Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Muaviye Kimdir? (2 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan kerrar11
  • Başlangıç tarihi

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Hüseyin’in (ra) şehit edilmesi ve Kerbela Faciasından sorumlu tutulduğu için İslam dünyasının büyük tepkisine sebebiyet vermiştir. Bazı alimler tarafından lanetlenmekle birlikte, sonradan pişman olup tövbe etmiş olma ihtimalini göz önünde bulunduranlar bu konuda temkinli davranmışlardır. Risale-i Nur’da ismi, kendisine lanet etmenin caiz olup olmadığı tartışması bağlamında geçmekte; lanet getirmenin bir kazanç sağlamayacağı gibi mahzurlarına da dikkat çekilmektedir.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
İslam tarihine “Kerbela Faciası” faciası olarak geçen bu olay özellikle Yezid başta olmak üzere Emeviler için büyük bir leke oldu. Muaviye, Hz. Hüseyin ve ailesine iyi davranması için oğluna vasiyette bulunmuştu. Şehit edildiğini duyduğunda çok üzüldüğü ve kendisini şehit ettiren vali Ubeydullah’a lanet getirdiği ve ağladığı nakledilmektedir. Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi için, Yezid’in emir vermediğini ileri sürenler olduğu gibi, valisini her yönden desteklediğini ileri sürenler de olmuştur. Hz. Hüseyin’in çocuklarını Şam’a getirttiği ve kendilerine çok iyi davrandığı da ifade edilmektedir. Ancak, tüm bunlar İslam dünyasında kendisine karşı duyulan tepkiyi engelleyemedi.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Muaviye (ra) vahy katibidir. Vahy katibliğine alınması, Cebrâil aleyhisselâmın bildirmesi ile olmuştur. Hz. Cebrâil’in getirdiği Kur’ân-ı kerîmi ve Peygamberimiz (asm)’in mektublarını yazardı.

Hz. Muâviye (ra) Huneyn gazâsında Resûlullah’ın önünde babası ile birlikte kahramanca çarpıştı. Tebük gazvesine katıldı. Vedâ Haccında bulundu.

Hz. Muâviye (ra) ömrünün son günlerinde okuduğu bir hutbede şunları söyledi:
“Ey insanlar! Üzerinizde çok kaldım. Sizi usandırdım. Artık ayrılmak istiyorum. Siz de benden ayrılmak ister oldunuz. Fakat size benden daha iyisi gelmez. Nitekim benden evvel gelenler, benden daha iyi idiler. Kim Allah Teâlâ'ya kavuşmak isterse, Allah Teâlâ da ona kavuşmak ister. Yâ Rab! Sana kavuşmak istiyorum, sana kavuşmamı nasib eyle! Beni mübârek ve mes’ud eyle!”

K

kerrar11

Hz. Hüseyin’in (ra) şehit edilmesi ve Kerbela Faciasından sorumlu tutulduğu için İslam dünyasının büyük tepkisine sebebiyet vermiştir. Bazı alimler tarafından lanetlenmekle birlikte, sonradan pişman olup tövbe etmiş olma ihtimalini göz önünde bulunduranlar bu konuda temkinli davranmışlardır. Risale-i Nur’da ismi, kendisine lanet etmenin caiz olup olmadığı tartışması bağlamında geçmekte; lanet getirmenin bir kazanç sağlamayacağı gibi mahzurlarına da dikkat çekilmektedir.

BEHİYE HANIM LÜTFEN İNSAFLI OLUN BAZI ALİMLER DEMİŞSİNİZ.bakın yukarıda yazdığım mesajları okumadınızmı? hepsi kaynaklarıyla birlikte verilmişitir. Peygamberimiz s.a.v . bizzat kendisi muaviyeye lanet okumuş ve cehennemlik olduğunu söylemiştir birçok yerde.

muaviye dediğiniz kişinin İmam Ali (a.s)ye düşmanlığı okadar büyüktüki minberlerde 80 yıl boyunca imam Ali a.s için lanet okuttu.Taki ömer abdulaziz dönemine kadar. o bunu kaldırdı.bundan dolayıda iki yıl sonra öldürüldü.

insanlar her zaman sevdikleriyle haşr olacaktır. bundan dolayı allah c.c ın baş düşmanlarından biri olan muaviyeye sevgi besleyen onun olduğu yerde olacaktır. gerçekleri görmek lazım.

K

kerrar11

Hz. Muaviye (ra) vahy katibidir. Vahy katibliğine alınması, Cebrâil aleyhisselâmın bildirmesi ile olmuştur. Hz. Cebrâil’in getirdiği Kur’ân-ı kerîmi ve Peygamberimiz (asm)’in mektublarını yazardı.

Hz. Muâviye (ra) Huneyn gazâsında Resûlullah’ın önünde babası ile birlikte kahramanca çarpıştı. Tebük gazvesine katıldı. Vedâ Haccında bulundu.

“Ey insanlar! Üzerinizde çok kaldım. Sizi usandırdım. Artık ayrılmak istiyorum. Siz de benden ayrılmak ister oldunuz. Fakat size benden daha iyisi gelmez. Nitekim benden evvel gelenler, benden daha iyi idiler. Kim Allah Teâlâ'ya kavuşmak isterse, Allah Teâlâ da ona kavuşmak ister. Yâ Rab! Sana kavuşmak istiyorum, sana kavuşmamı nasib eyle! Beni mübârek ve mes’ud eyle!”

bakın bu yazdığınız emevi yalanından başka birşey değildir. bu söylediğinizn kaynağı nerde. size okadar kaynaklarıyla delillerini sundum ama siz hala emevi yalanlarını bana delil olarak gösteriyosunuz.
verdiğim kaynakaların yüzde 90 nı sünni kaynaklıdır.

K

kerrar11

bakın bu yazdığınız emevi yalanından başka birşey değildir. bu söylediğinizn kaynağı nerde. size okadar kaynaklarıyla delillerini sundum ama siz hala emevi yalanlarını bana delil olarak gösteriyosunuz.
verdiğim kaynakaların yüzde 90 nı sünni kaynaklıdır.

Muaviye ne zaman müslüman olmuştur behiye kardeşim..

Muaviye müslüman olduktan sonra kaç tane ayet nazil olmuş ve bunladan hangilerini muaviye yazmıştır..madem kuran katibiydi dediniz elinizde delil olmalı ki bu ayetleri muaviye yazmıştır diye..

sizden ricamız bu ayetleri bizimle paylaşmanız..

Nedir bu muaviye sevgisi sizde...tamam diyelimki sizin dediğiniz gibidir peki neden ehlisünnette bir tane muaviye ismi yok.?

peygambere yakın o kadar sahabenin isimlerini bu ümmet çocuğuna isim yaparken neden muaviyenin ismi yok.??

sende eli peygamber evladının kanına bulaşmış peygamber ashabının kanına bulaşmış muaviye ile birlikte ol..Kişi sevdiği ile beraberdir..

ama şunuda unutma ve ahiret seni birazcık ilgilendiriyorsa daha detaylı araştır googleden bulduğun bilgiler ile dinini ve islam tarihini öğrenme..sormak sorgulamak dinin gereğidir.

o gün ahirette davacı hz Resulullah davalı muaviye ve hakimde ALLAH olacak unutma..

K

kerrar11

Muaviye ne zaman müslüman olmuştur behiye kardeşim..

Muaviye müslüman olduktan sonra kaç tane ayet nazil olmuş ve bunladan hangilerini muaviye yazmıştır..madem kuran katibiydi dediniz elinizde delil olmalı ki bu ayetleri muaviye yazmıştır diye..

sizden ricamız bu ayetleri bizimle paylaşmanız..

Nedir bu muaviye sevgisi sizde...tamam diyelimki sizin dediğiniz gibidir peki neden ehlisünnette bir tane muaviye ismi yok.?

peygambere yakın o kadar sahabenin isimlerini bu ümmet çocuğuna isim yaparken neden muaviyenin ismi yok.??

sende eli peygamber evladının kanına bulaşmış peygamber ashabının kanına bulaşmış muaviye ile birlikte ol..Kişi sevdiği ile beraberdir..

ama şunuda unutma ve ahiret seni birazcık ilgilendiriyorsa daha detaylı araştır googleden bulduğun bilgiler ile dinini ve islam tarihini öğrenme..sormak sorgulamak dinin gereğidir.

o gün ahirette davacı hz Resulullah davalı muaviye ve hakimde ALLAH olacak unutma..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
asrımız alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ise, " sahabeler hakkında fazla ileri geri konuşmamak gerekir" demektedir. yani onların hataları var ise de onları biz yargılayacak durumda değiliz. madem onlar sahabedir, elbette ehl-i cennettirler. çünkü sahabelerin umumu hakkında hem ayet-i kerimeler ve hem de sahih hadis-i şerifler mevcuttur. bu nedenle onların hatalarını ve sevaplarını ilahi adalete bırakmak en maslahatlı yol olacaktır.
size son sözüm bu.........

ALI72

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadas böyle yazi olur mu siteden alip buraya ekliyormusun al yapistir yapmak ne gerek var sonra bir tartismaya girmeye deger mi.Ben hep bu tartisma denilen seyden kactim bir aslandan kacar gibi bundan kardan cok bir zarar vardir.Bir kisiyi ele almak onun aleyhide konusmak onu bir elestirmeye calismakta bir hayir yada bir baska ifadeylen bir sevab yoktur derim Allahu alem.Sana bu konu birakmani istemistim dolayli yoldanda olsa bu is bir bos is oldugunu yazmistim.Konusma böyle olmaz bir kere tane ve kisa konusmalar olur bir sen birde karsindaki insan konusur.Senin yerinde olsaydim kisaca azda olsam sunu yapardim soru ve cevab seklinde giderdim bunu kendime bir esas alirdim.Yazimi kisa keseyim son olarak sunu diyeyim sana önemli olan ne konusu olursa olsun mesele tek su olmalidir bir kisinin galip gelmesi degil hak olan bir seyi ortaya cikmasidir.Bir kisiye söyleyerek konusarak yazarak galip gelse ne olur ki bu bir nefsiklik bir vakia olur eger böyle degilde hak olanin ortaya cikmasi bir esas alip buna bir calisilsaydi o zaman kisi bunda bir sevab kazanabilirdi Allahu alem.

ALI72

Kayıtlı Kullanıcı
Bir abi olarak sanada bir acizane yazayim misal olarak kac tane soru sekilde sorular sorayim.

1.Muaviye mi hz.mi.
2.Hz.muaviye kimdir.
3.Ne zaman yasamistir.
4.Mu´min mi degil mi.
5.Resulullah s.a.v yakinligi var mi.
6.Sahis olarak nasil bir insandir.
7.Niye ona hz. yada imam denilmez.
8.Soyu kime dayanir.
9.Sirf soyundan dolayi bu kötülenisi.
10.Hz.ali ile hz.muaviye arasindaki fark büyük mü.

ALI72

Kayıtlı Kullanıcı
Eline saglik güzel seyler yazmissin sen sag ol Behiye kardesim.Yüce rabbim seni burda daim eylesin o var olan kaleminide kuvvetli kilmasini sana dilerim.

ALI72

Kayıtlı Kullanıcı
Bu zamana kadar suanda bu sitedeki yazilmis olan bu konu basligi altindaki yazilari okumadim yazilar uzun tutugu icin bu bir gerek duymadim benim acimdan bir zaman israfi olurdu.Uzun bir yaziyi tek kitabta okumaktayim onda okumak baska yerde okumaktan iyi oluyor.Daha cok kere uzun olan bir yazi zaman ve insanida yorar bunun yaninda insanin moralinide bozar insani halsiz eder ne olursa olsun bir insani bir sey sIkiyorsa bu gibi seylerde insanoglu bir rahatsiz eder.

ALI72

Kayıtlı Kullanıcı
10 kadar soru seklinde bir örnekler vermistim soru sormus gibi bir halim olmus olup ve gözükebilirde.Bir soru soran kisi buna karsindaki kisi kim ise ona soruyorsa buda buna bir cevab verebilmeli yoksa soru sormaya ne gerek vardir ki yoksa kendi sorar kendiside bir cevab vermek zorunda kalir böyle olunca.Sorulan sorulara bir cevab verildikce mesele neden ibaret oldugu ortaya cikar ve bir hal olur.Bu gibi bir vakia o konudaki bakis ve onun bir degerlendirisini bir ortaya koyar.

K

kerrar11

10 kadar soru seklinde bir örnekler vermistim soru sormus gibi bir halim olmus olup ve gözükebilirde.Bir soru soran kisi buna karsindaki kisi kim ise ona soruyorsa buda buna bir cevab verebilmeli yoksa soru sormaya ne gerek vardir ki yoksa kendi sorar kendiside bir cevab vermek zorunda kalir böyle olunca.Sorulan sorulara bir cevab verildikce mesele neden ibaret oldugu ortaya cikar ve bir hal olur.Bu gibi bir vakia o konudaki bakis ve onun bir degerlendirisini bir ortaya koyar.

Bu başlığı açmamdaki sebep,muaviye denen kişinin ne büyük bir fasık ve munafık olduğunu açıklamaktır . bunu yaparkende delilleri orta koymaktır. hüsnü niyetle okumak ve araştırmak isteyen okur. Eğer varsa konuyla ilgili bir sorunuz veya yorumunuz yazabilirsiniz tabi, ama bana siz konuyla alakası olmayan şeyler ve soru sorma şekilleri gibi alakasız şeyler yazıyorsunuz. Daha mesajları bile okumamışsınız.

Mesajlarının uzunluğundan bahsetmişsiniz. çoğu mesajım kısa ve nettir.

Gerçeği arama gayreti olan hiçbir zaman sıkılmaz ve yorulmaz

Çünkü sözkonusu olan ahiretimizdir.
Allah c.c herkesi sevdiği ile haşr edecektir. unutmayın bunu. Allah ın c.c dostuna dost, düşmanına düşman olmak başlıca görevimizdir.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Ehli Sunnetin Hz.Muaviye r.a. karsi tavri bellidir. Keza yezide karsi olan tavrida bellidir. Hz.Muaviye r.a. saygiyi hak eden bir SAHABEDIR. Bunun manasi yaptiklarinin hepsi dogru ve kendisi gunahsizmidir, Ehli Sunnete gore Peygamberler a.s disinda herkesin gunahi vardir. Saygiyi hak ediyor zira sirkin icindeyken Peygamberimizi s.a.v gorup dinleyip onunde Kelime-i Sehadet edip musluman olmustur. Hicbir sekilde sevmiyorsaniz bile saygi duymak zorundadir bir musluman (Ehli Sunnete gore) hicbir seyin hatri yoksa Peygamberimizin s.a.v hatri vardir.

Bu sebeple Hz.Muaviye bir sahabedir ve biz ona radıyallahu anh deriz. Itikati Ehli SUnnet olan hicbir musluman hicbir sahabeye kufretmez kotu soz soylemez. Bir gunahi yada yanlisi var ise de biz susariz hukmune Rab bimize birakiriz. Bir kisi cikipda derseki onun gercek yuzunu gosteriyorum degil sayfalarca binlerce kitap yazsa bizim fikrimiz degismez. Hatalari vardir gunahlari vardir bu demek degildir ki ona kufredilecek yada saygisizlik yapilacak.

2.si Akaid onemli bir ilimdir. Gunumuzde muslumanlar pek umursamaz halbuki kisininimani ile ilgilidir. Gunluk hayatda insanlar farkinda olmadan imani zedeleyen yada Allah c.c. korusun imani goturen cok soz ve hareket yapip soylemektedir. Tipki burda okudugm bir mesaj gibi. Ehli Sunnet itikadina gore kimlerin cehenneme girecegi bellidir. Muslumanlar icinde de cezasi olanlar cehenneme girecek belli muddet soonunda da cennete gideceklerdir. Muslumanlar icinde kimlerin cehenneme gidip gitmeyecegini sadece Allah c.c. bilir.

Simdi bir muslumanin kafir olmasi icin belli sebepler vardir bunu herkes biliyor helali haram- harami helal demesi, kuranin bir ayetini yada bir harfini inkar yada Allaha c.c. (Hasa) sirk kosmasi gibi..Hz.Muaviye r.a. bir (Ehli Sunnetin butun cumhuruna gore) muslumandir. Onun hakkinda cehennemden cikip gelse soyle soyle soylese gibi bir cumle kurmak insanin imanina buyuk zarar verir hatta gideceginden korkulur. Bir musluman hakkinda Allah c.c. dan baska hickimse gidecegi yer hakkinda hukum veremez. Bu sebeple kullandigimiz kelimelere daha dikkat edelim. Eyvallah

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Gulat Şiadan bir sapık Ehl-i Sünnet Vel Cemaat akidesinden olan sitemize dadanmış,sahabelerimize kinini kusuyor...
Allahcc ıslah eylesin,ıslah olmayacaksa kininde boğulsun...
Bizim KİTABIMIZ KURAN-I KERİMDEN,
HADİS-İ ŞERİFLERİMİZDEN,
İTİKADIMIZDAN,
EHL-İ BEYTİMİZDEN,
SAHABELERİMİZDEN
ŞEK VE ŞÜPHEMİZ YOK...
Sahabelerimiz peygamberlerimizin can gönüldaşlarıydı.Varlarını yoklarını Allah ve Resul yolna sarfeylediler...Onların aralarındaki itilaflar Allah ve Resul yolun rızası için çıkan itilaflardı...Gulat yolunun sapık tayfasının ciğerlerindeki kara leke onlarda yoktu.Onlar Allah Resulünün eliyle ve diliyle imana geldiler...Onlara sürülen leke İsama,Kurana ve Sünnete sürülen lekedir,onlar eliyle ulaştı bizlere dinimiz...
EEEYYYY EHL-İ DALALET OLAN SAPIK YOLUN YOLCUSU...
Gölge etme,başka ihsan istemez...

K

kerrar11

Ehli Sunnetin Hz.Muaviye r.a. karsi tavri bellidir. Keza yezide karsi olan tavrida bellidir. Hz.Muaviye r.a. saygiyi hak eden bir SAHABEDIR. Bunun manasi yaptiklarinin hepsi dogru ve kendisi gunahsizmidir, Ehli Sunnete gore Peygamberler a.s disinda herkesin gunahi vardir. Saygiyi hak ediyor zira sirkin icindeyken Peygamberimizi s.a.v gorup dinleyip onunde Kelime-i Sehadet edip musluman olmustur. Hicbir sekilde sevmiyorsaniz bile saygi duymak zorundadir bir musluman (Ehli Sunnete gore) hicbir seyin hatri yoksa Peygamberimizin s.a.v hatri vardir.

Bu sebeple Hz.Muaviye bir sahabedir ve biz ona radıyallahu anh deriz. Itikati Ehli SUnnet olan hicbir musluman hicbir sahabeye kufretmez kotu soz soylemez. Bir gunahi yada yanlisi var ise de biz susariz hukmune Rab bimize birakiriz. Bir kisi cikipda derseki onun gercek yuzunu gosteriyorum degil sayfalarca binlerce kitap yazsa bizim fikrimiz degismez. Hatalari vardir gunahlari vardir bu demek degildir ki ona kufredilecek yada saygisizlik yapilacak.

2.si Akaid onemli bir ilimdir. Gunumuzde muslumanlar pek umursamaz halbuki kisininimani ile ilgilidir. Gunluk hayatda insanlar farkinda olmadan imani zedeleyen yada Allah c.c. korusun imani goturen cok soz ve hareket yapip soylemektedir. Tipki burda okudugm bir mesaj gibi. Ehli Sunnet itikadina gore kimlerin cehenneme girecegi bellidir. Muslumanlar icinde de cezasi olanlar cehenneme girecek belli muddet soonunda da cennete gideceklerdir. Muslumanlar icinde kimlerin cehenneme gidip gitmeyecegini sadece Allah c.c. bilir.

Simdi bir muslumanin kafir olmasi icin belli sebepler vardir bunu herkes biliyor helali haram- harami helal demesi, kuranin bir ayetini yada bir harfini inkar yada Allaha c.c. (Hasa) sirk kosmasi gibi..Hz.Muaviye r.a. bir (Ehli Sunnetin butun cumhuruna gore) muslumandir. Onun hakkinda cehennemden cikip gelse soyle soyle soylese gibi bir cumle kurmak insanin imanina buyuk zarar verir hatta gideceginden korkulur. Bir musluman hakkinda Allah c.c. dan baska hickimse gidecegi yer hakkinda hukum veremez. Bu sebeple kullandigimiz kelimelere daha dikkat edelim. Eyvallah

Dedidim ya , muaviye mezarından çıkıp gelse ben cehennemliğim dese çoğunluğunuz inanmaz.Ama sünniler arasında basiret sahibi olanlarda vardır belki. Sizler cahiliye dönemindeki müşrikler gibi atalarınızın dini üzeresiniz. Asıl olan dinin araştırılarak ve gerçekten inanarak yaşanmasıdır.

Suç sizlerde değil tabi sizin önünüzü kapatanlarda.

şu söze bakın ''ashabın ihtilafında rahmet vardır'' aklı, vicdanı,mantığı olan hangi müslüman buna inanır.ihtilafta nasıl rahmet olur.
Allah ın c.c . dini bir değilmi? eğer ashabın hepsi hak ise kuranı kerimde geçen munafık, fasık kelimeleri kimin için di acaba?

huccet tamamdır . gerisi size kalmış. araştırın , sorun sorgulayın, korkmayın bundan,

ALI72

Kayıtlı Kullanıcı
Bu başlığı açmamdaki sebep,muaviye denen kişinin ne büyük bir fasık ve munafık olduğunu açıklamaktır.bunu yaparkende delilleri orta koymaktır.hüsnü niyetle okumak ve araştırmak isteyen okur.Eğer varsa konuyla ilgili bir sorunuz veya yorumunuz yazabilirsiniz tabi,ama bana siz konuyla alakası olmayan şeyler ve soru sorma şekilleri gibi alakasız şeyler yazıyorsunuz.Daha mesajları bile okumamışsınız.Mesajlarının uzunluğundan bahsetmişsiniz.çoğu mesajım kısa ve nettir.Gerçeği arama gayreti olan hiçbir zaman sıkılmaz ve yorulmaz Çünkü sözkonusu olan ahiretimizdir.Allah c.c herkesi sevdiği ile haşr edecektir.unutmayın bunu.Allah ın c.c dostuna dost, düşmanına düşman olmak başlıca görevimizdir.
Bak sana uzun yazmissin dediysem bu öyledir sana yazdiklarina bir ölcüde vermistim bir risale yazi demistim.Sana yazi yazmaktansa bir seyler verip yazmaktanda 10 kadar soru sordum soru ya cevab vermek ise kolay idi sen ise ona bilene cevab vermemissin ben burda seninlede kimseylede bir tartismak istemiyorum bu gibi bir sey zaten bana ters gelir.Senin suanda yazin olmamis bir adi yazi olmustur bunuda sana bir söylemeden gecemiyecegim sende bir sii gibi olup tavir takinmissin böyle bir yazi kötüdür sen onu o dilinle kötülemissin sen senden öncekilerde onun hakkinda ileri geri söz söyleyip konusup durdular bir bos yere bu konu hakkinda onlar icinde bir zaman kaybi ve abesle istigal oldu sevab ve hayir kazanayim derken bir ser´e bulastilar.Suanda senin yazin karsimda bir acizane olarak sunu diyeyim sanada bir baskasinada yazarim elim cok sukur yüce rabbime beynime göre hareket eder her ne kadar dilim kalemim kadarda kuvvetli degilsede.Münazara´ya varim ilim alis verisinede soru cevab´a da varim münakasa,cedel,tartisma gibi bir seyde yokum bundan Allahu teala´ya siginirim.Simdi meseleyi uzattim kisa keseyim uzan yazmak ve konusmakta istemem dogrusu bunlarinla bir yetineyim simdilik insallah.Sunuda demeden sana gecemiyecegim son olaraktan senin yerinde olsam bir pisman olurdum sonra tevbe eder kendime ceki düzen verirdim söyledigim söylerden dolayi o sözlerimi geri cekerdim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt