Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (2 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Beni yalnız bırakma, bu köhne zamanlarda! çok muzdaripim, yaralıyım... çağır her dem yanına!.. Dostum, namazlığım, seccadem...

selamun aleykum,
Rabbim razı olsun.
Bizi kendine muhatap kılan Rabb'e şükürler olsun.
hayırlı geceler.
vesselam veddua...
aleyküme selam kardeşim.Allahg sizdende razı olsun.hayırlı geceler

berat05

Yönetici
513980937_c97c955d87_o.jpg

“ Namaz dinin direğidir .” ( Hadisi Şerif )

“ Bir şeyi başarabilmek için onu gerçekten istemelisiniz . ”

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...İNŞALLAH...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...İNŞALLAH...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...
aleyküme selam kardeşim.Allah sizdende razı olsun.Rabbime emanet olun inşallah.

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun cok duygusal ve güzel bir paylasim..

banu_ugurcan

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlarım
siteye yeni üye oldum ve bu siteyi tam zamanında buldum ne zamandır kendimle savaşıyorum namaz konusunda yazılarınızı okuduktan sonra bende kendime söz verdim ve şu an namaza başlayacağım Allahın izniyle ve hiç bir zaman bırakmayacağım sizden ricam ne olur bana dua edin kardeşlerim dualarınızda banada yer verin dua edin ki Rabbim beni hidayete erenlerden kurtuluşa erenlerden eylesin günahlarımı bağışlasın
selam ve dua ile Allaha emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm arkadaşlarım
siteye yeni üye oldum ve bu siteyi tam zamanında buldum ne zamandır kendimle savaşıyorum namaz konusunda yazılarınızı okuduktan sonra bende kendime söz verdim ve şu an namaza başlayacağım Allahın izniyle ve hiç bir zaman bırakmayacağım sizden ricam ne olur bana dua edin kardeşlerim dualarınızda banada yer verin dua edin ki Rabbim beni hidayete erenlerden kurtuluşa erenlerden eylesin günahlarımı bağışlasın
selam ve dua ile Allaha emanet olun

________aleyküm selam kardeşim
öncelikle üyeliginiz hayırlı olsun hoşgeldiniz:)
hamdolsun hamdolsun vuslatınız hayırlı olsun kardeşim baki olsun inşallah sizin adınıza çok sevindim .. rabbim yolundan ayırmasın hak yolda ayaklarımızı sabit kılsın inşallah size bu yazının faydalı olması bu yazıdan etkilenmeniz beni çok mutlu etti... elbetteki namazsız herşeyimiz yarım tatsız tutsuz...inşallah rabbimin bize vermiş oldugu en büyük nimetlerden birisi olan namazın hayatınızdaki.. hikmetlerini rahmetlerini.. gördükçe .. daha çok kılmak isteyeceksiniz inşallah..bu mücrim kardeşinizden dua istemişsiniz elbette güzel kardeşim ... ama sizde bizim için ediniz .. rabbim razı olsun memnun olsun inşallah... hicretiniz hayırlı olsun
selam ve dua ileB)B)________
NOT: cevabı hemen yazacaktım hatta yazdım göndermek nasip olmadı siteye girişte problem oldu uzunbir süre güzel kardeşim inşallah bunu okuma fırsatınız olur

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
şeytanın namazdan alıkoyma hileleri

1) Kul namaz kılmak isteyince, ona vesvese veririm. Henüz vakit var, meşgulsün, işini bitir, sonra kılarsın, derim

2) Namazını geciktiremezsem, insan şeytanlarından birini yollarım ve namazını geciktiririm

3) Onu da yapamazsam, o kula namazda musallat olurum. - Sağa bak, sola bak, - derim, bakınca da yüzünü okşar, alnından öperim. Sonra da „namazın bozuldu” diye vesvese verir namazdan çıkarırım

4) Sağa sola baktıramazsam, yalnız başına namaz kıldığında yanına giderim. çabuk kılmasını emrederim. Horozun yem yediği gibi çabukça kıldırırım

5) Bunu da yaptıramazsam, cemaâtle namaz kılarken, başına bir gem takarımm ve başını imamdan önce secde ve rükûya götürürüm ve namazını bozarım.

6) Bunu da yaptıramazsam, namazda parmaklarını çıtırdatmasını emrederim. Böylece beni tesbih eder

7) Miskinlere, zavallılara giderim, namazı bırakmalarını emrederim. -Namaz size göre değil, siz rızkınıza bakin, isinizde calisin derim

8 ) Hastalara giderim, hastaya zorluk yoktur, iyi olunca kılarsın derim. Hattâ, hastayı isyân ettirir, küfre bile sokarım..

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık çok güzel ve bağlayıcı vede bizlere ahirette lazım olacak ve hesap vereceğimiz bir konuyu beynimize nakşettin.ALLAH senden razı olsun. AMİN.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Emeğine sağlık çok güzel ve bağlayıcı vede bizlere ahirette lazım olacak ve hesap vereceğimiz bir konuyu beynimize nakşettin.ALLAH senden razı olsun. AMİN.

_______aleyküm selam rabbim sizdende razı olsun...
buna vesile olmuşşam ne mutlu bana hamdolsun
teşkkür ederim
selam ve dua ile_______

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum amineciğim.Bende beynamaz biri olduğum için bu yazı benim içime su serpti diyebilirim:(.Çok istiyorum hayatımı bi rayına oturtmak ama olmuyor.Bu namaz değil sadece diğer ibadetler içinde öyle.Mesela;dedikodu,güzel bir şekilde örtünmek,kul hakkına riayet etmek...Ben bunları her gün düşünmüyor değilim.ama olmuyor bi türlü.bi yandan ölüm çıkmıyor cidden aklımdan.Bu aralar çok fazla yakınımızı kaybettik.Yatağa yatınca sanki kabrime yatıyomuşum gibi geliyor.Diyorum kendim kendime bedenim gidecek bi yasin okuyan olurmu yılanlar,çiyanlarlamı dost olacam...Yani evlilikten daha çok düşünüyorum diyebilirim:)böyle arkadaşım.Başını şişirmedim inşaallah:Hallaha emanet ol

recoveredjpegdigitalcamyh5.jpg

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun aleykum amineciğim.Bende beynamaz biri olduğum için bu yazı benim içime su serpti diyebilirim:(.Çok istiyorum hayatımı bi rayına oturtmak ama olmuyor.Bu namaz değil sadece diğer ibadetler içinde öyle.Mesela;dedikodu,güzel bir şekilde örtünmek,kul hakkına riayet etmek...Ben bunları her gün düşünmüyor değilim.ama olmuyor bi türlü.bi yandan ölüm çıkmıyor cidden aklımdan.Bu aralar çok fazla yakınımızı kaybettik.Yatağa yatınca sanki kabrime yatıyomuşum gibi geliyor.Diyorum kendim kendime bedenim gidecek bi yasin okuyan olurmu yılanlar,çiyanlarlamı dost olacam...Yani evlilikten daha çok düşünüyorum diyebilirim:)böyle arkadaşım.Başını şişirmedim inşaallah:Hallaha emanet ol

recoveredjpegdigitalcamyh5.jpg

________aleyküm selam güzel kardeşim ..nefse yenilmemek lazım karar verip başlamak lazım ... bile bile geçirilen hiçbir vakit kazası yok....diyor.. alimler... bununla ilgili nakşibendi kardeşimizin bir forumu vardı baya güncellemiştim.. bir kişi bile olsa bundan etkilenir diye nefse yenik düştügüm zamanlar banada etkili olur diye...inşallah o forumuda okuma fırsatı bulursun...inşallah hayatın biran önce hayırlısı ile rayına oturur inşallah...aslında bu vicdan azabını duyuyor olman bile olumlu bir durum... hepimiz duyuyoruz .. kim hakkıyla kul olabiliyorki... her an bununla karşı karşıyayız ... sokaga çıkıyoruz .. otobüse biniyoruz alış- veriş yapıyoruz.. hangi birinde tamamen ..hakkın rızasını gözetebiliyoruz .. biz istemesekte ...bizzat yapmasakta kenarından köşesinden kıyısından ve hatta bizzat yaptıgımız hatalar yanlışlar olabiliyor... gıybete bulaşıyoruz..kul hakkına girebiliyoruz... farkında olmadan gönül kırıyoruz... bencil olabiliyoruz...son nefesimize kadar bunlar olacak şeytan boş durmayacak nefis boş durmayacak .. bizi yoldan çıkarmak için hataları günahları cazip gösterecek... ama rabbim büyüktür inşallah.. yardımıcımız olsun... dogru yoldan ayırmasın inşallah ..hakkıyla kul olmayı hakkıyla rasulallaha(sav) laik ümmet olmayı bizlere nasip etsin inşallah..güzel kardeşim evlilikten neden korkuyorsun korma bu kadar... rahmana sıgın o senin için en hayırlısını nasip eder inşallah...rabbim gönlüne göre versin...
inşallah bu manadaki hicretiniz hayırlı olur ..(amin)
emanetim rahmana inşallah
selam sevgi ve baki dua ile_________

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz Kılmayı Öğreniyorum.

Namaz Kılmayı Öğreniyorum.

Arkadaşlar gerek kendimize gerek yakınlarımıza evlatlarımıza akrabalarımıza bir ömür boyu lazım olacak çok önemli ve güzel bir video.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?aid=4420

Dua eder dualarınızı beklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt