sizin nasıl bir zihniyete tabi olduğunuz verdiğiniz selam şeklinden anlaşılıyor...aklınız sıra ben hidayet üzere değilim o yüzden bana selamün aleyküm deyip vebal almak istemiyorsunuz...
peki bende size selam vermeyeceğim...bende aynısını söylüyorum allahın selamı hidayete tabi olanların üzerine olsun...
1.si...aliye_aliye hanımın açtığı bu foumu okuyun. ehli sünnet alimlerinin belirlediği hükümleri öğrenin ondan sonra bu ilimle, seyyit kutup ve mevdudi nin kitaplarına bakın belki ne demek istediğimi anlarsınız...
2.si...bu isimlerin hayatlarının islam davası ile dolup taştığını düşünüyorsunuz. fakat emin olun ki yanılıyorsunuz... bu isimlerin hayatları islamda reform davasıyla dolup taşmıştır... ve bu adamların kendilerine önder edindiği zevat ibn-i teymiyye, cemaleddin efgani, ve şeyh abduh' tur biliyormusunuz...
3.sü.. bir kişinin müslüman veya kafir olduğunu bilmek veya söylemek için ehli sünnet itikadını bilmek yeterlidir...ve ben daha önceki yazımdada belirttiğim gibi seyyit kutup'un kendisi bir sorunum yok benim derdim bıraktığı eserlerledir...kendisi şehit olmuş ise buna sevinirim veya mürted ölmüş ise bunada üzülürüm sonuçta bu bir kişinin cennet veya cehenneme gitme meselesidir...oysa geride kalan kitapları kitleleri ateşe sürüklüyor...bu sebeple ehli sünnet yaşamak ve ehli sünnet ölmek için bu fikirlerden ve bu saydığım şahıslarının kitaplarından uzakdurmak gerektiğini savunuyorum...
4.sü...size şunu hatırlatmak isrerim resulullah buyurdu ki: kim birkimseye kafir derse eğer o özellik okimsede yoksa bu söze siz düçar olursunuz. demişsiniz...
sadakarasülüllah diyorum; ve siz biliyormusunuz seyyit kutup ve mevdudi hayatlarında ve kitaplarında bir çok islam alimini kafir ilan etmiştir. "tarikat şirktir" diyerek yüzbinlerce mutasavvufu müşrik ve yüzlerce mürşidi kamili de müşrik başı olmakla itham etmiştir...ki bunların içinde; imamı rabbani,abdülkadir geylani,mevlana,yunus emre,halidi bağdadi,ahmet yesevi,şeyh edebali, gibi islamın delili olabilecek kapasideki allameyi cihan zatlar da vardır...bu kişilere kafir diyenin halini düşünmenizi tavsiye ederim...
5.si.. süleyman ateş,zekeriya beyaz ve yaşar nuri öztürk
bu ismlerini saydığım din eşkiyaların kafir olduğunu söylüyorum ve bu iddia'ma yüzlerce delil getirebilirim..peki siz bunların müslüman olduklarına delil getirebilirmisiniz
6.sı... nisa 94'ü okudum sadakallahül-azim
rabbimiz araştırmadan iyice öğrenmeden kimseye kafir demeyin buyuruyor hemde dünya menfeati için... benim bunda bir menfatim söz konusu değil..
ve inanın ben bu adamların bir kısmını küfür ile bir kısmınıda islamda reformculukla yani bid'at ehli olmakla itham ederken,,,, sizin islam alimi derken araştırdığınızın en az 10 misli araştırıyorum
sizede rabbimizin bu ayetini okumanızı tavsiye ederim..
âli imran 7 - Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.
aliye_aliye kardeşim forum'unu işgal ettiğim için üzgünüm hakkını helal et...