Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mahremiyet ve tokalaşma (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Mahremiyet ve tokalaşma

ALLAH CC RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE....ALLAH CC EMANET........

hafize yazdı:
Aralarında mahremiyet ve nikâh bağı bulunmayan genç erkeklerle yaşlı kadınlar ve genç kadınlarla yaşlı erkekler arasında tokalaşma ise, ahlâkî sakıncalardan berî olacağı için mubahdır/caizdir; yapılması sakıncasız işlemdir. Aynı şekilde aktif cinsel duyguları sönmüş yaşlılar arasındaki tokalaşmalar da mubahtır. Mubahlığından ötürüdür ki; bu tür uygulamalar, Hz. Ebû Bekir ve Abdullah b. Zübeyr gibi sahâbilerin hayatında da görülmektedir

S.A B)

Kaan Erdem

Yönetici
İslam dini kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını aşağılamamaktadır. Bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.

Kaan Erdem

Yönetici
Başkalarının gönlünü kırmaktan, yanlış düşünmelerinden çekiniyoruz. Ya peki, Rabbimizin razı olmadığı bir şeyi yapmaktan çekinmeyecek miyiz?

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim
Bir kimse kendisine namahrem olan yani nikah düşen kimselerle tokalaşamaz.

Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimize bi'at eden kadınlar dediler ki:
“Ey Allah'ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız. Peygamber (S.A.V.) kadınların elini tutup tokalaşmam buyurdu.
Hazret, Aişe (ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: “Allah'a yemin ederim ki Resulüllah'ın eli bir kadının eline dokunmadı. Sadece sözle onlardan biat aldı."
Peygamber (S.A.V.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Sizden biriniz başına iğne ile dürtülmesi kendisi için helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır."

İslam dini kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını aşağılamamaktadır. Bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.

Hadislerdeki ölçü bu şekilde belirtilmektedir. Bundan dolayı gerek iş hayatında, gerekse ailevî münasebetlerde ve bazı merasimlerde erkeğin kendisine yabancı bir kadınla veya bir kadının yabancı bir erkekle tokalaşması hususunda bir ruhsat bulunmamaktadır. Ayrıca bu bir zaruret de değildir.

Bir Müslüman, sosyal münasebetlerine zarar vermeden meşru daire içinde kalabilir, yaşayabilir. Hâlbuki en az, dini kendimize ve çevremize uymaya zorladığımız kadar bu faktörleri dinimize uymaya zorlasak, bir çok problemin aşıldığını göreceğiz.

Bir Müslüman olarak dini tüm esasları ile yaşamaya gayret etme bilincinde olarak tüm ilişkilerimizde helal-haram ölçüsüne son derece riayet etmeliyiz. Karşı tarafa bu davranışımızın inancımız gereği olduğunu nazikçe ifade etmeliyiz. Zaten bunu anlayışla karşılamak medeni olmanın bir gereğidir.

Başkalarının gönlünü kırmaktan, yanlış düşünmelerinden çekiniyoruz. Ya peki, Rabbimizin razı olmadığı bir şeyi yapmaktan çekinmeyecek miyiz?

selamun aleykum kardeşim
ellerine yüreğine saglık çok güzel bir konu..
bazen çok tepki alıyorum bazen ise çok hoş karşılanıyorum ama önemli olan
rabbimizin razı olması...
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam..selam ve dua ile kalınız..selametle..

selamun aleykum kardeşim

ellerine yüreğine saglık çok güzel bir konu..

bazen çok tepki alıyorum bazen ise çok hoş karşılanıyorum ama önemli olan
rabbimizin razı olması...

rabbimize emanetsin inşallah

selam ve dua ile inşallah

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
tokalaşma konusu gerçekten çok ince bir mevzu..

basit ve masum gibi görünen!, kadının 2. sınıf olmadığının!!! belirtisi sayılan,

modern zamanın! getirdiği kültürel yozlaşmaların sadece bir parçası...

!!!lütfen dikkat edelim!!!

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici
dikkatte ve önemde gaflette olmamak ümidi ile..selametle kalınız..ALLAH cc emanet olunuz...

tokalaşma konusu gerçekten çok ince bir mevzu..

basit ve masum gibi görünen!, kadının 2. sınıf olmadığının!!! belirtisi sayılan,

modern zamanın! getirdiği kültürel yozlaşmaların sadece bir parçası...

!!!lütfen dikkat edelim!!!

ALLAHA EMANET OLUNUZ

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun paylasiminizdan dolayi.yuce rabbim kendine hakiki kul,habibinede hakiki ummed olmayi nasip etsin bizlere.

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
es selamun aleykum kardeşim

güzel bi paylaşım olmuş. daha önce bu konu hakkında bi yazı okumuştum orada sadece yaşını başını almış, hali kalmamış yaşlıların ellerinin öpülmesi, tokalaşma hususunda izin olduğunu belirtiyordu. bu hususda da bilgi bulursanız ve doğrusunu bizimle paylaşırsanız, bu konuya eklerseniz sevinirim.

selam ve dua ile...

saygılarımla...

Güle_Aşık

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm çok doğru ya haklısın kardeşim bu konuda bilgilendik allah razı olsun..

pakizebölükbas

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun.bazen bunu erkeklere anlatamiyoruz yanlis anlasiliyoruz.tabiki hic önemli degil asla taviz yok.(bir insanin kalbi temiz olcakmis gerisinin ne önemi varmis):!:!:!

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm muhterem kardeşim kaan erdem;

mevla teala ecrinizi ziyade eylesin...

forumda böyle yazıları yaygınlaştımamız gerektiğini düşünüyorum, fakat ben bu konuda pek faal sayılmam... ama lütfen siz devam edin.....

mevla sizden razı olsun..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..inşALLAH..selam ve dua ile kalınız selametle...

selamün aleyküm muhterem kardeşim kaan erdem;

mevla teala ecrinizi ziyade eylesin...

forumda böyle yazıları yaygınlaştımamız gerektiğini düşünüyorum, fakat ben bu konuda pek faal sayılmam... ama lütfen siz devam edin.....

mevla sizden razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt