ıbadetımı yaptığımı düşünüyorum fakat olumsuzluklar devam edıyor sebebı ne olabılır
kardeşim benim hayırlı akşamşar öncelikle.hepimiz ibadetlerimizi yapmaya çalışıyoruz ama hepimizin hayatın da sorı-unlar bizi üzücek şeyler oluyo.ibadetlerimizi yapıyoruz diye hayatımızda hiç sorun olmıycak anlamına gelmiyo ki.belki rabbimiz bizi sevdiği için sabrımız denemek için bizim karşımıza zorluklar çıkartıyo bizi deniyo.herşeyi iyi yönünden düşün kardeşim benim allah yardıcın olsun ne diyim ki başka bişey gelmiyo elimden.:A:A
Kardeş Okudum Güzel Bir Yazi Yalniz Ben Namaz Kilmayi Bilmiyorum E Bu Yaşimdada Birine Sorarsam Benimle Alay Edre Diye Utaniyorum Bana Ne önerirsin Yani Ne Yapayim Veya Bana Sen öğretirmisin Bunu Sana Sormamin Sebebi Beni Nasil Olsa Görmüyrsun Ondan Senden Utanmama Geek Yok Diye Düşünüyorum.....
hakikaten yaa buda ne demek oluyo simdi ?????????sizin amaç ve gayenizi anlayamadım.üye olduğunuzdan bu güne kadar ortalık sebebinizle karıştı.vasfınız ve açıklamalarınız buna yetti.
şimdi sana şunu soruyorum.
sen müslüman mısın?
hristiyan mı? (ben hristiyanım müslümanlıkla uzaktan yakından ilgim yok dedin.)
peki bu ne demek...?
yada ne?
Kardeş Okudum Güzel Bir Yazi Yalniz Ben Namaz Kilmayi Bilmiyorum E Bu Yaşimdada Birine Sorarsam Benimle Alay Edre Diye Utaniyorum Bana Ne önerirsin Yani Ne Yapayim Veya Bana Sen öğretirmisin Bunu Sana Sormamin Sebebi Beni Nasil Olsa Görmüyrsun Ondan Senden Utanmama Geek Yok Diye Düşünüyorum.....
Etmez...Alay etmez yani.
"Ne yapacağım ben?" le kendisine uzanan mahcup ve çaresiz elleri ters çevirmez hiçbir müslüman.
İnan bana daha çok sevinirler.Buradaki arkadaşlar daha çok evhamlılar.Hristiyan deyince "cüzzamlı" muamelesi yapmayın arkadaşlar.Hristiyan da bir insan sonucta.
O müslüman olamaya niyeti yoksa bile bizim misafirimiz olmali.Kimsenin icini bilemezsiniz.Kimseyi münafık olmakla da suclayamazsınız.
Gayet kibar edebiyle bisey istemis.
Hem utangacmis bakiniz...
İslami ögrenmeye karar vermissen inan bana buradaki herkes sana seferber olur Birol kardesim.
Sadece buradakiler deil rastladigin her musluman da öyledir.
Gidip denemesini yap istersen.Sana nasıl itibar ederler.
El üstünde tutarlar seni.Bir deyiver hele "ben şehadet getirip müslüman olmayi istiyorum" diye.
Teşrifin herşeyden çok sevindirir.
Yarişiverirlerde gelirler.
Not:
Ben Allah'a güvenirim.
"Ben istemedikçe kimse bir diğerinize kötülük edemez." dediğindeki gibi güvenirim Allah'ıma.
"O" sözünde durur.
Sen ne güzel insansın Birol kardeşim.
Selamün aleyküm
İyide güzel kardeşim bu kişinin niyeti, amacı, gayesi ne belli değil ki, önceki konuşmalarında domuz eti yemeği, içki içmeyi, kadınları.... sevdiği söyledi *demedi ki ben müslüman olmak istiyorum bana yardımcı olun dese başımızın üstünde yeri var misafirde olsa konuşmalarına dikkat etmeli bizi kafaya almadığı dalga geçmediği ne mağlum **kendisi bizlere bi güven sağlamadı malesef burda da namaz kılmak istediği ama utandığını belirtmiş burda gayesi ne amacı dinimizi öğrenmek ise bunu düzgünce belitmeli kısadan kestirip atmamalı*** diye düşünüyorum
Selametle
* Tamam ne olmuş yani?Hristiyan aklı,adeti işte.
Tevbe eden kişi de bazen pişmanlık duyduğu şeyi ikrar ederse bunun sakıncası olur mu?Olmaz.Ben günah işledim vs.
Günah cikarmak gibi bisey belkide aklındaki .Ona alışmış.Hristiyan gelenegi görenegiyle söylüyor olmasını neden aklınıza getirmiyorsunuz?
Şöyle söyleyeyim,bakın ben bir psikolog değilimdir ama bir psikolog kadar bilgi sahibi oldugumu söyleyebilirim bu bilgime de ,kendime de güvenirim.
Bakıyorum ki her gelene gelir gelmez şartlar önüne sürüyorsunuz."Niye böyle yapmıyorda böyle yapıyor?Niye böyle davranmıyor" diyorsunuz vs vs...Yapmaz.Çünkü bizi bilemez ki...Yapma yükümlülüğü yok...Çünkü hristiyan.Bizim adetimizi bilemez ki...
Efenime söyleyeyim,"Ama neden şöyle davranmıyor?"Davranmaz çünkü böyle bir terbiye veya ahlakla yetistirilmemistir belki de.İnsanlari öyle olduklari icin suclayamazsiniz.Çünkü öyledirler."Niye öyleler?Biz görgüyü ahlakı biliyoruz da o neden bilmesin?"Öyledirler .Çünkü islam ahlakı görmemiş birinden bu davranışı bekleyemezsiniz.
Eğer suclarsaniz,elestirirseniz o halde kabul etmelisiniz ki "onlarda sizin davranislarinizin uygunlugunu/uygunsuzlugunu,ahlakliligini/ahlak disiligini elestirme hakkı vardır..."
Yani eleştiriyorsaniz,suçluyorsanız eleştirilme ve suçlanmayı da kabul etmelisiniz ki hakkaniyet olsun.
Şöyle düşünün bir taraf diğer tarafı suçlasın ama diger taraf "gık" bile diyemesin.Bu hakka aykırı.Suçluyorsanız diger tarafın da sizi kendi değer yargıları dahilinde suçlayabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.
Yoksa yapılan zalimliktir.
**Kafaya alsın.
Söz gümüş ise.Sükut altındır.
"Diğer bir deyişle susmak katlanması en zor cevaptır..."
***Kısadan kestirip atmış.Kendi bileceği iş.İnsanı zorla klavyenin başına çöktürüp "uzun uzun yaz ulen" diyemeyiz.Herkes kendi meramini istedigi gibi istedigi sekilde anlatmakta kimseye danismak zorunlulugu yoktur...
Diye düşünüyorum.Biliyorum kabul etmesi zor geliyor çünkü Şartlanmaları kırmak zordur.Beklentileri...
Size bir hikaye anlatayım,
"Konya’da Mevlana Hazretleri Ortadoks Kilisesi Papazı ile karşılaşır. Papaz eğilerek Mevlana’yı selamlar. Mevlana, Papazdan daha da fazla eğilince, Papaz daha da eğilir. Mevlana eğilir, Papaz eğilir, sonunda Mevlana yere kadar eğilince yanındaki müritleri serzenişte bulunarak mevlana’yı Ya Hazret, bir Papazın ayağına kapanmamalıydın deyince, Mevlana doğrulur ve 'Tevazuda Papazı yendik Elhamdülillah' der."
Selametle.
ıbadetımı yaptığımı düşünüyorum fakat olumsuzluklar devam edıyor sebebı ne olabılır