Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şehirlerimizin meşhurları (1 Kullanıcı)

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
tabi izmir egelince söyler miyim burda söyledim kusura bakma kardeşim.(şimdi bizde tartışmaya giriyormuşuz)olabılır yanı

yok ben bu konuda tartışmaya girmem kardeşim tartışmasız tam 35 çünkü olay ama bakarım bu konu üzerinde tartışmamı var oradan uzaklaşırım bukadar günahımız varken birde kul kalbi kırmanın günahı fazla olur bir söz varya kardeşinin kalbini kıran kabe yi 70 defa yıkar diye ben kalp kırmadan uzağım allahın izniyle damarıma basılmadıkça

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
yok ben bu konuda tartışmaya girmem kardeşim tartışmasız tam 35 çünkü olay ama bakarım bu konu üzerinde tartışmamı var oradan uzaklaşırım bukadar günahımız varken birde kul kalbi kırmanın günahı fazla olur bir söz varya kardeşinin kalbini kıran kabe yi 70 defa yıkar diye ben kalp kırmadan uzağım allahın izniyle damarıma basılmadıkça
en iyisini yapıyorsun kardeşim Allah a emanet kal
birde trhacker anlamı ne sorun olmazsa öğrenebilirmiyim

manav

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kütahyanın cimciği,gözlemesi,tosunumu,yenir kaplıcaları ve çinisi meşhurdur( gülüşü yaralı kardeşim daha güzel açıklar )

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
rize'nin çayı,hamsisi,muhlaması,kara lahana dolması...(daha varda aklıma gelmedi şimdi):)

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kütahyanın cimciği,gözlemesi,tosunumu,yenir kaplıcaları ve çinisi meşhurdur( gülüşü yaralı kardeşim daha güzel açıklar )
Allah razı olsun kardeşim bilgilendirdğin için birde porselenı mesur değilmi

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Yok değil hani derler ya msn im hacklendi yani patlatıldı yani şifre patlatma program patlatma bir nev-i

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
Rica ederim de daha bitmedi bütünlemesi türkhacker selametle

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
nereli olduğunu ve yaşadığı şehrin neleri meşur olduğunu bilen yok mu?

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum mervecım
izmir
izmirin izmir köftesi
üzümü
lokması(şerbetli)
saat kulesi
teleferiği
kordon boyu
simitleri(artıkım simit sarayı:)
salataları cok cok meşhur

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum mervecım
izmir
izmirin izmir köftesi
üzümü
lokması(şerbetli)
saat kulesi
teleferiği
kordon boyu
simitleri(artıkım simit sarayı:)
salataları cok cok meşhur
aleyküm selam balam Allah canım çekti :a37:şimdi İzmir e gidip yesem onlardan inşallah görmek nasip olur ablacım selamtle

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar izmiri güzel anlatmışlar zaten ben izmirden ayrı olduğum için en çok denizini özlüyorum. deniz kıyısı ilçesinde büyümüştüm. ortaokulumun karşısında deniz vardı. mis gibi kokardı yosun yosun. izmirin kalabalığını trafiği numara numara belediye otobüsleri. kemeraltından karşıyakaya feribotu. konak meydanındaki saat kulesi. görkemli hükümet konağı ve belediyesi. çocukluğumda kemeraltında yediğim söğüş sandiviçi, balçovadaki termal tesisi, sahilevlerindeki balık lokantaları, güzelbahçedeki limanları, çocukluğumda beni uçuracak derecede olan bahçemizdeki ağaçları yıkan fırtınası. basmanedeki garı. cumhuriyet meydanı, fuarı, ihtişamlı hilton oteli, varyant otobüslerin döne döne çıktığı tepeye geldiğinde de bütün konak deniz ve kemeraltının kuşbakışı görüldüğü manzarası, kadifekalesi , kendin pişir kendin ye balık lokantaları, kahvaltı bahçeleri, deniz suyunun çivi gibi olduğu seferihisarı, deniz suyunun ısıtılmış gibi olduğu çeşmealtısı hatta kliseleri ecnebi mezarlıkları. selçuk ilçesindeki harika efes antik kenti. izmir destan gibi yaz yaz bitmez.

gelelim aydına yaşadığım yere aydının nın efesi, efe oyunları , inciri ,portakalı, zeytini , pamuğu, antik kentleri ki izmire göre çok fazladır, kuşadası, didim, börülce patlıcan taratoru turşusu, kapıların önlerinde sünnet mevlüt yapmaları sandalyeler kurulur masalar kurulur menü ise aynıdır çorba pilav kuru fasülye turşu ve helva olur. insanlar çalgılı düğün yapmaktan ziyade mevlütlü yaparlar hayrımız olsun düşüncesiyle. ovaları meşhurdur, büyük menderesi meşhurdur, şehiriçi numara numara minübüsleri vardır. izmirin aksine pazardan istediğiniz gibi seçersiniz sebzeyi meyveyi. sakindir. yemyeşildir aydın denizli izmir arası yolculuk dinlendirir yeşildir bahçeleri çoktur. çörek yaparlar burda saçta genelde ısırganotludur. yazın kuru biberler patlıcanlar balkonlara çatılara serilir. her mahallede çeşmesi vardır iyi su derler bidonlarla doldurulur. top atışı yapılır beş eylüldür kurtuluş günü. havai fişek patlatırlar. birisi vefat etse yakınları hemen kapı önünde lokma döktürür. benim bildiğim izmirde yapılan lokmalar büyük ve yumuşaktır. burdakiler küçük ve çıtırdır. şehrin her ilçesinden karayoluna paralel geçen denizli izmir treni meşhurdur. aklıma gelenler bu kadar. işte benden bu kadar mervenurcum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt