Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (3 Kullanıcı)

casperteknik

Kayıtlı Kullanıcı
Burda yorum yazanların hepsinden Allah (c.c.) razı olsun.aynı şikayet bendede vardı.Hatta bu yüzden birçok kere namazı bıraktım.Bi de kazaya kalan namazlarım olunca namazı bırakırdım.Bir gün bi yerde okudum ve çok hoşuma gitti.

Peygamber efendimize (s.a.v.) biri soruyo
Ya resul en iyi ibadet nedir? diye
Peygamber efendimiz (s.a.v)
En iyi ibadet sürekli yapılan ibadettir. demiş.

Tabi bu sözü okuduktan sonra inad ettim.Bir gün kılmasam bile ertesi gün o günün kazasını kıldım ama namazı bırakmadım.Şeytanın namazda verdiği vesveselere karşıda Allah (c.c.) a sığındım.Ve araştıracam dedim bugüne kısmetmiş.Benim size tavsiyem ister namazınızın kabul olmasından şüphe edin,isterse kazalarınızdan yakının ama ne olursa olsun namazı bırakmayın.Zamanla Allah'ın (c.c) izniyle bunlarıda atlatacağız.Hiç kılmamaktansa böle kılın yaşantınız kendiliğinden değişir.

Allah'ın (c.c.) selamı üzerinize olsun. Dilerim hepimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' e (s.a.v.) yakışır bir ümmet oluruz.

Allah'a (c.c.) emanet olun.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
::.iLla NaMaZ iLlA nAmAz.::

::.iLla NaMaZ iLlA nAmAz.::

namaz1.jpg

Kıyamınla kıyametini başlatıyorsun. Kalk ayağa. Kıbleye yönel. Tekbir getir. “Allahuekber..” Ayağına takılan, yolunu kesen, emellerini yok eden, hayallerini engelleyen ne varsa, hepsinden daha büyüktür O. Ayağına takılanı kaldıracak inceliği, emellerini gerçekleştirecek şefkati, seni hayallerine eriştirecek gücü O’nun büyüklüğünde bulacaksın. Bunu bilerek, teslim ol Rabbine, kaygılarını ve korkularını rahmetinin kucağına bırak usulca. Kaldır ellerini ve bir gün nasılsa huzurunda hareketsiz kalacak bu bedeni, bütün hücreleriyle O’na teslim et. Ayağa kalk ve “buradayım ey Rabbim” de. “Evinden kaçan kulun, yuvadan uçan kölen yine Sana geldi. Buradayım! Geldim! Huzurundayım!”

Elini bağlamakla kötülükten çekiliyorsun. Dünya telaşının nabızlarını ne kadar da kuvvetli alıyorsun. öyle bir rüya ki dünya, içinde uykunu da uyanıklığını da kaybetmişsin, uyanmaktan korkuyorsun. Rüyasında gördüğü rüyayı anlatan adam gibi, kendini uyanık sandığın yerde uykunun en derin yerindesin. Kendini burada kalmaya razı etmişsin, şimdiye razı olmuşsun. ötesine gönlün de gözün de kapalı. işte şimdi, dünya telaşını ellerinle geriye atıp tekbir getiriyorsun. Büyük bildiklerinden de büyük olanın huzurunda kaygılarını küçültüyorsun, telaşlarını durultuyorsun, korkularını dağıtıyorsun. Sağ elini sol elinin üzerine koyup şerden el çekip hayra uzanıyorsun, yokluktan yüz çevirip varlığın kalbine akıyorsun. Varlığın göğsünde cılız bir nefes kadar hafifliyor, sadeleşiyorsun. “Subhaneke” fısıltısında, sonsuz gürültüler ortasında, bitmez telaşlar arasında, meyvesiz koşturmalar sonrasında Seni işiten, en ince sızılarına, en gizli arzularına kulak veren Rabbinle tanışıyorsun

Eğilmekle doğrultuyorsun kendini. Rükûlarında koca bir dünyanın yükünü atıyorsun omuzlarından. Azîm olan Rabbinin huzurunda eğilip başkalarına izzetini ilan ediyorsun. “Subhane Rabbiye’l-Azîm.” Bedenin eğiliyor; ruhun doğruluyor. Başın alçalıyor; kalbin duruluyor. Yüzün yere dönüyor; alnına rahmet dokunuyor. Yalnızlaşıyorsun rükûda; telaşlarda unuttuğun, dünya çölünde kaybettiğin kendini yeniden buluyorsun. Tutup dizlerinden kendini kendine doğru çekiyorsun. Kendine gelmek için kendinden geçiyorsun.
Oturmakla hayatın kalbinde yer tutuyorsun. Tahiyyata otur şimdi ve gözlerini ellerine kilitle. Diri olan her şeyin selâmını söylerken dirileri diriltene, ölüleri diriltene dön, ellerini eline vereni bil. Ellerinin ne kadar da küçük kaldığını hatırla hırsların karşısında. Elinde kalanların seni avutamayacağını anla. Sahiplendiklerinin hepsi avuçlarının içinde ama avucun boş olacak bir gün. Biriktirdiklerinin hepsi şimdi yanında ama avucun boşalacak bir günün akşamında

Secde ederek başını göğe ağdırıyorsun. Yüzünü toprağa sür şimdi. Evine dön. Sılana koş. “Subhane Rabbiye’l-A’la.” Başını yere koyarak sıfırla kendini. Rabbine de ki: “Sen varsın. Sen a’lâsın. Eksiklikten uzaksın, noksanlıktan muallâsın, kusurdan mukaddessin. Kusur bende. Benden yana eksiklik. Bende saklı acizlik. Bende bekler fakirlik. Yalnız Sana muhtaç olma zenginliğimdir secdem. Yalnız Sana kul olma şerefimdir secdem.” Secdeler ruhunun saltanatıdır. Varlığını huzurunda hiçlediğin andır secden. Rabbinin şahdamarı yakınlığından kalbine yakınlıklar emdiğin yerdir secde. Ruhunun muştular bulduğu demdir. Miracının ‘kab-ı kavseyn’idir secde. Seni beni aradan çıkardığın yerdir secde. De ki: “Dediğini yapıyorum, secde edip yaklaşıyorum. Sana yaklaşıyorum. Tüm uzaklıkları uzaklara bırakıyorum. Tüm aldanışları tuzaklarda bırakıyorum.”

De ki: “Yüzümde secdelerimin izini bırak ey Rabbim. Alnıma rahmetinin nefhasını bırak ey Rabbim. Kalbime En Sevgili’nin aşkını bırak ey Rabbim. Secdemden dirilt beni. Secdemde öldür beni. Secdemde durult beni. Secdemde doğrult beni.”

Tenini kalbine bitiştiriyor her namaz. Ve sabah gelince yeniden, tenine dokunur ötelerin hülyası. Göğsüne değer bin isâ nefhâsı. Yûsuf kokulu gömlekler sarılır tenine. Mûsa gibi ellerini göğsünden çıkarırsın. Uzakta bir ateş görmüşsün gibi kıvılcımlanır gökler. Yeniden dirilir gibisin. Unuttuğunu da unuttuğunu hatırlarsın yastığının kuytusunda. Rüyâlardan dönersin. Yeniden yüklenirsin hicranları. Biriktirmeye başlarsın yeniden. çoğaltmaya ayarlarsın kendini yine. Lâkin, hâlâ yırtıktır hayatın cepleri. Ayaklarının ucuna dökülüyor zamanın parçaları. Bir secdenin pınarında söndürüyorsun kalbinin yangınlarını..
Haydi Namaza, Haydi Kurtuluşa...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
**********<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>***********

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
O kadar güzel anlatılmış ki namaz. Çok güzel çooook..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim

Allah razı olsun ne kadar güzel bir paylaşımdı, zevkle okudum emeğine sağlık....

selam ve dua ile kalın...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
allah cc sizdende razı olsun... okuyan gözlerinize sağlık selametle..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim.
Paylaşımınız çok güzeldi, emeğinize sağlık..
''İlla Namaz!'' demek için ne çok sebebimiz var, elhamdülillah..
Onu kullarına bir şifa, selamet ve dostluk vesilesi kılan Rabbimize, sonsuz hamdü sena..
Güzel ve etkileyici bir anlatımdı.. Selam ve Dua ile kardeşim.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürederim beğenmenize sevindim allah cc razı olsun selametle..

gamzeli73

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz bütün ibâdetleri içine alan bir ibâdet

Namaz bütün ibâdetleri içine alan bir ibâdet

Namazin bütün ibâdetleri içine alan bir ibâdet oldugunu bilmem biliyor
musunuz?

Konuyla ilgili bâzi teknik rakamlar vermek istiyorum:

- Günde 40 rek'at namaz kiliyoruz. Bu 40 rek'atin 17'si farz 3'ü
vâcib 20'si sünnettir.

- Bir senede 14.600 rek'at namaz kiliyoruz.

- Ramazan'da 600 rek'at teravih namazi kiliyoruz.

- Toplam bir yilda 15.200 rek'at namaz kilmis oluyoruz.

- Aksam namazindan sonra kilinan evvabin namazi kusluk vaktinde
kilinan duha namazi gece kilinan teheccüt namazi gibi nâfile namazlar
15.200 rek'at sayisi disindadir.

Namaz kilan bir mü'min bir günlük namazinda neyi ne kadar zikrediyor;
hiç düsündünüz mü? Gelin ortalama bir rakam çikaralim:

Namaz kilan bir mü'min bir günde en az

- 40 def'a besmele çekiyor.

- 40 def'a Fatiha sûresini okuyor.

- 80 def'a Rabb'imizin er-Rahman ismini söylüyor.

- 80 def'a er-Rahim ismini söylüyor.

- 213 def'a -u Ekber diyor.

- 120 def'a Süphane Rabb'iye'l-Azim diyor.

- 240 def'a Sübhane Rabbiye'l-Âlâ diyor.

- 15 def'a Sübhaneke duâsini okuyor.

- 40 def'a Semi Allahu limen hamideh diyor.

- 40 def'a Rabbena ve leke'l-hamd diyor.

- 40 def'a Âmin (Ya Rabbî! Duâlarimi kabul buyur) diyor.

- 33 def'a Zamm-i Sûre okuyor.

- 21 def'a Ettahiyyatü'yü okuyarak Peygamberimize selâm gönderiyor.

- 21 def'a Kelime-i Sehadet'i söylüyor.

- 26 def'a omuzundaki meleklere ve yanlarindaki Müslümanlara Selâm
veriyor.

- 13 def'a ümme ente's-Selâmü ve Minke's-Selâmu Tebârekte ya
Zelcelâli ve'l-ikrâm diyor.

- 13 def'a Rabbenâ Âtina duâsini okuyor.

- 13 def'a Rabbenâgfirli duâsini okuyor.

- 15 def'a ümme Salli selâvatini okuyor.

- 15 def'a ümme bârik selavatini okuyor.

- 15 def'a Euzübillâhiminesseytânirrâcîym diyerek seytanin serrinden
'a siginiyor.

Bu zikrettiklerimiz sâdece namazin içinde okunanlardir. Namazdan önce
ve sonra okunanlar ve tesbihatlar bu rakamlarin disindadir.

60 yil yasayip da kullugunun gereklerini yerine getiren bir mü'minin
yaptiklarini ve söylediklerini bu kadar yil hesabiyla hesaplayin
bakalim ne çikacak karsiniza.

Ya kulluk suurundan uzak ibâdetlerden mahrum ömrünü zilletle geçirmis
bedenini ibâdetsizlik illeti (hastaligi) istila etmis olanlara ne
diyeceksiniz. Gerçekten çok büyük kayip içindeler degil mi? (c.c)
serlerinden korusun ve kurtarsin...
-alıntı.

berat05

Yönetici
essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu kardeşim

essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu kardeşim

kime neyi söylüyoruz...
kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...

haydin namaza..haydin felaha.... haydin..ALLAH cc huzuruna....

Melami_

Kayıtlı Kullanıcı
sa.ya hakkattan cok komik kim yapmışsa cok güldüm nereden biliyormuş o şekilleri..cenazenin nasıl gömüldüğünü hepimiz biliyoruz.. sonrasını şekillerle bilenyok ..eger azap ruha ise varsın olsun..ruh nasılsa hakın bir parcası ne yaparsa yapsın sanane nasılsa gülsede ,aglasada o nu baglar..ben ruh olarak azap cekersem ...ruh allahtandır ben karışmam.a.e.o

eyvallah ya hu...
valla buna inanıyorlar ya dostum ben de güldüm... kısaca güzel açıklamışsın. mülkün sahibi bilir... bizler ise teslim oluruz...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
[ı][sıze=3]öncelikle verdiğim selamı almamışsın bu bir,ikincisi kimseyle bu zamana kadar karşılıklı önem arz eden bir konuda yazışmadım sitede bu ilk ve sondur inşaallah buda iki olsun;[/sıze][/ı]

[ı][sıze=3]madem siz mezheplerin dışındasınız ve madem kuran odaklısınız bana sabah namazının farzının 2 öğle manazının farzının 4 akşam namazının 3 vs. Olduğunu kurandan ayetlerle gösterirmisiniz ayrıca artıcı malların kırkta birinin zekat olarak verildiğini bana kuranda gösterirmisiniz.ve madem mezhep takıntınız yok.siz nasıl namazkılıyorsunuz.yani namaza ayakta ellerini kulak memelerine değdirip allahuekber diyerek başlamak kuran damı yazıyor ve ayrıca allah cc kuranda buyurmuyormu. Allah cc [/sıze][/ı]
[ı][sıze=3]itaat edin ve rasülüne itaat edin neyse..sana sayfalar dolusu yazarım ama nasılsa anlamayacaksınız bu iş nasip meselesidir ..ve unutmaki sen nasipsizlerden mi olmak istiyorsun...[/sıze][/ı]

-kaan- kardeşimden allahcc razı olsun...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
dinimiz İslam..kitabımız Kuran..peygamberimiz hz Muhammed...itikadımız Ehli sünnet vel cemaat..itikadımızla ilgili bir problemimiz yok..olanlar düşünsün..meselemiz İslamı hakim kılmak..NİZAMI ALEM..İLAİ KELİMETULLAH..

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh cümlemizde razı olsun abimiz;

Selametle kalınız,hayırlı ve bereketli geceler dilerim,inşaALLAH.

-kaan- kardeşimden allahcc razı olsun...

dinimiz İslam..kitabımız Kuran..peygamberimiz hz Muhammed...itikadımız Ehli sünnet vel cemaat..itikadımızla ilgili bir problemimiz yok..olanlar düşünsün..meselemiz İslamı hakim kılmak..NİZAMI ALEM..İLAİ KELİMETULLAH..

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Namazdan Soğumak Niye?

Namazdan Soğumak Niye?

şeytan insanı aldattır da aldatır.Öyle ki bizi fenalığa itmek ister ki bizi namazdan soğutur.

İlk namaz ne de tatlıydı değil mi?Ayrı bir heyecan ayrı bir mutluluk vardı.Kalbimiz miraçla tanışıyordu.Bu aydınlıktı.O tadı bırakıp namazdan soğumak niye?

Şu ana kıldığımız namazlardan en az bir tanesi bize çok tatlı gelmiştir.Namazımızı uzatmışızdır da uzatmışızdır.O an dünyaları verseler o anı hiçbir şeye değişmeyizdir.(ki namaz hiçbir şeye değişilmez)Hep öyle namaz kılmak istemişizdir.Peki o günleri unutup namazdan soğumak niye?

ALLAH'ı en çok severiz.Seven sevdiğinin dediğini düşünmeden kabul eder.İsteyerek,severek de Sevdiğinin dediğini yapar.Hiçbir tereddüt yaşamadan.Peki en çok sevilen VARLIK bizden toplam bir anda bir saat değil günü beşe bölerek en fazla 20 dk istiyorsa(yatsı namazı) bunu neden çok görürüz?ALLAH'a olan sevgimizi unutup da namazdan soğumak niye?

ALLAH'ın askeriyiz.Nasıl ki asker komutanının dediğini tutmalıysa biz neden SULTAN'ın dediğini yapmakta zorlanırız.Savaştaki gazilere ödül verilir.SULTAN ise sana nefs ile olan mücadelende hem Yardım eder hem de ödüller verir.ALLAH'ın askerliğini unutup da namazdan soğumak niye?

Hiç gördün mü?Ayağı olmayanları,ayağı olupta harama gidenleri,gözü olmayanları,gözü olupta harama bakanları,dili olmayanları,dili olupta haram konuşanları,parası olmayanları,parası olupta haram yiyenleri vs...Bunlar için ALLAH'a şükretmemiz lazım gelmez mi?Tefekkürü ve şükrü unutup namazdan soğumak niye?

ALLAH'ım bizi ihlasla namaza gelenlerden ve namaza karşı soğumayanlardan eyle.(amin)

vesselam
davaislam

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
AMİİİNN! Allah, razı olduğu kullarından eylesin.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

ALLAH'ım bizi ihlasla namaza gelenlerden ve namaza karşı soğumayanlardan eyle.(amin)

Yazdıklarına katılarak duanada canı gönülden amin kardeşim,eline sağlık...

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
şeytan insanı aldattır da aldatır.Öyle ki bizi fenalığa itmek ister ki bizi namazdan soğutur.

İlk namaz ne de tatlıydı değil mi?Ayrı bir heyecan ayrı bir mutluluk vardı.Kalbimiz miraçla tanışıyordu.Bu aydınlıktı.O tadı bırakıp namazdan soğumak niye?

Şu ana kıldığımız namazlardan en az bir tanesi bize çok tatlı gelmiştir.Namazımızı uzatmışızdır da uzatmışızdır.O an dünyaları verseler o anı hiçbir şeye değişmeyizdir.(ki namaz hiçbir şeye değişilmez)Hep öyle namaz kılmak istemişizdir.Peki o günleri unutup namazdan soğumak niye?

ALLAH'ı en çok severiz.Seven sevdiğinin dediğini düşünmeden kabul eder.İsteyerek,severek de Sevdiğinin dediğini yapar.Hiçbir tereddüt yaşamadan.Peki en çok sevilen VARLIK bizden toplam bir anda bir saat değil günü beşe bölerek en fazla 20 dk istiyorsa(yatsı namazı) bunu neden çok görürüz?ALLAH'a olan sevgimizi unutup da namazdan soğumak niye?

ALLAH'ın askeriyiz.Nasıl ki asker komutanının dediğini tutmalıysa biz neden SULTAN'ın dediğini yapmakta zorlanırız.Savaştaki gazilere ödül verilir.SULTAN ise sana nefs ile olan mücadelende hem Yardım eder hem de ödüller verir.ALLAH'ın askerliğini unutup da namazdan soğumak niye?

Hiç gördün mü?Ayağı olmayanları,ayağı olupta harama gidenleri,gözü olmayanları,gözü olupta harama bakanları,dili olmayanları,dili olupta haram konuşanları,parası olmayanları,parası olupta haram yiyenleri vs...Bunlar için ALLAH'a şükretmemiz lazım gelmez mi?Tefekkürü ve şükrü unutup namazdan soğumak niye?

vesselam
davaislam

amin kardeşim ... AMİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt