Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER. (1 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Kardeş, konumu dağıtmanızı istemiyorum ve buna da müsade etmem bilesiniz..

Öncelikle bu meseleye neden takıldığınızı bilmek isterim, öncelikle şunu sorayım, siz diyalogçu musunuz? Bu bir..

İkinci sorum, siz hristiyanlardaki teslis inancıyla bizdeki tevhid esasını bir mi sayıyorsunuz? Şayet bir saymıyorsanız, burada celalleneceğiniz bir durum yok..İslama girme şartı öncelikle Allah'ı bir ve tek kabul etmek, gönderdikleri Resul ve Nebilere ayrım yapmadan iman etmek ve diğer esaslar..

Mahmut Toptaş, Şifa tefsirinde şöyle bir açıklamaya yer veriyor..Ehl-i Kitaptan dünyada iken hayırlı ameller işleyenlere Allah c.c, dünyada iken çeşitli rızık ve mükafatlarla onlara ihsanlarda bulunacaktır, yaptıkları hayırlı amellerin bir mükafatı olarak...Ama aynı gayrimüslim, ahirette, inancından ötürü Rabbimiz c.c tarafından hesaba çekilecek ve malum akıbete uğrayacaktır..

''Allah c.c katında tek din İslamdır..'' AL-İ İMRAN/ 19
''Sizler inandıktan sonra, kendinize başka dinler seçerseniz, biliniz ki Allah c.c İslamdan başka hiçbir dinden razı değildir..'' AL-İ İMRAN/ 85

Benim anlattığım gayet açık ve nettir..İslamın ve imanın şartlarına istisnasız ve gereği gibi iman etmedikleri müddetçe, hayırlı amelleri v.s'leri onları kurtarmayacaktır (onların mükafatı zaten onlara dünyada iken verilecek, ancak onların ahiretten yana bir nasipleri olmayacaktır..Ayrıntı için tefsirlere bakabilirsiniz)...Hayırlı ameller işliyordur ama Efendimiz (s.a.v)'i kabul etmiyordur, Üzeyr ve İsa, O'nun oğludur diyordur..Bu itikatte olan kimselerin hayırlı amelleri ne kadar eder söyler misiniz?

Ayeti, çekmek istediğimiz manalara çekmeyelim.. ''KİM ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIR İSE...'' burası imanın şartları değil midir kardeşim?Ayet hepsini zikretmiyor şartların ama orada vurgulanan şey, imanın şartlarına eksiksiz iman eden anlamı var.Ayetleri parça parça değil, bütün olarak düşünün... Bu şartlara peygamberlere iman da dahil değil midir? Ve bizim Efendimizi kabul etmeyecekler, sadece hayırlı amellerle kurtuluşa erenlerden olacaklar..İslam böyle bir lüksü müslümana bile vaad etmiyor..

Ayetleri istediğimiz manalara çekmeyelim..İslam herşeyiyle bir bütündür..İtikadi esaslar tamamıyla yerine getirilecek ve hayırlı ameller de olacak bunun yanında..

İslama tüm rükunleriyle inanmadıkça Allah c.c. onlardan,hayır adına dünyayı yeniden imar etseler dahi razı olmayacaktır..Bunun açıklaması olarak da yukarıdaki iki ayet yeterlidir.. Selametle..

Allah Sizden razı olsun kardeşim!

fikretc

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş, konumu dağıtmanızı istemiyorum ve buna da müsade etmem bilesiniz..

Öncelikle bu meseleye neden takıldığınızı bilmek isterim, öncelikle şunu sorayım, siz diyalogçu musunuz? Bu bir..

İkinci sorum, siz hristiyanlardaki teslis inancıyla bizdeki tevhid esasını bir mi sayıyorsunuz? Şayet bir saymıyorsanız, burada celalleneceğiniz bir durum yok..İslama girme şartı öncelikle Allah'ı bir ve tek kabul etmek, gönderdikleri Resul ve Nebilere ayrım yapmadan iman etmek ve diğer esaslar..

Mahmut Toptaş, Şifa tefsirinde şöyle bir açıklamaya yer veriyor..Ehl-i Kitaptan dünyada iken hayırlı ameller işleyenlere Allah c.c, dünyada iken çeşitli rızık ve mükafatlarla onlara ihsanlarda bulunacaktır, yaptıkları hayırlı amellerin bir mükafatı olarak...Ama aynı gayrimüslim, ahirette, inancından ötürü Rabbimiz c.c tarafından hesaba çekilecek ve malum akıbete uğrayacaktır..

''Allah c.c katında tek din İslamdır..'' AL-İ İMRAN/ 19
''Sizler inandıktan sonra, kendinize başka dinler seçerseniz, biliniz ki Allah c.c İslamdan başka hiçbir dinden razı değildir..'' AL-İ İMRAN/ 85

Benim anlattığım gayet açık ve nettir..İslamın ve imanın şartlarına istisnasız ve gereği gibi iman etmedikleri müddetçe, hayırlı amelleri v.s'leri onları kurtarmayacaktır (onların mükafatı zaten onlara dünyada iken verilecek, ancak onların ahiretten yana bir nasipleri olmayacaktır..Ayrıntı için tefsirlere bakabilirsiniz)...Hayırlı ameller işliyordur ama Efendimiz (s.a.v)'i kabul etmiyordur, Üzeyr ve İsa, O'nun oğludur diyordur..Bu itikatte olan kimselerin hayırlı amelleri ne kadar eder söyler misiniz?

Ayeti, çekmek istediğimiz manalara çekmeyelim.. ''KİM ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIR İSE...'' burası imanın şartları değil midir kardeşim?Ayet hepsini zikretmiyor şartların ama orada vurgulanan şey, imanın şartlarına eksiksiz iman eden anlamı var.Ayetleri parça parça değil, bütün olarak düşünün... Bu şartlara peygamberlere iman da dahil değil midir? Ve bizim Efendimizi kabul etmeyecekler, sadece hayırlı amellerle kurtuluşa erenlerden olacaklar..İslam böyle bir lüksü müslümana bile vaad etmiyor..

Ayetleri istediğimiz manalara çekmeyelim..İslam herşeyiyle bir bütündür..İtikadi esaslar tamamıyla yerine getirilecek ve hayırlı ameller de olacak bunun yanında..

İslama tüm rükunleriyle inanmadıkça Allah c.c. onlardan,hayır adına dünyayı yeniden imar etseler dahi razı olmayacaktır..Bunun açıklaması olarak da yukarıdaki iki ayet yeterlidir.. Selametle..

Öncelikle konunuzu bölmek diye bir niyet içerisnde değilim. Sadece bir tespite yönelik yaklaşımımı söylemek istedim.

Neden gözüme takıldı? Çünkü Bahsettiğiniz insanlar Ehl-i Kitap. Diyalokçu falan da değilim samimi bulmuyorum. Hem bu tarafı hem de o tarafı.

Ben hıristiyanım deyip teslil inancına göre hareket edeni kastetmiyorum. Onda şirk var çünkü.

Allah Katında ki dinin tek olduğuna ve islam olduğuna imanım tamdır. Ama Hıristiyanlarında esasında ve ya yahudilerinde esasında müslüman olduklarını Ayette Allah c.c. Bahsediyor.

(Ama şimdiki hıristiyanlarda bunu göremiyorsan veya onlarda bu hali görmüyorsan bana sorma nasıl müslüman diye, Allah Ayetinde anlatmış. Şöyleki;

"İsa onlardaki inkarcılığı sezince: Allah yolunda bana yardımcı olacaklar kimlerdir? dedi. Havariler: Biz Allah yolunun yardımcılarıyız. Allah'a inandık. Şahit ol ki bizler müslümanlarız, Cevabını verdiler. Al-i İmran Suresi, 52) " İsterseniz interaktif ister evinizdeki Kelam dan bakın Ayette Müslüman kelimesi geçiyor. al-i imran suresi 67. ayette de İbrahim A.S. dan bahsederken Yahudilik veya hıristiyanlıktan öte müslümanlığı tarif ediyor. Hem Peygamberimiz bile "Atam İbrahim'in dini üzere geldim" buyurmuyorlar mı? )

'KİM ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIR İSE...'' sözünde Allah c.c. neden diğerlerinden bahsetmiyor. Kul O nun kulu, istediğini şartlarına riayet ediyorsa istediği şekilde vaat ediyor. Demek ki onlar için bunu uygun görüyor. Bunda yan anlam aramaya ne gerek var. Hem ne kadar doğru bu söylem.

KESİNLİKLE AYETLERİ SAĞA SOLA ÇEKMEK TARİFİ BİLE BANA ÇOK AĞIR GELİYOR. HADDİM DEĞİL. SADECE ALLAH2IN KELAMINDAN SİZLERE ÖRNEK VERDİM. SİZLERDE BANA ÖRNEK VERDİNİZ. ALLAH RAZI OLSUN.
İSTERSENİZ BİR DAHA KONUNUZDA SİZLERİ RAHATSIZ ETMEM.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
diyalogcu veya nurcu olmak o kadar mı ayıp ki kendileri ''misyonlarını'' gizleme yolunu tutmuşlar?

çok yanlış anladın sarfettiğin sözlerin İslam dinindeki hükmünü yukarda anlatmışız.

''Kuranı kendi kafasına göre yorumlayan kafir olur''
Hadisi Şerif

Bak ben önceden hristiyan idim ,bu küfrü içten tanıyorum ,ama şimdi Allaha şükür! 10 yıldır müslümanım!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ama Hıristiyanlarında esasında ve ya yahudilerinde esasında müslüman olduklarını Ayette Allah c.c. Bahsediyor.

(Ama şimdiki hıristiyanlarda bunu göremiyorsan veya onlarda bu hali görmüyorsan bana sorma nasıl müslüman diye, Allah Ayetinde anlatmış. Şöyleki;

"İsa onlardaki inkarcılığı sezince: Allah yolunda bana yardımcı olacaklar kimlerdir? dedi. Havariler: Biz Allah yolunun yardımcılarıyız. Allah'a inandık. Şahit ol ki bizler müslümanlarız, Cevabını verdiler. Al-i İmran Suresi, 52) " İsterseniz interaktif ister evinizdeki Kelam dan bakın Ayette Müslüman kelimesi geçiyor. al-i imran suresi 67. ayette de İbrahim A.S. dan bahsederken Yahudilik veya hıristiyanlıktan öte müslümanlığı tarif ediyor. Hem Peygamberimiz bile "Atam İbrahim'in dini üzere geldim" buyurmuyorlar mı? )

'KİM ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIR İSE...'' sözünde Allah c.c. neden diğerlerinden bahsetmiyor. Kul O nun kulu, istediğini şartlarına riayet ediyorsa istediği şekilde vaat ediyor. Demek ki onlar için bunu uygun görüyor. Bunda yan anlam aramaya ne gerek var. Hem ne kadar doğru bu söylem.

1-) Bugüne kadar, yeryüzüne inen din sadece İslam olmuştur..Gelen peygamberler, birbirilerini ''TAMAMLAYAN'' olarak gelmişlerdir..Dolayısıyla Adem (a.s)'dan son peygamberimiz (s.a.v)'e kadar sadece tek bir din anlatılmış, ve bu dinin son tamamlayıcısı olarak da Efendimiz (s.a.v) gönderilmiştir..Nitekim, Efendimiz (s.a.v) de : ''Ben kamil din olan İslam'ı tamamlamak üzere gönderildim.'' buyuruyor..Dolayısıyla, önceden gelen peygamberler de (aleyhümüsselam) İslam üzere idiler, son peygamberimiz de..Bahsettiğiniz ehl-i kitap, Efendimiz (s.a.v)'in hak peygamber oluşunu kabul edenler, Tevhid üzere olanlar ve kutsal kitabımızı kabul eden o çağın ehl-i kitabıdır (Zira Efendimiz (s.a.v)'in peygamberliğine iman eden hristiyan ve yahudiler de olmuştur)...Elbette ki o ayetteki müslüman ifadesi bu çağın nasranilerini anlatmıyor..Çünkü tahrif edilmemiş İncil'de son peygamberimizin geleceği bildirilmiş idi.. Tahrif edilmemiş İncilde geçen ''son peygamber gelecektir.'' kelamına iman eden ehl-i kitap, peygamberimizi kabul ederse ve diğer şartları da kabul ederse ''MÜSLÜMANDIR..''

2-) İmanın şartlarına neden Allah c.c değinmemiş? diye bir soru sormuşsunuz..Siz de biliyorsunuz ki Kur'an-ı Kerim'de tüm ayetler detaylıca bildirilmemektedir...Ama oradaki iki koşul dahi, imanın şartlarından bahsedildiğini anlamamıza yeter bir kanıttır..Gerisinin sayılmasına sizce lüzum var mı? Kur'an'da her ayet detaylıca anlatılmıyor ve Kur'andan sonra ikinci kaynağımız ''Sünnet-i Seniyye'' derken amacımız da bu zaten..Kur'anda değinilmeyen ayrıntıları Efendimizin sünnetinde bulmalıyız.Burada cevap arayalım diye, ikinci bir kaynağımız var..Kaldı ki bu konuda kutsal kitabımız, sünnet kaynağına ihtiyaç duymayacağımız kadar açık ve nettir..

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Bir mü’min, "Kur’an’a, Peygamber’e inandım" demek suretiyle İslam akaidini kabul ediyor. Bu da imanın altı şartını yerine getirmekle ancak mümkün olabiliyor...

Bir insanın Müslüman olabilmesi için İslam’ın altı şartını mutlak surette kabulü zaruridir. Bunlar nelerdir? Allah’ın birliğine, eşi ve benzeri olmadığına inanmaktır. Biz icmalî olarak, Cenab–ı Hakk’ın birliğine iman edip, O’nun sıfat–ı bari sahibi olduğunu kabul ederiz.

Bir Rabbin Allah olabilmesi için Kur’an’ın, bizzat Cenab–ı Hakk’ın vasfettiği ilahlık sıfatlarına malik olması lazımdır. Sen öyle bir Allah tarif edersin ki bu Allah –haşa– doğar, sonu olur. Bu itikattaki Rab, Allah olmaz. Yine sen "Allah" der, O’nun doğduğunu veya doğurduğunu söylersen şirk koşmuş olursun. Burada ifade etmeye çalıştığım husus, Kur’an’ın, İslam’ın, özellikle Hz. Muhammed’in (sav) beyanı veçhile iman esaslarını kabul etmek her Müslüman’ın üzerine farz–ı ayindir. Bir Müslüman, Allah’ın meleklerine de, Kur’an nasıl tarif etmişse öyle inanacaktır.

Bir kişinin Müslüman olabilmesi için 104 kitabın tamamına iman etmesi de şarttır. Bunların 100 tanesi suhuf/sahifeler şeklinde, dört tanesi de kitaptır. Peygamber Efendimiz’e gelen Kur’an’ı kabul etmeyen insana sen "Müslüman" diyemezsin. Bunu deme hakkını hiç kimse kimseye veremez. Çünkü imanın ölçüsünü koyan ne sensin ne de benim. Bazıları zannediyorlar ki, bu ölçüyü mezhep imamları koymuştur. İmanda ölçü, Allah’ın ve Resulü’nün dediğidir. Burada ne bir mezhep imamı, ne bir ulema ölçü koymamıştır. Konulan ölçüler Allah’a aittir, peygamberine aittir. Kur’an’ın değil tamamını, bir ayetini inkar etmek bile küfre mucip bir harekettir. Zira Cenab–ı Hak, "Onlar ki ayetlerimizden bazılarını kabul, bazılarını reddederler. Onlar kafirlerin ta kendisidir" (Nahl, 15/90–93 buyuruyor.

Başka? Bütün peygamberlere inanacagız. Özellikle son peygamber Hz. Muhammed’i (sav) tasdik edecek, O’nu kabul edecek ve O’nun yolundan gideceğiz. "Kabul ettim" diyorsun; ama Peygamberle ne ilgin, ne alakan var. Peygamber Efendimiz’in getirdiğini her mümin yaşamakla mükelleftir.

İman ne demektir?
Peygamberimizin Allahtan getirdiği bütün şeylerin doğru olduğuna kalbi ile inanmak ve inandığını dili ile söylemektir.

İmanın şartları nelerdir?
İmanın şartları altı tanedir.
1.Allaha iman
2.Peygamberlere iman
3.Kitablara iman
5.Ahiret gününe iman
6.Kadere hayır ve şerre iman

İman kaç kısma ayrılır?
İman iki kısma ayrılır
1.Tafsili iman
2.İcmali iman

Tafsili iman ne demektir?
İmanın altı esasının hepsine teferruatıyla birlikte ayrı ayrı inanmaktır

İcmali iman ne demektir?
Yüce Allahın son Peygamberi Hz. Muhammed(sav) aracılığıyla bildirdiği her şeye toptan iman etmekir.

İnanç bakımından insanlar kaça ayrılır?
Dört kısma ayrılır .
1.Mümin
2.Münafık
3.Kafir
4.Müşrik

bunlardan,ahiret hayatında sadece Mü'minler ebedi cennetliktir.
Mümin dışındaki hepsi kafir oldukları için hepsi cehennemliktir.

Münafık kime denir?
Allahın varlığına ve birliğine,Hz. Muhammed'in peygamberliğine ve Hz.Peygamberin getirdiklerine kalbi inanmadığı halde dili ile inandığını söyleyen kişiye denir.

Kafir kime denir?
Kafir; Allahın varlığına ve birliğine,Hz. Muhammed'in peygamberliğine ve Hz. Peygamberin getirdiklerine kalb ile inanmayan ve inanmadiğını dili ile söyleyen kimselere denir.

Müşrik kime denir?
Allaha şirk koşan kimselere denir.

Edille-i şerriye kaçtır?
1.Kitab
2.Sünnet
3.İcma
4.Kıyas
(Alli'yyü'l-Kari,Şehrü Fıkhı'l-Ekber)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
نعىمة;536473' Alıntı:
Bak ben önceden hristiyan idim ,bu küfrü içten tanıyorum ,ama şimdi Allaha şükür! 10 yıldır müslümanım!

Selamün Aleyküm kardeşim..Sizin adınıza çok sevindim..Rabbimiz c.c razı olsun, İslam üzere sabit kılsın kalbinizi..Ne mutlu size..Rabbimiz c.c ecrinizi en güzeliyle versin inşallah..Selam ve dua ile.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim..Sizin adınıza çok sevindim..Rabbimiz c.c razı olsun, İslam üzere sabit kılsın kalbinizi..Ne mutlu size..Rabbimiz c.c ecrinizi en güzeliyle versin inşallah..Selam ve dua ile.

teşekkür ederim dostum kardeşim ,ben ta çocukluğumdan beri İslama mail idim
herşeyini ama herşeyini çok beğeniyordum,yalnız ailem müslüman değillerdi.
onlar şimdi kalkıp bana mı anlatacaklar hristiyanların kim olduklarını !?
ben Hz. Muhammede aşık oldum ,Kurana aşık oldum Allaha şükür ki beni cehennem ateşinden kurtardı! İslam Dini hayatımın manası gözümün nuru ,
üzülsünler şimdi : pek çok hristiyan artık İslamı Hz.Muhammedi (sav) kabul edip hristiyanlıktan çıkıp müslüman oluyor! Allaha şükür
onların batıl inancına da kimse girmek istemiyor o yüzden ayetleri çarpıtmak zorunda kalıyorlar.ama:'ALLAH NURUNU TAMAMLAYICIDIR ,VELEV KAFİRLER NEFRET DUYSA DA !'

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
نعىمة;536505' Alıntı:
teşekkür ederim dostum kardeşim ,ben ta çocukluğumdan beri İslama mail idim
herşeyini ama herşeyini çok beğeniyordum,yalnız ailem müslüman değillerdi.
onlar şimdi kalkıp bana mı anlatacaklar hristiyanların kim olduklarını !?
ben Hz. Muhammede aşık oldum ,Kurana aşık oldum Allaha şükür ki beni cehennem ateşinden kurtardı! İslam Dini hayatımın manası gözümün nuru ,
üzülsünler şimdi : pek çok hristiyan artık İslamı Hz.Muhammedi (sav) kabul edip hristiyanlıktan çıkıp müslüman oluyor! Allaha şükür
onların batıl inancına da kimse girmek istemiyor o yüzden ayetleri çarpıtmak zorunda kalıyorlar.ama:'ALLAH NURUNU TAMAMLAYICIDIR ,VELEV KAFİRLER NEFRET DUYSA DA !'

Selamün Aleyküm kardeşim..Ne mutlu size, gerçekten çok çok sevindim..Böyle şeyler duydukça Rabbimize hamdü senalarım artıyor..Tıpkı sizin yazdıklarınızda olduğu gibi..Allah c.c sizden, ebeden razı ve memnun olsun..Rabbimiz c.c ailenize de bu hidayeti nasip eylesin:gulegule..Bunun için var gücünüzle çabalayın inşallah..Kendinizi kurtarmışsınız hamd olsun, aileniz için de uğraşın inşallah kardeşim...Rabbimiz c.c vaadini bir bir gerçekleştiriyor, şükürler olsun...Kafirler istemese de Rahman c.c nurunu tamamlayacak..Hepimiz bugünlerin özlemini çekiyoruz..Görmemiz nasip olur inşallah..Rabbimiz c.c, her daim yardımcınız olsun, ailenize de nasip eylesin bu hidayet pınarını..

Melekler sizleri firdevslerde ağırlasın inşallah..Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile kardeşim.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim..Ne mutlu size, gerçekten çok çok sevindim..Böyle şeyler duydukça Rabbimize hamdü senalarım artıyor..Tıpkı sizin yazdıklarınızda olduğu gibi..Allah c.c sizden, ebeden razı ve memnun olsun..Rabbimiz c.c ailenize de bu hidayeti nasip eylesin:gulegule..Bunun için var gücünüzle çabalayın inşallah..Kendinizi kurtarmışsınız hamd olsun, aileniz için de uğraşın inşallah kardeşim...Rabbimiz c.c vaadini bir bir gerçekleştiriyor, şükürler olsun...Kafirler istemese de Rahman c.c nurunu tamamlayacak..Hepimiz bugünlerin özlemini çekiyoruz..Görmemiz nasip olur inşallah..Rabbimiz c.c, her daim yardımcınız olsun, ailenize de nasip eylesin bu hidayet pınarını..

Melekler sizleri firdevslerde ağırlasın inşallah..Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile kardeşim.

gözlerim doldu, teşekkür ederim kardeşim ,aynen size de Allahü teala ne muradınız varsa kabul eylesin! İnşallah o mutlu günleri göreceğiz, Allah imanımızı muhafaza eylesin!

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
hanımefendi kardeşim aliye aliye'ye

selamün aleyküm;

bu ve bunun gibi kaliteli paylaşımlarınızdan ötürü, rabbim ecrinizi ziyade eylesin...hayırlı çalışmalarınızda rabbim yardımcınız olsun. ve ayaklarınızı dini üzere sabit kılsın...amin

yazmış olduğunuz şirk yani küfür sözleri(itikat ilmi) hakikaten bir müslüman'ın ilk önce öğrenmesi gereken ilimdir. ve bu çalışmanız takdire şayandır..

.. bununla beraber benim size yazıp yazmamakta uzun zaman tereddüt ettiğim, ve sonunda yazmakta karar kıldığım konu bu konudan farklı gibi gözüksede aslında paraleldir...

başka yazılarınızda görmüştüm ki;

seyyit kutup'u büyük bir islam mücahidi görüyor kitaplarını okuyor istifade ediyormuşsunuz...(umarım yanılıyorumdur)

oysaki seyyit kutup ehli sünnet inancından sapmış bir adamdır ve sizin madde madde yazmış olduğunuz küfür gerektiren sözlerden bir kaçını ısrarla kitaplarında yazmıştır....

umarım bunu düşünürsünüz

ve bu yazımı; şahsınıza bir kınama ve azarlama olarak değil... bir kardeş tavsiyesi kabûl etmeniz dileği ile....

selamün aleyküm..

nazif kaptan

Kayıtlı Kullanıcı
s.a aranıza yeni katıldım ve yeni bilgilere muhtacım şimdiden hepinizden ALLAH razı olsun

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
aliye ablacığım,paylaşımın için ALLAH cc razı olsun inşallah..:evet
benim takıldığım bi yer var..
"İLAHİLER MÜZİKLE SÖYLENMEZ" DİYORLAR..
tabiki içinde ALLAH I CC ,RESULÜNÜ SAV , DİĞER PEYGAMBERLERİ,HALİFELERİ ZİKREDEN İLAHİLER ÇOK..
VE ÇOĞU MÜZİKLİ.. DAHA ÇOK İNSANIN KULAĞINA HİTAP EDEREK,SÖZLERİNİN ÖN PLANDA OLMASI ŞEKLİNDE,KALBE HİSSETTİRİLMEYE ÇALIŞILAN İLAHİLER,GÜNÜMÜZDE ÇOKÇA FAZLALAŞTI..AMA GENÇLİĞİN DURUMU ORTADAYKEN,BÖYLE İLAHİLERİN SÖZLERİNİ DİNLEMEYE YATKINLIK,KATILIM ARTMASI İÇİN,Bİ BAKIMA DOĞRU Bİ OLAY DEĞİL Mİ BU ÇALGILI İLAHİLER..
selam ve dualarımla..:H

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
aliye ablacığım,paylaşımın için ALLAH cc razı olsun inşallah..:evet
benim takıldığım bi yer var..
"İLAHİLER MÜZİKLE SÖYLENMEZ" DİYORLAR..
tabiki içinde ALLAH I CC ,RESULÜNÜ SAV , DİĞER PEYGAMBERLERİ,HALİFELERİ ZİKREDEN İLAHİLER ÇOK..
VE ÇOĞU MÜZİKLİ.. DAHA ÇOK İNSANIN KULAĞINA HİTAP EDEREK,SÖZLERİNİN ÖN PLANDA OLMASI ŞEKLİNDE,KALBE HİSSETTİRİLMEYE ÇALIŞILAN İLAHİLER,GÜNÜMÜZDE ÇOKÇA FAZLALAŞTI..AMA GENÇLİĞİN DURUMU ORTADAYKEN,BÖYLE İLAHİLERİN SÖZLERİNİ DİNLEMEYE YATKINLIK,KATILIM ARTMASI İÇİN,Bİ BAKIMA DOĞRU Bİ OLAY DEĞİL Mİ BU ÇALGILI İLAHİLER..
selam ve dualarımla..:H

selamün aleyküm
izninizle, İmam Gazali şöyle der :''müzik fasık için fısktır,aşık için aşktır.ancak dünya sevgisi,şehvet duyguları ile ilgili müzik dinlemek haramdır''

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
konuyu çok güzel açmış ve işlemişsin okuriken insanı düşündürüyor ayrıca öğretiyor düşünüyorsun acaba ben bunların hangisini yapıyorum öğreniyorsun ve bir daha yapıyor isen yapmamaya gayret ediyorsun .allah'razı olsun her geçen gün yeni birşeyler öğrenebiliyor veya öğretilebiliyor ise ne mutlu benim fikrimce bu sitede her geçen günboş bir zaman olduğunu zannetmiyorum emeğigeçen herkesten ALLAH(CC)razı olsun .ALLAH'A EMANET OLUN B):TB)

minel_ask

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm;

bu ve bunun gibi kaliteli paylaşımlarınızdan ötürü, rabbim ecrinizi ziyade eylesin...hayırlı çalışmalarınızda rabbim yardımcınız olsun. ve ayaklarınızı dini üzere sabit kılsın...amin

yazmış olduğunuz şirk yani küfür sözleri(itikat ilmi) hakikaten bir müslüman'ın ilk önce öğrenmesi gereken ilimdir. ve bu çalışmanız takdire şayandır..

.. bununla beraber benim size yazıp yazmamakta uzun zaman tereddüt ettiğim, ve sonunda yazmakta karar kıldığım konu bu konudan farklı gibi gözüksede aslında paraleldir...

seyyit kutup'u büyük bir islam mücahidi görüyor kitaplarını okuyor istifade ediyormuşsunuz...(umarım yanılıyorumdur)

oysaki seyyit kutup ehli sünnet inancından sapmış bir adamdır ve sizin madde madde yazmış olduğunuz küfür gerektiren sözlerden bir kaçını ısrarla kitaplarında yazmıştır....

umarım bunu düşünürsünüz

ve bu yazımı; şahsınıza bir kınama ve azarlama olarak değil... bir kardeş tavsiyesi kabûl etmeniz dileği ile....

selamün aleyküm..

ve aleyküm selam verahmetullah
seyyid kutub ismini görünce size danışmak istedim. yakın bir zaman önce bir abimden "fi zilalil kuran" adlı tefsirin ilk cildini aldım, başlamak nasip olmamıştı daha.
seyyid kutub'un ehli sünnet inancından sapmış biri olduğuna dair bildiklerinizi paylaşabilir misiniz kardeşim? yardımcı olacağınızı ümid ediyorum inşaallah.

Allaha emanet olun. esselamu aleyküm

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm;

umarım bunu düşünürsünüz

selamün aleyküm..

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü,
Güzel düşünce ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Rabbimiz c.c razı olsun sizden daimen ve cümlemizi islam üzere sabit kullarından eylesin, sizin de kıymetli emeklerinizin karşılığını ziyadesiyle bahşeylesin inşallah..Amin.

Seyyit Kutubla ilgili birkaç kitap okumuştum, o da cihad ile ilgili olan eserleriydi..Ehl-i Sünnet olmadığını bir sitede okumuştum ama ölmeden önce tevbe ettiği söyleniyor ehl-i sünnet ulemalarınca..Ben onun cihada önem veren taraflarını müspet buluyorum sadece..Bunun dışındakiler konusunda pek bir bilgi sahibi değilim..''Cihad'' ve ''Yahudi İle Savaşımız'' adlı eserini okudum..Çağımızın müslümanlarınca artık kaçınılmaz ve bir an önce yapılması gereken bir ''farz'' olarak gördüğüm cihad konusuna değinmesi hasebiyle birkaç eserini okumuştum..Bunun dışında cihad eserleri olarak ehli sünnet alimlerini okuyorum..Seyyid kutub dönemine merakımın bir sebebi de yaşadığı sosyalist ve diktatör rejimin müslümanlara uyguladığı zulümler sebebiyle..Bu zulümleri çağımızla da kıyas etmek için..Şu an günümüz siyasi rejimlerinin de müslümanlara olan yaklaşımlarını dikkatle takip ediyorum.

İnşallah bizler, artık cihad şuurunu kalplerimize nakşedenlerden ve bu yolda Allah için cehd gösterenlerden oluruz..Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile inşallah.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü,
Güzel düşünce ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Rabbimiz c.c razı olsun sizden daimen ve cümlemizi islam üzere sabit kullarından eylesin, sizin de kıymetli emeklerinizin karşılığını ziyadesiyle bahşeylesin inşallah..Amin.

Seyyit Kutubla ilgili birkaç kitap okumuştum, o da cihad ile ilgili olan eserleriydi..Ehl-i Sünnet olmadığını bir sitede okumuştum ama ölmeden önce tevbe ettiği söyleniyor ehl-i sünnet ulemalarınca..Ben onun cihada önem veren taraflarını müspet buluyorum sadece..Bunun dışındakiler konusunda pek bir bilgi sahibi değilim..''Cihad'' ve ''Yahudi İle Savaşımız'' adlı eserini okudum..Çağımızın müslümanlarınca artık kaçınılmaz ve bir an önce yapılması gereken bir ''farz'' olarak gördüğüm cihad konusuna değinmesi hasebiyle birkaç eserini okumuştum..Bunun dışında cihad eserleri olarak ehli sünnet alimlerini okuyorum..Seyyid kutub dönemine merakımın bir sebebi de yaşadığı sosyalist ve diktatör rejimin müslümanlara uyguladığı zulümler sebebiyle..Bu zulümleri çağımızla da kıyas etmek için..Şu an günümüz siyasi rejimlerinin de müslümanlara olan yaklaşımlarını dikkatle takip ediyorum.

İnşallah bizler, artık cihad şuurunu kalplerimize nakşedenlerden ve bu yolda Allah için cehd gösterenlerden oluruz..Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile inşallah.

selamün aleyküm

muhtereme aliye_aliye;

öncelikle yazımı olumlu karşıladığınız için size müteşekkirim....

seyyit kutup'un tevbe edip etmemesi mühim değil... ben kendisinin düşmanı değilim eğer tevbe etmiş ve imanlı bir şekilde ahirete intikal ettiyse buna bizde çok seviniriz...

benim düşmanlığım ondan geriye kalan kitaplara ve fikirleredir...
kendisi kur'an merkezli bir dini savunmuştur.. ama bu süslü söylem aslında bir bakıma dinsizliktir...zira sünnet ve mezheb bu söylem ile iptal edilmeye çalışılmaktadır....dikkat ederseniz reformistler sık sık bunu gündeme getirirler "kur'an islamı", "kur'an daki din" gibi söz ve düşünceler islamı yıkma çabasında olanların sapık söylemleridir...

SEYYÄ°T KUTUP MEZHEPSÄ°Z MÄ°? | zehirli.org

size vermiş olduğum bu link'te seyyit kutup'un kitaplarındaki hataların bir kısmını bulacaksınız.... oldukça uzun bir yazıdır...bu yazıyı farklı zamanlarda iki defa okumuştum...tavsiye ederim mutlaka okuyun...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm

muhtereme aliye_aliye;

öncelikle yazımı olumlu karşıladığınız için size müteşekkirim....

seyyit kutup'un tevbe edip etmemesi mühim değil... ben kendisinin düşmanı değilim eğer tevbe etmiş ve imanlı bir şekilde ahirete intikal ettiyse buna bizde çok seviniriz...

benim düşmanlığım ondan geriye kalan kitaplara ve fikirleredir...
kendisi kur'an merkezli bir dini savunmuştur.. ama bu süslü söylem aslında bir bakıma dinsizliktir...zira sünnet ve mezheb bu söylem ile iptal edilmeye çalışılmaktadır....dikkat ederseniz reformistler sık sık bunu gündeme getirirler "kur'an islamı", "kur'an daki din" gibi söz ve düşünceler islamı yıkma çabasında olanların sapık söylemleridir...

SEYYÄ°T KUTUP MEZHEPSÄ°Z MÄ°? | zehirli.org

size vermiş olduğum bu link'te seyyit kutup'un kitaplarındaki hataların bir kısmını bulacaksınız.... oldukça uzun bir yazıdır...bu yazıyı farklı zamanlarda iki defa okumuştum...tavsiye ederim mutlaka okuyun...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi berekatühü.
Ben teşekkür ederim faydalı uyarılarınız için.. Allah c.c razı olsun.Linkteki yazıyı daha önce okumuştum.Benim de az önceki yorumumda bir sitede okuduğumu söylediğim yazı zehirli.org'daydı..Hatta orada Teymiyye ve Mevdudi hakkında da bir yazı okumuştum..Milli Gazete yazarlarından Mehmet Şevket Eygi idi yanlış hatırlamıyorsam, onun ölmeden önce tevbe ettiğini ve kitaplarının da birçoğunun içeriğini sonraki baskılarda değiştirdiğini yazmıştı bir makalesinde..O yazıyı milli gazete arşivinden bulabilirsem inşallah birgün forumda paylaşırım..Bu yazıyı ben de birçok yakınıma tavsiye etmiştim, inşallah bundan sonra da faydalı olmasını diliyorum Rabbimizden.

Allah c.c razı olsun.Tekrar teşekkür ederim..Rabbimize emanet olun..Selam ve baki dua ile inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt