Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER. (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.

kardeşim, ben durumu site yöneticilerine bildirdim. cevabınızı alacaksınız. bundan sonra konuyu açan kişi olarak ricam forumuma bir şey yazmayın. benim ne yazdığım da gayet açık.. parçadaki ifadelere bakarsanız, ''tevhide aykırı olan tarikatler'' diye üstüne basa basa söylüyor. neden üzerinize alındınız bu kadar anlamadım.. ne yazıldığı gayet açık orada.. forumun işgal edildiği yeter.. cevabınızı bekleyin ve cevap gelene kadar da buraya bir şey yazmayın. kim ne ile amel etmek isterse onunla eder zaten. siz şirk olduğuna inanmazsınız, söylemeye devam edersiniz, siz bilirsiniz.. ben hiçbir şey kaybetmem... ben küfür olduğuna inanırım o kelimeleri kullanmam. o da benim bileceğim bir şey. ben de kendimden sorumluyum.. ama bunlar şirkse ve hala söylemekte ısrar edilirse, o kişi kaybeder Allah katında. ben söylememekle hiçbir şey kaybetmem.. söyleyerek kaybetmektense.

Hz. Ali'nin yanına bir gün bir münafık gelir, Hz. Ali'nin namazını yanlış kıldığını iddia eder.. Hz. Ali de bu şahsa der ki : ''sen inanmıyorsun, namazı da bilmiyorsun.. nasıl yanlış kıldığımı iddia edebilirsin?'' der. bunun üzerine o münafık, Hz. Ali'nin içine fitne sokmaya devam eder ve namazını yanlış kılıyor diye diretir.. en sonunda Hz. Ali'nin cevabı da gayet manidar olur : BEN NAMAZIMI YANLIŞ KILIYORSAM YİNE KAYBETMEM, EN AZINDAN VÜCUDUM SPOR YAPIYOR OLUR. AMA SEN ALLAHIN EMRETTİĞİ ŞEKİLDE NAMAZ KILMAMIZI YANLIŞLIK OLARAK GÖRÜYORSAN ÇOK BÜYÜK VEBALE GİRMİŞ OLURSUN. SEN KAYBEDERSİN. '' der...

vebale girmektense yapmamak bir şey kaybettirmez. hafize annemin forumunu da okuyabilirsiniz. önceki cevaplarda linkini de verdim. girin bakın.. sizden yine istirham ediyorum. bu foruma artık cevap yazmayın.

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

tamam bekliyorum.

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

şimdi söylmek istediğim bi konu var. Allah Resulü Hz Muhammed Mustafa s.a.v Efendimiz Yüce Rabbimize yapmış olduğu dua ile Ümmeti Muhammede yol göstericiler gelmesini istemiştir bu Peygamber Efendimizin duasıdır. Allah dostları talebedir ve onların başında Peygamber Efendimiz bulunmaktadır. Allah dostları birbirlerine bağlıdırlar birbirinden ayrı değildirler. Her yüzyılda o zamnın kutbu bulunmaktadır. her yüzyılda 1 kişi kutuptur onun yerini alacak 4 kişi vardır o her dört kişinin yerini alacak 7 kişi vardır her 7 kişinin yerini alacak 40 kişi vardır bu bu şekilde devam eder. Bu yerini alacaklarıda Allah dostlarının rüysında Peygamber Efendimiz işaret eder. Tüm Allah dostları birbirleri ile zamanın kutbu ile ve Peygamber Efendimiz ile baglantı içerisindedir. Peygamber efendimiz ümmetine irşat görevini hediye etmiştir. işte irşat görevi ile görevli olanlar Allah dostlarıdır. Onları birbirinden ayırmak veya dil uzatmak kesinlikle sakıncalıdır. Allah dostları 18 bin alemin ilahı sırrına mahsar olan mübarek zaatlardır kalp gözleri açıktır. Peygamber Efendimiz ashabına dönerek sizler benim arkadaşlarımsınız buyurduğunda ashab Ya Resulallah biz senin kardeşlerin değilmiyiz şeklinde bir sual belirtmişlerdir. Peygamber Efendimiz ise Hayır sizler benim arkadaşlarımsınız benim kardeşlerim henüz gelmediler buyurmuştur.
şimdi kendimizi ele alalım biz neyi biliyoruz ve neden bir Allah dostunun yanında yer almalıyız.
Allah dostları sünneti en iyi şekilde yaşayan ve yaşatmaya çalışan mübarek insanlardır. Onların istikameti Resulü Ekrem Efendimize çıkar. Bizler kurtuluşa nasıl ereriz. Peygamber Efendimizin sünnetine uyarak sünnete uymak içinde sünneti en iyi yapanların yanında olmak gerekmiyor mu?
şeyhi olmayan ın şeyhi şeytandır.
burda anlatılmak istenen se şerrii güçler vardır biz bunlarla tek başımıza mücadele de zorlanırız. Yani çok zor şartlar altında dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz ve bir gün örnek veriyorum bi taşın bize şöyle dediğini iştiriz. tamam sen artık oldun namazların ve diğer ibadetlerin çok güzel. bakarız taştan gelen sesle aha ben olmuşum deriz halbuki bu şeytandandır farkında değilizdir. bi olay anlatayım Sofi kardeşlerimizden biri bi bakıyorum şu semtdeyim bi bakıyorum şu semtdeyim çok kısa zamanda bu durum nedir diyor ve vekillere danışıyor. vekiller bu durumu mürşide anlatılmasını istiyor. bu durum düzeliyor. yani biz o durumlarda (tamam ben oldum deyip belki namazdan bile oluruz). Allah dostlarının içerisinde Peygamber torunlarıda vardır. Seyid Abdulkadir GEYLANİ hz. yani onları düşünürsek bir silsile ile Allah dostlarının başında Resulü Ekrem Efendimiz vardır. Allah dostları bize sekarat anında da yanımızda bulunur ve müridine yardım eder kelimeyi şehadetle gitmemize vesile olur.
Allah dostları müridlerini kıskanır ve sever Allah dostları müridine aşıktır. Yüce rabbimize Ya Rabbim benim müridim benim söylediklerimi yaparsa ben onlara kefilim onları cennetine al diye dualarda bulunmuşlardır. şimdi size bi soru biz Peygamber Efendimizi düşünürüz yaşadığı çileler aklımıza gelir göz yaşlarımızı tutamayız. Birde Bizi yoktan var eden rabbimizi düşünüp ağlıyormuyuz. Herşeyi yaratan yüce rabbimize göz yaşı döktükmü. işte bu ilahi aşktır. Allah zikrini cekip ağlayan ilahi aşka mahsar olan o zaatlardan olmak ve günün her anında hiç aklımızdan çıkarmamak bu nasip olsa keşke. bu dünyadaki en güzel şey budur. buda Allah'ı çok zikretmekle olur. Allah dostları bize ders olarak neyi verir.
ÜZERİMİZE FARZ OLANLARIN DIŞINDA
ÇOK TÖVBE, HER YAPTIĞIMIZ YASAK ŞEYLERİ DÜŞÜNEREK TÖVBE GEÇMİŞİ DÜŞÜNEREK TÖVBE
VE YÜCE RABBİMİZİ ZİKRETMEK İŞTE BUNLAR DERS OLARAK VERİLENLER
ŞİMDİ BU NEFSİ TERBİYE PEKİ NASIL OLUR HELEKİ ŞU DEVİRDE
belki işlediğimiz günahların farkında bile değiliz hayat o kadar normal geliyorki bizlere, bazı durumlarda tövbeyi unutuyoruz. Ama sahabilerin yaşamlarınada imreniyor ve arzuluyoruz işte sahabiler gibi yaşamaya imreniyorsak bunu yapmak zorundayız.
sana bi kitap tavsiye edeyim ama mutlaka okursun inşallah.
ARİF YOLUNUN EDEPLERİ
BİRDE ŞUNU SÖYLEYİM SÜNNET EHLİ OLAN CEMAATLER BİRBİRLERİNE KARŞI DEĞİLDİR AMA KENDİ YOLUNU DAHA ÇOK SEVER BU BÖYLE OLMASI GEREKTİĞİNDENDİR.
YANİ BİZ KILDIĞIMIZ NAMAZI KÜÇÜK GÖREBİLİRMİYİZ YADA ÇOK İYİ 4 4 LÜK DİYEBİLİRMİYİZ. BİZ NAMAZIMIZI EN İİ ŞEKİLDE KILIYORUZ ALLAH KABUL EDER DERSEK KİBİRLENİRİZ. KILDIĞIMIZ NAMAZIMIZI BİZ BEĞENMESSEK DE OLMAZ. BU DENGEYİ KURMAK GEREKİR. İŞTE TUTULAN YOLDAKİ SEVGİDE BÖYLEDİR.
İnşallah anlatabilmişimdir ve yanlış bir söz ile Yüce Rabbimizin zoruna gidecek bişey söylememişimdir inşallah.
Herşeyi bilen Yüce rabbimiz Allahu Teala ya Hamd olsun.

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

aliye kardeşim senin her zaman yazdığın paylaşımlar dikkatimi çekmiştir ve güzel paylaşımlardır. bu forma bendemi yazı yazmayım. tam olarak anlamadım eğer öyle olsun diyorsan bişey diyemem açmam da. ama bizler kardeşiz ve burda bi aileyiz buna kızmak drılmak olmasın. ben kırıcı hiç bişey söylemedim andelip ve sana konuyu münazara ettim bildiğim kadarıyla.

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

:) :) tamam yukarıdaki Allah dostları ile ilgili yazımı okudunmu düşünceni merak ediyorum bu konuda Hadi Allah Yar ve Yardımcımız Olsun

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

artık konu hakkında cevap vermiyoz remmii kardeş. cevap bekliyoz.
biz böyle anlaşamıyacaz aliye kardeşle . bakalım öyle diyor öyle olsun.

labteklele

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN BİLMEDİĞİMİZ ÇOK ŞEY VARMIŞ

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

labteklele yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN BİLMEDİĞİMİZ ÇOK ŞEY VARMIŞ

ve aleyküm selam kardeşim.. rabbim cümlemizden razı olsun inşallah.. dikkat edelim inşallah, farkında olmayarak, Allah'ın affetmediğini buyurduğu o günaha girmeyelim inş. selametle kalın

islamiyet142

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar allah hepinizden razı olsun ama benim çok kafam karıştı şimdi aileden öğrenilen hatta bazı din adamlarınında söyledikleri sözler şirk içerdiğini öğrendim. ben bu sözlerin bazılarını kullandım bilmeyerek allah affetsin bizi napmamgerekiyo etrafımızda okadar küfredenler varki bırakın bilmeyerek küfre düşmeyi bile bile dine imana küfrediyolar cocuklarımızda bunları hemen kapıyolar sokakta,okulda,tv,de bizler yanliş olduğunu anlatıyoruz ama bir fayda sağlamıyo yanımızda olmosoda biz yokken söylüyorlar napabilirim bilmiyorum allah yardımcımız olsun

islamiyet142

Kayıtlı Kullanıcı

ayrıca formun hepsini okudum ama paylaşımdan cok tartışmaya dönmüş herkesin fikri kendine yanlışların varsa düzeltirsin bilmiyosan öğrenirsin araştırırsın bilgiler burda yazılanlardan ibaret deyilki oyüzden tartışmayalım arkadaşlar arkadaşımız bildiği şeyleri paylaşmış allah razı olsun dağruluğuna inanan uygular inanmayan uygulamaz selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

islamiyet142 yazdı:
ayrıca formun hepsini okudum ama paylaşımdan cok tartışmaya dönmüş herkesin fikri kendine yanlışların varsa düzeltirsin bilmiyosan öğrenirsin araştırırsın bilgiler burda yazılanlardan ibaret deyilki oyüzden tartışmayalım arkadaşlar arkadaşımız bildiği şeyleri paylaşmış allah razı olsun dağruluğuna inanan uygular inanmayan uygulamaz selametle

B)B)B)B) biz de herkesin kendi isteğine bıraktık zaten kardeşim.Allah razı olsun. selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

islamiyet142 yazdı:
arkadaşlar allah hepinizden razı olsun ama benim çok kafam karıştı şimdi aileden öğrenilen hatta bazı din adamlarınında söyledikleri sözler şirk içerdiğini öğrendim. ben bu sözlerin bazılarını kullandım bilmeyerek allah affetsin bizi napmamgerekiyo etrafımızda okadar küfredenler varki bırakın bilmeyerek küfre düşmeyi bile bile dine imana küfrediyolar cocuklarımızda bunları hemen kapıyolar sokakta,okulda,tv,de bizler yanliş olduğunu anlatıyoruz ama bir fayda sağlamıyo yanımızda olmosoda biz yokken söylüyorlar napabilirim bilmiyorum allah yardımcımız olsun

Allah sizden de razı olsun inş. kardeşim.. bilmeden söylenilen şeylerin günah olmadığı söyleniyor.. ama bildikten sonra artık bir sorumluluk başlıyor.öğrendikten sonra yapmamanız önemli.. yine de bilen insanlara danışın inş. selametle

44agah

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun

ressam_m

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM HEPİMİZİ ŞİRK'E DÜŞMEKTEN KORUSUN.

ysm_in

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. sizlere bir şey sormak istiyorum "ölmek istiyorum,ölümü bekliyorum... " demek şirke giriyormu acaba? arkadaşlarım Allah'a şirk koşmuş olunduğunu söylüyorlar gerçektende şirk mi koşulmuş oluyor yardımcı olursanız çok sevinirim....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ysm_in yazdı:
S.A. sizlere bir şey sormak istiyorum "ölmek istiyorum,ölümü bekliyorum... " demek şirke giriyormu acaba? arkadaşlarım Allah'a şirk koşmuş olunduğunu söylüyorlar gerçektende şirk mi koşulmuş oluyor yardımcı olursanız çok sevinirim....

ve aleyküm selam kardeşim, sorunuzu ''sorularla islamiyet'' bölümüne sorarsanız tatmin edici bir cevap alabilirsiniz kardeşim. selametle kalın.

dil@r@

Kayıtlı Kullanıcı

0BUNLAR ÇOK KÖTÜ SÖZLER:(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt