Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NİÇİN NAMAZ KILARIZ? (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
(Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir.

Dünyada olan altı azap:
1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz.
2- Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz.
3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez.
4- Duâları kabûl olmaz.
5- Onu kimse sevmez.
6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz.

Ölürken çekeceği azaplar:
1- Zelîl, kötü, çirkin can verir.
2- Aç olarak ölür.
3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.

Mezarda çekeceği acılar:
1- Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.
2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur. Gece, gündüz onu yakar. Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez.
3- Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünya yılanlarına benzemez. Hergün, her namaz vaktinde onu sokar. Bir an bırakmaz.

Kıyâmette çekeceği azaplar:
1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz.
2- Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.
3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır.)

Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz. Ömründe, hayır ve menfaat görmez. Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer. Ma'nevî huzûru olmaz. Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz.

Namaz kılmamakla işlediği bu büyük günâhı anlayan, bunun şuuruna geç de olsa eren kimsenin derhal tevbe edip, namazlarını kazâ etmesi lâzımdır.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Sahabeden Ebu Osman ile Selman bir ağacın altında oturuyorlardı.Selman ağaçtan bir kuru dal kopardı.sonra da dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Ebu Osman hayretle onu takip ediyordu.
Selman:
Ey Osman!niçin böyle yaptığımı sormayacakmısın deddi.
O da:
Nedenmiş diye sordu Selman anlatmaya başladı
birgün PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) ile böyle bir ağacın altında oturuyorduk.Resulullah(S.A.V.) benim yaptığım gibi kuru bir dal kopardı.Dalı yaprakları dökülünceye kadar salladı.Sonra bana dönerek:
Selman dedi.Neden böyle yaptığımı sormayacak mısın?
Bende:
Neden böyle yapıyorsun EY Allah'ın ELÇİSİ dedim
Bunun üzerine Resulullah(S.A.V.):
Bir müslüman güzelce abdest alır ve beş vakit namaz kılarsa günahları işte bu yapraklar gibi dökülür buyurdu ardından şu ayeti okudu:

Gündünüzün iki ucunda gecenin de ilk saatlerlerinde namaz kıl.Çünkü iyilikler kötülükleri giderir(Hud suresi 114.ayet)

alıntı

Selamünaleyküm...değerli kardeşim hayırlı hafta sonları...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)B)B)

berat05

Yönetici
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
(Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir.

Dünyada olan altı azap:
1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz.
2- Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz.
3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez.
4- Duâları kabûl olmaz.
5- Onu kimse sevmez.
6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz.

Ölürken çekeceği azaplar:
1- Zelîl, kötü, çirkin can verir.
2- Aç olarak ölür.
3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.

Mezarda çekeceği acılar:
1- Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.
2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur. Gece, gündüz onu yakar. Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez.
3- Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünya yılanlarına benzemez. Hergün, her namaz vaktinde onu sokar. Bir an bırakmaz.

Kıyâmette çekeceği azaplar:
1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz.
2- Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.
3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır.)

Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz. Ömründe, hayır ve menfaat görmez. Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer. Ma'nevî huzûru olmaz. Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz.

Namaz kılmamakla işlediği bu büyük günâhı anlayan, bunun şuuruna geç de olsa eren kimsenin derhal tevbe edip, namazlarını kazâ etmesi lâzımdır.

haydi kardeşlerim namaz kılmaya :H

TUBİX

Kayıtlı Kullanıcı
s.a namaz hayatımı düzenliyo beni frenliyo hata yapacak olurken 1 ses bana dur diyo bana huzur veriyo ve şunu da bir kez daha anladım ki namaz çok büyük bir sorumluluk teslimiyet ve idrak gücü de istiyo paylaşım için saolun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette
''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.

Kulaklarin Ezani Duymuyorsa
Nefsine Yeniliyorsan
Vazifeni Erteleyip
Nasipsizlik Ve Gaflete Koşarak
El Açip Kucaklayip Variyorsan.
bak Bu Yazi Gözüne Ilişti Ise
Ve Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapilma.
çık Rabbinin Huzuruna Vazifeni Eda Et
İste Rabbinden Dua'nla.

kendini kandırma...!

"Allahü ekber, Allahü ekber!
"Eşhedü enlâilâhe illallah!
"Eşhedü en lâilâhe illallah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Hayye âle's-salâh, Hayye âle's-salâh!
"Hayye âle'l felâh, Hayye âle'l felâh!
"Lâilâhe illallah!"

Namaz kılmamak, imansızlıktan veya iman zayıflığından ileri gelir. İmanın kuvvetli olmasının alameti, dinimizin emirlerine severek, kolaylıkla uymaktır. Bedeni hasta olana bazı işleri yapmak güç geldiği gibi, kalbi ve ruhu hasta olana da ibadet etmek güç gelir.

kime neyi söylüyoruz...
kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH cc islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH cc aşkına peygamber s.a.v. aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH c c huzuruna...

haydin namaza..haydin felaha.... haydin..ALLAH cc huzuruna....

xxgulsumxx

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Aminenur Ablacim Bunu Okurken Yanimda Bir Arkadaşim Vardi Ya Aile Ortami Biraz Ii Değil Yani Bazi şeyleri Bilmiyor Bu Yaziyi Okuduktan Sonra Bana Dediki Ben Dinimin Güzelliklerini Müslüman Olmanin Tadini Bu Zamana Kadar Nasil Alamadim Dedi Ve Ağladi Ve Kendi Kendine Söz Verdi Asla Ama Asla Birakmayacağim Namazimi Dedi Allah Senden Vesile Olanlardan Razi Olsun O Kadar Mutluyum Ki şuan Inan Ağliyorum Ablacim...allah Senden Razi Olsun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm Aminenur Ablacim Bunu Okurken Yanimda Bir Arkadaşim Vardi Ya Aile Ortami Biraz Ii Değil Yani Bazi şeyleri Bilmiyor Bu Yaziyi Okuduktan Sonra Bana Dediki Ben Dinimin Güzelliklerini Müslüman Olmanin Tadini Bu Zamana Kadar Nasil Alamadim Dedi Ve Ağladi Ve Kendi Kendine Söz Verdi Asla Ama Asla Birakmayacağim Namazimi Dedi Allah Senden Vesile Olanlardan Razi Olsun O Kadar Mutluyum Ki şuan Inan Ağliyorum Ablacim...allah Senden Razi Olsun

_________aleyküm selam güzel kardeşim benide aglattınız .. ne güzel hamdolsun hamdolsun rabbime binlerce kez...arkadaşına çokkkk selamlarımı söyle onu çok seviyorum görmesemde hiç konuşmasakta ...rabbim bu yolda ayaklarını sabit kılsın inşallah hak yoldan ayırmasın bizleri dualarında unutmasın olurmu güzel kardeşim sende unutma ablacıgını dualarında...
rabbimize emanet olunuz ikinizde meleklerim
selam ve dua ileB)B)B)_________

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
benide ağlattınız valla
ALLAH hıdayet versin cümlemize bu ne güzel bir duygu RABBİM hidayetimizi elimizden alma gönlümüze iman aşkıyla doldur.ALLAH razı olsun hepinizden..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
benide ağlattınız valla
ALLAH hıdayet versin cümlemize bu ne güzel bir duygu RABBİM hidayetimizi elimizden alma gönlümüze iman aşkıyla doldur.ALLAH razı olsun hepinizden..

__________aLeyküm selam kardeşim
evet degilmi aglanmıyacak gibi degil... amin kardeşim ne güzel dua etmişsiniz amin amin ecmain inşallah..
rabbim sizdende razı olsun emanetim rahmana
selam ve dua ileB)________

xxgulsumxx

Kayıtlı Kullanıcı
_________aleyküm Selam Güzel Kardeşim Melek Kardeşim Benide Aglattınız .. Ne Güzel Hamdolsun Hamdolsun Rabbime Binlerce Kez...arkadaşına çokkkk Selamlarımı Söyle Onu çok Seviyorum Görmesemde Hiç Konuşmasakta ...rabbim Bu Yolda Ayaklarını Sabit Kılsın Inşallah Hak Yoldan Ayırmasın Bizleri Dualarında Unutmasın Olurmu Güzel Kardeşim Sende Unutma Ablacıgını Dualarında...
rabbimize Emanet Olunuz Ikinizde Meleklerim
selam Ve Dua Ileb)b)b)_________

Allahim Sende Bizi Unutma Cani Ablacim Ya şuan Giitti Ve Kendine Eşarp Aldi Yarabbim Bu Ne Güzel Bi Duygu Ben Kapanmak Istiyorum Banada Yardim Edermisin Hadi öğret Dedi Ya Ablacim Var Ya Sevinçten Hüngür Hüngür Ağliyorum Sizi çoooookkkk Seviyorum Hepiniz Birer Meleksiniz Tatli Melekler Ya Abilerim Desen Ayri Onlarida Asla Unutamam Allahim Bu Siteyi Görmemi Sağladin Yarabbim Binlerce şükür

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allahim Sende Bizi Unutma Cani Ablacim Ya şuan Giitti Ve Kendine Eşarp Aldi Yarabbim Bu Ne Güzel Bi Duygu Ben Kapanmak Istiyorum Banada Yardim Edermisin Hadi öğret Dedi Ya Ablacim Var Ya Sevinçten Hüngür Hüngür Ağliyorum Sizi çoooookkkk Seviyorum Hepiniz Birer Meleksiniz Tatli Melekler Ya Abilerim Desen Ayri Onlarida Asla Unutamam Allahim Bu Siteyi Görmemi Sağladin Yarabbim Binlerce şükür

________ablacım başınıdamı kapatacak ...hamdolsun .hamdolsunn...
güzel kardeşim.. rabbim yolundan ayırmasın inşallah...
rabbimize emanet olun inşallah...
arkadaşına çokk selamlarımı sevgilerimi ilet
sevgilerimleB)B)B)________

xxgulsumxx

Kayıtlı Kullanıcı
________ablacım Başınıdamı Kapatacak ...hamdolsun .hamdolsunn...
güzel Kardeşim.. Rabbim Yolundan Ayırmasın Inşallah...
meleklerim Rabbimize Emanet Olun Inşallah...
arkadaşına çokk Selamlarımı Sevgilerimi Ilet
sevgilerimleb)b)b)________

Oda Size çok Ama çok Selam Söylüyor Allah Razi Olsun Bazi şeyleri Bu Güzel şeyleri Görmemi Sağladiniz Allah Sizden Razi Olsun Diyir Seniii çoooook Seviyorummmm Ablacimmmm Benimmmm

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Seccadem

Seccadem

Seccadem... Sevdalı gönlünü, tertemiz endamınca açarken ve tevazu kanatlarını sererken sere serpe, beni de bas bağrına, beraber kurban olalım Sevgilinin uğruna...

Yaradan'la buluşma anlarımda, buseler konduruyorsun anlıma. şairin dediği gibi; "öp beni anlımdan, öp beni seccadem..." Dudakların dokunsun kalbime, ellerim değsin avuçlarına, benim vefalı yârim seccadem...

Gözpınarlarım sana aşina, gözlerim sana tutsak, gönlüm Hak katında, birkaç damla gözyaşım düşerken avuçlarına, rengarenk desenlerinin arasında kayboluyor ıslak duygularım, sırılsıklam hicranım...

Canım seccadem...

Burağımsın, mîracımın her vaktinde, anne kucağı gibi sararken yumuşacık tebessümün bütün azalarımı, seninle hakka varışın, Hakkın huzuruna duruşun, dupduru rahmetin ve huzurun yoğunluğunu yaşarken, senin şefkatli kucağına ve kollarına, hüzünlerimi ve kaygılarımı bırakıyorum. Seninle beraber olmak ne güzel, ne ulvi, seninle dostla buluşma ve kaybolma anlarımız...

Kucakla beni seccadem! Sarmala beni!.. Al götür nisbet kokulu ve gül rengi yarınlara!..

ötelerden bir pencere aç seccadem!... üfür buhurunu, tütsüler gönder canıma.

O rengarenk desenlerini anlıma işlerken, gönül gergefime doku ipliklerini, dokundur ruhuma yumuşacık tenini.

Seccadem; sen sadık bir dostsun biliyorum, seni ve sende namaz kılmayı çok seviyorum.

Bana şahadetlik eder misin mahşerde? ... Bazen öylece kalakaldığım, rabbimle baş başa secde anlarımda, günahlarım için af dilerken, ne olur şahidim olur musun o zor günde...

Beni yalnız bırakma, bu köhne zamanlarda! çok muzdaripim, yaralıyım... çağır her dem yanına!.. Dostum, namazlığım, seccadem...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Selamün aleyküm ablaların harbisi canım ablam..
Emeğine ve güzel yüreğine sağlık olsun inşallah.. Ne güzel bir paylaşımdı ablacım..Beğeniyle okudum. Hamd olsun, seni burada görebilmek çok güzel..Rabbimiz c.c sana, o gönülden arzu ettiğin ''secde tadında'' yaşamayı nasip eylesin inşallah..Dualarımla ve baki muhabbetle Kalbinin Sahibine emanetimsin inşallah can ablam..Hayırlı, nurlu ve bereketli geceler olsun inşallah.

26965424ev7.gif

~*~

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Bana şahadetlik eder misin mahşerde? ... Bazen öylece kalakaldığım, rabbimle baş başa secde anlarımda, günahlarım için af dilerken, ne olur şahidim olur musun o zor günde...

__________selamün aleyküm kardeşim
emaginize yüreginize saglık olsun begeniyle okudum
rabbim seccadelerimizden bizleri geri komasın inşallah..
o anı vuslat anını hakkıyla gerine getirenlerden olalım inşsallah..
mevla bunu bizlere nasip etsin
rabbimize emanet olunuz
hayırlı nurlu geceler dilerim
selam ve dua ile_______

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
~*~

Selamün aleyküm ablaların harbisi canım ablam..
Emeğine ve güzel yüreğine sağlık olsun inşallah.. Ne güzel bir paylaşımdı ablacım..Beğeniyle okudum. Hamd olsun, seni burada görebilmek çok güzel..Rabbimiz c.c sana, o gönülden arzu ettiğin ''secde tadında'' yaşamayı nasip eylesin inşallah..Dualarımla ve baki muhabbetle Kalbinin Sahibine emanetimsin inşallah can ablam..Hayırlı, nurlu ve bereketli geceler olsun inşallah.

26965424ev7.gif

~*~
Aleyküme selam canım hacı kardeşim.Allah razı olsun.Rabbim hepimize cümlemize secde tadında yaşamayı nasip etsin inşallah.sanada hayırlı geceler güzel kardeşim.Allaha emanet ol.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

__________selamün aleyküm kardeşim
emaginize yüreginize saglık olsun begeniyle okudum
rabbim seccadelerimizden bizleri geri komasın inşallah..
o anı vuslat anını hakkıyla gerine getirenlerden olalım inşsallah..
mevla bunu bizlere nasip etsin
rabbimize emanet olunuz
hayırlı nurlu geceler dilerim
selam ve dua ile_______
Aleyküme selam kardeşim.Allah sizdende razı olsun.beğendiğinize sevindim.amin inşallah.Rabbime emanet olun.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Beni yalnız bırakma, bu köhne zamanlarda! çok muzdaripim, yaralıyım... çağır her dem yanına!.. Dostum, namazlığım, seccadem...

selamun aleykum,
Rabbim razı olsun.
Bizi kendine muhatap kılan Rabb'e şükürler olsun.
hayırlı geceler.
vesselam veddua...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt