Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (3 Kullanıcı)

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı
RE: neden ben namaz kılarken aklıma başka düşünceler geliyor?

teşekkürler kardeşim

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Selâmınaleyküm.

Şeytan her dem insanın yanına gelecektir, vesvese vermeye çalışacaktır. Bu olay gençlerde çok görülür. Bunun nedeni, yapmamız gerekenleri doğru yapmamamızdır.

Abdest alırken meleklerin karşısında, küçük günâhlarımızın suyla birlikte akıp gittiğini düşünmüyoruz, bunu biliyoruz ama o sırada düşünmüyoruz. Peki ne düşünüyoruz? Biraz önce ne geldiyse başımıza onu düşünüyoruz, yandakilerin kusurlarına takılıyoruz,...

-Camiden içeri girerken, ALLAH'ın evine girdiğinizi,
-Günâhlarınızdan çekinerek içeri giriyor muyuz?
-Namaza başlamadan önce Sıraat Köprüsü'nden geçiyor gibi oluyor muyuz?
-Tekbir getirirken ALLAH'ın huzuruna gittiğimizi, elimizin tersiyle günâhlarımızı arkamıza atarak geldiğimizi düşünüyor muyuz?
-ALLAH'ın içinizden geçenleri, kafanızda düşündüklerinizi, geçmişte ne yaptığınızı bilerek, sizi takip ettiğini, namazınızın ya kabul edilmezse diye dikkatli namaz kılıyor muyuz?
-Namazdaki hareketleri doğru yapabilmek için gayret edebiliyor muyuz?
-Selâm verirken bütün mahlukata ALLAH'ın selâmını söylerken gözlerinizi kapatıp oradaki melekleri görebiliyor muyuz?

MAVI HUZUN yazdı:
GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?
Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

Bunları düşünmeyen akıl tabiki nefsinin istediği şeyleri düşünür. Kafanızı islâmla meşgul edin, nefsinizi Kur'an ile meşgul edin, bedeniniz namazla, ibadetle meşgul edin.

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Selâmınaleyküm.

Şeytan her dem insanın yanına gelecektir, vesvese vermeye çalışacaktır. Bu olay gençlerde çok görülür. Bunun nedeni, yapmamız gerekenleri doğru yapmamamızdır.

Abdest alırken meleklerin karşısında, küçük günâhlarımızın suyla birlikte akıp gittiğini düşünmüyoruz, bunu biliyoruz ama o sırada düşünmüyoruz. Peki ne düşünüyoruz? Biraz önce ne geldiyse başımıza onu düşünüyoruz, yandakilerin kusurlarına takılıyoruz,...

-Camiden içeri girerken, ALLAH'ın evine girdiğinizi,
-Günâhlarınızdan çekinerek içeri giriyor muyuz?
-Namaza başlamadan önce Sıraat Köprüsü'nden geçiyor gibi oluyor muyuz?
-Tekbir getirirken ALLAH'ın huzuruna gittiğimizi, elimizin tersiyle günâhlarımızı arkamıza atarak geldiğimizi düşünüyor muyuz?
-ALLAH'ın içinizden geçenleri, kafanızda düşündüklerinizi, geçmişte ne yaptığınızı bilerek, sizi takip ettiğini, namazınızın ya kabul edilmezse diye dikkatli namaz kılıyor muyuz?
-Namazdaki hareketleri doğru yapabilmek için gayret edebiliyor muyuz?
-Selâm verirken bütün mahlukata ALLAH'ın selâmını söylerken gözlerinizi kapatıp oradaki melekleri görebiliyor muyuz?

MAVI HUZUN yazdı:
GÜZEL NAMAZ KILABİLİYOR MUYUZ?
Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

Bunları düşünmeyen akıl tabiki nefsinin istediği şeyleri düşünür. Kafanızı islâmla meşgul edin, nefsinizi Kur'an ile meşgul edin, bedeniniz namazla, ibadetle meşgul edin.
Allah razı olsun sizden bunları uygulamaya çalışacağım inşallah başarırım ben çok uğraştım ama hep aklım başka yerlerde oluyo ilkindi namazında deneyeceğim

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. BENDE BUNLARI DUSUNMEK ISTIYORUM AMA BASKA YERE GIDIYOR KAFAM YAA:(

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı

TRABZONLU20_BERRAK yazdı:
kardeşim benimde gidiyo ama zorlayacaksın biraz kendini ben çok zorladım bakalım ne olacak allah yardımcımız olsun

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

melek_melaike yazdı:
kardeşim benimde gidiyo ama zorlayacaksın biraz kendini ben çok zorladım bakalım ne olacak allah yardımcımız olsun

INSALLAH SONRA KILDIKTAN SONRA DUSUNUYORUM NAMAZIM KESIN KABUL OLMADI DIYEE ISTE OYLE OYLE SEYTANA UUYP NEDE OLSA KABUL OLMUYO RKILMIYIM BARI DIYORUMM BAZEN AMA KILIYORUMM AKLIMDAN GECENLER:(

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı

melek_melaike yazdı:

INSALLAH SONRA KILDIKTAN SONRA DUSUNUYORUM NAMAZIM KESIN KABUL OLMADI DIYEE ISTE OYLE OYLE SEYTANA UUYP NEDE OLSA KABUL OLMUYO RKILMIYIM BARI DIYORUMM BAZEN AMA KILIYORUMM AKLIMDAN GECENLER:(
aynı düşünceler bende de oluyor:(

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

NAPACAM BILMIYORUM BACIMM IKIMIZDE AYNI DERTTEYIZ YAA :(OGLEN NAMAZI GELIYOR INSALLAH BU SEFERR AKLIM BASKA YERDE OLMAZ

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı

NAPACAM BILMIYORUM BACIMM IKIMIZDE AYNI DERTTEYIZ YAA :(OGLEN NAMAZI GELIYOR INSALLAH BU SEFERR AKLIM BASKA YERDE OLMAZ
öğlen namazı geçti ben ilkindide ne yapacağım:(

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

melek_melaike yazdı:

neyse bacim ALLAH yar veyardimcimiz olur insallah ben kilmaya gidiyorum birazdan gelirim ALLAHA emanetolB)B)

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı

melek_melaike yazdı:

neyse bacim ALLAH yar veyardimcimiz olur insallah ben kilmaya gidiyorum birazdan gelirim ALLAHA emanetolB)B)
saol sende ol

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

a.s.

öncelikle nikko arkadaşımızdan allah cc razı olsun çok güzel izah etmiş ...

namaz kılarken nasıl olmak istiyorsak o şekilde yaşamalıyız ... eğer gıybet etmek huyumuz ise namaz kılarkende içimizden kendi kendimize gıybet ederiz , oyun oynama huyumuz var ise namaz kılarken kırmızı 5 liyi çeksem ne güzel olurdu deriz , futbol merakı varsa alex o topu gol yapsaydı keşke deriz vs vs bu liste uzar gider ...

şeytanın işi doğru yola girmiş ve yoldan çıkmış insalarda değildir çünkü doğru yoldaki insan nefsine hakim olur şeytana uymaz şeytan onun yanında vakit geçirmez onun için zaman kaybı olur , yoldan çıkmış insan içinse zaten uğraşmasına gerek yoktur o zaten helak olmuştur ...
eeee o zaman şeytan nerde gezecek , içinde allah korkusu olan aklı doğruluktan yana olan ama ortada kalmış tam karar verememiş yapsam mı yapmasammı diyen insanlara ; çevren neder , biraz ertele yaşlanınca yaparsın gibi vesvese verir. bu kişi namaz kılmaya başlarsa şeytan kişinin yanından ayrılmaz namaz kılarken parmaklarını çıtlattırır , sağa sola baktırır , esnemesini sağlar , dünya işleri ile ilgili düşüncelerini aklına getirir vs vs ...

namaz kılarken şeytana yenilmek istemiyorsak nefsimize hakim olup yaşantımızı gözden geçirmemiz lazım nasıl yaşıyoruz kin güdüyormuyuz gıybet ediyormuyuz kumar oynuyormuyuz gözümüzü haramlardan sakındırıyormuyuz yoksa güzele bakmak sevapmı diyoruz ...

yani yaşantım güzel olursa namazımda güzel olur ...

a.e.o. ...

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşler bu arada şeytan böyle yapıp namaz kılmamızı engellemeye çalışıyor sakın ne olursa olsun namazı terkettemeyin nefsimizin yada şeytanın namazda aklımıza getirdiklerinden memnun değiliz nasıl Rabbimde bunu biliyor ve bize yardım edecektir koskunun dediği gibi yaşantımız dinimize uydurmalıyız ve her an kalbimizde ALLAHÜ TEALA'yı bulundurmalıyız Rabbim hepimizi muvaffak etsin kozkun ve nikko sağolun Rabbim razı olsun ecmain...
not:birde istiğfarı elden bırakmayalım...

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

sevdegonca yazdı:
kardeşler bu arada şeytan böyle yapıp namaz kılmamızı engellemeye çalışıyor sakın ne olursa olsun namazı terkettemeyin nefsimizin yada şeytanın namazda aklımıza getirdiklerinden memnun değiliz nasıl Rabbimde bunu biliyor ve bize yardım edecektir koskunun dediği gibi yaşantımız dinimize uydurmalıyız ve her an kalbimizde ALLAHÜ TEALA'yı bulundurmalıyız Rabbim hepimizi muvaffak etsin kozkun ve nikko sağolun Rabbim razı olsun ecmain...

S.A. GERCEKTEN OYLE YAAA BU SEFER GUZEL DUSUNCELERLEE KILDIM ALLAHIMAM SUKURLER OLSUNNN ALLAH NAMAZLARINIZI IBADETLERINIZI KABUL EDER INSALLAHB)

melek_melaike

Kayıtlı Kullanıcı

sevdegonca yazdı:

S.A. GERCEKTEN OYLE YAAA BU SEFER GUZEL DUSUNCELERLEE KILDIM ALLAHIMAM SUKURLER OLSUNNN ALLAH NAMAZLARINIZI IBADETLERINIZI KABUL EDER INSALLAHB)
amin cümlemisin:)

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

AMIINB)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

bende de oluo ama çok şükür fazla dalmıyorum

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

dün akşam bi vaaz dinledim.Ordada ibrahim ethem hazretleri yapmış olduğu hiç bişeyden zvk almıyomuş.Tasavvufta buna kalbinin kabz olması deniyomuş.Biraz uzun ben kısaltayım neden sonra allahın vesilesiyle bunun nedeninin pazardan aldığı hurmayı dartarken satıcı kefeye 1tane hurma düşümüş kendisinin zannedip yemiş.Yni harama bulammış.Sonra o satıcıdan helallik isteyince eskisi gibi ibadetten zevk almaya başlamış

yani bi nebzede olsa bundan dolayı olabilir.Aeo.hepimizde var bu durum aslında

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

koskun yazdı:

a.s.

öncelikle nikko arkadaşımızdan allah cc razı olsun çok güzel izah etmiş ...

namaz kılarken nasıl olmak istiyorsak o şekilde yaşamalıyız ... eğer gıybet etmek huyumuz ise namaz kılarkende içimizden kendi kendimize gıybet ederiz , oyun oynama huyumuz var ise namaz kılarken kırmızı 5 liyi çeksem ne güzel olurdu deriz , futbol merakı varsa alex o topu gol yapsaydı keşke deriz vs vs bu liste uzar gider ...

şeytanın işi doğru yola girmiş ve yoldan çıkmış insalarda değildir çünkü doğru yoldaki insan nefsine hakim olur şeytana uymaz şeytan onun yanında vakit geçirmez onun için zaman kaybı olur , yoldan çıkmış insan içinse zaten uğraşmasına gerek yoktur o zaten helak olmuştur ...
eeee o zaman şeytan nerde gezecek , içinde allah korkusu olan aklı doğruluktan yana olan ama ortada kalmış tam karar verememiş yapsam mı yapmasammı diyen insanlara ; çevren neder , biraz ertele yaşlanınca yaparsın gibi vesvese verir. bu kişi namaz kılmaya başlarsa şeytan kişinin yanından ayrılmaz namaz kılarken parmaklarını çıtlattırır , sağa sola baktırır , esnemesini sağlar , dünya işleri ile ilgili düşüncelerini aklına getirir vs vs ...

namaz kılarken şeytana yenilmek istemiyorsak nefsimize hakim olup yaşantımızı gözden geçirmemiz lazım nasıl yaşıyoruz kin güdüyormuyuz gıybet ediyormuyuz kumar oynuyormuyuz gözümüzü haramlardan sakındırıyormuyuz yoksa güzele bakmak sevapmı diyoruz ...

yani yaşantım güzel olursa namazımda güzel olur ...

a.e.o. ...

saolasin deniyecegim insallah

ankara_60

Kayıtlı Kullanıcı
RE: S.A arkadaşlar...

RE: S.A arkadaşlar...

Aslında başlığı açılan bu konu popüler yaşamın İslam Dinine getirdiği zararlardan biridir. Aklınıza nelerin gelebildiğini tahmin etmek zor değil. Bende 23 yaşındayım. Tamamen gençliğin verdiği bir vasıftır. Bu konuda siyonist ruhlu medyanında etkisi oldukça büyüktür. İslam düşmanı dış odakların avucunda olan kanalların sayesinde gençliğin bilinç altına Light Müslümanlık modeli bir olgu oluşmaya başladı. Çünkü kafirler bilmekte Müslümanların inançları doğrultusunda hareket ettiklerini ve buda gösteriyorki inanç açığından yararlanıp dinimizi köreltmeye çalışıyorlar. Bakın işte birçok örnek var etkilerini görmek için. Sokaklara çıkıp gençliğin görünümüne bakmanız yeterli. Bende bir zamanlar hızlı yaşadım ve şükürler olsun sonunda bildiğim ama uygulayamadığm gerçekleri anlayabildim.

Sevgilerimle Allah'a emanet olun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt