Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sitemize ve Üyelerimize de Dua Edelim... (11 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Dualarımıza katılan, sevgi ve muhabbet duygularıyla dualarını esirgemeyen tüm kardeşlerime en içten teşekkürlerimle beraber, Cenab-ı Rabbül Alemin'den dualarımızın kabulünü diliyorum...

Allah hepimizden, hepinizden razı olsun...

Allah'a emanet olun...

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Müminin mümine duası........

Müminin mümine duası........

Makbul dualardan biri de, müminin, mümine gıyabında yaptığı duadır. Çünkü dua yapan insanın, yaptığı duada bir menfaati veya bir beklentisi yoktur. Bu sebeple ihlaslı ve samimidir. Herhangi bir beklenti olmadan, sırf mümin kardeşini düşündüğü ve onun ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılan dua inşallah kabul edilir. Zaten O (c.c), Peygamberimizin ifadesi ile, “kendisine el açan hiç kimsenin elini boş çevirmez.”

Abilerim, Ablalarım ve kardeşlerim sizlerden bir sıkıntım için dua isticem izninizle.. Yeni doğacak olan çoçuğumun beyninde koroid pleksus adında bir sıvı görüldü..Doktorlar 26 haftadan sonra kaybolacağını söylediler fakat bizler çok üzüldük ve endişeleniyoruz...Ailece Dua ediyoruz...Rabbim hakkımızda hayırlı olanı verir inşaALLAH. Ben sizlerden Ayet-el Kürsi dua sını 313 defa yeni doğaçak çoçuğumun sağlıklık ve sıhhatli olması için okumanızı rica ediyorum.
Cümle ümmeti muhammedden rabbim razı olsun..
Selam ve dua ile..

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Mevlam nasip ederse yeni doğacak olan çoçuğumun ismini MUhammed Enes olarak vericem.

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Tüm dua dostlarima rabbimin sonsuz rahmeti.merhameti af ve afiyetleri için
rabbim iki cihandada bizi sahipsiz birakmasin.iki cihandada ateşlere atmasin.kalbimizden aşkini almasin.
Amin..

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Ahlâk-ı Muhammedî Sırrı İçerisinde dua Etmek !!!
YAZAR: HALUK NURBAKİ » KAYNAK:

TARİH: 6/11/2006

--------------------------------------------------------------------------------

Bir mümin Cenâb-ı Hakka elini açıp duaya başladığı zaman, Efendimiz’in bu sünnetine uymanın hikmetini hiç hatırdan çıkarmamalıdır. Namazına devam etmesi lazım, infakına devam etmesi lazımdır. Namaz kılmıyor ve özellikle infak etmiyorsa; biz bunların dualarını borcu ödenmemiş telefonla konuşmaya benzetiyoruz. Onun için mutlaka duanın etkinliğini göstermesi için bizim iman çizgimizde sağlam kalmamız lazımdır.

Asr-ı Saadette yapılan dualarda, ashaptan birisi elini açtığı zaman diğer mümin kardeşlerine dua ederdi. Ve mutlaka gönlünde, o göğüs boşluğunda taşıdığı kalbinde, kendisinden çok onlara verilmesini isterdi. Çünkü Ahlâk-ı Muhammedî sırrı içerisinde, Fahr-i Kâinat Efendimiz’in bir temenni geleneği vardı. Fahr-i Kâinat Efendimiz güzel bir şey gördüğü zaman, diyelim ki, bir ev, bir bahçe gördüğü zaman, ağaç gördüğü zaman, güzel bir at gördüğü zaman, ilk anda “ müminlerden birisine ver bunu yarabbi! " derdi. Bu Efendimiz’in sünnetine riayet etmenin bir hikmetidir.

Bu bakıma duanın evvela sıcak bir şekilde diğer müminlere yönelmesi lazım. Hatta kendimizin ihtiyacı olduğu bir hadiseyi evvela onlara yönelttikten ziyade temel ihtiyaçlar açısından mutlaka müminlere temel bir duada bulunmak lazım. Açlara, susuzlara, yetimlere, kimsesizlere, çaresizlere mutlaka çok derin dua etmemiz lazım. Eğer bu anahtarı kullanamazsak kendi duamız makbul olma sırlarını aşındıra aşındıra Cenâb-ı Hakka arz edilmiş olur. Ve nefse müteallik olur. Nefsin kanatları altında hırpalanır, nefsin kanatları altında ezilir. Cenâb-ı Hakkın beklediği dua, evvela bir mümine yakışan dua; evvela müminlere demin arz ettiğim gibi: açlara, susuzlara, kimsesizlere, çaresizlere dua etmektir. Bu duanın yanında günlük mevzuat itibariyle, Cenâb-ı Hakkın gözümüzün içine batıra batıra sevk ettiği bir takım kader çizgilerini de gözden kaçırmamamız lazım. Meselâ; bir yerde deprem olması veyahut Çeçen kardeşlerimizde olduğu gibi bir kısım müminlerin bir zülüm altında kalması, bunları gözden kaçırmamalıyız. Mutlaka duanın başlangıç kısmında demin arz ettiğim cümlelere ilâveten her müminin mutlaka Çeçen kardeşlerimize, yeryüzünde muhtelif yerlerde, kâfir zulmü altında kalan müminlere mutlaka duasının içinde bir pencere açmalıdır. Tabiî, afetlerin bulunduğu bir yerde bulunabilecek bir mümine, yavrulara, kimsesizlere, buradaki günâhsızlara bir an evvel kurtulmaları için, yüreğinden derin bir dua dalgası ulaştırmalıdır.

Peki, böyle bir temelin üzerinde duayı kaynatmaya başlarsanız, onun buharlarını Cenâb-ı Hakka göndermiş olursunuz ki; bu duanın içinde de kendimiz için çok önemli bir dua lazımdır. Eğer biz bu duayı kendimiz için kullanamazsak, yarınki dua kabiliyetimizi kaybederiz. Nedir o kendimiz için kullanacağımız dua?

“Aman Yarabbi! Beni nefsime uydurma, beni gurura düşürme, beni benliğe düşürme ve daha önemlisi benden, Fahr-i Kâinat Efendimiz’i incitecek bir fiil, söz ve düşünce zuhur ettirme…” dememiz lazım gelir. Çünkü Fahr-i Kâinat Efendimiz’i maalesef bütün müminler, davranış günâhları ve temenni yanlışlarıyla üzmektedirler. Fahr-i Kâinat Efendimiz müminlere o kadar sahiptir ki, bir müminin hatası Cenâb-ı Hak tarafından kayda geçip, cezalanma formlarına geçmeden evvel Fahr-i Kâinat Efendimiz’i üzer. Bu mümin böyle bir cezaya müstahak olmasını, nasıl olacağını Fahr-i Kâinat Efendimiz çok iyi sezdiği, bildiği için evvela onu üzer. Onun için dualarımızın temelinde isteyeceğimiz şeye geçmeden evvelki son cümlemiz bu olacak unutmayınız!

“Yarabbi! Benden Fahr-i Kâinat Efendimiz’i üzecek, incitecek, bir fiil, söz ve düşünce zuhur ettirme…” Bunlara çok samimi olarak her duanıza şu anlattığım kalıbı getirip oturtursanız, Allah’tan ne isterseniz isteyin açıkçası! Ama mutlaka bu temelde sıcak olmanız lazım. Eğer bu temeli laf olsun diye yapıyorsanız, Allah’tan istediğiniz şeylerin size ulaşması da o kadar laf olsun diye olur.

Ama bu sıcaklığın üzerine Cenâb-ı Haktan istediğiniz istianeleri bir arada sunarsanız, Cenâb-ı Hak mutlaka bunlara ihtiram eder. Mutlaka bu duaların karşılığını verir. Ancak unutmamamız lazım gelen bir şey var. İnsanlar bazen farkında olmadan kendileri için hayırlı olmayacak bir şeyi isterler. İşte Cenâb-ı Hakkın kabul etmediği gibi görünen dua şekilleri bunlardır.

Allah bir müminin deminki söylediğimiz kaideler üzerinde buharlaşan dualarını mutlaka kabul eder. Ta ki o duası farkında olmayarak, çünkü insanoğlu bazı şeyleri kendisi için hayır sanır. Hâlbuki kendisi için o hayır olmayıp şer olacaktır. Bunun en bariz örneklerinden bir tanesi maddi şeylerdir. Özellikle paradır. Cenâb-ı Haktan bol para talep ettiğiniz zaman, Cenâb-ı hak buna ihtiram etmiyorsa, bu paranın sizin imanınızı silindir gibi ezeceğini bildiği içindir. Bu tarzda Cenâb-ı Hakka yapacağınız dualarda, eğer dualarınız zuhur etmemişse Cenâb-ı Hak o duanızı yerine getirmemişse, mutlaka ve mutlaka sizin aleyhinize olacağı için getirmemiştir. Çünkü Cenâb-ı Hakkın bir mümine hayırlı olmadığı mümkün olması, vermesi mümkün değildir. Cenâb-ı Hak her mümine en iyi kaderi veririm, diye Âyeti Kerimesinde bildiriyor. Eğer biz dua etmemize rağmen istediğimiz bir şey verilmemişse, demek ki Cenâb-ı Hakkın o verilmesini istediği şeyin, o mümine hayır getirmeyeceği istikâmetindedir. Gerçi insanoğlu dünya perspektifi itibariyle, dünya görgüsü itibarıyla bazı şeyleri olsun da nasıl olsa hayır olur itibarıyla görür. Ama Cenâb-ı Hak Âlim’dir. Allem-el Gulub’tür. Yani bizce gizli olan ilmin tümünü bilmektedir. Onun için Cenâb-ı Hakka bir de önemli olan duada, duası makbul olmadıkça yahut duası yerine gelmedi diye hâşâ Cenâb-ı Hakka karşı Murdar bir tavır almaya kalkmak, fevkalâde haince bir şeydir. Çünkü ertesi saat yine dua edeceksin, başka bir müşkülün olacak, yine aynı kapıyı çalacaksın. Dua edildikten sonra sonucunda teslimiyet ve rıza şarttır. O dua yerine gelsin veya gelmesin, mutlaka teslimiyet, rıza şartlarını birlikte götürmemiz lazım gelir. Cenâb-ı Hakka karşı yapacağımız duanın sonsuzluğunu unutmayalım. Ve biz aciz kulları olarak yanlış dua etmiş olabiliriz. Bundan da çekinmeyelim. Cenâb-ı Hak mutlaka Şeriat çizgilerini geçmeyen duaların tümünü kabul etmek ister. Ta ki, bizi müşkül duruma ilerde düşürecek bir maddesi olmasın!

“Şayet kullarım Beni senden sorarlarsa gerçekten Ben çok yakınım. Bana Dua edince Duacının Duasını kabul ederim; O halde onlar da Benim davetime koşsunlar ve Bana layıkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler.” Bakara (186)

--------------------------------------------------------------------------------

ONK. DR. HALUK NURBAKİ HOCAMIZIN BİR RADYO SOHBETİNDEN BELÂGERDAN TARAFINDAN DERLENMİŞTİR

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
5 tane okudum kardeşim Rabbim doğacak çocuğunuza şifalar versin tüm kötülüklerden korusun hayırlı evlat olmasını nasip eylesin (Amin) selametle

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim.Rabbim inşaallah acil şifalar verir.Allah yardımcınız olsun.
Ben de 20 tane okuyacağım..

esince

Kayıtlı Kullanıcı
dostlar dualarınızı üzerimden eksik etmeyin içinde bulunduğum çıkmazdan,sıkıntıdan kurtulmak istiyorum çıkar yol arıyorum dualarınızı Allah rızası için eksik etmeyin..

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
dostlar dualarınızı üzerimden eksik etmeyin içinde bulunduğum çıkmazdan,sıkıntıdan kurtulmak istiyorum çıkar yol arıyorum dualarınızı Allah rızası için eksik etmeyin..

selamunaleykum kardeşim

mevlam sıkıntılarınızı gidersin inşallah..huzura ve ferah a çıkarsın en kısa zamanda. mevlam yar ve yardıncınız olun

esince

Kayıtlı Kullanıcı
aminnn cümlemizii inşallah

Aysee

Kayıtlı Kullanıcı
10 Ayet-el Kürsi okudum.İnşallah en kısa zamanda doktorunuzun dediği gibi sıvı kaybolur sıkıntılarnızda geçer.Rabbim bebeğinize sağlk sıhhat versin inşallah.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
10 tane de ben okuyorum abicim Rabbim şifa versin inşaallah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin, amin..
selam ve dua ile..

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
10 Ayet-el Kürsi okudum.İnşallah en kısa zamanda doktorunuzun dediği gibi sıvı kaybolur sıkıntılarnızda geçer.Rabbim bebeğinize sağlk sıhhat versin inşallah.

Dua larınız ve iyi dilekleriniz için yüce Rabbim sizlerden razı olsun...dostlarına dost kılsın inşallah

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Allah CC. ŞAFÎ ismiyle şifa versin inşallah...
Allah CC. sıkıntılarınızı gidersin kardeşim...
5 Ayetel Kürsî okuyacağım inşallah...

NOT:
Konunun içeriği açısından DUA bölününe taşınmıştır konunuz...
Bilginize...

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah CC. ŞAFÎ ismiyle şifa versin inşallah...
Allah CC. sıkıntılarınızı gidersin kardeşim...
5 Ayetel Kürsî okuyacağım inşallah...

NOT:
Konunun içeriği açısından DUA bölününe taşınmıştır konunuz...
Bilginize...

ALLAH cc. razı olsun..Dostlarına dost kılsın inşaallah sizleri

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt