Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şehirlerimizin meşhurları (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
bende erzurumluyum bende katılıyorum canan kardeşim pazar günü eerzurumdaydım cok güzel havası var yaa memleketim her yönüyle güzel.

2. memleketime gelince:)trabzon cok güzel bir şehir uzun gölü boztepesi meşhurdur.gercekten küçük ama gezilecek görülecek bir şehirdir.en cok burada karalahana meşhurdur.:)tabiiki hamsiside:)cok güzel anlatamadım(uykusuz oldugumdan dolayı)selametle kalınız....

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
bende erzurumluyum bende katılıyorum canan kardeşim pazar günü eerzurumdaydım cok güzel havası var yaa memleketim her yönüyle güzel.

2. memleketime gelince:)trabzon cok güzel bir şehir uzun gölü boztepesi meşhurdur.gercekten küçük ama gezilecek görülecek bir şehirdir.en cok burada karalahana meşhurdur.:)tabiiki hamsiside:)cok güzel anlatamadım(uykusuz oldugumdan dolayı)selametle kalınız....

karadeniz dyince zaten yeşillik cennet gibi şehirler geilyo akla bunlardan biriside Trabzon lahanasını yedım Allah razı olsun

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
bende size dadaşlar şehri Erzurum dan bahsedeyim. Bilirsiniz doğunun en soğuk memleketidir. Kışın -15 altına hiç düşmez sıcaklık. Hele Şubat ve Mart aylarında geceleri -40 bile olur soğuğumuz. Yinede bizler alışığız bu soğuğa çünkü bizler soğuk şehrin sıcak kanlı insanlarıyızdır. Biliyorsunuz Üniversiteler arası Dünya Kayak şampiyonluğu 2011 yılında Erzurum Palandakön de olacak Şu an dünyanın en büyük kayak pistine sahip dağlarımız var. Yemeklerimize gelince, çağ kebabımız, kadayıf dolmamız ve su böreğimiz meşhurdur.Tabi bunlar aklıma gelenler aklıma geldikçe yazmaya çalışırım. Unutmadan söyleyeyim. Yazın yaşanacak tek şehir Erzurum diye düşünüyorum. Çünkü serin ve hoş bir havası var.

canan25 kardesım.yazdıklarını okuyunca gercekten duygulandım.bır an erzurumda olmak ıstedım.erzurum un oltu ılcesınde 2 yıl kalmıstık babamın ısı dolayısıyla.haftasonları da erzuruma gıderdırk gezmeye.cıfte mınaresi camısı o sıcak ınsanları kısın bembeyaz daglarını,tepelerden babalarımızın yaptıgı kayaklarla kaydıgımız o guzelım gunlerı, okuldan eve gıderken tandırın yanından gecerken,teyzelerımızın belkı canımız cekmıstır dıye bıze verdıklerı o sıcacık yumusacık lavas ekmeklerı, ketelerı ,o gulen yuzlerı, gozlerı unutamam.ayrı bır yerı vardır erzurumun bende.
ınsallah atanacagım yer olarak, tercıhlerım arasında erzurumu da yazıcam.aslında yaz kıs yasanacak yer.guzel vatanımızın nadıde sehırlerınden ERZURUM.

Selametle...

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
canan25 kardesım.yazdıklarını okuyunca gercekten duygulandım.bır an erzurumda olmak ıstedım.erzurum un oltu ılcesınde 2 yıl kalmıstık babamın ısı dolayısıyla.haftasonları da erzuruma gıderdırk gezmeye.cıfte mınaresi camısı o sıcak ınsanları kısın bembeyaz daglarını,tepelerden babalarımızın yaptıgı kayaklarla kaydıgımız o guzelım gunlerı, okuldan eve gıderken tandırın yanından gecerken,teyzelerımızın belkı canımız cekmıstır dıye bıze verdıklerı o sıcacık yumusacık lavas ekmeklerı, ketelerı ,o gulen yuzlerı, gozlerı unutamam.ayrı bır yerı vardır erzurumun bende.
ınsallah atanacagım yer olarak, tercıhlerım arasında erzurumu da yazıcam.aslında yaz kıs yasanacak yer.guzel vatanımızın nadıde sehırlerınden ERZURUM.

Selametle...

Allah razı olsun kardeşim

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardesım ne guzel bır konu acmıssın.ben de aslen balıkesırlıyım.balıkesırın de kokulu kokulu, lokum gıbı:), kavun ve karpuzu, beyaz zambak kolonyası, hoşmelim tatlısı(höşmerim de denır) taze sebzelerı, meyveleri , zeytınyagı,zeytınyagından sabunu, (zeytın den recel yapanlar da vardır) meshurdur.doga guzellıklerıyle de unludur. ılcelerı de gezılmeye gorulmeye degerdır...

Selametle.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kardeşler!Çorum un en meşhuru Leblebi sidir.Yani kuruyemişleri,leblebinin envai çeşidini yaparlar,çikolatalı,susamlı,kakaolu,baharatlı.........Hele o leblebiciler çarşısından bir geçseniz varya,burcu burcu kokar kavrulurken.
Canı isteyen varsa yazsın adresi, hemen cargodan göndereyim kardeşlerim.
Ayrıca Sıla kardeşim!maaşaallah çok güzel anlatmışsınız,İzmiri de,Aydınıda,ikisinede gittim ve çok hoş şehirler. Gerçekten vatanımız cennet gibi.Rabbım kıymetini bilenlerden eylesin inş.
aleyküm selam kardeşim leblebinin çeşitleri olduğunu hiç bilmiyordum inan ki. burda da kavururlar kuruyemişçilerin önünde mis gibi kokar.

amin kardeşim. gerçekten çok güzel bi ülkede yaşıyoruz hamd olsun.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ablacım bizlere çok bilgiler vermişsin iki şehride görmedim ama görmeyi çok isterim inşallah Rabbım nasıp eederde giderim selametle abla
ikisi de çok güzel yerler mervenurcum aydın da bir de deve güreşleri yapılıyor hiç merak edip izlemedim ama üniversitede okurken develer görürdüm yollarda çok ilginç geliyor şimdi. bulunduğum ilçede görmüyorum artık. bugün kreşe giderken kaldırımlardaki turunç ağaçlarının çiçekleri açmış mis gibi kokusu etrafa yayılmıştı. burda kaldırımlarda üç metrede bir o civarda turunç ağacı oluyuor yol kenarlarında çiçek açıncada mis gibi kokuyor. izmirde büyüdüğüm yerde her evin önünde pembe çiçek açan zambak ağacı evlerin bahçe duvaralrından kaldırıma sarkan yasemen ve hanımeli çiçekleri olurdu. Allahım en güzellikler yaratmış bizler için hamd olsun.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardesım ne guzel bır konu acmıssın.ben de aslen balıkesırlıyım.balıkesırın de kokulu kokulu, lokum gıbı:), kavun ve karpuzu, beyaz zambak kolonyası, hoşmelim tatlısı(höşmerim de denır) taze sebzelerı, meyveleri , zeytınyagı,zeytınyagından sabunu, (zeytın den recel yapanlar da vardır) meshurdur.doga guzellıklerıyle de unludur. ılcelerı de gezılmeye gorulmeye degerdır...

Selametle.
Balıkesir i gezdim çok güzel küçük şirin bi şehir Manyas ı Manyas ın bi köyünü ve Banndırmayı da gezdim çok beğendim hele köyü karadeniz gibi yemyeşildi çektiğim fotoları göstereyim

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
ikisi de çok güzel yerler mervenurcum aydın da bir de deve güreşleri yapılıyor hiç merak edip izlemedim ama üniversitede okurken develer görürdüm yollarda çok ilginç geliyor şimdi. bulunduğum ilçede görmüyorum artık. bugün kreşe giderken kaldırımlardaki turunç ağaçlarının çiçekleri açmış mis gibi kokusu etrafa yayılmıştı. burda kaldırımlarda üç metrede bir o civarda turunç ağacı oluyuor yol kenarlarında çiçek açıncada mis gibi kokuyor. izmirde büyüdüğüm yerde her evin önünde pembe çiçek açan zambak ağacı evlerin bahçe duvaralrından kaldırıma sarkan yasemen ve hanımeli çiçekleri olurdu. Allahım en güzellikler yaratmış bizler için hamd olsun.

degerlı kardesım ben de kucukken balıkesırdeyken o develerı , gures meydanına gotururlerken balkondan seyrederdım.cıngır çıngır sallana sallana, agızlarından salyaları aka aka gecerlerdı, ozamanlar cok ılgınc gelırdı.merakla ızlerdım onları.ama artık balıkesırde olmuyo dıye bılıyorum bu gureselr.demek kı aydında daha devam etmekte.Hayırlı aksamlar kardesım.

Selametle...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Balıkesir i gezdim çok güzel küçük şirin bi şehir Manyas ı Manyas ın bi köyünü ve Banndırmayı da gezdim çok beğendim hele köyü karadeniz gibi yemyeşildi çektiğim fotoları göstereyim

ne guzel kardesım.merakla fotoları beklıyorum:)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
olsun canım benım.gormus kadar oldum,sagolasın.

Allah a emanet ol.herşey gonlunce olsun guzel kardesım.

Selametle...

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
memleketim sinop

memleketim sinop

Selamun aleyküm kardeşim ben sinopluyum
Sinop tarihi ceza evi, tarihi kalesi, müzesi seyit bilal türbesi,saat kulesi
tabiki limanları, tatlıca şelaleleri; gezip görülmeğe değer yerler

sinop.jpg

Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır.

erfelek.jpg

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
bende bursalıyım
şeftalisi kebabı yatırları camileri

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı

Selametle...

Ayşe şu an Erzurum da olmak istemişsin. Bende senin bir ablanım istediğin an seni misafir edebilirim. Başım üstünde hepinizin yeri var. Gerçekten samimiyetimle söylüyorum. Selametle kalın

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim ben sinopluyum
Sinop tarihi ceza evi, tarihi kalesi, müzesi seyit bilal türbesi,saat kulesi
tabiki limanları, tatlıca şelaleleri; gezip görülmeğe değer yerler

sinop.jpg

Yörenin yemekleri; nokul (üzümlü cevizli, kıymalı, yoğurtlu), pilaki, mısır pastası, kaşık çıkartması (mamalika), keşkek yemeği, içi etli hamur (kulak hamuru), ıslama, mısır çorbası, mısır tarhanası, sirkeli pırasa, içli tava, katlama, kabak millesi, hamursuz tatlısıdır.

erfelek.jpg

as Allah razı olsun kardeşim görmedim görmeyi istediğim şehirlerden birisi selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt