Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şehirlerimizin meşhurları (1 Kullanıcı)

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşler!Çorum un en meşhuru Leblebi sidir.Yani kuruyemişleri,leblebinin envai çeşidini yaparlar,çikolatalı,susamlı,kakaolu,baharatlı.........Hele o leblebiciler çarşısından bir geçseniz varya,burcu burcu kokar kavrulurken.
Canı isteyen varsa yazsın adresi, hemen cargodan göndereyim kardeşlerim.
Ayrıca Sıla kardeşim!maaşaallah çok güzel anlatmışsınız,İzmiri de,Aydınıda,ikisinede gittim ve çok hoş şehirler. Gerçekten vatanımız cennet gibi.Rabbım kıymetini bilenlerden eylesin inş.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim ben kırşehirliyim buranın sessizliği, doğal güzellikleri, gülleri, kaplıcaları, evliyaları meşhur

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar izmiri güzel anlatmışlar zaten ben izmirden ayrı olduğum için en çok denizini özlüyorum. deniz kıyısı ilçesinde büyümüştüm. ortaokulumun karşısında deniz vardı. mis gibi kokardı yosun yosun. izmirin kalabalığını trafiği numara numara belediye otobüsleri. kemeraltından karşıyakaya feribotu. konak meydanındaki saat kulesi. görkemli hükümet konağı ve belediyesi. çocukluğumda kemeraltında yediğim söğüş sandiviçi, balçovadaki termal tesisi, sahilevlerindeki balık lokantaları, güzelbahçedeki limanları, çocukluğumda beni uçuracak derecede olan bahçemizdeki ağaçları yıkan fırtınası. basmanedeki garı. cumhuriyet meydanı, fuarı, ihtişamlı hilton oteli, varyant otobüslerin döne döne çıktığı tepeye geldiğinde de bütün konak deniz ve kemeraltının kuşbakışı görüldüğü manzarası, kadifekalesi , kendin pişir kendin ye balık lokantaları, kahvaltı bahçeleri, deniz suyunun çivi gibi olduğu seferihisarı, deniz suyunun ısıtılmış gibi olduğu çeşmealtısı hatta kliseleri ecnebi mezarlıkları. selçuk ilçesindeki harika efes antik kenti. izmir destan gibi yaz yaz bitmez.

gelelim aydına yaşadığım yere aydının nın efesi, efe oyunları , inciri ,portakalı, zeytini , pamuğu, antik kentleri ki izmire göre çok fazladır, kuşadası, didim, börülce patlıcan taratoru turşusu, kapıların önlerinde sünnet mevlüt yapmaları sandalyeler kurulur masalar kurulur menü ise aynıdır çorba pilav kuru fasülye turşu ve helva olur. insanlar çalgılı düğün yapmaktan ziyade mevlütlü yaparlar hayrımız olsun düşüncesiyle. ovaları meşhurdur, büyük menderesi meşhurdur, şehiriçi numara numara minübüsleri vardır. izmirin aksine pazardan istediğiniz gibi seçersiniz sebzeyi meyveyi. sakindir. yemyeşildir aydın denizli izmir arası yolculuk dinlendirir yeşildir bahçeleri çoktur. çörek yaparlar burda saçta genelde ısırganotludur. yazın kuru biberler patlıcanlar balkonlara çatılara serilir. her mahallede çeşmesi vardır iyi su derler bidonlarla doldurulur. top atışı yapılır beş eylüldür kurtuluş günü. havai fişek patlatırlar. birisi vefat etse yakınları hemen kapı önünde lokma döktürür. benim bildiğim izmirde yapılan lokmalar büyük ve yumuşaktır. burdakiler küçük ve çıtırdır. şehrin her ilçesinden karayoluna paralel geçen denizli izmir treni meşhurdur. aklıma gelenler bu kadar. işte benden bu kadar mervenurcum.

Allah razı olsun ablacım bizlere çok bilgiler vermişsin iki şehride görmedim ama görmeyi çok isterim inşallah Rabbım nasıp eederde giderim selametle abla

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşler!Çorum un en meşhuru Leblebi sidir.Yani kuruyemişleri,leblebinin envai çeşidini yaparlar,çikolatalı,susamlı,kakaolu,baharatlı.........Hele o leblebiciler çarşısından bir geçseniz varya,burcu burcu kokar kavrulurken.
Canı isteyen varsa yazsın adresi, hemen cargodan göndereyim kardeşlerim.
Ayrıca Sıla kardeşim!maaşaallah çok güzel anlatmışsınız,İzmiri de,Aydınıda,ikisinede gittim ve çok hoş şehirler. Gerçekten vatanımız cennet gibi.Rabbım kıymetini bilenlerden eylesin inş.
as abla Çorum görmediğim bi şehir leblebisi mi meşur amin ablam gitmek görmek nasip our inş

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
bende size dadaşlar şehri Erzurum dan bahsedeyim. Bilirsiniz doğunun en soğuk memleketidir. Kışın -15 altına hiç düşmez sıcaklık. Hele Şubat ve Mart aylarında geceleri -40 bile olur soğuğumuz. Yinede bizler alışığız bu soğuğa çünkü bizler soğuk şehrin sıcak kanlı insanlarıyızdır. Biliyorsunuz Üniversiteler arası Dünya Kayak şampiyonluğu 2011 yılında Erzurum Palandakön de olacak Şu an dünyanın en büyük kayak pistine sahip dağlarımız var. Yemeklerimize gelince, çağ kebabımız, kadayıf dolmamız ve su böreğimiz meşhurdur.Tabi bunlar aklıma gelenler aklıma geldikçe yazmaya çalışırım. Unutmadan söyleyeyim. Yazın yaşanacak tek şehir Erzurum diye düşünüyorum. Çünkü serin ve hoş bir havası var.

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
bende size dadaşlar şehri Erzurum dan bahsedeyim. Bilirsiniz doğunun en soğuk memleketidir. Kışın -15 altına hiç düşmez sıcaklık. Hele Şubat ve Mart aylarında geceleri -40 bile olur soğuğumuz. Yinede bizler alışığız bu soğuğa çünkü bizler soğuk şehrin sıcak kanlı insanlarıyızdır. Biliyorsunuz Üniversiteler arası Dünya Kayak şampiyonluğu 2011 yılında Erzurum Palandakön de olacak Şu an dünyanın en büyük kayak pistine sahip dağlarımız var. Yemeklerimize gelince, çağ kebabımız, kadayıf dolmamız ve su böreğimiz meşhurdur.Tabi bunlar aklıma gelenler aklıma geldikçe yazmaya çalışırım. Unutmadan söyleyeyim. Yazın yaşanacak tek şehir Erzurum diye düşünüyorum. Çünkü serin ve hoş bir havası var.

canan kardeşim bana da geçen erzurumlu komşum kendisine erzurumdan gelen su böreği ve kadayıf sarma getirmişti.diğer bir komşum da kete ve kadayıf sarma çok güzel yapar.

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
bende bursa dan bahsedeyim..şuan antalya da olsamda bursa gözümde tütüyor insanın memleketi işte..orada doğmadım ama orada büyüdüm..bursa uludağı ile meşhurdr bilirsiniz kayak için insanlar akın etse de bence yazın da harika o dağ havası bambaşkadır..kestane şekeri,iskender kebabı,şeftalisi ile meşhurdur yolunuz düşürse tatmanızı tavsiye ederim..aklıma gelenler..hayırlı akşamlar

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
bende bursa dan bahsedeyim..şuan antalya da olsamda bursa gözümde tütüyor insanın memleketi işte..orada doğmadım ama orada büyüdüm..bursa uludağı ile meşhurdr bilirsiniz kayak için insanlar akın etse de bence yazın da harika o dağ havası bambaşkadır..kestane şekeri,iskender kebabı,şeftalisi ile meşhurdur yolunuz düşürse tatmanızı tavsiye ederim..aklıma gelenler..hayırlı akşamlar
Bursa ya gittm çok güzel anlatmakla bitmez hele Bursa nın ulucamısı görülmeye değer Allah razı olsun

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
ben de mevlana diyarı KONYAda yaşıyorum
tabiki en büyük güzelliği HZ MEVLANA ile aynı şehirde olmak
allah şefaatinden mahrum etmesin

lezzet olarakta etliekmeği meşur

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
evet unutmuşum hatırlatmanıza sevindim camileri ile de çok meşhurdur..ulu camii,emir sultan hazretlerinin türbesi,yeşil türbe,somucuncu baba vs...o kadar çok var ki aklıma gelmiyor şuan iisim olarak..allah sizden de razı olsun..

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
ben de mevlana diyarı KONYAda yaşıyorum
tabiki en büyük güzelliği HZ MEVLANA ile aynı şehirde olmak
allah şefaatinden mahrum etmesin

lezzet olarakta etliekmeği meşur
Konya yı gördüm Mevlana Hz yerlerini falan gezdım Rabbim nası etti.Konya ya gıdılırde etli ekmegı yenmezmı yedım çoook güzel:a21:

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
evet unutmuşum hatırlatmanıza sevindim camileri ile de çok meşhurdur..ulu camii,emir sultan hazretlerinin türbesi,yeşil türbe,somucuncu baba vs...o kadar çok var ki aklıma gelmiyor şuan iisim olarak..allah sizden de razı olsun..
hepsini gezme fırsatım olmadı inşallah kısmet olurda hepsini gezerim selametle

caliskantalebe

Kayıtlı Kullanıcı
bursa da deniz kenarları da meşhurdur. mudanya gemlik gibi. iznik gölü gibi gölleri de harika.her yönden çok güzel bir yer. dağ havası da deniz havası da göl havası da manevi ve tarihi hava da soluyabileceğiniz bir yer.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
bursa da deniz kenarları da meşhurdur. mudanya gemlik gibi. iznik gölü gibi gölleri de harika.her yönden çok güzel bir yer. dağ havası da deniz havası da göl havası da manevi ve tarihi hava da soluyabileceğiniz bir yer.
bunları görecek kadar gezemedim malesef inşallah buralarıda gezerim Allah razı olsun kardeşim

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
hani nerede Türkiyemin güzel şehirleri

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
nerede Ankara Balıkesir Hakkari Bingöl Adana Gaziantep ve diğer şehirlerimz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt