Hatice-tül Kübra
Kayıtlı Kullanıcı
unutmadan hangi kitaptaydı
Sahiner gozumuz yollarda kaldi. Vehhabilerin ehli sunnetin kesin disinda olduklari asikardir. Fakat bunlarin arasinda da bolunme vardir. Kimisi hakikaten kuran disinda bir yasam kabul etmezler. Fakat bunlarda hadisleri dikkate almazlar. Hadisler emin ve sahih degildir derler. Simdi hakikaten sahih hadisleri (Zayif ve uydurulanlar disinda) inkar etmek Peygamber Efendimizi s.a.v inkardir bu insani kafir yapar. Bazilari Allahin arsi kusatmasi ayetinde Allah c.c. (Hasa) arsa oturdu manasi verir buda insani kafir yapar.
tasavvufa hepsi karsi cikarlar. Bunlar ehli sunnet disidir. (Tasavvufu Ehli SUnnet kabul eder ve onlar hak uzeredir derler). Fakat, bunlardan cogu muslumanlara kafir damgasi yapstirir ve Kiblesi sabit olan agzinda Kelime Tevhid olan bir muslumana kafir diyenin kendisi kafir olur. Velhasil bunlardan coguda kafirlik cukuruna dusmustur. Tovbeleri gerek ve tekrar Kelime-i Sehadet soyleyip muslumanlari kafirlikle suclamalarindan vazgecmeleri gerekir.
Bazilarida tasavvufu elestirir, yaptiklari sadece bidattir der ama kafirlikle suclamazlar bunlar muslumanlardir ama ehli sunnet disidir (Tabi kuran ornekde verdigim ayetlerde oldugu gibi ayeti oldugu gibi mana verip Allah i sekle ve mekana sokanlar disinda)
Peygamberimizin s.a.v sefaatini inkar eden bir grupda vardir. Onlar hicbir sekilde sefaati kabul etmezler. Peygamber s.a.v oldu gorevi bitti derler. Sefaate yonelik hadisler tevatur derecesindedir yani iman edilmesi gerekir inkari insani kafirlige goturur..Tabi ben bunlari soyluyorum ama onlar icin ahlak ve edep yonunde tek kelime etmedim. Zira bunlarda ahlak ve edep yoktur. Diger bir hususda bunlar ayetleri kendi heva ve hevesleri icin kullanirlar. Ayetleri birbirleri ile carpistirirlar. (Ben sadece ana hatlariyla anlatiyorum detaya girince bircok hatalarini bulursun.)
Gordugun gibi daha cok sey soylenir bu grup hakkinda gelelim sadede bu vehhabiler haricilerin (tabi gunumzde selefiler diyorlar kendilerine yada hanefi yada maliki mezhebin arkasina gizleniyorlar. Tabi konu Tasavvuf ve Vahdet-i Vucud olunca yuzleri ortaya cikiyor.) devamidir ve bunlar Hz.Ali r.a. sehid etmistir buda Ehli Sunnet disi olduklarinin baska bir senedidir. Bir muslumanin yapmasi gereken bu tur sapik firkalardan uzak durup EHli Sunnet Vel Cemaate donmesi ve onu birakmamasidir.
teşekkürler kardeş, kısa süre şehir dışına çıkma durumda kaldım. yarından itibaren hızlı şekilde aranıza dönüyorum , yazıları henüz okuyamadım .. okuduktan sonra derslere başlayacağım...
teşekkürler kardeş, kısa süre şehir dışına çıkma durumda kaldım. yarından itibaren hızlı şekilde aranıza dönüyorum , yazıları henüz okuyamadım .. okuduktan sonra derslere başlayacağım...
Evet İslam dininde Tövbe çok önemli bir yer tutmaktadır...
Affa mazhar olmanın vesilesidir tövbe...
Söylenecek tövbenin bir Peygamber A.S. huzurunda yapılması kabul şartlarının tam oluşmasına vesile olur...
Şahit tutma vasfınıda taşıyan bu tövbe işlemi Allah C.C. 'nun emirlerine en uygun olanı teşkil eder...
Aciz ve tövbe kapısına yapışma becerisinde olmayan,olamayan , layık bir tövbede kusurum olur diyen veya kendinde eksiklik gören ,suçundan dolayı veya edebinden dolayı utanan kişi bu tövbesini Peygamber A.S. 'a ,Meleklere ve /veya ''gerçek'' Mürşidi Kamile arz ederek veya ona ileterek, kendi adına Allah C.C. ya tövbesini arz etmesini söyler söyleyebilir...
Bu yapılan tarz en güzelidir...Edep bunun içindedir...
''Bu yukarıda arz ettiğim şekil tövbenin sırlı kesimidir'' ...
Bunu gerçek İLİMDEN nasibi olmayanlar reddedebilir ...
İtirazı ;bilmediği için veya ilimden habersiz olduğu için normaldir...
Gerçekten de var olan bir usuldür ve çok uygundur....
Bu tarz arzda Allah C.C. Kuluna affını ''Af Ettiğini''hemen iletir...''Dilerse''
Bu şekilde ki tövbeyi İsterseniz tercih etmeyebilirsiniz..
Gerçek pişmanlık ,günahı kabul,suçu kabul ama bundan pişman olma ,utanma huzura layık olamama duygu ve düşüncelerini taşır yani EDEP içerir...
Yazılı olduğu şekilde yapılan dua da..ferdi olarak Allah C.C. nun Seddar ismine sığınılarak yapılan yalvarışta uygundur...
Kişi en uygununu kendi seçer...
Önemli olan pişmanlığın idraki ve tekerrürün olmamasıdır...Selamlar..
efendimiz as. şefaatim ümmetimden büyük günahta olanlaradır..buyuruyor. rabbimiz"" siz büyük günahlardan kaçarsanız, ben küçük günahlarınızı örterim""" buyuruyor. o zaman şöyle diyebiliriz sanırım... iman ehli olup cehennemi hak eden büyük günah sahiplerini rabbimiz efendimizin şefaatini vesile edip affedebilecektir..bunun tartışılacak bir yönü yok ...
elbette kuran hayat ışığımızdır, ama o ışığı sünnetin bakış açısıyla algılamak gerekir. yani hadis başka bir ifadeyle sünnet olmadan dini yaşamak mümkün olmaz.. kim bu konuda ne derse kendini bağlar, bizi ilgilendirmez.. hiç bir alim yanılmaz değildir... hatalarını ayıklar sünnete uyanı alırız... hepsi bu...
tasavvufu eleştirenlere ehli sünnet dışı diyorsunuz;
Eyallah buna bizimde bir itirazim yok.
Sunnet hayatimizin isigidir Eyvallah. Hicbir alim hatasiz degildir. Siddiki Ekber r.a. dahil. ANla sen gerisini.
Simdi burda duralim kardes. Ben sana yada burdaki kisiler sana birseyler anlatmaya calisiyor fakat sen bir turlu anlamadin. Bunu bir defa kabul et Tasavvufu EHli SUnnet alimler red etmez ve hak der (tabi gercek tasavvufu) bunu red eden (bak elestiren demiyorum red edende) kisi ehli sunnet disidir. Cunku EHli SUnnet alimlerinin (aslinda tum alimler ittifak halinde, hatta ibni teymiyye dahil gerci oda ehli sunnet dagil ya konuyu saptirmayalim) tasavvufu hak dedigi sabittir.
Bunun disinda hep diyoruz bir ehli sunnet tasavvufu takip etmeyebilir sevmeyebilirde ama tasavvuf yok diyemez. Tasavvuf vardir ve elestirilebilir. Tamam mi? Tamam.
Eyvallah
Evet İslam dininde Tövbe çok önemli bir yer tutmaktadır...
Affa mazhar olmanın vesilesidir tövbe...
Söylenecek tövbenin bir Peygamber A.S. huzurunda yapılması kabul şartlarının tam oluşmasına vesile olur...
Şahit tutma vasfınıda taşıyan bu tövbe işlemi Allah C.C. 'nun emirlerine en uygun olanı teşkil eder...
Aciz ve tövbe kapısına yapışma becerisinde olmayan,olamayan , layık bir tövbede kusurum olur diyen veya kendinde eksiklik gören ,suçundan dolayı veya edebinden dolayı utanan kişi bu tövbesini Peygamber A.S. 'a ,Meleklere ve /veya ''gerçek'' Mürşidi Kamile arz ederek veya ona ileterek, kendi adına Allah C.C. ya tövbesini arz etmesini söyler söyleyebilir...
Bu yapılan tarz en güzelidir...Edep bunun içindedir...
''Bu yukarıda arz ettiğim şekil tövbenin sırlı kesimidir'' ...
Bunu gerçek İLİMDEN nasibi olmayanlar reddedebilir ...
İtirazı ;bilmediği için veya ilimden habersiz olduğu için normaldir...
Gerçekten de var olan bir usuldür ve çok uygundur....
Bu tarz arzda Allah C.C. Kuluna affını ''Af Ettiğini''hemen iletir...''Dilerse''
Bu şekilde ki tövbeyi İsterseniz tercih etmeyebilirsiniz..
Gerçek pişmanlık ,günahı kabul,suçu kabul ama bundan pişman olma ,utanma huzura layık olamama duygu ve düşüncelerini taşır yani EDEP içerir...
Yazılı olduğu şekilde yapılan dua da..ferdi olarak Allah C.C. nun Seddar ismine sığınılarak yapılan yalvarışta uygundur...
Kişi en uygununu kendi seçer...
Önemli olan pişmanlığın idraki ve tekerrürün olmamasıdır...Selamlar..
durduk madem , düşünelim; bu gün imamı azam denilen büyük müçtehid fıkıhta bizim imamımız, bir ehli sünnet alimi. Biz onun görüşleri doğrulusunda amel ediyoruz. onun fıkhi görüşlerinde , yapın dediği amellerde bu gün tarikatların söylediği amellerin bir çoğu yok.. biz bu amelleri kimin görüşüyle yapıyoruz..
ehli sünnet tasavvufu reddetmez diyorsunuz, konu okadar geniş ki! şimdi tasavvuf ne , ehli sünnetin karşı çıkmadığı tasavvuf ne.. niyette ve amelerde ihlas kazanma çalışması ise ki ,ehli sünnet böyle görür, buna kimse karşı çıkmamıştır, çıkmazda.. ama iş başka dünyaların amel ve itikadlarını kavramlarını alıp bu tasavvuftur dendiğinde bir çok alim karşı çıkmıştır çıkacaktırda...
Sünnetin bize öğrettiği amellerle rabimizin rızasını kazanmaya çalışmak en güzel yol olsa gerekir[/COLOR]. Allah resulunün as. yapın dediği ameller bize niye yetmez.. haşa O as. dini eksik mi tebliğ etti ?
Bir çok inançla bu mübarakler tanışmamıştır... şimdi biz kimin fıkhıyla amel ediyoruz o zaman....
El-Endulusi kardeşim ehli sünnet müdafaasında yanında bu fakirde inşaallahu rahman..
d].. Bir çok inançla bu mübarakler tanışmamıştır... şimdi biz kimin fıkhıyla amel ediyoruz o zaman....
Eyvallah ben bu arkadasin kotu bir niyetle bunlari soylediklerine inanmiyorum. Herkes kendi capinda dogru bildigini soylemek mecburiyetinde. Buda irsad tir. Yeter ki soyledigi Kuran ve Sunneti ehli sunnet dairesinde olsun.
Sahiner bir sorum var sana. Biz Imami Azam rahimehullah gorusleri dogrultusunda amel ediyoruz Eyvallah. Sen bidatlar karsisinda cok hassassin. Peki suan kullandigin internet bidat. Sahabe tabiin ve tebei tabiin zamaninda boyle bir uygulama yoktu. Internetde bircok yabanci ve sapik akim bulunmakda. Hatta satanizm de dahil. Ehli Sunnete gore bir Ehli SUnnet muslumanin internetin kullanmasi hakkinda Imami Azamin gorusu nedir? (Bunu konumuzdan ayri soruyorum cevabini da ayri olarak ver lutfen.)
kardeş senin ve benim mezhep imamlarım bu dediğin şekliyle tasavvufi tevbeyi yapmamış, bizde yapamayız. biz cahiliz, takld ehliyiz imamızı taklid ederiz... siz onlardan daha alim değilseniz bence onları takip edin zarar etmezsiniz..
kardeş Allah için araştır ;
1. Tevbe nakşilerdeki şekliyle ne zaman başlamış, tabiin hiç ashabdan böyle tevbe almış mı....:Bilmiyorum..
2. Rabıta ne zaman başlamış...Bilmiyorum...
3. Letaif ve nefy ıspat zikri ne zaman başlamış...Bilmiyorum...
4. hatme ne zaman başlamış...Bilmiyorum...Ancak Ol Emrine vasıl olmak gerekir önüne gelenin yapması olmaz...Yetki Allah c.C. dan alınır...Çok komik görüntüler oluyor...Gerçek Hatmede Allah C.C. 'nun NURU 'nun akışı olur...Böyle olmaz...
5. senin mezhep imamın bunlardan hangisini yapmış.... araştırda gerçeği gör.... tabi bulabilirsen.... selam ve dua ile..Bilmiyorum....
şöyle soralım kardeş ... iş uzadı.... ama değer.inş. amacımız bir fikri savunmak, veya birini karalamak olmasın inş. amaç; hakkı bulmak olsun...
sorular;
1. bidat nedir? üç örnekle açıklayınız. ( sn;konyevi, sn;yakais ve sn; el endulusi efendi. birbirinizden kopya çekmeyin haaaa... böylece 9 örnek vermiş olacaksınız.)
a)bu soruyu cevapladığınız da ikinci soru gelecek...
b)niyet okuması yapmayın, zannın azından da sakının
biat hakkında yalan yanlış bilgiler. ..
Şahiner ben açıkca cevap veririm ama ne olur İDRAK konusunu açık tut...
O yazı araştırmacıya sinyal için eger ağır geldi ise deli saçması deyin geçin olur mu...
İsterseniz kaldırırım da...Ama doğruluğu konusunda sorunumuz çok şükür yok...
kardeş takma biata ,biat değil bidat soruluyor..