Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Tağut Nedir (1 Kullanıcı)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
İftira deyip sıyrılamazsın..
Kimin,nerde söylediği bildirilmiş...
Bırak bu çocukça itirazları,delilin varsa konuş...
Dememiştir,demiştir,bune ya,böyle fikir ileri sürülmez...
Birde İmam-ı Rabbani hazretlerini selef alim biliriz diyorsun,sofilere-ALLAHCC DOSTLARINA ÇATIYORSUN,ÇARPILMIŞSIN...
Önüne gelene kafir,belam,tağut damgasını vuruyorsun,KARŞINDAKİNDE O VASIF YOKSA SANA DÖNER,UNUTMA...
Erbakana tağut diyorsun,sol partileri onlardan evla görüyorsun,bu vebal yeter de artar sana...
EBUBEKİR SİFİL EHLİ SÜNNETİN MÜDAFİİ OLDUĞU İÇİN DÜŞMANLIK YAPIYORSUN,SONRA ÇIKIP SÜNNİYİM DİYORSUN,KİMİ KANDIRIYORSUN...
MERTÇE SÖYLEYİN,BİZ VEHABİYİZ DEYİN,DEĞİLSENİZ TEZAT TEZAT SAVUNMA VE SALDIRI YAPMAYIN...
NOKTA...

İbn Hacer Askalani Öyle birşey söylemiyor eserlerinde burda hem ibn hacer'e hemde İbn Teymiye'ye iftira var hala sürdürüyorsunuz.
Çarpılmışsın lafını dilini dolama islamda dediğin gibi çarpılma var mı yokmu daha onu bile bilmiyorsun hala çarpılırsın diyorsun...
Sol sağ farketmez hepsi küfür ehlidir..Ben erzurumliye cezap yazdım orda,Erzurumlinin aklına göre sol partiler sağdan iyi dedim.Yoksa İslama höre hepsi yeryüzünden kaldırılmalıdır...
Ebubekir Sifil Sana göre ehlisünnetin mudafiisi bize göre Tağutların müdafiisi.
Neyse sende erzurumli gibi tağutları red edememişsin belli ondan dolayı tağutlarına laf söyleyince hırçınlaşıyorsun.Cihad ile ilgili o paylaştığın yazılar şahıslar hakkında paylaşmadan önce bir okusan onlar senin o tağutlarını ve onların küfür rejimini yeryüzünden kaldırmak için savaşıyorlar senin müslüman zannettiğin partiler başa gelsin diye değil.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
İbn Hacer Askalani Öyle birşey söylemiyor eserlerinde burda hem ibn hacer'e hemde İbn Teymiye'ye iftira var hala sürdürüyorsunuz.KAYNAK GÖSTERİLMİŞ,KAYNAKSIZ,DELİLSİZ SAÇMALIYORSUN...
Çarpılmışsın lafını dilini dolama islamda dediğin gibi çarpılma var mı yokmu daha onu bile bilmiyorsun hala çarpılırsın diyorsun...ALLAHCC DOSTLARIA DÜŞMANLIK EDENLERİN HÜKMÜNÜ ARAŞTIR...
Sol sağ farketmez hepsi küfür ehlidir..Ben erzurumliye cezap yazdım orda,Erzurumlinin aklına göre sol partiler sağdan iyi dedim.Yoksa İslama höre hepsi yeryüzünden kaldırılmalıdır...
Ebubekir Sifil Sana göre ehlisünnetin mudafiisi bize göre Tağutların müdafiisi.EHLİ SÜNNETE DÜŞMAN, EHLİ SÜNNET OLMAZ... SEN EHLİ SÜNNET DEĞİLSİN..
Neyse sende erzurumli gibi tağutları red edememişsin belli ondan dolayı tağutlarına laf söyleyince hırçınlaşıyorsun.ALLAHCC SENİN İFTİRALARINDAN CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMEDİ KORUSUN..Cihad ile ilgili o paylaştığın yazılar şahıslar hakkında paylaşmadan önce bir okusan onlar senin o tağutlarını ve onların küfür rejimini yeryüzünden kaldırmak için savaşıyorlar senin müslüman zannettiğin partiler başa gelsin diye değil.BENİM PARTİM FALAN YOK,İFTİRACI..ÖNÜNEGELENE DAMGA VURUYORSUN,OKUDUĞUNU ANLAMIYORSUN...KİM ALLAH VE RESUL DİYORSA, BİZ ONDANIZ, ODA BİZDEN...

AL SANA MÜCAHİDLERİN ÖNDERİNDEN İBNİ TEYMİYEYE BAKIŞ AÇISI...

Zevahiri'den önemli açıklamalar

El-Kaide'nin ikinci adamı Eymen el-Zevahiri'nin internet üzerinde yaptığı açık oturumdan dikkat çekici bölümler....

İnternet üzerinde El-Kaide'ye yakınlığı ile bilinen forumlarda geçtiğimiz Aralık ayında "Sorun, Zevahiri cevaplasın" şeklinde ilan edilen ve bir ay içinde sorulan soruların cevaplanacağı söylenen bir açıklama yer almıştı. Nisan ayının başında Zevahiri'nin kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplar yayınlandı. Kendisine yöneltilen çok sayıda sorudan birçoğunu cevaplayan Zevahiri; Kardavi'den Hamas'a, Şia'ya bakış açısından "sehadet" eylemlerine, Abdulkadir bin Abdulaziz'in verdiği demeçlerle başlayan polemiğe ve el-Cami adındaki kitabıyla alakalı suçlamalara kadar çok sayıda konuya açıklık getirdi. İfadelerinde küresel bir cihad anlayışını yansıtan Zevahiri farklı İslami anlayışlar konusunda oldukça ilginç cevaplar verdi.

Eş’ari ve Maturidilere Övgü

Zevahiri, İbn-i Teymiye ve Muhammed bin Abdulvehhab’ın Eşari ve Maturidiler arasındaki ihtilaflara bakışına dair bir soruya şöyle cevap veriyor: “Biz İbn-i Teymiye’nin ve İbn-i Abdulvvehab’ın –bütün ilmi kudretlerine rağmen- taklitçisi değiliz. Bilakis biz delile tabiyiz. Eşariler ve Maturudiler İslam’ın ve Müslümanların müdafaası hususunda hizmetlerin en büyüğünü yapmışlardır.”“Şiiler cehalet sebebiyle mazurdur”

Zevahiri Şiilerin hepsini tekfir etmiyor ve bakış açısını şöyle özetliyor: “Şiiler, cehalet sebebiyle mazurdur. Ancak liderlerine katılarak Haçlılarla işbirliği yaparak Müslümanlara saldıranlar, İslam hukukundan geri duranlar gibidir. Liderlerine uyarak Haçlılarla işbirliği yapmayanlara karşı ise yöntemimiz, davet etmek ve gerçekleri göstermektir.”

“Ben Hamas’ı her zaman destekledim”

“Ben Hamas'ı her zaman destekledim ama Mekke anlaşmasını imzalamalarını şiddetle kınadım.. Ben her zaman Hamas'ın liderleriyle Hamas içindeki mücahidleri ve Filistin’deki diğer mücahidlerin arasını ayırmışımdır. Hamas içindeki mücahidleri ve Filistin’deki diğer mücahidleri desteklemeye devam edeceğim ve liderleri laik Filistin kanunlarına bağlı olduklarını söyledikleri ve Mekke anlaşmasına uymadıklarını ilan etmedikleri müddetçe eleştireceğim... Ben Hamas’ı günahkarlıkla yahut kafirlikle itham etmedim...

Ben Hamas'la el-Fetih’i aynı görenleri onaylamıyorum. Hamas İslami; el-Fetih ise laik bir harekettir. Ve Hamas liderlerinin kafir olduğunu söyleyenlere katılmıyorum. Tekfir ciddi bir sorumluluktur... Kardeşlere, tekfiri bir yana bırakarak Hamas'ı desteklemelerini tavsiye ediyorum...”

Abdulkadir bin Abdulaziz’in durumu

Abdulkadir bin Abdulaziz’in meşhur el-Câmi kitabı hakkında Zevahiri şöyle diyor:
“El-Câmi ile ilgili olarak iki sorun vardır: Bunlardan ilki ufak sorunlardır ve biz bunları umursamadık. Bir de büyük sorunlar vardır ki bu her Müslümanın dini için karşı durması gereken sorunlardır...
Küçük sorun kitabın basımıyla alakalı; bu kitabın yazımı bir grup organizasyonuydu ve bizler yazara çalışması için ofis, kütüphane ve diğer gereçleri sağladı.k Çünkü yazarın cihad düşüncesini savunacağını ve bu konudaki şüpheleri gidereceği düşüncesiyle, bir grubun aldığı kararlardı ve grup bu kararları grubun emirine uyguladı.
Kitapta bulunan büyük sorunlara gelince:
Yazar İhvan'ın kafir olduğunu yazmıştır, biz kendisine bunun çok büyük bir hata olduğunu, kabul edilemeyeceğini ve büyük sorunlara yol açacağını söyledik.
Bir başka iddiası ise; mürted devletlere karşı bizim davamızdan önce savaşırken ölenlerin, tutuklananların ve onları desteklemek için toplananların doğru yol üzere ölmediklerini söylemesiydi. Bizden kendi mücahid kardeşlerimizi, şehidlerimizi ve hapiste bulunan kardeşlerimizi lanetlememizi istiyordu.
Yine mürted devletlere karşı savaştan daha öncelikli olanın, bazı İslami grupların liderlerine karşı verilecek cihad olduğunu savunmuştu. Hatta buna örnek olarak Abdullah Azzam'la aralarında geçen bir olayı getirerek ona karşı çok çirkin ifadeler kullanmıştı, son kitabında da aynı üslubu sürdürdü.
Bir başka iddiası Tağuta destek olanların hepsini teker teker tekfir etmeyen herkesin, hatta mücahidler arasında tağuta karşı savaşanların dahi kafir olacağıydı.
Mısır İslam Cemaati'nin Mürcie olduğunu savunduğu gibi, Ömer Abdurrahman hakkında da uygun olmayan sözler sarfetmişti.
Seçimlere katılan herkesin kafir olduğunu savunmakta ve bu kimseler için tevilin mazaret olmayacağını ileri sürmekteydi.
Bizler kitabı bütün bu yanlışlardan temizledikten sonra, Abdulkadir bin Abdulaziz adıyla bastırdık. Birçokları Abdulkadir bin Abdulaziz adıyla basılan kitabın bana ait olduğunu düşünmektedir. Asıl yazarın iddia ettiği gibi kitabı çalma gibi birşey söz konusu değildir. Kitap müstear bir isimle basılmıştır ve bu cemaatin kararıydı...

Abdullah Azzam

Abdullah Azzam’ı tekfir ettiği ve arkasında namaz kılmaması iddiasını şöyle yanıtlıyor: “Benim Abdullah Azzam'ı tekfir ettiğim ve arkasında namaz kılmadığım şeklindeki sözler gerçeğe tamamen aykırıdır.”
Mısır ordusu
Zevahiri kendisine yöneltilen "Mısır ordusu çok güzel ham maddeye sahiptir" dediniz. Bu sözünüz "Mısır ordusunun bir devrim yaparak Mısır halkının söz sahibi olacağı şura konsülü oluşturacağı ve Şeriat Mahkemeleri kuracağı anlamına mı geliyor?" şeklindeki soruya şöyle cevap veriyor: "Mısır ordusu Halid İslamboli ve İsam el-Kameri gibilerini yetiştirmiştir ve kalpleri İslam ve Müslumanlara olan sevgiyle kaynayanları yetiştirmeye devam ediyor, sonunda Mısır’ı yöneten bu bozuk düzeni yıkma fırsatı olacaktır.”

Press Medya özel haberidir

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Eş’ari ve Maturidilere Övgü

Zevahiri, İbn-i Teymiye ve Muhammed bin Abdulvehhab’ın Eşari ve Maturidiler arasındaki ihtilaflara bakışına dair bir soruya şöyle cevap veriyor: “Biz İbn-i Teymiye’nin ve İbn-i Abdulvvehab’ın –bütün ilmi kudretlerine rağmen- taklitçisi değiliz. Bilakis biz delile tabiyiz. Eşariler ve Maturudiler İslam’ın ve Müslümanların müdafaası hususunda hizmetlerin en büyüğünü yapmışlardır.”

Eee ne demiş...İbn teymiye(r.h) hakkında...Bütün ilmi kudretine rahmen onun taklitçisi değiliz..Bizde bunu demiyoruz mu bizde İbn teymiye(r.h) alimler denizde bir damla diyoruz..Nasıl ki Ebu Hanife(r.h)ı severin görüşlerini alırız hata yaptığında ecir almıştır lakin biz o hatayı almayız diyorsak İbn Teymiye(r.h)'ın görüşlerinide alırız hata yaptığı yerde görüşünü almayız kaldıki İbn Teymiye(r.h)'ın yaptığı hataları olduğunu ve onları almadığımızı belirttik.

İmam Malik(r.a) ne diyor:Resulullah(s.a.v) hariç herkesin sözü alınır atılır....

Ebu hanife,imam şaafi,imam malik, vs tüm ulemanın Tüm sahabelerin sözleri alınır atılır Lakin Resulullah(s.a.v)'ın sözleri hariç neden çünkü o vahyden başka birşey konuşmaz....
İslama yakın olan partiye oy atıyorsun hala parti desteklemiyorum diyorsun.Oy atmak desteklemek değilde köstek olmaktır demi pardon..

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık bu aralar aklıma geldi ama anlamını şimdi öğrendim allah razı olsun

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Eee ne demiş...İbn teymiye(r.h) hakkında...Bütün ilmi kudretine rahmen onun taklitçisi değiliz..Bizde bunu demiyoruz mu bizde İbn teymiye(r.h) alimler denizde bir damla diyoruz..SANA GÖRE ÖYLE,EHLİ SÜNNETE GÖRE DEĞİL,İBNİ TEYMİYE EHLİ SÜNNET DIŞIDIR...Nasıl ki Ebu Hanife(r.h)ı severin görüşlerini alırız hata yaptığında ecir almıştır lakin biz o hatayı almayız SEN MÜCEDDİTMİSİN,MÜCDEHİDMİSİN,SEN KİMSİN DE İMAM-I AZAMIN YANLIŞLARINI TESBİTE SOYUNURSUN..İLMİN NE SENİN,TAKVAN NE SENİN VE BENİM... diyorsak İbn Teymiye(r.h)'ın görüşlerinide alırız hata yaptığı yerde görüşünü almayız kaldıki İbn Teymiye(r.h)'ın yaptığı hataları olduğunu ve onları almadığımızı belirttik.

İmam Malik(r.a) ne diyor:Resulullah(s.a.v) hariç herkesin sözü alınır atılır....
SEN VE BEN O HATALARI TESBİT DURUMUNDA DEĞİLİZ,TESBİT EDEN EHLİ SÜNNET ULEMASI ETMİŞ..
Ebu hanife,imam şaafi,imam malik, vs tüm ulemanın Tüm sahabelerin sözleri alınır atılır SENİN VE BENİM HADDİM DEĞİL BU İŞ,SEN KENDİNİ ALLAMEMİ SANARSIN..MÜÇDEHİDLERİN İŞİ ALLAHCC RIZASIDIR,EHLİ SÜNNET MÜÇTEHİDLERİNİN DOĞRUSUNDA VE İSABET EDEMEMESİNDE ALLAHCC RIZASI VARDIR,SEN DE EĞER MÜÇDEHİDSEN BU İŞE SOYUNABİLİRSİN Kİ HERHALDE ÖYLE BİR İDDİAN YOK... Lakin Resulullah(s.a.v)'ın sözleri hariç neden çünkü o vahyden başka birşey konuşmaz....AMENNA...
İslama yakın olan partiye oy atıyorsun hala parti desteklemiyorum diyorsun.OY ATTIĞIMI NERDEN UYDURUYORSUN,İŞTE BÖYLE İFTİRACISIN..SADECE OY ATANLARA TAĞUTUN -KÜFRÜN YOLUNDADIRLAR DİYE SALDIRMANA KARŞI ÇIKIYORUM,TEKFİR ETTİKLERİNDE O VASIF YOKSA SANA DÖNER DİYORUM,BUNDAN ALLAHA SIĞINMAK GEREK DİYORUM...YÜZDEDOKSAN MÜSLÜMANI BÖYLE KÜFÜRLE TEKFİR ETMEK BÜYÜK VEBALDİR...Oy atmak desteklemek değilde köstek olmaktır demi pardon..
OY KULLAMIYORUM..KİM ALLAH VE RESUL DİYORSA AYAĞININ TOZU OLMAKTAN BÜYÜK ŞEREF ADDETMİYORUM..ALLAH VE RESUL YOLUNDA KİM DOSTÇA İŞLER YAPARSA DESDEKLERİM,KİM İSLAMA DÜŞMANLIK EDERSE DÜŞMANLIK EDERİM...
vESSELAM...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Bu hataları bulacak ilmi sahip olduğumu ve ben onların hatalarını bulurum demedim.Alimler kendi aralarında birbirinin hatalarını bulmuşlardır..Araştırırsan biraz birçok alimin birbirine reddiye yazdığını anlarsın..Alimin bir hatasını başka bir alim bulmuştur ondan bahsediyorum ben hata buldum veya bulurum demiyorum demi...

Ebu hanife(r.a)'ın 25 bine yakın ictihadı var bunların çoğunluğu Cumhurun görüşüne ters olduğunu mesela gene alimlerimiz belirlemiş ben değil...
Her ne yol varsa desteklerim diyorsun..Oy kulanmakta bir destektir..Kimse diyemez ki ben oy atıyorum ama bu desteklemek mahiyetinde değildir diye.
Tekrarlıyorum ben Müslümana kafir demekten Allah'a sığınırım.Ben kafirlere kafir diyorum yani kafirleri tekfir ediyorum ki kaldıki kafiri tekfir etmek haktır lakin Allah(c.c.) bile Efendimiz'e diyorki ayeti kerimede:
Deki: Ey kafirler...
Her neyse kişisel tartışmaya dönüp diğer konu gibi bu güzel konu silinmesin...
Biz gene tağutları ve onların küfür yollarını anlatacağız gene birileri çıkıp tağutlarını savunacak varsın savunsunlar Hak elbet batıla üstün gelir...

"Hak geldi, batıl yok oldu. Elbette batıl yok olmaya mahkumdur." (İsra 81)

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık bu aralar aklıma geldi ama anlamını şimdi öğrendim allah razı olsun

degerli kardeş...İslam dini bole sitelerden ogrenilmez ki...İslama girmek tagutu inkar edip, Allah a iman etmekle olur...ama tagutu bile siteden ogreniyorsak, o da merak ettigmiz için ogreniyorsak acaba nedir yaa hep duyarım dige...azcık en azından tagut nedir, iman nedir. imanin şartı, şirk nedir kufr nedir bilmemiz gerkir dige düşünüyorum...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
degerli kardeş...İslam dini bole sitelerden ogrenilmez ki...İslama girmek tagutu inkar edip, Allah a iman etmekle olur...ama tagutu bile siteden ogreniyorsak, o da merak ettigmiz için ogreniyorsak acaba nedir yaa hep duyarım dige...azcık en azından tagut nedir, iman nedir. imanin şartı, şirk nedir kufr nedir bilmemiz gerkir dige düşünüyorum...

kardeş tersinden mi kalktın acaba... bilmiyorum ama bilmemek atıp değil öğrenmemek ayıp, ki böyle öğretirlerse herşeyi maazallah imandanda ederler adamı.... affet birdaha birşey öğrenmem.....

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

mürmüdük kardeşim bırak artık yeter,bunlara ne anlatsan boş öyleki haklı oldukları konularda bile haklarını kaybederler,bu mevzular kaç gündür ayyuka çıktı aşırı hasta olduğum için kafamın ağrısından daha fazla yazamaz oldum,tek derdim oy kullandım diye tağutu desteker bir duruma sokularak küfür ehlinden olmadığımın meramını anlatmaktı,belki benim gibi bir durumda olan kardeşlerimde varsa onlarında diline tercüman olmaktı,ilk konular açıldığında buraya yazdıkları ayeti kerime ve hadisi şeriflerde ne kadar güzel izahatlar vardı,ancak yerini bu kardeşlerimizin müslümanı tekfir söylemleri aldı,bize akabinde oy kullanma,tevhid ve tağut adlarında konular açtılar hepsinin genel manası zaten hepimizinde baştan beri kabul ettiği bir konu idi,yani küfre rıza küfürdür,ancak iş dallandı budaklandı en sonunda Abdullah Cafer arkadaşın İbn teymiyyeci biri olan ebu hanzalanın bir konuşmasında tağutun mahkemesinden temyiz isteyip te bir üst mahkemenin kendisini yargılama talebini gösteren bir ses kaydı olduğunu söylemesi ile patlak verdi,konuyu kilitlediler ama sildimiler bakmadım,bu arkadaş link yazdı üşenmedim dinledim ses kaydını,bu duyduklarım yanlışmı acaba diye tekrar tekrar dinledim,bak adam hem bu düzen tağuttur diyor hemde temyiz istiyor,yani tağutun mahkemesinde kendisine hüküm verilesine müsade eden kafirdir diyor,ama iş kendi çıkarına olunca kendi kendine garip garip benzetmeler yaparak fetvalar çıkarıyor,arkadaşların ALLAH AŞKINA azcıkta olsa vicdanı varsa,tarafsız bir şekilde hem ses kaydını dinlesinler,hemde benim yazdıklarımda onun Yusuf a.s ile kendisini temyiz isteklerindeki benzetmeyle kıyaslamasını bir okusunlar,orada yazılan apaçık,Yusuf a.s iftira sonucu girdiği şerit hapisanesinden 7 yıl sonunda aynı şeriat ülkesine maliye bakanı olarak çıkıyor,buyrun bakın Kur'anda aynen böyle yazıyor,yani asla ve asla neTAĞUT un sisteminde ne mahkemesinde nede ülkesinde değil buna göre Yusuf a.s'ın tek temyiz istemekteki derdi anlıma sürülen lekeden kurtulayım,ancak ebu hanzala bir çok konuda olduğu gibi (çünkü you-tube de bir sürü ses kaydı var) sisteme ve sistem kollarına tağut der,aynı sistemin mahkemesinde yargılanma mevzusunuda,kendisini bir mevzu sonucu içeri almışlar mahkeme etmişler 10 kadar ceza almış,ceza evine gidince temyiz edeceğini bu sebeple avukat tutacağını söylemiş,ceza evinde ki bazı kişiler onu uyarmışlar yapma demişler eğer temyiz istersen mahkemeden seni yargılayıp onlardan kendin hüküm isteyerek bizzat tağuttan muhakeme görmekle sende sistemi kabul etmiş olursun demişler,ses kaydı içinde ilk başlarda darul harb de malını gasp ederseler tağut mahkemesinden yardım isteyebilirsin içtihadı üzere bir mevzudan bahsediyor olsa da kendi durumuna zerre kadar nazar yoktur bu verdiği misalde çünkü ne malı gasp olmuştur,nede kendisi mahkemeye gitmiştir,ancak ses kaydının 28.dakikası 09.saniyesinde tağut mahkemsinden kendisine temyiz yapmasını istediğini çünkü el-kaide üyesi olmak suçu ile cezalandığını aldığı 10 cezanın üzerinden düşmesini daha önemlisi el-kaide yakıştırmasının üzerinde kalmasını istemediği için yolda bir polis göre bu e-kaideci diyeceğinden kendini aklamak için mahkemenin vereceği hükme razı geleceğini ANLATMAYA ÇALIŞAN bir açıklama vardı,tabi sohbet bitmiyor hemen 50 dakka kadar var sanırım ama en ilginç yanı sohbetin içlerinde diyorki aynı böyle bir sebeple tağutun mahkemesine giden bir kişi bu gibi sebeplerden başka kurumlarada gidebilir,ve can alıcı noktaya geldik ses kaydının 46.dakikası 06.saniyesinde de aynen diyorki; ben tağuta kendini muhakame ettireni tekfirleyebilirim,ama bazı özel durumlarda fetva aramak lazım,bu özel durumdan anladığımız zaten ses kaydının başından beri üzerinde durulan kendi temyiz sebebi,yani sözü öyle bir bağladıki,şu manalar açık oldu;
1-içtihada göre hem tağutun mahkemesine hakkını aramak için gidebilirsin,hemde başka bir kurumuna,
2-Tağutun seni muhakame etmesine müsade edersen sen kafirsin,
3-Yukarıda ki 2.maddeyi derim ben ama kendim muhakeme isteğimi bizzat yaptığım için bana bir fetva lazım...

Şimdi bu konuyu özellikle yazdım;çünkü ilk olarak ebu hanzala lafzı geçtiği zaman,hakkında eğer ebu hanzala tağutun mahkemsinden temyiz istemişse onu tekfir edeceğiz yani kafir ilan edeceğiz diyen paşazadeler vardı,ama ne hikmetse ses kaydı geldi dinledi,fakat bu oy kullandığı için tağutu destekleyip kafir olduğumuzu ilan eden paşa zadeler,İbn Teymiyye uzantılı ebu hanzala kardeşlerine kafir diyemiyorlar...

Gerekirse ses kaydını buraya alt yazılarla destekleyerek upload ederim,bana ve bu toplum içinde şeriat sevdası içinde yanan birçok kardeşime kafir diyenler,İbn Teymiyyeci ebu hanzalayı kafirlikle itham etmelerini bekliyorum...
Öve öve bitiremediğiniz adam TAĞUTUN MUHAKAMESİNİ ALENEN KABUL ETMİŞTİR...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
ilkez tagut ismiyle karşılaştımoda açtığınız konu vasıtasıyla..... affedin ama islamı nerden öğrencez biz net ortamı olmasın şu olmasın bu olmasın diyorsunuzda ozaman burda toplu yapılan dualarında bir anlamı yok demek

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
TAĞUTUN ne olduğunu biliyorum ama oy kullanarak tağutları desteklemiş olduğumuzu ilk defa duydum.yani oy kullanırsak Allah korusun biz de mi kafir olmuş oluyoruz tağutların yolundan gittiğimiz için.
anayasa mahkemelerinin birinin çıkardığını kabul etmeyip diğerine başvurmak da mı tağutun bayrağının altına girmek oluyor.bunları anlayamadım.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Esselamu aleykum,

mürmüdük kardeşim
Ve Aleyküm Selam gönüldaş kardeşim..
Allahccden şifa dilerim sana...
Allahcc yar ve yardımcın olsun inşaALLAH...
Kişi sevdiğiyle beraberdir buyuruyorya peygamberimiz,Allahcc senle beni her daim bir ve beraber eylesin inşaALLAH...
İlim çalışmalarınızda ilim deryası olup,dolup taşınız inşaALLAH..
Rabbimize emanetsin..
Allahcc biz müslümanları, İslam sancağı altında,cihad bayrağı gölgesinde,Ehli Sünnet Vel Cemaat itikadında berdevam eylesin...

Dua eder,duanızı beklerim kardeşimiz...
Besmele...Selam...Dua...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

mürmüdük kardeşim bırak artık yeter,bunlara ne anlatsan boş öyleki haklı oldukları konularda bile haklarını kaybederler,bu mevzular kaç gündür ayyuka çıktı aşırı hasta olduğum için kafamın ağrısından daha fazla yazamaz oldum,tek derdim oy kullandım diye tağutu desteker bir duruma sokularak küfür ehlinden olmadığımın meramını anlatmaktı,belki benim gibi bir durumda olan kardeşlerimde varsa onlarında diline tercüman olmaktı,ilk konular açıldığında buraya yazdıkları ayeti kerime ve hadisi şeriflerde ne kadar güzel izahatlar vardı,ancak yerini bu kardeşlerimizin müslümanı tekfir söylemleri aldı,bize akabinde oy kullanma,tevhid ve tağut adlarında konular açtılar hepsinin genel manası zaten hepimizinde baştan beri kabul ettiği bir konu idi,yani küfre rıza küfürdür,ancak iş dallandı budaklandı en sonunda Abdullah Cafer arkadaşın İbn teymiyyeci biri olan ebu hanzalanın bir konuşmasında tağutun mahkemesinden temyiz isteyip te bir üst mahkemenin kendisini yargılama talebini gösteren bir ses kaydı olduğunu söylemesi ile patlak verdi,konuyu kilitlediler ama sildimiler bakmadım,bu arkadaş link yazdı üşenmedim dinledim ses kaydını,bu duyduklarım yanlışmı acaba diye tekrar tekrar dinledim,bak adam hem bu düzen tağuttur diyor hemde temyiz istiyor,yani tağutun mahkemesinde kendisine hüküm verilesine müsade eden kafirdir diyor,ama iş kendi çıkarına olunca kendi kendine garip garip benzetmeler yaparak fetvalar çıkarıyor,arkadaşların ALLAH AŞKINA azcıkta olsa vicdanı varsa,tarafsız bir şekilde hem ses kaydını dinlesinler,hemde benim yazdıklarımda onun Yusuf a.s ile kendisini temyiz isteklerindeki benzetmeyle kıyaslamasını bir okusunlar,orada yazılan apaçık,Yusuf a.s iftira sonucu girdiği şerit hapisanesinden 7 yıl sonunda aynı şeriat ülkesine maliye bakanı olarak çıkıyor,buyrun bakın Kur'anda aynen böyle yazıyor,yani asla ve asla neTAĞUT un sisteminde ne mahkemesinde nede ülkesinde değil buna göre Yusuf a.s'ın tek temyiz istemekteki derdi anlıma sürülen lekeden kurtulayım,ancak ebu hanzala bir çok konuda olduğu gibi (çünkü you-tube de bir sürü ses kaydı var) sisteme ve sistem kollarına tağut der,aynı sistemin mahkemesinde yargılanma mevzusunuda,kendisini bir mevzu sonucu içeri almışlar mahkeme etmişler 10 kadar ceza almış,ceza evine gidince temyiz edeceğini bu sebeple avukat tutacağını söylemiş,ceza evinde ki bazı kişiler onu uyarmışlar yapma demişler eğer temyiz istersen mahkemeden seni yargılayıp onlardan kendin hüküm isteyerek bizzat tağuttan muhakeme görmekle sende sistemi kabul etmiş olursun demişler,ses kaydı içinde ilk başlarda darul harb de malını gasp ederseler tağut mahkemesinden yardım isteyebilirsin içtihadı üzere bir mevzudan bahsediyor olsa da kendi durumuna zerre kadar nazar yoktur bu verdiği misalde çünkü ne malı gasp olmuştur,nede kendisi mahkemeye gitmiştir,ancak ses kaydının 28.dakikası 09.saniyesinde tağut mahkemsinden kendisine temyiz yapmasını istediğini çünkü el-kaide üyesi olmak suçu ile cezalandığını aldığı 10 cezanın üzerinden düşmesini daha önemlisi el-kaide yakıştırmasının üzerinde kalmasını istemediği için yolda bir polis göre bu e-kaideci diyeceğinden kendini aklamak için mahkemenin vereceği hükme razı geleceğini ANLATMAYA ÇALIŞAN bir açıklama vardı,tabi sohbet bitmiyor hemen 50 dakka kadar var sanırım ama en ilginç yanı sohbetin içlerinde diyorki aynı böyle bir sebeple tağutun mahkemesine giden bir kişi bu gibi sebeplerden başka kurumlarada gidebilir,ve can alıcı noktaya geldik ses kaydının 46.dakikası 06.saniyesinde de aynen diyorki; ben tağuta kendini muhakame ettireni tekfirleyebilirim,ama bazı özel durumlarda fetva aramak lazım,bu özel durumdan anladığımız zaten ses kaydının başından beri üzerinde durulan kendi temyiz sebebi,yani sözü öyle bir bağladıki,şu manalar açık oldu;
1-içtihada göre hem tağutun mahkemesine hakkını aramak için gidebilirsin,hemde başka bir kurumuna,
2-Tağutun seni muhakame etmesine müsade edersen sen kafirsin,
3-Yukarıda ki 2.maddeyi derim ben ama kendim muhakeme isteğimi bizzat yaptığım için bana bir fetva lazım...

Şimdi bu konuyu özellikle yazdım;çünkü ilk olarak ebu hanzala lafzı geçtiği zaman,hakkında eğer ebu hanzala tağutun mahkemsinden temyiz istemişse onu tekfir edeceğiz yani kafir ilan edeceğiz diyen paşazadeler vardı,ama ne hikmetse ses kaydı geldi dinledi,fakat bu oy kullandığı için tağutu destekleyip kafir olduğumuzu ilan eden paşa zadeler,İbn Teymiyye uzantılı ebu hanzala kardeşlerine kafir diyemiyorlar...

Gerekirse ses kaydını buraya alt yazılarla destekleyerek upload ederim,bana ve bu toplum içinde şeriat sevdası içinde yanan birçok kardeşime kafir diyenler,İbn Teymiyyeci ebu hanzalayı kafirlikle itham etmelerini bekliyorum...
Öve öve bitiremediğiniz adam TAĞUTUN MUHAKAMESİNİ ALENEN KABUL ETMİŞTİR...

yahu 35 yasin var ..ama ona buna cahil diyorsun kuck cocuklar gibi dusnmektesin.. sen ebu hanzalayi belamlarla karştırdın sanırım..adam bunca zaman dersleride tagutu anlattı, ismler vererek kafir dedi senin oy verdigin zatlara...şimdi yolda kafir bir polisin ona sen el kaidecisin demesinden mi çekinecek...o sadece zulm olmasın yıllarım gitmesin bole bir izin var dige bas vurdum diyor...ve nisa 60 ayetinin nuzl sebebinin bilnmesi gerektgini ve olaylari karistrmamalari gerektgini ve s soluyor..neyse herzaman hastayim falan deyip yarim sayfa yazi yaziyorsun....insallah ebu hanzalayi dinler de ilm talabesi nasil olunur ogrenirsin...akil yurutmekten baska yaptgin bir sey yok..yazmiyim yazmiyim diyorum ama senin gibi kendisini ilm talabesi zann edene goz yumamam...

sen ebu hanzala sohbetini acmakla kendine reddiye veriyorsun aslinda...hanzalaya diyorsun nisa 60 a gore kafir diyor ama kendisi bas vuruyor..biz sana bunca ayet yaziyoruz yok onlar darul islam icin kafaniza gore yorumlamayin ve s diyerek kendin kendine reddiye veriyorsun hanzala olayinda ...

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş tersinden mi kalktın acaba... bilmiyorum ama bilmemek atıp değil öğrenmemek ayıp, ki böyle öğretirlerse herşeyi maazallah imandanda ederler adamı.... affet birdaha birşey öğrenmem.....

tersimden kalkmadım size güzelce soz anlatmaya calistim ki, İslama tagutu inkar edip Allaha iman etmekle girilir...yani mutlak surette islama girerken bilmemis gerekmesinden bahs ettim...bu kadar..

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
TAĞUTUN ne olduğunu biliyorum ama oy kullanarak tağutları desteklemiş olduğumuzu ilk defa duydum.yani oy kullanırsak Allah korusun biz de mi kafir olmuş oluyoruz tağutların yolundan gittiğimiz için.
anayasa mahkemelerinin birinin çıkardığını kabul etmeyip diğerine başvurmak da mı tağutun bayrağının altına girmek oluyor.bunları anlayamadım.

kardeş ayette bilmedigin şeyin peşinden gitme diyor Allah azze ve celle...inşallah araştır bu konuları oku...burakı kardeşlerin fikirlerine konunun orta yerinde giripte anlamay çalışma..yani Allah rızası için nasihatim ...kirmak için degil...

çünki bu kardeşler hiç bir delile dayanmadan boş boş akil mantik, ruya , ve sufi alimlerin sozlerini yazdılar uc tane konuyu el birligiyle kapttilar sıra doruncu de...

yani bu yazilanlar o uc konunun devamidir...Allah yardimcin olsun kardeşim..

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Seviyorum seni Allahım sonsuz bir imanla...
Seviyorum seni ya Resulullah,Allah dememeye değin...
Seviyorum sizi ey eren, evliya,Allah dostları,Peygamber dememeye değin...
Allahım bizleri kafirlerden,tağutlardan,belamlardan,insi-cinni şeytanlardan beri eyle...
Hakikati bize olduğu gibi göster Rabbimiz...
İMANIMIZDAN,KURANIMIZDAN,SÜNNETİMİZDEN,PEYGAMBERİMİZDEN,EVLİYAMIZDAN,MÜCAHİDLERİMİZDEN AYIRMA ALLAHIM....
Kalplerimizdeki kirli tesirleri gider Rabbimiz...
YALNIZ SANA KUL OLUR,YALNIZ SENİN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ALLAHIM...
KÜFRÜN BELİNİ KIR RABBİMİZ,SEN EL MUNTAKİM-İNTİKAM ALICISIN KAFİRLERDEN...
BİZLERİ İSLAMDAN UZAK BIRAKANLARDAN DAVACIYIZ RABBİMİZ...
ŞEHİDLERİN YOLUNDAN YÜRÜT BİZİ RABBİMİZ...
Besmele...Selam...Dua...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı

Kardeşin belirttiği gibi Tağut birçok ayette geçmekte ve Alimlerimizin görüşlerine göre çeşitli tağutlar vardır...Tağutların kimler olduğundanda biraz bahsetmiş kardeş Elhamdulillah.

Destek:Sözle ve Fiille birşeye arka çıkmak ondan memnun olmak onu savunmaktır...

Lakin oy atılarak..Demokrasi dinine göre partiler belli bir oranda temsil hakkı elde ediyorlar...
Bu partiler oy aracılığı ile vekillerini Şirk meclislerine sokuyorlar..Bu vekiller Allah'ın kanunlarının geçmediği sadece heva ve heveslerin çıkardıkları kanunlara el kaldırıplar ve dilediği kanunu heva ve heveslerine göre çıkartabiliyorlar...

Hüküm Ancak Allah'a aittir(Yusuf 40) Ayeti gereği,Hüküm koymak yani teşride(Yasa) bulunmak yanlız Allah(c.c.)'a aittir bir sıfattır..

Bundan dolayı muasır alimler oy kullanarak insanların, Allah'tan başka teşri(yasa) koyma sıfatını insanlara verdiklerini dile getirmişlerdir.

Allah(c.c.), Efendimize(s.a.v) bile Allah'ın indirdiği ile insanlar arasında hükmetmesini,insanların heva ve heveslerine uymamasını söylemiştir..İ
İnsanların heva ve heveslerine uyarak sana gelen haktan sapma diye Efendimizi Uyarıyor..

'' Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir. ''(Maide 48)

'' Aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet. Onların keyiflerine uyma. Allah'ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırmalarından sakın. Eğer Allah'ın hükmünden yüzçevirirlerse, bil ki Allah, bir kısım günahları sebebiyle onları musibete uğratmak istiyor. Muhakkak ki insanların çoğu yoldan çıkanlardır. '' (MAİDE 49)

'' Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah'tan daha güzel hüküm veren kim olabilir? '' (Maide 50)

Bu son 3 ayet hakkında düşünene bir kavim için güzel öğütler var inşallah..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
yahu 35 yasin var ..ama ona buna cahil diyorsun kuck cocuklar gibi dusnmektesin..Bu yazdıklarına birşey yazmıyorum çünkü sen anladın ne demek istediğimi... sen ebu hanzalayi belamlarla karştırdın sanırım..adam bunca zaman dersleride tagutu anlattı, ismler vererek kafir dedi senin oy verdigin zatlara...şimdi yolda kafir bir polisin ona sen el kaidecisin demesinden mi çekinecek... Abdullah Caferin yazdığı link den indirdiğim ses kaydında ebu hanzalanın kendi sesinden ALLAH TEALA nın adına yemin ederim ki kendim bizzat duydum,link orada indir dinle yalan söyleyen CEHENNEMDEN HAYATI BOYUNCA ÇIKMASIN o sadece zulm olmasın yıllarım gitmesin bole bir izin var dige bas vurdum diyor... Böyle bir izni ona kim vermiş ? hiçbir yerde böyle bir fetva yok hatta yine onun ağzından duyduğumuz ve seninde yukarıda yazdığın bir içtihad vardı orada deniyordu ki;darul harbde malı gasp olan kişi tağutun mahkemesinden yardım talep etmek için gidebilir,sence ebu hanzalanın malımı gasp oldu ? Ve ayrıca sohbeti iyi bir dinle dakikalarını sıkça yazıyorum sonlarına doğru 46:06 dakikasında kendi diyor ''ben tağuta kendini muhakeme ettireni tekfir edebilirim,ama bazı özel durumlarda fetva aramak lazım '' diye,bu ne manaya geliyor...ve nisa 60 ayetinin nuzl sebebinin bilnmesi gerektgini ve olaylari karistrmamalari gerektgini ve s soluyor.. Rica ederim bu ayeti kerime ebu hanzalanın temyiz talep ederek kandini tağuta yargılatmasıyla bir alakası yok konuyu dağıtıyorsun...neyse herzaman hastayim falan deyip yarim sayfa yazi yaziyorsun....Yoooo ölsemde yazacağım iki gündür tağutun hizmetkarısın diye diye kafir ilan ettiniz beni sizden istiyorum bunu hakkım üstelik bana sen kendin dedin ebu hanzala temyize gitmişse kafir olmuştur,ben onu tekfir edeceğim diye,bu mevzu çok önemli iyice dinleyeceksin ses kaydını sonra haklı olduğumu anlayacaksın...insallah ebu hanzalayi dinler de ilm talabesi nasil olunur ogrenirsin...Vallahi dinledim ama kıvrak biri olduğunu anladım çünkü bir saat konuştu konuşmanın sonunu çok güzel bağladı tağuta kendini muhakeme ettirene kafir derim ama benim durumum başka yazık 10 ay niye yatayım,ben istediğimi kafir ilan ederim siz bana bakmayın,bu kadar yanar döner bir adam bana ne öğretecek,akil yurutmekten baska yaptgin bir sey yok..yazmiyim yazmiyim diyorum ama senin gibi kendisini ilm talabesi zann edene goz yumamam...Bence senin bana onca laf ettikten sonra söz verdiğin halde ebu hanzalayı sırf İbn teymiyyeci diye kafir ilan etmemen esas senin konuşulmayı bile muhatap alınmayacak biri olduğunu ispatladı,ebu hanzala ehli sünnet olduğunu söylese çoktan senin için kafirdi demi? Ehli sünnete gelince oy kullanmak,askere gitmek,okula gitmek,mahkemede yargılanmak kafirlik,ama ebu hanzala tağutun muhakemesini isteyince en baba müslümanlık,ebu hanzala demişse mümkündür çünkü o büyük bir zattır ...

sen ebu hanzala sohbetini acmakla kendine reddiye veriyorsun aslinda...hanzalaya diyorsun nisa 60 a gore kafir diyor ama kendisi bas vuruyor..biz sana bunca ayet yaziyoruz yok onlar darul islam icin kafaniza gore yorumlamayin ve s diyerek kendin kendine reddiye veriyorsun hanzala olayinda ...Sen kafana göre herkese kafir dedin,sonra kendi ebu hanzalanızla sırtınızdan vuruldunuz bu ne yanar döner bir döngüdür anlamadım...
Arkadaş size göre bu ülkede oy kullanan kafir ise bu ülkenin mahkemesine beni yargıla vereceğin kararına razıyım diyen ebu hanzalada kafir olmalı...
YA TEKFİR ET YA BU SİTEDEN GİT..BU SİTEDE KAYPAKLARA,YALANCILARA,DÖNEKLERE YER YOK...[/
QUOTE]

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
ilkez tagut ismiyle karşılaştımoda açtığınız konu vasıtasıyla..... affedin ama islamı nerden öğrencez biz net ortamı olmasın şu olmasın bu olmasın diyorsunuzda ozaman burda toplu yapılan dualarında bir anlamı yok demek

Kardeşim el-Akidetu’t-Tahaviye diye.. İmam tahavinin akide kitabı var inşallah bir yerde edinin ve okumaya başlanın veya.Yada Akide kitaplarından Tağut bablarına bakınız inşallah...

“O halde kim tağut’u inkâr edip Allah’a inanırsa, sağlam kulpa yapışmıştır ki o, hiçbir zaman kopmaz Allah işitir ve bilir” (Bakara 2/256)

Alimler bu sözden, Allah'a imandan önce tağutun red edilmesini söylüyorlar...
Lakin Hadisler ve siyere baktığımızda Bu konuda örnekler geliyor..En güzel örnekte Hz ALi(r.a) ile Efendimiz(s.a.v) arasında geçen konuşmada..

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
ebu hanzala temyize gitmişse kafir olmuştur,ben onu tekfir edeceğim diye,bu mevzu çok önemli iyice dinleyeceksin ses kaydını sonra haklı olduğumu anlayacaksın...[/[/COLOR]

YA TEKFİR ET YA BU SİTEDEN GİT..BU SİTEDE KAYPAKLARA,YALANCILARA,DÖNEKLERE YER YOK...[/[/COLOR]QUOTE]

hastalığın etkisine veriyorum yazdıklarını...

vallahi ben temiyizin bile ne oldgunu bilmeden nasil derim hanzala temyize gitmişse onu tekfir edecegim..ben apacik bir şirkini kufrnu getir bizde gorelim dedik..ve ben oy atanlar (sen dahil) dahil kimseyi tekfir etmemişken durup onu mu tekfir edecgim...ben dersi dinledim ve cok guzel dinledim ve Allah hocadan razi olsun cok guzel aciklamiş dedim....

sonda yazdigin git lafina gelince senin gibi, murmuduk gibi, leon gibi insanlar bu sitede oldukca ben atilincayadek burdayim merak etme ...

sonda yazdigin ithamlara gelince ise gene hastaligina ve benden buyuk olmana veriyorum...zaten sen bana kufr bile edicek olsan ben kotu soz kullanmam asla ve suana kadar da kullanmadim..sen beni laik musriklerle karistrdin sanirim...oy atipta destekledgin laik musriklerle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt