mürmüdük
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- anadoluhaber.blogcu.com
Mut'a Nikahı Modern Zina'nın Ta Kendisidir!
Mut'a Nikahı Modern Zina'nın Ta Kendisidir!
Allahcc razı olsun..Allahcc bütün ehli sünneti ehli bidattan muhafaza buyursun...ZİNAYI MUTA ADI ALTINDA MEŞRULAŞTIRAN SAPIK FIRKALARDIR..ALLAHCC BİZLERİ EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT ÜZERE SABİT KILSIN..
Allah aşkına söyleyin bu taassup ve bağnazlığınız neden kaynaklanıyor? bakın sapık fırkalar diyorsunuz tamam diyelim ki, şiayı ibni Sebe (l) kurdu. şimdi size göre şianın tüm hadis ve tefsir kitapları uydurma ve yalandır peki bunada tamam. ama işin garip olan tarafı ne biliyormusunuz? mutaya ait olan sahih hadisler sizin sahih müslimde yer alıyor. şimdi söyleyin de bilelim sahihi müslimi de mi ibni Sebe (l) yazdı? eğer inanmıyorsanız buyrun kaynaklarla hadisler:
....
ha sevgili kardeşler unutmadan söyleyeyim lütfen doğruları yazdığım için beni forumdan atmayın. :a16:
Elmeddin
''ha sevgili kardeşler unutmadan söyleyeyim lütfen doğruları yazdığım için beni forumdan atmayın''
Neden böyle bir cümle kurdunuz.Dediklerinizin yanlış olduğunu demekki sizde biiyorsunuz.Ama atılmamanız için size bir önerim var.
....
...Ama atılmamanız için size bir önerim var.
(bkz: sahihi müslim, nikah kitabı, muta nikahı babı)
Eğer söylediklerinizin doğru olduğunu iddaa ediyorsanız bahsettiğiniz bölümün devamındaki hadisleride yayınlarmısınız.
Selamünaleyküm sitedeki kardeşlerim...
Sitemize dadanmış bu EHLİ BEYT NİKLİ EHLİ BEYTE KURBAN OLASICA İLE ELMEDDİN NİKLİ YENİ TÜREME MUTAYI SAVUNUYORLAR..
KENDİLERİ 5. MEZHEPTENDİR..
MUTANIN NE OLDUĞU KISACA ŞU..ÜÇ GÜNLÜĞÜNE VEYA BEŞ GÜNLÜĞÜNE BİR KADINLA PARA KARŞILIĞI BİRLEŞMEK..
GÜNÜ BİTİNCE DE AYRILMAK..
BU BEŞİNCİ MEZHEP MÜNTESİPLERİ BUNU DİNDE VAR GÖSTERİYORLAR...
ŞİANIN İTİKADINI YANİ..
GÜNÜMÜZ MODERN ZİNA ŞEKLİNİ..
Vesselam...
Allah aşkına söyleyin bu taassup ve bağnazlığınız neden kaynaklanıyor? bakın sapık fırkalar diyorsunuz tamam diyelim ki, şiayı ibni Sebe (l) kurdu. şimdi size göre şianın tüm hadis ve tefsir kitapları uydurma ve yalandır peki bunada tamam. ama işin garip olan tarafı ne biliyormusunuz? mutaya ait olan sahih hadisler sizin sahih müslimde yer alıyor. şimdi söyleyin de bilelim sahihi müslimi de mi ibni Sebe (l) yazdı? eğer inanmıyorsanız buyrun kaynaklarla hadisler:
Bize Hasan El-Huîvâni rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki) : Ata' şunu söyledi: Câbir b. Abdillah Umre yaparak geldi. Biz de evinde onun yanına vardık. Derken cemaat ona bazı şeyler sordular. Sonra mût'a'dan söz açtılar. Câbir : «Evet, Resûlüliah (s.a.a) ile Ebû Bekir ve Ömer zamanlarında biz mût'a yaptık.» dedi.
Bana Mulıammed b. Rafi' rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdürrezzâk rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Cüreyc haber verdi. (Dedi ki) : Bana Ebu'z-Zübeyr haber verdi. (Dedi ki) : Câbir b. Abdillâh'ı şunu söylerken işittim. Biz Resûlüllah (s.a.a) ile Ebû Bekir devirlerinde bir avuç kuru hurma ve un mukabilinde birkaç günlüğüne mût'a yapardık. Nihayet Amr b. Hureys hâdisesinde Ömer bundan nehyetti.
Bize Hâmid b. Ömer E!-Bekrâvî rivayet etti. (Dedi ki) : Bize Abdülvâhid yâni İbni Ziyâd, Âsım'dan, o da Ebû Nadrâ'dan naklen rivayet eyledi. (Demiş ki) : Câbİr b. Abdillah'ın yanındaydım. Ona biri gelerek: îbni Abbâs ile İbni Zübeyr iki mût'a hakkında ihtilâf ettiîer, dedi. Bunun üzerine Câbir şunu söyledi : «Biz bunları Resulullah (s.a.a) zamanında yaptık. Sonra Ömer onlardan bizi nehyetti.
Bana Harmeletû'bnû Yahya rivayet etti. (Dedi ki) : Bize İbni Vehb haber verdi. (Dedi ki) : Bana Yûnus haber verdi, İbni Şihâb şöyle demiş : Bana Urvetü'bnü Zûbeyr haber verdi ki, Abdullah b. Zübeyr Mekke'de ayağa kalkmış ve ibni Abbasa ta'rizde bulunarak : «Şübhesiz ki, bazı insanların Allah gözlerini kör ettiği gibi, kalblerini de kör etmiş. Nikâhı mût'a'ya fetva veriyorlar.» demiş. Bunun üzerine ibni Abbas kendisine nida ederek: «Sen hakikaten kaba saba bir adamsın. Ömrüme yemin ederim ki, mût'a imâmül-müttekin zamanında yapılırdı.» demiş. Bununla Resûlüllahı (s.a.a) kasdetmiş. İbni Zübeyr ona şu mukabelede bulunmuş Öyle ise kendini bir dene. Vallahi sen bunu yaparsan seni taşlarınla recm ederim. (bkz: sahihi müslim, nikah kitabı, muta nigahı babı)
buna ait daha birçok haid var ancak bununla yetiniyorum. sanırıç her şey açıktır. kaldı ki, Hz. imam Alinin (a) dilinden uydurulmuş olan mutanın yasaklanması hadisine bu konuda aynı kitapta hadisler var ancak onların uydurma olduğu kendi metinlerinden hemen belli oluyor. şöyle ki, bazı hadislerde mutanın Hayber günü bazılarında Fetih günü, bazılarında veda haccında yasaklandığı bildirilir. tabii ki, bu çelişkiler hadislerin uydurma olup Ömer bin Hattabı kurtarmak için olduğuna delildir. Zaten Ömerin kendisi muta Resulullah devrinde vardı ben nehy ediyorum demiştir.
şimdi de gelelim sünni alimlerden mutayı helal bilenlere: Ebu Sevr der ki: Bu âyet-i kerime muhkemdir. Boşanan her kadın için mut'a vardır. ez-Zührî de böyle demiştir. ez-Zührî: Hatta kocası tarafından boşanan cariye için dahi bu bir haktır, der. Said b. Cübeyr de böyle demiştir: Boşanan her kadın için mut'a vardır. Bu, Şafiî'nin bu âyet-i kerime ile ilgili iki görüşünden birisidir. Malik der ki: Boşanmış her kadının -ister iki talâk ile ister bir talâk ile boşanmış olsun, ister onunla gerdeğe girilmiş olsun ister girilmemiş olsun, ister mehrini tayin etmiş olsun ister etmemiş olsun- mut'a hakkı vardır. Bundan tek istisna mehri tesbit edilmiş olup kendisiyle gerdeğe girmeden önce boşanan kadındır. Böylesine mehrin yarısı yeterlidir. Şayet bu kadın için me-hir de tesbit edilmemiş ise, o takdirde mehr-i misilden daha az veya daha çok olsun mut'a hakkı vardır. Bu mut'anın da bir sınırı yoktur. Malik'ten bu görüşü İbnu'l-Kasım nakletmiştir. (kaynak: Tefsiri Kurtubi, Bakara suresi 241-ci ayetin tefsiri)
sakın şaşırmayın evet muta kesinlikle Kuran ve sünnetde vardır ve sahih hadisleriniz ve alimleriniz bunu destekliyorlar. ha sevgili kardeşler unutmadan söyleyeyim lütfen doğruları yazdığım için beni forumdan atmayın. :a16:
Vesselam..Selamün aleyküm kardeşim;
Öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun diyorum;
Sizden daha eski üye olduğum için birkaç konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Birincisi iletişim kurmaya çalıştığınız üye, birkaç defa siteden atıldığı halde değişik isimlerle (osmangazi, kimkimdir, hüzünledoluyum, mürmüdük) tekrar tekrar üye olan
ve hayatınızda görüp görebileceğiniz en bağnaz ve taassup sahibi bir şahıstır.
EVET DOĞRU....SONUNA KADAR TAASUPLUYUM...KİM SAHABELERİMİZE ÇATARSA KARŞISINDA BENİ BULUR...
ezbelerdiği bir kaç tane kadar slogan sözü vardır. Aynı şeyleri yazıp durur.
BU YANLIŞ EZBERDEN YAZMAM...İNANDIĞIMI YAZARIM...
ÇOOK FARKLI ŞEYLER DE YAZARIM..
NİKLERİMİ VERMİŞ,AÇARSIN OKURSUN ,...
Hayatında doğru düzgün Şia kaynaklı Şiiliği anlatan bir kitap okumamıştır..
.. ama Şia'yı ve bütün Şiileri, yeryüzündeki bütün Müslüman Şii ülkeleri sapıklıkla nitelendirip fetva verme yetkisi görebiliyor engin bilgisiyle (!).
Ve hatta Şiileri Müslüman olan kabul etmez, Selam alıp-vermez kendi aklınca bu bilge Müslüman kardeşim (!)
SENDEN DAHA ÇOK KONUYA VAKIFIM DİYEBİLİRİM...
MUTAHARRİNİN KADIN KİTABINI VE ALİ ŞERİATİNİN BİRKAÇ KİTABINI-ŞU AN HEMEN AKLIMA GELEN-OKUDUM..YANİ YİNE ATIYOR BU EHLİ DALALET..
KÜFRÜ AÇIK OLMADIKÇA HİÇ BİR FIRKAYI KAFİRLİKLE SUÇLAMAM..EHLİ KIBLE TEKFİR EDİLEMEZ ÖLÇÜSÜNE İTİKADIM TAMDIR..
İFTİRACI EHLİ DALALET YALAN SÖYLÜYORSUN YİNE..SENİN GİBİ SAHABE DÜŞMANLARINA VE ZİNA SAVUNUCULARINA İTKADIMIZIN DEDİĞİNİ DERİM..
Siz Sahih-i Müslüm'den Sahih-i Buhari'den ve diğer Sünni kaynakardan örneklerde verseniz kesinlikle hiçbirşey anlatamazsınız kendisine..
O KAYNAKLAR EHLİ SÜNNET BÜYÜKLERİNCE İTİKADIMZDIR..SAPIK SAPIK YAZIYORSUN..
SADECE SENİN GİBİ CAHİLLERİN HÜKÜM ÇIKARAMAYACAĞINI BİLİRİM...
Onun için kendisiyle herhangi bir şekilde diyaloğa girmenizi tavsiye etmem.
İYİ EDER..
Zaten sizin mesajınıza cevap yazınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.
ANLAMIŞTIR ŞİMDİ..
Ve bir de ne yazık ki site içerisinde bir ayırımcılık söz konusu.
YA BIRAKIN SİTE DEKİ GÖREVLİ KARDEŞLERİM..BU İTKAT BOZUKLARI SAHABELERİMİZİ İYİCENE BİR KÜFRETSİNLER YA..BUNUMU İSTERSİN.ÇOOK BEKLERSİN..
Siz saygı sınırları içerisinde olsanız da,
(sadece Ehl-i Sünnet kaynaklarından örneklerle açıklama yapsanız da)
karşınızdaki üye saygısızca davranıp tartışmaya girişirse
sadece sizi siteden uzaklaştırırlar.. Karşıdaki kişinin yaptığı seviyesiziliğine rağmen üyeliği devam eder..
Bunun örneklerini çok defa gördüm ne yazık ki..
ULAN BU YAZIYI YAZAN SENSİN..TERBİYESİZ DİYEN,BAĞNAZ DİYEN SENSİN..BENİM AĞZIM ARMUTMU TOPLAYACAK..
Tabiki Site içierisinde herkes böyle değil. Sayıca azdır, ancak düşününce sinekte küçük ama mide bulandırıyorum.
YALAKALIK YAPMA..TAKİYYE YAPMA..SİTEDEKİ BÜTÜN KARDEŞLERİM SENİN ZİNANA KARŞI..SAHABA DÜŞMANLIĞI YAPMANA KARŞI..
Site içinde taassuptan kurtulmuş, en azından objektif düşünebilen, kardeşlikten; vahdetten yana olan çok değerli kardeşlerim de var..
Hapsinden Allah razı olsun diyorum,
NE ZANNETTİN..HERKESİ KENDİNİZ GİBİ SAPIKMI ZANNETTİN..BURADA EHLİ SÜNNET MÜSLÜMANLARI VAR..HEPSİ AHLAKLIDIR VE ALLAHCC VE RESULULLAHIN EMRETTİĞİ NİKAHIN ÇOCUKLARIDIR...
Allah'a emanet olun.
Selamların en güzeli üzerinize olsun.
Allahcc razı olsun gönüldaş...İlk okulda bize hikaye kitapları(!) okutulurdu.
Okurduk, okurduk ama boşuna okumuşuz okuduğumuz bize bir fayda sağlamadı, sadece hayal gücümüzü artırırdı.Ve bu hayallerin peşinde sürüklendik yıllarca.Sonra büyüdükki eyvahhh oda ne hertaraf ne olduğu belirsiz hikaye kitapları ile dolu ve her gün yeni yeni hikaye kitapları çıkıyor piyasya ve insanlar bunların peşinde koşuyorlar.
Mevlama şükürler olsun okuduğumuz bu kitaplardaki boş hayellerin, doğru olmadığını, olamayacağını anladık ve bunların peşinde koşmaktan kurtardı bizi Yüce Mevlam.Elhamdülillah
Ama kurtulamayan milyonlarca insan yaşıyor memleketimizde malesef,
Hala ellerinde ne olduğu belirsiz hikaye kitapları yol bulmanın derdindeler.Tabi bilmiyorlar boş hayallerin peşinde koştuklarını,
Hepsi için Yüce Mevlaya dua ediyorum.İnşaAllah doğru yolu görürler okudukları ne olduğu belirsiz hikaye kitaplarındaki hayallerin gerçek olmadığını, olamayacağını anlarlar, anlarlar İnşaAllah
Gönlünüze bereket kardeşimiz...Kardeşim, bu insanlar ! fitne ile beslenen astisosyal tipler..
Kalabalık insan grupları arasına dalar, bu tür sapkın çıkışlarla kendilerine
muhatap ararlar.
En güzeli hiç cevap vermemek...Hani deriz ya, '' Bazen susmak en güzel cevaptır '' diye..
Elmeddin
''ha sevgili kardeşler unutmadan söyleyeyim lütfen doğruları yazdığım için beni forumdan atmayın''
Neden böyle bir cümle kurdunuz.Dediklerinizin yanlış olduğunu demekki sizde biiyorsunuz.Ama atılmamanız için size bir önerim var.
(bkz: sahihi müslim, nikah kitabı, muta nigahı babı)
Eğer söylediklerinizin doğru olduğunu iddaa ediyorsanız bahsettiğiniz bölümün devamındaki hadisleride yayınlarmısınız.
ELMEDDİN ŞİİSİNDEN ALINTI...
buna ait daha birçok haid var ancak bununla yetiniyorum. sanırıç her şey açıktır. kaldı ki, Hz. imam Alinin (a) dilinden uydurulmuş olan mutanın yasaklanması hadisine bu konuda aynı kitapta hadisler var ancak onların uydurma olduğu kendi metinlerinden hemen belli oluyor. şöyle ki, bazı hadislerde mutanın Hayber günü bazılarında Fetih günü, bazılarında veda haccında yasaklandığı bildirilir. tabii ki, bu çelişkiler hadislerin uydurma olup Ömer bin Hattabı kurtarmak için olduğuna delildir. Zaten Ömerin kendisi muta Resulullah devrinde vardı ben nehy ediyorum demiştir.
..................................................................
SOYUNUZA BEREKET Şİİ KUZULARI..
EHLİ SÜNNET DÜŞMANLARI..
BİZİM İTİKADIMIZDAN BİR ŞÜPHEMİZ YOK..
1400 YILLIK DOSDOĞRU İSLAM EHLİ SÜNNET ALİMLERİ VE DALALET SAPIK FIRKALAR ARASINDA HALLEDİLMİŞ BİR KOUNDUR BU..
EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT DOSDOĞRU YOL..DİĞERLERİ DALALET YOLU..
ÇIKIP HANGİ MESELEYİ HALADECEĞİNİZİ ZANNEDERSİNİZ..
KENDİNİ ALLAMEİ CİHAN ZANNEDEN SAFOŞLAR....
EHLİ SÜNNET VEL CEMAATİN 4 HAK MEZHEBİNDE MUTA NİKAHI ZİNA OLARAK GÖRÜLMÜŞTÜR..
BİZ HADİSLERDEN HÜKÜM ÇIKARMA EHLİYETİNE SAHİP İÇTİHAD EHLİ DEĞİLİZ..
HERHALDE SİZDE DEĞİLSİNİZ..
ÖYLEYSENİZ SÖYLEYİN DE BİLELİM...
KAFANA GÖRE HADİSLERİ SIRALAYIP İŞKEMBEDEN ZİNANIZA YOL BULMAK EDEPSİZLİKTİR...
BU İŞ İÇTİHAD İŞİDİR..
ONU DA YAPAN YAPMIŞTIR..
Vesselam..
BİRDE BÖYLE HZ ÖMER RA EFENDİMİZE ÇATMA CÜRETÜNİ NERDEN ALIYORSUN...
HZ ÖMER RA CENNETLE MÜJDELENENLERDEN...
SEN KENDİNİ KURTAR..
ZİNAYI SAVUNARAK VE HZ ÖMER RA EFENDİMİZE İFTİRA ATARAK ANCAK CEHENNEME YOL ALIRSIN..
HADİS-İ ŞERİFLERE CANIMIZ KURBAN..bak sevgili kardeşim ben sana sahihi müslimden hadisler sundum. istersen kabul et istersen etme, alimlerinden fetva sundum istersen kabul et, istersen inkar et. hidayete tabii olana selam olsun