Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sohbet meydanI (2 Kullanıcı)

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUNALEYKUM nasılsınız inşALLAH ?
bi selam verelim dedik...
Cümleten hayırlı aksamlar....
ALLAHA EMANET OLUN
selametle...

ashabı suffe

Kayıtlı Kullanıcı
sohbet meydanı

sohbet meydanı

Selamun Aleykümm.saat Gece Yarisi Ben Hala Bu Sitedeyim Bir Türlü Başindan Ayrilamiyorum.ben Yeni üye Oldum.benide Araniza Alin....... Küserim Yoksa.:a.neyse Muharrem Ayi Cümlemiz Için Rahmet Ve Bereket Ayi Olur Inşallah.........:

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykümm.saat Gece Yarisi Ben Hala Bu Sitedeyim Bir Türlü Başindan Ayrilamiyorum.ben Yeni üye Oldum.benide Araniza Alin....... Küserim Yoksa.:a.neyse Muharrem Ayi Cümlemiz Için Rahmet Ve Bereket Ayi Olur Inşallah.........:

aleykum selam kardeşim hoşgeldiniz küsmeyin aramıza aldık bile üyeliğiniz daim olur inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

ashabı suffe

Kayıtlı Kullanıcı
sohbet meydanı

sohbet meydanı

Selamun Aleyküm Herkes Nasillar Allaha Emanet Olun Sitenin Cici Insanlari..::

ashabı suffe

Kayıtlı Kullanıcı
Sohbet Meydani

Sohbet Meydani

Araba Konusunda Pek Merakim Yok Ama Kadinlar Daha Temkinli Diyebilirim.tabi Panik Yaratan Yine Kadinlar .kaza Yapan Yine Erkekler. öyle Dimi.****

dünyagözü

Kayıtlı Kullanıcı
SAİD-İ NURSİ’YE AÇIK DESTEK VEREN YAHUDİLER

Bediüzzaman sempozyumuna katılan Yahudi…!

‘’Dindar, fakat antisiyonist bir Yahudi’yim’’ diyen Central Connecticut Üniversitesi öğretim üyesi olan Profesör Norton Merzinsky sunduğu bir açıklamada Said-i Nursi’nin yazdığı Risalelerin diğer dini kitaplardan ayrılan üç özelliği olduğunu söylüyor.

Barışa sık sık atıfta bulunması, kendisi gibi düşünmemeye anlayış ve Müslüman-Yahudi ilişkilerine bakışta tek bir tarafı haklı çıkarır bir tutum sergilememesi ! Said-i Nursi’nin Yahudi’lerinde hak ve hukukunun bulunduğunu yazması, Kudüs ve çevresinin Yahudi’ler için kutsal olduğundan bahsetmesi Yahudi Profesör Norton Merzinsky’i çok şaşırtmış.!

Said-i Nursi’ye destek çıkan bir diğer Yahudi Profesör Yehezkel Landau’nun 2004 yılındaki bir konferansta sunduğu açıklamanın konusu; Yahudi geleneği ve Said-i Nursi’ydi.

1978 yılında vatandaşı olduğu Amerika’yı terk edip İsrail’e yerleşen, 1980 yıllarında dindar bir Siyonist hareket olan Netivot Salom’da idarecilik yapan, 1981-2003 yılları arasında İsrail’in Ramle şehrinde Arap ve Yahudi birlikteliğini hedefleyen ‘’Açık ev’’ merkezini kuran, Profesör Yehezkel Landau zaman gazetesinden Nuriye Akman’ın sorularına şöyle cevaplar veriyordu…;

Nursi’nin hayatı ve eserleri bazı Yahudi düşünürleriyle benzerlikler gösteriyor. 19.yüzyıldan itibaren bazı hahamlar Yahudi’lere bilimsel çalışmalar (KABALA) ile modern dünya arasında bağlantı kurma konusunda yardım etmeye çalıştı. Tel Aviv yakınlarında dini ilimler ve seküler bilimleri birleştiren Barilan isimli harika bir üniversitemiz var. Yine New York’ta Yashiva isminde bir üniversite daha var. Ben Said-i Nursi’nin fen ve din ilimlerini birlikte öğretmek üzere doğu anadoluda kurulmasını planladığı üniversite ( Medresetüzzehra ) fikrini duyduğumda Barilan üniversitesinin Türkiye versiyonunu kurmak istemiş diye düşündüm.

Bence Said-i Nursi devlet sistemi olarak tamamen seküler Atatürk modeli ve İmamlarca yönetilen İran modeli arasında bir sentez istedi. İsrail’de bunu yapmaya, tamamen seküler olmayan parlementosunda dini partilerinde yer aldığı, hahamların en yüksek yetkiye sahip olmadığı bir Yahudi devleti kurmaya çalışıyor. İsrail’de sivil mahkemeler, anayasa mahkemesi ve kişilerin özel statüleriyle ilgili konulara bakan hahamlarca yönetilen dini mahkemeler var. Bana göre sosyal sahada dini özel bir meta yapmak yeterli değildir. İnanıyorum ki Siad-i Nursi içinde yeterli değildi. (31 ekim 2004)

Kabalacı Said-i Nursi’ye ilgi duyan sadece dış devletlerdeki Yahudi’ler değildir. Ülke içindeki Sabatayistlerde bu adama ilgi duymuşlardır.

Nur cemaatine yakın olan ‘’Matbuat’’ dergisinin, sabatayist olduğunu saklamayan ve ‘’Evet ben selanikliyim’’ kitabını yazan Ilgaz Zorlu’yla yaptığı bir röportajdan kısa bir bölüm aktarmak istiyorum.

Soru : Kabalizm sizin için çok önemli bir nokta. Peki Bediüzzaman’ın ebced hesabıyla ilgili çalışmalarını biliyormusunuz ?

Cevap : Evet biliyorum ve o konuya girmeyeceğim. Enteresan ifadeleri var. Bence Said-i Nursi yazmak istediği şeylerin çoğunu yazmamış bir insan. Özellikle cifr konusunda bir hayli bilgisi var. Bunu açık bir şekilde yazmamış bu çok önemli.

Soru : Bediüzzaman’ın eserlerinin sizde ne gibi bir tesiri oldu ?

Cevap : En çok ilgimi çeken ‘’Tabiat Risalesi’’. Dinsizlik ve materyalizm karşısında bu insan çok sağlam delillerle bu kitabı atıyor ortaya ve ben onun vermiş olduğu örnekleri kendi dini tartışmalarımda kullanıyorum.Diyorum ki Bediüzzaman Said-i Nursi’de böyle söylüyor. Ve ben bundan hicap duymuyorum. Niye duyayım ? Çünkü oda aynı yolda gidiyor. Din olarak Yahudi’liği seviyorum. Yahudi’lik üzerine çok araştırma yapıyorum ama bu benim Bediüzzaman’ı araştırmayacağım anlamına gelmez. Eminimki Bediüzzaman Said-i Nursi yaşasaydı ondan öğreneceğim çok şey olurdu.

İşte sizlerde okudunuz sevgili okurlar. Kabala nasılda Said-i Nursi’yi, Fettullah Gülen’i etkisi altına almış. Yaptıkları her hareket, her söz, her laf Kabala ya göreymiş.Bunu açıkça okuduk ve öğrendik.

Son söz…

KÜRT KIŞKIRTICISI, SİHİRBAZ SAİD-İ NURSİ DİN ALİMİ DEĞİLDİR

s.a bence din alimidegildir çok agır bir itham bence cemaatler arası atışmalar çok yanlış ben nur cemaati ile taklidi imandan vaz geçtim araştırmaya ve öğrenmeye başladım.biz kendi aramızda cemaatler arsı tarışmalar yaparsak dinimize en çok zararı vermiş oluruz :!

Ümmü-Seleme

Kayıtlı Kullanıcı
sizden önceki nesillerden onlardan kurtardığımızdan pek azı dışında yeryüzünde bozgunculuğu önleyecek fazilet sahibi kişiler bulunmalı değil miydi? Zulmedenler ise, içinde bulundukları refahın peşine düştüler. Onlar, suçlu-günahkarlardı. (Hud Suresi, 116)

Bediüzzaman Said Nursi, tüm hayatını; sahip olduğu maddi manevi herşeyi Allah'ın rızasını kazanmak için adamış, bu uğurda her türlü fedakarlığı büyük bir şevk içerisinde göze almıştır. Hayatını pek çok insan için dayanılması çok güç şartlar altında geçirmiş, ömrünün sonuna kadar, yaptığı çalışmalardan rahatsız olan çevreler tarafından eziyet görmüştür. Defalarca mahkemelere çıkarılmış, hayatının büyük bölümünü gözetim altında geçirmiştir. Ömrünün yaklaşık 30 yılını hapis ve sürgünde geçiren Bediüzzaman, bu zor şartlar altında 6000 sayfalık Risale-i Nur Külliyatını tamamlayabilmek için elinden gelen tüm çabayı göstermiş ve başarılı olmuştur.

Bir asra yakın ömrünü baskı, zulüm, tehdit altında sürgünlerde ve hapislerde geçirmiş, ancak bu güç şartlara rağmen inancından, azminden ve kararlılığından asla ödün vermemiştir. Cesareti, yaşadığı her türlü zorluğa rağmen tevekküllü ve sabırlı hali, aklı, feraseti, basireti, şefkati ve merhameti, vicdanı, ihlası, samimiyeti ile tüm Müslümanlar için önemli bir örnek olmuştur. "Evet kardeşlerim! Bu zamanda öyle dehşetli cereyanlar (ürkütücü, korkutucu akımlar) ve hayatı ve cihanı (dünyayı) sarsacak hadiseler içinde hadsiz bir metanet (sınırsız bir güç, dayanıklılık) ve i'tidal-i dem (soğukkanlılık, yüksek bir itidal) ve nihayetsiz (sonsuz) bir fedakarlık taşımak gerektir..."1 sözleriyle ifade ettiği gibi, Bediüzzaman Said Nursi Kuran ahlakının tebliğinde kayıtsız şartsız bir fedakarlık gösterilmesi gerektiğini görmüş, bu sorumluluğu kendisi üstlendiği gibi talebelerine de bu kararlılıkla hareket etmelerini öğütlemiştir.

Bediüzzaman gibi, talebeleri de ondan aldıkları eğitim ile bu üstün ahlakı benimsemiş ve büyük bir ihlas, sadakat ve fedakarlık içerisinde Kuran ve Risale-i Nurların tebliğini sürdürmüşlerdir. Said Nursi ve Nur talebeleri gösterdikleri fedakarane çabalarıyla tüm Müslümanlara örnek olmuş; birlik beraberlik içerisinde, ihlasla ve fedakarlık ruhuyla hareket edildiğinde Allah'ın izniyle en zor şartlar altında bile başarıya ulaşılabileceğini göstermişlerdir.

bonza-m

Kayıtlı Kullanıcı
said nursi için yazdıklarınız şok etti beni

cengiz25

Kayıtlı Kullanıcı

Son söz…

KÜRT KIŞKIRTICISI, SİHİRBAZ SAİD-İ NURSİ DİN ALİMİ DEĞİLDİR[/quotes.]
s.a
1.son sözün önüne bence derseniz daha anlaşılır olur çünkü sizce din alimi olmayabilir.
2.teşbihte hata olmasın sihirbaz yakıştırması peygamberlere bile yapılmıştır bir alime yapmanızı da çok görmüyorum.
3.kürt kışkırtıcısı değil aksine türk-kürt ayrımını islamla birbirine bağlayan büyük bir zattır.
4.yahudilerin bir müslümana saygı duyması, sizinde onu anlayamamanız bence sizin ona bakış açınızdan kaynaklanıyor.
5.Sırf ALLAH rızası için hizmet eden tüm cemaatlerin hocaları bana göre islam alimidir size göre olmaya bilir.
son söz
FİTNE VE FESATTAN RABBİM SANA SIĞINIRIM.
ALLAH'a emanet olun.

Ümmü-Seleme

Kayıtlı Kullanıcı

Bediüzzaman sempozyumuna katılan Yahudi…!

‘’Dindar, fakat antisiyonist bir Yahudi’yim’’ diyen Central Connecticut Üniversitesi öğretim üyesi olan Profesör Norton Merzinsky sunduğu bir açıklamada Said-i Nursi’nin yazdığı Risalelerin diğer dini kitaplardan ayrılan üç özelliği olduğunu söylüyor.

Barışa sık sık atıfta bulunması, kendisi gibi düşünmemeye anlayış ve Müslüman-Yahudi ilişkilerine bakışta tek bir tarafı haklı çıkarır bir tutum sergilememesi ! Said-i Nursi’nin Yahudi’lerinde hak ve hukukunun bulunduğunu yazması, Kudüs ve çevresinin Yahudi’ler için kutsal olduğundan bahsetmesi Yahudi Profesör Norton Merzinsky’i çok şaşırtmış.!

Said-i Nursi’ye destek çıkan bir diğer Yahudi Profesör Yehezkel Landau’nun 2004 yılındaki bir konferansta sunduğu açıklamanın konusu; Yahudi geleneği ve Said-i Nursi’ydi.

1978 yılında vatandaşı olduğu Amerika’yı terk edip İsrail’e yerleşen, 1980 yıllarında dindar bir Siyonist hareket olan Netivot Salom’da idarecilik yapan, 1981-2003 yılları arasında İsrail’in Ramle şehrinde Arap ve Yahudi birlikteliğini hedefleyen ‘’Açık ev’’ merkezini kuran, Profesör Yehezkel Landau zaman gazetesinden Nuriye Akman’ın sorularına şöyle cevaplar veriyordu…;

Nursi’nin hayatı ve eserleri bazı Yahudi düşünürleriyle benzerlikler gösteriyor. 19.yüzyıldan itibaren bazı hahamlar Yahudi’lere bilimsel çalışmalar (KABALA) ile modern dünya arasında bağlantı kurma konusunda yardım etmeye çalıştı. Tel Aviv yakınlarında dini ilimler ve seküler bilimleri birleştiren Barilan isimli harika bir üniversitemiz var. Yine New York’ta Yashiva isminde bir üniversite daha var. Ben Said-i Nursi’nin fen ve din ilimlerini birlikte öğretmek üzere doğu anadoluda kurulmasını planladığı üniversite ( Medresetüzzehra ) fikrini duyduğumda Barilan üniversitesinin Türkiye versiyonunu kurmak istemiş diye düşündüm.

Bence Said-i Nursi devlet sistemi olarak tamamen seküler Atatürk modeli ve İmamlarca yönetilen İran modeli arasında bir sentez istedi. İsrail’de bunu yapmaya, tamamen seküler olmayan parlementosunda dini partilerinde yer aldığı, hahamların en yüksek yetkiye sahip olmadığı bir Yahudi devleti kurmaya çalışıyor. İsrail’de sivil mahkemeler, anayasa mahkemesi ve kişilerin özel statüleriyle ilgili konulara bakan hahamlarca yönetilen dini mahkemeler var. Bana göre sosyal sahada dini özel bir meta yapmak yeterli değildir. İnanıyorum ki Siad-i Nursi içinde yeterli değildi. (31 ekim 2004)

Kabalacı Said-i Nursi’ye ilgi duyan sadece dış devletlerdeki Yahudi’ler değildir. Ülke içindeki Sabatayistlerde bu adama ilgi duymuşlardır.

Nur cemaatine yakın olan ‘’Matbuat’’ dergisinin, sabatayist olduğunu saklamayan ve ‘’Evet ben selanikliyim’’ kitabını yazan Ilgaz Zorlu’yla yaptığı bir röportajdan kısa bir bölüm aktarmak istiyorum.

Soru : Kabalizm sizin için çok önemli bir nokta. Peki Bediüzzaman’ın ebced hesabıyla ilgili çalışmalarını biliyormusunuz ?

Cevap : Evet biliyorum ve o konuya girmeyeceğim. Enteresan ifadeleri var. Bence Said-i Nursi yazmak istediği şeylerin çoğunu yazmamış bir insan. Özellikle cifr konusunda bir hayli bilgisi var. Bunu açık bir şekilde yazmamış bu çok önemli.

Soru : Bediüzzaman’ın eserlerinin sizde ne gibi bir tesiri oldu ?

Cevap : En çok ilgimi çeken ‘’Tabiat Risalesi’’. Dinsizlik ve materyalizm karşısında bu insan çok sağlam delillerle bu kitabı atıyor ortaya ve ben onun vermiş olduğu örnekleri kendi dini tartışmalarımda kullanıyorum.Diyorum ki Bediüzzaman Said-i Nursi’de böyle söylüyor. Ve ben bundan hicap duymuyorum. Niye duyayım ? Çünkü oda aynı yolda gidiyor. Din olarak Yahudi’liği seviyorum. Yahudi’lik üzerine çok araştırma yapıyorum ama bu benim Bediüzzaman’ı araştırmayacağım anlamına gelmez. Eminimki Bediüzzaman Said-i Nursi yaşasaydı ondan öğreneceğim çok şey olurdu.

İşte sizlerde okudunuz sevgili okurlar. Kabala nasılda Said-i Nursi’yi, Fettullah Gülen’i etkisi altına almış. Yaptıkları her hareket, her söz, her laf Kabala ya göreymiş.Bunu açıkça okuduk ve öğrendik.

Son söz…

KÜRT KIŞKIRTICISI, SİHİRBAZ SAİD-İ NURSİ DİN ALİMİ DEĞİLDİR

siz apacik bir sapikliga düşmüssünüz. bu düpedüz iftiradir.. bunun hesabini nasil vereceksiniz zavallliii insan...bu yazdiklarinizin aksine said nursi hazretleri yeryüzüne glmiş en bilge ve en dinine düşkün hizmet adamlarindan biridir..[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ZPGDmmBA2ZA&feature=related[/YOUTUBE]

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
bayanlar daha ıyı araba kullanırlar daha dıkkatlı

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm cümleten ayırlı bereketli ve huzurlu birgün geçirmeniz dilegiyleee....:H:H:H​

sarı çiçek

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar nasılsınız.ben yeni geldim ama ne yapacağımı bilmiyorum.yardım edermisiniz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt