Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müta Nikahı. (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elmeddin

Yasaklı Kullanıcı
HADİS-İ ŞERİFLERE CANIMIZ KURBAN..
ONLARI KENDİ SAPIKLIKLARINA ALET EDENLERİN CANI CEHENNEME...
BİZ EHLİ SÜNNETİZ,SİZ ŞİASINIZ...
BİZİM İTİKADIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK,GALİBA SENİN DE YOK..
BEN HAK BİLDİĞİMİ BİLDİRDİM...
Sen yoluna,ben yoluma...

doğrusu kimin dalalet ehli olduğu apaçık ortadadır. eğer bağnazlık ve taassuba kapılıyorsan unutma müşriklerde böyle yapıyorlardı. ALLAH Tealla (c.c) bu konuda buyuruyor ki: "Onlara; “ALLAH’ın indirdiğine uyun” denildiğinde; “Hayır biz atalarımızı üzerinde bulduğumuza (geleneğe) uyarız.” derler. Ya atalarının aklı bir şeye yetmez, doğru yolu bulamamış idiyseler?" (Bakara suresi 170-ci ayet)

_YUSUF_

Yönetici
Selamün aleyküm kardeşim,

Sizin böyle bir mesaj yazmanıza gerçekten şaşırdım.

"Elmeddin" kardeşimin Neden böyle bir cümle kurduğunu sizin daha iyi bilmeniz gerekmez mi?

Daha önce "hak-ul-beyan" isimli üyeyle yapmış olduğunuz karşılıklı seviyesizce konuşmalardan sonra neden sadece "hak-ul-beyan" isimli üye siteden uzaklaştırıldı söyler misiniz?

eğer adalet denen birşey varsa sizinde atılmanız gerekmez miydi?

eğer ki "moderatör" olmanız nedeniyle bu kişiyi siz attıysanız "moderatör" yetkinizi kötüye kullanmış olmadınız mı?

Aleyküm Selam
Şaşırmayın her zaman söylediği gibi herhese seviyesine göre konuşmak gibi bir karaktere sahibim.O nedenle konuşmalarımdaki inişli çıkışlı cümleleri kişilere göre kullandığımı tekrar belirtmek istiyorum.
hak-ul-beyan isimli üyenin siteden atılması ne benim moderatör olmamla nede benim herhangi bir beyanımla oldu.Kendi artık gerçekler karşısında ne söyleyeceğini bilmez bir şekilde hakaretler ederek ''atın beni siteden hadi atsanıza'' ve burada yazılmayacak hakaretlerle kendisi siteden gitmek istediğini beyan etti ve sonuç gitti.
''Hak geldi batıl zai oldu'' hakkı ışığında herzaman hak galip geliyor işte yeterki biz hakkı ortaya koyalım hakkı ortaya koyduğumuzdada işte sonuç böyle oluyor.Bu Allah'ın vadidir müslümanlara yeterki hakkı ortaya koyalım.

Zaten size kaynak verilmiş; Sahih-i Müslim kitabını açacaksanız "muta nikahı babı" (bölümü)nü açıp okuyacaksınız kardeşim...

Ben zaten okudum.Elinde kaynak olmayan arkadaşlar olabilir o nedenle o arkadaşlarında burada görmesini istiyorum.Eğer elinizde söylediğiniz kaynak yok ise söyleyiniz.Yoksa şii sitelerinde sadece mutanın helal oldugunu beyan eden hadısleri alıp buraya kopyaladı iseniz o başka.O zaman elinizde kaynağın olmadığını söyleyin biz elinde kaynak olmayıp okuyamayacak arkadaşlara buradan gerekli bilgileri aktarırız.Evet bekliyoruz

Ben yine de size Prof.Dr. Muhammed Ticani'nin "Doğrularla Birlikte" adlı kitabında yeralan "Muta Nikahı" bölümünü aktarıyorum.

Ben böyle bir kişi tanımıyorum tanımadıklarımada itibar etmiyorum

Orada Sahih-i Muslim, Sahih-i Buhari ve "Müsned-i Ahmed ibn-i Hanbel," gibi kaynaklardan örneklerle gerekli açıklamalar mevcut. İsterseniz başka kaynaklardan da açıklamalara yayınlayabilirim.

Sizin yaptığınız açıklamalar veya doğru kaynaklardan çıkardığınız hükümler şuna benziyor ( örnek olarak veriyorum)...içkili iken namaza yaklaşmayın..'' ayetinin sadece namaza yaklaşmayın kısmını alarak namaza yaklaşmayanlar gibi bizim hak kaynaklarımıza yaklaşıyorsunuz o nedenle biz ehli sünnet alimlerimizde kaynaklarımızın doğru yorumlarını ve doğru hükümleri alarak hareket ediyoruz.Siz bizim kaynaklarımızda farklı bir hükmü çıkardı iseniz siz o şekilde hareket ediniz.Ama şiilerin bizim kaynaktan çıkarmaya çalıştığı hükümlere ihtiyacımız yok.

Allah'a emanet olun.
Hayırlı geceler diliyorum.

_YUSUF_

Yönetici
sevgili kardeşim benim dediklerim doğrudur sadece bu güne kadar kaç sünni forumda oldum ve hakikatleri yazdımsa hemen atıldım. ondan bu sözleri yazdım. kaldı ki, o bölümdeki kalan hadislere bunlar hakkında yazdım. mutanın yasaklanmasına ilişkin hadisler uydurmadır. bunu hadislerin birbiriyle çelişmesi ve Ömerin muta Rasulullahın devrinde vardı ben nehy ediyorum demesi doğruluyor. mutanın yasaklanmasına ilişkin hadisler uyduruk olduğu için çelişki içindedir bazıları mutanın fetih günü, bazıları Veda haccında ve bazılar hayber günü neshedildiğini söylüyor. bunlarsa haislerin uydurma olduğuna delildir. ayrıca yukarıda sünni alimlerden fetvalar sundum neden onlara bakmıyorsun? hidayete tabii olana selam olsun.

Siz şii iseniz gidin şii sitesinde yazışın biz şii yi ehlisünnet gurubundan saymıyoruz.Ve sitemizde şii kaynaklı fikirleri yayınlamıyoruz.
Eğer yayınlayacak iseniz kendi şii kaynaklı sitenizde yayınlayınız.Biz gelip sizin sitenizde bu tür fitne yaratacak şekilde uğraşmıyor isek sizde uğraşmayınız.Gidiniz kendi kaynaklarınızla besleniniz.
Eğer şii kaynaklarını burada paylaşmaya ve fitneye sebebiyet verecek hareketlerde bulunmaya devam ederseniz üyeliğiniz yönetim tarafından gözden geçirilecektir
Hayılı akşamlar

Elmeddin

Yasaklı Kullanıcı
Siz şii iseniz gidin şii sitesinde yazışın biz şii yi ehlisünnet gurubundan saymıyoruz.Ve sitemizde şii kaynaklı fikirleri yayınlamıyoruz.
Eğer yayınlayacak iseniz kendi şii kaynaklı sitenizde yayınlayınız.Biz gelip sizin sitenizde bu tür fitne yaratacak şekilde uğraşmıyor isek sizde uğraşmayınız.Gidiniz kendi kaynaklarınızla besleniniz.
Eğer şii kaynaklarını burada paylaşmaya ve fitneye sebebiyet verecek hareketlerde bulunmaya devam ederseniz üyeliğiniz yönetim tarafından gözden geçirilecektir
Hayılı akşamlar

salam aleykum. sevgili kardeşim bakın ben böyle forumlara çok bakıyorum. hepsinde aynı şey sünniler kendi forumlarında şia aleyhine, şialarda kendi forumlarında sünniler aleyhine yazıyorlar. her kesde kendinin hak önündekinin batıl olduğunu idda ediyor. benim size teklifim şu: "gelin Kuran ve sizin sihahlarınızı (ki bunlar sizin kaynaklardır ve sizin için güvenilirdir) kaynak olarak kullanalım" kısacası demek istediğim size göre şianın hadisleri yalan ve iftiradır. o halde gelin sizin hadislerle konuşalım. kaldı ki, ben fitneye değil şia hakkında yazılan yalan ve iftirala cevap vermeye çalışıyorum. neden fitne çıkarmaya çalışayım ki? bundan benim kazancımmı var? yine söylüyorum benim amacım şia hakkında iftira ve yalan yazanlara cevap vermekdir. umarım bunun için forumdan atılmam. hidayete tabii olana selam olsun.

Elmeddin

Yasaklı Kullanıcı
sevgili Yusuf kardeş Ebu Hanifeye ait bölümde bir yazı yazdım lütfen okuyup cevabınız bildirin. saygılarımla Elmeddin

_YUSUF_

Yönetici
salam aleykum. sevgili kardeşim bakın ben böyle forumlara çok bakıyorum. hepsinde aynı şey sünniler kendi forumlarında şia aleyhine, şialarda kendi forumlarında sünniler aleyhine yazıyorlar. her kesde kendinin hak önündekinin batıl olduğunu idda ediyor. benim size teklifim şu: "gelin Kuran ve sizin sihahlarınızı (ki bunlar sizin kaynaklardır ve sizin için güvenilirdir) kaynak olarak kullanalım" kısacası demek istediğim size göre şianın hadisleri yalan ve iftiradır. o halde gelin sizin hadislerle konuşalım. kaldı ki, ben fitneye değil şia hakkında yazılan yalan ve iftirala cevap vermeye çalışıyorum. neden fitne çıkarmaya çalışayım ki? bundan benim kazancımmı var? yine söylüyorum benim amacım şia hakkında iftira ve yalan yazanlara cevap vermekdir. umarım bunun için forumdan atılmam. hidayete tabii olana selam olsun.

Aleyküm Selam
Bir sürü forumlarda bu tür olaylar oluyor dediniz.Buralarda tartışanların birbirini ikna ettiğini hiç gördünüzmü.Hayır.O nedenle diyorumki bizi birlerştiren kelime-i tevhid dışına çıkmayalım.
Ben hadis ayet getirip anlatacağım siz hayır o ayette anlatılmak istenen budur diyeceksiniz.Aynı şekilde siz getireceksiniz ben aynı şekilde söyleyeceğim.Yani islam aleminin vahdeti için bu tür artışmalar gereksiz.Alimler bile birbirlerini ikna edememiş siz beni veya benmi sizi ikna edeceğim.Hayır hayır kendimizi kandırmak olur.Ben sizin hidayetiniz için dua edeyim sizde benim hidayetim için dua edin.Hangimiz hak yolda isek diğerimizin duası ile hak yola gelmesi umulur ne dersin.
Yinede cevap vereceğim derseniz.Bu sitede sadece ehlisünnet grubu dahilindeki görüşlere yer veriyoruz.yani sunnilere vereceğiniz cevapları şii görüşünü savunan başka bir siteden vermenizi öneriyorum.Aksi halde dediğiniz gibi forumdan atılmanız olasıdır.
Selam Muhammede SAS aline ashabına ve onu izlemeye çalışan ümmeti üzerine olsun

Elmeddin

Yasaklı Kullanıcı
Aleyküm Selam
Bir sürü forumlarda bu tür olaylar oluyor dediniz.Buralarda tartışanların birbirini ikna ettiğini hiç gördünüzmü.Hayır.O nedenle diyorumki bizi birlerştiren kelime-i tevhid dışına çıkmayalım.

ve aleykum selam. iyi, sevgili kardeşim güzel diyorsunda burda bak bakalım şia hakkında neler yazılı. biz bunlara cevap vermezsek, biriside girip siteyi dolaşırken bunları görüp de "işte şia bunlara inanıyor" derse nasıl olacak? bu insanların şia hakkında yanlış düşünmelerine yol açmıyacakmı?

Ben hadis ayet getirip anlatacağım siz hayır o ayette anlatılmak istenen budur diyeceksiniz.Aynı şekilde siz getireceksiniz ben aynı şekilde söyleyeceğim.Yani islam aleminin vahdeti için bu tür artışmalar gereksiz.Alimler bile birbirlerini ikna edememiş siz beni veya benmi sizi ikna edeceğim.Hayır hayır kendimizi kandırmak olur.

güzel kardeşim öncelikle size hatırlarırım hiç kimsenin ne bizim, nede sizin ayetleri kendi kafamıza göre yorumlama hakkı yoktur. haidlere geldikde Rasulullah (s.a.a) bir biriyle çelişen sözler söyleyemez hele hele bu sözler şeriat meselelerinin asılını oluşturucaksa bu kesinlikle mümkün değil. onun için sahih hadislere uymayan hadisler uydurmadır. bunlarda metinlerinden bellidir. biz şimdi bu munazarayı yaparsak kaybedeceğimiz bir şey yok! aksine benim fikrimce bu bize doğruyu göstermeye yardımcı olucak. ve bir daha hatırlatıyorum ben sadece sünni kaynaklarla konuşalım diyorum. alimler konusuna geldikde bizim işimiz bir birimizi ikna etmek olmalı değil bizim işimiz taassub ve bağnazlıkdan uzak durup hakkı üzere konuşmakdır. nitekim alimlerde böyle yapmışlardır ve neticesi bellidir.

Ben sizin hidayetiniz için dua edeyim sizde benim hidayetim için dua edin.Hangimiz hak yolda isek diğerimizin duası ile hak yola gelmesi umulur ne dersin.

inşallah Allah dualarımızı kabul eder

Yinede cevap vereceğim derseniz.Bu sitede sadece ehlisünnet grubu dahilindeki görüşlere yer veriyoruz.yani sunnilere vereceğiniz cevapları şii görüşünü savunan başka bir siteden vermenizi öneriyorum.Aksi halde dediğiniz gibi forumdan atılmanız olasıdır.
Selam Muhammede SAS aline ashabına ve onu izlemeye çalışan ümmeti üzerine olsun

kardeşim böyle olmaz ki, her kes çekilsin kendi mekanına başlasın konuşmaya. bu kesinlikle doğru değil. ikinci olarakda ben ne kendi görüşümü, nede şia kaynaklı bir yazı yazmadım. yazdıklarımın hepsi sünni alimlerin fetvaları ve sünni hadislerdir. umarım bunun içinde beni forumdan atmazsınız.hidayete tabii olana selam olsun

cuneyt-77

Kayıtlı Kullanıcı
Lailaheillallah, noluyo arkadaşlar??? siz ALLAH(cc) ın lafınım ı söylemeye çalışıyosunuz yoksa kişisel kavgalarınıza mekanmı arıyosunuz??? eğer hepimiz, bir olan alemlerin rabbine inanıyosak; Kurandan anladığımızla amel edelim, anlamadığımız hususlar olursa sünnete bakalım o yüceler yücesi alemlere rahmet olan peygamber efendimiz ne yapmışsa onu yapalım onun yolundan gidelim, bu husustada (muta nikahı hususu) açık ayet yok olan ayettede yorum farklılığı var ozaman napıcaz sünnete bakıcaz, sünnette varmı? yok. ozaman bizi alemlerin rabbi olan yüce ALLAH(cc) a ulaştıracak yol peygamberin yoluysa ona göre hareket edelim inşallah. Ayrıca bu nikahın caiz olduğunu söyleyen kardeşlerimiz sizin anneniz kızkardeşinişz muta nikahı yapsınmı???? yaparsa mesela 50 kişiyle muta nikahı yapsa istermisiniz? eğer isterseniz gönlünüz razıysa siz yapın benim ne kendi ailemin nede müslüman kardeşlerimin bu nikahı yapmasına gönlüm razı olmaz,1-kuranda açık ayet yok 2-sünnette yok 3-bu nikaha gönlüm razı değil..... bu yüzden kesinlikle karşıyım. bu saatten sonra cevap yazacak kişi ya da kişiler önce kendi kızkardeşleri ve/veya annelerinin bu nikahı yapmasına razı olup olmadığını yazsın sonra savunsun. lütfen laf kalabalığı yapmayın, kendine istemediğini başkasına istemeyin SAMİMİ OLUN. Rabbim doğru amel etmeyi nasip etsin

Elmeddin

Yasaklı Kullanıcı
1-kuranda açık ayet yok 2-sünnette yok 3-bu nikaha gönlüm razı değil..... bu yüzden kesinlikle karşıyım. bu saatten sonra cevap yazacak kişi ya da kişiler önce kendi kızkardeşleri ve/veya annelerinin bu nikahı yapmasına razı olup olmadığını yazsın sonra savunsun. lütfen laf kalabalığı yapmayın, kendine istemediğini başkasına istemeyin SAMİMİ OLUN. Rabbim doğru amel etmeyi nasip etsin

evvela selam aleykum. ikinci olarak yanlış bildirmişsin sevgili kardeşim Kuranda bu konuda iki ayet var. 1-si mübarek Bakara suresinin 241-ci ayeti kerimesidir ki Yüce Allah bu ayette buyuruyor: "Boşanan kadınlar lehine maruf bir şekilde faydalandırma vardır. Bu takva sahipleri için bir vazifedir." ikinci ayet ise mübarek Nisa suresinin 24-cü ayetidir. yine bu ayetde yüce Allah (cc) buyuruyor ki: "Öyleyse onlardan (belli bir süre) faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan ücretlerini verin. Kararlaştırdıktan sonra, karşılıklı hoşnut olduğunuz bir şey konusunda (miktarını arttırıp eksiltmenizde) üstünüze bir sorumluluk yoktur. Şüphesiz Allah, bilendir ve hikmet sahibi olandır.". haidslere konusuna geldikde ise size kendi sahih kitabınızdan aktarım yapacağım umarım sahihi müslümü kabul ediyorsunuzdur. hadisler şunlardır:

Bize Muhammed b. Beşşâr rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Muhammed b. Ca'fer rivayet etti. (Dedi ki) : Şu'be, Amr b. Dinar'dan, rivayet eyledi. (Demiş ki) : Ben Hasan b. Muhammed'i, Câbir b. Abdillah ile Selemetü'bnü Ekva'dan naklen rivayet ederken dinledim. Şöyle demişler : "Resûlüllahın (s.a.a) dellâhı yanımıza çıka*rak : Resûlüllab (s.a.a) istimta' yâni kadınlarla mût'a nikâhı yapmamız için size izin vermiştir, dedi (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

Bize Hasan El-Huîvâni rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki) : Ata' şunu söyledi: Câbir b. Abdillah Umre yaparak geldi. Biz de evinde onun yanına vardık. Derken cemaat ona bazı şeyler sordular. Sonra mût'a'dan söz açtılar. Câbir: "Evet, Resûlüliah (s.a.a) ile Ebû Bekir ve Ömer zamanlarında biz mût'a yaptık." dedi (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

Bana Mulıammed b. Rafi' rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki) : Bana Ebu'z-Zübeyr haber verdi. (Dedi ki) : Câbir b. Abdillâh'ı şunu söylerken işittim. Biz Resûlüllah (s.a.a) ile Ebû Bekir devirlerinde bir avuç kuru hurma ve un mukabilinde birkaç gün*lüğüne mût'a yapardık. Nihayet Amr b. Hureys hâdisesinde Ömer bundan nehyetti. (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

Bize Hâmid b. Ömer El-Bekrâvî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdülvâhid yâni İbni Ziyâd, Âsım'dan, o da Ebû Nadrâ'dan naklen rivayet eyledi. (Demiş ki) : Câbİr b. Afcdillah'm yanındaydım. Ona biri gelerek: îbni Abbâs ile İbni Zübeyr iki mût'a hakkında ihtilâf ettiîer, dedi. Bunun üzerine Câbir şunu söyledi: "Biz bunları Resûîüllah (s.a.a) zamanında yaptık. Sonra Ömer onlardan bizi nehyetti. (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

sünni ulema Ömeri aklamak için mutanın nesh edildiğine ait hadisler uydurmuşsada bazı açıklar vermişlerdir. ilk olarak hadisler bir biryle çelişki içindedirler. şöyle ki, bazı hadisler mutanın fetih günü, bazıları hayber günü ve bazılarıda Veda haccında neshedildiyini diyor yani ortak bir yol bulmak olanaksız. mutayı Ömerin yasaklamasıyla ilgili başka hadisler de vardır, hemde bizzat Ömerin kendisinden.

hadis aynen şöyledir: "Ömer rivayet edildiğine göre hutbesinde şöyle demiştir: "Hz. Peygamber (s.a.s) zamanında iki türlü mut'a vardı. Ben bunları yasaklıyorum. Bunlara karşılık ceza vereceğim." (bkz: Tefsiri Fahri Razi, Nisa suresi 24-cü ayetin tefsiri).

ve yine Hz. imam Aliden (a) de bu konuda hadis vardır. hadis aynen şöyledir: "Muhammed İbn Cerîr et-Taberî de tefsirinde Hz. Ali'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: "Eğer Ömer insanları mut'a'dan nehyetmeseydi, şakîler (azgın insanlar) müstesna, kimse zina etmezdi." (bkz: Tefsiri Fahri Razi, Nisa suresi 24-cü ayetin tefsiri). mutanın Ömer tarafından neshedildiği açıkdır. bizim inancımız ise şudur: "Muhammedin (s.a.a) helali kıyamete kaadar helal, haramı da haramdır"

üçüncu olarakda ilahi hükümler insanın gönlüne bağlı değildir. ve dördüncü olarak "bu saatten sonra cevap yazacak kişi ya da kişiler önce kendi kızkardeşleri ve/veya annelerinin bu nikahı yapmasına razı olup olmadığını yazsın" sözüne cevap olarak şunu soruyorum "sen kız kardeşinin evlenmseine razımısın?" eğer "evet" dersen şunu da sorarım "peki aradakı fark ne?" ve son olarakda ben laf kalabalığı yapmıyorum sana açık ayet, hadis sundum. önceki sayfada da kendi alimlerinin fetvasını yazdım. siter kabul et, ister redd et orası senin bileceğin iş. hidayete tabii olana selam olsun.

Erkan

Yönetici
Web Sitesi
www.islamiyet.gen.tr
Sayın Elmeddin,

Websitemize vermiş olduğunuz bilgiler, Ehl-i Sünnet Vel Cemaat'e aykırı olduğundan yönetimce, üyeliğinizin askıya alınmasına, açmış olduğunuz konuların ve mesajların silinmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

cuneyt-77

Kayıtlı Kullanıcı
erkan kardeşim iyi yaptınız, ben diorumki annen kızkardeşin muta nikahıyla 1000 kişiyle nikah yapsınmı cevap veremio kalkmış bana evlilikle muta nikahını bir tutuyo. Rabbim hakkı hak için söyleyenlerden eylesin bilmeden hata yapmaktan korusun, bizleri hidayete erdirdiklerinin yoluna iletsin, sapkınlarınkine değil....

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
evvela selam aleykum. ikinci olarak yanlış bildirmişsin sevgili kardeşim Kuranda bu konuda iki ayet var. 1-si mübarek Bakara suresinin 241-ci ayeti kerimesidir ki Yüce Allah bu ayette buyuruyor: "Boşanan kadınlar lehine maruf bir şekilde faydalandırma vardır. Bu takva sahipleri için bir vazifedir." ikinci ayet ise mübarek Nisa suresinin 24-cü ayetidir. yine bu ayetde yüce Allah (cc) buyuruyor ki: "Öyleyse onlardan (belli bir süre) faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan ücretlerini verin. Kararlaştırdıktan sonra, karşılıklı hoşnut olduğunuz bir şey konusunda (miktarını arttırıp eksiltmenizde) üstünüze bir sorumluluk yoktur. Şüphesiz Allah, bilendir ve hikmet sahibi olandır.". haidslere konusuna geldikde ise size kendi sahih kitabınızdan aktarım yapacağım umarım sahihi müslümü kabul ediyorsunuzdur. hadisler şunlardır:

Bize Muhammed b. Beşşâr rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Muhammed b. Ca'fer rivayet etti. (Dedi ki) : Şu'be, Amr b. Dinar'dan, rivayet eyledi. (Demiş ki) : Ben Hasan b. Muhammed'i, Câbir b. Abdillah ile Selemetü'bnü Ekva'dan naklen rivayet ederken dinledim. Şöyle demişler : "Resûlüllahın (s.a.a) dellâhı yanımıza çıka*rak : Resûlüllab (s.a.a) istimta' yâni kadınlarla mût'a nikâhı yapmamız için size izin vermiştir, dedi (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

Bize Hasan El-Huîvâni rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki) : Ata' şunu söyledi: Câbir b. Abdillah Umre yaparak geldi. Biz de evinde onun yanına vardık. Derken cemaat ona bazı şeyler sordular. Sonra mût'a'dan söz açtılar. Câbir: "Evet, Resûlüliah (s.a.a) ile Ebû Bekir ve Ömer zamanlarında biz mût'a yaptık." dedi (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

Bana Mulıammed b. Rafi' rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki) : Bana Ebu'z-Zübeyr haber verdi. (Dedi ki) : Câbir b. Abdillâh'ı şunu söylerken işittim. Biz Resûlüllah (s.a.a) ile Ebû Bekir devirlerinde bir avuç kuru hurma ve un mukabilinde birkaç gün*lüğüne mût'a yapardık. Nihayet Amr b. Hureys hâdisesinde Ömer bundan nehyetti. (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

Bize Hâmid b. Ömer El-Bekrâvî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdülvâhid yâni İbni Ziyâd, Âsım'dan, o da Ebû Nadrâ'dan naklen rivayet eyledi. (Demiş ki) : Câbİr b. Afcdillah'm yanındaydım. Ona biri gelerek: îbni Abbâs ile İbni Zübeyr iki mût'a hakkında ihtilâf ettiîer, dedi. Bunun üzerine Câbir şunu söyledi: "Biz bunları Resûîüllah (s.a.a) zamanında yaptık. Sonra Ömer onlardan bizi nehyetti. (Sahihi Müslim, Nigah kitabı, Muta nigahı babı)

sünni ulema Ömeri aklamak için mutanın nesh edildiğine ait hadisler uydurmuşsada bazı açıklar vermişlerdir. ilk olarak hadisler bir biryle çelişki içindedirler. şöyle ki, bazı hadisler mutanın fetih günü, bazıları hayber günü ve bazılarıda Veda haccında neshedildiyini diyor yani ortak bir yol bulmak olanaksız. mutayı Ömerin yasaklamasıyla ilgili başka hadisler de vardır, hemde bizzat Ömerin kendisinden.

hadis aynen şöyledir: "Ömer rivayet edildiğine göre hutbesinde şöyle demiştir: "Hz. Peygamber (s.a.s) zamanında iki türlü mut'a vardı. Ben bunları yasaklıyorum. Bunlara karşılık ceza vereceğim." (bkz: Tefsiri Fahri Razi, Nisa suresi 24-cü ayetin tefsiri).

ve yine Hz. imam Aliden (a) de bu konuda hadis vardır. hadis aynen şöyledir: "Muhammed İbn Cerîr et-Taberî de tefsirinde Hz. Ali'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: "Eğer Ömer insanları mut'a'dan nehyetmeseydi, şakîler (azgın insanlar) müstesna, kimse zina etmezdi." (bkz: Tefsiri Fahri Razi, Nisa suresi 24-cü ayetin tefsiri). mutanın Ömer tarafından neshedildiği açıkdır. bizim inancımız ise şudur: "Muhammedin (s.a.a) helali kıyamete kaadar helal, haramı da haramdır"

üçüncu olarakda ilahi hükümler insanın gönlüne bağlı değildir. ve dördüncü olarak "bu saatten sonra cevap yazacak kişi ya da kişiler önce kendi kızkardeşleri ve/veya annelerinin bu nikahı yapmasına razı olup olmadığını yazsın" sözüne cevap olarak şunu soruyorum "sen kız kardeşinin evlenmseine razımısın?" eğer "evet" dersen şunu da sorarım "peki aradakı fark ne?" ve son olarakda ben laf kalabalığı yapmıyorum sana açık ayet, hadis sundum. önceki sayfada da kendi alimlerinin fetvasını yazdım. siter kabul et, ister redd et orası senin bileceğin iş. hidayete tabii olana selam olsun.

Esselamu aleykum değerli kardeşim maksadım seni üzmek değil ancak yanılma payın yokmu sence sana göre muta nikahı için indiğini düşündüğün ayetler bana göre erkek ile kadının evlenmeden önce eğer ayrılırsalar erkeğin kadına vereceği MEHİR hakkında dır,şöyleki ;Bakara suresinin 241-ci ayeti kerimesidir ki Yüce Allah bu ayette buyuruyor: ''Boşanan kadınlar lehine maruf bir şekilde (Mehir Haklarından ) faydalandırma vardır. Bu takva sahipleri için bir vazifedir.''ikinci ayet ise mübarek Nisa suresinin 24-cü ayetidir. yine bu ayetde yüce Allah (cc) buyuruyor ki: ''Öyleyse onlardan (belli bir süre evli kaldığınızda) faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan (Mehir) ücretlerini verin. Kararlaştırdıktan sonra, karşılıklı hoşnut olduğunuz bir şey(Olan Mehir) konusunda (Mehir miktarını arttırıp eksiltmenizde) üstünüze bir sorumluluk yoktur. Şüphesiz Allah, bilendir ve hikmet sahibi olandır.''

Sende iyi bilirsin ki Hak Teala başka bir ayeti kerimesinde de açık olarak zinayı yasaklar ve zina yapanlara durumlarına göre HAD veya DAYAK cezası verin der.

Bu durumda sana göre yukarıdaki ayet müta nikahı için indi ise BANA ZİNANIN TANIMINI NASIL YAPARDIN ?
ZİNA = Para veya başka bir menfaat karşılığı (cinsel tatmin v.b.) belli bir süreliğine birbirlerinden faydalanan karşı cinslerin beraber olmalarına denir.
MÜTA = Para veya başka bir menfaat karşılığı birbirleri ile aralarında koydukları müddet içinde beraber kalarak evli insanların bütün hukuklarına sahip olma durumu.
ZİNA = MÜTA Sencede aynı değilmiler.

Ayrıca 3-4 tane hadis adı altında birşeyler yazmışsın hepsinin baş kahramanı aynı kişi rivayet edenler başkaları ,yalan olmadığı hususunda delilin varmı?

Yine söylüyorum sadece sohbet amaçlı konuşuyorum sakın üstüne alınma kardeşim,selamlarımla...

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm;

Yapılan açıklama ve müdahale neticesinde konunun daha fazla uzamaması ve bu gibi düşüncelere sahip kardeşlerimizinde konuyu meşgul etmemesi adına kilitlenmesi uygun görülmüştür.Mevla cümlemize hidayet nasip etsin,selametle kalınız.

Bilgilerinize...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt