arkadaşlar izmiri güzel anlatmışlar zaten ben izmirden ayrı olduğum için en çok denizini özlüyorum. deniz kıyısı ilçesinde büyümüştüm. ortaokulumun karşısında deniz vardı. mis gibi kokardı yosun yosun. izmirin kalabalığını trafiği numara numara belediye otobüsleri. kemeraltından karşıyakaya feribotu. konak meydanındaki saat kulesi. görkemli hükümet konağı ve belediyesi. çocukluğumda kemeraltında yediğim söğüş sandiviçi, balçovadaki termal tesisi, sahilevlerindeki balık lokantaları, güzelbahçedeki limanları, çocukluğumda beni uçuracak derecede olan bahçemizdeki ağaçları yıkan fırtınası. basmanedeki garı. cumhuriyet meydanı, fuarı, ihtişamlı hilton oteli, varyant otobüslerin döne döne çıktığı tepeye geldiğinde de bütün konak deniz ve kemeraltının kuşbakışı görüldüğü manzarası, kadifekalesi , kendin pişir kendin ye balık lokantaları, kahvaltı bahçeleri, deniz suyunun çivi gibi olduğu seferihisarı, deniz suyunun ısıtılmış gibi olduğu çeşmealtısı hatta kliseleri ecnebi mezarlıkları. selçuk ilçesindeki harika efes antik kenti. izmir destan gibi yaz yaz bitmez.
gelelim aydına yaşadığım yere aydının nın efesi, efe oyunları , inciri ,portakalı, zeytini , pamuğu, antik kentleri ki izmire göre çok fazladır, kuşadası, didim, börülce patlıcan taratoru turşusu, kapıların önlerinde sünnet mevlüt yapmaları sandalyeler kurulur masalar kurulur menü ise aynıdır çorba pilav kuru fasülye turşu ve helva olur. insanlar çalgılı düğün yapmaktan ziyade mevlütlü yaparlar hayrımız olsun düşüncesiyle. ovaları meşhurdur, büyük menderesi meşhurdur, şehiriçi numara numara minübüsleri vardır. izmirin aksine pazardan istediğiniz gibi seçersiniz sebzeyi meyveyi. sakindir. yemyeşildir aydın denizli izmir arası yolculuk dinlendirir yeşildir bahçeleri çoktur. çörek yaparlar burda saçta genelde ısırganotludur. yazın kuru biberler patlıcanlar balkonlara çatılara serilir. her mahallede çeşmesi vardır iyi su derler bidonlarla doldurulur. top atışı yapılır beş eylüldür kurtuluş günü. havai fişek patlatırlar. birisi vefat etse yakınları hemen kapı önünde lokma döktürür. benim bildiğim izmirde yapılan lokmalar büyük ve yumuşaktır. burdakiler küçük ve çıtırdır. şehrin her ilçesinden karayoluna paralel geçen denizli izmir treni meşhurdur. aklıma gelenler bu kadar. işte benden bu kadar mervenurcum.