Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

** Mürşidin Elinden Tevbe Etmek ** (3 Kullanıcı)

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Simdi kelime oyunlarini bir kenara birakirsak, kisaca elimde herhangi bir fetva yok diyorsun.

Yani diyorsun ki elimde sadece sahinerin isimli uyenin laflari var. Sen kendin cal kendin oyna ne diyeyim. Konularini ac mesajlarini yaz arada gene dayanamayip sana cevap veren olur yada olmaz, herkes adina cevap veremem. Zaten ibni teymiyye'ye (rahimetullahi aleyh) diye dua eden birine ne denebilir.

Gelelim sonuca; Insan biraz utanmasi lazim bu forumda bu kadar kisinin yuzune baka baka ehli sunnetim deyip de yalan soylemek, cevap hakki olmayan kisilere iftira atmak, arkalarindan konusmak yani giybet' bide gene utanman butun bunlara ragmen Ayetden ve hadisden konusmak. Hani utanmaninda bir SINIRI olmasi lazim fakat haricilerde (vehhabiler sapik selefi artik baska ne adla aniliyorlarsa) bu tur bir zihniyet ve edep yoktur.

evet iftira kötüdür.. hemde herkes için.. öyle değil mi? ne oldu niye saldırmaya başladın, yaptığın şeylerin bidat olduğunun ortaya çıkması nefsini kızdırdımı? ama bilki nefis kötülüğü emreder... emmareden geç levvamede kendini kına... anlarsın diye senin terimlerden yazdım... Allah bizi doğru yolunda sabit kılsın. ayaklarımızı kaydırmasın..amin..

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
yaptigim seyler bidat diyorsun neredeyse 300 mesaj boyunca. Bizde yani herkes sana, nerde Ehli SUnnet fetvasi diye soruyor ama yok. Isde bu iftira sahiner efendi. Ehli SUnnet oldugunu bilseydim sana cevap yazmazdim bilmiyor yada yanlis biliyor der gecerdim ama ibn teymiye ve ogrencisi adi lazim degil onun fikirlerini buraya tasimak orda durucan sahiner efendi. laf ebeligi yapmiycaksin. Neysen o olucaksin. EHli sunnetim deyipde buraya bu iki sapigin goruslerini aktarmiycaksin. Bari yalan soyleme.

Eyvallah

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Niye Rabita yapar? taslasmis kalbler islama isindin diye. Sen gunumuze gore konusursak bu muslumanlari ne zannediyorsun (evvala kendimden basliyorum) sen gunumuzdeki muslumanlari asri saadetteki yada tabiin yada tebei tabiin zamandaki muslumanlar gibimi zannediyorsun. Keske hepimiz oyle olsaydik da ne tasavvufa gerek kalsaydi (yani nefs teskiyesi yonunden) nede rabitaya bizde seninle bunca zamandir bosu bosuna mesajlasmis olmazdik.

Adam daha kelimei seadet ile kelimei tevhidin sozlerinin ve manalarinin hala farkli oldugunu bilenler var. Hayatinda bir kere bile alni secdeye degmemis adam var. Bir kere zikir cekmemis, tovbe yapmamis (kimbilir bizlerde de daha ne gunahlar vardir) sen tutuyorsun tasavvufa tarikata karsi cikiyorsun.

Bu adamlar dini nerden ogrenecekler bu tasavvuf tarikat olmasa. Diyeceksin ki kitap var sunnet var okusunlar. Okusunlar da adamlar hayatlari boyunca bir harf bile gormemis ki. Adam bir tarikat medrese bulucakda 30 yasindan sonra elif bayi gorucek de kuran okuycak. (benim gibi)

Bazi sufi kilikli insanlarin yaptigi yanlislari butun tasavvufa mal ediyorsun. Bu medresedeki hocalarin ogrencilerin ne hizmetleri oluyor bu ummete. Bana o medresede kitabimi okumayi ogrettiler ya haklarini odeyemem.

Eyvallah,

ayrıntılarıyla bu devri anlatmışın... güzel.. ama bilki asrı saadet devrinde yaşayan insanlarda en az bu günküler kadar sapıtmıştı.. öyleki Allahu teala kitap ve resul göndererek insanları uyardı.. o devirde islamı seçenlerin çoğu müşrikti.. yani en büyük günahı işliyordu... allahu teala bu sapıtmış insanları ayetleri ve resulü ile yola getirdi..
günümüzdede insanları kuran ve sünnetle buluşturmak tek çözüm..
fakat kuran zaten anlaşılmıyor, okuyan yüzünden okuyor, dil yabancı herşeyden önce .. tatlı nağmelerinin esintisiyle insanlan duygulanmaktan öteye geçemiyor...
sünnete gelince;
üzeri bin yıllık küllerle örtülmüş. günümüz insanı için sarık ,sakaldan öteye bir anlamı yok...
nasıl olacak...kuran ve sünnetle insanların bağlantısı sizin tabirinizle rabıtası yeniden kurulacak.. top yekün ilim seferberliği başlayacak.. binlerce ""darul erkam"" kurulacak.. ama buralarda falan alim veya falan tarikat değil sadece kuran ve sünnet anlatılacak.. tabi bu 1500 yıllık islam alimlerinin emeği kaldırılıp atılsın anlamına gelmeyecek.. onlardanda yararlanmak gerekli.. ama arada engel yapmadan..şeyhler ,alimler bu iki kaynağı anlatacak.. tasarrufla, himmetle , tayyi mekan ve zamanla kimse uğraşmayacak. insanlar ilim aşkıyla cezbelenecek.. hiç kimse kendi anlayışını din diye dayatmayacak.. örnek Allah resulü olacak.. sohbet konusu Allahın nresulü ve kitabı olacak.. her ayet yeni inzal oluyormuş gibi okunacak.. kısaca din sünnette olduğu gibi öğrenilecek ve yaşanılacak.. böylece tafrika ortadan kalkacak. vel hasıl... tarikatlar -cemaat anlayışı yerine sünnet anlayışı hakim olacak... hayal kurmak güzeldir... vesselam...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
yaptigim seyler bidat diyorsun neredeyse 300 mesaj boyunca. Bizde yani herkes sana, nerde Ehli SUnnet fetvasi diye soruyor ama yok. Isde bu iftira sahiner efendi. Ehli SUnnet oldugunu bilseydim sana cevap yazmazdim bilmiyor yada yanlis biliyor der gecerdim ama ibn teymiye ve ogrencisi adi lazim degil onun fikirlerini buraya tasimak orda durucan sahiner efendi. laf ebeligi yapmiycaksin. Neysen o olucaksin. EHli sunnetim deyipde buraya bu iki sapigin goruslerini aktarmiycaksin. Bari yalan soyleme.

Eyvallah

müslümanım demek bana yetiyor ya size? Alahın verdiği isim isimlerin en güzeli değil mi? azöncede söyledim, insanların fikirlerinin doğrusunu alır, yanlışını bırakırız. ümmete zarar verecekse ifşa ederiz.. alimin şahsıyla işimiz olmaz.. fikirlerini eleştiririz.. kime sapık diyorsanız, hangi fikrinden dolayı dediğinizi de yazarsanız... abileriniz, sapık dedi diye mi sapık diyorsunuz..

hem niye kızıyorsun... haklıysan ne ala sana zararı yok.. ama ya haksızsan, sana büyük bir iyilik yapıyorum ozaman... allah sadece şirki affetmiyor... senin için ne güzel uyarı yapıyorum... kendini gözden geçir, varsa yanlışın , tevbe et... bundan daha büyük iyilk nasıl yapılır insana... ahiretini kurtarmana vesile oluyorum böylece.. vesileye sarılmak lazım diyen siz değilmiydiniz...

ne dmiş saidi nursi"" tarikatsızda cennete gidilir, ama imansız gidilmez"""

şimdi... sen haklıysan benim bir kaybım yok.elhamdulillah müslümanım, rabbimim rahmetiyle cennete kavuşurum.... şeri emirleri yapıp, kalbi günahlardanda uzak durmaya çalışırımm... bunun bana bir zararı olmaz...Allahta yardım edeceğini vaad ediyor zataen..

ama bir düşün... ya ben haklıysam... halin nice olur.. yarın rabbine ne dersin... selam ve dua ile...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
sahabenin, tabiinin ve mezhep imamlarının rabıta yapmamış olması yeterince delil değil mi?

Arkadaşım... sanki sen onlarla arkadaş mı oldun? bu kadar iyi biliyorsun...
Her şey söylenir mi?
Hiç mi gizli olmaz...?
Bil ki ''Sen Anlamazsın ama'' bazı şeyler gizlidir...İfşa edilmez...
Allah C.C. kendisi buyurur ...
Bu ...bu ...gizlidir sakın söyleme diye....
Anlayan anladı sen yoluna devam et...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şahiner ...Biliyor musun ...Senin ağzına hiç yakışmıyor...Bah-âüddîn Nakşibendi Hz.leri ''R.A.'' den bahsetmek...
Sen desiselerinle kucaklaş...
Sıktı artık muhalefetin...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
yani dostum, git falan adama bana dua et de. rabbine yarabbi onu benim için şefaatçi kabul et de, onun duasını kabul et de... ama ey falan şu işimi hallet diye seni duyamayacak, ve sana cevap veremeyecek kimselere çağırma.. o iş allaha aittir.. kendini tehlikeye atma..

Sen bilmediğin konular da niye yorum yapıyorsun...?
Sor öğren veya otur oturduğun yerde...
Sen ne bilirsin Rabıtayı...
Edep Hiyerarşisin den.?...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
değerli kardeşim öncelikle şu ben bilmem hastalığından kurtulalım.. Allah senin hesabını başkasına mı soracak.. sen bilirsin , kuran ve sünnet yeterince açık .. ve.. az çok uğraşan insan kendisini rızayı ilahiye götürecek şeyleri bilir, bilmelidir..
cübeli veya cübbesiz, beşer veya kimin ne dediği bir yere kadar.. mesele şirk meselesi ise konu Allah resulüne götürülür,, falan alim,falan şeyh , falan abi müslümanı bağlamaz.. peygamber niye gönderildi.... bu yazdıklarım 1. parağraf için devamı gelecek..

nasıl aslını bilmediğin bir şeyin peşine düşersin... allah cc. demiyormu bilmediğin şeyin peşine düşme diye... falana bakıp rabıta şöyle-böyle diyen ahmaktır diyorsun... ve çooook yanılıyorsun... peygamberin as. yapmadığı, ashabın yapmadığı, tabiinin yapmadığı, mezhep imamının yapmadığı , nilk defa kimin yaptığını dahi bilmediğin birşeye var demek ve yo diyene ahmak demek sence ahmaklığın kaçıncı derecesidir...
değerli kardeşim geteir sünnetten delilini öyle konuşalım... sende biliyorsun ki ve inat etmesen kabul edeceksin bütün bunlar bidattır... peki, bidat nedir?

Arkadaşım yorumların hep bilgi,ilim ve Kur'an -ı Kerim dışı...
Sen yorumları bırak da öğrenmeye bak...
Bilmiyorsan usule uygun sor öğren...Laf kalabalığı yapma öze gel...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
kardeş verdiğin linkten kitabı okumaya çalıştım ..ama bu gün tarif edilen, rabıtayıhiç kims açıklamamış... hiç birinde mürşid senden haberdar olur 15 dk sonra feyz vermeye başlarabir açıklama bulamadım... daha çok salih bir insanı hatırlama olarak düşünülüp öyle cevap verilmiş... ama biliyoruzki rabıta sadece düşünme olarak anlatılmaz... bu tarz yaklaşım ... birşeyleri saklama gayreti gibi geldi bana... fethullah hocaya , veye karaman hocaya rabıtanın aslı ,yapılışi şekli anlatılsa hükümleri çok farklı olurdu...

Arkadaşım ben dün Kur'an -ı Kerimden örneklerle Rabıtayı yazdım...Desiseleri bırak Kur'an-ı Kerim Mealini oku da öğren....
Sana ne dense muhalif oluyorsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
evet iftira kötüdür.. hemde herkes için.. öyle değil mi? ne oldu niye saldırmaya başladın, yaptığın şeylerin bidat olduğunun ortaya çıkması nefsini kızdırdımı? ama bilki nefis kötülüğü emreder... emmareden geç levvamede kendini kına... anlarsın diye senin terimlerden yazdım... Allah bizi doğru yolunda sabit kılsın. ayaklarımızı kaydırmasın..amin..

Sen bidatın B sini bile bilmeden iyi coşuyor sun arkadaşım...
Dön de ...Yazdıklarını tekrar oku belki hatanı anlarsın ama heyhat ...Sen anlamakta müşkülat çekiyorsun...
Bak ilaç söyleyeyim...
Abdest al ...Otur ...Tespih al eline 1000 defa ''Bismillahirrahmanirrahim'' de belki idrakin açılır...
Ama sen gene söz dinlemez muhalefete devam edersin...
Değil mi?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
müslümanım demek bana yetiyor ya size? Alahın verdiği isim isimlerin en güzeli değil mi? azöncede söyledim, insanların fikirlerinin doğrusunu alır, yanlışını bırakırız. ümmete zarar verecekse ifşa ederiz.. alimin şahsıyla işimiz olmaz.. fikirlerini eleştiririz.. kime sapık diyorsanız, hangi fikrinden dolayı dediğinizi de yazarsanız... abileriniz, sapık dedi diye mi sapık diyorsunuz..

hem niye kızıyorsun... haklıysan ne ala sana zararı yok.. ama ya haksızsan, sana büyük bir iyilik yapıyorum ozaman... allah sadece şirki affetmiyor... senin için ne güzel uyarı yapıyorum... kendini gözden geçir, varsa yanlışın , tevbe et... bundan daha büyük iyilk nasıl yapılır insana... ahiretini kurtarmana vesile oluyorum böylece.. vesileye sarılmak lazım diyen siz değilmiydiniz...

ne dmiş saidi nursi"" tarikatsızda cennete gidilir, ama imansız gidilmez"""

şimdi... sen haklıysan benim bir kaybım yok.elhamdulillah müslümanım, rabbimim rahmetiyle cennete kavuşurum.... şeri emirleri yapıp, kalbi günahlardanda uzak durmaya çalışırımm... bunun bana bir zararı olmaz...Allahta yardım edeceğini vaad ediyor zataen..

ama bir düşün... ya ben haklıysam... halin nice olur.. yarın rabbine ne dersin... selam ve dua ile...

Sana bu desiselerin yeter arkadaşım...Daha ne yapacaksın...
Etraftan muhalif fikirleri at ortaya çekil kenara bu olur mu?

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Sen bidatın B sini bile bilmeden iyi coşuyor sun arkadaşım...
Dön de ...Yazdıklarını tekrar oku belki hatanı anlarsın ama heyhat ...Sen anlamakta müşkülat çekiyorsun...
Bak ilaç söyleyeyim...
Abdest al ...Otur ...Tespih al eline 1000 defa ''Bismillahirrahmanirrahim'' de belki idrakin açılır...
Ama sen gene söz dinlemez muhalefete devam edersin...
Değil mi?

böyle reçete yazma yetkisini kim verdi size? Müslümana reçeteyi Allah yazar, oda sünnette zaten var.. demiş mi peygamber sizin reçeteyi bizi o bağlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim ne zaman Peygamber Efendimiz A.S. 'a muhalefet olmuş...Bilerek mi konuşuyorsun ...Yoksa...?

Gene desiselerle mi meşgulsün?

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
O zaman öğrendin arkadaşım yap reçeteyi anla sonucu...

şari olan Allahtır.cc. ibadet koyma yetkisi allahındır...

ayrıca çok gördüm o sırlı reçeteleri uygulayanları 101 bine ulaşıp evliya pozunu atanları.. sen merak etme...müridine benden kork diyenleri , bunu övünerek kitaplaştıranları....minahları,işaretleri...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
şari olan Allahtır.cc. ibadet koyma yetkisi allahındır...

ayrıca çok gördüm o sırlı reçeteleri uygulayanları 101 bine ulaşıp evliya pozunu atanları.. sen merak etme...müridine benden kork diyenleri , bunu övünerek kitaplaştıranları....minahları,işaretleri...

Şahiner o kadar doğru yazıyorsun ki ...Artık senin bilginden dahi şüphe etmeye başladık...
Allah C.C. seni Şetan Lain ve yandaşlarından uzaklaştırsın demek geldi içimden...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt