Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Namaza gelenin farkı

nuresma yazdı:
s.a. Allah razı olsun. namaz bizi yüceltir biz de inşallah hakkıyla eda ederiz namazlarımızı.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Amin..Allah(c.c)'ya emanet olun...B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

handan06 yazdı:
demekki gösteriş olsun diye gitmişler camiye onun özünü yaşamadıktan sonra gitsen ne fayda

B)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
S.A. KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL PAYLAŞIM
İNŞALLAH GÖNÜL GÖZÜ AÇIK VE HAKKIYLA KILANLARDAN OLALIM
SELAMETLE
A.E.O

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun..Amin inşallah... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: CUMA NAMAZI KİMLERE FARZDIR...?

Selamün aleyküm...Hayırlı cumalar..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm...Hayırlı cumalarB)

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim, bir soru sorabilirmiyim acaba?cuma namazının kadınlara neden farz değil,kur-anda öyle bir beyan mı var?şimdiden tşk.ederim.Allaha emanet olun.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim, bir soru sorabilirmiyim acaba?cuma namazının kadınlara neden farz değil,kur-anda öyle bir beyan mı var?şimdiden tşk.ederim.Allaha emanet olun.

Ve aleykümselam..
İslâm Dini ibadetlerin vücup ve sıhhat şartlarını ortaya koyarken, zorluğu değil, kolaylığı; nefreti değil müjdelemeyi; tören resmiyetini değil, ruhu ahlâka ve kemâlâta yükseltmeyi esas almıştır. Kadınlardan gitme imkânı olmayanlar için Cuma namazının farz olmayışı bir kolaylıktan ibarettir. Yoksa imkânı olanların kılmalarına bir mani yoktur. Bu yeni bir hüküm de değildir.

Dört mezhep imamları, emir olmayan bir hususu hiçbir zaman “yükümlülük” gibi göstermemişler; fakat aksine bir delil olmadığı takdirde, edasını ve ifasını insanların tercihine bırakmışlardır. Emir olan hususları ise insanların tercihine bırakmamışlar, yükümlülük ve faziletteki öncelik derecelerini tafsilâtıyla bildirmişlerdir.

İşin özü şudur: Dört mezhebe göre kadınlara Cuma namazı farz değildir. Ancak kılarlarsa sahih olur ve o günkü öğle namazını kılmış olurlar. Yani Cuma namazı kılan bir kadının, tıpkı Cuma namazı kılan bir erkekte olduğu gibi, o günün öğle namazını kılma farziyeti üzerinden kalkmış olur.

Bu şu demektir: Kadınlar Cuma namazını kılarlarsa, öğle namazını farziyetten düşüren bir “farz ibadeti” eda etmiş olurlar. Namazları “farz” olarak sahihtir. Kılmazlarsa, kendilerine Cuma namazı zaten farz değildir; bu durumda hiçbir mesuliyetleri yoktur; sadece o günün öğle namazını kılmakla yükümlüdürler.

Böylece mezhepler, kadınlara yeni bir mes’ûliyet yüklememişlerdir. Çünkü sünnette de yükümlülük getirici bir delil yoktur. Mezheplerin yaptıkları, aynen Peygamber Efendimizin (asm) uygulamasında olduğu gibi, kadınların Cuma namazı kılabilmelerine kapıyı aralık bırakmaktan ibarettir. Ama yükümlülük getirmemişlerdir; çünkü aslını sünnetten almayan bir yükümlülük dinin özü ve üslubu ile bağdaşmaz.

Fıkıh mezhepleri konuyu genel ahlâk açısından da değerlendirmişler; kadınların Cuma namazı kılmalarını fitneye sebep olmayacak biçimde camiin ve cemaatin hazırlanması ve organize edilmesi şartına bağlamışlar ve eğer fitne söz konusu olacak ise, kadınların Cuma namazı kılmalarını “ittifakla” mekruh saymışlardır. Çünkü namazda kalp huzuru, ihlâs, huşu ve Allah korkusunu muhafaza ve takviye etmek esastır.

Dört mezhebin içtihadıyla Müslüman toplumların iffet ve ahlâk ağırlıklı hassasiyeti birleşince, bunca yıldır toplumun örfü kadınların camilerde Cuma ve bayram namazı kılmalarına fiilî bir engel teşkil etmiştir. Aslında örfün ibadete bu derece müdahalesini abartılı ve haksız bulmak mümkündür. Yani camilerde kadınlar için de düzenlemelere gidilebilseydi ve sünnette olduğu gibi kadınlara bir tercih fırsatı verilseydi şüphesiz daha doğru olurdu. Fakat bu fırsatı vermeyen kurum mezhepler değil, toplumun örfüdür.

Camileri ve cemaati fitneye meydan vermeyecek şekilde hazırlamak ve düzenlemek şartıyla, kadınlara Cuma ve bayram namazı kılma imkânı tanınmasında şüphesiz hiçbir sakınca yoktur. Hatta faydadan uzak da değildir. Çünkü kadınların da ibadette cami ve cemaat ruhuna ihtiyaçları olduğu bir gerçektir.

Fakat kadınlar için Cuma namazını farz ilân etmek, İslâm dininin tanıdığı kolaylığı yok saymak demektir. Ki, bu tehlikelidir. Bu, dini kolaylaştırmak değil, zorlaştırmak olur.

Allah(c.c)'ya emanet olun..

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı
prof. süleyman ateş'in kadınların cuma namazı kılmaları hakkındaki yazısı

prof. süleyman ateş'in kadınların cuma namazı kılmaları hakkındaki yazısı

soru;Cuma Suresi 9'uncu ayetteki cuma namazının kılınmasıyla ilgili hüküm, görüldüğü üzere kadın erkek herkesi kapsıyor. Hal böyleyken kadınların cuma namazına gelmeleri erkeklere de olduğu kadar farz değil mi?

cevap;Kuran-ı Kerim'in emirleri geneldir, erkek ve kadınları kapsar. Diğer namazlar nasıl erkek ve kadınlara farz ise cuma namazları da öyledir. Hz. Peygamber zamanında kadınlar da cumaya gelirlerdi ama zamanla kadınların camiye gelişleri kısıtlandı.

s.a.sevgili kardeşim,değerli müfeessir süleyman ateş'in bir yazısını buldum nette.bunları buraya taşıdım daha sonra,benim kafam karıştı siz farz değil (ya da işleri olması durumunda imkanları olmaması durumunda) diyorsunuz süleyman ateş farz diyor,sizin kaynağınız isnadınız nedir acaba?keza o zaman ticaretle uğraşan erkeklerinde işleri var diye cumaya gelmemesi gerekmez mi,sizin söyleminize göre?

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
soru;Cuma Suresi 9'uncu ayetteki cuma namazının kılınmasıyla ilgili hüküm, görüldüğü üzere kadın erkek herkesi kapsıyor. Hal böyleyken kadınların cuma namazına gelmeleri erkeklere de olduğu kadar farz değil mi?

cevap;Kuran-ı Kerim'in emirleri geneldir, erkek ve kadınları kapsar. Diğer namazlar nasıl erkek ve kadınlara farz ise cuma namazları da öyledir. Hz. Peygamber zamanında kadınlar da cumaya gelirlerdi ama zamanla kadınların camiye gelişleri kısıtlandı.

s.a.sevgili kardeşim,değerli müfeessir süleyman ateş'in bir yazısını buldum nette.bunları buraya taşıdım daha sonra,benim kafam karıştı siz farz değil (ya da işleri olması durumunda imkanları olmaması durumunda) diyorsunuz süleyman ateş farz diyor,sizin kaynağınız isnadınız nedir acaba?keza o zaman ticaretle uğraşan erkeklerinde işleri var diye cumaya gelmemesi gerekmez mi,sizin söyleminize göre?

Ve aleykümselam..Bu forumda bitane daha böyle tartışma olmuştu ..Siz en iyi bilgiyi almak istiyorsanız sorularla islamiyete sorun sorunuzu...İnşallah daha iyi bir cevap alacaksınız...Burda konu uzar tartışma çıkar Allah(c.c) korusun..

Allah(c.c)'ya emanet olun.

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Namazin Sirlari

Namazin Sirlari

Varid (kalbe d)olduğuna göre, mü'min namaz için abdest aldığında, şeytan korkusundan ondan uzaklaşır. Çünkü o, Melik'in huzuruna girmeye hazırlanmaktadır. Tekbir alınca İblis ondan saklanır, yani onunla arasına duvar çeker ki, kendisine bakıp onu da Cebbar olan Allah'a yöneltmeye kalkmasın.

Kul "Allah-u Ekber" diyerek tekbir alınca, Allah-u Teâla kulunun kalbine bakar, gerçekten orada kendisinden daha çok değer verilen bir varlık yoksa: "Söylediğin gibi kalbin de, Allah'ın azametini tasdik ediyor" buyurur.

O'nun kalbinden çıkan nur, Arş'ın melekutunu tutar. Bu nur sayesinde, yer ve göklerin melekutu ona açılır. Ve bunların hepsi kendisine hasenat olarak yazılır.

Cahil ve gafil biri de namaza kalktığında, sineklerin bir damla bala üşüştüğü gibi, şeytanlar onu sarıp ağına düşürür. Böyle bir tekbir aldığı zaman, Allah-u Teâla onun kalbine bakar. Eğer kalbinde Allah'dan değerli bir şey varsa: "Sen yalan söylüyorsun. Senin kalbinde en büyük olan, söylediğin gibi ben değilim" buyurur.

O anda namaz kılanın kalbinden bir duman çıkar ve semaya varır. Bu bulut onun kalbine melekut için bir perde olur. Her geçen gün, bu perdenin karanlık ve katılığı artar. Nihayet, şeytan onun kalbini tutar ve ona üfürmeye, vesvese vermeye ve yaptıklarını güzel göstermeye çalışır. O kimse namazı bitirinceye kadar bu hal üzere bulunur ve ne yaptığının farkında bile olmaz.

Nitekim haberde varid olmuştur ki: "İnsanın kalbinin etrafında şeytanlar dönüp dolaşmazsa, insan semanın melekutunu görebilirdi.

Zahire ait, adabı tam olduğu gibi, batıni edepte kemale eren temiz kalpler, semavi kalplerden olurlar. Ve namaza girerken ‘tekbir’ ile semaya dahil olurlar. Allah-u Teâla, semayı şeytanların tasarruf ve tasallutundan korur. Bu yüzden şeytan, semavi kalplere de girecek yol bulamaz.

Böyle kalpler için tehlike olarak, bir tek nefsin havatırı kalır. Nefsin havatırının kalp semasına hücumları, şeytanın tasarrufunun kesilmesi gibi kolay olmaz. Ancak Hakk'a yakınlıkları murad olunan kalpler, yavaş yavaş bu yakınlığı elde edebilir ve sema katlarına yükselebilirler. Sema tabakalarının her birinde nefsin zulmeti diğerinden farklıdır. Semâvatı geçmek için, havatır daima nefsin zulmeti ölçüsünce azalır ve nihayet Arş'ın önünde durur. Orada Arş'ın nurunun tesiri ile nefis havatırı tamamen kaybolur. Nefsin karanlığı kalbin nurunda, gecenin karanlığının gündüzün ışığında kaybolması gibi yavaş yavaş kaybolur. Bu şekilde adabın hakkı gerçek anlamıyla verilmiş olur.

Bizim namazın adabına dair bu saydıklarımız pek azdır. Namazın durumu bizim tanıttığımızdan çok büyük, anlattığımızdan çok mükemmeldir. Bazı tasavvuf zümreleri, hata ile namazdan maksadın “Zikr-i İlahi”den ibaret olduğunu sanırlar. Zikir hasıl olunca da namaza gerek olmadığını söyleyerek sapık yollara girerler ve batıl düşüncelere dalarlar. İlahi ahkamı yok sayıp, helal ve haramı redde kalkışırlar.

Bir başkaları da, bu konuda belki sapıklıktan uzak, fakat kendilerini hal açısından noksan bırakan bir yola girerek, sadece farzları kabul ile nafilelerin faziletlerini inkara kalkışırlar ve çok basit ruhi bir hale aldanıverirler. Amellerin faziletini ihmal ederler. Her heyet ve harekette de Allah'a ait bir takım sırlar ve hikmetler bulunduğunu bilmezler.

Haller ve ameller, ruh ve cisim gibidir. Kulun dünyada amellerden yüz çevirmeye devam etmesi şaşkınlık ve taşkınlıktır. Ameller ve hal ile tezkiye görür, iyileşir ve güzelleşir; hallerde ameller sayesinde gelişir.Duayla kalınız

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz Aslinda Gerçekten Apayri Bir Konu.hakkinda Yazilmasi Gereken En önemli Konu.ve Maalesef Bir çok Kişi Namaz Kilmiyor.halbuki Namaz Bizim Kurtaricimiz.tek çikiş Yolumuz.tabi Kalpten Ve Samimice Yapilinca Anlami Oluyor.o Yüzden Namaz Kilmaya Kalkişmak Insanlar Için Zor Bir Süreç Oluyor.bunun Için Ne Kadar Erken Yaşta Namazla Ve Diğer Ibadetlerle çocuklarimiz Taniştirlirsa O Kadar Bağlilik Ve Süreklilik Olur.çünkü Bu Bir Mecburiyettir.namaz In Bir çok Faydasini Ben Bu Forumdan Sizler Gibi Insanlar Sayesinde öğrendim.şimdi Kildiğim Namaz Allah Ima şükür Daha Anlamli.daha Maddi Hayattan Soyutlanmiş.ne Olursa Olsun Namazimizi Birakmamaliyiz.sonunda Elde Edeceğimiz Mükafat Inanin Hiçbir şeye Değmeyecek.paylaşiminiz Için Teşekkürler.allah Razi Olsun.selamet Ile

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Namaza sahip çıktı sıra bizde

Namaza sahip çıktı sıra bizde

İZMİR NAMAZA SAHİP ÇIKTI

İzmir namaza sahip çıktı

Yeni Asya Gazetesi İzmir Temsilciliği tarafından Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlenen “Namazımıza Sahip Çıkıyoruz” isimli program halktan yoğun ilgi gördü. İzmirliler, toplantının düzenlendiği Balçova Termal Tesisleri’ndeki üç bin kişilik Kardelen Salonu’nu tıklım tıklım doldurdu. Konuşmacı olarak Av. Ahmet Yılmaz, yazar Cemil Tokpınar, yazar Senai Demirci ve oyuncu Yaşar Alptekin katıldı.

Konuşmacılar, geçen günlerde İstanbul Bağcılar’daki bir lisede namaz kılan öğrencilerin kamuoyuna suçlu gibi yansıtılmasına tepki gösterdi.

Senai Demirci, “Laik bir ülkede çocuklara namaz kılmaları için bodrum katları gösterilmez, güzel yerler gösterilir” dedi.

Kamusal alan tartışmalarına da göndermede bulunan Demirci, “Kamusal alan, bizim alanımız değil. Namaz kılan kılmayan, başı açık örtülü diye bir ayrımımız yok. Birileri zannediyor ki başı açık olanlarla örtülü olanların bitmek bilmeyen bir kavgası var. Birileri bizi bir taraftan böldüğünde biz de diğer taraftan bölmeyiz.” şeklinde konuştu.

“Namazla Yeniden Doğum” isimli bir kitap yazan Alptekin ise 3 yıldır namaz kıldığını söyleyerek, “Namaza başladığım günü doğum günüm olarak kabul ettiğim için 3 yaşındayım” dedi.

Annesinin ve babasının hayır duâsını aldığı için değiştiğini düşünen Alptekin, gençlere şu tavsiyede bulundu: “Sonra kılarım diye namazı ertelemeyin. Camilerden çıkarken birbirinize gülümseyin, kutlayın. Namaza başladıktan sonra bana sosyete İslâmcısı dediler, delirdi dediler, şeriatçi dediler, hiç rahatsız olmadım. Sadece duâ ettim onlar için. Hiç kızgınlığım yok, yalnızca üzülürüm onlara. Namaza başladıktan sonra, bakan gözlerim gören gözler oldu.” Alptekin, İzmir hakkındaki görüşlerini ise şöyle dile getirdi: “İzmir’e daha önce turistik amaçlı gelmiştim. O zamanlar kendimi zengin zannederdim ama şimdi manevî zenginlik hissediyorum. İzmir’de ne kadar çok akrabam olduğunu bugün fark ettim.”

Namaza başladığı zamanlarda geçmişe dair büyük pişmanlık duyduğunu belirten Alptekin, “İlk bir bir buçuk ay çok ağladım. ‘Rabbim beni neden seçti, ne yaptım da beni bataklıktan kurtardı?’ diye düşündüm. Sonra birisi bana, ‘Sen annenin ve babanın hayır duâsını almışsın,’ dedi. O zaman fark ettim, Rabbim’in beni neden seçtiğini,” diye konuştu.

Alptekin, kitabı yazma sürecine ilişkin olarak da “Kitabımı ben yazmadım ki, Rabbim yazdırdı” dedi.

Yazar Tokpınar da namazın önemini anlattığı konuşmasında, Bedir Savaşında Nisa Sûresi’nde yer alan üç ayetle namazın ertelenmeyip kılınması istendiğini belirterek, “Çünkü namaz rahmettir, zafere vesiledir. Bugün İslam âleminin çektiği sıkıntıların en büyük sebeplerinden birisi İslam ümmetinin namaz kılmamasıdır.” Dedi.

Türkiye’de namaza olan ilgisizliğin korkunç bir problem olmasına rağmen sorumluların gereken ilgiyi göstermediğini belirten Tokpınar, “Bugün dine duyarlı gazete, TV, radyo, dergi ve yayınevlerinde bile namaza gerektiği gibi sahip çıkılmıyor, namaz anlatılmıyor. Oysa namazla ilgili binlerce yazı, haber, kitap, CD, film, yarışma olmalı” şeklinde konuştu.

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak namazı ülke gündemine getirip vazgeçilmezliğini ispat edeceklerini belirten Cemil Tokpınar, “Bir gün televizyonu açtığınızda bir namaz filmiyle karşılaşacaksınız. İnşallah milyonlara namazı anlatacağız” müjdesini verdi.

__Alıntıdır___

عِبَاد

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

selamün aleyküm

tüm güzel sohbetler icin Allah razi olsun hepsini okudum ve böyle güzel sohbetlerin olmasi ne güzel. keske günlük yasantigimizda her daim Allah kelamini sürdürsek is arkadasimizla is hakkinda dünkü mac hakkinda evde ne yapar hakkinda degilde Kainatin efendisi (s.a.v) hakkinda ve davranislarinda konussak. namaz vakti icin birbirimizi idare etmek icin metodlara koyulsak.

evde esimizle coluk cocugumuzu nasil imanli büyütebiliriz nasil birbirimize iyi es olabilir mümin erkegin es vazifesi mümin kadinin es vazifelerinin konusup bunlardaki eksiklerimizi tamamlasak.

vs. vs. cesit cesit. ama aklimiz diger arkadaslarinda belirtigi gibi onlardan Allah razi olsun hep baska yerde ve namaza bu yüzden adepte olamiyoruz aklimiz baska yerlerde oluyor.

Namazda tekbir verirken Kabe yi görmek ne demek??
ne muazzam bisi bi düsünelim önce önümüzdeki aksam ezaninin vakti daha verken..

hani ahmet sunu yapmis mehmet sunu yapmis yok okulda söyle sinifta böyle macta su goldu den daha cok düsünsek selam verirken namazdan sonra melekleri görmek ne demek diye??

iste o zaman belki gercek namaz gercek husu olacaktir insallah..

Bakara süresinin 45 ve 46. ayetlerinde belirtigi gibi.

"Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin;Rablerine kavuşacaklarini ve ona döneceklerini umanlar ve husu duyanlardan baskasina namaz elbet ağır gelecektir"

Rabbim ne güzel söylemis. Elhamdülillah.

namaza baslarken zorlanmalar namazda zorlanmalar sabırla sifaya bulacaktir. Sabrederken de yapmamiz gerekenleri yapacagiz 5 günlük harcamamizi kesip Sahihi Buharinin Hadis kitaplarini alip Kurani Kerim yolunda gidecegiz.

Ve bir yol daha söylemek gerekirse.. Allah korkusu...

en kücük ölcüde Allah korkusunun pazili güclü kuvvetli bir aslanin karsinizda durmus tam sizi parcalamak üzere pencesinin yüzünüze dogru sallamakta oldugu ani düsünün diye yorumlamistir ünlü gönül dostlarindan birisi...

bu nedemek diye bos zamanlarimizda Namaz vakitlerimizden Kuran sohbetlerimizden arta kalan zamanda düsünmeliyiz..bizde mevcutmu diye düsünmeliyiz..

dünyayi bos vermeliyiz yerine göre verilen isi yaparsak imkanlari degerlendirirsek ins. rizkimiz kapimiza kadar gelecektir karnimiz doyacaktir fazlasinin sükrünü edecek imanimiz ya olmazsa korkusuyla veya fazla istiyorsak komsumuz yakinimiz tanidigimiz ihtiyaci var ve vesile olmak veya Allah yolunda güzel bi hayrimiz var düsüncemiz var külfiyeti maddi diye istemeliyiz..

sözün kisasi mümine sohbet gerek vaazlari gerek internetten indirerek gerek radyolarda dinleyerek gerek cuma namazlarinda dikkatli kalben dinleyelim imani kalbe koyan Allahtir( azze ve celle) o zaman dualarimizda da bol bol isteyelim..

Allah dualarimizi kabul etmesi dilegiyle lisani hal ettiysek affola..

son olarak ise Allah korkusu demisken gerek kaza namazlarimizi gerek kücük günahlarimizi(simdi oldugu gibi namazda husuya sahip olmayisimizi) ulu orta söylemekten kacinalim. cünkü Allahin azabi cok kötüdür karinca kadar günahin cezasini biz bilemeyiz o yüzden korkumuzu burdan baslayalim. Allah yar ve yardimcimiz olsun..

Allahim beni affetsin...

AMİN.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

Bende böyle şeyler yaşıyorum kendimi tam topluyorum derken Rabbime yalvarıyorum Allah'ım c.c. sen bizleri şeytanın vesvese ve hilelerinden koru
Ya Rabbi namazı dostdoğru kılanlardan olmayı nasip et Amin
Selametle

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Düşünmek

Düşünmek

[/QUOTE]
aynı düşünceler bende de oluyor:(

Fatih sultan mehmet hz. İstanbulu feth ettiği zaman Ayasofya da namaza durmuştur. 2 defa namazını tekbir aldıktan sonra bozmuş 3. seferden sonra namazını eda etmiştir. Sebebini sorduklarında ise
ilk 2 sefer kabeyi karşımda göremedim. 3.de görebildiğim için 3 defa tekbir aldım demiştir.

Öncelikle namazı huşu içinde kılmamız gerekir.
Şeytanu aleyhi lane insanları sağda solda, yatarken gezerken... her safhada Allahtan uzaklaştırmaya kalkar.

İsterseniz bunu şeytanın dilinden anlatayım.

Bir insan namaz kılıyorsa
-ta ezan okunmadan önce sağa sola gönderirim ezanı duymasını sağlarım
eğer bunu yapamazsam ezandan sonra yanına gelir "daha zaman var" diye telkin ederim diyor.
-Yok yine o insan namaza kalkarsa bu seferde namaza durduğu zaman hızlı hızlı kılmasını söylerim
eğer böyle kılarsa namazı kabul olmaz
-hızlı kılmazsa sağa bak sola bak derim
yine olmazsa
- parmakları ile oynamasını söylerim diyor
oda olmazsa
-kulun burnuna üflerim ve esnemesini sağlarım
- eğer o namaz kılan kişi namazda esner ve ağzını uygun kapatmazsa ağzından içeri girerim diyor
.
.
.

böylece devam edip gidiyor. Namazda huşu çok önemlidir. Sizlere sormak istiyorum az çok okula gitmişsinizdir.
Okulda: arkadaşınız ne kadar dürterse dürtsün, ne kadar rahatsız ederse etsin: hiç bişey yapmadan Öğretmeniniz dikkatini çekmemeye çalışırsınız. Öğretmenin rahatsız olmamasını, size kızmamasını istersiniz.

Namaz Allahın huzurunda olmaktır.
Düşünmek, namazdan zevk almak gerekir.

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcımız olsun inş.
sanırım bendede o dert var azda olsa!!
ben biraz inatçıyım.
sanırım yeneceğim:)
Allah' (c.c )ın huzurunda olduğumuzu ,efendimizin (s.a.v.) yanımızda olduğunu düşünüelim.faydalı olur inşallah

selametle..

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz Ile Ilgili Ibret Sözleri

Namaz Ile Ilgili Ibret Sözleri

*İbâdet içinde en büyük namaz…
Onunla yapılır Allah’a niyaz.
Hem sevabı çoktur, hem de ucuzdur,
Kılmayan huzursuz, hem de nursuzdur.

*Kur’an-ı Kerimde Allah emreder:
Günde beş vakite bir saat yeter..
Yirmi saatten yalnız birini,
Hakk’a vermeyene insan denir mi?...

*Namaz kılanın rahattır canı,
Devamlı parlar anın îmanı.

H İ K M E T L E R :
*İşin başı ibadettir, Allah’a kulluktur. Kulluğun başı da ihlasla namaz kılmaktır.
*Namaz, kalbi günahların pisliklerden temizler ve gayp kapısını açar.
*Müdavim ol namaza, Mi’rac’ın olsun senin:
Nur’a gark olmaya bak, toprak olmadan tenin.
*Namaz zulmetten nûr’a âşıkâre bır çıkış.
Kalma karanlıklarda nûr’a çıkmaya çalış.
*Namaz kulun münâcâtıdır. Münâcat;ulu yaratanı ile kulun ulvi bir mülâkatı ve konuşmasıdır.
*Âkıl isen, kıl namazı, çünkü saâdet tâcıdır,
Sen namazı şöyle bil ki mü’minin miracıdır.
*Emridir Rabbimizin günde beş vakti edâ,
Hariç değildir, ondan paşa, bey, işçi, gedâ.
*Namaz, dünya hayatının en medeni davranışıdır,
İdmanların en azı ve en noksansızıdır.
*Namaz da bir tür duâ’dır. Duâ ise, inanan kişinin silâhı, ibâdetlerin özü, arz ve semâvâtın nûrudur.
*Kişinin namazına tekasül göstermesi, imânın zayıf olmasından ileri gelir.
*İslâm sarayına girmek için, çift kanatlı kapı ister, o kapıların biri namaz, diğeri zekat’tır.
*Namaz vakti gelince, namaz kılmak istemeyen, son nefeste kelime-i şehadet getiremez.
*Namaz nurdur, sahibini günahlardan korur ve doğru yola sevk eder.
*Namaz rûhâni bir yıkanmadır. Her vakitte insan yeniden diriltir.
*Namaz mü’minin kötülüklere karşı silahı, zırh ve kalkanıdır

Namazı Kılmayanın Hali
Sizden GelenlerHadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
(Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan Altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir.

Dünyada olan altı azap:

Dünyada çekeceği azaplar:

1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz.
2- Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz.
3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez.
4- Duâları kabûl olmaz.
5- Onu kimse sevmez.
6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz

Ölürken çekeceği azaplar:
1- Zelîl, kötü, çirkin can verir.
2- Aç olarak ölür.
3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.

Mezarda çekeceği acılar:
1- Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.
2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur. Gece, gündüz onu yakar. Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez.
3- Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünya yılanlarına benzemez. Hergün, her namaz vaktinde onu ***. Bir an bırakmaz.

Kıyâmette çekeceği azaplar:
1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz.
2- Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.
3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır.)
Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz. Ömründe, hayır ve menfaat görmez. Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer. Ma'nevî huzûru olmaz. Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz

GEÇ OLMADAN KILIN NAMAZI
BORÇUN VARSA KAZA NAMAZI KILARAK ÖDE BORÇUNU YARINA BIRAKMA YARIN NE OLACAĞINI BİLEMEZSİN BELKİDE YETİŞEMEZSİN GEÇİKTİRME TÖVBENİ ALLAH O KADAR RAHMETLİDİR Kİ AFFETMES BENİ DEME ÇÜNKÜ ONDAN BAŞKA MERHEMETLİ VE TÖVBEYİ KABUL EDEN KİMSE YOK TUR !!!
(Allah, tevbe edenleri sever)

ALLAH HEPİMİSİ AFFETSİN İNŞALLAH

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt