Selamün Aleyküm Elifciğim
Çok faydalı bir paylaşım olmuş kardeşim Allah Azze ve Celle razı olsun senden
Rabb'im Teala içimizden enaniyeti, kalbimizden riyayı ve dilimizden yalanı uzaklaştırsın inşAllah.
Allah Teala'ya emanet ol kardeşim
Ve Aleyküm Selam Cümlemizden inşallah...selamun aleyküm.harika bir yazıydı gözümü kırpmadan okudum bir nefeste.Allah (c.c) razı olsun
"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü*mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.”(Amin)
amin amin...bu güzel paylaşım için Allah razı olsun.Rabbim cümlemize hayatı secde tadında yaşatmayı nasip etsin inşallah.
selamün aleyküm
Ve Aleyküm Selam Ben teşekkür ederim...s a amin seytanin serrinden allaha siginirim ...... bizimle paylastigin icin tsk
Ve Aleyküm Selam Cümlemizden Allah Razı Olur İnşallah Selam ve Dua ile...Secde: Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma demektir. Buradan da anlaşılıyor ki Rabbimiz ilk önce itaat etmemizi ,kul olmamızı istiyor ve boyun eğilecek yegane gücün 'Bir' ve 'Tek' olan kendisi olduğunu söylüyor.
Selamün Aleyküm kardeşim.
Rahman c.c razı olsun, emeğinize sağlık..
Secde emrinin hikmeti öyle güzel anlatılmış ki.. Secde, Kainatın Yegane Gücünü takdir, tesbih ve tenzihtir.. Ademoğlunu yücelten; ama şeytanı zelil ve kovulmuş kılan bir emir: secde..
Biricik'e yakınlaştıran, Şeytan'dan uzaklaştıran en kutsi vesilelerdendir Secde..
Rabbimiz c.c, bizleri onun manevi hazzından ayırmasın inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanetsiniz.
Selamun Aleykum,
ben 13 Yasindayim ve Namaza baslamak istiyorum insallah.
Benim sorum, biseye dikkat etmem lazim mi ve hangi sureleri bilmem lazim.
Tesekkürler
Burak
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Yüce ALLAHUTEALA cc senden razı olsun kardeşim. Secde kulun Rabb'ine en yakın olduğu yerdir derler. Sanırım nedenini de çok güzel açıklamışsın.
Selam ve dua ile...
..........................................Birinciler
Zalimler,bunlar kendi kendilerinezulmedenlerdir.Onlar namazin abdestinide,vaktinide,hudud ve erkaninida zayi etmislerdir.
Ikinciler
Bunlar abdeste,vakitlere,hudud ve zahiri erkana riayet etmisler ancak seytanin vesvesesini def etmeye calisacaklarina,kendilerini vesveseye kaptirmis hayallerde kaybolmuslardir.
Ücüncüler
Bunlar namazin hudud ve zahiri erkanina riayetle birlikte seytanin vesveselerini defetmek icin gayret gösterenlerdir.Bu adam düsmani karsisinda var gücüyle cihad ederki namazi mahvolmasin.iste bu adam bir vakitte hem namaz hemde cihad ile mesguldur.
Dördüncüler
Bunlar namaza kalktiklarinda namazin hudud ve erkanina mükemmel derecede riayet ederler.Kalplerini de namazda hazir tutarlar.bütün cabalari namazi tam ve mükemmel bir sekilde eda etmektir.Kalpleride namaza Rablerinin ibadetine gark olmustur.
Besinciler
Bunlarda 4.cüler gibidir.Ayrica o kalbi yüce Allahin önünde kurban etmistir.kalp gözüyle Allah´a bakmaktadir.Sanki o yüce zati gözüyle görüyormuscasina ondan korkar,kalbi muhabbet ve onun azametiyle doludur.Onunla Rabbi arasindaki perdelerin hepsi kalkar.Iste bu adam kelimenin tam anlamiyla namazda Rabbi ile mesguldur.
Birinciler cezalandirilmaya mustehaktir.Ikinciler hesaba cekilmeye...ücüncüler magfiret elde ederler.dördüncüler ecir ve sevaba ererler.Besinciler ise Rablerine yakinlastirilmis kullardir.onlarin gözlerinin serinligi namaz iledir.dünyada her kimin gözünün serinligi namaz olursa ahirette Allaha yaklasmak ile gözü serinleyecek olan onlardir.Hatta daha dünyada iken Allah yaklasarak göz serinligine kavusurlar.Kkime bu hal nasip olursa o kisiyi görmekle gözler serinlige kavusur.
ALLAH AZZE VE CELLE'den biz acizleri husu sahiplerinden yapmasini ve fazliyla hata ve günahlarimizi bagislamasini diliyorum.Velhamdu lillahi Rabbu´l-alemin.