RE: ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.
remi7781 yazdı:
aliye_aliye yazdı:
remi7781 yazdı:
AT GÖZLÜĞÜ GİBİ SÖZLER
BU SÖZLE NE KASDEDİLDİ ANLAMADIM

...
bana, yapmadığım bir şey isnat ediliyor da ona güldüm..
AMA BAK BEN ŞİMDİ ÜZÜLDÜM NEDEN DİYECEKSİN DİMİ

BURDA BAZI KONULAR HAKKINDA TARTIŞMALAR OLDUGU ZAMAN BAZEN ANLATMAK İSTEDİKLERİMİZ YANLIŞ ANLAŞILABİLİYOR VEYA FARLI ANLAŞILABİLİYOR BEN İKİNİZİNDE SAMİMİYETİNE GÜVENİYORUM. ANÇAK DARILDIGIM NOKTAYI SÖYLEYİM KONUŞARAK AÇIKLIK GETİRMEK YERİNE

beni çok güldürüyorsunuz çok teşekkür ederim
ŞEKLİNDE BİR CÜMLE KURARSAN KONUYA AÇIKLIK GETİRMEDEN KAÇAMAK İKİ SÖZ VE BİRAZ ALAYCI O ZAMAN KİBİRLENMİŞ OLMAZMISIN

BENCE BU ŞEKİLDE KARŞILIK VERMEK YERİNE HİÇ CVP VERMEMEK DAHA HAYIRLI OLMAZMIYDIIIII

İNSANLAR YÜRÜYÜŞÜYLE OTURUŞUYLA KONUŞMASIYLA VE KULLANDIĞI CÜMLELERLEDE KİBRE GİRER BUNADA DİKKAT ETMEK GEREKİR.
KALBİNDE ZERRE KADAR KİBİR BULUNAN CENNETE GİREMEZ ( HADİS-İ ŞERİF) YÜCE RABBİM HEPİMİZİ GURUR VE KİBİRDEN MUHAFAZA BUYURUR İNŞALLAH.[/quote]
öncelikle sizi tebrik ediyorum.aliye kardeş orada alaycı bir uslup kullanmıştır.inanın nasıl bir cevap yazayım diye çok düşündüm.ama o hareketi cevapsız bırakmayı tercih ettim.çünkü ben bir müminden gelen hakareti görmemezlikten gelmeyi .risalei nurdan öğrendim.olsun ben hakkımı helal ediyorum.o önemli değil .benim içn önemli olan okuduğum kitab beni küfre mi götürüyor.islam alemini nerden baksanız milyonlarca insanı küfremi götürüyor.ben bunu araştırıyorum.soruyorum.
ve hafize abla da açtı bu konuda bir yazı onada aynı şeyleri yazdım . tartışma suretinde olacaksa bunun hiç kimseye faydası olmaz.ancak münazara tarzında olursa istifade ederi z .diye düşünüyorum.ben kimseye hakaret için yada diğer alimleri küçük görmek için falan yazıda yazmıyorum.yazılanlar hakikatmıdır.benim derdim bu.
ben bu konu hakkında forum açmadım.bu konuyu araştırıyorum. ama sen istiyosun madem bir forum açalım.birazdan açarım.ama bu gerçekleri yansıtmaz.bu konuyu ilahiyatçılara ve ömrünü ilme adayanlara soruyorum. herkes bir yorum yapabilir .
benim sorduğuma olumlu cevap verende olur vermeyende olur.
ben biliyorum demiyorum. ben soruyorum.benim söylediklerim illa doğru da demedim.
ama bir forum açılmışsa orada yazılan her kelimeye dikkat etmek lazım.aynen kopyalıyorum remii7781 kardeşim:
bu yazıdan ne anlıyorsun.bu orada ayrı bir madde.istersen aslına bak.bence sen yanlış okumuşsun burada kuran dan filan bahsedilmiyor.
"44- İlahileri müzikle söylemek. Çünkü ilahiler ibadettir, ibadete haram karıştırmak küfür olur."
ne dersin varmı burda kurana bir işaret.
aliye kardeşim ben hiçbir yerde kendimi övmedim.bediüzzamanı övmem kötü bişey de değil. elbette herkes kendi mürşidini över.ve sever. ben sana soru soruyorum.cevapböyle olmaz.
senin görüşüne göre risalei nur okuyan bilmeden küfre giriyor.çünkü orda sanatkar lafzı kullanılmış.ilahilere fetva verilmiş.
eğer küfre girmiyorsa küfre girmeyene küfre giriyor denmez.
"senin okuduğun alim de kim?"diye birşey yazmadım.
yanlış anlamişsın.
elbette ben bediüzzamanı allah için ,kurana hizmeti için seviyorum.
ben aliye kardeşe kibir büyüklük taslamak gibi şeyler söylemem.kimseye söylemem.o istediği kadar benim kibirli olduğumu ima etmeye çalışşın.
bir sürü alim ismi verecekti aliye kardeş
"siz belli ki bediüzzamanın izinden giden cemaattensiniz. islam alimlerinden daha kimler var, size isim de sayarım isterseniz. araplardan ve iranlılardan v.s.. bunların çoğu da ehl-i beyt mektebi talebeleridir. birinci kaynaktan beslenmişlerdir.. siz merkeze koymuşsunuz birisini, haşa onun yazdıkları kuranmış, hatasızmış gibi konuşuyorsunuz?? bu tevhidi anlayışta var mı kardeşim? tek kaynaklı konuşmayın.. ""
evet ben o cemaattenim.say kardeşim kimler bu görüşte daha öncede sordum .say kimler bu büyük alimler.
biz bediüzzamanı koyduk merkeze doğru ya siz kimi koydunuz.
biz bediüzzamanın sözlerini kuran diye değil kurandan olduğundan merkeze koyduk.
elbette kaynağı kuran peygamber olan birisi diğerlerine göre daha az hata yapar.
herhangi bir alimden ders almak başka kurandan rasülden ders almak başkadır.
peki sen bütün hadisleri sahabelerin hayatlarını biliyormusun.gayb alemi sana açıldımı.nerden biliyorsun olmadığını.bir şeye yok demek için o konu hakkında herşeyi bilmek lazım değilmi.
madem bana soruyorsun başka kaynak getir diye
işte veriyom
ordaki ikinci meseleye:
mevlana celaleddini rumi ney e cevaz vermiş
ara sıra çaldırıyormuş.
şimdi mevlanada kendi yüzyılının müctehididir.böyle olunca oda küfremi giriyor.
bu yazıya göre mevlana hz leride küfre fetva vermiş oluyor ...haşa.
"bu forumda sizin bahsettiğiniz şey şirk olarak görülüyor ki site yöneticilerinden herhangi bir uyarı almadı bu konu.. en azından kilitlenir ya da silinirdi kardeşim. bilmem anlatabildim mi"
benim dediğim değil bediüzzamanın yazısı ....ben onların arkasından gitmeye çalışıyorum.benim öyle bir yazım yok.
onlar silmediler diye kilitlemediler diye doğru denmez. doğrunun ölçütü bu değildir.
aliye kardeş cevap yazmaya bilirsin yine gülebilirsinde yazının eleştirilmesi hoşunada gitmeyebilir. eğer razı değilsen sana bişey yazmam.sen yazsanda.
ama formu takib ediyorum.
benim hakkımda yazı yazan larla mesela remi7781 kardeşle yazışmaya devam ediyorum.
kızmişa da benziyorsun ..
kızma kardeşim..
biz yazdıklarını yanlış anlıyorsak anlat.
bizim öyle başka niyetlerimiz falanda yok.
seni kızdırmak içinde uğraşmıyoruz.
hakkını helal et ....
sende remii kardeş..