Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (10 Kullanıcı)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

mtekik yazdı:
S.A.
HEPSİ GÜZELDE NEDEN LAZERLE ALIYORLAR Kİ, BIRAK TESTERE İLE ALSINLAR.
DAHA HEYECANLI OLUR DİMİ.
K.S.E.O.

abi bu neydi?merak ettim...
Senin sorunuda araştırıyorum,zor geldi biraz.Bulacağım inşallah

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

BENİMDE ANLAYAMADIĞI BİR ŞE OLDU. BEN FATMA ERGÜNÜN YORUMUNA CEVAP YAZMIŞTIM. BU GÜN BAKTIM ONUN YORUMU BENİM CEVABIN ALTINDA BEN DE ANLAMADIM.
BİR ALTTTAKİ F.ERGUN YORUMUNA BAKARSAN ANLAŞILIR SANARSAM.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FATMA HANIM SORUSUNA CEVAP VERİLMİŞ AMA, KENDİSİNDEN TEYİ,T ALMADIĞIMIZ İÇİN BEKLEME DURUMUNDAYIZ, AMA BEN YENİ BİR SORU SORAYIM, EĞER KENDİLERİ TEŞRİF ETTİKLERİNDE CEVAB YANLIŞ DERLERSE ONADA CEVAP ARARIZ İNŞAALLAH.

CİNLERİN İSLAMLA TANIŞMALARAI KURANİ KERİMDE GENİŞ OLARAK HANGİ SUREDE ANLATILMAKTADIR, PEYGAMBER ALEYHİSELAMIN KONU İLE İLGİLİ BAŞINDAN GEÇEN BİR HADİSE VARMIDIR. VARSA YAZINIZ.
K.S.E.O.

ABİME BAKIN İMADADA BULUNUYOR FATMA HANIM TEŞFİR EDERLERSE BAK BAK.EE NEYAPAYIM ÇOK İŞİM VAR ELEMAN ALDIM İŞİ ÖGRETİYORUM BENDAN SOMRA İNŞ ERKEN TEŞRİF EDERİZ MEHMET ABİİİ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

FATMA_ERGUN yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
FATMA HANIM SORUSUNA CEVAP VERİLMİŞ AMA, KENDİSİNDEN TEYİ,T ALMADIĞIMIZ İÇİN BEKLEME DURUMUNDAYIZ, AMA BEN YENİ BİR SORU SORAYIM, EĞER KENDİLERİ TEŞRİF ETTİKLERİNDE CEVAB YANLIŞ DERLERSE ONADA CEVAP ARARIZ İNŞAALLAH.

CİNLERİN İSLAMLA TANIŞMALARAI KURANİ KERİMDE GENİŞ OLARAK HANGİ SUREDE ANLATILMAKTADIR, PEYGAMBER ALEYHİSELAMIN KONU İLE İLGİLİ BAŞINDAN GEÇEN BİR HADİSE VARMIDIR. VARSA YAZINIZ.
K.S.E.O.

ABİME BAKIN İMADADA BULUNUYOR FATMA HANIM TEŞFİR EDERLERSE BAK BAK.EE NEYAPAYIM ÇOK İŞİM VAR ELEMAN ALDIM İŞİ ÖGRETİYORUM BENDAN SOMRA İNŞ ERKEN TEŞRİF EDERİZ MEHMET ABİİİ.

EST. ABLA
SADECE BİRAZ ESPİRİ OLSUN DEDİM.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

BENİMDE ANLAYAMADIĞI BİR ŞE OLDU. BEN FATMA ERGÜNÜN YORUMUNA CEVAP YAZMIŞTIM. BU GÜN BAKTIM ONUN YORUMU BENİM CEVABIN ALTINDA BEN DE ANLAMADIM.
BİR ALTTTAKİ F.ERGUN YORUMUNA BAKARSAN ANLAŞILIR SANARSAM.

ABİ KORKMAYA BEN YORUMU YAZDIKTAN SONRA SİLMİŞTİM ÇÜNKÜ YANLIŞ OLMUŞTU.KORKMAYIN KORKMAYIN YOK BİR ŞEY:)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

abi bulamadım ben bu sorunun cevabını.Yoruldum ya.En'am suresi olabilir mi?Güvenilir bir kaynakta net bişey bulamadım ama.Neyse başka arkadaşların yoksa tahmini söyle istersen cevabı merak ettim.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Hayırlı Günler;

72-el-CİNN

Mekke'de nâzil olmuştur: 28 (yirmisekiz) âyettir. Cinlerin Kur'an dinleyip hidayete geldikleri anlatıldığından, sûre bu ismi almıştır. Hz. Peygamber, amcası Ebu Talip ve eşi Hz. Hatice'yi kaybettikten sonra Tâif'e gitmiş, orada çirkin davranışlarla karşılaşmıştı. Bu sıralarda Kureyş müşrikleri de müslümanlara karşı düşmanlıklarını iyice arttırmış bulunuyorlardı. işte Tâif dönüşünde nâzil olarak Resûl-i Ekrem'e teselli veren bu sûre, yalnız insanların değil, cinlerin de Kur'an'a tâbi olduklarını bildiriyor, İslâm'ın muzafferiyetini müjdeliyordu.

Doğru mudur? Abi...;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Hayırlı Günler;

72-el-CİNN

Mekke'de nâzil olmuştur: 28 (yirmisekiz) âyettir. Cinlerin Kur'an dinleyip hidayete geldikleri anlatıldığından, sûre bu ismi almıştır. Hz. Peygamber, amcası Ebu Talip ve eşi Hz. Hatice'yi kaybettikten sonra Tâif'e gitmiş, orada çirkin davranışlarla karşılaşmıştı. Bu sıralarda Kureyş müşrikleri de müslümanlara karşı düşmanlıklarını iyice arttırmış bulunuyorlardı. işte Tâif dönüşünde nâzil olarak Resûl-i Ekrem'e teselli veren bu sûre, yalnız insanların değil, cinlerin de Kur'an'a tâbi olduklarını bildiriyor, İslâm'ın muzafferiyetini müjdeliyordu.

Doğru mudur? Abi...;)

ALEYKUM SELAM KARDEŞİM,
EVET DOĞRU CEVAP EFENDİM. SİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

SORUNUZU BEKLİYORUZ.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm

Kâinattaki güçlerden söz edilen sure hangisidir ve fazileti hakkında biraz bilgi verir misiniz?

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

ya kolaymış aslında ben niye bulamadım :( :(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm

Kâinattaki güçlerden söz edilen sure hangisidir ve fazileti hakkında biraz bilgi verir misiniz?

ES-SAFFAT SURESİ,
1,2,3,4- SAF SAF DİZİLMİŞLERE, TOPLAYIP SÜRENLERE, ZİKİR OKUYANLARA YEMİN DEDERİM Kİ, İLAHINIZ BİRDİR.
(BURADA << saf saf dizilenler, toplayıp sürenler ve zikir okuyanlar>> ın melekler olduğu söylenmiştir. AYRICA BUNLARIN GÖK CİSİMLERİ, RUHLAR, KUDSİ CEVHERLER, KURANIN AYETLERİ, ALİMLER VE GAZİLER OLDUĞUNU SÖYLEYENLERDE VARDIR.)

DOĞRUDUR İNŞALLAH. YALNIZ FAZİLETİ HAKKINDA BİR BİLGİYE ULAŞAMADIM. O EKSİĞİMİZİDE SİZ TAMAMLARSANIZ SEVİNİRİM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. FERİT BEY KARDEŞİMDEN HABER ÇIKMADI, BEN SORUMU SORUYORUM. EĞER BENİM CEVABIM YANLIŞSA TEKRAR DÖNÜP CEVAPLARIZ.

BENİ NADİR YAHUDİLERİNİN, MEDİNEDEN SÜRGÜN EDİLMESİNİ KONU ALAN SUREMİZİN İSMİ HANGİSİDİR. LÜTTFEN İLGİLİ AYETLERİNİ YAZARMISINIZ.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Abi cevap doğru...Kusura bakmayın fazileti derken sure hakkında bilgi demek istemiştim...Hakkınızı helal edin...Soru hakkı sen de Abi.B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Abi cevap doğru...Kusura bakmayın fazileti derken sure hakkında bilgi demek istemiştim...Hakkınızı helal edin...Soru hakkı sen de Abi.B)

ABİ ZATEN SORDUM. BENİ NADİR YAHUDİLERİNİN MEDİNEDEN SÜRGÜN EDİLİŞİNİ KONU ALAN SURENİN İSMİNİ VE KONU İLE İLGİLİ AYETLERİNİ SORMUŞTUM.

K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Abi tekrar kusura bakma ben sorunu görmemiştim net biraz yavaşta.Hakkını helal et...

HAŞR suresi
2. Ehl-i kitaptan inkâr edenleri, ilk sürgünde yurtlarından çıkaran O'dur. Siz onların çıkacaklarını sanmamıştınız. Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah'tan koruyacağını sanmışlardı. Ama Allah (O'nun azabı), onlara beklemedikleri yerden geliverdi. O, yüreklerine korku düşürdü; öyle ki evlerini hem kendi elleriyle, hem de müminlerin elleriyle harap ediyorlardı. Ey akıl sahipleri! İbret alın.

7. Allah'ın, (fethedilen) ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Böylece o mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaz. Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir....B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Abi tekrar kusura bakma ben sorunu görmemiştim net biraz yavaşta.Hakkını helal et...

HAŞR suresi
2. Ehl-i kitaptan inkâr edenleri, ilk sürgünde yurtlarından çıkaran O'dur. Siz onların çıkacaklarını sanmamıştınız. Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah'tan koruyacağını sanmışlardı. Ama Allah (O'nun azabı), onlara beklemedikleri yerden geliverdi. O, yüreklerine korku düşürdü; öyle ki evlerini hem kendi elleriyle, hem de müminlerin elleriyle harap ediyorlardı. Ey akıl sahipleri! İbret alın.

7. Allah'ın, (fethedilen) ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Böylece o mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaz. Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir....B)

HOCAM DOĞRU CEVAP
BUYRUN SORUNUZU BEKLİYORUZ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
FERİT KARDEŞİM SORU SORMAMIŞ BARİ BUGÜN YİNE BEN BAŞLATAYIM,

KURAN-I KERİMDE GEÇEN;

PEYGAMBER EŞİ OLUPTA KAFİR OLARAK ÖLEN KADINLAR İLE KOCASI KAFİR OLUPTA KENDİLERİ MÜMİNE OLAN KADINLARI YAZARMISINIZ.

K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt