Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutlaka bir guruba girmek zorundamıyız ? (1 Kullanıcı)

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm arkadaşlar :)

Ben kendi kendime hep bu soruyu soruyorum,dinimi daha iyi yaşamak için illaki bir guruba,cemaate,tarikat'a girmem gereklimi?

Girmen iyi olur derseniz,bu topluluk hangisi olmalıdır ?

svg...

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
as kardeşim ben kendimce bu soruyu cevaplamak istiyorum kendimce ama.biz Allah a kulluk ediyoruz cemaatlerin hepside Allah a kulluk etmek için yani hepimizin son durağı Allah.sen cemaat değilde ben Allah a kulluk borcumu tek başıma öderim yani ibadetlerimi yaparım cemaate girmem diyorsan kendi bileceğin bişey bunda bişey yok.fakat cemaate girersen toplu olarak ibadet edersiniz ve güzel bişey olur bi söz vardır bir elin nesi var iki elin sesi var diye.dinimizi tek başınada güzel bir şekilde yaşayabilirsin.

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Cevabınız için teşekkür ederim mervenur kardeşim :) Dedikleriniz doğru bencede...
Ama hepimizde biliyoruzki bir çok cemaatler var,bu cemaatlerin hepsi farklı farklı özelliklerde,ama amaç aynıdır tabiiki.
Ama bu farklı cemaatlerin olaylarınıda tabiki girenler bilebilir.Ben hiçbirine girmedim diyebilirim,bu durumda tercihim ne yönde olmalı,hangisi güvenilirdir,hangisine girmeliyim?
sevgiler...

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada 2008 kasım ayından beri namazlarımı eda ediyorum ve dinimi daha müslümanca yaşamaya başladım :) elhamdülillah :)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
İlk önce Yüce ALLAHUTEALA cc aşkınızı daim etsin diyerek söze başlamak istiyorum. Cemaat kavramı ve cemaat'e teşvik, islam'ın önemsediği bir konudur. Mesela, cemaatle kılınan bir namaz, tek başına kılınan bir namazdan yirimi yedi kat daha faziletlidir. Haftada bir kez cemaat halinde cuma namazı dediğimiz cemaat namazına katılma mecburiyeti vardır. Allah'ın rahmet ve merhametinin cemaat üzerine olduğunu gösteren bir çok hadis-i şerif ve hadis-i kudsi vardır.

Hele içinde bulunduğumuz asırda, cemaatleşmenin önemi bir kat daha artmaktadır. Müsbet bir ceaatin içine girmeyenler, menfi bir ceaatin içine farkında olmadan girme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler.

Zira zaman cemaat zamanıdır demiştir Said Nursi Hz.'ler. Her şey artık cemaatle yapılmaktadır; Ticaret. eğitim, eğlence, oyun ve hakeza. Kahvehanede, bir insan tek başına durup eğlenebilir. Ancak ne kadar devam edebilir? Devamını sağlayan, kahvehane cemaatidir. Oyun oynamak tek başına da mümkündür. Ancak devamını sağlayan, oyun cemaatidir. Tek başına tribünlerde tezahürat yapmak mümkündür. Ancak onun zevki, kalabalık bir cemaat ile yapılmasındadır.

Aynen öyle de, ibadetlerimizin de tek başına yapılması mümkündür. Fakat, ibadetlerimizin devamı ve giderek artması ise, birbirimizi teşvik etmeye dönük olan cemaat ortamı ile ancak sağlanabilir.

Ayrıca cemaatte kişi sayısı kadar sevap herkesin amel defterine eşit şekilde yazılmaktadır, dolayısıyla cemaat ehli olmak akıllı insanların işidir. Cenab-ı Hakkın bunca nimetlerine karşı sanıyormusunuz ki bizim yaptığımız az bir ibadet mukabil gelir?

Hangi cemaate ya da tarikata gireceğiniz sorusuna gelince buna kendiniz karar vermelisiniz. Bende şuan da (çok şükür) bağlı olduğum yere gelmeden farklı bir kaç yere gitmiştim ama şuan da bağlı olduğum yere gelince mutlu olduğumu hissettim. Sözü fazla uzattım hakkınızı helal edin, kısacası cemaat veya tarikat hepsi ALLAH cc yolunda giden kardeşlerimizin yoludur ve hepsi kutlu yoldur. Ama bu yollardan hangisini seçeceğin ise Yüce ALLAHUTEALA cc'nun takdiri ve senin tercihinle olacaktır. Bu hususta bize düşen bir şey varsa İnşallah üstümüze düşeni yerine getiririz.

Selam ve dua ile...

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
İlk önce Yüce ALLAHUTEALA cc aşkınızı daim etsin diyerek söze başlamak istiyorum. Cemaat kavramı ve cemaat'e teşvik, islam'ın önemsediği bir konudur. Mesela, cemaatle kılınan bir namaz, tek başına kılınan bir namazdan yirimi yedi kat daha faziletlidir. Haftada bir kez cemaat halinde cuma namazı dediğimiz cemaat namazına katılma mecburiyeti vardır. Allah'ın rahmet ve merhametinin cemaat üzerine olduğunu gösteren bir çok hadis-i şerif ve hadis-i kudsi vardır.

Hele içinde bulunduğumuz asırda, cemaatleşmenin önemi bir kat daha artmaktadır. Müsbet bir ceaatin içine girmeyenler, menfi bir ceaatin içine farkında olmadan girme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler.

Zira zaman cemaat zamanıdır demiştir Said Nursi Hz.'ler. Her şey artık cemaatle yapılmaktadır; Ticaret. eğitim, eğlence, oyun ve hakeza. Kahvehanede, bir insan tek başına durup eğlenebilir. Ancak ne kadar devam edebilir? Devamını sağlayan, kahvehane cemaatidir. Oyun oynamak tek başına da mümkündür. Ancak devamını sağlayan, oyun cemaatidir. Tek başına tribünlerde tezahürat yapmak mümkündür. Ancak onun zevki, kalabalık bir cemaat ile yapılmasındadır.

Aynen öyle de, ibadetlerimizin de tek başına yapılması mümkündür. Fakat, ibadetlerimizin devamı ve giderek artması ise, birbirimizi teşvik etmeye dönük olan cemaat ortamı ile ancak sağlanabilir.

Ayrıca cemaatte kişi sayısı kadar sevap herkesin amel defterine eşit şekilde yazılmaktadır, dolayısıyla cemaat ehli olmak akıllı insanların işidir. Cenab-ı Hakkın bunca nimetlerine karşı sanıyormusunuz ki bizim yaptığımız az bir ibadet mukabil gelir?

Hangi cemaate ya da tarikata gireceğiniz sorusuna gelince buna kendiniz karar vermelisiniz. Bende şuan da (çok şükür) bağlı olduğum yere gelmeden farklı bir kaç yere gitmiştim ama şuan da bağlı olduğum yere gelince mutlu olduğumu hissettim. Sözü fazla uzattım hakkınızı helal edin, kısacası cemaat veya tarikat hepsi ALLAH cc yolunda giden kardeşlerimizin yoludur ve hepsi kutlu yoldur. Ama bu yollardan hangisini seçeceğin ise Yüce ALLAHUTEALA cc'nun takdiri ve senin tercihinle olacaktır. Bu hususta bize düşen bir şey varsa İnşallah üstümüze düşeni yerine getiririz.

Selam ve dua ile...

dedıklerıne katılsammı katılmasammı karar veremedım..ben cemaatlerın hıc bırıne mensup degılım.Ve hiç birinede mensup olayım dıye dusunmedım hıc.eşim nakşıbendı..cevremde nurcuda var suleymancıda ,hizbulahcıda..ve buna benzer her cemaatın işleyişini az cok bılıyorum...çagımız ce3maatlesme cagı degıl butunlesme çagıdır..bır cemaatın dedıgını öbürü kabul etmıyor.bu nasıl bır durumdur anlayamıyorum..burada bır suru olayı anlatabılırım fakat beyin bulandırmak amacında degılım. KURANI KERIMDEN daha degerlı kıtaplara ve HZ MUHAMMED den daha degerlı ınsanlara benım kalbım kapalı.peygamber efendımızın dedıgı gıbı SUNNET VE KURANA sımsıkı sarılmak gerekıyor...

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm .ben de bu konuda biraz çkingen duran biriyim...
Aslında b,iliyorum cemat olmak birlik olmak daha doğrudur daha iyidir..
gerçekten de topluluktan ayrılmış koyunu kurt kapr derler ya.
tek başına kalmış birinide şeytan yada şeytani düşüncelere sahip insanlar kapıyor.
hele bu zamanda çok daha kolay oluyor...

Amma işte korku ve tereddütler...günlük hayatımızda karşılaştıklarımız.
yani bende aslında çekiniyorum..

sevgili kardeşim hakkını helal et izinsiz yazdım belki..
Allah razı olsun senden ve bilgileriyle yorumlayan kardeşlerimizden...

selam ve dua ile.

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Bende sizin gibi düşünüyorum desem yalan olmaz irfan bey.

Ben herhangi bir cemaate üye olmadığım için,araştırmalarımı ve bilgi toplamayı daha çok internetden yapıyorum.

Sizin çevrenizde bir takım cemaat üyeleri olduğu için,bu toplulukların işleyişlerini biliyorum yazmışsınız,ama ben pek bilmiyorum malesef :(

Ama internet'den araştırıp görebildiğim kadar,cemaat görüşlerinin birbirlerini tutmadıklarını görebiliyorum.

Mesela şöyle bişey anlatılmışdı sizlerede aktarayım;

Esnaf arkadaşlarımdan biri dükkanında beklerken,dini kitaplar satan biri gelmiş iş yerine,aralarında kısa bir sohbet geçmiş,ve sohbetin arasında şu kelimeyi sarfetmiş bu amca; '' NURCULARMI!!! AMAN ! AMAN ! ''

Nedir şimdi bu,ne demek istedi acaba bu adam,bizim bilmediğimiz birşeymi var ?

Hatta yakın zamanda gene bu forumda bir konuda;aynı şekilde nur cemaatine şu yorum yapılmışdı,linki vereyim size,hatta bende soru sordum bu link de.

.forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/68693-mezheplere-tabi-olmayanlarin-durumu-nedir-aciklar-misiniz-2.html[/url]

13.topik den okumaya başlarsanız görürsünüz.
21.topik
28.topik ler.

Bana şu yazdığınız kelime çok daha mantıklı ve uygun geliyor sanki kardeşim :)

KURANI KERIMDEN daha degerlı kıtaplara ve HZ MUHAMMED den daha degerlı ınsanlara benım kalbım kapalı.peygamber efendımızın dedıgı gıbı SUNNET VE KURANA sımsıkı sarılmak gerekıyor..

Sevgiler...

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
dedıklerıne katılsammı katılmasammı karar veremedım..ben cemaatlerın hıc bırıne mensup degılım.Ve hiç birinede mensup olayım dıye dusunmedım hıc.eşim nakşıbendı..cevremde nurcuda var suleymancıda ,hizbulahcıda..ve buna benzer her cemaatın işleyişini az cok bılıyorum...çagımız ce3maatlesme cagı degıl butunlesme çagıdır..bır cemaatın dedıgını öbürü kabul etmıyor.bu nasıl bır durumdur anlayamıyorum..burada bır suru olayı anlatabılırım fakat beyin bulandırmak amacında degılım. KURANI KERIMDEN daha degerlı kıtaplara ve HZ MUHAMMED den daha degerlı ınsanlara benım kalbım kapalı.peygamber efendımızın dedıgı gıbı SUNNET VE KURANA sımsıkı sarılmak gerekıyor...

Dediklerinizde kesinlikle haklısınız kardeşim. Ama bütün cemmatler/tarikatlar için dua eden, onlar hakkında tek kötü söz söylemeyen, savaşı sadece nefsiyle veren tarikatlarda yok değil. Örneğin; çok şükür ben Kadiri Tarikatı'na mensubum ve bizim tek derdimiz nefsimizle, başkasıyla değil. Dünyayı isteyen varsa zaten baştan diyoruz bizim işimiz olmaz diye. Örneğin; Mevlevi arkadaşlarımda var onlarda çok şükür bizden farklı değil. Ya da Uşşakiler. Önemli olan doğru insanlarla, doğru yolda yürümek. Dikkat ederseniz burada dediklerim genelde tarikatlar, cemaatler değil. Çünkü; bana göre tarikatla cemaatler farklıdır. Ama malesef Nakşilikte bu durum biraz daha farklı olabiliyor. Çünkü; Nakşilik çok fazla kola ayrıldığı ve ticaretle fazla haşır neşir olduğu için içlerinde çürük elmalarda çıkabiliyor. Her tarikatta olduğu gibi. O yüzden doğru yolu buldunuz mu gerisi zaten gelecektir İnşallah.

Selam ve dua ile...

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Bende sizin gibi düşünüyorum desem yalan olmaz irfan bey.

Ben herhangi bir cemaate üye olmadığım için,araştırmalarımı ve bilgi toplamayı daha çok internetden yapıyorum.

Sizin çevrenizde bir takım cemaat üyeleri olduğu için,bu toplulukların işleyişlerini biliyorum yazmışsınız,ama ben pek bilmiyorum malesef :(

Ama internet'den araştırıp görebildiğim kadar,cemaat görüşlerinin birbirlerini tutmadıklarını görebiliyorum.

Mesela şöyle bişey anlatılmışdı sizlerede aktarayım;

Esnaf arkadaşlarımdan biri dükkanında beklerken,dini kitaplar satan biri gelmiş iş yerine,aralarında kısa bir sohbet geçmiş,ve sohbetin arasında şu kelimeyi sarfetmiş bu amca; '' NURCULARMI!!! AMAN ! AMAN ! ''

Nedir şimdi bu,ne demek istedi acaba bu adam,bizim bilmediğimiz birşeymi var ?

Hatta yakın zamanda gene bu forumda bir konuda;aynı şekilde nur cemaatine şu yorum yapılmışdı,linki vereyim size,hatta bende soru sordum bu link de.

.forum.islamiyet.gen.tr/fikih-ve-akaid/68693-mezheplere-tabi-olmayanlarin-durumu-nedir-aciklar-misiniz-2.html[/url]

13.topik den okumaya başlarsanız görürsünüz.
21.topik
28.topik ler.

Bana şu yazdığınız kelime çok daha mantıklı ve uygun geliyor sanki kardeşim :)

KURANI KERIMDEN daha degerlı kıtaplara ve HZ MUHAMMED den daha degerlı ınsanlara benım kalbım kapalı.peygamber efendımızın dedıgı gıbı SUNNET VE KURANA sımsıkı sarılmak gerekıyor..

Sevgiler...

Zaten tarikatlarda bu dediğiniz 2 olguya sıkı sıkıya bağlıdır. Daha doğrusu bu 2 olgu üzerine kuruludur zaten. Ama tarikatlar da bu 2 olgunun üstüne bir de tasavvufu koymaya çalışırlar. Diyanet İşleri Başkanı'nın çok güzel bir sözü var; "Cemaatler ekonomik oluşumlardır, tarikatlar ise tasavvufi oluşumlardır." O yüzden bu yola girmek veya girmemek tamamen sizin istek ve ilginizle alakalıdır. İnşallah Yüce ALLAHUTEALA cc hakkımızda en hayırlısını verir.

Selam ve dua ile...

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm... Amaçlar hakkında biraz katkıda bulunmak istiyorum. Öncelikle şunu iyi anlamamız lazımdır. Tarikat ve dolayısı ile mürşid-mürid ilşkisinin anlaşılması gerekir. Tarikata girmenin sebebi cemaatleşme değildir. Cemaatleşme olgunun sebebidir... Unutulmamalıdır tarikate girmek ile islamın ve imanın şartları ne artar ne azalır, gaye bunların eksiksiz yapılmasının yanında nefsin terbiyesi ile ilgili yapılacak faaliyetlerin disiplin ve gözetim ile yapılmasıdır. Kişi öncelikle tarikat ile birlikte kendi nefsini terbiye ve tezkiye eder. Amaç İnsanın nefsini kötü ahlak ve noksanlıklardan temizleyerek seyri sülük denilen ruhani yolculuğu yapabilmektir. (İnsan ruhunun Allah'a kavuşmada aradaki perdeleri kaldırmasıdır). Bu yolculuğu tamamlayan, olgun ve Kamil olan mürşidinin yardım ve tavsiyeleri ile, ona olan gönül bağı ile bu mücadeleyi yapmaktır. Tarikatın önemi ve kısmende olsa zorunluluğu şundandırki, böylesine yüksek bir erdemin kazanılması ancak bu erdemi kazanan birisi ile bu yola çıkılmasıdır. Zira mürşid kendi ulaştığı kemalattan dolayı sizi bu kemalata ulaştırır. Kamil olmayan bir mürşid ancak kendi kemalatı kadar fayda temin edebilir. burası biraz uzun olacağından kesiyorum. İkinci olarak, tarikatların arasındaki farklılıklardır ki buda aslen doğaldır. Aralarındaki farklar metod farklılıklarıdır. Bu farklılıklar gerek mürşid, gerekse müridlerden kaynaklanır. Zira her insan aynı meşrebten olmayacağı gibi yapılan nefsin terbiye metodları da aynı olmaz. Ayrıca İslamın anlayış ve uygulayışındaki ameli cinsten zenginlikler de bu uygulama farklılıklarında etkin rol oynamıştır. Görüşün İslam inancı ile zıtlık teşkil etmemesi yeterlidir. Tıpkı Mezhep imamları ve bu mezheplerin alimlerinin farklı görüşlerde olabildiği gibi... Burada şu unutulmamalıdır; Tarikat veya Cemaatlerin izlediği yollar tabiki Kur'an ve Sünnet üzeredir, olmalıdır. Unutulmamalıdır ki biz nasıl önemli olan Kitab ve Sünnete göre hareket etmeliyiz diyor isek, O mürşidlerde aynısını söylemektedirler. Aksi düşünülemez. Bağlanmanın sebebi ise, mürşidin ilmidir. Ve o ilimin zahiri ve batini olarak birbirini tamamlamasıdır. Zira bizim ilmimiz çoğu kez kitab ve sünnetin doğru şekil anlaşılması için yeterli olmaz. Velhasıl, Bir mürşide tabi olmak mühim ve elzemdir. Tavsiyem yönelmenizdedir. Şayet kararınız müsbet olursa şunu unutmayınız ki işiniz kendiniz iledir, insanlar ile değil. Mürşidinizin size verdiği, zikir, rabıta,hatme, velhasıl tüm ödevleri yerine getirerek mümkün mertebe ilgili sohbetlere katılmanızdır. Burada başkalarının hata ve eksiklikleri ile uğraşmak sizi ileri değil geri götürür fark edemezsiniz... Tarikatın iyisi kötüsü olmaz. Hak olmayan zaten tarikat değildir. Kur'an ve Sünnet ten zerre ayrılmayandır hak ve kamil mürşid.... Hangi tarikat seçilmelidire gelince; Burada sizi tanımadığımızdan, meşrebinizi bilemediğimizden bunun için birşey söylemek yersiz olur. Keza tanısak bile bu yinede olmaz zira bu sizin gönlünüz ile alakalıdır. Zira bizim için iyi olan sizin için yetersiz olabilir... Şayet olumlu düşünürseniz size tavsiyem, bu konuda rabbinize yalvararak niyazda bulunmanızdır. Bu şekilde sizin için güzel olana birşekil yönlendirilirsiniz. Mevla sizin içinize bir sevgi kancası atar.... Saygılar, Selam ve dua ile.... :a35::a35::a35:

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun,çok güzel bir yazıydı :) Sağolasın kardeşim :)
Bu günden itibaren arayışlara başlıyorum,tek tek girebildiğim bütün tarikat sohbetlerine gideceğim inşaallah,nasip bakalım :D
sevgiler...

mir_erhan

Moderator
ellerinize sağlık..Allah razı olsun musab61 kardeşimiz..
bu güzel izah ve açıklamanızdan bizde nasiplendik inşallah..

selam ve dua ile.

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun,çok güzel bir yazıydı :) Sağolasın kardeşim :)
Bu günden itibaren arayışlara başlıyorum,tek tek girebildiğim bütün tarikat sohbetlerine gideceğim inşaallah,nasip bakalım :D
sevgiler...

ellerinize sağlık..Allah razı olsun musab61 kardeşimiz..
bu güzel izah ve açıklamanızdan bizde nasiplendik inşallah..

selam ve dua ile.
Estağfirullah, bizim gibi boş çuvaldan nasiblenmek, sizin doluluğunuzdandır. Allahu Teala size sükün bulacağınız bir hak yolcusunun bineğine binmeyi nasib etsin. Doğru ile karşılaşmayı nasib etsin. Vesselam....:a35:

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfirullah, bizim gibi boş çuvaldan nasiblenmek, sizin doluluğunuzdandır.

Estağfirullah :)

Allahu Teala size sükün bulacağınız bir hak yolcusunun bineğine binmeyi nasib etsin. Doğru ile karşılaşmayı nasib etsin. Vesselam....:a35:

Bir sorum daha olacak ? Acaba bir kişinin hak yolcusu olduğu nereden anlaşılır?
Nasıl emin olunur ? Malum ortam çok bozuk,insan kime inanacak,kime inanmayacak bilemiyor:a33:

Sevgiler kardeşim :)

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim benim fikrim de şu. Ben ilim niyetiyle tarikatlara da giderim ama özellikle birine bağlanmayı da düşünmüyorum şu an için fikrim böyle Bunun sebebi de şu,sizlerin de belirttiği gibi cemaatlar arası farklı görüşler var. Önemli olan doğruyu bulmak,doğruyu bulalım derken de çatışmanın anlamı yok. Bu yüzden bağlanmak konusunda uzak duruyorum.
İLİM ÇİNDE DE OLSA GİDİN BULUN MİSALİ NERDE iLİM VARSA ONU ÖĞRENMEK İÇİN FARKLI YERLERE GİDEBİLİRİM

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
Bir sorum daha olacak ? Acaba bir kişinin hak yolcusu olduğu nereden anlaşılır?
Nasıl emin olunur ? Malum ortam çok bozuk,insan kime inanacak,kime inanmayacak bilemiyor
Sevgiler kardeşim :)
Uzun soluklu bir soru, fakat yerinde. Birinci mesele kısaca bir tarikat ise bunun icazetli olmasıdır. Silsile dediğimiz yoldan. Tarikatın başlangıç silsilesinin Resulullah (SAV) dönemine uzanmasıdır. Bugün mürşid dediğimiz kimseler, Nakşibend, Geylani vesaire herbirirsi müridlikten mürşidlerinin icazetleri ile mürşidliğe geçmişlerdir. Mekteblerden alınan diplomalar gibi düşünebiliririz. Teferruatlı bir mevzu ama sanırım anlaşılmıştır. İkinci olarak bu kişilerin Kuran ve Sünnet yaşam gayretleridir. Bunu şöyle anlayabilirirz. Allah'ın emirlerini noksansız yapan ve Resulullahın sünnetlerini kıl kadar terketmeyen kişiler. Tabi bu şu manaya gelmez. Kesinlikle sıfır hata. Onlarında bir nefis taşıdığı unutulmamalıdır. Bahsettiğimiz üstün gayretleri ve bu yolda olan çalışmaları ile halkı buna davet etmeleridir. Size bir mürşidin bu konuda söylediği bir sözü iletmek isterim. Derki; "Resulullahın bir sünnetini terk edeceğime öleyim daha iyi" bunun manası şudur ki bu terkten maksat bilerek, yapılması mümkün olan( sağlık vs. gibi mazeretler olmaksızın) sünnetlerin önemsenmeden sürekli terki. Bilmiyorum anlatabildim mi. Bunun tesbiti ise sizin çevrenizi gözlemlemeniz iledir. Zaman içerisinde bu gibi kişileri görürsünüz. Mevla Teala'ya yapacağınız müracaat ilede Allah sizi doğruya ulaştırır muhakkak. Zira Allah kendisine samimiyetle, dünyevi hiçbir menfaat gözetmeksizin, sırf kendisine olan yakınlığını arttırmak için olan isteğinizi geri çevirmez. Doğruya doğru kişi ile ulaştırır Vesselam....

IMEN

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ben de kendımce cevap vermek ısterım ben cemaatımden uzak bı yerdeyım ve ne yaptıysam burda ole bı ortam yapamadım kendıme ne fark var hayatımda dersenız cok fark var tabı yıne sızınle tanısana kadar bız toplu olarak o kadar guzel seyler yapıyoduk kı bunu yanlız yapmak zor ve herkes gercekten yapamaz ınsan kendını zorunlu hıssetmeyınce pek duzenlı omyor bıseylerbırlıkte yapılan zıkırler olsun aıle yardımları ve zıyaretlerı kermesler ve daha neler neler kım bunları yanlız yapabılır bı hocamız hep derdı sureklı yapılanla ara verılerek yapılan bır degıl ara acılan yerden seytan cabuk sızar ora bıseyler sureklı oluyor daha bı ıcten oluyor cemmatın feyzını ve sevabı daha fazla ve her ınsanın bakıs acısıyla farklı fıkırlere sahıp oluyorsun neyse cok uzattım ama evdede ıstese ınsan yapabılıyo azda lsa cok sukur sızınle tanısalı mukemmel gecıyor rabbım daım eylesın bzde bı aıleyız ıste selam ve dua ıle

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim benim fikrim de şu. Ben ilim niyetiyle tarikatlara da giderim ama özellikle birine bağlanmayı da düşünmüyorum şu an için fikrim böyle Bunun sebebi de şu,sizlerin de belirttiği gibi cemaatlar arası farklı görüşler var. Önemli olan doğruyu bulmak,doğruyu bulalım derken de çatışmanın anlamı yok. Bu yüzden bağlanmak konusunda uzak duruyorum.
İLİM ÇİNDE DE OLSA GİDİN BULUN MİSALİ NERDE iLİM VARSA ONU ÖĞRENMEK İÇİN FARKLI YERLERE GİDEBİLİRİM
Kıymetli kardeşim; Tabiki istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Benim ki bir tavsiye. Tecrübelerime dayanarak edindiğin şeyler. Aradaki farklar değil benim izah etmeye çalıştırğım şeyler. Onlar olacak, hatta olması lazım gelen şeyler. Zira insanın olduğu yerde çeşitlilik kaçınılmazdır. Bu çeşitlilik sağlam temellere dayanırsa mesele yoktur. O temeller İlimdir, Kur'an'dır Sünnettir. Çatışmaya zaten gerek yok. Yazımdada söylediğim gibi ben tarikatın kişi için ne demek olduğunu anlatmaya çalıştım kısaca. Uzun bir mevzu. Kısaca siz Mürşide bağlanmak ile onun tasarru neticesi ile nefsinizi terbiye etmeye çalışırsınız. Burada gerek sizin gerekse başka cemaatlerin içerisindeki kişilerin söylem ve hataları ile işiniz yoktur. Şayet bunlara bulaşır iseniz sizde aynı kopnuma düşersiniz. Ha bunu tek başınıza yapabilirmisiniz derseniz, ben buna çok çokı zor derim. İmkansız değil ama çok zor. Bahsettiğim nefsin terbiyesidir... İlim meselesine gelince bunun için zaten bir yere gitmeye bile gerek yok. Malumunuz artık bu zamanda Çin bize gelmiş durumda. Dediğim gibi tarikata girmenin amacı ilim elde etmek değil, Aslında elde edilen İLİM ile amel etmektir. Mürşid ile bu iş daha kolay ve tesirli olur. Bu konular zor ve uzun konular. Benim size tavsiyem bir kardeşiniz olarak biraz daha derinsel düşünüp yüzeyde kalmamanız... Tabi dediğim gibi sizin hayatınızdır. Saygılar, selam ve dua ile....:a35:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt