Esselamu aleykum,
Değerli kardeşim ellerine sağlık sabah namazı ve namaz özellikle çok önemli bir konu,sen zati çok iyi bir şekilde hazırlayıp güzel bir sunum yapmışsın bende Bayezidi Bestami Hazretlerinin (ks) hayatından bir kesit sunayım,
Bestami (ks) hazretleri bir gün uyandığında sabah namazına kalkamadığını görmüş o kadar derin bir üzüntü kaplamışki akşama kadar ağlamış Allah Tealadan affını dilemiştir,taki duyduğu bir ses üzere ağlaması durmuştur,bu ses;
Ya Bestami tövbeni kabul ettik ve sana 500 yıllık sabah namazı sevabı verdik, diyormuş.
Aradan bir zaman geçmiş,bir sabah birisinin ayağından tutupda kendisini silkelediğini uyandırmaya çalıştığını görmüş,yakından bakınca bunun Şeytan olduğunu fark etmiş,O nun bu haline şaşırmış ve sormuş;
Bu ne haldir sen ki Şeytansın beni sabah namazına kaldırıyorsun, şeytanın cevabı ;
En son uyuya kaldığında ağladın yalvardın yakardın Mevlana sana 500 yıllık sabah namazı sevabı verdi,seni uyandırmasaydım yine uyuya kalacaktın yine ağlayıp,sızlanıp kimbilir kaç yıllık sevap alacaktın bari kaldırayım da seni sabah namazına bir günlük sevap al,diye düşündüm,demiş.
Sabah namazın dan sonra ki güneş çıkmadan evvelki vakitte kuşlar başlıyor ötüşmeye,az aklı olan onların bu halinden şükürlerini hamdlerini duyar ve derki << Ey cahil kafam duyuyormusun mahlukatı bu saatte Rabbini tesbih ediyor,verdikleri için O'na (c.c) hamdler ediyor,sen ise örtüyorsun üstünü de yatağında yatıyorsun,sen soğuğu bahane ediyorsun sıcak yatağında,dışardaki kuşlar senden daha çok üşüyorlar ama onların bir bahanesi yok,ama seni yaratan Rabbin seni O'nu (c.c) tesbih eden o kuşllardan böceklerden daha üstün yaratmadımı, O zaman hala niye ısrar ediyorsun onlardan aşağıda olmayı,kalk hadi kalk bu vakitlerin rızıkların dağıtıldığı vakitlerdir,kalk sende dur huzura ve Yüce Allah dan Rızkını dile,O (c.c) kendisine hakkıyla kulluk edenleri mutlaka çok sevendir.>>.
Kolay gelsin...