Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevmeden evlilik olur mu? (1 Kullanıcı)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sevmeden evlilik olur mu?

aska mecnun yazdı:
bezmi safa yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDENDE SAĞOLUN HAYIRLISI DUA EDİN HEPİNİZİDE ÇOK ÖZLEDİM İNANINKİ

ECMAİN AMİN; DUALARIMIZDASIN BACIM ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH RABBİM GÖNLÜNE GÖRE VERSİN SELAMETLE
ALLAH razı olsun abim

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.

Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.

PSİKOLOG:Yasemin Uçal

s.a.ablalrın en güzeli sevmek sadece ALLAH RIZASI İÇİN kulu sevmek aşkmış sevdaymış hepsi gerçek diğil tabi kişiye göre değişir ama.Bende evleniyorum ama aileme söz geçiremediğim için evlenmek isteyen şahsa ailem istedği için seninle evlenmek zorundayım dediğim halde istiyor.inanmıyorum artık sevgiye çok güzel bi konu ama layık olan kişi sevilmeli bence rabbim herkeze ALLAH AŞKI VERSİN YETER BENCE

S.A CANIM KARDEŞİM ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞGELDİN...BEN NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM...SADECE AĞLIYORUM:(:(...GÖZYAŞLARIMIN SEBEBİNİDE BİLMİYORUM...CANIM BENİM RABBİM HAKKINDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN...HAKKIMIZDA HAYIRILISINI DA GÖNLÜMÜZE RAZI EYLESİN...HER ZAMAN NE OLURSA OLSUN YANINDA OLACAĞIMI BİLMENİ İSTERİM...CANIM KARDEŞİM ALLAHIMA EMANET OL...SELAM VE DUA İLE

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
Kişi evleneceği adayda her şeyden önce eş adayına dair ne hissettiğinden emin olmalı ve bana göre bu duygu önce güven sonra sevgi olmalıdır. Sevmeden asla evlilik yapılmamalı, zira sadece sizi seven biri ile evlendiğinizde eğer zamanla aranızda sevgi filizlenmemişse yaptığı her davranış, söylediği her söz ve tutum sizi olumsuz yönde etkileyecek ve istemeden sizi seven ve size halisane duygular besleyen birini üzmüş olursunuz ki, sanırım bu durum vicdani ve ahlaki anlamda sizi rahatsız eder.

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır.

Evlilik gibi ciddi bir kurum belki sevebilirim diye başlamamalı. Öncelikle sevgi ve güvenle başlayan ilişkilerin çok daha sağlam olacağı unutulmamalı.

s.a.ablalrın en güzeli sevmek sadece ALLAH RIZASI İÇİN kulu sevmek aşkmış sevdaymış hepsi gerçek diğil tabi kişiye göre değişir ama.Bende evleniyorum ama aileme söz geçiremediğim için evlenmek isteyen şahsa ailem istedği için seninle evlenmek zorundayım dediğim halde istiyor.inanmıyorum artık sevgiye çok güzel bi konu ama layık olan kişi sevilmeli bence rabbim herkeze ALLAH AŞKI VERSİN YETER BENCE

S.A BEZMİ SEFA KARDEŞİM ALLAH SONUNU HAYIR ETSİN GERÇEKTEN ZOR BİR DURUM.AMA BENCE AİLENİN YAPTIĞI ÇOK YANLIŞ.O ŞAHSINDA SENİN ONUNLA SIRF AİLEM İSTİYOR DİYE SENİNLE EVLENİYORUM DEDİKTEN SONRA HALA KABUL ETMESİDE AYRI BİR KONU.AMA RABBİM HER KÖTÜYÜ GÜZELE HER İYİYİDE KÖTÜYE ÇEVİRMEYİ BİLİR.O İSTERSE HERŞEY OLUR.AMA KARDEŞİM EĞER O İNSAN DA ALLAH KORKUSU VAR GERÇEKTEN İSLAMI YAŞIYOSA BENDE EVLEN DERİM.RABBİM HAYRA ÇEVİRİR İNŞALLAH.SELAMETLE

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

YANİ BU KADAR TESADÜF OLUR ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM BENDE TAM BÖYLE BİR KONU İÇNDEYİM ŞU ARALAR NE ZAMANDAN BERİ BENİMLE EVLENMEK İSTEYEN BİRİ VAR HEM ONUN AİLESİ HEMDE BENİM AİLEM BUNU ÇOK İSTİYOR AMA BEN HER SÖLEDİKLERİNDE GÜLÜP GEÇTİM ÇÜNKÜ ÖLE Bİ DÜŞÜNCEM YOK NEYSE DÜN AKŞAM GENE BU KONU AÇILDI VE BU SEFER CİDDİ CİDDİ KONUŞULDU Bİ GÖRÜŞÜN FALAN EĞER İSTERSENİZ OLUR DENDİ YANİ ZTEN KARŞI TARAF İSTİYOR BANA BAĞLI ASLINDA İYİ BİR AİLE BİLİYORUMKİ EVLİLİKTE AİLENİN DE ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VE EVLİLİĞE ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR ÇOCUKTA İYİ AMA GENEDE BENİM İÇİMDEKİ SES HEMEN HAYIR DE HİÇ GÖRÜŞME DİYOR NAPICAĞIMI ŞAŞIRDIM KAFAM KARMAKARIŞIK SANKİ GÖRÜŞMEYİ KABUL EDERSEM İYİCE ÜMTLENİCEK VE BENİM HAYIR DEMEMİ KABULLENEMİYCEKLER GİBİ GELİYOR ONLARIDA ÜMİTLENDİRİP SONRADA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAK İSTEMİYORUM ONUN İÇİN HİÇ GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMİYM DİYORUM YA ÇOK ZOR Bİ DURUMMUŞ EVLİLİK İÇİN KARAR VERMEK BAZEN DİYORUM KEŞKE BÜYÜMESEYDİM BÜYÜYÜNCE SORUMLULUKTA BÜYÜYOR NE YAPICAM BEN:(:(ALLAH CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN ....

ALLAH'ım HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANA GÖNLÜMÜZÜ RAZI EYLE...AMİN

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(
goNuL_ yazdı:
YANİ BU KADAR TESADÜF OLUR ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM BENDE TAM BÖYLE BİR KONU İÇNDEYİM ŞU ARALAR NE ZAMANDAN BERİ BENİMLE EVLENMEK İSTEYEN BİRİ VAR HEM ONUN AİLESİ HEMDE BENİM AİLEM BUNU ÇOK İSTİYOR AMA BEN HER SÖLEDİKLERİNDE GÜLÜP GEÇTİM ÇÜNKÜ ÖLE Bİ DÜŞÜNCEM YOK NEYSE DÜN AKŞAM GENE BU KONU AÇILDI VE BU SEFER CİDDİ CİDDİ KONUŞULDU Bİ GÖRÜŞÜN FALAN EĞER İSTERSENİZ OLUR DENDİ YANİ ZTEN KARŞI TARAF İSTİYOR BANA BAĞLI ASLINDA İYİ BİR AİLE BİLİYORUMKİ EVLİLİKTE AİLENİN DE ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VE EVLİLİĞE ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR ÇOCUKTA İYİ AMA GENEDE BENİM İÇİMDEKİ SES HEMEN HAYIR DE HİÇ GÖRÜŞME DİYOR NAPICAĞIMI ŞAŞIRDIM KAFAM KARMAKARIŞIK SANKİ GÖRÜŞMEYİ KABUL EDERSEM İYİCE ÜMTLENİCEK VE BENİM HAYIR DEMEMİ KABULLENEMİYCEKLER GİBİ GELİYOR ONLARIDA ÜMİTLENDİRİP SONRADA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAK İSTEMİYORUM ONUN İÇİN HİÇ GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMİYM DİYORUM YA ÇOK ZOR Bİ DURUMMUŞ EVLİLİK İÇİN KARAR VERMEK BAZEN DİYORUM KEŞKE BÜYÜMESEYDİM BÜYÜYÜNCE SORUMLULUKTA BÜYÜYOR NE YAPICAM BEN:(:(ALLAH CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN ....

ALLAH'ım HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANA GÖNLÜMÜZÜ RAZI EYLE...AMİN

S.A KARDEŞİM İSTEMİYOSAN GÖRÜŞME TABİ.NE BİLEYİM BU İŞLER ZORLA OLMAZKİ.HANİ Bİ LAF VAR ZORLA GÜZELLİK OLMAZ OLURSADA YAKIŞMAZ.YA NEBİLEYİM İSTİHAREYE YATIN.
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.DAHA DOĞRUSU HEPİMİZİN.AHA BENİMDE CANIM SIKILDI VALLA DARALDIM.:(:(:(

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşler bu karar sizin hayatınızı etkileyecek en büyük karardır. Onun için iyi düşünün. Annem babam üzülecek diye düşünmeyin kendi mutluluğunuzu düşünün. Sevmediğiniz insanla evlenmeyin. Severim belki diyede evlenmeyin. İçinizde azcık bile olsa kıvılcım yoksa hiç evlenmeyin. Bu kendinizi ateşe atmanızdır. Ravza nur Ablam ne dedi; dokunduğu zaman hüngür hüngür ağlarım. Bi kalp kırılacaksa başta kırılsın annenizin babnızın kalbi olsun fark etmez. Bu işi sizin izniniz olmadan yaparak en büyük hatayı onlar işliyor. Sonra kırılan kalpler, evlilikten sonra boşanınca kırılan kalplerin tamiri çok zordur. Hele sevmediğiniz bi insanla aynı çatı altında yaşamak. İnsanın hayatını zehire çevirmekten başka bi işe yaramaz.
Bu sizin hayat kararınız. Karşınızdakiyle siz evleneceksiniz aileniz değil. Bunu sakın unutmayın. Karar verirken ailenizden önce kendinizi düşünün. Aileniz bu konuda sizi düşünmüyorsa, sizin kararlarınıza saygı göstermiyorsa... başka diyecek bişeyim yok.
Ve Allah öyle aileler içinde kalmış kardeşlerimize yardım etsin. Onlar için hayırlısını versin.

Dediğim gibi ömür boyu üzüleceğinize başta kabul etmezsiniz bi kere üzülürsünüz.

Bezmi kardeşim tekrar hoş geldin. Allah hepinizden razı olsun. Yar ve yardımcınız olsun.
Belki yanlış düşünüyordurum ama ben bu şekilde zorla evliliğe karşıyım.

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

S.A YA KARDEŞİM İNAN Kİ YÜREĞİM DARALDI NASIL İŞTİR BU?SEVMİYOSUN ODA BİLİYO AİLENDE İİ OLDUKLARI İÇİN İSTİYO TAMAM HAKKIN RIZASI ÇOK MÜHİM AMA ÖMÜR GEÇER Mİ BÖYLE ŞU SAATTEN SONRA TEMENNİM ÇÇOOOOOOOOK MUTLU OLMAN ÖMRÜNÜN HUZURLU MUTLU İİ GEÇMESİ İÇİN ONU SEVMEN RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞAALLAH.....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

"LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA"

"ÜZÜLME,ALLAH BİZİMLE BERABERDİR..."

TEVBE/40

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Kardeşler bu karar sizin hayatınızı etkileyecek en büyük karardır. Onun için iyi düşünün. Annem babam üzülecek diye düşünmeyin kendi mutluluğunuzu düşünün. Sevmediğiniz insanla evlenmeyin. Severim belki diyede evlenmeyin. İçinizde azcık bile olsa kıvılcım yoksa hiç evlenmeyin. Bu kendinizi ateşe atmanızdır. Ravza nur Ablam ne dedi; dokunduğu zaman hüngür hüngür ağlarım. Bi kalp kırılacaksa başta kırılsın annenizin babnızın kalbi olsun fark etmez. Bu işi sizin izniniz olmadan yaparak en büyük hatayı onlar işliyor. Sonra kırılan kalpler, evlilikten sonra boşanınca kırılan kalplerin tamiri çok zordur. Hele sevmediğiniz bi insanla aynı çatı altında yaşamak. İnsanın hayatını zehire çevirmekten başka bi işe yaramaz.
Bu sizin hayat kararınız. Karşınızdakiyle siz evleneceksiniz aileniz değil. Bunu sakın unutmayın. Karar verirken ailenizden önce kendinizi düşünün. Aileniz bu konuda sizi düşünmüyorsa, sizin kararlarınıza saygı göstermiyorsa... başka diyecek bişeyim yok.
Ve Allah öyle aileler içinde kalmış kardeşlerimize yardım etsin. Onlar için hayırlısını versin.

Dediğim gibi ömür boyu üzüleceğinize başta kabul etmezsiniz bi kere üzülürsünüz.

Bezmi kardeşim tekrar hoş geldin. Allah hepinizden razı olsun. Yar ve yardımcınız olsun.
Belki yanlış düşünüyordurum ama ben bu şekilde zorla evliliğe karşıyım.

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ONLARDA HAKLI KENDİNE GÖRE ANNEM BENİM YÜZÜMDEN BABAMDAN AYRI VE MALUMUZNUZ MUSTAFA BEYLE OLMADI BEN HİÇ EVLENMİYCEM DEYİNCE BİZİMKİLER AYAKLANDI TÜM SÜLALE EVLENDİRİCEK KURTULUŞUM YOK ÇOCUKTA EDEBİTAR ÖĞRETMENİ EDEBİYAT YAPIP DURUYO İŞTA KARDEŞ NEYSE BOŞ VERİN BENİ SİZLER MUTLU OLUN DULARIM SZİNLE

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Müslüman müslümanın mutluluğuyla mutlu olur
biz seni kardeşimiz gibi benimsedik sadece sen değiş bu durumdaki tüm kardeşler için geçerli
bence geri adım at o lafınn üzerrine evleneceğim ama şimdi değil zamanı var filan diye oyalamaya çalış kardeşim

sonra sonra sonraa gün doğmdan neler doğar.

unutma

"LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA"

"ÜZÜLME,ALLAH BİZİMLE BERABERDİR..."

TEVBE/40

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

BEZMİ_SAFA KARDEŞİM İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM CNM BENİM İNŞALLAH BU SIKINTILARIN BİR AN ÖNCE SON BULUR HER ŞERDE Bİ HAYIR VARDIR DİYORUM İNŞALLAH EVLENMEYE SÖZ VERDİĞİN KİŞİYLE İNANILMAZ VE TAHMİN BİLE EDEMİYCEĞİN EDEBİ BİR MUTLULUK YAŞARSIN SEN İÇİNİ FERAH TUT KENDİNİ ÜZME BENDE BU ARA BÖLE BİR SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIM AMA BENİM AİLEM ÇOK İSTESELERDE SON KARARI BANA BIRAKIYOLAR BUNUN BENİM İÇİN HAYIRLI OLUCAĞINA İNANIYOLAR AMA GENEDE SON KARAR SENİN DİYOLAR ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM BENDE İNŞALLAH RABBİMDEN DİLEĞİM HEM KENDİMİN HEMDE AİLEMİNDE RIZASI OLACAĞI BİRYLE EVLENMEK İNŞALLAH ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN CNM KARDEŞİM AMA BEN SENİN DURUMUNU DUYUNCA KENDİ SORUNLARIMI UNUTTUM AMA BAK SENİN TERTEMİZ YÜREĞİN VAR VE SEN BUGÜNLERDE ÇEKTİĞİN SIKINTININ MÜKAFATINI ALACAKSIN YETERKİ ALLAH'TAN ÜMİDİNİ KESME ....MUSTAFA KARDEŞİMİDE DEDİĞİ GİBİ ÜZÜME ALLAH BİZİMLE BERABERDİR MUTLU HABERLERİNİ DUYMAYI TEMMENNİ EDİYORUM ES SELAMUN ALEYKÜM...

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

ireme yazdı:
bezmi safa yazdı:
Ravza_Nur yazdı:

S.A CANIM KARDEŞİM ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞGELDİN...BEN NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM...SADECE AĞLIYORUM:(:(...GÖZYAŞLARIMIN SEBEBİNİDE BİLMİYORUM...CANIM BENİM RABBİM HAKKINDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN...HAKKIMIZDA HAYIRILISINI DA GÖNLÜMÜZE RAZI EYLESİN...HER ZAMAN NE OLURSA OLSUN YANINDA OLACAĞIMI BİLMENİ İSTERİM...CANIM KARDEŞİM ALLAHIMA EMANET OL...SELAM VE DUA İLE
S.A.hoşgeldin bezmi safa kardeşim.ÜZÜLDÜM DURUMUNA HAYIRLISI OLSUN AMA BENCE DİRAN BİRAZ HATTA ÇOK DİREN KARAR SENİN İSTEĞİN DOĞRULTUSUNDA OLSUN İNŞALLAH.İREM KIZ SEN NE SULUGÖZ OLDUN YAHU.KİŞİ SEVMEDEN EVLENMEMELİ MUSTAFAYA KATILIYORUM YANİ.SENİN İÇİN DUA EDİCEM AYŞECİM İNŞALLAH SENİN MUTLULUĞUN BİZİM MUTLULUĞUMUZ DİMİ AMA. BEN ÜZÜLSEM SİZ ÜZÜLMEYECEKMİSİNİZ.SELAMETLE

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM BEN KENDİMİ ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUM ŞEVVALMİNA VE ZERRİN KARDEŞLERİM HERŞEYİN İÇİNİ BİLİYOR BÖYLE OLMASI DAHA İYİ VE HAYIRLI DIR İNŞALLAH

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM BEN KENDİMİ ALIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUM ŞEVVALMİNA VE ZERRİN KARDEŞLERİM HERŞEYİN İÇİNİ BİLİYOR BÖYLE OLMASI DAHA İYİ VE HAYIRLI DIR İNŞALLAH
iznin olursa onlardan öğrenmek isterim duyduğumda çok üzüldüm baya oldu galiba soramadım kimseye ama sen izin verirsen öğrenmek istrimB)

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
bezmi safa yazdı:
iznin olursa onlardan öğrenmek isterim duyduğumda çok üzüldüm baya oldu galiba soramadım kimseye ama sen izin verirsen öğrenmek istrimB)

BENDE MERAK ETTİM CANIM İŞİN ASLINI ÖĞRENMEK İSTERİM EN AZINDAN İÇİMİZ DAHA RAHAT OLACAK YANİ SENİN İÇİN HAYIRLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK BİZİ MUTLU EDECEK SELAM VE DUA İLE...

kabei serif

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır. DEĞERLİ KARDEŞİM ALLAHIN RAHMET DAMLALARI HAYATIN BOYUNCA SENİN ÜZERİNE DAMLASINKİ BU DÜNYA ALEMİNDE HİÇ SIKINTI YAŞAMAYASIN. BİR GÜL BAHÇESİNE GİR EN GÜZEL GÜLÜ KOPAR SENİN SÖZLERİN BU GÜL KADAR DEĞERLİ...SELAMETLE KAL

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
ireme yazdı:
bezmi safa yazdı:
Ravza_Nur yazdı:

S.A.hoşgeldin bezmi safa kardeşim.ÜZÜLDÜM DURUMUNA HAYIRLISI OLSUN AMA BENCE DİRAN BİRAZ HATTA ÇOK DİREN KARAR SENİN İSTEĞİN DOĞRULTUSUNDA OLSUN İNŞALLAH.İREM KIZ SEN NE SULUGÖZ OLDUN YAHU.KİŞİ SEVMEDEN EVLENMEMELİ MUSTAFAYA KATILIYORUM YANİ.SENİN İÇİN DUA EDİCEM AYŞECİM İNŞALLAH SENİN MUTLULUĞUN BİZİM MUTLULUĞUMUZ DİMİ AMA. BEN ÜZÜLSEM SİZ ÜZÜLMEYECEKMİSİNİZ.SELAMETLE

ÇİĞDEMCİĞİM YA BEN BU ARALAR ÇOK HASSAS OLMUŞUM YA:(:(...BİDE BENİM BEZMİ SEFAYA KARŞI AŞIRI Bİ MUHABBETİM VAR...O BENİ BİLİYO...ONUN MUTLULUĞU BENİM MUTLULUĞUM GİBİ...ÜZÜNTÜSÜDE ÜZÜNTÜM GİBİ...HEPİNİZ İÇİN GEÇERLİ BU...BEN AYŞECİĞİMİ TANIMIYORUM,GÖRMEDİM BİLE...FAKAT ÇOK GÜZEL DUYGULAR HİSSEDİYORUM ONA KARŞI...BİDE BU ÖYLE HASSAS Bİ KONU Kİ...BİŞEYDE DİYEMİYORUM...ELİMDEN GELEN SADECE DUA ETMEK...RABBİM HAYIRLISINI NASİP ETSİN...RABBİM SEVENLERİ BİRBİRİNE KAVUŞTURSUN İNŞAALLAH....YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA BEN SUSUYORUMMMMMMM:(:(:(:(:(SELAMETLE..

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SLM .ALYK..ALALH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL ŞEYLERİ PAYLAŞIMA AÇMIŞSINIZ ..ARKADAŞLAR SAYGININ OLMADIĞI YERDE SEVGİ BARINAMAZ ..İSLAMİYETİ YAŞAMAYAN BİR İNSAN ZATEN YAPTIĞI DAVRANIŞLARI SORGULAMAZ ..KULL HAKKINI ÖNEMSEMEZ O YÜZDENDE SADECE SEVGİ DİYE DİRETİP SONRA O SEVGİNİN BİTTİĞİNE İNANIP BOŞANAN İNSANLARIN SAYISI ÇOK FAZLA ..ALLAH RIZASINI GÖZETİP İNANÇLARIYLA HAREKET EDEN İNSAN DAVRANIŞLARININ ÖLÇÜSÜNÜ BİLİR BENCE GEREKTİĞİNDE SABIRLI DAVRANABİLİR KARRŞISINDAKİ İNSANADA AYNI ŞEYLERİ BENİMSETEBİLİR . ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN EVLENMEDEN ÖNCE DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULARI BİLMELİ..İNSANLARIN FİKİRLERİNİN UYUŞMASI VE İNANÇLARI ÇOK ÖNEMLİ ..RABBİM HERKESE EN HAYIRLISINI NASİP EDER İNŞALLAH.NİYETLERİMİZDE ALAH RIZASINI GÖZETİRSEK EYER RABBİM MUTLAKA YARDIM EDER ..BEZMİSAFA KARDEŞİM ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLUR İNŞALLH YAPICAKLARINI RABBİMİN RIZASI İÇİN YAP O SANA SABRI VE HAYRI NASİP EDECEKTİR İNŞALLH ..

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

selam...2 çocuk babası olarak yazmak istedim.sevmeden olmaz arkadaşlar.olmaz olmaz olmaz...nikah sevdirir anlayışıda yanlış bence.sevgi olunca inanın saygıda gelir arkasından.huzur olur,muhabbet olur.evinize işinize ibadetinize daha güzel,sıkı isteyerek sarılırsınız.çünkü eşinizi seviyorsunuz ve seviliyorsunuz.ben şahsen severek isteyerek evlendim.anamdan babamdan görmediğim sevgiyi eşimden gördüm.halada çok severim.yıllar değiştirmez de.bu demek değil ki anne baba sevmedi beni diye.ama eşim farklı, belli ettiği için olsa gerek.sevgi varsa huzurda var.tabii bazı ailelerde görüyoruz.sevgiyle başlıyor,ama sonuç hüsran.demek ki içten değil derim.aslında kapsamlı bu konu yazdıkça yazılır.sevgi sayygıyı getirir.yeterki insanlar gönüller bir olsun...ailemi çok seviyorum.

kabei serif

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:

Sevmiyorsanız dörtdörtlük birisi diye tarif ettiğiniz kişiyi ileride üzmemeniz daha doğrudur. Düşünün bu insan tüm iyi davranışlarına rağmen iyi bir evlilik yapmadığında belki de dönüp kendini suçlayacak ve çok daha kötü olumsuz duygularla baş etmeye çalışacaktır. Eş adayını böyle bir geleceğe mahkum etmemeniz en doğru tercihiniz olacaktır. DEĞERLİ KARDEŞİM ALLAHIN RAHMET DAMLALARI HAYATIN BOYUNCA SENİN ÜZERİNE DAMLASINKİ BU DÜNYA ALEMİNDE HİÇ SIKINTI YAŞAMAYASIN. BİR GÜL BAHÇESİNE GİR EN GÜZEL GÜLÜ KOPAR SENİN SÖZLERİN BU GÜL KADAR DEĞERLİ...SELAMETLE KAL.......RAVZA KARDEŞİM SİZE KARŞI O KADAR HOŞ VE GÜZEL MUHABBETİM VAR .SİZİ ALLAH RIZASI İÇİN ÇOK SEVİYORUM KARDEŞİM ...SEN HEP MUTLU OL GERİSİ BOŞ..CANIM KARDEŞİM....SELAM .VE DUA.İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt