K
kerrar11
Cenâb-ı Hak, eshâb-ı kiramın hepsinden razı olduğunu bildiriyor. Eshâb-ı kiram aralarındaki bazı meselelere rağmen birbirlerini çok severlerdi. İstisnasız eshabın hepsini sevmek Ehl-i sünnetin şartıdır. Hz. Muaviye (ra) de eshâb-ı kirâmdan hatta büyüklerindendir. Ayrıca Resulullah Efendimizin (asm) kayınbiraderidir.
yeter artık lütfen efendimize olan saygı yüzünden susmanız gerekir...
heleki bu sözdenden sonra susmak gerekmezmiydi Hz. Muaviye (ra) devri, islam fetihlerinin devam ettiği bir devirdir. Elhasıl; Hz. Muaviye (ra) da dahil olmak üzere hiçbir sahabe hakkında, yaptıklarından dolayı itham ve suizan edilemez. Bu, hem Hz. Peygamberin (asm) hadisleri ile ve hem de Ehl-i sünnet alimlerinin ittifakı ile caiz değildir ve yapanlara lanet edilmiştir.
İmam Ali a.s ehlibeyttten değilmi. ilmin kapısı değilmi.bedirdeki, uhuddaki, hendekteki, hayberdeki müşrikleri cehenneme gönderen değilmi( bazı sahabeler savaşş meydanından kaçarken) Muaviye denen munafık, imam Ali a.s a 80 yıl boyunca minberlerden lanet okunmasını sağlarken. buna lafınız olmuyor değilmi?
ben kimseye beddua etmiyorum. eğer muaviyenin cennete gireceğine inanıyorsanız, demekki ben size dua okuyorum.