Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Muaviye Kimdir? (2 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan kerrar11
  • Başlangıç tarihi
K

kerrar11

Cenâb-ı Hak, eshâb-ı kiramın hepsinden razı olduğunu bildiriyor. Eshâb-ı kiram aralarındaki bazı meselelere rağmen birbirlerini çok severlerdi. İstisnasız eshabın hepsini sevmek Ehl-i sünnetin şartıdır. Hz. Muaviye (ra) de eshâb-ı kirâmdan hatta büyüklerindendir. Ayrıca Resulullah Efendimizin (asm) kayınbiraderidir.

yeter artık lütfen efendimize olan saygı yüzünden susmanız gerekir...

heleki bu sözdenden sonra susmak gerekmezmiydi Hz. Muaviye (ra) devri, islam fetihlerinin devam ettiği bir devirdir. Elhasıl; Hz. Muaviye (ra) da dahil olmak üzere hiçbir sahabe hakkında, yaptıklarından dolayı itham ve suizan edilemez. Bu, hem Hz. Peygamberin (asm) hadisleri ile ve hem de Ehl-i sünnet alimlerinin ittifakı ile caiz değildir ve yapanlara lanet edilmiştir.

İmam Ali a.s ehlibeyttten değilmi. ilmin kapısı değilmi.bedirdeki, uhuddaki, hendekteki, hayberdeki müşrikleri cehenneme gönderen değilmi( bazı sahabeler savaşş meydanından kaçarken) Muaviye denen munafık, imam Ali a.s a 80 yıl boyunca minberlerden lanet okunmasını sağlarken. buna lafınız olmuyor değilmi?

ben kimseye beddua etmiyorum. eğer muaviyenin cennete gireceğine inanıyorsanız, demekki ben size dua okuyorum.

K

kerrar11

Verdigin hadislere sii kaynaklar ekleme ve degistirme yapmistir guvenilir degil. Sana son bir sans daha. Bu verdigin tefsiri hangi Ehli Sunnet aliminin kitabinda geciyor. Bana Ehli Sunnet olan o alimin adini kitabini ve bu tefsirin gectigi sayfa numarasini verki yalanci olmadigini anlayalim.

Ehli Beyti sevdigini inanan kisinin agzindan beddua eksik olmuyor. Buda ayri bir sevgi hirsizligi olsa gerek. Dedigim gibi akaid ilminden bir habersin musrik olmayan birine musrik diyorsun bizide onlarla birlikde (yani musriklerle) oldugumuzu iddia edip yalan soyluyorsun. Bunun manasi Ehli Sunnetin tumune kafir demektir.

Eğer muaviyenin cennete gireceğine inanaıyrosanınz demekki ben size dua okuyorum. beddua değil.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Ehli Sunnet Hz.Muaviye r.a. hatalarini kabul eder. Fakat ona sahabe der saygisini gosterir onun hakkindaki hukmu sii lere degil Allah c.c. birakir. Kimse Allah c.c. in yerine hukum veremez. Hz.Muaviye r.a. de kafirlik alameti olmadigi icin Cehennemlik denemez bunu diyen varsa o kafirdir. Bir musluman hakkindaki hukmu (yani kafirligi kuranla sabit hristiyanlar yahudiler musrikler dinsiler vs..haric) yalniz Allah c.c. verir, tamam mi?

Sen simdi konuyu degistirme. O tefsiri aldigin Ehli Sunnet alimin adini kitabini ve sayfa numarasini ver. Buraya yazdigina gore kitap suu an onunde olmasi lazim.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
hangi kitapdan bahsediyorsun arkadasim. Hicbirsey yazmamissin ki? O tefsiri yapan Ehli SUnnet alimin ismi nedir kitabinin ismi nedir yazdigin sayfa numarasi nedir? Bu kadar zormu yazmak. Orda bir fihris var karman corman. kimin eli kimin cebinde belli degil. Zor birsey degil. Sen simdi bunlari EHli Sunnet bir alimin kitabindan bize yazdin ya bende o kitanbin ve alimin ismini istiyorum bide sayfa numarasi. Verki bende kotrol edicem boyle bir tefsiri kim yapmis degilmi?

Yoksa kopyala yapistir yapmadin degilmi sii sitelnizden?

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali [R.A]; Hepsi 4 den biridir. Hepsinin üstünlük sırası bu şekildedir.
Hz. Ali R.A'nın dışında bu 3 BÜYÜK SAHABEYE KAFİR DİYEN; Şİİ MENSUPLARINI (İran, Azerbaycanın çoğu, suriye yönetimi, biz caferiyiz diyen cahiller) KINIYORUZ.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt