Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yar... Öteler vardır Ruhumu kuşatan Gönlüme derin bir sürur yaşatan Umutlarım için sığınak olan, aşkı anlatan Mazlumun, mağdurun, gün yüzüne hasret muştuların Beni benden almayan, yabancılaştırmayan, avutmayan Hakikat’ın En ulvi sevdasıdır, şefkatve muhabbetin deryasıdır, sükûtun en kadim iştiyak ve farkıdır
Önce... Haber verdi Sonra birden seslendi Duyan herkes o sesleirkildi Oysa yağan rahmetti, bereket ve ibret ti Misket büyüklüğünde kırcıya çevrildi, ağaçlar için yetti Kaçan, hiç aldırmayan, çaresiz kalan, oynamak için bahane arayan kimselerdi Sessizce seyrettim, hikâye ettiklerini dinledim, nice yazılan ayetler için hamt ettim Garip telaş içinde olanlara gülüp geçtim, miting için bekleyenlere ise sabır diledim
Yalnızdı... Garip garip Etrafına bakınıyordu O bakışlar neler anlatıyordu Yazılamayan hikâyeler saklı kalıyordu Razı olan, ses çıkartamayan, bahtına inanan ağlıyordu Umduğunu bulamayan, masumiyetini sunan, vefakâr olan kanıyordu Sanki o bakışlar sahip çıkana, her an yanında olana sessizce figan olarak arşa çıkıyordu
Asıl olan... Akıl ve iradedir Ruh ve gönül farkındalığı aşktır Sevdası olan ahdine sahip çıkan sadakattir Umut, ilim ve irfanla nasibin inşası, azmin hülasasıdır Enaniyet’inden arınmış olan, vicdanıyla mizana koşan ihsandır Fani olandan ziyade, baki olan için azimet ve tutarlılık göstermek irfandır Yoksa serap olan her heves dünya için vardır, Ukba ötelenmek için hicrana bırakılmaktadır
Kör... Kurşunlar vardır Kimine göre nasiptir, bahttır Umutları için yaşayan masum vicdandır Hiç beklemediği lahzada canına kıymaktadır Ruhundan nükseden sevdi ve muhabbet yetim kalmaktadır Hangi hukuk olursa olsun, mizana göre hakkı teslim etmedikçe taraftır Çaresiz gün yüzüne hasret umutlar garip ve mahzun bir halde sükûta kanmaktadır
Aldırma... Arkana bile bakma Samimiyetsiz insanlara inanma Her gördüğün kimseleri makbul sayma Anlattıkları, özleriyle uyuşuyor mu bir baksana Sahte gülüşler, candan ifadeler, riyakarlık kokan niyetlere kanma Maksadını anlamadan, meramına matuf olmadan konuşmaya başlama Sen bir hesabın, bir mizanın, bir aklın, bir vicdanın, bir kalbin insanısın unutma
Git... Bir iz bırakmadan Hiç arkana dönüpbakmadan Ah u zara kanmadan, yâdımıkarartmadan İnsan sevgi ve muhabbetle muazzezdir, bahane eziyettir Akıl ve izan sahibi,gönül ve irfan naibi edeple erdem ve faziletlidir Yaşamak için yaşayanlar,heveslerine kurban olanlar ne kadar nezihtir Ahenksiz olanlar,muvazeneden kaçanlar, lafazanlık yapanlar güruhuna katılmak için git
Yar... Yüz, göz olmayı Sevmiyorum, sevemiyorum Her tavrın bir sınırı olmalı diyorum Samimiyetin suiistimal edilmesine kızıyorum İnsanın sözü öz olmalı, niyeti halis bulunmalı, edep kuşanmalı Nezaketi ve naifliği ihmal edenleri her nedense çok garipsiyorum Sükût ediyor, sabırla dinliyor, çaresiz bir şekilde zamana bırakıyorum Neden, niçin edebi, nezaketi, hassasiyeti benimsemezler diye için için kederleniyorum
Gözlerin... Saklıyordu, anlatmıyordu Başın öne eğildikçe endişe başlıyordu Kaygın ve vehimlerin seni senden alıyordu Garip bir tedirginliğin girdabına sürüklüyordu Söylüyor, susuyor, anlamaya çalıştıkça uzaklaşıyordun Demek ki sana bu kadar yabancıydım, nafile yere avunmuştum Yüreğinde sakladığın, belki de daha önce yaşadığın sırlar seni bırakmıyordu
An... Ne anlatıyordu Zaman içinde yaşatıyordu Her bir ayettesadakat aşikârdı Gün geceye, gece idrake sesleniyordu Akıl ve irade sahibine hikmetse kolayı seçiyordu Okunan ve hatme dilen kitap hakkıyla anlaşılamıyordu Efendimiz her ne bırakmış ve söylemişse dikkat edilmiyordu Onlar hakkında konuşan ve anlatılanlar dikkate alınarak cennet isteniyordu Oysa iki şey bırakıyorumdiye sarih bir şekilde idrakimize sesleniyordu, ihmal ediliyordu
Belki... Belki diyordum Masumca ümitediyordum Çile ve cefa için sabredip bekliyordum Düşlerin, hülyaların insicamında nefesleniyordum Zor ve meşakkatli bir hayattı, şans çok uzaktı biliyordum Ama yine de nasibin, azmin, samimiyetin, vecdin umuduyla yaşıyordum Kim ne derse desin yılmıyordum, demek ki takdir böyleymiş diye sessizce serinliyordum
Dağda... Boynu bükük bekliyordu Kim bilir belki de sabırda diriliyordu Hilkati ve aidiyetine sadakat gösteriyordu Ne derler den uzak bir huşu içinde Rabbini zikrediyordu Kimsenin dikkatini çekmiyor, rikkatle tefekkür etmesini beklemiyordu Vakti kuşanacak kısmetve nasibin vecdiyle suhulet içinde nazar ediyordu Her iklime ve şarta karşı yeis veya kahır içinde gün geçirmiyordu, teslimiyet gösteriyordu
Aslında... Hep söyledim Bire bir dikkatini çektim Gözlerine bakarak izah ettim Gerekçelerimi bir bir izanına serdim Fakat sen heveslerin ve ukdelerine yer verdin Her şatta taviz vermek, ruhundan ve gönlünden geçtin Sahte gülüşler, maksadını aşan niyetler, garip düşünceler içindeydin Neyin derdindeydin, namdar olmak için mi ümittin, yalnızlığın rıhtımında inledin
Bana... Hiç acıma Halimin perişanlığına bakma Dünyadan geçtim, bir heves arama Yalan ve riya için ruhumdan, kalbimden geçeceğimi sanma Her bakışın bir şeyler anlatıyor bana, kinayelerin kalsın sana Bir lokma ekmek uğruna, hevaların kurbanı olmak nefisten yana Artık çıkma karşıma, aldırma gözyaşlarıma, garip ve yalnız kaldığım mekânlara
Yorma... Dinlemeden konuşma Dur, düşün, anlamaktan korkma Zan ile hissiyatımı viran eğleyip avunma İnsan olduğumu, hak ve hukukum bulunduğunu anla Emellerin, hırs ve hıncın, an ı yaşamak adına kıyma canıma Edep ve nezaketten, kalbi hassasiyetle ihlâsa sarılmaktan uzaklaşma
Kıyamadım... Bir ömür sabırla dayandım Gönül kırmaktan çok sakındım Her neye kızmışsam suskun kaldım Belki anladın, belkide hiç aldırmadın Hayatı dilediğin gibi yaşadın, kahkaha atardın Bazen bana garip garip bakardın, umursamaz dalardın Sonra yeniden neşe saçardın, düşünmeme hayli karşıydın Kaderde ne yazılmışsa o yaşanır diye inanmam için baskı yapardın Aldanırdın, bilmem ki ne kadar farkındaydın ve fakat kendi dünyasına razı olandın
Bilmem ki... Neden çeker bu kalbim Sualler deryasında yol alan biçareyim Kime ne söylerim, bizzat kendimledir benim derdim Dostların umutlarına nail olmasını en kalbi manada dilerim Kin ve hamaset içinde bulunanlar için hidayet nasip olsun isterim Şer bizim işimiz değil bilirim, hiç tevessül etmeden sabrıcemil arzu ederim Ve fakat şer sıçratanlar içinde, şecaat ve hakkı müdafaa için kararlılığımızı belirtirim
Çıkıp... Avazın çıktığı kadar bağır Sanki seni duyacak kızdığın sağır Bir suretine bak ve bir de kalbine ak ağır ağır Ne güç, ne kudret senin harcın değil, imtihandır be gafil Ruhundan ve vicdanından bihaber olman, hesapsız akılla yol alman Mizanı unutman, katılaşmış kalbinle muhatabını azarlaman zülümdür bire cahil
Anlat... Endişe etme Acabalar da nefeslenme Kalbi basiret ve akli emniyet sende Ne kadar bilinmeyenler içinde yaşarsan gam içinde İlim ve görgüden uzak bir iklimde, keşkeler başlar nihayetinde Düşlemek, düşünmek, fikir haline getirmek varken azimle, acizleşme Her sefil ve viran hal senin isabetsiz tercihlerinde, bu ne çile ve ne de cefa deme Hissiyatına aklın ve iraden bilginle yön verecek, beşer olmaktan kurtarıp, fazilete erdirecek
Elbette... Bilemezdim Çünkü başka nedenlerdeydim Önce dinledim, sonraimtina ettim Çözümsüz bir vakıa gibiydin, ümitlendirmedim Hesapsız bir akılla yaşamayı seçtin, arzularımdan geçmem dedin O an sessizliği seçtim, düşünmeni bekledim, fakat sen adeta heves gibiydin Takdir hakkına müdahale edemezdim, kendi kendine hakikate bulabileceğini bekledim