Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Size... Nasıl diyebilirdim Vazgeç, boş ver deyip Duygu ve düşüncelerini garipserdim Geçmişin ve yaşadığın şartları bilmeliydim Bir karar vermek için asla acele etmemeliydim İnsan kimi zaman takdir hakkını kullanamadan çile çeker Kimi zaman ise yaşadığı şartlara boyun büker, sessizce sabır diler Ben seni tanıdığım anve duygularını aktardığın zaman tanımayı ve inanmayı seçmeliydim
Zevkler... Elbette ki tartışılır Çünkü insan tekâmüle muhtaç zamandır İçinde bulunduğu şartlara göre zevkler farklılaşır Her yaşın kendine göre bir yakışanı muhakkak ki vardır Düşünceler her şartta sıralanmalıdır ve fakat yargılamadan yapmalıdır İnsan geliştikçe, cemiyet hayatına girdikçe farkında lığı artan bir varlıktır Tartışılmaması gereken, saygı, nezaket, adabı muaşeret ve tercihe saygıdır
Her kim... Gücü ve azmine güvenmezse İçsel korkularından kurtulamazsa Ruhuna ve gönlüne aklına rağmen yabancıysa Hayatı okumayı, anlamayı, inanmayı fark etmekten uzaksa Taklidin ve ön yargıların girdabında yaşamaya bilerek razı oluyorsa Cehaleti ve bağnazlığı besliyorsa, nefsiyle ve içgüdüleriyle ümitleniyorsa Aczi yetin ve vehmin, sefil ve rüsva halinde beklemenin hazzıyla var olan candır
Bir... Açık kapı bırak Sonra dur, düşün dilersen yak Yıllara sâri yazılmış nameler kimden uzak Gönül hun olmalı, muhabbete kanmalı, aşk yaşamalı Kalp basiretiyle ve nazar gâh olduğunu bir an unutmamalı Dünya yalan değil, vuslat hülya değil, edep ve ihlâs içinde yaşamak ar değil Ufkun afak olmalı, ruhunla ve kalbinle yol almalı, korkulardan arınarak hak aranmalı Yetmez mi artık hevesler uğruna verdiğin ödünler, tükenmeyen ukdeler ve fantastik seremoniler
Oysa... Her zaman Ruhuma ve gönlüme Aklım ve vicdanıma hitap ediyordu Sıradanlık ve alışkanlık ne korkunç bir gaflettir Hissiyatı, aklı, izanı, ihlâs ve ihsanı tarumar eden afettir Sessiz ve sakince içine alır ve sonra girdaplar içinde ömrü sulandıran fetrettir İnsan şuur ve azmiyle, umut ve şevkiyle şecaate açık bir ummandır, sığ sular avam için evladır
Kim bilir... Belki divaneyim Kendi halinde bir fakirim Meczubu nedense çok severim Sır ve hikmet deryasında sualler içindeyim Cinsiyeti ayırmam, akla ve irfana bakan biçareyim Kalabalıktan ziyade daha sade ve tefekkür edenleri dilerim Okumayı ve fakat okuduğunu anlamayı, anladığını yaşamayı benimserim Kişinin özü, sözüne yansımadığı müddetçe endişe beslerim, gam etmeyi sevmem
Kaçıyorum... Senden gizlice Dert etsen de etmesende Merak etmek için sevgi ve samimiyet nerede Hep beklenti içinde yaşamak bilmem ki kimin derdinde Sen arzuların için bekle, avuntular artık umut seviyesinde Kalp kararır ve hatta katılaşır hassasiyet talep edenlerin sinesinde Sen dünya ol, içinde kaybol, bahaneler zaten her tarafta istemediğin kadar bol
Bazen... Kendimi alamıyorum Edepsiz insanları garipsiyorum Nezaket ve naifliği dışlayanları anlamıyorum Nerede yaşıyorum, insanların pişkinliğine sabredemiyorum Onca haksız ve hukuk ihlal eden kimselerle müştereklik kuramıyorum Bu bakımdan elimde olmadan dişlerimi sıkıyor, lahavle diyor, sükût ediyorum Beşerin insanlaşma sürecinin bu kadar gecikmesine ise fevkalade hayıflanıyorum
Şimdi... Kanun taksimin deyim Hicaz olarak derin bir feyiz alıyorum Sessizliğin en müstesna halinde düşlere dalıyorum Umuyorum, endişe taşıyorum ve bu bakımdan korkuyorum Haşyet in suhuleti ne sığınıyorum, ruhumun hicranına acıyla bakıyorum Elbette adım adım göçüyorum, ne kadar anaforun içine girsem de, Ona sığınıyorum Çünkü en yakın, en şefkatli ve muhabbetli başka kimim var, bu fakir kuluna sahip çıkar Yar
Sanatçı... Ünzile yanık sedasıyla... Zu Were adlı çalışmasını söylüyor Kime sesleniyor, hissiyatı fevkalade etkiliyor Derin bir ahenk içinde sazendeler refakat ederken alıp götürüyor Dilin, aidiyetin, meşrebin, milliyetin her haline en kalbi saygıyı göstermeliyiz Hiç kimseyi asla ötelemeden insaniyet ve sosyal birliktelik içinde kenetlenmeliyiz Bir senfoni gibi âlemleri, marifetleri, hissiyatları, inançları, umutları hak için muhabbet bilmeliyiz Öyle bir muhabbet içinde kenetlenmeliyiz ki, emellerine köle olmuş sözde medeniyet sahiplerini rahatsız etsin
Geceleri... Bana sorma mahzunum Mağdur bir insanın vicdanında suskunum Nereye baksam, uzak diyarları yoklasam uykusuzum Ruhumun dinmeyen hicran damlalarını ummana bırakmak için umutluyum Ne dünyanın kahrına, ne nefsin hülyalarına, ne hesapsız heyecana vurgunum Soluk alacağım bir sevdanın, içimde demlediğim hicranın ülfetiyle kararlı bir yolcuyum
Umudum... Kalmalı, hak için açmalı Nefsimin ahdine sadık kalması için solmamalı Akıl ve irade sahibi olarak hakka kulluk yapmaya adanmalı Yaşamak için yaşamaktan arınmalı, muhakemeyle kelamullaha bağlanmalı Aşk ve sevdasına, samimiyet ve sadakatine, azim ve edebine bedel olmaya koşmalı Miskin ve sefil olarak, rezil ve aczi yet içinde bulunarak, gönlü ve umutlarını karatmamalı
Gel... Hayaller içinde Bir rüya ol, kalbime sürurla dol Hasret ve firkat le yaşamak ne cefalı bir yol Bir ömür umut etmek, sabırda direnmek ne vefalı bir kor Haydi, duy artık, yorgun figanı mı, ruhumun hicranlarını suhuletin le duy
Vazgeç... Israr etme Umut diye direnme Hakkıyla tanımadan gönül verme Zan içinde beklentilerin için kalbini lekeleme Öncelikle nedenler üzerine gerekçelerini tefekkür eyle Aklın ve mantığın desteklemediği hissiyata sahip çıkarak kederlenme Sonra kara kara düşünüp kaderim böyleymiş deme, tercihlerinde hakikate Ram eğle
Hiç... Ama hiç güvenmedin Bir lahza olsun ümit vermedin Sinemden nükseden özleme önem vermedin Yalnızlığa ittin, arkana dahi bakmadan çekip gittin Keşke bir kelam etseydin, meramımı dinleseydin, hassasiyet gösterseydin İnsanım, hissiyatımla varım, kimseye yoktur zararım, kendi halinde yol alan bir bezirgânım
Sokakların... Sesini dinle, önemse Endişeye kapılmak için hazır bekleme Her kim ortalığı karıştırmak isterse sakın aldırma Kendini bir şey zanneden, şer ittifakla övünenlere kanma Milli mahşer, milli vicdan, kalbi hassasiyeti bir tarafa bırakma Birlik için, dirlik için, ümit olmak için, bölüp parçalamak isteyenlere kenetlenmek en vicdani birseçim
Sen... Ne ağrılı bir sancısın Söyle hangi derdin ilacısın Saklı zamandan gelen bir yabancısın Sanki düşler ülkesinden akseden farksın Neden hali melalimi anlamaktan imtina edersin Kalbi yorgunluğuma niçin bir çare olmak istemezsin Müjde misin, hasretmisin, suhulet içinde buseler sunan ülfet misin?