Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Fatıma Validemiz (r.a.), henüz süt emmekte olan Hazret-i Hüseyin hastalandığı için sabaha kadar uyuyamamıştı. Evlâdının inleyişi karşısında gözlerine sabaha kadar uyku girmedi. Hz. Hüseyin sabaha doğru bir ara uyur gibi olduğunda, Hz. Fatıma bulduğu ilk fırsatta kâinatın sahibine yönelerek sabah namazını eda etmişti. Kendisini çaresiz bırakan uykuya ancak bundan sonra vakit ayırabilmişti.
Sonra, mescid-i şerifte sabah namazını kıldıran Peygamber Efendimiz (a.s.m.), âdeti üzere onun evine teşrif etmişlerdi. Hazret-i Fatıma Validemizi uyur vaziyette görünce, onun sabah namazını kılmadığını sandı.

– Ey kızım Fâtıma, Peygamber kızıyım diye sakın namazı terk etme! Beni hak peygamber olarak gönderen
iccon04.gif
’a yemin ederim ki, namazını vaktinde kılmadıkça cennete gireceğini zannetme, diyerek, namazın hiçbir şekilde ihmal edilemeyeceğini belirtti.

Buna karşılık Hz. Fatıma:

– Canım babacığım, sabaha kadar uyumadım. Sabah namazını kılıp yattım, deme gereği duydu. O zaman Efendimiz (a.s.m.), sevgili kızını şöyle müjdeledi:

– Müjdeler olsun sana kızım! Âhirette böyle sıkıntılar gör*me*yeceksin.

Namazı Yaşayanlar/Said Demirtaş/Nesil Yayınları

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba ben sabah namazına kalkabiliyorum fakat gün içinde diğerlerini kılamıyorum.Bu durum beni çok rahatsız etsede....İnşallah bundan sonra bir şeyler değişir,çünkü bu konuda yalnızım.Cahilim,bilgisizim...

tuğba_61

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ınsalah yardımcın olsun kardesım sen ıstersen hersey olur kılmak iste yeterki elbetkı vakıt, yer ,mekan hersey bulunur merak etme:)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bende çok şükür 3 gündür sabah namazlaını kılıorum bende öğlen ikinidi ve akşamı vaktinde kılamıorum eve geldiğimde kazalarını kılıorum allahım affeder inşallah...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Namaz kılma idealiniz için , ÜŞENMEYİN , ERYELEMEYİN ve ASLA VAZGEÇMEYİN .

“ Şimdi kendi kendime söz veriyorum . Namaz kılacağım ve hiç bir zaman namazı bırakmayacağım . Hiçbir zaman namaz kılma hedefimden vazgeçmeyeceğim .”

ve söz verin
........................................

berat05

Yönetici
kime neyi söylüyoruz...

kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...

haydin namaza..haydin felaha.... haydin..ALLAH cc huzuruna....

gaye-i hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz

Namaz

Selamün aleyküm arkadaslar. Namaz kılarken seytan süreklı vesvese verıyor. Allaha yönelmeye calısıyorum ama tekrar dunya hakkında veya baska bınbır turlu seyler gelıyo aklıma. Kendımı soyutlamaya calısıyorum bunlardan ama basaramıyorum. Ne yapmam gerektıgı konusunda yardımcı olabılırmısınız? Tesekkurler sımdıden....

gule_vurgun

Kayıtlı Kullanıcı
....................

Son düzenleme:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
kime neyi söylüyoruz...

kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...

haydin namaza..haydin felaha.... haydin..ALLAH cc huzuruna....
..............................

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
“Münafıka en ağır gelen namaz; yatsı ve sabah namazlarıdır. Eğer bilseydi o iki namazda ne var? Sürünerek dahi olsa onun ikisine gelirdi.”
(Müsned İmam Ahmed 52/424; Sahih-ul Cami’, 133)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Allah celle celalü razı olsun bizler için çok önemli bir paylaşım olmuş Rabbim sevabını versin size emeğinize sağlık...

berat05

Yönetici
وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى
الْخَاشِعِينَ
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz,
Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir

Bakara(*) Sûresi 45

HAYIRLI CUMA'LAR aminenur KARDEŞİM

rabbim yar ve yardımcımız olsun

"Filistinimize dua edelim"

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى

الْخَاشِعِينَ
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz,
Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir

Bakara(*) Sûresi 45

HAYIRLI CUMA'LAR aminenur KARDEŞİM

rabbim yar ve yardımcımız olsun

"Filistinimize dua edelim"

hayırlı cumalar değerli kardeşim.. ALLAH razı olsun..
inşaALLAH.. RABBİM KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN....

hayırla kalınız güzel kardeşim
selam ve dua ile

bilge_kagan

Kayıtlı Kullanıcı
arabca öğrenimi

arabca öğrenimi

selamun aleykum arkadaşlar
arabça öğrenmek için en kolay bence arapça öğretim seti,orada kolayca öğreniliyor12 adet kaset yardımıyla hem anlayabiliyorsun çalışma ve ders kitabı ile bir hocaya gerek duymadan hem yazabiliyor,hemde konuşabiliyorsun.benim düşüncem ,arabça ingilizceden daha kolay,belki dinimiz gereği bana kolay gelebilir.denemenizi tavsiye ederim... :a35:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Göz zinasının namaza olan etkisi...

Göz zinasının namaza olan etkisi...

Kulak, göz ve kalp; bunların hepsi ondan sorumludur.’’ ( isra–36)

İnsan vücudunun tepeden tırnağa her hücresine hâkim olan -u Teala her organımıza sınırsız özgürlük vermemiştir. Mesela işitmemiz için kulak vermiş, o kulaktan beynimize gıybet seslerinin iletilmesini yasaklamıştır… Bir mide vermiştir o mideye haram lokma girmesini yasaklamıştır. O haram lokma zemzem de olsa Medine hurması da olsa haram olduktan sonra izin vermemiştir… Oruçluyken sahur-iftar arası helal lokmanın bile mideye girmesine izin vermemiştir… Ve namaz kılan ya da kılmayan her hangi bir oruçluyu ikna edemezsiniz. İftardan önce bir şeyler yemesi mümkün değil…

Midemize hâkim olan -u Teala gözlerimize de hâkim… Gözlere görme melekesi kazandıran -u Teala İnsanlara büyük bir lütufta bulunmuş… Aksi halde güzellikleri göremezdik… Her organımızın helal dairesinde kullanma özgürlüğü vardır. Bu sınırları mülk sahibi belirler. Bizler bu organlarımızı kullanarak ya sevap işleriz ya da günah kazanırız… Güzel yaratılan bir çiçeğe bakarak ’ın (c.c) sanatını görür dil organıyla teşekkürlerimizi bildirip sevap kazanırız. Aynı gözü bakılması haram olan bir şeyde kullandığımızda ise haram işlemiş oluruz…

Bakılması haram olan bir şeye bakıp ; ‘Kime ne zararı var ki!‘ demek, ’ın (c.c) hükmünü beğenmemek ve ’ı gereksiz bir emir vermekle suçlamak olur. (Hâşâ!) (c.c) bir şeye hüküm vermişse bakalım o hükme karşı nasıl bir tavır takınmamızı istiyor;

’ Bununla beraber (c.c) ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de (c.c) ve Resulüne asi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.’’(Ahzap–36)

‘… Kesinlikle bilen bir toplum için 'tan daha güzel hüküm veren kim olabilir?’ ( Maide–50)

Evet… -u Teala hüküm verenlerin en güzeli… Şimdi de Harama bakmanın kalbe olan tesirlerine bakalım;

Kalp doktoru İbn-i Kayyım el-Cevziyye şöyle der: -u Teala gözü kalbin aynası kılmıştır. Göz, bakışını çektiğinde ( Bakışa hâkim olduğunda) kalpte isteklerini ve arzularını çeker ( Bunlara hâkim olur.) Göz, bakışını serbest bıraktığında kalpte arzularını serbest bırakır. Bakış, insanın başına gelen tüm olayların kaynağıdır. Zira bakış bir şeyin aklına gelmesine sebep olur. Akla geliş düşünceyi, düşünce arzu ve istekleri, arzu ve istekler de iradeyi harekete geçirir. Bu ise azmetmeye dönüşür ve sonunda fiil gerçekleşir. Bir engel çıkıp ta engellemediği sürece bu sonuç kaçınılmazdır. Denilmiştir ki: ‘Bakışı indirme konusunda sabır, sonrasında meydana gelecek olan acıya sabretmekten daha kolaydır.’ Şair şöyle der:

Her kötü şeyin kaynağı bir bakıştır

Ateşi büyüten şey kıvılcımı küçümsemek değil mi?

Nice bakışlar vardır kalbine saplanır sahibinin

Yaysız bir oktur sanki

Gözü mutlu eder ama ruha zarar verir

Hoş karşılanacak değildir zararı getiren( Göz zinası-s,17-polen yayınları.)

‘ İmam İbnu’l Cevzi şöyle der: Bilinmelidir ki göz kalbe haberleri ileten, resimleri ona nakşeden bir habercidir. Böylece kişiyi ahiretle ilgili hayırlı ve faydalı konularda düşünmekten alıkoyan fikirler meşgul etmeye başlar. Bakışı yöneltmek kalpte hevanın oluşmasına sebep olduğu için şeriat, sonuçlarından korkulan şeylerden bakışı çekmeyi emretmiştir.’

Günah potasına giren günah işleyerek çıkar. Önemli olan potaya yaklaşmamaktır… Göz çok net çeken bir fotoğraf makinesidir. Çekilen her bir resim şeytanın arşivine kaydedilir. Eğer bakılan kişi çok güzel-yakışıklı- ise kolay kolay unutulmaz… Bazen namazda bazen Kur’an okurken bazen normal bir ibadet halindeyken resim arşivindeki en güzel resimleri izlettirir bize… Malzeme bizden izlettirmek şeytandan… Çok acı bir durum değil mi?

Kapitalist insanlar tüketimi artırmak için fizik olarak güzel olan bayanları ürün ile birlikte sergilerler… Göz, güzele bakarken bir ihtimal olur da ürünümüzü görürler mantığıyla kızların onuruyla oynarlar… Kızlar da olayı meslek ya da ekmek parası olarak algılarlar… İzlenen program haberler bile olsa göz mankene-spiker-e takılmaz mı? Göz kulaktan daha duyarlı değil midir? Her gün onlarca resim veriyoruz şeytana bundan haberimiz yok…

Namaz öncesi harama bakılmışsa namazın her karesinde o resim sıcağı sıcağına izlenir… Huşu falan olmaz namazda… Taze resim kolay kolay ekrandan düşmez… O sebepten 200 gram gelmeyen gözlerimizle haram işlemeyelim…

Unutmayalım ki, yaz ayları; imanın gözle olan imtihanında bütünlemeye kalma ihtimali yüksek olan aylardır… Gözlerimize hakim olmamızı nasip etsin…(amin)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt