Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mezhepsiz âlim olmaz (1 Kullanıcı)

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Başka bir konuda bunu yazmıştım tekrardan buraya alıntı yaptım umarım tatmin olursun
Selametle kal

Mesheplere tabi olmak konusu herkes tarafından malesef kurcalanmaktadır.Burda maksat doğruya uymaktır.Nasılki okula gittiğinizde mezun olana kadar hocaların dediğinde çıkılmıyorsa ki bu bir yöntemdir bilmeden öğrenmeden bilğiçlik taslamak kimseye yakışmaz.Öğretmen ne anlattı ise kabullenilir.Tabiri caizse Ku'an bizim kıtabımız Peygamberimizde bizim profösürümüzdür.meshep imamları, alimlerde dr. öğ. ler olarak kabul edilirse biz mezun olmak için bunları dinlememiz ve bunlara uymamamız bizim diplomamaıza etkisinin ne olabeceğini net anlarsınız.
Birde, okula gidip kitaplar var hocaya gerek yok ben bunu okuyarak mezun olur diploma notumda 5 olur derseniz kendinizi kandırmış olursunuz.

Mesheplerle tabiki hesaba çekilmeyeceğiz biz sınavlarda hocaladanmı hesaba çekiliyoruz hayır neyden peki bize öğretilenlerden onlarda bizim öğretmenllerimizdir onlar bizlere öğrettiğinden hesaba çekiliriz.Onlar hakikatlerden başkasını bize söylemediler.Kur'an ve sünnet ışığında bizim ahiret saadetimizi kurtarmak için anlaşılmayan hükümleri ortaya koymuşlardır.Allah onlardan razı olsun
sevgili kardeşim kafanı bunlarla meşgul edip şeytanın vesveselerine kapılma yeminle bunlar şeytanın vesveseleridir.Uyduğun meshebinle amel et zaruret halinde zaten diğer meshepler taklit edilebilir.Fakat zaruret nedir bunuda ayrı bir derstir.
Sözün özü alimlere güvendedir.
Sevgili yusuf kardeşim bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum millet yanlış anlıyor bu zamana kadar anlayan anlayacağını anlamıştır ben sadece Kuranda yasak olmyıpta yasak diye dinimize sokulana karşıyım mesela hüzünle dolu kardeşim kuşlar ile ilgili ve güvercinler ile ilgili bir örnek vermiş ve güvercin avlamayı ve öldürmeyi bize sanki harammış gibi öğretmişler. Ben güvercin severim çünkü hicret zamanı Allah onu peygamberimize bir nevi korunma vesilesi kılmış ama ben daha çok şuna inanırım Allah zaten her şekilde Kuran tamamlanana kadar peygamberimizi koruyacaktı isteseydi daha evinden çıkmadan bütün düşmanlarını derin bir uyku ile uyutur o medineye gidene kadar uyanmalarına engel olurdu onun için ben Kuranda bana yasaklanan ne ise o hayvanı yemem diğerlerini yer ve zamana göre yerim Bu konuda Allah'dan başka kim ne yazmış önemsemem.

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Sevgili hüzünle dolu kardeşim biz nasıl bütün dünya insanlarını müslüman yapmak istiyorsak tabi diğer dinlere mensup olanlarda bizleri kendi dinlerine inandırmak için o kadar faaliyet içinde olacaklar bundan daha doğal olan bir şey yok yazıların o kadar çokki sen bana ben sana cevap verme ile bu seneyi bitiririz sana sadece şu ayeti yazmak istiyorum

Âl-i İmrân 54
Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.

Yani sen rahat ol Türkiye konum itibarı ile ve Peygamberimizin İstanbul için söylediği hadisi ile Allah'ın izniyle kıyamete kadar bir daha fethedilmeyecektir çünkü onu fetheden asker ve komutan için söylediği kıyamete kadar geçerlidir.

sen de bu tuzaga dutsun ey papaz
seni musrik seni kimse kimseyi kafir veya mumin yapamaz
cunku HIDAYET ALLAHTANDIR

Istanbul fethedildi bile senin derdin de bu sanirim Istanbulun fethini kendinize yediremiyorsunuz ...:a39:

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili titrettin kardeşim beni nasıl olupda papaz yaptın anlamış değilim ben Allah selamı verirken bana mümin değilsin deme hakkını Allah sana vermemişken sen beni müşrikte yaptın ben sana daha ne yazayım.
Bizde İstanbul fethedildi dedik bunu derken sadece coğrafi konuşmuyorum dinen de fethedildi ve bu kıyamete kadar değişmez.
Benim derdim bu değil ama senin gibi korkak zihniyetlere açıklama yapıyorum korkmaya gerek yok bilesiniz diye.
Allah'ın okuma özürlü adamına yazıyorum benim yazdıklarımı cımbız ile çekerken en üstte yazdığım cümleyi niye yazmıyorsun?
Şunu samimi olarak söyleyeyim benim müslüman olmayanları müslüman yapmaya çalıştığım kadar sultanahmet cami imamı bile çalışmamıştır ama gel görki yanlış anlayanlar her vakit çıkacaklar Allah onlarında fetanetlerini artırsın inşallah.

aşık74

Kayıtlı Kullanıcı
sen de bu tuzaga dutsun ey papaz
seni musrik seni kimse kimseyi kafir veya mumin yapamaz
cunku HIDAYET ALLAHTANDIR

Istanbul fethedildi bile senin derdin de bu sanirim Istanbulun fethini kendinize yediremiyorsunuz ...:a39:

Titrettin bey ; ben bu foruma daha yeni üye oldum,forumda kim kimdir pek tanımıyorum.
Ama üstteki arkadaşa yazdığınız itham ları görünce hakikaten çok utandım.
Bu arada yaşınız genç mi bilmiyorum,belki bir gaflet anında yazdınız o ithamları.
Hiç yakışık almamış o sözler.Bu arada ben o lafları sarf ettiğiniz arkadaşıda tanımıyorum,bimem !!!
Esselamu aleyküm...

grdMstf

Kayıtlı Kullanıcı
yetersiz olan Kuran degil senin aklin Kurani anlamak icin yetersizdir

Kuransa Resulullaha sav itaat eden Allaha itaat etmis oluyor diyor

anladin mi ? bunu anlamaya aklin yetmiyorsa ne diyelim ?

Adam gibi konuş haddini bil.Kurana yetersiz diyen yok.Biraz kafanı çalıştırda yazılanları adam gibi oku ve anla.Hz.muhammedede itaat etmiyorum diye bişey demedim biraz kafanı çalıştırırsan anlardın.

Ayrıca bi arkadaşa papaz demişsin yani kendinden cok eminsin herkesi istediğin kefeye koyuyorsun.Allah akıl fikir versin diyorum başka ne diyeyim boyle senin gibi seviyesizlerle karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
İlim sahibi insanların ayet yorumlamada insanlara yararlı olacağını düşünüyorum fakat bir çok konuda dine ilaveler yapıldığındanda şüphelenmekteyim.

Bakın samimi olmadığınız bu sözünüzde ortaya çıkıyor . İlim sahibi insanlar yorum yapsın diyorsunuz. Ama müctehidler ictihad etsin diyince itiraz ediyorsunuz. Nerde kaldı ki dinde yorum olmaz. İctihadla yorum farklı bir şeydir. Hemde çok farklı. Mesheblerin ayrı hüküm bildirmeside Allahü tealanın rahmetinin tezahürüdür.

Mesela Erkeklerin avret mahalli üç meshebde (hanifi şafii ve maliki) yaklaşık diz ile göbek arası. Fakat hanbeli meshebinde avret yeri sadece kaba avret dediğimiz insanın edep yerleri. Allahü teala herşeyi açıkça bildirseydi onu öylece yapmak gerekecekti inkar eden hemen kafir olurdu. Hanbeli meshebide avret mahalli diz ile göbek arasıdır deseydi müctehid alimler arasında ittifak olucak ve bugün plajlarda gördüğünüz erkekler ve sahalardaki futbolculardan dizlerini açmaya ehemmiyet vermiyenler kafir olucaktı. Ama sırf hanbeli meshebindeki bu ruhsat onları kafir olmaktan kurtarıyor. Sadece kendi mesheblerine göre fasık oluyorlar. Bu sadece bir örnek. Ümmetimin müctehid alimlerinin ihtilafı rahmettir. Hadisi şerifininde manası budur.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakmayın arkadaşlar,dini konularda malesef çok bilgisizim :(
Dediğim gibi yaklaşık 4 aydır namazlarımı kılmaya başladım,kuranı ve sünneti elimden geldiğince yaşamaya gayret ediyorum.
Huyela arkadaşın tabiri dikkatimi çekdi,sorma ihtiyacı hissettim.
Acaba nur cemaatinden olmak kötü birşeymi ?
İllaki bir cemaate girmekmi gerekir ?

sevgiler...

Abi burası bir forum sitesi . Her grubtan cemaatten arkadaş olabillir. Bu sebebten şahıslar ve cemaatler hakkında konuşmak istemiyorum. Size daha öncede dinimizislam.com sitesini tavsiye etmiştim. Oradan istifade etmenizi temenni ederim. Bu iş rehbersiz olmaz. Ama rehberin ehliyetli ve salahiyetli bir kişi olması gerekir. Cemaat böyle ise faidelidir. Yoksa kuru kuruya vakıf gibi cemaat kurmanın bir manası yok. Cemaatte rahmet vardır. Ama ehli sünnet olan cemaatte rahmet olur.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
man_2.gif
man_3.gif
13.jpg
Mezhepsiz Kardeşime Mektup 03/04/2009 - 23:28
Mehmet Şevket Eygi Muhteremkardeşim... Dört fıkıh mezhebi ortadan kalkınca Müslümanların bir ve
beraber olacağını, tefrikanın ve çekişmelerin kalkacağını iddia
ediyorsun. Mezheb sahibi olmayı zararlı görüyorsun. Yanılıyorsun.
Dört fıkıh mezhebi esasta, usûlde, temelde birdir, aralarında ayrılık yoktur. Çeşitlilik esasa ait değildir, teferruata ait bazı meselelerdir ki, bir sakınca teşkil etmez. Aksine bir rahmet ve zenginlik teşkil eder.

Dört mezhep kalkar ve mezhepsizlik yayılırsa ne olur biliyor musun? Her kafadan ayrı bir ses çıkar. Elifi görse mertek sanan cahiller ictihad yapar, fetva verir, din hakkında konuşur, söz ayağa düşer. Hak fıkıh mezhebi dört iken; binlerce, on binlerce, yüz binlerce bozuk, yanlış, sapık mezhep çıkmış olur. Bu ise Ümmet içinde kaos ve anarşi doğurur.

Sizin mezhep aleyhtarlığınızın samimî olduğunu kabul edelim. Lakin bütün mezhepsizler sizin gibi değildir. Bazı kimseler, Ehl-i Sünnet İslâmlığını yıkmak, onun yerine yanlış yorumlara dayanan birtakım marjinal bid'at fırkalarını hakim kılmak istiyor.

Daha önce de yazmıştım, iki büyük ve zengin Ortadoğu devleti Türkiye'yi kendi mezhep veya fırkalarına sokmak için gece gündüz çalışıyor, bu yolda büyük paralar harcıyor. Onlar doğrudan doğruya, açık ve samimî olarak Ehl-i Sünnet fıkhını, mezhebini, akaidini bırakın bizim mezhebimize girin demiyorlar, öncelikle Türkiye Müslümanlarını mezhepsizleştirmek istiyorlar.

Bunların oyunlarına gelmemeliyiz.

Taqiyyeyi bıraksınlar, cesur olsunlar, açık olsunlar, samimî olsunlar.

Bendeniz bir Ehl-i Sünnet Müslümanı olarak nasıl açık seçik konuşup yazıyorsam onlar da böyle yapsınlar.

Türkiye'de Ehl-i Sünneti kimler istemiyor?

1. Başka bir mezhebe, fıkha bağlı bir Ortadoğu devleti.

2. Ehl-i Sünnet dışı bir mezhebe bağlı başka bir devlet.

3. Reformcular, dinde yenilik, değişiklik isteyenler.

4. Müslüman yerli oryantalistler.

5. Fazlurrahmancılar, Ankara ekolü.

6. Sekülarizmle İslâm'ı bağdaştırmak, uyumlu hale getirmek isteyenler.

7. Bir kısım militan Sabataycılar, Gizli Yahudiler.

8. Kemalistler, Ergenekoncular.

Bunların Ehl-i Sünnet aleyhinde çalışmaya hakları var da, benim Sünnî bir Müslüman olarak kendi mezhebim ve fıkhım için çalışmaya hakkım yok mudur?

Mezhep ve mezhepsizlik konusundaki yazılarım bazılarını çok üzüyor, çok öfkelendiriyor. Hattâ küfür edenler, ağır hakaretler savuranlar bile görülüyor. Müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflı konuları, anlaşmazlıkları ahlâk, edep, terbiye, efendilik, kardeşlik, insaf ve adalet sınırları içinde olumlu bir şekilde tartışmaları ve müzakere etmeleri gerekmez mi?

Mesela, bazı mezhepsizlerin göklere çıkardıkları Kurtuluş Rehberi ilan ettikleri Efganî'yi ele alalım. Aykırı fikirleri olan bir zat "Efganî'yi tenkit edenler onun taharet bezi olamazlar..." demiş. Bu söz bir ilim adamına, ziyalı (aydın) bir Müslümana yakışır mı? Efganî gerçekten büyük, iyi, faziletli bir Müslüman ise bunu ciddî, ilmî bilgi ve belgelerle, tutarlı gerekçelerle isbat etmeye çalışsın.

Ben ne diyorum: Efganî azılı bir farmasondur diyorum. Şiî olduğu halde kendisini Sünnî, İranlı olduğu halde Afgan olarak göstererek din kardeşlerini aldatmıştır, herkesin ictihad yapması yönündeki fikri ve görüşü bozuktur, maceraperest ve aktivisttir, İran şahını onun bir yakını katl etmiştir, ihtilalcidir, bir İngiliz ajanı ile yakın ilişkisi vardır, Bahaîlikle alakası vardır... Bunlara niçin cevap verilmiyor da, taharet bezi edebiyatı yapılıyor?

Efganî'nin mason olduğunu söylemek iftira mıdır, hakaret midir? Bu gerçeği gizlememizi mi istiyorlar? Açıklanınca niçin sinirleniyor ve hakaret ediyorlar?

Benim yazılarım büyük Müslüman kütle içindir. Mezhepsizleri muhatap kabul etmem. Sevgili din kardeşlerimi uyarıyorum: Zamanımızın en büyük fitnesi mezhepsizliktir, fıkıh ve Sünnet düşmanlığıdır. Sahih hadîslerin ayıklanması büyük fitnedir. Bu ayıklanma işinde bir Cizvit papazının çalıştırılması büyük ihânet ve rezalettir.

Reformculuk, evcil ve ılımlı bir İslâm türetme çabaları İslâm ve Ümmet için en büyük tehlikedir.

Ehl-i Sünnet, bid'atleri, hurafeleri kabul etmez.

Bid'atler ve hurafeler elbette ayıklanacaktır. Lakin sahih hadîsler ayıklanamaz.

Ben bir Müslüman olarak dinde reformu, mezhepsizliği, hadîs ayıklanmasını, Kur'ân'ın heva ve re'y ile yanlış yorumlanmasını asla kabul etmem.

İcazetsiz, ehliyetsiz, reformcu ilahiyatçılara asla güvenmem.

Laik düzenin ilahiyat fakültelerinden, icazetli din hocası çıkmaz, genellikle oryantalist yetişir.

İslâm kültüründe ilahiyatçı kelimesi ve terimi yoktur. Ulema, fukaha, müfessirîn, muhaddisîn kelimeleri vardır.

İcazetsizlik büyük, vahim, öldürücü bir kopukluktur.

Diyanet her geçen gün bunların kontroluna, tesiri altına giriyor.

Mason masonluk, reformcu reformculuk için nasıl çalışıyorsa ben de Ehl-i Sünnet için çalışacağım. İtirazı olan, gerekçelerini belirterek edeple, terbiyeli bir şekilde tartışsın.

Bendeniz Ehl-i Sünneti savunmak için hiçbir yerden para almıyorum, herhangi bir maddî menfaatim yoktur.

Ehl-i Sünnet ve Cemaatin doğru yol olduğunu ilmelyakîn ve hakkalyakîn bildiğim için bu yazıları kaleme alıyorum.

Seçim Mafyaları Neler Yaptı?

Yazılarımı devamlı okuyanlar hatırlayacaklardır, kaç ay önceydi, seçim mafyalarının gizli, sinsi, kanun dışı faaliyetlerine dikkat edilmesini, tedbir alınmasını yazmıştım.

Seçimler bitti, dedikodular, iddialar, feryatlar, figanlar bitmedi. Acaba bunların hepsi de gerçek dışı mı, boş mu, fos mu? İçlerinde hiç doğru olan yok mu?

Nice yerde oylar yeniden sayılıyor. Yakılan oylar varmış. Küllerin tahlili yapılacakmış... Geçen seçimlerde çöplükte oylar bulunmuştu, bu sefer de öyle durumlar varmış.

Oylar değiştirilmiş... Oylar saklanmış...

Niçin böyle sahtekarlıklar yapılıyor? Niçin belediyeleri ele geçirmek için ahlâk ve hukuk dışı işler yapılıyor?

Çünkü belediyecilikte büyük rantlar var. Yurt çapında yekun olarak yüz milyarlarca liralık rantlar. Bu rantlar bazılarının gözlerini karartıyor, başlarını döndürüyor, kudurtuyor.

Hayır, yanlış anlaşılmasın, herkes ve her yer için yazmadım bu satırları. Elbette şaibesiz seçimler de yapıldı. Genelde böyle olduğunu sanıyorum. Lakin bir çürük incir bir çuval inciri berbat edermiş...

Başkanın biri makamına gidince odasının kapısını söktürmüş, "Bundan sonra vatandaş hiçbir engele takılmadan gelsin derdini anlatsın" demiş. Tebrik ediyorum.

Türkiye'de iyi şeyler de oluyor, kötü şeyler de.

İyi şeylerin engellenmesi, yaygın ve hakim hale gelmesi; kötülerin azalması, engellenmesi, kösteklenmesi gerekiyor.

Belediyelerde hizmete evet; ranta, soyguna, israfa, hırsızlığa, talana, haram yemeye hayır.

Ey iyi, temiz, doğru, dürüst vatandaşlar!.. Sizler kötülerden, yamuklardan, şerirlerden, fâsık ve fâcirlerden, hainlerden daha cesaretli, daha gözükara, daha güçlü, daha yılmaz olmazsanız bu memleketin geleceği karanlıktır.

1946 seçimlerini hatırlıyorum, o zaman çocuktum, Arslanköy'de, Senirkent'te oy sandıkları gasb edilmiş, halk buna itiraz edince bir kısım vatandaşlar faşist oligarşik rejim tarafından zincirlere vurularak tutuklanmıştı. Bunlar unutulmamalı, bu konuda kitaplar ve risaleler yayınlanarak, köşe yazılarıyla ve araştırmalarla yeni nesillere öğretilmelidir.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Adı üstünde meshebi yok. Yani rehberi yok. Nefsine tabi. Nefsinin meshebinde...
sevgili Huyela kardeşim Diyanetin Kuranda arama kısmına rehber kelimesini yaz bak bakalım kaç ayet ile karşılaşacaksın
Sonra bana rehbersiz diyebiliyorsan de o zaman bende sana mecnun derim mecnun kelimesinide küçümseme dinen çok önemli bir anlamı vardır onuda arama kısmına yaz ve çıkanları oku sana en içten sevgi ve selamlar kardeşim

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili Huyela kardeşim Diyanetin Kuranda arama kısmına rehber kelimesini yaz bak bakalım kaç ayet ile karşılaşacaksın
Sonra bana rehbersiz diyebiliyorsan de o zaman bende sana mecnun derim mecnun kelimesinide küçümseme dinen çok önemli bir anlamı vardır onuda arama kısmına yaz ve çıkanları oku sana en içten sevgi ve selamlar kardeşim

Sen hala Kuranı kerimden kendi aklına göre mana çıkarmak sevdasındasın. Böyle olduğu sürece ne anlatsak boş. Nefs adamı kandırır. Oradan kendi keyfine göre hüküm çıkarır ve insanı helak eder.

ahde

Kayıtlı Kullanıcı

mübin dikkatine:sizin amacınızı anlamış değilim insanların kafalarını karıştırmaktan başka yaptığınız bişiy yok size soruyorum kitap okunarak bisiklet kullanmak öğrenile bilirmi?
bir soru daha bu kadar evliya ullah mezheblere tabi olmuşlardır mahmud efendiden tutun ismail hakkılara süleyman himi tunahanlara kadar haşa
onların aklı yok bi siz misiniz akıllı ya sen kimsin kaç saatini ilme ayırdın
o imamlar o evliyalar hayatlarını buna adadı
iş kitap okuyup kitapları sırtına yüklenmek değildir.....
O imamlar o evliyalar madde ilminin yanı sıra mana ilmini'de almış
keramet sahibi olmuşlardır. sen diyosun ki ben kitapta yazılana bakarım
ee senin arapçan da yok o zaman çevirenlere bakarım
sen kalkıpta herhangi bir surenin ayetini ayıklayıp kendine göre
yorumlayamazsın niye çünkü o ayetlerden bir kısmı yaşanmış olayların
üzerine inmiştir bir kısmı'da kıssalardan oluşur ders kitabı değil anlıcan
bir matematik kitabını eline al istediğin kadar oku sana anlatılmazsa
hiç bir şey anlamazsın yok ben üstün bir kişiliğim herşeyi bilirim imama gerek yok dersen imamı azam hazretleride sana bayılmıyo zaten ne yaparsan yap

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
mübin dikkatine:sizin amacınızı anlamış değilim insanların kafalarını karıştırmaktan başka yaptığınız bişiy yok size soruyorum kitap okunarak bisiklet kullanmak öğrenile bilirmi?
bir soru daha bu kadar evliya ullah mezheblere tabi olmuşlardır mahmud efendiden tutun ismail hakkılara süleyman himi tunahanlara kadar haşa
onların aklı yok bi siz misiniz akıllı ya sen kimsin kaç saatini ilme ayırdın
o imamlar o evliyalar hayatlarını buna adadı
iş kitap okuyup kitapları sırtına yüklenmek değildir.....
O imamlar o evliyalar madde ilminin yanı sıra mana ilmini'de almış
keramet sahibi olmuşlardır. sen diyosun ki ben kitapta yazılana bakarım
ee senin arapçan da yok o zaman çevirenlere bakarım
sen kalkıpta herhangi bir surenin ayetini ayıklayıp kendine göre
yorumlayamazsın niye çünkü o ayetlerden bir kısmı yaşanmış olayların
üzerine inmiştir bir kısmı'da kıssalardan oluşur ders kitabı değil anlıcan
bir matematik kitabını eline al istediğin kadar oku sana anlatılmazsa
hiç bir şey anlamazsın yok ben üstün bir kişiliğim herşeyi bilirim imama gerek yok dersen imamı azam hazretleride sana bayılmıyo zaten ne yaparsan yap

Arkadaş müctehid zannediyor kendini. Normaldir böyle yazması.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili ahde kardeşim
Kafanın karışmasından korunmak istiyorsan Kuran okumaya devam et kafa karışıklığına yeterli panzehir onun içinde mevcuttur
Yaklaşık 20 yıl Kuran inceledim
Keramet sahibi olmak istesem ben çoktan keramet sahibi olucağıma inanıyorum ama ben ilim sahibi olmak istedim ve her geçen gün ilmimi artırıyorum
Yusuf kardeşime bir cevap yazmıştım sanada söyleyeyim en beğendiğin hocanın bana bir Kuran tefsirini söyle sana yazacağım cevapları onun Kuran'ı tefsir anlayışı ile cevaplandırayım o zaman sorun biter herhalde.
Biz burada matematik kitapları değil anlaşılabilir olduğu hakkında açıkça bir çok ayet yazılı olan Kurandan bahsediyoruz sevgili ahde kardeşim bunu lütfen matematik kitabı ile bir tutmayalım.
Sevgili ahde kardeşim tavsiyeme uy sana gönderileni iyi oku kafa karışıklığı kalmaz çünkü okudukça sorularına hatta soramadıklarına bile cevaplar kitabının içinde.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Ah Huyela kardeşim ah çatışmayı bırakda okumaya devam et benle çatışıp neyi ispatlamak istiyorsun

uzunderebari

Yasaklı Kullanıcı
Sevgili ahde kardeşim
Kafanın karışmasından korunmak istiyorsan Kuran okumaya devam et kafa karışıklığına yeterli panzehir onun içinde mevcuttur
Yaklaşık 20 yıl Kuran inceledim
Keramet sahibi olmak istesem ben çoktan keramet sahibi olucağıma inanıyorum ama ben ilim sahibi olmak istedim ve her geçen gün ilmimi artırıyorum
Yusuf kardeşime bir cevap yazmıştım sanada söyleyeyim en beğendiğin hocanın bana bir Kuran tefsirini söyle sana yazacağım cevapları onun Kuran'ı tefsir anlayışı ile cevaplandırayım o zaman sorun biter herhalde.
Biz burada matematik kitapları değil anlaşılabilir olduğu hakkında açıkça bir çok ayet yazılı olan Kurandan bahsediyoruz sevgili ahde kardeşim bunu lütfen matematik kitabı ile bir tutmayalım.
Sevgili ahde kardeşim tavsiyeme uy sana gönderileni iyi oku kafa karışıklığı kalmaz çünkü okudukça sorularına hatta soramadıklarına bile cevaplar kitabının içinde.

izninizle size bu Islam dusmanini ( burada nikini mubin olr yazmis)

karsinizdaki mubin 20 yil gusulsuz adbestsiz necis ellerini Kurana surdugunu soyleyen bir misyoner papazdir

Kurani incil ile acikliyor
cunku bozuk uydurma incillerini Muslumanlar okumak istemiyor
kimse yalana inanmak istemiyor bu yuzden bu papazlar `hanifler` adiyla misyonerlik yapmaya basladilar

Kurandan ne deniyor onlar ne anliyor ne de buna inaniyor ..

Ey Ehl-i Kitap! ibrahim hakkında niye çekişirsiniz? Halbuki Tevrat ve İncil, kesinlikle O'ndan sonra indirildi. Siz hiç düşünmez misiniz? (Al-i İmran 3/65).

İbrahim ne Yahudi ne de Hıristiyandı; fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir Müslüman'dı; müşriklerden de değildi. (Al-i İmhan, 3/67).

İnananlardan ibrahim'e en yakın olanı, O'na uyanlar, şu peygamber (Muhammed) ve (O'na) iman edenlerdir. Allah müminlerin dostudur. (Al-i İmran, 3/68).

yahudiler son Peygamberin kendilerinden cikacagini bekliyorlardi ,fakat beklenen tevrat ve incilde ovulen isaret edilen Peygamber arablardan cikinca isyan ettiler Cebrail hasa yanildi hasa Allah yanildi diyerek kufrettiler

halbuki o incillerde hem Peygamberimiz sav hem onun yakin ashablari Hz Ebu Bekir ra haber veriliyorlardi

bu yazilanlari para ile satip degistirdiler sirf gercegi gizlemek icinnn

Kuranda Allahu Teala soyle anlatiyor

BEYYİNE:

1 - Kitap ehlinden ve müşriklerden (Hakk'ı) tanımayanlar, kendilerine açık delil gelinceye kadar inkârlarından ayrılacak değillerdi.

2 - (Bu delil), tertemiz sayfaları okuyan, Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberdir.

3 - O sayfalarda, en doğru hükümler vardır.

4 - Kitap ehli, ancak kendilerine apaçık delil geldikten sonra ayrılığa düştüler.

5 - Halbuki onlar, dini sadece Allah'a tahsis ederek, Allah'ı birleyerek, ancak Allah'a ibadet etmekle, namazı kılmakla ve zekatı vermekle emrolunmuşlardır. İşte dosdoğru din budur.

6 - Kâfirler, gerek kitap ehlinden olsun gerek puta tapanlardan olsun muhakkak, cehennem ateşindedirler. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Onlar, insanların en şerlileridir.

----

Ehl-i Kitap'tan bir kısmı istediler ki, ne yapıp edip sizi saptırabilsinler. Oysa onlar sadece kendilerini saptırırlar da farkına bile varmazlar. (Al-i îmran, 3/69).

Ey Ehl-i Kitap! (gerçeği) görüp bildiğiniz halde niçin Allah'ın ayetlerini inkar edersiniz? (Al-i İmran, 3/70).

Ehl-i Kitap! Neden doğruyu eğriye karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz? (Al-i Im-ran, 3/71):

bunlar bugun ayni oyunu Peygamberimizi ortadan kaldirarak Kurana yapmak istiyorlar

bilmiyorum tabi bu forumda misyonerlere nasil bakiyorlar ..
benden soylemesi

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Hoşgeldin sevgili Uzunderebari kardeşim gelir gelmez iftira atarak günah kazanarak bir müslümana yakışmayacak yanlış yapmakla işe başladın bu yüzden cahilliğine verip seni affediyorum Allah da affetsin inşallah
Yazdığın iftiralarınıda ispatlamanı bekliyorum

uzunderebari

Yasaklı Kullanıcı
Hoşgeldin sevgili Uzunderebari kardeşim gelir gelmez iftira atarak günah kazanarak bir müslümana yakışmayacak yanlış yapmakla işe başladın bu yüzden cahilliğine verip seni affediyorum Allah da affetsin inşallah
Yazdığın iftiralarınıda ispatlamanı bekliyorum

merak etme
ayni seyleri yaziyorsun ayni seyleri kelime kelime
seni iyi taniyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt