Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (6 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

HERHALDE ARKADAŞLAR ISINMA TURLARINDALAR. BUYRUN SİZ CEVAPLAYIN

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

BEN YAKLAŞIK 5 SAAT FALAN YOKTUM. MAŞALLAH HİÇ BİRŞEYLE OYNAMAMIŞSINIZ. TAM EMANET TESLİM EDİLECEK ARKADAŞLARMIŞSINIZ.TEŞEKKÜR EDERİM.
NE VARDI YANİ 1-2 SORU SORSAYDINIZ YA. AHA ÇOK ÜZÜLDÜM ŞİMDİ.
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

:( :( Hakkını helal et abi

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

kocası kafir olanlar firavnun karısı,imran , karısı kafir olan Nuh(a.s.)ın karısını biliyorum abi eksik cevap ama bilmiyorum başka...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

SELAMUNALEYKUM ABLAM,
BİRTANEDE BEN SÖYLEYEYİM. LUT A.S. KARISI KAFİRLERLE BİRLİK OLARAK ONLARDAN OLMUŞTUR.
«(Melekler) dediler ki: Ey Lut! Biz Rabbinin elcileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kisminda ailenle (yola cikip) yürü. Karindan baska hicbiri geride kalmasin. Cünkü onlara gelecek olan (azap) süphesiz ona da isabet edecektir. Onlara vâdolunan (helak) zamani, sabah vaktidir » .

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
:( :( Hakkını helal et abi

S.A. ABLAM,
TABİ NE DEMEK HAKKIM HELAL OLSUN, BENİM KIZDIĞIM BEN,SEN YADA O DEĞİL İÇİMİZDEN BİRİSİ HAYIRLI YOL AÇTIĞI ZAMAN O YOLU ONUN SÜRDÜRMESİNİ BEKLEME HATASINA DÜŞÜYORUZ. HALBUKİ BİZ HEPİMİZ GÜCÜMÜZ YETTİĞĞİNCE BU DAVAYI SAHİPLENMELİYİZ. AHA BEN GİTTİĞİM YERDEN GELMEDİM , ÖLDÜM YA ÖLÜM HEPİMİZE DEĞİLMİ. BU KONU BURADA KALICAKMI.
KIZGINLIĞIMI FAZLA BELLİ ETTİM GALİBA.
KS.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

ben bilmiyorum bu sorunun cevabını

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
BENDE TOPARLAYAYIMDA DOĞRU CEVABI VERELİM İNŞALLAH,

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

evet abim yaw hakkını helal et soruya acele cevap vermeye çalışıyım derken unutmuşum kızdıını inş. devam ettirebiliriz senden ve kardeşlerimden Allah razı olsunB)B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

ben başka bir soru sormak istiyorum.müsaadenizle diğer cevap gelene kadar: ''Ayetlerimiz ona okunduğu zaman: öncekilerin masalları der'' ayetleri kim hakkında nazil olmuştur?

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

cevap vercek gönüllüler yok mu kardeşlerimB)B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

abim seni şimdi daha iyi anladım;)
ben cevap veriyorum soruma kardeşlerim:
tıpkı günümüzdekü islam düşmanlarının yaptıkları gibi gerçekleri bildiği halde ,nefsine uyup doğruları görmek istemeyen Nadr, Hz. Peygamber(sas)e işkence edip, İslamla alay etmeye, ve onu halkın indinde küçük ve kendisinden kaçınılması gereken irticai bir hareket olduğunun propagandasını yapmaya başladı.
Nadr birçok yer gezmiş, eski İran şahlarının masallarını öğrenmişti.ne zaman peygamberimizi(SAS) bir grupla oturup onlara İslamı tebliğ eder görse bu fitneci adam araya girer ve 'O'nu dinlemeyin.vallahi ben ondan daha güzel konuşur, daha tatlı masallar anlatırım.bırakın bana gelin.'der Hz. Muhammed(sas)insanlarla temasına böyle engel olmaya çalışırdı.'Ayetlerimiz ona okunduğu zaman öncekilerin masalları der' ayeti bu fitneci adam hakkında nazil olmuştur.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

nuresma yazdı:
abim seni şimdi daha iyi anladım;)
ben cevap veriyorum soruma kardeşlerim:
tıpkı günümüzdekü islam düşmanlarının yaptıkları gibi gerçekleri bildiği halde ,nefsine uyup doğruları görmek istemeyen Nadr, Hz. Peygamber(sas)e işkence edip, İslamla alay etmeye, ve onu halkın indinde küçük ve kendisinden kaçınılması gereken irticai bir hareket olduğunun propagandasını yapmaya başladı.
Nadr birçok yer gezmiş, eski İran şahlarının masallarını öğrenmişti.ne zaman peygamberimizi(SAS) bir grupla oturup onlara İslamı tebliğ eder görse bu fitneci adam araya girer ve 'O'nu dinlemeyin.vallahi ben ondan daha güzel konuşur, daha tatlı masallar anlatırım.bırakın bana gelin.'der Hz. Muhammed(sas)insanlarla temasına böyle engel olmaya çalışırdı.'Ayetlerimiz ona okunduğu zaman öncekilerin masalları der' ayeti bu fitneci adam hakkında nazil olmuştur.

s.a. ablacım,
keşke ben haklı olmasaydımda arkadaşlar çok önemli olamayan konulara gösterdikleri ilgi alakayı şu güzel forumumuza da gösterseydi. Bu foruma katılan zaten iki elin parmakları kadarız. inşallah diğerleri okuyarak faydalanıyor diyelim ve yeni sorunuzu beklediğimizi belirtelim
k.s.e.o.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FERİT KARDEŞİM SORU SORMAMIŞ BARİ BUGÜN YİNE BEN BAŞLATAYIM,

KURAN-I KERİMDE GEÇEN;

PEYGAMBER EŞİ OLUPTA KAFİR OLARAK ÖLEN KADINLAR İLE KOCASI KAFİR OLUPTA KENDİLERİ MÜMİNE OLAN KADINLARI YAZARMISINIZ.

K.S.E.O.
bu sorunun tam cewabı nedir acaba??

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

nuresma yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FERİT KARDEŞİM SORU SORMAMIŞ BARİ BUGÜN YİNE BEN BAŞLATAYIM,

KURAN-I KERİMDE GEÇEN;

PEYGAMBER EŞİ OLUPTA KAFİR OLARAK ÖLEN KADINLAR İLE KOCASI KAFİR OLUPTA KENDİLERİ MÜMİNE OLAN KADINLARI YAZARMISINIZ.

K.S.E.O.
bu sorunun tam cewabı nedir acaba??

SELAMUNALEYKUM ABLAM,
BENDE BURADA ÖĞRENİRİZ ARKADAŞLARDAN MUTLAKA BİLEN OLUR DİYE BU SORUYU SORDUM. AMA SENDEN BAŞKA CEVAP VEREN OLMADI. ALLAH SENDEN RAZI OLSUN . AMA BENİMDE GENİŞ BİR ARAŞTIRMA YAPMA FIRSATIM OLMADI.
BEN DİYORUM Kİ BU SORU AÇIK KALSIN ZAMAN İÇİNDE FIRSAT BULUPTA BAŞKA İSİMLERE ULAŞIRSAK YAZALIM.
ŞİMDİLİK İKİ PEYGAMBER HANIMI KAFİR ( HZ. NUH A.S. İLE HZ. LUT A.S)
BİR AZILI KAFİR KARISIDA MÜMİN OLDUĞUNU ÖĞRENMİŞ OLDUK.

( FİRAVUNUN HANIMI)

K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. BUGÜNKÜ YENİ SORUMUZ İSE ŞU;

ARKADAŞLAR BİZLERE ABDESTİ, GUSÜLÜ VE TEYEMMÜMÜ ANLATAN AYETİ KERİME HANGİ SUREDE GEÇMEKTEDİR. LÜTFEN AYETİ CELİLENİN MEALİ İLE BİRLİKTE YAZARMISINIZ.

K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Hayırlı sabahlar
Maide suresi 6. ayet abi

Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
Hayırlı sabahlar
Maide suresi 6. ayet abi

Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.

sanada ablam,
eee doğru cevabı vermişsiniz. buyrun sorunuzuda sorun bizde sizin kadar hızlı cevap verebilecekmiyiz bakalım.
k.s.e.o.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

İşler yoğundu giremedim kimsede sormamış benim yerime soru.Hakkınızı helal edin
Sorum Kur'an-ı Kerimde Allah(c.c)'ı ananların niteliklerinin belirtildiği ayetler hangileridir?Ayetllerin meallerinide yazarsak daha açıklayıcı olur inşallah.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt