Kıymetli kardeşim; Tabiki istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Benim ki bir tavsiye. Tecrübelerime dayanarak edindiğin şeyler. Aradaki farklar değil benim izah etmeye çalıştırğım şeyler. Onlar olacak, hatta olması lazım gelen şeyler. Zira insanın olduğu yerde çeşitlilik kaçınılmazdır. Bu çeşitlilik sağlam temellere dayanırsa mesele yoktur. O temeller İlimdir, Kur'an'dır Sünnettir. Çatışmaya zaten gerek yok. Yazımdada söylediğim gibi ben tarikatın kişi için ne demek olduğunu anlatmaya çalıştım kısaca. Uzun bir mevzu. Kısaca siz Mürşide bağlanmak ile onun tasarru neticesi ile nefsinizi terbiye etmeye çalışırsınız. Burada gerek sizin gerekse başka cemaatlerin içerisindeki kişilerin söylem ve hataları ile işiniz yoktur. Şayet bunlara bulaşır iseniz sizde aynı kopnuma düşersiniz. Ha bunu tek başınıza yapabilirmisiniz derseniz, ben buna çok çokı zor derim. İmkansız değil ama çok zor. Bahsettiğim nefsin terbiyesidir... İlim meselesine gelince bunun için zaten bir yere gitmeye bile gerek yok. Malumunuz artık bu zamanda Çin bize gelmiş durumda. Dediğim gibi tarikata girmenin amacı ilim elde etmek değil, Aslında elde edilen İLİM ile amel etmektir. Mürşid ile bu iş daha kolay ve tesirli olur. Bu konular zor ve uzun konular. Benim size tavsiyem bir kardeşiniz olarak biraz daha derinsel düşünüp yüzeyde kalmamanız... Tabi dediğim gibi sizin hayatınızdır. Saygılar, selam ve dua ile....:a35:
sizin ne demek istediğni anladım kardeşim,aslında aynı şeyden bahsettim bende,eğer amaç ilim öğrenmekse tarikatlara giderim dedim,gittim de,ama en doğrusu bizim tarikattır şeklindeki yaklaşımlar nedeniyle bağlı kalmamayı tercih ediyorum. Yoksa yaptıkları hizmetler Allah rızası için ve de doğru şeylerse buna ancak Allah onlardan razı olsun diye dua edilir.