RE: ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.
sevgili kardeşim benimde bazı sorularım var.bende nurluca kardeşe katılıyorum.ama allame kısmı hariç ben biliyorum sen samimi duygularla yazmışsındır .ve allamelik yapmak için değil .o kardeşte size atfen söylememiştirr. kaynak vermeyince biraz şüpheli oluyor yani onun için.çünkü öyle bir zaman ki bidalar içimize çok girmiş.herkes bişeyler söylemiş.karışmış.insan güvenilir şeyler arıyor.
önce risalei nur okuyup okumadığını öğrenmek istiyorum.
risalei nurda bu meseleye değinilmiş o yüzden soruyorum.başka kastım yok.
bizimde bildiğimiz bazı kelimeler var.sen hele soracaklarıma cevap ver sonra onlarıda yazarız.
mesela
"Allahü teâlâya,sanatkar, demek"
bediüzzaman kitabında böle diyor.küfremi girdi(.haşa)
o bir müctehittir. ve en çok dikkat ettiği şey bu konudur.tabiat risalesini yazmış bu konuda .
çok yerde sanatkar lafzını allaha atfediyor.ben yanlış anlıyor olabilirim.baksanız iyi olcak galiba
şimdi aynen kopyalıyorum:
"böceğinin ışığına nisbeten güneşin ziyası derecesinde ilmin cilveleri ile o zihayatlar, usta ve sermedi sanatkarlarının vücub-u vücuduna ve mabudiyetine pek parlak şahadet ederler. ikinci kudsi kelime-i miraciye,"
"mucizane bir maharet ve dikkat ve harika bir sanat, bir ittikan, bir mükemmeliyet ve sanatkarlarının mu'cizatlı hünerlerini gösteren ayrı ayrı, çeşit çeşit tarzlarda ... görür ve herşeyin en güzel tarzını bilir ve sanatkarlığın cemal-i kemalini ve kemal-i cemalini zişuurlara göstermek ister ki, en cüz'i bir çiçeği ve"
"derecede sanatlı, dikkatli şu işler, kendi kendine olmak bin derece muhaldir ki, kendilerinden ziyade, sanatkarlarını gösteriyorlar. hem bunları işleyici, öyle mu'ciznüma bir zattır ki, hiçbir iş ona ağır gelmez."
"derecede sanatlı, dikkatli şu işler, kendi kendine olmak bin derece muhaldir ki, kendilerinden ziyade, sanatkarlarını gösteriyorlar. hem bunları işleyici, öyle mu'ciznüma bir zattır ki, hiçbir iş ona ağır gelmez."
aynen aktardım kardeşim ekleme falan yok daha bir çok yerde geçiyor.bu manalarda.
yani şimdi ne diyecez. ben lübnanlı bir alim mi desem bilmiyorum ona güveneceğime
ilmini rasulullahtan alan ve" ne sorarsanız sorun cevap veriliir.soru sorulmaz"diyen said nursi ye güveniyorum
biriside yine izahı risalei nuda var:
"İlahileri müzikle söylemek. Çünkü ilahiler ibadettir, ibadete haram karıştırmak küfür olur"
buna da allahı hatırlatırsa peygamberi hatırlatırsa caizdir diyor hatırladığım kadarıyla. onuakopyalayıp göndericem. şimdi bulamadım.
ne yapcaz şimdi.
duanıza muhtacız.
s.a.