidayetler versin inşallah..ben ısrarla o tarz mesajların mabeynimizdeki sırrı ihlasa,kardeşliğe zarar vereceğini söylerken sizler de ısrarla kendinizi ve biz anlamayan-görmeyenleri ötekileştiriyorsunuz..Alaküllihal mes'ulsünüz bu yaklaşımlarınızla..son kez sesleniyorum ;kurduğunuz,düşlediğiniz,gördüğünüz,yakaza alemindeki haliniz adı herneyse buralarda zikretmeyiniz ve biz anlamayıp,göremeyenlerin de anlamasını beklemeyiniz..akıl delil ister göremeyince,mukni olmayınca inkar eder..yazdıklarınızın sadece yazdıklarınız olmadığını ve anlamlarını ve karşı taraflarda bırakacağı tesiri düşünmenizi istirham ederim..ben şiddetle bu tartışmadan kaçınırken sizin ve yakaisin mesajları adeta bir davetiye niteliğinde oluyor..
acizliğimizi bir an olsun hatırımızdan çıkarmayalım,insanları ve kendimizi başkalaştırmayalım ve Rabbimizin rızası dairesinde,helal dairesinde bir ömür geçirebilmek için gayret edelim..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
40- MÜ'MİN SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

10. İnkâr edenler var ya, muhakkak onlara: “Allah’ın (size) gazabı, sizin kendinize olan gazabınızdan
daha büyüktür. Çünkü siz imana çağırılırdınız da inkâr ederdiniz” diye seslenilir.
11. Onlar da şöyle derler: “Ey Rabbimiz! Bizi iki defa öldürdün, iki defa da dirilttin.2 Günahlarımızı
kabulleniyoruz. Şimdi (bu ateşten) bir çıkış yolu var mı?”
12. “Bu, sizin tevhid çerçevesinde Allah’a çağrıldığında inkâr etmeniz, O’na ortak koşulduğunda ise
inanmanız sebebiyledir. Artık hüküm yüce ve büyük Allah’a aittir.”
13. O, size âyetlerini gösteren, sizin için gökten bir rızık indirendir. Ancak O’na yönelen, düşünüp ibret
alır.
14. O hâlde, kâfirlerin hoşuna gitmese de, siz dini Allah’a has kılarak O’na ibadet edin.
15. O, dereceleri hakkıyla yükseltendir, Arş’ın sahibidir. Buluşma günü hakkında (insanları) uyarmak için,
irâdesiyle ilgili vahyi kullarından dilediğine, kendi indirir.
16. O gün onlar ortaya çıkarlar. Onların hiçbir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk (hükümranlık)
kimindir? Tek olan, her şeyi kudret ve hâkimiyeti altında tutan Allah’ındır
17. Bugün herkese kazandığının karşılığı verilir. Bugün asla zulüm yoktur. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk
görendir.

18. Yaklaşmakta olan gün konusunda onları uyar. O gün yürekler gam ve tasa ile dolu, (sanki) gırtlaklara
dayanmıştır. Zalimlerin ne sıcak bir dostu, ne de sözü dinlenir bir şefaatçisi vardır.
19. Allah, gözlerin hain bakışını ve kalplerin gizlediğini bilir.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.

Buyurun sorun söyleyelim...
benim size ne soracak sorum ne de dinleyecek sözüm olamaz..hele ki sizden öğreneceğim bir kelam dahi olmaz..maşallah sizin kadar mütevazi ? tevazu sahibi ? görmedim..sorun söyleyelim,öğretelim hesabı..
bilenlerle bilmeyenler bir olmaz asla olamaz da..Rabbim ilmine değil ameline güvenenlerden eylesin bizleri inşallah..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Ya sözlerimiz doğru ...siz yanlış değerlendiriyorsanız...?

deliliniz varmıdır ? akıl isbat ister ? sözlerinizin doğruluğunu isbat etmek birinci göreviniz..buyrunuz nemire hocamızın cennete gittiğini,o meşhur sırlarınızı günyüzüne çıkarınız da tanıyalım sizi..benim niyetim sizi tenkit değil demiştim ama siz ısrarla kendinizi öyle bi sivrilttiniz ki,nefsinize avukatlık yaptınız ki buyrunuz sizi dinliyorum o halde..büyüdükçe küçülmesini bilmek gerekir..asra damgasını vuran alimler kendilerini bir zerre kadar görmez iken sizin bu tavrınız hayretimi,şefkatimi celbetti..
Gaybı Allah C.C. dan başkası bilmez diye yazmışsınız...O halde siz beni tanımadan nasıl olumsuz değerlendirdini ?

Ya doğru söylüyorsam..?

Bizim söylediğimiz doğru ise...Allah C.C. nun OL emri sahibi olduğundan habersizmi sandınız bizi...?
Dilerse öğretemez mi?

Siz mi bizim bizim yalan söylediğimizi değerlendiriyorsunuz...?
Hangi bilginize ve kaynağa dayanarak?
sizi tanımadan değerlendirme yapmadım zaten..bir iki mesajınızı okuyan kanaat sahibi olacaktır zaten..evet sizi tanımıyorum mehdimisiniz gaybdan haberler geliyor?buyrunuz tanıtınız kendinizi..yalan söylüyorsunuz demedim ki bunu da nerden çıkardınız..gaybdan haberler veriyorsunuz akli bir durum mu bu sizce..benim mesajlarım içersinde yalan söylüyorsunuz ithamını bulamazsınız..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Evet, tam oglumun yasindasiniz, size cevap vermeyecegim....
Demistim bir zaman, inanmayanlarin saldirisi uzmez, inananlarin saldiria si bizi uzer diye, uzgunum , hemde sevdigimin insanin dunyadan ayrilmasinin gunu bile dolmadi, acimada saygin yok??
ben size yazmadim, sizde beni muhatap almayin
Kim siniri gecmek ister ki? kim? ben dedigim den azap cektim, Sayin Yakaise soylediklerim fazla idi,hakkim yoktu

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
ajitasyona gerek yok kanaatimce..Allah rahmet eylesin temennimizi bildirmiştik zaten..oğlunuzun yaşı yahutta sizin yaşınız burada mevzu yaş değil,ağızdan çıkan söz,sözlerdir..benim rahatsızlığım bundan ötürü..ayrıca yakaise yazılan mesajımla sizin hiçbir alakanız yoktu..bikaçgündür dikkatimi çekiyordu sözleri yazma niyetimi artıran o gayb haberleri oldu..ve sırlarla dolu mesajları..benim ne sizinle ne de yakisle bi sorunum derdim yok,söylemiştim..ancak konuşulanlara dikkat edilmez ise ben yazacağım..burada yazılanlar sadece harflerin yanyana sıralanışı değil,biliniz istedim..insanlar google a islamiyet yazdıklarında forumumuz karşısına çıkıyor..sonra bir hatıra defteri görüyorlar..bi bakıyorlar o da ne..gaybdan haberler geliyor,bir sır daha söylemek zorunda kalınıyor falan filan..ben hiç bilgi birikimsiz o mesajları okusam vaay be ne yüce şahsiyetlermiş der biat ederim ya da bu da ne insanlar ne sanıyorlar kendilerini der google a yazdığım islamiyet terimini silerim..
ben kimseye yalancı yalan söylüyorsun gibi bir ithamda bulunmadım ama yarası olan gocunur misali..ağızdan çıkan sözlere dikkat etmek gerekir bi kez daha söylüyorum..ya o tarz mesajlardan sonra safi zihinler bulanırsa,insanların akılları karışır kalpleri daralırsa..ben kendi adıma rahatsız oldum bildirmek istedim..dikkate alır almaz benim sorunum değil..sonuçta herkes ameliyle başbaşa kalacak ve kendi hesabını kendisi verecek..bu tarz bi münakaşaya girme taraftarı hele ki hiç değilim..bu başlığın forumun tepesinde olmasından hele ki hiç hoşnut değilim..okumasın bilmesin kimse o gayb-sır dolu mesajları..kimsenin zihni bulanmasın isterim..
yönetici admin moderatör her kim görüyorsa bu mesajımı umarım müdahale ederler..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim seni seviyorum, sende bizi sev
Rabbim Muhammed mustafa s.a v de seviyorum sen de sev
Rabbim bizleri bagisla...cahiliz bagisla...

Yagmurbey

Kayıtlı Kullanıcı
ajitasyona gerek yok kanaatimce..Allah rahmet eylesin temennimizi bildirmiştik zaten..oğlunuzun yaşı yahutta sizin yaşınız burada mevzu yaş değil,ağızdan çıkan söz,sözlerdir..benim rahatsızlığım bundan ötürü..ayrıca yakaise yazılan mesajımla sizin hiçbir alakanız yoktu..bikaçgündür dikkatimi çekiyordu sözleri yazma niyetimi artıran o gayb haberleri oldu..ve sırlarla dolu mesajları..benim ne sizinle ne de yakisle bi sorunum derdim yok,söylemiştim..ancak konuşulanlara dikkat edilmez ise ben yazacağım..burada yazılanlar sadece harflerin yanyana sıralanışı değil,biliniz istedim..insanlar google a islamiyet yazdıklarında forumumuz karşısına çıkıyor..sonra bir hatıra defteri görüyorlar..bi bakıyorlar o da ne..gaybdan haberler geliyor,bir sır daha söylemek zorunda kalınıyor falan filan..ben hiç bilgi birikimsiz o mesajları okusam vaay be ne yüce şahsiyetlermiş der biat ederim ya da bu da ne insanlar ne sanıyorlar kendilerini der google a yazdığım islamiyet terimini silerim..
ben kimseye yalancı yalan söylüyorsun gibi bir ithamda bulunmadım ama yarası olan gocunur misali..ağızdan çıkan sözlere dikkat etmek gerekir bi kez daha söylüyorum..ya o tarz mesajlardan sonra safi zihinler bulanırsa,insanların akılları karışır kalpleri daralırsa..ben kendi adıma rahatsız oldum bildirmek istedim..dikkate alır almaz benim sorunum değil..sonuçta herkes ameliyle başbaşa kalacak ve kendi hesabını kendisi verecek..bu tarz bi münakaşaya girme taraftarı hele ki hiç değilim..bu başlığın forumun tepesinde olmasından hele ki hiç hoşnut değilim..okumasın bilmesin kimse o gayb-sır dolu mesajları..kimsenin zihni bulanmasın isterim..
yönetici admin moderatör her kim görüyorsa bu mesajımı umarım müdahale ederler..
Es selamun aleyküm.

Yazdıklarına ve söylediklerine katılıyorum KARDEŞ..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
ecmain inşallah kıymetli abim..Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın,bir an olsun nefsimizle başbaşa bırakmasın..zira akıbetimiz hüsran olur Allah muhafaza..Siz de Rabbime emanetsiniz abim yeterince meşgul oldum burada,hayırlı günler dilerim..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yorumlar için teşekkürler... evet benim beklediğim tabi ki bu eleştiriler..hatta daha fazlası...Demiştim ya...Biz bilgi yoksunu insanız....
Bunu şaka mı sanmıştınız ?...gerçekten öyleyiz ve bir HİÇ iz....
Bundan dolayıda çok mutluyuz...
Size teşekkür ederim bizi böyle gördüğünüz için...
ÜMMİ olan,bilgisi olmayan ,sadece Kur'an-ı Kerimde yazana dayanan demektir...Yani Allah C.C. na güvenip dayanan...
Biz kimiz ki sırrı bilelim...
Deli saçması olmuş o kadar...
Zaten o hatalı cümleleri de düzelttik...
Hani bir tabir vardır...
Kusur var ise af ola...
Biz bilgiye aç insanız ...sizleri takip ederek öğreneceğiz...
Selamlar...sevgiler...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
yakais 'i meğer bilgili...gibi lanse etmişiz...
Arkadaşlar...yakais...aciz bir kul...
Şaşkın ...ne yaptığını bilmeyen... mecnun mu ne?

Okuyacaksın sonra deli saçması deyip geçeceksin...

Şimdi neye üzüldüm biliyormusunuz...?
Bilgili olmayıp ...
Bilgisiz olduğuma ve sizleri fuzuli meşgul ettiğime...
Ne olur af edin...
Allah' ım C.C. hata ve kusurlarımdan sana sığınıyorum...
Yaptığım hatalardan dolayı kendimi cezalandırıyorum...
İki gün yazmama cezası veriyorum kendime...
31.03.2013...saat sabahın 07:32 si cezamı başlatıyorum...
Selamlar...

ilka

Yasaklı Kullanıcı
abi bir alemsin beni çok güldürüyorsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt