Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
513980937_c97c955d87_o.jpg

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ey kızım Fâtıma, Peygamber kızıyım diye sakın namazı terk etme! Beni hak peygamber olarak gönderen
iccon04.gif
’a yemin ederim ki, namazını vaktinde kılmadıkça cennete gireceğini zannetme, diyerek, namazın hiçbir şekilde ihmal edilemeyeceğini belirtti.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Değerli kardeşim ellerine sağlık sabah namazı ve namaz özellikle çok önemli bir konu,sen zati çok iyi bir şekilde hazırlayıp güzel bir sunum yapmışsın bende Bayezidi Bestami Hazretlerinin (ks) hayatından bir kesit sunayım,

Bestami (ks) hazretleri bir gün uyandığında sabah namazına kalkamadığını görmüş o kadar derin bir üzüntü kaplamışki akşama kadar ağlamış Allah Tealadan affını dilemiştir,taki duyduğu bir ses üzere ağlaması durmuştur,bu ses;
Ya Bestami tövbeni kabul ettik ve sana 500 yıllık sabah namazı sevabı verdik, diyormuş.
Aradan bir zaman geçmiş,bir sabah birisinin ayağından tutupda kendisini silkelediğini uyandırmaya çalıştığını görmüş,yakından bakınca bunun Şeytan olduğunu fark etmiş,O nun bu haline şaşırmış ve sormuş;
Bu ne haldir sen ki Şeytansın beni sabah namazına kaldırıyorsun, şeytanın cevabı ;
En son uyuya kaldığında ağladın yalvardın yakardın Mevlana sana 500 yıllık sabah namazı sevabı verdi,seni uyandırmasaydım yine uyuya kalacaktın yine ağlayıp,sızlanıp kimbilir kaç yıllık sevap alacaktın bari kaldırayım da seni sabah namazına bir günlük sevap al,diye düşündüm,demiş.

Sabah namazın dan sonra ki güneş çıkmadan evvelki vakitte kuşlar başlıyor ötüşmeye,az aklı olan onların bu halinden şükürlerini hamdlerini duyar ve derki << Ey cahil kafam duyuyormusun mahlukatı bu saatte Rabbini tesbih ediyor,verdikleri için O'na (c.c) hamdler ediyor,sen ise örtüyorsun üstünü de yatağında yatıyorsun,sen soğuğu bahane ediyorsun sıcak yatağında,dışardaki kuşlar senden daha çok üşüyorlar ama onların bir bahanesi yok,ama seni yaratan Rabbin seni O'nu (c.c) tesbih eden o kuşllardan böceklerden daha üstün yaratmadımı, O zaman hala niye ısrar ediyorsun onlardan aşağıda olmayı,kalk hadi kalk bu vakitlerin rızıkların dağıtıldığı vakitlerdir,kalk sende dur huzura ve Yüce Allah dan Rızkını dile,O (c.c) kendisine hakkıyla kulluk edenleri mutlaka çok sevendir.>>.
Kolay gelsin...

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Onların namzaları

Onların namzaları

ONLARIN NAMAZLARI
Hz. Ali (r.a) şöyle anlatır: “ Bedir harbinde Rasulullah’ın bir ağaç altında ağlayarak namaz kıldığını gördüm. Hatta öylece sabahladı.. “
Bu ağlayış halinin yanında Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ‘in göğsünden namaz esnasında zaman zaman da tencere kaynarken çıkan ses gibi birtakım sesler işitilirdi.

Hz. Aişe validemiz buyururlar : “ Rasulullah (s.a.v) namaza durduğunda zaman zaman yüreğinden kazan kaynaması gibi ses gelirdi.”

Hz. Aişe validemiz, Rasulullah (s.a.v)’in namaz kılışıyla alakalı olarak ayrıca şunları söyler : “ Rasulullah bizimle konuşur, biz de onunla konuşurduk. Ama namaz vakti gelince sanki bizi tanımıyor gibi bir hale gelir, bütün varlığıyla ALLAH’a yönelirdi..”

Hz. ömer (r.a) ‘ i Mecusi mızrakla yaralamıştı. Devamlı bir suretle kan kaybediyordu. Bir müddet sonra kendinden geçti ve bayıldı. Bu bir ölüm baygınlığı idi. Fakat namaz vakitleri girdiğinde kulağına eğilip :
“ Namaz Ya ömer, namaz..!” dediklerinde Hz. ömer hayret verici bir irade ile ayılıyor ve o haliyle namazını eda ediyordu. “Namazı olmayanın İSLAM’da yeri yoktu..!!” ifadesini tekrarlıyor ve sonra tekrardan kendinden geçiyordu.

Hz. Ali (r.a ), namaza durduğunda beti benzi sararır, kendi vücudu dahil her şeyden sıyrılırdı. Bir muharebede mübarek ayağına batan oku, kendi arzusu üzerine namaz esnasında çıkardıklarında bunun farkında dahi olmamıştı.
O’na : “Ey mü’minlerin emiri! Namaz vakti gelince niçin yüzünüzün rengi değişiyor ve titremeye başlıyorsunuz?” diye sordular.
Buyurdu ki: “Yerin ve göğün kaldıramadığı, dağların taşımaktan aciz kaldığı bir emaneti eda etme zamanı gelmiştir. Onu kusursuz olarak yapabilecek miyim, yapamayacak mıyım , bilemiyorum.”

Hz.Hasan (r.a) ‘ın abdest esnasında rengi farklılaşırdı. Bunu gören bir kimse: “ Ya Hasan! Abdest alırken niçin böyle sararıp soluyorsun?” diye sordu.
O da şöyle cevap verdi: “ Yegane kudret sahibi, Aziz ve Celil olan ALLAH’ın huzuruna çıkma vakti gelmiştir.”
Hz. Hasan (r.a) mescide girerkende şöyle dua ederdi :” Ey Rabbim..! Kulun kapındadır. Ey lutuf sahibi ALLAH’ım! Günahkar kulun sana gelmiştir. Sen Salih kullarına, kötü kimselerin kötülüklerini afvetmeyi emrettin. çünkü sen afv ve kerem sahibisin. Ey ALLAH’ım! Benim yaptığım kötülükleri de o afv ve kereminla bağışlayıp bana merhamet eyle..!”

Zeynelabidin Hazretleri de, abdest için kalktığında sararıp solar, namaza başlayacağı zaman ayakları titrerdi. Sebebini soranlara: “ Kimin huzuruna çıkacağımdan haberiniz yok mu?” diye cevap verdi.
Bir defasında o namaz kılarken evinde yangın çıkmıştı. Fakat onun bundan haberi olmadı. Selam verince durumu kendisine haber verdiler ve :” Evin yandığı halde sana bunu farkettirmeyen şey nedir?” diye sordular.
Zeynelabidin Hazretleri :” insanları bekleyen ahiret yangını, bana dünyadaki bu küçük yangını hissettirmedi.” Dedi.

Amir bin Abdullah, namaza durduğunda dış dünya ile bütün alakası kesilir ve masiva ile alakalı hiçbir şey onun namazdaki huşusunu bozamazdı. Ve : “ Namazda başkalarının söz ve hareketlerinin farkına varmaktansa , vücuduma ok saplanmasını tercih ederim.” Derdi..
...
...
...
...

şimdi de kendi namazlarımıza bakalım... (alıntı)

Elif Beyza.

Kayıtlı Kullanıcı
Seccadem

Seccadem

SECCADEM

Nefsimden huzur-u İlahi'ye kaçış yerimdir. Eğilmez kibirimi rükûda büktüğüm, kırılmaz

gururumu secdede sürttüğüm yerin adıdır. Rızk istediğim, ilim talep ettiğim, af dilediğim, yalandan, haramdan, görünmez kazadan ve belâdan, iftiradan, cehennemin narından, kabir azabından O'na sığındığım yerdir.

Zalimden, zulümden, cehaletten, ihanetten kaçarken çalacağım kapının eşiği, beni benden kurtaracak tek Kurtarıcı'nın merhamet makamına iltica dilekçemin kabul yeridir o.

İçi başka, dışı başkalardan, dili başka, kalbi başkalardan, aklıyla gönlü arasında köprü kuramayanlardan, hem kendini hem de başkalarını kandıranlardan, zararla oturup zararla kalktıkları halde kârlı olduklarını zannedenlerin zannından O'na sığındığım yerdir; seccade!..

"Var"da imtihanımın şımarıklığından, "yok"ta imtihanımın tıkanıklığından, zaafiyetimden, zavallılığımdan, el açıp boyun büktüğüm, diz vurup alın sürdüğüm, Miraç'a "start!" yeridir; seccadem!

Nemrut'tan Hz. İbrahim'e, Firavun'dan Hz. Musa'ya, İsrailoğulları'ndan Hz. İsa'ya, Ebu Cehil'lerden Habibullah'a dönüş yeri, küfürden imana geçiş yeri, karanlıktan ziyaya varış yeri, putlardan Allah'a tapış yeridir, seccadem!

Şükür yeri, , zikir yeri, fikir-tefekkür yeri, madde ile mânâyı, dünya ile ahireti ayarlama yeri, insan-ı kâmil olma yeridir.

Ruhumun, bedenimin huzur bulduğu, Yaradan'ıma sevgimin, muhabbetimin, bağlılığımın, ibadetimin; kulluğumun ifadesidir, seccadem!

Necaset dolu dünyamda seccade kadar pak bir mekânım, ahirete; seccade kadar, seccade gibi, götürebileceğim bir "ahiret sermayem" olsun inşallah!

…alıntıdır…​

Elif Beyza.

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Secde Emriyle Başladı Her Şey

Bir Secde Emriyle Başladı Her Şey

Allah c.c.

Meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik. iblis'in dışında (hepsi) secde etmişlerdi. Demişti ki: "Bir çamur olarak yarattığın kimseye ben secde eder miyim?" Demişti ki: "Şu bana karşı yücelttiğine bir bak; andolsun, eğer bana kıyamet gününe kadar süre tanırsan, onun soyunu -pek az dışında- kuşkusuz kendime bağlı kılacağım." (İsra Suresi, 61-62)

(Allah) Dedi ki: "Ey iblis, sana ne oluyor, secde edenlerle birlikte olmadın?" Dedi ki: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın beşere secde etmek için var değilim." Dedi ki: "Öyleyse ondan (cennetten) çık, çünkü sen kovulmuş-bulunmaktasın." "Ve şüphesiz, din gününe kadar lanet senin üzerinedir." (Hicr Suresi, 32-35)

(Allah) Dedi: “Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?” (iblis) Dedi ki: “Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın.” (Allah “Öyleyse oradan in, orada büyüklenmen senin (hakkın) olmaz. Hemen çık. Gerçekten sen, küçük düşenlerdensin.”(Araf Suresi, 12-13)

Peki neden secdeydi acaba? Rahman olan Allah (c.c) neden secdeyle başlattı bu kıyamet mücadelesini?Neydi Rabbimizin bizden istedikleri neden di secde?

Secde: Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma demektir. Buradan da anlaşılıyor ki Rabbimiz ilk önce itaat etmemizi ,kul olmamızı istiyor ve boyun eğilecek yegane gücün 'Bir' ve 'Tek' olan kendisi olduğunu söylüyor.

“Göklerde bulunanlar, yerdeki canlılar ve bütün melekler,büyüklük taslamadan Allah’a secde ederler.(Nahl , 49)

“Görmez misin ki, göklerde olanlar ve yerde olanlar, güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah’a secde ediyor” (Hac,18 )

Namazın en önemli kısmıdır secde. Allah'a (cc) en yakın olduğumuz an... İmanın en doruk noktası... Rabbimizle sohbetin en üst seviyesi... Bizi bu kadar mutlu eden bir durumun bir de öbür tarafı var bize ait olmayan. “Onlara: Rahmân’a secde edin" denildiği zaman: “Rahmân da neymiş! Bize emrettiğin şeye secde eder miyiz hiç!" derler ve bu emir onların nefretini arttırır." (Furkân,60)

Ebû Hüreyre'nin (ra) rivâyetiyle Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: "Âdemoğlu secde âyetini okuyup secde ettiği zaman, şeytan ağlayarak ve feryad-ü figân ederek uzaklaşır. Kendi kendine şöyle der: `Ey helâk olası! Âdemoğlu secde etmekle emrolundu da secde etti; Cennet onun oldu! Ben ise secde ile emrolundum, fakat secde etmekten çekindim! Artık Cehennem benim içindir!"

Ne diyoruz secdede ; SUBHANE RABBİYEL Ě’LA (Her şeyden yüce olan Rabbim münezzehtir ve O’na hamd ederim). İşte bu yüzdendir ki secde namazın en önemli kısmıdır. "Her şeyden yücesin ,senden yücesi yok hamd sana , sena sana…"

"Aldanmış nefsim ; hani sen eğilmezdin,tanımazdın,itaat etmezdin ; tanı sen de tanı, ey içimde yıkılmaya direnen putlar sizde tanıyın, kahrolun, helak olun ;çünkü yalnız Kebir olan Allah (c.c) var.

"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü*mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.”(Amin)​

h.cakaloglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuda sizlere yardımcı olcağını düşündüğüm bir program var cemil tokpınarın yazmış olduğu "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır" adlı kitabı bir kardeşimiz bilgisayar ortamında program haline getirmiş..Ben çok memnun kaldım .Eminim siz de beğeneceksiniz.Linkini vericektim ama mesaj sayım 50 'ye ulaşmadığı için link veremiyorum isteyen arkadaşlar msn adresimi eklesin programı full olarak gönderirim.h.cakaloglu@*******.com

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Elifciğim
Çok faydalı bir paylaşım olmuş kardeşim Allah Azze ve Celle razı olsun senden
Rabb'im Teala içimizden enaniyeti, kalbimizden riyayı ve dilimizden yalanı uzaklaştırsın inşAllah.
Allah Teala'ya emanet ol kardeşim

sahabeler

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.harika bir yazıydı gözümü kırpmadan okudum bir nefeste.Allah (c.c) razı olsun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü*mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.”(Amin)​

amin amin...bu güzel paylaşım için Allah razı olsun.Rabbim cümlemize hayatı secde tadında yaşatmayı nasip etsin inşallah.
selamün aleyküm

islam 82

Kayıtlı Kullanıcı
s a amin seytanin serrinden allaha siginirim ...... bizimle paylastigin icin tsk

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Secde: Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma demektir. Buradan da anlaşılıyor ki Rabbimiz ilk önce itaat etmemizi ,kul olmamızı istiyor ve boyun eğilecek yegane gücün 'Bir' ve 'Tek' olan kendisi olduğunu söylüyor.

Selamün Aleyküm kardeşim.
Rahman c.c razı olsun, emeğinize sağlık..
Secde emrinin hikmeti öyle güzel anlatılmış ki.. Secde, Kainatın Yegane Gücünü takdir, tesbih ve tenzihtir.. Ademoğlunu yücelten; ama şeytanı zelil ve kovulmuş kılan bir emir: secde..
Biricik'e yakınlaştıran, Şeytan'dan uzaklaştıran en kutsi vesilelerdendir Secde..
Rabbimiz c.c, bizleri onun manevi hazzından ayırmasın inşallah..
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanetsiniz.

Burak123

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz kilmak

Namaz kilmak

Selamun Aleykum,
ben 13 Yasindayim ve Namaza baslamak istiyorum insallah.
Benim sorum, biseye dikkat etmem lazim mi ve hangi sureleri bilmem lazim.
Tesekkürler
Burak

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam değerli kardeşim;

ALLAH celle celaluh daim etsin sabit kılsın inşaALLAH,en kısa zamanda bu niyetinde samimiyetle ilerle kardeşim, Resimli Namaz Kılınışı, Sabah Namazı, Bayram Namazı, Teravih Namazı, Ikindi Namazı, Cenaze Namazı, Öğle Namazı, Akşam Namazı, Yatsı Namazı, Dualar ,vermiş olduğum bu adreste neler yapacağın tüm detayları ile işlendiğini göreceksin,selametle kal kardeşim.

Selamun Aleykum,
ben 13 Yasindayim ve Namaza baslamak istiyorum insallah.
Benim sorum, biseye dikkat etmem lazim mi ve hangi sureleri bilmem lazim.
Tesekkürler
Burak

ismailbasarir

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz Ve Namazın Önemi

Namaz Ve Namazın Önemi

Namaz Ve Namazın Önemi

Eğer Islâm`ı tek kelime ile anlatmamız istense, "Namaz" diyebiliriz. Bu yüzden Allah Rasülü namazı, "dinin orta direği" diye nitelemiştir.(el-Hindî age. I/278 (1372), Ebu Naîm`den.)

İnsanlar Allah`ı tanımak için yaratılmışlardır. (K. ez-Zâriyat (51 ) 56: Ayrıca bk, Aclûn[M1>î[M2>, Kesfu`I-hafâ N/173.) Allah`ı iyi tanımışlığın en güzel göstergesi namazdır.

Namazın toplayıcılık niteliği vardır. Onda her türlü ibadetten bir parça bulunur. (Imam Rabbani Mektubat`ında bunu güzel izah eder.)

Namazı Yaratıcımız (c.c.) imana denk tutmus ve kıble değiştiginde, "geçmiş namazlarımız boşa mi gitti?" diye soranlara, "Allah sizin imanınızı zayi etmez" buyurarak, namazdan "iman" diye söz etmiştir. (K. Bakara (2) 143.)

Bu yüzden sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)`in arkadaşları da: "Biz namazdan başka hiçbir ibadeti terketmeyi küfre yani. kâfir olmaya denk saymazdık" demişlerdir.

Dünyada en üst makamdan en aşağı görülenine kadar herkesi aynı safta toplayıp, Allah`ın karşısında hepsinin insan olarak eşit olduklarını namaz kadar vurgulayan bir başka eylem yoktur.

İnsanın bedeninin gıdaya ve çeşitli vitaminlere ihtiyacı olduğu gibi, ruhunun da gıdaya ve vitaminlere ihtiyacı vardır. Ruhun temel gıdası namazdır. Ve insanın bedeni çeşitli kirlerle kirlendigi gibi ruhu da kirlenir. Namaz bu her iki kiri de temizler.

Namaz insanı yalnızlık duygusundan kurtarır. Günde en az beş defa tekbir alırken dünyayı ve içinde bulunanları arkasına atan, bu hareketiyle en azından şunları demek ister:

Bütün dünya bir yana olsa bana Allah`ım yeter. Ben ondan başka boyun eğecek kimse tanımıyorum.

Allah-u Ekber = En büyük Allah`tır, diyorum ve benim namazıma O`nun ihtiyacı olmadığını da böylelikle itiraf ediyorum.

Namaz sevgili Peygamberimiz aracılığıyla bizzat Yüce Allah`ımızın bize gönderdiği bir hediyedir; onu nasıl reddederiz?

Namaz Miraç hediyesi olmakla mü`minlerin Miracı sayılmıştır. Yani namaz insanı manâ âleminde alabildiğine yükselten bir asansördür. Ona tutunmayanlar aşağıların aşağısında kalacaklardır.

Namaza belki de en az muhtaç olan insan, Allah`ın Rasûlü Muhammed`dir. Ama o, aynı zamanda namazı en iyi anlayan insandır. Bu yüzden onun, ayakları şişecek kadar namaz kıldığıolurdu. Aişe annemiz ona bir seferinde acıyarak: "Ey Allah`ın Rasûlü, Allah senin geçmiş gelecek bütün günahlarını bağışladığını söylüyor, öyleyse kendini bunca yormak niçin?" diye sorduğunda O da:

"Sükreden bir kul olmayayım mi?" buyurmuştur. (Buharî tefsir 48, teheccüd 6; Müslim, münafikûn 79, 81.) Demek ki namaz, Allah`ımızın verdiği sayısız nimetlere karşı da bir şükür, yani tesekkürdür.

Artık kalp temizliğinin nasıl olduğunu daha iyi anlıyor olmalıyız. Demek ki, kalp temizliği namaz kılmamayı değil, daha çok kılmayı gerektirir.

Ancak namazın bütün bu iyi etkileri için bir şart vardır: Onu Allah`la yüzyüzeymis gibi kılmak. Yani "huşû" ya da "ihsan". Kendisini Allah`la konuşuyor sayarak o şekilde namaz kılmak. Onun için namaz kılanın önünden geçilmez. Konuşanlar, arasından geçmek terbiyesizliktir.

Bu yüzden Allah, kurtuluşa erecekler içerisinde öncelikle namazlarını "huşû" içinde kılanları sayar. ("Mû`minler elbette kurtulacaktır: Onlar ki, namazlarında huşuludurlar, boş şeylerden yüzçevirirler, zekâtlarını verirler, ırzlarını korurlar..:` K. Müminûn (23) 1-9.)

Bu yüzden Allah (c.c.) "Beni anmak için namaz kıl." (Tâ-hâ (20) 14.) buyurur. Demek ki namaz Allah`ı anmak yani zikretmek ve hatırlamak için kılınır.

Bu yüzden Allah (c.c.): "dosdoğru kılınan namaz insanları her kötülükten alıkoyar." (Akebût (29) 45.) buyurur. Bunu herkes, kırk gün değil, sadece bir hafta, hattâ bir gün huşû`lu namaz kılmakla açık seçik görür. Ama olabildiğince düşünerek, olabildiğince kontaktta.

Bu yüzden Allah Rasûlü dünya meşgaleleriyle yorulduğu ve sıkıldığızamanlarda: "Ey Bilal, kalk da bizi ferahlat!" (Ebû Dâvûd, edep 78; Müsned V/364, 371.) yani, ezan oku da namaz kılalım, buyururlardı.

Onun arkadaşlarından bazıları da namaza durduklarında Allah`tan başka her şeyi unuturlardı. Hattâ birisinin sırtına ok saplanmışti. Acısına dayanamadığı için çıkaramıyorlardı. Bu yüzden o namaza durduğunda çıkardılar. Duymamıştı bile. (Benzer bir olay için bk. Kandıhlevî, Hayâtu`s-sahabe NI/605.)

Bir başkası, namazda hatırına gelip kendisini Allah`ı anmaktan alıkoyduğu için, çok değerli hurma bahçesini Allah Rasûlü`ne bağışladı. (bk. Kandıhlevî age NI/544; Ibnü`I-münzir, et-Tergib I/316. )

Artık nasıl namaz kılmayız? Nasıl AlIah`a kulluğu kabullenmeyiz? Nasıl çocuğumuza namaz kıldırmamakla ona acıdığımızı zannederiz? Namazın yaşınıda, onu emreden belirliyor ve elçisine: "Çocuklarınız yedi yaşına gelince onlara namaz kılmayı öğretin ve onları namaza başlatin, on yaşına geldiklerinde de, eğer namaz kılmadıkları olursa, dövün, yataklarını da ayırın." dedirtiyor. Gerçekten de çocukken başlanılmayan şeylere sonradan alışmak çok zordur.

İslam Fıkhı Ansiklopedisi

Burak123

Kayıtlı Kullanıcı
Tesekkür ederim abi, Allah senden Razi olsun.
Benim bir sorum daha olacakti:
Ben ögrencigim ve Öglen namazina yetisemem nasil yapabilirim?
tesekkür,
selamtle.

Kaan Erdem

Yönetici
Değerli kardeşim;

Sorduğun soru çok önemli burada sana yazacaklarım elbetteki kafanı çok karıştıracaktır,belkide şaşıracaksın hakikatler karşısında,ben yine sana başka bir tavsiyede bulunacağım,yakınındaki bir kurs yada cami hocası ile bu konuları istişare edersen daha faydalı ve hayırlı olacaktır.

Konunun içerikleri ve detaylarını senin anlayabileceğin şekilde izahının yapılacağını tahmin ederek faydalanmanı yürekten istiyorum.

ALLAH celle celaluh'a emanet ol kardeşim.Selametle kal.

Tesekkür ederim abi, Allah senden Razi olsun.
Benim bir sorum daha olacakti:
Ben ögrencigim ve Öglen namazina yetisemem nasil yapabilirim?
tesekkür,
selamtle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt