Sevgili ahde kardeşim
Kafanın karışmasından korunmak istiyorsan Kuran okumaya devam et kafa karışıklığına yeterli panzehir onun içinde mevcuttur
Yaklaşık 20 yıl Kuran inceledim
Keramet sahibi olmak istesem ben çoktan keramet sahibi olucağıma inanıyorum ama ben ilim sahibi olmak istedim ve her geçen gün ilmimi artırıyorum
Yusuf kardeşime bir cevap yazmıştım sanada söyleyeyim en beğendiğin hocanın bana bir Kuran tefsirini söyle sana yazacağım cevapları onun Kuran'ı tefsir anlayışı ile cevaplandırayım o zaman sorun biter herhalde.
Biz burada matematik kitapları değil anlaşılabilir olduğu hakkında açıkça bir çok ayet yazılı olan Kurandan bahsediyoruz sevgili ahde kardeşim bunu lütfen matematik kitabı ile bir tutmayalım.
Sevgili ahde kardeşim tavsiyeme uy sana gönderileni iyi oku kafa karışıklığı kalmaz çünkü okudukça sorularına hatta soramadıklarına bile cevaplar kitabının içinde.
izninizle size bu Islam dusmanini ( burada nikini mubin olr yazmis)
karsinizdaki mubin 20 yil gusulsuz adbestsiz necis ellerini Kurana surdugunu soyleyen bir misyoner papazdir
Kurani incil ile acikliyor
cunku bozuk uydurma incillerini Muslumanlar okumak istemiyor
kimse yalana inanmak istemiyor bu yuzden bu papazlar `hanifler` adiyla misyonerlik yapmaya basladilar
Kurandan ne deniyor onlar ne anliyor ne de buna inaniyor ..
Ey Ehl-i Kitap! ibrahim hakkında niye çekişirsiniz? Halbuki Tevrat ve İncil, kesinlikle O'ndan sonra indirildi. Siz hiç düşünmez misiniz? (Al-i İmran 3/65).
İbrahim ne Yahudi ne de Hıristiyandı; fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir Müslüman'dı; müşriklerden de değildi. (Al-i İmhan, 3/67).
İnananlardan ibrahim'e en yakın olanı, O'na uyanlar, şu peygamber (Muhammed) ve (O'na) iman edenlerdir. Allah müminlerin dostudur. (Al-i İmran, 3/68).
yahudiler son Peygamberin kendilerinden cikacagini bekliyorlardi ,fakat beklenen tevrat ve incilde ovulen isaret edilen Peygamber arablardan cikinca isyan ettiler Cebrail hasa yanildi hasa Allah yanildi diyerek kufrettiler
halbuki o incillerde hem Peygamberimiz sav hem onun yakin ashablari Hz Ebu Bekir ra haber veriliyorlardi
bu yazilanlari para ile satip degistirdiler sirf gercegi gizlemek icinnn
Kuranda Allahu Teala soyle anlatiyor
BEYYİNE:
1 - Kitap ehlinden ve müşriklerden (Hakk'ı) tanımayanlar, kendilerine açık delil gelinceye kadar inkârlarından ayrılacak değillerdi.
2 - (Bu delil), tertemiz sayfaları okuyan, Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberdir.
3 - O sayfalarda, en doğru hükümler vardır.
4 - Kitap ehli, ancak kendilerine apaçık delil geldikten sonra ayrılığa düştüler.
5 - Halbuki onlar, dini sadece Allah'a tahsis ederek, Allah'ı birleyerek, ancak Allah'a ibadet etmekle, namazı kılmakla ve zekatı vermekle emrolunmuşlardır. İşte dosdoğru din budur.
6 - Kâfirler, gerek kitap ehlinden olsun gerek puta tapanlardan olsun muhakkak, cehennem ateşindedirler. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Onlar, insanların en şerlileridir.
----
Ehl-i Kitap'tan bir kısmı istediler ki, ne yapıp edip sizi saptırabilsinler. Oysa onlar sadece kendilerini saptırırlar da farkına bile varmazlar. (Al-i îmran, 3/69).
Ey Ehl-i Kitap! (gerçeği) görüp bildiğiniz halde niçin Allah'ın ayetlerini inkar edersiniz? (Al-i İmran, 3/70).
Ehl-i Kitap! Neden doğruyu eğriye karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz? (Al-i Im-ran, 3/71):
bunlar bugun ayni oyunu Peygamberimizi ortadan kaldirarak Kurana yapmak istiyorlar
bilmiyorum tabi bu forumda misyonerlere nasil bakiyorlar ..
benden soylemesi